maggiore76 Flamenco na podzieciowy biust???? 16.07.09, 08:18 Czy , któraś forumka próbowała miękkie Mileny na podzieciowy biust?? Czy efekt spłaszczania się powiększa, czy to tez zależy od biustu??? Odpowiedz Link
kuraiko Flamenco na wymiary 70-74/93 - 75C czy 75D? 18.07.09, 16:46 już wyjaśniam o co chodzi ;) mam Flamenco w rozmiarze 70G. kiedy kupowałam, miałam 1,5cm w biuście, a i tak odstawał na górze. dałam zdjęcie na Balkonetkę, gdzie ten rozmiar został całkowicie zjechany ;) dzisiaj nie miałam wyboru, musiałam go założyć, bo inny "mięczak" poszedł do prania, a inny jest za bardzo masakrujący. No i doszłam do wniosku, że muszę wymienić ten stanik, bo jednak nie pasuje :/ celowałabym w 70F, chociaż się boję, że będzie z kolei za płytki oraz w 75C lub 75D. bez ściskania pod biustem mam 74, 70-tka jest na mnie ciasna, noszę nadal z przedłużką... z kalkulatora Mileny po wpisaniu 74/93 wychodzi 75C, ale obecnie jakiekolwiek 75C jest na mnie za małe w miskach. czy 75D będzie lepsze? Odpowiedz Link
kuraiko Re: Flamenco na wymiary 70-74/93 - 75C czy 75D? 18.07.09, 16:51 miało być "kiedy kupowałam, miałam 1,5cm w biuście WIĘCEJ" ;) Odpowiedz Link
kuraiko Re: Flamenco na wymiary 70-74/93 - 75C czy 75D? 18.07.09, 16:57 łeee właśnie przeczytałam na dopasowanej.pl, że 75D ma rozstaw fiszbin 12cm, a to dla mnie za mało :/ Odpowiedz Link
excelsa Odpowiedni rozmiar 24.08.09, 03:25 Zastanawiam się nad kupnem "Magnolii". Pod biustem mam, ciasno mierząc, 65 cm. Choć chyba dość szczupła, jednocześnie jestem - hmm - miękka. Czy w takim razie mogę zaryzykować biustonosz z obwodem 60 i na początku korzystać z przedłużki? Jak szybko - czy w ogóle - materiał się rozciągnie? Dopiero zaczynam nosić dobrze dobrane staniki i trudno mi samej zadecydować. W sklepie mierzyłam "Comeximu" - 60H i było mi dobre. Odpowiedni rozmiar prawdopodobniej miał też "Brooke" 28G, choć cisnął na mostku. Chciałabym zapytać także o kolor "Magnolii". Czy to opalizowanie na różowo jest wyraźne? Bardzo dziękuję za rady! Odpowiedz Link
nocarka DLACZEGO NIE MA STANIKÓW??? 28.09.09, 20:21 Mam pytanie do producenta, jeśli to czyta... Wpisuję do wyszukiwarki 65I, biust średni w kierunku mniejszego, nic specjalnego, a stanik do zamówienia jeden. Słownie JEDEN. Na resztę można się co najwyżej zapisać, a często i to nie, bo "usługa niedostępna". Dlaczego tak jest? Było tyle świetnych modeli a teraz są kompletnie nie do zdobycia :/ Fajnie kupić taki stanik w cenie do 80 zł, ale co kupić, skoro można jeden i nic więcej? Odpowiedz Link
alitea Emerald 29.10.09, 01:04 W ofercie sklepu pojawił się nowy model w dosyć szerokiej rozmiarówce: milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=456 Chociaż nie przepadam za kolorem zielonym, to ten biustonosz mi się podoba :) Jakby któraś z Was miała okazję go mierzyć, to ja poproszę o sprawozdanie dotyczące wielkości misek i rozciągliwości obwodu, najlepiej w okolicach rozmiarowych 65G. Wolałabym nie zamawiać w ciemno, ale coś mi się wydaje, że w końcu nie wytrzymam i go kupię ;) Odpowiedz Link
tysia007_0 Milena stacjonarnie Łódź Biuti-biu 29.10.09, 15:28 Zapraszam wszystkie chętne Panie do sklepu stacjonarnego Biuti-biu Łódź, ul Narutowicza 12 (w bramie). Mam sporo modeli biustonoszy firmy Milena np: Magnolia, Toffino, Carnaval, Koral i inne. W razie pytań proszę dzwonić 792 04 21 21 lub pisać na adres meilowy. Odpowiedz Link
inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 19:19 Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników Mileny w Biuściastym Katalogu Staników: kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?602102 Odpowiedz Link
excelsa Flamenco 17.12.09, 23:21 Przymierzam się do kupna czranego "Flamenco". Doradźcie proszę, jaki rozmiar będzie najlepszy na 93/69. Zastanawiam się nad 70E, a może lepsze będzie - brzmi jak antylobbowe herezje ;-)- 75D. Nie chcę się ściskać, a "Milena" szyje przecież bardzo ciasne obwody. W sześćdziesiątkę "Sylvestrine" chyba nie mogłam się nawet zapiąć, a na pewno miałam z tym duże kłopoty. Z góry bardzo dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Re: Flamenco 18.12.09, 12:00 weź 70F. Ja mam ten rozmiar na 67/91 i mógłby być lekko mniejszy, więc na Ciebie powinien pasować. Odpowiedz Link
excelsa Re: Flamenco 18.12.09, 23:44 Dziękuję za pomoc! Obawiam się tylko, że 75 będzie dla mnie za ciasne. Nie chcę żadnych śladów. Czy mogłabyś porównać obwód "Flamenco" z obwodem innych staników, które nosisz? Szczególnie ucieszy mnie zestawienie z choć jednym z tych staników: "Georgem"(zielonym) i "Brooke"(niebieską) z "Cleo", Freyą "Retro"(limonkowym), "Mimi"(czarną), "Lola"(złotą) albo z fioletowym "Tangiem"? Bardzo dziękuję! Odpowiedz Link
excelsa Re: Flamenco 18.12.09, 23:47 Chciałam napisać oczywiście: 70 będzie za ciasne. Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Re: Flamenco 19.12.09, 12:06 Niestety nie posiadam żadnego z wymienionych przez Ciebie staników :( ale radziłabym Ci wziąć 70-tkę, nie ma co zawyżać obwodu we Flamenco, po prostu nie trzeba go zaniżać. Mam też 65G Flamenco bo po czasie noszenia 70F uznałam że nie trzyma już tak jak powinien, rozciągnął się troszkę, no początku był ciaśniejszy. Więc myślę że 75-tka może być w Twoim odczuciu za luźna, jeśli masz 69 pod biustem. To Flamenco 70F miało (jeszcze nie rozciągnięte) miało obwód porównywalny do Polki Masquerade 65F. Może niech jeszcze się ktoś wypowie... ale myślę że tą 70-tką się AŻ TAK nie ściśniesz, ściśnięta czułabyś się raczej w 65-tce. Odpowiedz Link
sanna-ho VERONA 16.01.10, 01:37 ma ktoś może? chciałabym na 70/100 [30 GG/H] zamówić, i trochę się obawiam raz, że rozmiar niepewny - 65L? 65M? z komentarzy na stronie mileny wynika, że raczej małe miski, a u mnie brytyjskie 30GG w arabelce jest OK dwa, że jeśli jest bardziej zabudowana niż na zdjęciu - to jej nie chcę :P link do mileny: milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=371 Odpowiedz Link
psuj-ka Re: VERONA 16.01.10, 08:06 Verona w większych miseczkach wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciu, jest nieprzezroczysta. Zerknij na notkę na balkonetce: balkonetka.pl/2008/12/19/milena-verona-czy-te-hafty Chociaż... nie jestem pewna, jak to teraz wygląda, bo w sklepie są wciąż 2 Verony, jedna z końcówką /1 i to jest chyba ta nieprzezroczysta. Najlepiej napisz do Mileny, żebyś się później nie rozczarowała ;) W kwestii rozmiaru trudno doradzać, bo Mileny są bardzo nierówne. Odpowiedz Link
sanna-ho Re: VERONA 16.01.10, 20:43 dziękuję za informacje! uratowałaś mnie przed chybionym zakupem - skoro tak wygląda ogromne G, to monstrualne L albo M może być jeszcze okropniejsze :( kurczę, a chciałam patriotycznie kupić polski stanik... Odpowiedz Link
pieczyste Saphire, Layla i Tiramisu 60H 20.01.10, 12:25 Zamówiłam trzy, licząc że któryś będzie leżał;) Najkrótsza z możliwych recenzji: Layla za duża, Saphire za mały, Tiramisu idealny:) Tak więc dwa odsyłam, jeden zostaje. A teraz po kolei. LAYLA 60H Wizualnie ładny, ale nie powala. Ta koronka tworząca wierzchnią warstwę jest naprawdę ładna, ale miałam wrażenie że jest nie dokładnie naszyta i przez to biustonosz się źle układa. Obwód b. ciasny, zapięcie na dwie haftki. Ze mną niekompatybilny, więc ciężko oceniać. SAPHIRE 60H Pierwsze wrażenie: piękne kolory. Zdecydowanie ładniejszy niż na zdjęciach, starannie wykonany z ładnych materiałów. Boczki koronkowe. Na minus należy zaliczyć to, że obwód dość szeroki. Zapięcie na dwie haftki, trzystopniowe. Konstrukcja wydaje mi się taka sama jak Romantiki i Tiramisu. Różnica polega na tym, że Saphire ma odrobinę grubszą gąbkę, co spłyca miskę. I niestety w ten sposób robi się za mały:( Ramiączka cienkie, proste, odpinane. TIRAMISU 60H Nie wiem czemu, ale na zdjęciach katalogowych podobał mi się najmniej i stwierdziłam że na pewno nie będzie leżeć. Zamówiłam bardziej z ciekawości. Tymczasem strzał w dziesiątkę:) Najkrócej mogłabym go opisać słowami: ulepszona wersja Romantiki. Po kolei. Miseczki z cieńszej gąbki niż w Saphire. Nie ma tego problemu co w Romantice, że góra miski lekko odstaje. Miska jest w środku bawełniana. Drugie ulepszenie to zapięcie. Jest dwuhaftkowe i trzystopniowe (w Romantice 1 haftka i 2 stopnie). Ramiączka cienkie, odpinane, pełna regulacja. Nie robią wrażenia rozciągliwych. Na mostku ozdobna kokardka. Co do minusów, to martwi mnie trochę materiał z którego zrobione są boki: robi wrażenie bardzo delikatnego. Ogólnie mariały z których szyje Milena nie są powalające. Ale są odpowiednie dla tego przedziały cenowego. Podtrzymanie biustu raczej takie sobie co natomiast skutkuje ładnym dekoltem:) Dla mnie to biustonosz idealny na lato, do koszulek bez rękawów i na ramiączkach. Podsumowując. Tyle ostatnio mówimy, że angielskie marki są drogie (zwłaszcza w polskich sklepach), że monopol, narzucane odgórnie ceny dystrybutorów itp. Myślę, że konkurencja w postaci m.in. polskich producentów dobrze wpłynie na rynek. W sumie to mierzyłam już 8 staników Mileny, trzy ze mną zostały. I widzę że producent idzie w dobrym kierunku. Nie są to biustonosze mogące konkurować jakością, materiałami czy wzornictwem z maskaradkami, ale z moich osobistych doświadczeń wynika, że są lepsze niż Comexim. No i ceny są polskie, co pozwala zamówić kilka staników nie "zamrażając" przy tym połowy pensji;) Odpowiedz Link
epingle Flamenco, Toffino, Verona, Sylvestrine-rozmiar 23.01.10, 22:26 Potrzebuje pomocy. Chciałabym kupić wymienione modele Mileny w wersji soft. Moje wymiary: 82/98. Noszę najczęściej 75E (Gaia, Konrad, Gorteks), czasem 70F (Biggi). Zawsze z tabelek producentów na 75tki wychodzi mi miseczka F, ale te okazują się być trochę za wysokie, zbyt zabudowane, za wysokie fiszbiny i lepiej się czuję w miseczce E przy obwodzie 75. Na stronie mileny kalkulator wylicza mi ścisły 75F. Obawiam się, że miseczki mogą być za duże, ale czytałam, że np. Flamenco ma małe miski i opłaca się brać większe. Co byście mi doradziły? Brać 75E czy F z Flamenco (mam na myśli wersje czerwoną), Verony, Toffino, Sylwestrine, Magnolia? Odpowiedz Link
manekineko Re: Flamenco, Toffino, Verona, Sylvestrine-rozmia 24.01.10, 14:34 Ja kupiłam Flamenco 75F i miałam bardzo podobne do Ciebie wtedy wymiary. Okazało się, że miska powiewała górą, lecz sądzę, że to nie dlatego że była za duża, lecz za mała. Przepchnięcie fiszbiny w kierunku pachy spowodowało, że miska się jakby "zgłębiła" i nic mi już nie powiewa. Więc chyba lepiej bierz te F:). I od razu mówię, stanik jest śliczny, ale spłaszcza no i ma strasznie ciasny obwód. Odpowiedz Link
epingle Re: Flamenco, Toffino, Verona, Sylvestrine-rozmia 24.01.10, 15:29 Hm, Flamenco spłaszcza? To fatalnie. Ale jest tak śliczny, że chyba zaryzykuję. A jak wypadają Verona, Sylvestrine, Toffino (ten chyba jest taki, jak F.)? Odpowiedz Link
manekineko Re: MILENA 2 24.02.10, 21:57 Hej, mam taki "problem", bo nie wiem, jak przeliczyć sobie rozmiar w górę. Normalnie z Mileny noszę 75F, ale wiele interesujących mnie modeli produkują do 75E, więc pomyślałam sobie, że wezmę 80, tylko teraz jest problem z jaką miską. Teoretycznie powinnam wziąć 80E tak? Jednak mam wątpliwości bo mam w biuście 98, więc w tabeli 80e wydaje się już za duże. Ale w sumie wiele dziewczyn przeskakuje tylko o jedną miskę jak zmienia obwód czy to w dół czy to w górę. Co radzicie? Odpowiedz Link
ja-minka EMERALD 600 BIG 75I, 75H 19.05.10, 18:33 Kolor i deseń w pierwszym momencie skojarzyły mi się ze stanikami Freya. Wygląda całkiem ładnie. I na tym skończyły się moje zachwyty. Na wymiary 79(83)/104 żaden z tych rozmiarów nie pasował. W obydwu koronka na dekolcie bardzo powiewała, miska wyglądała na za dużą, mimo to fiszbina pod pachą nachodziła na pierś, więc mniejsza miska nic by nie dała. Z tego powodu trudno określić jaki kształt robi, ale miałam wrażenie jakby piersi wyglądały na większe i rozstawione na boki. Przy zakładaniu obwód odebrałam jako ciasny, jednak siateczka wyglądała raczej na rozciągliwą. O ile dobrze pamiętam, to w powyższych rozmiarach ramiączka z przodu są inne niż na zdjęciu sklepowym (takie wąziutkie trójkąciki), z tyłu są cieniutkie. Odpowiedz Link
fioolkaa Re: milena odchodzi od szerokiej rozmiarówki? 20.07.10, 16:04 z nowych staników, notabene bardzo ładnych, tylko jeden model występuję w dużym wyborze rozmiarów :/ Odpowiedz Link
myff Jak to jest z tymi rozmiarami?? 21.07.10, 22:50 Normalny rozmiar przy 72(no moze 73, ale ja mam troche tluszczu pod biustem;) )na 90 wychodzi mi 70D, troche maly..? Ale juz scisly to 65G, czy to aby nie za duzo? I co jest bardziej prawdopodobne, to 65G czy 70D?;> Odpowiedz Link