rockiemar 34 - to ja tez polobbuje 15.01.09, 16:11 Widzialam, ze juz wczesniej dziewczyny prosily o 34. Tak wiec potwierdzam, ze jest jeszcze jedna chetna do kupna sukienki w tym rozmiarze :) Odpowiedz Link
hermenegilda_k dla wysokich - też lobbuję :)) 16.01.09, 08:11 przyłączam się do próśb wysokich - mam 182cm, błagam o dłuższe bluzki i sukienki z dłuższymi rękawami :))) marzy mi się czarna sukienka, ale chciałabym odrobinkę za kolano a nie przed - czy jest szansa na "przedłużenie"? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 16.01.09, 19:20 Z rękawami mam zagwozdkę nie lada... jak dziewczyny mierzyły prototypy - rękawy wisiały- skróciłam i zwęziłam - teraz większość ma za krótkie. Albo wydłużę i niskie będą płakały, że muszą skracać, albo zrobię 3/4 i każdemu będzie pasowało? Chętnie usłyszę Wasze opinie na temat długości rękawów :) Co do długości sukienek... jaką długość chciałyby wysokie dziewczyny? Piszcie modelki - wszystko koduję i rozważam - wprawdzie nie jestem w stanie jeszcze bardziej różnicować rozmiarówki na wysokie i niskie, ale jakieś krótkie serie.... nie wiem jeszcze... może coś wymyślimy wspólnie? Odpowiedz Link
roza_am Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 16.01.09, 19:36 albo zrobię 3/4 i każdemu > będzie pasowało? Nie wiem, czy każdemu, ale ja bardzo lubię rękawy 3/4 i głosuję za :) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 16.01.09, 19:45 Ja też lubię rękawy 3/4 i to chyba rzeczywiście rozwiązuje ten problem. Bo jak są rękawy długie, ale na mnie za krótkie to idiotycznie to wygląda, lepiej od początku zrobić krótsze :) Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 16.01.09, 19:46 Ja mam 177 cm i standardowe 106-107 cm długości sukienki wypada mi dokładnie w połowie kolana, które ma 33 lata, zmarszczki i celulit. W efekcie wszystkie piękne sukienki, które mam (z bravissimo, z H&M i z ciuchów) noszę do szerokich spodni... Latem spoko, teraz gorzej, bo spodnie + sukienka + kurtka to za dużo na moją wytrzymałość estetyczną :o) Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: dla wysokich i dla niskich:)) 16.01.09, 21:43 A nie dałoby się jednak zrobić oddzielnych długiości dla wysokich i dla niskich? Tak jak bluzeczki mają oznaczenie biusciaste, bardziej biusciaste, bbbiusciaste, tak i dwa warianty wysokosci ciuszków? Wiem, że to potworna robota...ale...u niskich to nie zawsze jest tylko problem obcięcia dołu sukienki i rękawków. Prblemem jest przede wszystkim wysokości talii (robi się "wór" na plecach), bioder (często na wysokości kolan odstają mi biodra ubrań i dlatego nie mam np. małej czarnej) i wielkości dekoltu (dekolt w serek potrafi zakończyć mi się daleko pod biustem czyli pod linią najcieńszego nawet stanikowego mostka plunga)... :| Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: dla wysokich i dla niskich:)) 16.01.09, 21:50 PS. O tym wzroście Paryżanko, to ja marudzę teraz tak "na przyszłość", bo bluzeczki, które są teraz dostępne...są moim zdaniem uniwersalne. Nadają się i dla małych i dla dużych. Póki co poczekam jednak z zakupami i z zapartym tchem, na kolejne modele, takie bardziej na wiosnę i lato :) Odpowiedz Link
roza_am Re: dla wysokich i dla niskich:)) 17.01.09, 13:14 A ja myślę, że największy problem wzrostowy dotyczy nie bluzek czy sukienek, ale okryć wierzchnich - marynarek, płaszczy. Bluzka czy sukienka mogą mieć rękaw krótki albo 3/4, w razie potrzeby łatwo można w nich skrócić rękawy itd. W przypadku płaszczy czy żakietów skracanie nie jest już takie proste, a w grę wchodzą w zasadzie wyłącznie długie rękawy (pomijam typowo letnie żakiety z krótkim rękawem). Podobnie jest z długością pleców i umiejscowieniem talii. Dobrze dopasowane plecy to podstawa marynarki czy płaszcza, a to zdecydowanie wymaga zróżnicowania wzrostowego. Krótko mówiąc, kompromis proponuję taki - bluzki i sukienki szyte uniwersalnie (jak obecna kolekcja), żakiety i płaszcze w kilku opcjach wzrostowych. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 27.01.09, 18:10 Kocio-kocio, mówił Ci już ktoś, że masz boski nick? Cudowny :) Nie obiecuję na razie ciuchów dla wysokich, ale mogę obiecać dłuższe i choć jedną długą sukienkę na lato. Odpowiedz Link
greylin krótki rękaw 18.01.09, 10:57 marzy mi się empirka z krótkim rękawem, ale nie takim króciutkim, tylko z porządnym krótkim rękawem. bo ja nie nosze długich rękawów, nawet w 3/4 jest mi niewygodnie. <to była tylko moja fanaberia ;) > A byłaby możliwość indywidualnego zamówienia z takim rękawem? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: krótki rękaw 27.01.09, 18:04 Greylin - wiosna idzie to i bluzeczki z krótkim rękawkiem przyjdą razem z nią :) Odpowiedz Link
lukrecjabo Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 17.01.09, 09:31 Ja też dołączam się do próśb. Mam 180 cm wzrostu i nie wiem, czy bluzeczki nie wypadną mi w okolicach pępka, a nie na środku bioder. Jeśli chodzi o sukienki to Brukselka opisała wszystko znakomicie:) Odpowiedz Link
lukrecjabo P.S. 17.01.09, 09:34 Źle przeczytałam post Bruxelki11, Ona lobbuje za niskimi.Zapędziłam się. Chodziło mi o to, żeby sukienka przewidziana "za kolano" nie sięgała kilka cm przed nie. Odpowiedz Link
marciasek Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 17.01.09, 15:55 jak widać, jest nas - dziewczyn wysokich (ja tez mam 182) - całkiem dużo. Za dużo, żeby uzasadnić permanentne ignorowanie naszego istnienia przez przemysł odzieżowy. I co więcej, często jesteśmy biuściaste. Gdyby nie to, to pewnie udało by się kupić to i owo w angielskich specjalistycznych sklepach dla wysokich kobiet. Bo takie sklepy istnieją i szyją dla tak wysokich dziewczyn, że ja z moim marnym 182 łapię się u nich na rozmiar "short". Ale niestety, te ubrania są długie, ale nie biuściaste. Za to w biuściastych sklepach ubrania są zazwyczaj za krótkie. No i zonk. Nieprawdą jest, że problemem są wyłącznie rękawy w żakietach i płaszczach. Każdy rękaw, który jest za krótki, wygląda równie głupio i wcale nie udaje 3/4, bo na to jest zazwyczaj zwyczajnie za długi. No niby można go uciąć we własnym zakresie, tylko że ja nie chcę - chce mieć długie rękawy bo inaczej mi nadgarstki marzną, no i całkiem po prostu lubię długie rękawy. Ponadto poważnym problemem jest umiejscowienie talii, która u nas wypada pod pachami, i/lub odcięcia pod biustem, które u nas wypada na biuście (a czasem nawet nad biustem). O nogawkach spodni nawet nie wspomnę, bo nie dotyczą biuściastych tematów nawet w sposób pośredni (w przeciwieństwie do długości sukienek). A piszę o tym wszystkim nie po to, by sobie ponarzekać, lecz po to, by wykazać/podkreślić nasze istnienie jako całkowicie niezagospodarowanej niszy rynkowej i wskazać problemy, z którymi się borykamy, my - wysokie biuściaste, by znalazł się ktoś, może właśnie Ty, Paryżanko, kto zechce zostać naszym wybawicielem. Amen :) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 27.01.09, 18:26 Miły Marciasku, tak jak pisałam powyżej - jestem na początku drogi, na razie siłą rzeczy skupiam się nad tą częścią ciała, która nas zjednoczyła ;) co nie oznacza, że reszta ciała pozostaje w zapomnieniu. Wszystko musi harmonijnie pasować :) Nieprędko będę w stanie zrobić "wysokie" i "niewysokie" rozróżnienia i tak już szerokiej rozmiarówki, ale... myślę nad szyciem krótkich serii zadedykowanych jednym i drugim. Moim marzeniem jest stworzenie kolekcji dopasowanej do różnych typów sylwetek... Kiedy już ruszy BiuBiu.pl poproszę Was o wypełnienie ankiety - która pomogła by mi w opracowywaniu nowych modeli. Chciałabym też mieć Biuro Spełniania Marzeń... Odpowiedz Link
phial Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 19.01.09, 17:25 Jako wysoka (180cm) małobiuściasta (30E) też polobbuję. Mam już hiszpankę (rozmiar 36B/BB, napisałam o niej parę słów na LMB). Jest dobra, zresztą przed zakupem skorzystałam z podanych w opisie aukcji wymiarów, zmierzyłam dla porównania długość innej bluzki i uznałam, że będzie ok. Mogłabym się jeszcze skusić na inną bluzeczkę, pod warunkiem że będzie miała rękaw inny niż pełnej długości (wolę rękaw do łokcia, niż długi, po którym widać, że jest za krótki) i pod warunkiem, że będzie w rozmiarze B/BB z rozciągliwego materiału. Nie kupię niczego z serii ubrań w pełni dopasowanych - próbowałam takich z Bravissimo i wyglądało to źle: materiał się nie rozciągał, więc widać było, że ciuch jest za krótki, odstawał straszliwie w talii (niższa osoba miałaby tam biodra), ogólnie masakra. Nie kupię też sukienki, nawet rozciągliwej. O ile w przypadku hiszpanki i podobnych efekt "zbyt nisko" położonych bioder jest do zaniedbania (bluzeczka dosięga paska od spodni), przy sukience byłby prawdopodobnie balon powietrza wokół talii i ogólna "zakrótkość". Bardzo bym się ucieszyła, gdyby udało się namówić Paryżankę na uszycie czegoś dla wyższych osób, albo przynajmniej informację, w jakich warunkach coś takiego byłoby możliwe. Jakieś krótkie serie w 1 -2 rozmiarach dla osób o podobnej budowie? Czy może, raz na pewien czas, możliwość uszycia czegoś indywidualnie? Albo indywidualna porada? Może po prostu jestem czarnowidzem i coś jeszcze się na mnie znajdzie? Zdaję sobie sprawę, że to zawsze problematyczne, kiedy chce się dogodzić wszystkim. Takie Bravissimo napisało mi po prostu, że im przykro i tak dalej, ale niczego dla wysokich nie zrobią, bo musieliby też szyć specjalnie dla niskich, a w tej chwili nie mają takich możliwości. Nie doradzili mi też niczego, co potencjalnie mogłoby mi pasować - a mimo wszystko zamówiłam od nich 2 jersey topy, które są w miarę przyzwoitej długości i nieźle leżą. Mam jakieś 90-91 cm w biodrach, 89-90 w biuście (w staniku troszkę mniej) i 65-67 z talii (zależy, co jadłam na obiad :) ). Z powodu mojego wzrostu i ogólnego słabego dopasowania ciuchów w talii mam sylwetkę kolumny. Zabiłabym za coś, co mi talię podkreśla. Zwłaszcza za sukienkę. Pozdrawiam, phial. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 27.01.09, 18:39 Phial- pisałam już wyżej - zrobię specjalną ankietkę i postaram się o jakieś krótkie serie robić - dla małych i dużych ;) ale to trochę potrwa, proszę o cierpliwość :) Odpowiedz Link
babajaga87 34 + więcej kolorów! 16.01.09, 13:52 Albo sukienkę śliwkową lub brązową, skoro nie masz na razie surowców w innych kolorach... :) I rozmiar 34 prosimy bardzo! Odpowiedz Link
la_parisiene Re: 34 + więcej kolorów! 16.01.09, 19:23 Dla Ciebie wszystko ;) będą śliwkowe, bluzki koszulowe też śliwkowe będą - jak zdobędę guziki pod kolor... 34 takoż :) ale nie pytaj mnie kiedy :D Odpowiedz Link
la_parisiene Re: 34 - to ja tez polobbuje 16.01.09, 19:07 Już po zlocie jesiennym w Krakowie podjęłam decyzję o poszerzeniu rozmiarówki o conajmniej 34. Nawet wszywki już mam z tym rozmiarem :) sukienki będą - na pewno! Odpowiedz Link
anna-pia napisałam dwa maile, czekam 16.01.09, 15:43 na odpowiedź - pls, bo kupiłam 44 (biorąc pod uwagę tzw. talię), a tu zonk - chyba bym się w tym utopiła (reakcja na qqleczkę i yagę w galerii) Odpowiedz Link
martulka_s Czy są w planach ubrania dla kobiet w ciąży? 16.01.09, 17:40 Jak w temacie - La parisiene, planujesz w kolekcji coś dla ciężarówek? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Czy są w planach ubrania dla kobiet w ciąży? 16.01.09, 19:37 Tak,to moje marzenie! Na pewno będą! Na razie są na papierze, kiedy w realizacji... Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Będę czekać na 46B/BB 16.01.09, 20:12 Bo tak mi wychodzi z opisu allegrowego. Jeśli chodzi o długości to wolałabym coś dłuższego, średniaczkowego czyli na 170 cm . Ja akurat lubię za długie rękawy, bo opadające na dłonie, według mnie wysmuklają mi ręce. Przekonuję się do rękawów do połowy ramienia. Kolory jakie robisz są super (śliwka, czekolada, czarny, kropeczki) wszystkie bym chciała. Jeśli chodzi o sukienki to wolę zakrywać nogi czyli tak do pół uda, bo z pajączkami popękanych naczynek i trochę grubiutkie. Tylko czy taka długość jest teraz modna? Jeśli bym mogła zamówić bezpośrednio u Ciebie ( bluzki na razie), to byłoby łatwiejsze dla mnie. Może napiszę maila, żeby się dowiedziec jakie są ceny. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
alija_2 Re: Biu Biu powoli rusza! 16.01.09, 21:41 A kiedy znowu pojawią się śliwkowe bluzki w rozm. 38? Odpowiedz Link
qqleczka78 Re: Biu Biu powoli rusza! 16.01.09, 22:09 Pisz maila do Paryżanki :) nie wszystko jest wystawione na allegro Odpowiedz Link
qqleczka78 Re: Biu Biu powoli rusza! 16.01.09, 22:17 Ups jednak nie, 38 sliwkowe empirki już wyszły :( Odpowiedz Link
lalkanieduza Re: Biu Biu powoli rusza! 17.01.09, 15:35 "Hiszpanka" jest piękna. Jak będzie rozmiar 32/34 kupię na pewno. Odpowiedz Link
biedrona_a Re: Biu Biu powoli rusza! 17.01.09, 17:39 Ładne te rzeczy, niestety mój styczniowy budżet nie przewiduje już ciuchowych zakupów... :( ale w lutym, kto wie, kto wie :) Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Biu Biu powoli rusza! 18.01.09, 14:21 Ponieważ postanowiłam nie kupować staników do czasu aż doczekam się effuniaka, dlatego czuję się zupełnie rozgrzeszona z tego, że złożyłam zamówienie na dwie biubiubluzki :) Czekam tylko na poradę w sprawie rozmiaru. A potem... będę musiała jednak kupić jakieś plandże, bo jak to tak białą lilkę pod czarną bluzkę! Odpowiedz Link
nomina La_parisiene - kontakt, please :) 18.01.09, 17:15 Paryżanko, mam prywatę, jak się z Tobą skontaktować :)? Odpowiedz Link
maith Re: La_parisiene - kontakt, please :) 18.01.09, 18:18 Przecież Paryżanka podawała mail :) la_parisiene@vp.pl Odpowiedz Link
nomina Re: La_parisiene - kontakt, please :) 18.01.09, 19:54 A, dzięki. Pomroczność jasna :) Odpowiedz Link
the.munsters Na zamówienie też? :> 19.01.09, 17:50 Takie pytanko, czy uszyłabyś też coś na zamówienie? Bo marzy mi się sukienka pin-upowa na bal gimnazjalny, ale nigdzie nie ma takiej, jaką sobie wymyśliłam no i nie ma takiej rozmiarówki. ;) Poza tym czekam na żywe kolory. :) I też chciałabym coś o bardziej młodzieżowym kroju, bo w tej bluzce empire wyglądałabym jak stara-malutka trochę. :P A hiszpanka śliczna, ale rękawy mi nie odpowiadają, nie lubię kiedy pachy nie są zasłonięte hehe. :D Odpowiedz Link
the.munsters taka prośba o dłuższe rękawy 21.01.09, 01:24 Osobno chciałabym napisać posta o moich uwagach. ;) Otóż właśnie prosiłabym o dłuższe rękawy w bluzkach z krótkich rękawem. Bo np. moje ramiona nieładnie by wyglądały przy rękawkach "hiszpanki". I także prosiłabym o kilka modeli z mniejszym dekoltem, nie przepadam za szczególnie za pokazywaniem "dolinki", "jabłuszek" i innych takich. :P No i właśnie trochę bardziej młodzieżowe kroje czy kolorki. ;) Tzn. oczywiście nie wszystko, ale kilka by się przydało. :) Odpowiedz Link
winter76 Re: taka prośba o dłuższe rękawy 21.01.09, 09:14 Ja noszę rozmiar 30J i w hiszpance(40) absolutnie nie mam wielkiego dekoltu :) W tej śliwkowej może bym miała,ale czekam na inne kolory,więc jej nie kupiłam. Odpowiedz Link
anna-pia Re: taka prośba o dłuższe rękawy 22.01.09, 01:05 Przyłączam się do prośby o dłuższe rękawy, ale w bluzce - mam 42B/BB empire (śliwka oczywiście, a co ;p), i jak grzecznie stoję, to rękawy sięgają do kostek rąk, ale jak zaczynam się ruszać (choćby pisać przy komputerze), to podjeżdżają o jakieś 4 cm. Zaznaczam, że jestem raczej niewysoka (163 cm), mam wąskie ramiona i długość rąk w normie ;) Odpowiedz Link
yaga7 dekolty ;) 21.01.09, 11:34 Ja pod śliwkową bluzką nie mam ani effuniaka, ani plundża ;) Nic nie wystaje. Dla mnie mogłyby takie zostać.... ;) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: dekolty ;) 21.01.09, 12:23 Ja mam pod śliwką aragona i nawet jakby był jeszcze o 2-3 cm głębszy to by nie wystawał. Chętnie kupie jeszcze parę rzeczy z takim dekoltem - sukienke np. :) Ale jak pojawi się cos z łódkowym to tez nie pogardzę. Może cos takiego jak ma Christina Hendricks na 3 zdjęciu... balkonetka.pl/?page=3 Odpowiedz Link
swierszczowa1 śliwka 21.01.09, 12:27 Dodam jeszcze, ze wszyscy ale to wszyscy się ta bluzką zachwycają. Chodzę sobie w tej śliweczce, aragonie i tych koralikach które dostałam od Paryżanki i ciągle słyszę komplementy. Odpowiedz Link
wolffie ja też lubię duże dekolty :)) 28.01.09, 00:40 bardzo mnie smuci, że zamierzasz to zmienić w przyszłości jedyne wyjście by wszystkim dogodzić to robić w każdej kolekcji różne rzeczy jedne z dużymi dekoltami inne z mniejszymi podobnie z innymi cechami ubrań myślę, że właśnie zróżnicowanie jest kluczem do sukcesu wszystkich jedną rzeczą się nie zadowoli Odpowiedz Link
la_parisiene Re: ja też lubię duże dekolty :)) 28.01.09, 01:01 Nie powiedziałam, że nie będzie dużych dekoltów :) Po prostu nie każdy lubi duże, i też nie zawsze i nie wszędzie można iść w dużym dekolcie... Odpowiedz Link
semele2 O nie :P 28.01.09, 01:07 Gdyby w BiuBiu pojawiły się większe dekolty, musiałabym z bólem serca zrezygnować. Fioletowa bluzka ledwo zakrywa Siennę, najmocniej wycięty model J+. Odpowiedz Link
berkano8 Re: O nie :P 28.01.09, 09:14 Doleciały do mnie sukienki empire:)Celowo wzięłam większy, 'perspektywiczny' rozmiar 46(vide sygnaturka;),mam teraz 116 w biuście i muszę powiedzieć,że na lekko ciążowej sylwetce z wyraźnym już niewielkim brzuszkiem leżą idealnie, lepiej niz niejedna typowo ciążowa sukienka i wygląda na to,że uda się je nosić przez kilka miesięcy .Zapewne na okres pociążowy będę musiała zakupić mniejszy rozmiar. Odpowiedz Link
balbina11 Re: Biu Biu powoli rusza! 21.01.09, 12:16 Tak żeście mnie zmolestowały, że zamówiłam sukienkę, oczywiście czerwoną. Ślubny nic nie wie, więc będzie niespodzianka. Jak się pojawi, to się obfocę, a co ;-) Odpowiedz Link
magduska.k Re: Biu Biu powoli rusza! 21.01.09, 22:34 Mam! Mam! Mam! Uroczą hiszpankę w kropeczki! Już na zdjęciu zakochałam się w tych kropeczkach, a teraz tę miłośc potwierdziłam ;) Wspaniale sie układa. I to niesamowite, ale na prawdę są DWIE PIERSI! Jak to jest zrobione... Przesyłka była ekspresowa, gratis był milutką niespodzianką. Nie wspomnę już o przesympatycznej pogawędce ucietej z la_parisien w sumie nt. rozmiarów-he he he Czekam na rozwój kolekcji, zwłaszcza na romantyczne, kobiece sukienki letnie ;) Odpowiedz Link
magduska.k Re: Biu Biu powoli rusza! 22.01.09, 12:43 I zapomniałam dodać - to takie fantastyczne uczucie kupić ciuszek w rozmiarze 36, który idealnie pasuje! Odpowiedz Link
butters77 Re: Biu Biu powoli rusza! 22.01.09, 12:50 Magduska, rozumiem Cię doskonale:) Odpowiedz Link
szarsz A mi niestety nie pasuje fason :( 22.01.09, 15:57 śliwkowego kopertowca. Wszystko jest fantastyczne, od samego początku zakupu, obsługa, bluzka, materiał, kolor, wykończenie, miły drobiazg przy dekolcie. I wyglądam w niej źle, a nawet jeszcze gorzej. Po pierwsze, na pewno będę potrzebować BBB :( A może nawet BBBB. Po drugie to nie wiedziałam nawet, że tak źle można wyglądać w kopertowcu. Zawsze omijałam je szerokim łukiem, bo nie miały miejsca na biust i w ogóle jakoś tak... A tu prawdziwy dramat. Nie mówiąc juz o dole, o którym mógę powiedzieć, że na pewno, ale to na pewno był projektowany na kogoś o zupełnie innym dole niż ja. Jednym słowem: ja + śliwkowa empire = 100% niekompatybilność Ech.... Czekam na biubiu o dużych, kwadratowych dekoltach i w całości dopasowanej talii. I żeby cała reszta została taka, jaka jest. La_parisiene, trzymam kciuki :) Odpowiedz Link
maith Szarsz 22.01.09, 18:20 Szarsz, a możesz opisać swój dół? Jaką masz talię (czy wysoko czy nisko umieszczoną) czy masz brzuszek, jakie masz biodra (czy szerokie, czy zaczynają się wysoko - tzw. krótka talia i od razu biodra, czy nisko - przy biodrach opartych na pupie czy udach). Jeśli nie chciałabyś się opisywać tu, to będę wdzięczna za odpowiedź chociaż na priv. Odpowiedz Link
szarsz Re: Szarsz 22.01.09, 22:21 > Jaką masz talię (czy wysoko czy nisko umieszczoną) Mam raczej długi tułów, od podstawy biustu do pępka raczej prosto i chudo, więc całość traktuję jak talię - to moja najchudsza część i nawet jak byłam sporo większa niż teraz (znaczy miałam nadwagę), to żebra mi wystawały. > czy masz brzuszek, Tak, ale niezbyt duży i tylko w dolnej części, ot sterczy sobie taka sympatyczna mini piłeczka, gdzieś na wysokości kości biodrowych :) > jakie masz biodra (czy szerokie, czy zaczynają się wysoko Szerokie (znaczy biodra w ścisłym tego słowa znaczeniu mniej, ale uda ostro nadrabiają) i kwadratowe, wiesz, takie z bokotylnymi bułkami, które chce się spłaszczać odpowiednią bielizną korygującą. > tzw. krótka talia i od razu biodra, czy nisko - przy biodrach > opartych na pupie czy udach). Chyba nisko na udach, jeśli dobrze rozumiem, co masz na myśli :) W udach jestem też z 6 cm szersza niż w biodrach, tyle pokazuje miarka, wizualnie wydaje się, że jeszcze więcej. stanikomania.blox.pl/2008/09/H-jak-harmonia-L-jak-luksus.html Ta czerwona bluzka odstaje mi na brzuchu. Odpowiedz Link
maith Re: Szarsz 26.01.09, 11:27 Dzięki :) Próbuję ustalać, kiedy ta bluzka pasuje, a kiedy nie, ale kiepsko mi idzie. Osoby o tych samych cechach powtarzają się w obu grupach... Odpowiedz Link
szarsz Re: Szarsz 26.01.09, 15:17 maith napisała: > Dzięki :) > Próbuję ustalać, kiedy ta bluzka pasuje, a kiedy nie, Tak właśnie sobie pomyślałam. U mnie nie pasuje to, że ona ma miejsce na brzuch, tam gdzie ja mam wklęsło, a tam gdzie mi się zaczyna brzuch, to już nie ma bluzki :D To sam z biodrami, wykończenie jest tam, gdzie mi się dopiero zaczynają. Odpowiedz Link
kryklu Mnie też nie... 23.01.09, 01:00 Od dwóch dni mam śliwkową (40), na moje obecne 72/104. Kolor piękny, bardzo lubię takie dzianiny, starannie uszyta, idealnie głęboki dekolt, idealna długość rękawów (na moje krótkie łapki to są zwyczajne długie rękawy). No i te koraliki :) Ale ta "szarfa podbiustna" jest dla mnie za wysoko, zdecydowanie wolałabym ją w talii. Nie odpowiadają mi też te fałdki mające maskować brzuch. Ten fason optycznie zmniejsza biust a eksponuje brzuch i w ogóle dolne rejony. Jako typowa gruszka wolałabym efekt odwrotny. No cóż, jestem raczej biodrzasta niż biuściasta. Ta bluzka jest idealna dla biuściastych. Butters wygląda w niej cudnie! Ale i tak mi się podoba i będę ją nosić! I strasznie jestem ciekawa kolejnych pomysłów naszej utalentowanej krawcowej :)) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Mnie też nie... 28.01.09, 16:41 Kryklu :) kochana, odeślij ją na mój koszt, po co masz chodzić w czymś co Ci nie pasuje - dziewczyny chętnie kupią, bo śliwki mam już 2 tylko z wymianki i 1 ze zwrotu i 2 zachomikowane dla kogoś :) Poczekaj na inne modele - się robią, będą inaczej szyte - może lepiej pasujace do Twojej sylwetki? Mam ten sam kolor, będą też bordowe, czerwone, granatowe, we wzorki ... Odpowiedz Link
kryklu Re: Mnie też nie... 28.01.09, 18:02 A w życiu nie oddam!!! :D Dzisiaj przyszła brązowa o rozmiar większa (42) i to jest to! Nie jest opięta, fałdki są nierozciągnięte i ogólnie podobam się sobie w niej. Wiosną planuję wielkie odchudzanie i potem śliwkowa będzie na mnie dobra. A Ty szyj, szyj następne! Ze względów czysto egoistycznych życzę Ci wielkich sukcesów! Pozdrawiam :) I moja rada dla pulchnych babeczek: nie zaniżajcie rozmiaru tych bluzek. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: A mi niestety nie pasuje fason :( 28.01.09, 16:31 Szarsz - przykro mi, że jesteś niekompatybilna z BiuBiu. Tak to już bywa, ze nie każdy ciuch pasuje każdemu :( ja jestem niekompatybilna z Freyą, i tak z utęsknieniem spoglądam na ich kolejne modele, ehhhhhh... Pozostaje nam mieć nadzieję, że BiuBiu zrobi kiedyś model, który będzie pasował do Twojej sylwetki, a freya wymodeluje coś na mnie :):) I tej wersji będę się trzymać ;) Odpowiedz Link
akli-mak Śliwkowa empire 23.01.09, 16:16 Właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką śliwkowej empire:) Oby tak dalej :) Będę wierną klientką :)) Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Śliwkowa empire 24.01.09, 17:07 Mam i ja - śliwkę w rozmiarze 40 i hiszpankę w rozmiarze 38, obie B/BB, mam w biuście 101-103 cm. Obie bluzki bardzo (podkreślam: bardzo!) starannie uszyte, materiał robi dobre wrażenie, jest lejący, "chłodny", porządny. Dostałam koraliki, którymi natychmiast zajęła się moja bratanica ;) No i teraz tak: ŚLIWKA: to chyba jednak nie mój fason, ten pas w talii jednak jest mi niepotrzebny. Bałam się o to, że bluzka będzie się opinać na biodrach - tak nie jest. Ale chyba ją jednak oddam :( z żalem - poczekam na fason bez paska. Druga rzecz, która mnie nieco "uwiera" to długość rękawów - to takie 7/8, ale ja wyglądam w nich jak w bluzce młodszej siostry (mam 173 cm wzrostu). HISZPANKA: leży lepiej niż się spodziewałam (jeśli przewidywałam jakieś niedopasowanie to tu a nie w przypadku śliwki). Chyba się obfocę i dam do galerii, bo sama nie wiem... wydaje mi się, że powinnam wymienić na rozm. 40 - nie z powodu biustu, ten mieści się idealnie, ale to co poniżej - nie przywykłam do tak obcisłych bluzek... Ale moźe jest dobrze? W każdym razie sklep polecam z całych sił, trzymam kciuki za poszerzanie oferty i na pewno będę kupować następne rzeczy! Odpowiedz Link
balbina11 Re: Biu Biu powoli rusza! 24.01.09, 18:16 Dostałam sukienkę, czarną nie czerwoną, ale i tak zostaje. Rozmiar 38 i na mnie leży cudnie. Obfocę się jutro i wyślę zdjęcia. Do tego turkusowe koraliki pasujące do moich zielonych oczu ;-) Nie będę opisywać, zobaczycie na zdjęciach ;-) Odpowiedz Link
masza.s Re: Biu Biu powoli rusza! 24.01.09, 22:11 Też mam czarną, 36, booooooska. :D Cudeńko! KOCHAM Paryżanką i Biu Biu. :) Gdy będę bogatą żoną miliardera, to wspomogę rozwój jej sklepu, obiecuję. ;)) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Biu Biu powoli rusza! 28.01.09, 16:34 Masza - zgrabnemu we wszystkim ładnie :) Poparaduj tylko w tej sukience gdzie trzeba, to i miliardera spotkasz ;););) Odpowiedz Link
missmurder Czekoladowy empire :) 24.01.09, 19:46 Właśnie kliknęłam na allegro i niebawem czekoladowa bluzka w rozmiarze 38 będzie moja :D Musiałam się podzielić swoją radością :D Odpowiedz Link
ganbaja Re: Czekoladowy empire :) 27.01.09, 13:53 A ja jestem ciekawa czy przewidziane są inne kolory tego fasonu? Bo bardzo mi się marzy czarny, ciemno szary, fioletowy... Odpowiedz Link
baryszka pomóżcie :) 26.01.09, 09:44 Jako już obkupione i doświadczone ;) Na moje 168 cm wzrostu i wymiary: 112 biust, 78 talia, 107 biodra, w jaki rozmiar powinnam celować?? Odpowiedz Link
hipciorra Czarna sukienka 27.01.09, 12:21 Właśnie dotarła do mnie czarna sukienka w rozmiarze 42B/BB. Przy wymiarach biustnych 82/105 cm i 164 cm wzrostu leży idealnie! Rano czytałam nowy wpis na KK na jej temat, tyle że w wersji czerwonej, i nieco mnie zaniepokoiły komentarze na temat demaskatorskich skłonności sukienki w kwestii fałdek, których tu i ówdzie trochę mam - a tu niespodzianka! Leży kapitalnie, ślicznie podkreśla biust, odcięcie wypada dokładnie tam, gdzie powinno, a z tyłu wydaję się wręcz wiotka, co przy moich 30 cm różnicy między talią a biodrami zwykle nie jest możliwe. Po prostu cudo! Przy najbliższej okazji zaopatrzę się w hiszpankę i z niecierpliwością będę wypatrywać następnych dzieł LaParisiene :-) Nareszcie mam taką sukienkę, jaka mi się marzyła! :-D Odpowiedz Link
akna Re: Czarna sukienka 27.01.09, 12:38 Czerwony jest zdecydowanie bardziej bezlitosny dla figury ;-) Odpowiedz Link
hipciorra Re: Czarna sukienka 27.01.09, 12:55 akna napisała: > Czerwony jest zdecydowanie bardziej bezlitosny dla figury ;-) W takim razie dobrze, że na czerwień reaguję po byczemu ;-) Odpowiedz Link
ptaszyna12 większy dekolt!!! 27.01.09, 22:08 Sukienka fajna,ale ja się będę musiała podszyć (granica małobiuścia, 70e) - dekoltu nie ma wcale, przynajmniej na mnie:) A mam co tam włożyć, więc czuję, że marnuję potencjał. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Czarna sukienka 28.01.09, 00:54 o tak, jednokolorowa dzianina jest bezlitosna, im jaśniejszy kolor - tym bardziej demaskuje najdrobniejsze niedoskonałości, dlatego jestem skazana na czarny :D Odpowiedz Link
boziaj Śliwka empire - relacja oraz notka dla Maith 27.01.09, 15:07 dotarła moja, 36b/bb na 93 w biuscie, 73 w pasie i 93 w biodrach na te wymiary rozmiar wydaje sie byc dobrany idealnie :) zachwyty: przyjemny materiał, piekny kolor, generalnie efekt świetny uwagi: u mnie długość rękawów to takie "prawie długie", konczą sie tuz przed nadgarstkami (z tym, ze mi to nawet odpowiada) na brzuchu fałdek (materiału) jest IMO troche z duzo, w tym rozmiarze tyle marszczen nie jest chyba koniecznych dla wyjasnienia: nie mam brzucha-"deseczki", niemniej gdyby tego materiału było w miejscu talii mniej, też nic by się nie opinało tak czy siak wygladam w tej bluzce wiotko jak nimfa ;)) i w koncowej ocenie jestem ZACHWYCONA dla maith: jestem wąskoramienna i wąskobiodrzasta ze słabo zaznaczona talią, gdyby miało Ci sie to na cos przydać Odpowiedz Link
maith Re: Śliwka empire - relacja oraz notka dla Maith 27.01.09, 17:36 Przyda się przyda, dzięki :) Odpowiedz Link
jelonek_k Hiszpanka - jaki rozmiar? 27.01.09, 19:02 Dziewczyny, jaki rozmiar brać na 114 w biuście, 82 - talia, 102 - biodra. 40? 42? Odpowiedz Link
winter76 Re: Hiszpanka - jaki rozmiar? 27.01.09, 19:14 Ja bym radziła 42.Na moje 107 w biuście 40 jest idealna. Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Hiszpanka - jaki rozmiar? 29.01.09, 15:07 Rozmiar 42 okazał się idealnie trafiony (114-biust, 102 biodra, 82 talia); bluzka śliczna a do niej zielony naszyjnik. Ślicznie Paryżance dziękuję. I Winter za poradę :-) Odpowiedz Link
wybrednafranca Hiszpanka 36 B/BB 27.01.09, 22:35 Na ok. 98 w biuscie, 73-4 pod, ok. 159-160 cm wzrostu i nie-wiem-ile w biodrach (bedzie z 98, nie mam teraz miarki). Chcialam wziac 38, ale po lekturze watku zdecydowalam, ze jednak rozmiar mniej bedzie lepsza inwestycja. I jest, lezy swietnie, choc przy moim wzroscie nie obrazilabym sie, gdyby bluzka byla troszke krotsza. Kolezanka powiedziala: "wygladasz jak to: adonai.pl/relaks/zludzenia/?id=6" :) Odpowiedz Link
wmiesciejakrybytramwaje Paryżanko!!! 28.01.09, 14:09 kiedy bedą jakieś małe rozmiary ? tylko duże widze na twoich aukcjach Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Paryżanko!!! 28.01.09, 16:23 Wmieściejakrybytramwaje :) napisz proszę z pytaniem o rozmiar - jak mam to wystawię go dla Ciebie :) Czasem nie zauważam, że małe się skończyły, czasem chomikuję na ewentualną wymiankę. Od 34 ciuszki szyją się i mam nadzieję, że już na biubiu.pl będą wystawione :) Odpowiedz Link
nanah A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 00:00 La_Parisiene, a będziesz szyła też na biodrzaste? Bardzo podobają mi się Twoje sukienki, ale one wszystkie przewidują biodra węższe niż biust. Ja mam odwrotnie, do tego jestem niska (1,60) i problem z sukienkami mam niestety spory:( Obawiam się ponadto, że utonę w ramionach, jak to często bywa. Odpowiedz Link
akna Re: A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 08:42 A ile masz w tych biodrach? Ja mam około 116 i noszę biubiu 44. Mam wąskie plecy i sukienka nie jest za szeroka w ramionach. Odpowiedz Link
nanah Re: A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 09:19 110. No to może i na mnie będą dobrze wyglądać:) Odpowiedz Link
kryklu Re: A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 09:47 Ha, to ja jestem jak skrzyżowanie Ciebie i akny, biust-104/biodra- 116. Zaczęłam od empirek, w rozmiarze 40 wyglądam tak sobie (i to nie ze względu na biodra, ogólnie taki baleron), bluzka 42 jest akurat, a 44 też bym się nie bała. A mam wąską klatkę piersiową, wąskie ramiona i mam tendencję do "tonięcia" górą przy opiętym dole. Sama zastanawiam się nad sukienką 44 a może nawet 46... Moje pierwsze odczucia po przeanalizowaniu oferty Paryżaneczki też były podobne, że nic tu dla mnie. Jednak rozciągliwo-sprężysta dzianinka + świetny krój mają magiczne właściwości. Życie jest piękne :) Odpowiedz Link
akna Re: A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 10:11 kryklu sukienkę bierz 44. Czarną ;-) czerwona zbyt bezlitosna. Niestety. Chlip. Odpowiedz Link
kryklu Re: A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 10:38 > kryklu sukienkę bierz 44. Czarną ;-) czerwona zbyt bezlitosna. > Niestety. Chlip. Z tego samego powodu doszłam do tych samych wniosków ;) Odpowiedz Link
kryklu Re: A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 10:43 > kryklu sukienkę bierz 44. Czarną ;-) czerwona zbyt bezlitosna. > Niestety. Chlip. Z tego samego powodu doszłam do identycznego wniosku ;) Odpowiedz Link
be.b.e Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 10:34 moje wymiary to: biust 101 pas 81 biodra 107 ta nieszczesna oponka na biodrach sprawia ze nie czuje sie dobrze w mocno przylegajacych na biodrach ciuchach jaki rozmiar czerwonej sukienki powinnam zamówić aby w talii nie było za szeroko i w biodrach za ciasno?? bo 42 na biust i talie pasuje ale biodra już nie, i nie wiem czy ten drugi wymiar 98-105 czyli 105 to po naciągnięciu?? Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 13:31 Zanim odezwą sie znawczynie sukienek, to odpowiem ja. Paryżanka do bluzek proponowała mi kierowanie się tylko rozmiarem talii czyli bardziej podbiuscia czyli tej części, która w bluzkach jest najmniej rozciągliwa. Przy moich wymiarach: biust 105, pod biustem 78, talia 91, biodra 112 zaproponowałą mi rozmiar 44B/BB ( talia to około 84 cm), ale z zastrzeżeniem, że jeśli lubię bardzie przylegajace to nawet 42. Tylko ja mam wąskie ramiona i plecy. No takie grubiutkie A - wąsko u góry i szeroko na dole. Obecnie w jej opisach na allegro możesz znaleźć wymiar tak zwany nierozciagnięty w talii i tym możesz się kierować. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
be.b.e Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 15:28 ja pod biustem mam 81cm tak samo jak w talii i ramiona tez mam wąskie, boje się tylko tych opiętych bioder Odpowiedz Link
wolffie Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 16:07 ja dzisiaj mierzyłam i wymieniam czerwoną na rozmiar większą chociaż czarna byłaby ok w tym rozmiarze czerwona mi się nie opina a i tak wszystko widać imho weź 1 rozmiar większą niż by wynikało z wymiarów Odpowiedz Link
wolffie Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 16:11 ja dzisiaj mierzyłam i wymieniam na rozmiar większą chociaż czarna w tym rozmiarze by była ok czerwona nie opina się na mnie, a jednak i tak wszystko widać jeśli się boisz to w przypadku czerwonej imho weź rozmiar większą niż to wynika z twoich wymiarów ale przepiękna jest - kolor taki dojrzało malinowy i pięknie wygląda Odpowiedz Link
be.b.e Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 16:53 wolffie czyli sugerujesz ze powinnam wziac rozmiar 44? nietypowy rozmiar - 44 B/BB orientacyjne wymiary :----------moje wymiary talia : 84-90 cm----------------81cm biodra : 105-112 cm-------------107cm biust : 100- 115 cm------------101cm długość około 107 cm kolor: czerwony Odpowiedz Link
martulka_s Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 18:51 Mnie się wydaje, że 42 wystarczy, ale jeśli masz opory natury oponkowej to przemyśl kolor. Czerwona nie działa szczególnie maskująco. Odpowiedz Link
wolffie Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 22:59 jeśli chcesz coś zamaskować to weź rozmiar większą trudno mi powiedzieć czy to wystarczy mierzyłam tylko tę w moim rozmiarze i nigdzie się nie opinała rozmiary są dobrze opisane ale w tym czerwonym widać wszystko (majtki, rajstopy, boczki) mąż mi kazał zostawiać ale ja się jednak lepiej będe czuła w większej A w talii a właściwie pod biustem jest wiązanie więc raczej nie będzie problemu, że za luźna gorzej z ramionami - trochę się boję - ale i tak tę większą już na bank zostawiam. No i przecież możesz zwrócić jak nie będziesz zadowolona. Na prawdę nie ma problemu. Odpowiedz Link
missmurder Przyszło czekoladowe empire 36 29.01.09, 15:54 I niestety, jutro raczej wraca. Postaram się wieczorem porobić foty do galerii, jeśli ktoś by był zainteresowany. Ogólnie to marszczenie na dole powoduje, że z frontu wyglądam szerzej, a z profilu jakbym była w początkowej fazie co prawda, ale jednak w ciąży :( Do tego ilość materiału między biustem a ramionami (choć to B/BB) powoduje, że jak podniosę ręce na boki, to wyglądam jak żaba - w sensie takiej "błony" między tułowiem a rękoma. I trochę jak dla mnie za krótka (choć mam tylko 167cm) Jestem niekompatybilna :((( Ale kolor i materiał super :) Odpowiedz Link
missmurder Re: Przyszło czekoladowe empire 36 29.01.09, 15:56 Coś nie przeszła korekta - to rozmiar 38. Coś mi się pomyliło przy poprzednim tytule :) Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: Przyszło czekoladowe empire 36 30.01.09, 07:55 właśnie o tym samym problemie napisałam w komentarzu do tej bluzki w "kobiecych kształtach", jestem pewna, że marszczenie pod biustem u niektórych osób będzie robiło efekt ciąży /nie wymyśliłam jeszcze przy jakim typie sylwetki/ i wymyśliłam, że lepsze byłyby poziome marszczenia nacalej długości od podbiuścia do bioder - te zdecydowanie lepiej maskuje wszystkie oponki ponieważ moja kiepska figura przy marszczeniu podbiustowym zawsze wygląda ciążowo poczekam na inne fasony :)) Odpowiedz Link
angella456 Paryżanko, jesteś genialna! 03.02.09, 12:41 Właśnie przyszła do mnie hiszpanka. Śliczna, idealna rozmiarowo i genialnie uszyta - jestem w szoku, że można marszczeniami materiału osiągnąć taki wspaniały probiustowy efekt. Teraz będę niecierpliwie czekać na empirki w jaśniejszych kolorach. :D I ślicznie dziękuję za koraliki. :) Odpowiedz Link
smallfemme Re: Paryżanko, jesteś genialna! 03.02.09, 14:05 Ja dostałam empire i doszłam do tych samych wniosków! Bluzeczka jest boska! :D Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Paryżanko, jesteś genialna! 04.02.09, 21:45 Dostałam dziś hiszpankę - zdecydowałam się jednak odesłać 38 i wymienić na 40. Decyzja była słuszna ;) Bluzka nie wygląda na mnie workowato, a jednak lepiej się czuję w nie-aż-tak-opiętym materiale. Bałam się trochę, że będzie za duża w biuście (bo 38 była idealna), ale na szczęście nie jest. Natomiast powalił mnie fakt, iż NIE WYSTAJE spod bluzki stanik megazabudowany, czyli tango II!!!!! Taki dziś nosiłam i na niego mierzyłam bluzkę (nie mogłam się doczekać ;)). Ale dekolt wygląda lepiej w siennie ;) Jutro zakładam to cudo i koledzy w pracy nie będą się mogli skupić na robocie ;) Odpowiedz Link
piskonia Mniejsze dekoldy 05.02.09, 15:19 W tej chwili najmniejszy rozmiar śliwkowej bluzeczki empire to 40 czy pojawi się jeszcze 38. La Parisiene wspominałaś, ze kolejna partia będzie nieco mniej wydekoltowana- czy będzie w niej ten model i kiedy ma się szanse znaleźć się w sprzedaży. Czy mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy i zdradzic swoje plany? Pozdrawiam i życzę wspaniałego rozwoju firmy w naszym biuściastym interesie. Odpowiedz Link
daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 07.02.09, 17:39 Kupiłam czarną sukienkę dla mamy w rozmiarze 46, ale na niej leży niezbyt dobrze, bo się mocno opina (160 wzrostu, 75K, trochę nadwagi) za to na mnie całkiem spoko. Wiadomo: rękawy do łokcia, długość nad kolano (dobrze!), wiązanie w pasie na żebrach i luzy pod pachami, ale nie wyobrażam sobie sukienki 4 rozmiary mniejszej O_o Oczywiście wyłazi mi każdy stanik, ach przydałby się wypychacz, to mogłabym się pochwalić biustem a nie wstydliwie chować (niedługo do tych staniorów będą dodawać chusty na głowę :/ ). Jedna ciekawa sprawa: na paragonie było "sukienka 38B/BB", ale na metce 46B/BB. Czy możliwe jest, ze to metka się myli, nie paragon? Odpowiedz Link
naila Re: Biu Biu powoli rusza! 07.02.09, 22:17 Daslicht, oj... Ja tu się zastanawiam nad rozmiarem 40-42, a Ty, szczuplejsza ode mnie piszesz, że 46 jest ok! To już nie wiem jaki mam rozmiar rozważać ;) przy 104/88/108 Odpowiedz Link
daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 07.02.09, 22:30 No właśnie mnie też to zdziwiło, bo wszystkie sklepowe 46 wiszą na mnie jak worki po ziemniakach. Ty jesteś z Bstoku, więc jak wrócę za jakis tydzień, to możesz spróbować jak leży :) Moja mama ma wymiary zbliżone do Mahedy, ale wygląda zupełnie inaczej niż ona na KK - sukienka mocno się opina. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Biu Biu powoli rusza! 07.02.09, 23:12 Daslicht, mogłabyś do mnie na la_parisiene@vp.pl ? Podałabyś wymiary jakie ma sukienka, zorientuję się czy coś nie tak? Jedynie w ten sposób mogę rozwiać Twoje wątpliwości. Odpowiedz Link
naila Re: Biu Biu powoli rusza! 07.02.09, 23:45 Daslicht, może paragon prawdę mówi ;) i masz 38. Daj znać, jak się pojawisz w Białym :) Odpowiedz Link
daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 08.02.09, 17:43 No się okazało, że to najprawdopodobniej 40 :) Odpowiedz Link
naila Re: Biu Biu powoli rusza! 09.02.09, 11:13 Heh, właśnie nad takim rozmiarem się zastanawiam :) Odpowiedz Link