Dodaj do ulubionych

Biu Biu powoli rusza!

• rockiemar 34 - to ja tez polobbuje 15.01.09, 16:11
      Widzialam, ze juz wczesniej dziewczyny prosily o 34. Tak wiec potwierdzam, ze
      jest jeszcze jedna chetna do kupna sukienki w tym rozmiarze :)
      • hermenegilda_k dla wysokich - też lobbuję :)) 16.01.09, 08:11
        przyłączam się do próśb wysokich - mam 182cm, błagam o dłuższe bluzki
        i sukienki z dłuższymi rękawami :)))
        marzy mi się czarna sukienka, ale chciałabym odrobinkę za kolano a nie
        przed - czy jest szansa na "przedłużenie"?
        • la_parisiene Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 16.01.09, 19:20
          Z rękawami mam zagwozdkę nie lada... jak dziewczyny mierzyły prototypy - rękawy
          wisiały- skróciłam i zwęziłam - teraz większość ma za krótkie.
          Albo wydłużę i niskie będą płakały, że muszą skracać, albo zrobię 3/4 i każdemu
          będzie pasowało?
          Chętnie usłyszę Wasze opinie na temat długości rękawów :)
          Co do długości sukienek... jaką długość chciałyby wysokie dziewczyny?
          Piszcie modelki - wszystko koduję i rozważam - wprawdzie nie jestem w stanie
          jeszcze bardziej różnicować rozmiarówki na wysokie i niskie, ale jakieś krótkie
          serie.... nie wiem jeszcze... może coś wymyślimy wspólnie?
          • roza_am Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 16.01.09, 19:36
            albo zrobię 3/4 i każdemu
            > będzie pasowało?
            Nie wiem, czy każdemu, ale ja bardzo lubię rękawy 3/4 i głosuję za :)
          • psuj-ka Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 16.01.09, 19:45
            Ja też lubię rękawy 3/4 i to chyba rzeczywiście rozwiązuje ten problem. Bo jak są rękawy długie, ale na mnie za krótkie to idiotycznie to wygląda, lepiej od początku zrobić krótsze :)
          • kocio-kocio Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 16.01.09, 19:46
            Ja mam 177 cm i standardowe 106-107 cm długości sukienki wypada mi dokładnie w
            połowie kolana, które ma 33 lata, zmarszczki i celulit.
            W efekcie wszystkie piękne sukienki, które mam (z bravissimo, z H&M i z ciuchów)
            noszę do szerokich spodni...
            Latem spoko, teraz gorzej, bo spodnie + sukienka + kurtka to za dużo na moją
            wytrzymałość estetyczną :o)
            • bruxelka11 Re: dla wysokich i dla niskich:)) 16.01.09, 21:43
              A nie dałoby się jednak zrobić oddzielnych długiości dla wysokich i
              dla niskich? Tak jak bluzeczki mają oznaczenie biusciaste, bardziej
              biusciaste, bbbiusciaste, tak i dwa warianty wysokosci ciuszków?
              Wiem, że to potworna robota...ale...u niskich to nie zawsze jest
              tylko problem obcięcia dołu sukienki i rękawków. Prblemem jest
              przede wszystkim wysokości talii (robi się "wór" na plecach), bioder
              (często na wysokości kolan odstają mi biodra ubrań i dlatego nie mam
              np. małej czarnej) i wielkości dekoltu (dekolt w serek potrafi
              zakończyć mi się daleko pod biustem czyli pod linią najcieńszego
              nawet stanikowego mostka plunga)... :|
              • bruxelka11 Re: dla wysokich i dla niskich:)) 16.01.09, 21:50
                PS. O tym wzroście Paryżanko, to ja marudzę teraz tak "na
                przyszłość", bo bluzeczki, które są teraz dostępne...są moim zdaniem
                uniwersalne. Nadają się i dla małych i dla dużych. Póki co poczekam
                jednak z zakupami i z zapartym tchem, na kolejne modele, takie
                bardziej na wiosnę i lato :)
                • roza_am Re: dla wysokich i dla niskich:)) 17.01.09, 13:14
                  A ja myślę, że największy problem wzrostowy dotyczy nie bluzek czy sukienek, ale okryć wierzchnich - marynarek, płaszczy. Bluzka czy sukienka mogą mieć rękaw krótki albo 3/4, w razie potrzeby łatwo można w nich skrócić rękawy itd. W przypadku płaszczy czy żakietów skracanie nie jest już takie proste, a w grę wchodzą w zasadzie wyłącznie długie rękawy (pomijam typowo letnie żakiety z krótkim rękawem).
                  Podobnie jest z długością pleców i umiejscowieniem talii. Dobrze dopasowane plecy to podstawa marynarki czy płaszcza, a to zdecydowanie wymaga zróżnicowania wzrostowego.

Krótko mówiąc, kompromis proponuję taki - bluzki i sukienki szyte uniwersalnie (jak obecna kolekcja), żakiety i płaszcze w kilku opcjach wzrostowych.
            • la_parisiene Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 27.01.09, 18:10
              Kocio-kocio, mówił Ci już ktoś, że masz boski nick?
              Cudowny :)
              Nie obiecuję na razie ciuchów dla wysokich, ale mogę obiecać dłuższe i choć
              jedną długą sukienkę na lato.
          • greylin krótki rękaw 18.01.09, 10:57
            marzy mi się empirka z krótkim rękawem, ale nie takim króciutkim, tylko z
            porządnym krótkim rękawem. bo ja nie nosze długich rękawów, nawet w 3/4 jest mi
            niewygodnie.
            <to była tylko moja fanaberia ;) >

A byłaby możliwość indywidualnego zamówienia z takim rękawem?
            • la_parisiene Re: krótki rękaw 27.01.09, 18:04
              Greylin - wiosna idzie to i bluzeczki z krótkim rękawkiem przyjdą razem z nią :)
        • lukrecjabo Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 17.01.09, 09:31
          Ja też dołączam się do próśb. Mam 180 cm wzrostu i nie wiem, czy bluzeczki nie
          wypadną mi w okolicach pępka, a nie na środku bioder.
          Jeśli chodzi o sukienki to Brukselka opisała wszystko znakomicie:)
          • lukrecjabo P.S. 17.01.09, 09:34
            Źle przeczytałam post Bruxelki11, Ona lobbuje za niskimi.Zapędziłam się.
            Chodziło mi o to, żeby sukienka przewidziana "za kolano" nie sięgała kilka cm
            przed nie.
        • marciasek Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 17.01.09, 15:55
          jak widać, jest nas - dziewczyn wysokich (ja tez mam 182) - całkiem dużo. Za
          dużo, żeby uzasadnić permanentne ignorowanie naszego istnienia przez przemysł
          odzieżowy. I co więcej, często jesteśmy biuściaste. Gdyby nie to, to pewnie
          udało by się kupić to i owo w angielskich specjalistycznych sklepach dla
          wysokich kobiet. Bo takie sklepy istnieją i szyją dla tak wysokich dziewczyn, że
          ja z moim marnym 182 łapię się u nich na rozmiar "short". Ale niestety, te
          ubrania są długie, ale nie biuściaste. Za to w biuściastych sklepach ubrania są
          zazwyczaj za krótkie. No i zonk.
          Nieprawdą jest, że problemem są wyłącznie rękawy w żakietach i płaszczach. Każdy
          rękaw, który jest za krótki, wygląda równie głupio i wcale nie udaje 3/4, bo na
          to jest zazwyczaj zwyczajnie za długi. No niby można go uciąć we własnym
          zakresie, tylko że ja nie chcę - chce mieć długie rękawy bo inaczej mi
          nadgarstki marzną, no i całkiem po prostu lubię długie rękawy.
          Ponadto poważnym problemem jest umiejscowienie talii, która u nas wypada pod
          pachami, i/lub odcięcia pod biustem, które u nas wypada na biuście (a czasem
          nawet nad biustem). O nogawkach spodni nawet nie wspomnę, bo nie dotyczą
          biuściastych tematów nawet w sposób pośredni (w przeciwieństwie do długości
          sukienek).
          A piszę o tym wszystkim nie po to, by sobie ponarzekać, lecz po to, by
          wykazać/podkreślić nasze istnienie jako całkowicie niezagospodarowanej niszy
          rynkowej i wskazać problemy, z którymi się borykamy, my - wysokie biuściaste, by
          znalazł się ktoś, może właśnie Ty, Paryżanko, kto zechce zostać naszym
          wybawicielem. Amen :)
          • la_parisiene Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 27.01.09, 18:26
            Miły Marciasku, tak jak pisałam powyżej - jestem na początku drogi, na razie
            siłą rzeczy skupiam się nad tą częścią ciała, która nas zjednoczyła ;) co nie
            oznacza, że reszta ciała pozostaje w zapomnieniu. Wszystko musi harmonijnie
            pasować :)
            Nieprędko będę w stanie zrobić "wysokie" i "niewysokie" rozróżnienia i tak już
            szerokiej rozmiarówki, ale... myślę nad szyciem krótkich serii zadedykowanych
            jednym i drugim.
            Moim marzeniem jest stworzenie kolekcji dopasowanej do różnych typów sylwetek...
            Kiedy już ruszy BiuBiu.pl poproszę Was o wypełnienie ankiety - która pomogła by
            mi w opracowywaniu nowych modeli. Chciałabym też mieć Biuro Spełniania Marzeń...
        • phial Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 19.01.09, 17:25
          Jako wysoka (180cm) małobiuściasta (30E) też polobbuję.

Mam już hiszpankę (rozmiar 36B/BB, napisałam o niej parę słów na LMB). Jest dobra, zresztą przed zakupem skorzystałam z podanych w opisie aukcji wymiarów, zmierzyłam dla porównania długość innej bluzki i uznałam, że będzie ok.

Mogłabym się jeszcze skusić na inną bluzeczkę, pod warunkiem że będzie miała rękaw inny niż pełnej długości (wolę rękaw do łokcia, niż długi, po którym widać, że jest za krótki) i pod warunkiem, że będzie w rozmiarze B/BB z rozciągliwego materiału. Nie kupię niczego z serii ubrań w pełni dopasowanych - próbowałam takich z Bravissimo i wyglądało to źle: materiał się nie rozciągał, więc widać było, że ciuch jest za krótki, odstawał straszliwie w talii (niższa osoba miałaby tam biodra), ogólnie masakra. Nie kupię też sukienki, nawet rozciągliwej. O ile w przypadku hiszpanki i podobnych efekt "zbyt nisko" położonych bioder jest do zaniedbania (bluzeczka dosięga paska od spodni), przy sukience byłby prawdopodobnie balon powietrza wokół talii i ogólna "zakrótkość".

Bardzo bym się ucieszyła, gdyby udało się namówić Paryżankę na uszycie czegoś dla wyższych osób, albo przynajmniej informację, w jakich warunkach coś takiego byłoby możliwe. Jakieś krótkie serie w 1 -2 rozmiarach dla osób o podobnej budowie? Czy może, raz na pewien czas, możliwość uszycia czegoś indywidualnie? Albo indywidualna porada? Może po prostu jestem czarnowidzem i coś jeszcze się na mnie znajdzie?

Zdaję sobie sprawę, że to zawsze problematyczne, kiedy chce się dogodzić wszystkim. Takie Bravissimo napisało mi po prostu, że im przykro i tak dalej, ale niczego dla wysokich nie zrobią, bo musieliby też szyć specjalnie dla niskich, a w tej chwili nie mają takich możliwości. Nie doradzili mi też niczego, co potencjalnie mogłoby mi pasować - a mimo wszystko zamówiłam od nich 2 jersey topy, które są w miarę przyzwoitej długości i nieźle leżą.

Mam jakieś 90-91 cm w biodrach, 89-90 w biuście (w staniku troszkę mniej) i 65-67 z talii (zależy, co jadłam na obiad :) ). Z powodu mojego wzrostu i ogólnego słabego dopasowania ciuchów w talii mam sylwetkę kolumny. Zabiłabym za coś, co mi talię podkreśla. Zwłaszcza za sukienkę.

Pozdrawiam,

phial.
          • la_parisiene Re: dla wysokich - też lobbuję :)) 27.01.09, 18:39
            Phial- pisałam już wyżej - zrobię specjalną ankietkę i postaram się o jakieś
            krótkie serie robić - dla małych i dużych ;)
            ale to trochę potrwa, proszę o cierpliwość :)
      • babajaga87 34 + więcej kolorów! 16.01.09, 13:52
        Albo sukienkę śliwkową lub brązową, skoro nie masz na razie surowców w innych
        kolorach... :)

I rozmiar 34 prosimy bardzo!
        • la_parisiene Re: 34 + więcej kolorów! 16.01.09, 19:23
          Dla Ciebie wszystko ;) będą śliwkowe, bluzki koszulowe też śliwkowe będą - jak
          zdobędę guziki pod kolor...
          34 takoż :) ale nie pytaj mnie kiedy :D
      • la_parisiene Re: 34 - to ja tez polobbuje 16.01.09, 19:07
        Już po zlocie jesiennym w Krakowie podjęłam decyzję o poszerzeniu rozmiarówki o
        conajmniej 34. Nawet wszywki już mam z tym rozmiarem :) sukienki będą - na pewno!
    • anna-pia napisałam dwa maile, czekam 16.01.09, 15:43
      na odpowiedź - pls, bo kupiłam 44 (biorąc pod uwagę tzw. talię), a tu zonk -
      chyba bym się w tym utopiła (reakcja na qqleczkę i yagę w galerii)
      • la_parisiene Anna-pia! 16.01.09, 19:39
        Sprawdź w spamie, pisałam wczoraj i dzisiaj.
    • martulka_s Czy są w planach ubrania dla kobiet w ciąży? 16.01.09, 17:40
      Jak w temacie - La parisiene, planujesz w kolekcji coś dla ciężarówek?
      • la_parisiene Re: Czy są w planach ubrania dla kobiet w ciąży? 16.01.09, 19:37
        Tak,to moje marzenie! Na pewno będą! Na razie są na papierze, kiedy w realizacji...
        • dorotaifilip Re: Będę czekać na 46B/BB 16.01.09, 20:12
          Bo tak mi wychodzi z opisu allegrowego.
          Jeśli chodzi o długości to wolałabym coś dłuższego, średniaczkowego
          czyli na 170 cm .
          Ja akurat lubię za długie rękawy, bo opadające na dłonie, według
          mnie wysmuklają mi ręce. Przekonuję się do rękawów do połowy
          ramienia.
          Kolory jakie robisz są super (śliwka, czekolada, czarny, kropeczki)
          wszystkie bym chciała. Jeśli chodzi o sukienki to wolę zakrywać nogi
          czyli tak do pół uda, bo z pajączkami popękanych naczynek i trochę
          grubiutkie. Tylko czy taka długość jest teraz modna?
          Jeśli bym mogła zamówić bezpośrednio u Ciebie ( bluzki na razie), to
          byłoby łatwiejsze dla mnie. Może napiszę maila, żeby się dowiedziec
          jakie są ceny.
          pozdrawiam - dorota
    • alija_2 Re: Biu Biu powoli rusza! 16.01.09, 21:41
      A kiedy znowu pojawią się śliwkowe bluzki w rozm. 38?
      • qqleczka78 Re: Biu Biu powoli rusza! 16.01.09, 22:09
        Pisz maila do Paryżanki :) nie wszystko jest wystawione na allegro
        • qqleczka78 Re: Biu Biu powoli rusza! 16.01.09, 22:17
          Ups jednak nie, 38 sliwkowe empirki już wyszły :(
    • lalkanieduza Re: Biu Biu powoli rusza! 17.01.09, 15:35
      "Hiszpanka" jest piękna. Jak będzie rozmiar 32/34 kupię na pewno.
    • biedrona_a Re: Biu Biu powoli rusza! 17.01.09, 17:39
      Ładne te rzeczy, niestety mój styczniowy budżet nie przewiduje już ciuchowych
      zakupów... :( ale w lutym, kto wie, kto wie :)
      • schaetzchen Re: Biu Biu powoli rusza! 18.01.09, 14:21
        Ponieważ postanowiłam nie kupować staników do czasu aż doczekam się effuniaka,
        dlatego czuję się zupełnie rozgrzeszona z tego, że złożyłam zamówienie na dwie
        biubiubluzki :) Czekam tylko na poradę w sprawie rozmiaru.
        A potem... będę musiała jednak kupić jakieś plandże, bo jak to tak białą lilkę
        pod czarną bluzkę!
        • nomina La_parisiene - kontakt, please :) 18.01.09, 17:15
          Paryżanko, mam prywatę, jak się z Tobą skontaktować :)?
          • maith Re: La_parisiene - kontakt, please :) 18.01.09, 18:18
            Przecież Paryżanka podawała mail :)
            la_parisiene@vp.pl
            • nomina Re: La_parisiene - kontakt, please :) 18.01.09, 19:54
              A, dzięki. Pomroczność jasna :)
    • the.munsters Na zamówienie też? :> 19.01.09, 17:50
      Takie pytanko, czy uszyłabyś też coś na zamówienie? Bo marzy mi się sukienka
      pin-upowa na bal gimnazjalny, ale nigdzie nie ma takiej, jaką sobie wymyśliłam
      no i nie ma takiej rozmiarówki. ;)

Poza tym czekam na żywe kolory. :) I też chciałabym coś o bardziej młodzieżowym
      kroju, bo w tej bluzce empire wyglądałabym jak stara-malutka trochę. :P A
      hiszpanka śliczna, ale rękawy mi nie odpowiadają, nie lubię kiedy pachy nie są
      zasłonięte hehe. :D
    • the.munsters taka prośba o dłuższe rękawy 21.01.09, 01:24
      Osobno chciałabym napisać posta o moich uwagach. ;) Otóż właśnie prosiłabym o
      dłuższe rękawy w bluzkach z krótkich rękawem. Bo np. moje ramiona nieładnie by
      wyglądały przy rękawkach "hiszpanki". I także prosiłabym o kilka modeli z
      mniejszym dekoltem, nie przepadam za szczególnie za pokazywaniem "dolinki",
      "jabłuszek" i innych takich. :P No i właśnie trochę bardziej młodzieżowe kroje
      czy kolorki. ;) Tzn. oczywiście nie wszystko, ale kilka by się przydało. :)
      • winter76 Re: taka prośba o dłuższe rękawy 21.01.09, 09:14
        Ja noszę rozmiar 30J i w hiszpance(40) absolutnie nie mam wielkiego dekoltu :)
        W tej śliwkowej może bym miała,ale czekam na inne kolory,więc jej nie kupiłam.
        • anna-pia Re: taka prośba o dłuższe rękawy 22.01.09, 01:05
          Przyłączam się do prośby o dłuższe rękawy, ale w bluzce - mam 42B/BB empire
          (śliwka oczywiście, a co ;p), i jak grzecznie stoję, to rękawy sięgają do kostek
          rąk, ale jak zaczynam się ruszać (choćby pisać przy komputerze), to podjeżdżają
          o jakieś 4 cm. Zaznaczam, że jestem raczej niewysoka (163 cm), mam wąskie
          ramiona i długość rąk w normie ;)
      • la_parisiene Re: taka prośba o dłuższe rękawy 27.01.09, 18:06
        Się szyją już ;)
    • yaga7 dekolty ;) 21.01.09, 11:34
      Ja pod śliwkową bluzką nie mam ani effuniaka, ani plundża ;) Nic nie wystaje.
      Dla mnie mogłyby takie zostać.... ;)
      • swierszczowa1 Re: dekolty ;) 21.01.09, 12:23
        Ja mam pod śliwką aragona i nawet jakby był jeszcze o 2-3 cm głębszy
        to by nie wystawał. Chętnie kupie jeszcze parę rzeczy z takim
        dekoltem - sukienke np. :) Ale jak pojawi się cos z łódkowym to tez
        nie pogardzę. Może cos takiego jak ma Christina Hendricks na 3
        zdjęciu...
        balkonetka.pl/?page=3
        • swierszczowa1 śliwka 21.01.09, 12:27
          Dodam jeszcze, ze wszyscy ale to wszyscy się ta bluzką zachwycają.
          Chodzę sobie w tej śliweczce, aragonie i tych koralikach które
          dostałam od Paryżanki i ciągle słyszę komplementy.
      • wolffie ja też lubię duże dekolty :)) 28.01.09, 00:40
        bardzo mnie smuci, że zamierzasz to zmienić w przyszłości

jedyne wyjście by wszystkim dogodzić
        to robić w każdej kolekcji różne rzeczy
        jedne z dużymi dekoltami inne z mniejszymi
        podobnie z innymi cechami ubrań

myślę, że właśnie zróżnicowanie jest kluczem do sukcesu
        wszystkich jedną rzeczą się nie zadowoli
        • la_parisiene Re: ja też lubię duże dekolty :)) 28.01.09, 01:01
          Nie powiedziałam, że nie będzie dużych dekoltów :)
          Po prostu nie każdy lubi duże, i też nie zawsze i nie wszędzie można iść w dużym
          dekolcie...
        • semele2 O nie :P 28.01.09, 01:07
          Gdyby w BiuBiu pojawiły się większe dekolty, musiałabym z bólem serca
          zrezygnować. Fioletowa bluzka ledwo zakrywa Siennę, najmocniej wycięty model J+.
          • berkano8 Re: O nie :P 28.01.09, 09:14
            Doleciały do mnie sukienki empire:)Celowo wzięłam większy, 'perspektywiczny'
            rozmiar 46(vide sygnaturka;),mam teraz 116 w biuście i muszę powiedzieć,że na
            lekko ciążowej sylwetce z wyraźnym już niewielkim brzuszkiem leżą idealnie,
            lepiej niz niejedna typowo ciążowa sukienka i wygląda na to,że uda się je nosić
            przez kilka miesięcy .Zapewne na okres pociążowy będę musiała zakupić mniejszy
            rozmiar.
          • akna Re: O nie :P 28.01.09, 09:22
            Spokojnie- pilnujemy J+ też.
    • balbina11 Re: Biu Biu powoli rusza! 21.01.09, 12:16
      Tak żeście mnie zmolestowały, że zamówiłam sukienkę, oczywiście czerwoną. Ślubny
      nic nie wie, więc będzie niespodzianka. Jak się pojawi, to się obfocę, a co ;-)
    • magduska.k Re: Biu Biu powoli rusza! 21.01.09, 22:34
      Mam! Mam! Mam! Uroczą hiszpankę w kropeczki! Już na zdjęciu
      zakochałam się w tych kropeczkach, a teraz tę miłośc potwierdziłam ;)
      Wspaniale sie układa. I to niesamowite, ale na prawdę są DWIE
      PIERSI! Jak to jest zrobione... Przesyłka była ekspresowa, gratis
      był milutką niespodzianką. Nie wspomnę już o przesympatycznej
      pogawędce ucietej z la_parisien w sumie nt. rozmiarów-he he he
      Czekam na rozwój kolekcji, zwłaszcza na romantyczne, kobiece
      sukienki letnie ;)
      • magduska.k Re: Biu Biu powoli rusza! 22.01.09, 12:43
        I zapomniałam dodać - to takie fantastyczne uczucie kupić ciuszek w
        rozmiarze 36, który idealnie pasuje!
        • butters77 Re: Biu Biu powoli rusza! 22.01.09, 12:50
          Magduska, rozumiem Cię doskonale:)
    • szarsz A mi niestety nie pasuje fason :( 22.01.09, 15:57
      śliwkowego kopertowca. Wszystko jest fantastyczne, od samego
      początku zakupu, obsługa, bluzka, materiał, kolor, wykończenie, miły
      drobiazg przy dekolcie.

I wyglądam w niej źle, a nawet jeszcze gorzej.
      Po pierwsze, na pewno będę potrzebować BBB :( A może nawet BBBB. Po
      drugie to nie wiedziałam nawet, że tak źle można wyglądać w
      kopertowcu. Zawsze omijałam je szerokim łukiem, bo nie miały miejsca
      na biust i w ogóle jakoś tak... A tu prawdziwy dramat.

Nie mówiąc juz o dole, o którym mógę powiedzieć, że na pewno, ale to
      na pewno był projektowany na kogoś o zupełnie innym dole niż ja.

Jednym słowem: ja + śliwkowa empire = 100% niekompatybilność

Ech....
      Czekam na biubiu o dużych, kwadratowych dekoltach i w całości
      dopasowanej talii. I żeby cała reszta została taka, jaka jest.
      La_parisiene, trzymam kciuki :)
      • maith Szarsz 22.01.09, 18:20
        Szarsz, a możesz opisać swój dół? Jaką masz talię (czy wysoko czy nisko
        umieszczoną) czy masz brzuszek, jakie masz biodra (czy szerokie, czy zaczynają
        się wysoko - tzw. krótka talia i od razu biodra, czy nisko - przy biodrach
        opartych na pupie czy udach). Jeśli nie chciałabyś się opisywać tu, to będę
        wdzięczna za odpowiedź chociaż na priv.
        • szarsz Re: Szarsz 22.01.09, 22:21
          > Jaką masz talię (czy wysoko czy nisko umieszczoną)

Mam raczej długi tułów, od podstawy biustu do pępka raczej prosto i
          chudo, więc całość traktuję jak talię - to moja najchudsza część i
          nawet jak byłam sporo większa niż teraz (znaczy miałam nadwagę), to
          żebra mi wystawały.

> czy masz brzuszek,

Tak, ale niezbyt duży i tylko w dolnej części, ot sterczy sobie taka
          sympatyczna mini piłeczka, gdzieś na wysokości kości biodrowych :)

> jakie masz biodra (czy szerokie, czy zaczynają się wysoko

Szerokie (znaczy biodra w ścisłym tego słowa znaczeniu mniej, ale
          uda ostro nadrabiają) i kwadratowe, wiesz, takie z bokotylnymi
          bułkami, które chce się spłaszczać odpowiednią bielizną korygującą.

> tzw. krótka talia i od razu biodra, czy nisko - przy biodrach
          > opartych na pupie czy udach).

Chyba nisko na udach, jeśli dobrze rozumiem, co masz na myśli :) W
          udach jestem też z 6 cm szersza niż w biodrach, tyle pokazuje
          miarka, wizualnie wydaje się, że jeszcze więcej.

stanikomania.blox.pl/2008/09/H-jak-harmonia-L-jak-luksus.html
          Ta czerwona bluzka odstaje mi na brzuchu.
          • maith Re: Szarsz 26.01.09, 11:27
            Dzięki :)
            Próbuję ustalać, kiedy ta bluzka pasuje, a kiedy nie, ale kiepsko mi idzie.
            Osoby o tych samych cechach powtarzają się w obu grupach...
            • szarsz Re: Szarsz 26.01.09, 15:17
              maith napisała:
              > Dzięki :)
              > Próbuję ustalać, kiedy ta bluzka pasuje, a kiedy nie,

Tak właśnie sobie pomyślałam. U mnie nie pasuje to, że ona ma
              miejsce na brzuch, tam gdzie ja mam wklęsło, a tam gdzie mi się
              zaczyna brzuch, to już nie ma bluzki :D To sam z biodrami,
              wykończenie jest tam, gdzie mi się dopiero zaczynają.
      • kryklu Mnie też nie... 23.01.09, 01:00
        Od dwóch dni mam śliwkową (40), na moje obecne 72/104.
        Kolor piękny, bardzo lubię takie dzianiny, starannie uszyta,
        idealnie głęboki dekolt, idealna długość rękawów (na moje krótkie
        łapki to są zwyczajne długie rękawy). No i te koraliki :)

Ale ta "szarfa podbiustna" jest dla mnie za wysoko, zdecydowanie
        wolałabym ją w talii. Nie odpowiadają mi też te fałdki mające
        maskować brzuch. Ten fason optycznie zmniejsza biust a eksponuje
        brzuch i w ogóle dolne rejony. Jako typowa gruszka wolałabym efekt
        odwrotny. No cóż, jestem raczej biodrzasta niż biuściasta.
        Ta bluzka jest idealna dla biuściastych. Butters wygląda w niej
        cudnie!

Ale i tak mi się podoba i będę ją nosić!
        I strasznie jestem ciekawa kolejnych pomysłów naszej utalentowanej
        krawcowej :))
        • la_parisiene Re: Mnie też nie... 28.01.09, 16:41
          Kryklu :) kochana, odeślij ją na mój koszt, po co masz chodzić w czymś co Ci nie
          pasuje - dziewczyny chętnie kupią, bo śliwki mam już 2 tylko z wymianki i 1 ze
          zwrotu i 2 zachomikowane dla kogoś :)
          Poczekaj na inne modele - się robią, będą inaczej szyte - może lepiej pasujace
          do Twojej sylwetki? Mam ten sam kolor, będą też bordowe, czerwone, granatowe, we
          wzorki ...
          • kryklu Re: Mnie też nie... 28.01.09, 18:02
            A w życiu nie oddam!!! :D
            Dzisiaj przyszła brązowa o rozmiar większa (42) i to jest to! Nie
            jest opięta, fałdki są nierozciągnięte i ogólnie podobam się sobie w
            niej. Wiosną planuję wielkie odchudzanie i potem śliwkowa będzie na
            mnie dobra.
            A Ty szyj, szyj następne!
            Ze względów czysto egoistycznych życzę Ci wielkich sukcesów!
            Pozdrawiam :)

I moja rada dla pulchnych babeczek: nie zaniżajcie rozmiaru tych
            bluzek.
      • la_parisiene Re: A mi niestety nie pasuje fason :( 28.01.09, 16:31
        Szarsz - przykro mi, że jesteś niekompatybilna z BiuBiu.
        Tak to już bywa, ze nie każdy ciuch pasuje każdemu :( ja jestem niekompatybilna
        z Freyą, i tak z utęsknieniem spoglądam na ich kolejne modele, ehhhhhh...
        Pozostaje nam mieć nadzieję, że BiuBiu zrobi kiedyś model, który będzie pasował
        do Twojej sylwetki, a freya wymodeluje coś na mnie :):)
        I tej wersji będę się trzymać ;)
    • akli-mak Śliwkowa empire 23.01.09, 16:16
      Właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką śliwkowej empire:)
      Oby tak dalej :) Będę wierną klientką :))
      • schaetzchen Re: Śliwkowa empire 24.01.09, 17:07
        Mam i ja - śliwkę w rozmiarze 40 i hiszpankę w rozmiarze 38, obie B/BB, mam w
        biuście 101-103 cm.
        Obie bluzki bardzo (podkreślam: bardzo!) starannie uszyte, materiał robi dobre
        wrażenie, jest lejący, "chłodny", porządny.
        Dostałam koraliki, którymi natychmiast zajęła się moja bratanica ;)

No i teraz tak:
        ŚLIWKA: to chyba jednak nie mój fason, ten pas w talii jednak jest mi
        niepotrzebny. Bałam się o to, że bluzka będzie się opinać na biodrach - tak nie
        jest. Ale chyba ją jednak oddam :( z żalem - poczekam na fason bez paska. Druga
        rzecz, która mnie nieco "uwiera" to długość rękawów - to takie 7/8, ale ja
        wyglądam w nich jak w bluzce młodszej siostry (mam 173 cm wzrostu).
        HISZPANKA: leży lepiej niż się spodziewałam (jeśli przewidywałam jakieś
        niedopasowanie to tu a nie w przypadku śliwki). Chyba się obfocę i dam do
        galerii, bo sama nie wiem... wydaje mi się, że powinnam wymienić na rozm. 40 -
        nie z powodu biustu, ten mieści się idealnie, ale to co poniżej - nie przywykłam
        do tak obcisłych bluzek... Ale moźe jest dobrze?

W każdym razie sklep polecam z całych sił, trzymam kciuki za poszerzanie oferty
        i na pewno będę kupować następne rzeczy!
    • balbina11 Re: Biu Biu powoli rusza! 24.01.09, 18:16
      Dostałam sukienkę, czarną nie czerwoną, ale i tak zostaje. Rozmiar 38 i na mnie
      leży cudnie. Obfocę się jutro i wyślę zdjęcia. Do tego turkusowe koraliki
      pasujące do moich zielonych oczu ;-) Nie będę opisywać, zobaczycie na zdjęciach ;-)
      • masza.s Re: Biu Biu powoli rusza! 24.01.09, 22:11
        Też mam czarną, 36, booooooska. :D Cudeńko!

KOCHAM Paryżanką i Biu Biu. :) Gdy będę bogatą żoną miliardera, to wspomogę
        rozwój jej sklepu, obiecuję. ;))

• la_parisiene Re: Biu Biu powoli rusza! 28.01.09, 16:34
          Masza - zgrabnemu we wszystkim ładnie :)
          Poparaduj tylko w tej sukience gdzie trzeba, to i miliardera spotkasz ;););)
    • missmurder Czekoladowy empire :) 24.01.09, 19:46
      Właśnie kliknęłam na allegro i niebawem czekoladowa bluzka w rozmiarze 38 będzie
      moja :D
      Musiałam się podzielić swoją radością :D
      • ganbaja Re: Czekoladowy empire :) 27.01.09, 13:53
        A ja jestem ciekawa czy przewidziane są inne kolory tego fasonu?
        Bo bardzo mi się marzy czarny, ciemno szary, fioletowy...
    • baryszka pomóżcie :) 26.01.09, 09:44
      Jako już obkupione i doświadczone ;) Na moje 168 cm wzrostu i wymiary: 112
      biust, 78 talia, 107 biodra, w jaki rozmiar powinnam celować??
      • akna Re: pomóżcie :) 26.01.09, 12:51
        Jeśli hiszpanka to 42 moim zdaniem
    • hipciorra Czarna sukienka 27.01.09, 12:21
      Właśnie dotarła do mnie czarna sukienka w rozmiarze 42B/BB. Przy wymiarach biustnych 82/105 cm i 164 cm wzrostu leży idealnie! Rano czytałam nowy wpis na KK na jej temat, tyle że w wersji czerwonej, i nieco mnie zaniepokoiły komentarze na temat demaskatorskich skłonności sukienki w kwestii fałdek, których tu i ówdzie trochę mam - a tu niespodzianka! Leży kapitalnie, ślicznie podkreśla biust, odcięcie wypada dokładnie tam, gdzie powinno, a z tyłu wydaję się wręcz wiotka, co przy moich 30 cm różnicy między talią a biodrami zwykle nie jest możliwe. Po prostu cudo! Przy najbliższej okazji zaopatrzę się w hiszpankę i z niecierpliwością będę wypatrywać następnych dzieł LaParisiene :-)

Nareszcie mam taką sukienkę, jaka mi się marzyła! :-D
      • akna Re: Czarna sukienka 27.01.09, 12:38
        Czerwony jest zdecydowanie bardziej bezlitosny dla figury ;-)
        • hipciorra Re: Czarna sukienka 27.01.09, 12:55
          akna napisała:

> Czerwony jest zdecydowanie bardziej bezlitosny dla figury ;-)

W takim razie dobrze, że na czerwień reaguję po byczemu ;-)
          • ptaszyna12 większy dekolt!!! 27.01.09, 22:08
            Sukienka fajna,ale ja się będę musiała podszyć (granica małobiuścia, 70e) -
            dekoltu nie ma wcale, przynajmniej na mnie:) A mam co tam włożyć, więc czuję, że
            marnuję potencjał.
        • la_parisiene Re: Czarna sukienka 28.01.09, 00:54
          o tak, jednokolorowa dzianina jest bezlitosna, im jaśniejszy kolor - tym
          bardziej demaskuje najdrobniejsze niedoskonałości,
          dlatego jestem skazana na czarny :D
    • boziaj Śliwka empire - relacja oraz notka dla Maith 27.01.09, 15:07
      dotarła moja, 36b/bb na 93 w biuscie, 73 w pasie i 93 w biodrach
      na te wymiary rozmiar wydaje sie byc dobrany idealnie :)
      zachwyty: przyjemny materiał, piekny kolor, generalnie efekt świetny
      uwagi: u mnie długość rękawów to takie "prawie długie", konczą sie
      tuz przed nadgarstkami (z tym, ze mi to nawet odpowiada)
      na brzuchu fałdek (materiału) jest IMO troche z duzo, w tym
      rozmiarze tyle marszczen nie jest chyba koniecznych
      dla wyjasnienia: nie mam brzucha-"deseczki", niemniej gdyby tego
      materiału było w miejscu talii mniej, też nic by się nie opinało
      tak czy siak wygladam w tej bluzce wiotko jak nimfa ;)) i w koncowej
      ocenie jestem ZACHWYCONA
      dla maith: jestem wąskoramienna i wąskobiodrzasta ze słabo
      zaznaczona talią, gdyby miało Ci sie to na cos przydać
      • maith Re: Śliwka empire - relacja oraz notka dla Maith 27.01.09, 17:36
        Przyda się przyda, dzięki :)
    • jelonek_k Hiszpanka - jaki rozmiar? 27.01.09, 19:02
      Dziewczyny,
      jaki rozmiar brać na 114 w biuście, 82 - talia, 102 - biodra. 40? 42?
      • winter76 Re: Hiszpanka - jaki rozmiar? 27.01.09, 19:14
        Ja bym radziła 42.Na moje 107 w biuście 40 jest idealna.
        • jelonek_k Re: Hiszpanka - jaki rozmiar? 27.01.09, 19:18
          Dziękuję :-)
        • jelonek_k Re: Hiszpanka - jaki rozmiar? 29.01.09, 15:07
          Rozmiar 42 okazał się idealnie trafiony (114-biust, 102 biodra, 82 talia); bluzka śliczna a do niej zielony naszyjnik.
          Ślicznie Paryżance dziękuję. I Winter za poradę :-)
    • wybrednafranca Hiszpanka 36 B/BB 27.01.09, 22:35
      Na ok. 98 w biuscie, 73-4 pod, ok. 159-160 cm wzrostu i nie-wiem-ile w biodrach
      (bedzie z 98, nie mam teraz miarki). Chcialam wziac 38, ale po lekturze watku
      zdecydowalam, ze jednak rozmiar mniej bedzie lepsza inwestycja. I jest, lezy
      swietnie, choc przy moim wzroscie nie obrazilabym sie, gdyby bluzka byla troszke
      krotsza. Kolezanka powiedziala: "wygladasz jak to:
      adonai.pl/relaks/zludzenia/?id=6" :)
      • wmiesciejakrybytramwaje Paryżanko!!! 28.01.09, 14:09
        kiedy bedą jakieś małe rozmiary ? tylko duże widze na twoich aukcjach
        • la_parisiene Re: Paryżanko!!! 28.01.09, 16:23
          Wmieściejakrybytramwaje :) napisz proszę z pytaniem o rozmiar - jak mam to
          wystawię go dla Ciebie :) Czasem nie zauważam,
          że małe się skończyły, czasem chomikuję na ewentualną wymiankę.
          Od 34 ciuszki szyją się i mam nadzieję, że już na biubiu.pl będą wystawione :)
          • babajaga87 34 czeka czeka! 28.01.09, 21:58
            I ja czekam na 34 :)
    • nanah A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 00:00
      La_Parisiene, a będziesz szyła też na biodrzaste? Bardzo podobają mi się Twoje
      sukienki, ale one wszystkie przewidują biodra węższe niż biust. Ja mam
      odwrotnie, do tego jestem niska (1,60) i problem z sukienkami mam niestety
      spory:( Obawiam się ponadto, że utonę w ramionach, jak to często bywa.
      • akna Re: A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 08:42
        A ile masz w tych biodrach?
        Ja mam około 116 i noszę biubiu 44. Mam wąskie plecy i sukienka nie
        jest za szeroka w ramionach.
        • nanah Re: A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 09:19
          110. No to może i na mnie będą dobrze wyglądać:)
          • kryklu Re: A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 09:47
            Ha, to ja jestem jak skrzyżowanie Ciebie i akny, biust-104/biodra-
            116. Zaczęłam od empirek, w rozmiarze 40 wyglądam tak sobie (i to
            nie ze względu na biodra, ogólnie taki baleron), bluzka 42 jest
            akurat, a 44 też bym się nie bała. A mam wąską klatkę piersiową,
            wąskie ramiona i mam tendencję do "tonięcia" górą przy opiętym dole.
            Sama zastanawiam się nad sukienką 44 a może nawet 46...
            Moje pierwsze odczucia po przeanalizowaniu oferty Paryżaneczki też
            były podobne, że nic tu dla mnie. Jednak rozciągliwo-sprężysta
            dzianinka + świetny krój mają magiczne właściwości.
            Życie jest piękne :)
            • akna Re: A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 10:11
              kryklu sukienkę bierz 44. Czarną ;-) czerwona zbyt bezlitosna.
              Niestety. Chlip.
              • kryklu Re: A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 10:38
                > kryklu sukienkę bierz 44. Czarną ;-) czerwona zbyt bezlitosna.
                > Niestety. Chlip.

Z tego samego powodu doszłam do tych samych wniosków ;)
              • kryklu Re: A coś dla biodrzastych? 29.01.09, 10:43

> kryklu sukienkę bierz 44. Czarną ;-) czerwona zbyt bezlitosna.
                > Niestety. Chlip.

Z tego samego powodu doszłam do identycznego wniosku ;)
    • be.b.e Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 10:34
      moje wymiary to:
      biust 101
      pas 81
      biodra 107
      ta nieszczesna oponka na biodrach sprawia ze nie czuje sie dobrze w mocno
      przylegajacych na biodrach ciuchach
      jaki rozmiar czerwonej sukienki powinnam zamówić aby w talii nie było za szeroko
      i w biodrach za ciasno??
      bo 42 na biust i talie pasuje ale biodra już nie, i nie wiem czy ten drugi
      wymiar 98-105 czyli 105 to po naciągnięciu??
      • dorotaifilip Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 13:31
        Zanim odezwą sie znawczynie sukienek, to odpowiem ja. Paryżanka do
        bluzek proponowała mi kierowanie się tylko rozmiarem talii czyli
        bardziej podbiuscia czyli tej części, która w bluzkach jest najmniej
        rozciągliwa. Przy moich wymiarach: biust 105, pod biustem 78, talia
        91, biodra 112 zaproponowałą mi rozmiar 44B/BB ( talia to około 84
        cm), ale z zastrzeżeniem, że jeśli lubię bardzie przylegajace to
        nawet 42. Tylko ja mam wąskie ramiona i plecy. No takie grubiutkie
        A - wąsko u góry i szeroko na dole.
        Obecnie w jej opisach na allegro możesz znaleźć wymiar tak zwany
        nierozciagnięty w talii i tym możesz się kierować.
        pozdrawiam - dorota
        • be.b.e Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 15:28
          ja pod biustem mam 81cm tak samo jak w talii i ramiona tez mam wąskie, boje się
          tylko tych opiętych bioder
          • wolffie Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 16:07
            ja dzisiaj mierzyłam
            i wymieniam czerwoną na rozmiar większą
            chociaż czarna byłaby ok w tym rozmiarze
            czerwona mi się nie opina a i tak wszystko widać
            imho weź 1 rozmiar większą niż by wynikało z wymiarów
          • wolffie Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 16:11
            ja dzisiaj mierzyłam
            i wymieniam na rozmiar większą
            chociaż czarna w tym rozmiarze by była ok
            czerwona nie opina się na mnie, a jednak i tak wszystko widać
            jeśli się boisz to w przypadku czerwonej imho weź rozmiar większą niż to wynika
            z twoich wymiarów
            ale przepiękna jest - kolor taki dojrzało malinowy i pięknie wygląda
            • be.b.e Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 16:53
              wolffie czyli sugerujesz ze powinnam wziac rozmiar 44?
              nietypowy rozmiar - 44 B/BB
              orientacyjne wymiary :----------moje wymiary
              talia : 84-90 cm----------------81cm
              biodra : 105-112 cm-------------107cm
              biust : 100- 115 cm------------101cm
              długość około 107 cm
              kolor: czerwony
              • martulka_s Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 18:51
                Mnie się wydaje, że 42 wystarczy, ale jeśli masz opory natury oponkowej to
                przemyśl kolor. Czerwona nie działa szczególnie maskująco.
              • wolffie Re: Proszę o radę jaki rozmiar czerwonego cudu 29.01.09, 22:59
                jeśli chcesz coś zamaskować to weź rozmiar większą
                trudno mi powiedzieć czy to wystarczy
                mierzyłam tylko tę w moim rozmiarze i nigdzie się nie opinała
                rozmiary są dobrze opisane
                ale w tym czerwonym widać wszystko (majtki, rajstopy, boczki)
                mąż mi kazał zostawiać
                ale ja się jednak lepiej będe czuła w większej
                A w talii a właściwie pod biustem jest wiązanie więc raczej nie będzie problemu,
                że za luźna
                gorzej z ramionami - trochę się boję - ale i tak tę większą już na bank zostawiam.
                No i przecież możesz zwrócić jak nie będziesz zadowolona. Na prawdę nie ma problemu.
    • missmurder Przyszło czekoladowe empire 36 29.01.09, 15:54
      I niestety, jutro raczej wraca. Postaram się wieczorem porobić foty do galerii,
      jeśli ktoś by był zainteresowany.
      Ogólnie to marszczenie na dole powoduje, że z frontu wyglądam szerzej, a z
      profilu jakbym była w początkowej fazie co prawda, ale jednak w ciąży :(
      Do tego ilość materiału między biustem a ramionami (choć to B/BB) powoduje, że
      jak podniosę ręce na boki, to wyglądam jak żaba - w sensie takiej "błony" między
      tułowiem a rękoma.
      I trochę jak dla mnie za krótka (choć mam tylko 167cm)
      Jestem niekompatybilna :((( Ale kolor i materiał super :)
      • missmurder Aaa, to miało być 38 w tytule :) 29.01.09, 15:55

• missmurder Re: Przyszło czekoladowe empire 36 29.01.09, 15:56
        Coś nie przeszła korekta - to rozmiar 38. Coś mi się pomyliło przy poprzednim
        tytule :)
        • hermenegilda_k Re: Przyszło czekoladowe empire 36 30.01.09, 07:55
          właśnie o tym samym problemie napisałam w komentarzu do tej bluzki w
          "kobiecych kształtach", jestem pewna, że marszczenie pod biustem u
          niektórych osób będzie robiło efekt ciąży /nie wymyśliłam jeszcze
          przy jakim typie sylwetki/
          i wymyśliłam, że lepsze byłyby poziome marszczenia nacalej długości
          od podbiuścia do bioder - te zdecydowanie lepiej maskuje wszystkie
          oponki
          ponieważ moja kiepska figura przy marszczeniu podbiustowym zawsze
          wygląda ciążowo poczekam na inne fasony :))

• angella456 Paryżanko, jesteś genialna! 03.02.09, 12:41
      Właśnie przyszła do mnie hiszpanka. Śliczna, idealna rozmiarowo i genialnie
      uszyta - jestem w szoku, że można marszczeniami materiału osiągnąć taki
      wspaniały probiustowy efekt.
      Teraz będę niecierpliwie czekać na empirki w jaśniejszych kolorach. :D

I ślicznie dziękuję za koraliki. :)
      • smallfemme Re: Paryżanko, jesteś genialna! 03.02.09, 14:05
        Ja dostałam empire i doszłam do tych samych wniosków! Bluzeczka jest boska! :D
        • schaetzchen Re: Paryżanko, jesteś genialna! 04.02.09, 21:45
          Dostałam dziś hiszpankę - zdecydowałam się jednak odesłać 38 i wymienić na 40. Decyzja była słuszna ;) Bluzka nie wygląda na mnie workowato, a jednak lepiej się czuję w nie-aż-tak-opiętym materiale. Bałam się trochę, że będzie za duża w biuście (bo 38 była idealna), ale na szczęście nie jest. Natomiast powalił mnie fakt, iż NIE WYSTAJE spod bluzki stanik megazabudowany, czyli tango II!!!!! Taki dziś nosiłam i na niego mierzyłam bluzkę (nie mogłam się doczekać ;)). Ale dekolt wygląda lepiej w siennie ;)
          Jutro zakładam to cudo i koledzy w pracy nie będą się mogli skupić na robocie ;)
          • piskonia Mniejsze dekoldy 05.02.09, 15:19
            W tej chwili najmniejszy rozmiar śliwkowej bluzeczki empire to 40
            czy pojawi się jeszcze 38.
            La Parisiene wspominałaś, ze kolejna partia będzie nieco mniej
            wydekoltowana- czy będzie w niej ten model i kiedy ma się szanse
            znaleźć się w sprzedaży.

Czy mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy i zdradzic swoje plany?
            Pozdrawiam i życzę wspaniałego rozwoju firmy w naszym biuściastym
            interesie.
    • daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 07.02.09, 17:39
      Kupiłam czarną sukienkę dla mamy w rozmiarze 46, ale na niej leży
      niezbyt dobrze, bo się mocno opina (160 wzrostu, 75K, trochę
      nadwagi) za to na mnie całkiem spoko. Wiadomo: rękawy do łokcia,
      długość nad kolano (dobrze!), wiązanie w pasie na żebrach i luzy pod
      pachami, ale nie wyobrażam sobie sukienki 4 rozmiary mniejszej O_o

Oczywiście wyłazi mi każdy stanik, ach przydałby się wypychacz, to
      mogłabym się pochwalić biustem a nie wstydliwie chować (niedługo do
      tych staniorów będą dodawać chusty na głowę :/ ).

Jedna ciekawa sprawa: na paragonie było "sukienka 38B/BB", ale na
      metce 46B/BB. Czy możliwe jest, ze to metka się myli, nie paragon?
      • naila Re: Biu Biu powoli rusza! 07.02.09, 22:17
        Daslicht, oj... Ja tu się zastanawiam nad rozmiarem 40-42, a Ty, szczuplejsza
        ode mnie piszesz, że 46 jest ok! To już nie wiem jaki mam rozmiar rozważać ;)
        przy 104/88/108
        • daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 07.02.09, 22:30
          No właśnie mnie też to zdziwiło, bo wszystkie sklepowe 46 wiszą na
          mnie jak worki po ziemniakach.
          Ty jesteś z Bstoku, więc jak wrócę za jakis tydzień, to możesz
          spróbować jak leży :)

Moja mama ma wymiary zbliżone do Mahedy, ale wygląda zupełnie
          inaczej niż ona na KK - sukienka mocno się opina.
          • la_parisiene Re: Biu Biu powoli rusza! 07.02.09, 23:12
            Daslicht, mogłabyś do mnie na la_parisiene@vp.pl ?
            Podałabyś wymiary jakie ma sukienka, zorientuję się czy coś nie tak?
            Jedynie w ten sposób mogę rozwiać Twoje wątpliwości.
          • naila Re: Biu Biu powoli rusza! 07.02.09, 23:45
            Daslicht, może paragon prawdę mówi ;) i masz 38. Daj znać, jak się pojawisz w
            Białym :)
            • daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 08.02.09, 17:43
              No się okazało, że to najprawdopodobniej 40 :)
              • naila Re: Biu Biu powoli rusza! 09.02.09, 11:13
                Heh, właśnie nad takim rozmiarem się zastanawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka