Dodaj do ulubionych

nowosci w bravissimo!

• irenka65f kontakt z bravissimo! 02.11.09, 19:03
      Napisałam do nich w sprawie rozmiarów. Czy ktoś wie jak długo mam czekać na
      odpowiedź, zanim napiszę jeszcze raz?
      • anna-pia Re: kontakt z bravissimo! 02.11.09, 19:52
        Jeśli pisałaś w czasie, kiedy sklep jest otwarty, zaczekaj 2 godziny i napisz
        jeszcze raz.
      • paulina_h81 Re: kontakt z bravissimo! 14.11.09, 22:08
        zdaje sie ze ja czekalam 2 dni
    • roza_am styczniowe nowości! 04.01.10, 13:52
      Pojawiły się kolejne nowości, m. in.
      - Alana w kolorze nude (fizycznie ma się pojawić w połowie stycznia, już można zamawiać)
      - nowy Vanity Fair do miski J (od obwodu 30) - full-cup, ale wzór dla full-cupów nietypowy
      - Harmony w ślicznym kolorze Mocha
      - nowe kwiatowe Freye: Carolyn i Charlotte - szkoda, ze obie nie dla mnie, bo wzory cudne.

I pewnie dużo więcej - to był tylko pierwszy rzut oka :)
      • alexis-z Re: styczniowe nowości! 04.01.10, 14:14
        Mam pytanie. Jak to jest z zamówieniem katalogu? Czy wysyłają do polski? Czy
        płaci się za niego lub za przesyłkę? Czy któraś z was zamawiała?
        • ptasia Re: styczniowe nowości! 04.01.10, 14:48
          mi katalog sami z siebie wysyłali za darmo. Czas przeszły, bo wydaje mi się, że
          zimowego nie dostałam (w sumie nic dziwnego, zważywszy na to, kiedy ostatni raz
          zamawiałam...)
        • 1-moni-bel Re: styczniowe nowości! 04.01.10, 19:56
          Wystarczy zzarejestrowac sie na stronie sklepu i poprosic o katalog
          (request cataloque) i gotowe. U mnie zapomnieli wyslac zimowe
          wydanie ,to wyslalam maila z ponowna prosba i po kilku dniach
          znalazlam go w skrzynce.
        • zazulla zamawianie katalogu 04.01.10, 20:49
          Nie płaci się ani za katalog, ani za przesyłkę. Nie trzeba się rejestrować ale
          dane adresowe trzeba podać (logiczne). Tylko czasem trzeba długo czekać, ale
          przysyłają.
      • jud.yta Re: styczniowe nowości! 04.01.10, 15:04
        Carolyn prześliczna, ale nie ma obwodu 28?
        A Luna różowa w nowościach? przecież już była.
        A Mai fioletowej nie będzie?
        • ptasia Re: styczniowe nowości! 04.01.10, 15:22
          jest Maja turkusowa, fioletowa była zimowa.
          • jud.yta Re: styczniowe nowości! 04.01.10, 15:26
            Fioletowa była w Bravissimo? Była tylko rozowa, chyba że
            przeoczyłam :(
            • ptasia Re: styczniowe nowości! 04.01.10, 15:35
              aż tak nie pamiętam, tj. nie śledzę :) Ale patrząc po tym, że już jest wiosenna,
              tj. turkusowa, wątpię, by fioletowa się jeszcze pojawiła.
              • kasica_k Re: styczniowe nowości! 05.01.10, 03:01
                No proszę, a ja przysiegłabym, że śliwkowa też była. Widać obfitość Mai w
                polskich sklepach (godna pochwały ze wszech miar) mi się na oczy rzuciła :)
            • kasienka.b maia plum 04.01.10, 15:58
              W Bravissimo nie było filetowej Mai i już nie będzie.
              Jest za to w polskich sklepach ;)
              • jud.yta Re: maia plum 04.01.10, 16:03
                Wiem, że jest w polskich sklepach, ale obwód 28 to tylko raczej
                niestety w Bravissimo.
                • kasienka.b Re: maia plum 04.01.10, 21:16
                  Ale Mai fioletowej nie było z obwodem 28, nawet dla Bravissimo. Poza tym
                  fioletowa jest ściślejsza niż np. różowa - próbowałaś 30tki?
                  • jud.yta Re: maia plum 04.01.10, 21:24
                    Rózową mam w rozmiarze 28G, ale fioletowej nie przymierzałam.
      • kasica_k Re: styczniowe nowości! 05.01.10, 03:12
        Dodam jeszcze Puredę Valencia do H, w dwóch wersjach, bardziej i mniej
        kontrastowej, z pasem do pończoch (oraz zakochałam się w szorcikach ;). I Arizę
        w bazowych kolorach, ale zdaje się, że była już wcześniej.

A swoją drogą, mamy sezon ładnych nudziarzy, zarówno Alana jak i Ariza bardzo
        ładne i rozmiarówke mają przyzwoitą.
    • ptasia Kolekcja wiosenna 18.02.10, 16:29
      już jest! Jest fioletowy George w kratkę, Alana niebieska, nowy stanik
      Bravissimo - Broderie, i staniki Monsoon (tej firmy odzieżowej; gorset i
      strapless). No i nowe kiecki, tylko większość mocno wyjściowa.
    • inez69 New Summer Collection! 09.04.10, 20:11
      Już w sklepie! Ulala :D
      • irenka65f bankructwo murowane 09.04.10, 23:26
        No i zostałam zakupoholiczką. Buu
        • aleksandralm Re: bankructwo murowane 10.04.10, 01:36
          Ojjj, tak...
          Szczegolnie ta maskaradka jabluszkowa neci....
          I ten Gossard... czy one sa scisle???
          Juz nawet nie chce liczyc ile poszlo na staniki w ciagu ubieglego
          miesiaca...
          • pinupgirl_dg Re: bankructwo murowane 10.04.10, 15:56
            A ja po raz kolejny wzdycham do harmony. Od nawrócenia brakowało mi takiego
            koloru....
      • kasienka.body Re: New Summer Collection! 10.04.10, 11:36
        na szczęście nic z bielizny nowej mi się zbytnio nie podoba, Georgiana wg mnie niezbyt udana. Ale za to ubrania..... Eh, już zamówiłam kieckę i bluzkę.
        • yaga7 Re: New Summer Collection! 10.04.10, 11:59
          Ja też wolę ciuchy.

A co zamówiłaś? Bo właśnie też się zastanawiam nad paroma rzeczami.
          • kasienka.body Re: New Summer Collection! 10.04.10, 13:05
            sukienka BL28 - zauroczyła mnie totalnie!

www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bl28-details.aspx?colour=navy
            bluzka YN12

www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/yn12-details.aspx?colour=navy-stripe
            W prawdzie obu rzeczy jeszcze nie ma na stanie, ale nie mogłam się oprzeć ;)
            • irenka65f Re: New Summer Collection! 10.04.10, 16:07
              Tylko tyle?
              Ja poszłam dalej. Kiecka i cztery bluzki. Chyba zwariowałam. A georgiana
              baaardzo mi się podoba, ale już kompletnie nie wiem w jaki rozmiar celować.
              Właśnie odesłałam czerwoną i chyba zraziłam się do tego modelu.
            • myff jak złożyć zamówienie? 10.04.10, 16:08
              www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/bh48-details.aspx?ck=0vrbFpYh92Q%3d
              kolor cudny, ale ja tak nie cierpię rękawków 3/4 7/8, 5/11 i tym podobnych, albo
              krótkie albo długie niczego pośredniego...grrr
              www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/yn06-details.aspx?ck=K%2f%2bibL3vZIE%3d
              jak się składa zamówienie w tym sklepie? nigdy nie kupowałam nic w zagranicznym
              sklepie internetowym. I ile średnio się czeka na dostawę? HELP!
              • alexis-z Re: jak złożyć zamówienie? 10.04.10, 16:39
                Super jest Georgiana Masquerady. Kolor taki bardzo letni. Mniam
                • agn44 Georgiana 11.04.10, 19:17
                  A mi to nowe zestawienie kolorów w ogóle się nie podoba, a już zwłaszcza przy
                  szortach.
                  • jud.yta Re: Georgiana 12.04.10, 12:45
                    agn44 napisała:

> A mi to nowe zestawienie kolorów w ogóle się nie podoba, a już
                    zwłaszcza przy
                    > szortach.
                    Przy szortach faktycznie jakoś to dziwnie wygląda.
                    • metia Re: Georgiana 12.04.10, 13:53
                      Wcześniej nie zwróciłam na to uwagi, ale teraz widzę, że faktycznie dziwnie to wygląda i jakoś przestał mi się podabać ten kompelt. Właściwie, to kojarzy sie się to dość jednoznacznie ;)
                      • irenka65f Re: Georgiana 12.04.10, 14:13
                        Mnie tam się nie kojarzy ;-))
                      • ptysiowa_7 Re: Georgiana 12.04.10, 14:21
                        To znaczy, z czym się kojarzy? Bo ja nie zauważyłam niczego dziwnego - przecież
                        szorty do Georgiany zawsze tak wyglądają.
                        • ptasia Re: Georgiana 12.04.10, 14:24
                          myślę, że chodzi o stosunek materiału czerwonego do zielonego i umiejscowienie
                          tego pierwszego.
                          a, osobiście ta wersja kolorystycznie najmniej mi się podoba z wszystkich
                          dotychczasowych.
                          • ptysiowa_7 Re: Georgiana 12.04.10, 21:18
                            Szczerze mówiąc, nadal nie wiem, o co chodzi, przecież tiul zawsze
                            jest w Georgianie na części środkowej.
                          • metia Re: Georgiana 12.04.10, 21:21
                            > myślę, że chodzi o stosunek materiału czerwonego do zielonego i umiejscowienie
                            > tego pierwszego

Dokładnie. Czerwona (czy też czerwono-różowa) wstawka w okolicach krocza wygląda dość dziwnie ;)
                            • azymut17 Re: Georgiana 12.04.10, 22:53
                              metia napisała:
                              > Dokładnie. Czerwona (czy też czerwono-różowa) wstawka w okolicach krocza wygląd
                              > a dość dziwnie ;)
                              Czytam Was i też nie rozumiem - patrzę na zdjęcia i nie widzę nic dziwnego w tej
                              wstawce... I z niczym mi się nie kojarzy, poza kroczem właśnie, co jest dość
                              logiczne: majtki służą do tego, by je zakrywać. I nie da rady, by kojarzyły się
                              inaczej. Mogę prosić o wyjaśnienie? Bo czuję się zagubiona z poczuciem, że
                              ludzie widzą coś, czego ja nie widzę.
                              • mmm-mm Re: Georgiana 12.04.10, 23:15
                                No mi to wyglada jak ostrzezenie:"Uwaga, mam okres". Wiem ze to
                                strasznie glupie i mam spaczona wyobraznie, ale taka juz jestem. A
                                komplet moze kupie, w koncu nie chodze z majtkami na wierzchu. A zawsze
                                marzylam o polaczeniu czerwonego czy wscieklego rozowego z jasnym
                                zielonym, wiec mi sie bardzo podoba ten stanik:)
                                • metia Re: Georgiana 12.04.10, 23:54
                                  mmm-mm napisała:

> No mi to wyglada jak ostrzezenie:"Uwaga, mam okres". Wiem ze to
                                  > strasznie glupie i mam spaczona wyobraznie, ale taka juz jestem.

To chyba jesteśmy dwie spaczone ;) Miałam dokładnie to samo skojarzenie, tylko nie miałam pomysłu, jak to ładnie opisać :D
                                  • ptysiowa_7 Re: Georgiana 13.04.10, 11:39
                                    Aaaa, nie wpadłabym na to. To w takim razie majtki do Eleanor czerwonej mówią
                                    "Mam bardzo obfity okres";)
                                    A skoro te do Georgiany są różowe, to mówią: jestem alienem krwawiącym na różowo ;-D
                                    • metia Re: Georgiana 13.04.10, 12:24
                                      > Aaaa, nie wpadłabym na to. To w takim razie majtki do Eleanor czerwonej mówią
                                      > "Mam bardzo obfity okres";)
                                      > A skoro te do Georgiany są różowe, to mówią: jestem alienem krwawiącym na różow
                                      > o ;-D
                                      Hehe :) No właśnie nie do końca ;) Eleanor jest cała czerwona, więc to się nie kojarzy. A w tych szortach od Georgiany pierwsze co widzę, to różowoczerwona plama w wiadomoych okolicach i tak jakoś się kojarzy :D Wiem, wiem, spaczone mam myślenie ;)))
                                      • myff Re: Georgiana 13.04.10, 13:59
                                        Niech się wstydzi ten co widzi:D
                                        Swoją drogą, jakoś mi nie pasuje ta kolorystyka do Georgiany. Może gdyby była
                                        zielono-zielona, tj. ten jaśniutki zielony i taki butelkowozielony, pewnie ma
                                        ten odcień jakąś swoją mądrą nazwę, ale ja ich jakoś nie rozróżniam:)to by mi
                                        się bardzo podobała. A tak nie podoba mi się. Grafitowa rządzi:) a w grafitowych
                                        szortach idąc tropem skojarzeń mamy straszny busz:D
                                • azymut17 Re: Georgiana 14.04.10, 00:06
                                  mmm-mm napisała:

> No mi to wyglada jak ostrzezenie:"Uwaga, mam okres".

No na to nie wpadłam :-)
                                  Mnie ta Georgiana kojarzy się wyłącznie z landrynkami, odblaskowymi lizakami - takimi z dzieciństwa, i podoba mi się dużo bardziej niż katalogowa ceglasta.
                                  • alexis-z Re: Georgiana 23.04.10, 14:56
                                    Mi się podoba te zestawienie kolorów. Nie przeszkadza, że na majtkach jest róż.
                                    W ogóle taki letni zestaw. W tym tygodniu widziałam sukienkę w takich samych
                                    kolorach cała seledynowa, a w tali paski różowe na krzyż super. Kiecka
                                    rozkloszowana. Takie trio super by wyglądało. Na razie każde zestawienie
                                    kolorystyczne georgiany mi się podoba
            • yaga7 Re: New Summer Collection! 10.04.10, 16:57
              Też myślę nad tą sukienką.
              Nie mam pojęcia, gdzie bym w niej chodziła, ale też mi się podoba.
            • wolffie Re: New Summer Collection! 14.04.10, 10:41
              kasienko, nic mnie to nie dziwi, bo sukienka cudowna.
              Pokażesz ją jak przyjdzie??? Proszę.
              • kasienka.body pokażę na pewno 14.04.10, 11:39
                sama siedzę jak na szpilkach i czekam :D
                Jeśli Kinga uszyje coś podobnego to biorę we wszystkich kolorach :D
                • yaga7 Re: pokażę na pewno 14.04.10, 15:23
                  Ja też zamówiłam tę sukienkę ;)
                  Nie wiem, po co, ale ostatnio polubiłam granat, a po drugie zawsze chciałam
                  zobaczyć, jak wyglądam w takim fasonie.
                  • kasienka.body Re: pokażę na pewno 14.04.10, 15:59
                    yaga a kiedy zamówiłaś? I co masz w statusie na stronie? Bo niby sukienka jest już dostępna, ale ciągle mam status "ordered", siedzę jak na szpilkach, bo jestem baaaardzo jej ciekawa :d
                    • yaga7 Re: pokażę na pewno 14.04.10, 16:07
                      Zamawiałam w poniedziałek chyba? W każdym razie we wtorek napisali mi, że już
                      wysłali - bo pisałam do nich zaraz po zamawianiu, że chcę polecony, no i mi
                      odpisali, że wysłali poleconym, stąd wiem, że wysłali ;)

A na stronie wczoraj miałam "released" a dzisiaj "despatched", aczkolwiek niby
                      mam napisane, że wysłali standard delivery a nie recorded, więc w sumie nie
                      wiem, co przyjdzie.
                      • kasienka.body Re: pokażę na pewno 14.04.10, 19:46
                        kurde :D to idę się kłócić ;)
                        • yaga7 Re: pokażę na pewno 23.04.10, 12:20
                          I jak doszła?

Bo moja doszła i nie pasi :(
                          Ale nic dziwnego, na mnie prawie żadne sukienki nie pasują...
                          • kasienka.body Re: pokażę na pewno 23.04.10, 20:39
                            jeszcze nie doszła, siedze jak na szpilkach :)
                            A wstawiłabys do galerii? Czemu nie pasuje?
                            • yaga7 Re: pokażę na pewno 24.04.10, 16:28
                              Do galerii raczej nie wstawię, ale zobaczę jeszcze.

Nie pasuje, bo mam ten sam problem z większością sukienek (z BiuBiu tak samo) -
                              mam długi tułów i talia nie wypada tam, gdzie powinna. Do tego tutaj jeszcze
                              tyłek sukienki nie wypada tam, gdzie mój, tylko wyżej i robi się taki wór
                              pustego materiału :)

Ale jeżeli na Tobie generalnie sukienki leżą, to ta powinna pasować :)
                              • kasienka.body Re: pokażę na pewno 24.04.10, 17:29
                                to może chociaż dasz się namówić na przesłanie fotki na maila? :)
                                Ładnie proszę :) Jestem tak ogromnie ciekawa tej sukienki na żywo :)
                                Mam nadzieję, że będzie pasować, u mnie to różnie z bravissimowymi kieckami.
                                • yaga7 Re: pokażę na pewno 28.04.10, 13:49
                                  wrzuciłam do galerii :)
                                  • kasienka.body dzięki piękne 28.04.10, 13:59
                                    lecę oglądać :)
                                    Moja jeszcze nie doszła :/ A dziwne, bo wysłany po niej top już przyszedł...
      • wolffie Cool in Cotton 14.04.10, 10:39
        Czy tylko ja mam omamy, czy ten stanik był w kolorze nude, a teraz go już nie ma???
        Spodobał mi się i wiązałam z nim duże nadzieje bo cielisty, mocno bawełniany i w
        przyjaznym dla mnie kroju, wchodzę żeby zamówić i nie ma.
        Przywidziało mi się wcześniej???
        Wyprzedał się na pniu??? - nawet bym się zbytnio nie zdziwiła.
        • kasienka.body Re: Cool in Cotton 14.04.10, 11:41
          był cielisty, ale może go wycofali chwilowo?
          Tak było poprzednim razem z jakąś bluzką chyba czy sukienką - była wstawiona, po paru dniach zniknęła i pojawiła się jako nowość w późniejszym czasie.
          Może tutaj było podobnie?
        • ptasia Re: Cool in Cotton 14.04.10, 20:31
          był na bank, kolor nazywał się Honey.
          tak w ogóle ten stanik miał być rok temu, jako Kalyani, w 2 kolorach. Wisiał i
          wisiał, że awaiting stock, aż się odwisiał i pojawił w tym roku.
          Wolffie, jeśli kupisz, napisz plis, jak rozmiarowo i f ogule. Bo on mi się od
          zeszłego roku podoba, no, ale 35 funtów to jednak konkretny wydatek. Szczególnie
          jeśli bym chciała z gatkami za 20 funtów ;/
    • zazulla High Summer Collection 2010 02.06.10, 14:30
      Zaglądam kilka razy dziennie czy już nie ma nowości, a w efekcie przeczytałam o
      nowej kolekcji na Facebooku :) Miłego oglądania!
      • kasienka.body Re: High Summer Collection 2010 02.06.10, 14:58
        Ja też zaglądam codziennie, czy już jakieś nowe ciuszki dodali ;)
        No i są - piękne sukienki i topy :) Zamówiłam już czarno różową sukienkę BH53 - jest bardzo w moim stylu! Do tego marynarski granatowy top i żółty top do spania - świetny krój!
        I znowu pójdę z torbami przez te ciuchy...
        • yaga7 Re: High Summer Collection 2010 02.06.10, 20:53
          Hehe, nie tylko Ty pójdziesz z torbami ;)

Też już pozamawialam jakieś bluzki (a nawet skusiłam się na spodnie, bo
          zeszłoroczne letnie za małe :(
      • zazulla strój do K by Bravissimo 02.06.10, 15:09
        Moją uwagę zwrócił tylko (bo nowe ubrania uważam, że są za drogie) strój
        kąpielowy z miseczkami do K. Mam nadzieję, że to będzie podobnie dobry projekt
        jak Alana (która niestety, bez nowego koloru).
        www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/bravissimo/plunge-bikini-tops/ar12-details.aspx?ck=9XNEne7SlbfjG%2f2IcFPZ0g%3d%3d
        • maith Re: strój do K by Bravissimo 02.06.10, 15:27
          O plunge bikini - super :)
          Jest też drugi kolor
          www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/bravissimo/plunge-bikini-tops/ar07-details.aspx?ck=UwrsMxKe3ZM%3d

Mają też tankini, ale poprowadzili je już tylko do HH. Mogli je już
          też pociągnąć do K, jak stanik :)
    • maith Re: nowosci w bravissimo! 02.06.10, 15:28
      Fajny jest nowy model Free do HH
      www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/free/fea9-details.aspx?ck=UwrsMxKe3ZM%3d

I jak rozumiem gatki są tam też do wyboru w opcji podwyższonej
      • alexis-z Re: nowosci w bravissimo! 02.06.10, 20:41
        Super georgiana chcę ją
    • zazulla zwiastun kolekcji jesiennej 2010 25.08.10, 22:49
      fotoforum.gazeta.pl/a/50103.html
      • genepi Re: zwiastun kolekcji jesiennej 2010 26.08.10, 14:07
        Ta sukienka koronkowa - ojej. I ta dżinsowa - ojej! Boszzz idę puścić
        totka.
        • ciri1971 Re: zwiastun kolekcji jesiennej 2010 26.08.10, 14:44
          Mnie też ta koronkowa rzuciła na kolana:)
        • maith Re: zwiastun kolekcji jesiennej 2010 26.08.10, 17:05
          Ja też bym chciała tę dżinsową i koronkową :)
          Pytanie tylko, jak to wyjdzie w realu, bo akurat przy sukienkach
          strasznie szaleją z photoshopem. A wiem, że nie tylko ja musiałam z
          tego powodu odsyłać.
          Czasem realny efekt jest ciekawszy, ale najczęściej jest niestety
          gorzej...
    • irenka65f już są na stronie 01.09.10, 18:25
      • magenta_72 Re: już są na stronie 01.09.10, 20:51
        Ładne to śliwkowe Deco, ale spodziewałam się że będzie jakaś maskaradka uszyta
        specjalnie dla Bravissimo, może zimą...
    • yaga7 Re: nowosci w bravissimo! 12.10.10, 06:19
      No i wrzucili nowe sukienki.

I nowa Satin Ballerina Dress jest boska, ale co z tego, skoro ZA KRÓTKA! Na moje 172 wzrostu sukienka o długości 84 cm to stanowczo za mało, przydałoby się jakieś 10 cm więcej.
      Buuuu.
      A ma takie cudne kolorki.
      • kasienka.body Re: nowosci w bravissimo! 12.10.10, 10:32
        Boska! Mam tyle samo wzrostu, ale nie odpuszczę tym razem, choćby miała być za krótka ;)
        • yaga7 Re: nowosci w bravissimo! 12.10.10, 10:37
          Szczerze powiem, też się zastanawiam, czy by nie zamówić i najwyżej odesłac.

Ale jak przymierzyłam miarką do swojej figury te 84 centymetry, to mi ledwo za tyłek wyszło ;)))
          • nientepaura Re: nowosci w bravissimo! 12.10.10, 10:41
            ta koronkowa kiecka jest genialna - tylko skąd ja wezmę na nią pieniądze <myśli>;)
          • kasienka.body Re: nowosci w bravissimo! 12.10.10, 11:02
            Yaga, a może te 84 cm są bez ramiączek <hmm> bo faktycznie byłoby trochę mało, a modelka nie wygląda na 150 cm wzrostu :)
            • yaga7 Re: nowosci w bravissimo! 12.10.10, 11:11
              No własnie....

Patrzyłam na modelkę, która miała na sobie tę sukienkę, co ostatnio wrzucałam do galerii, z paskiem, a na tę modelkę od Balleriny, ale to nie ta sama. Jakby mi się ta sukienka kończyła tak 2-3 cm wyżej niż ta czarna, to jeszcze ok, ale 10 cm wyżej to już u mnie za dużo.
              • zazulla yaga 13.10.10, 11:41
                Dopytaj na tablicy fb, powinni szybko odpowiedzieć. Może to jakaś pomyłka?
                • yaga7 świetny pomysł! dzięki :D n/t 13.10.10, 12:03

• inez69 Satin Ballerina Dress 13.10.10, 16:13
            Z tego wszystkiego zmierzyłam swoją - 79 cm od pachy w dół, z ramiączkami 107. Wyszukałam stary katalog i na zdjęciu w czarnej wersji jest ta sama modelka, sukienka sięga jej 5 cm nad kolano, więc wygląda na to, że fioletow jest dłuższa. To by się zgadzało 79 cm +/- 5 cm, daje 83,5 cm mierzone od pachy. Mi, przy wzroście 170 cm sięga do połowy kolana.

Aha, czarna ma 6 zakładek, a fioletowa tylko 4.

Prawda, że jest boska? :)))
            • yaga7 Re: Satin Ballerina Dress 13.10.10, 16:22
              Na FB wszystko się wyjaśniło, sukienka ma 99 cm ale nie od pachy, tylko całościowo. Wiec z tego by wynikało, że niby jest krótsza od tej Twojej, bo Twoja rozumiem, że całościowo ma 107 cm.

No nic, skoro mi napisali, że ma 99, to zamówiłam, bo taka długość dla mnie może być.
              A w fiolecie jest boska, ta wcześniejsza wersja też ładna, ale z kolei to nie były moje kolorki.
            • inez69 Re: Satin Ballerina Dress 13.10.10, 16:32
              Yyy, miało byc 97 cm, więc sukienki sa bardzo podbne.
              • yaga7 Re: Satin Ballerina Dress 13.10.10, 16:42
                No to myślę, że faktycznie to jest prawie to samo, bo 2 cm mogą równie dobrze zależeć od rozmiaru.
                Mam nadzieję, że ta będzie na mnie tak dobrze leżeć, jak ta Twoja na Tobie :)
            • inez69 Re: Satin Ballerina Dress 13.10.10, 16:59
              Czarna jest mała w biuście, fioletowa może być identyczna, więc od razu ostrzegam.
              • yaga7 Re: Satin Ballerina Dress 13.10.10, 17:05
                Wzięłam 12SC, zobaczymy, najwyżej wróci tam, skąd przyszła ;)
            • zazulla ramiączka 13.10.10, 17:12
              Zauważcie, że są trochę inne. W pierwszej były chyba tylko wąskie paski materiału a teraz takie szersze zwężające się ku biustowi.
      • animko Re: nowosci w bravissimo! 02.11.10, 16:15
        Z nowości przyszły do mnie dziś dwie rzeczy: kardigan (10R/SC) www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/rc03-details.aspx?ck=0vrbFpYh92Q%3d i przezroczysta koszula (10 RC) www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/by14-details.aspx?ck=0vrbFpYh92Q%3d
        Sweter taki sobie, w biuście dobry, w talii powiewa, bo obwód jest niewiele mniejszy. Ten przezroczysty panel jest też na plecach, nie widać tego na zdjęciu. Ponieważ ten materiał nie jest ani trochę elastyczny, to ciągnie w ramionach odrobinę, kiedy się trochę zgarbię. Nie wiem jeszcze czy go zostawię, z jednej stony nie mam eleganckiego czarnego sweterka, a z drugiej ten spełnieniem marzeń nie jest.
        Koszula jest w parze z topem na ramiączkach, bardzo ładnie leży i zostawiam na pewno. Ten top ma zaszewki na biust i jest trochę wcięty w talii, będzie się bardzo przydawał, ilekroć trzeba założyć coś pod sweter albo sukienkę z trochę za dużym dekoltem.
        • yaga7 Re: nowosci w bravissimo! 02.11.10, 16:18
          Wpisz się też do wątku z ubraniami bravissimo, to później będzie łatwiej znaleźć Twoje opinie :)
          • animko Dzięki za radę :) n/t 03.11.10, 10:59
    • mszn Re: nowosci w bravissimo! 29.10.10, 13:39
      Ten różowy gorset Angie to mi się będzie śnił od dzisiaj...
      • inez69 Winter 29.10.10, 14:04
        A mnie bajeczne sukienki...
        • kwiatek04 Re: Winter 29.10.10, 14:23
          Miekki half-cup do miseczki HH!!

no i te satynowe koszulki do spania <rozmarzylam sie>
          • kasica_k Re: Winter 29.10.10, 16:22
            I znowu kilka "wyłącznościowych" kolorów - granatowa Ariza (mniam), czekoladowa Harmony i fioletowa Polka. Czy nie można by i polskich sklepów uszczęśliwić tymi kolorami?

No i ciekawe, czy bravissimowa Starlet www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/bravissimo/balconette-bras/au04-details.aspx?ck=ZJc6eCdzb54%3d okaże się równie dobra jak Alana.
          • azymut17 Demi Diva 29.10.10, 17:33
            kwiatek04 napisała:

> Miekki half-cup do miseczki HH!!

Demi Diva, bo chyba o nią chodzi, wygląda mi na usztywnianą jednak. Nie tak bardzo, jak maskaradki, ale raczej w stylu Fauve'ów. A tak w ogóle to jest piękna :-) Nie lubię całych czarnych staników, ale ten mnie zachwyca.... Podobnie Lace Luxe Faubourga, ale cena tego jest dla mnie nie do przełknięcia :-(
            • yaga7 Re: Demi Diva 29.10.10, 17:40
              Zamówiłam oba ;)) Jak dojdą, pewnie wrzucę do galerii. No chyba, że będą fatalnie leżeć :P
            • ptysiowa_7 Re: Demi Diva 29.10.10, 18:36
              Nie, bo nie pada sformułowanie "lightly padded". Jest tylko "underwired":)
              • kasienka.body Re: Demi Diva 29.10.10, 19:46
                ale nie ma tez sformulowania "soft" ;) Mnie wyglada na lekko usztywniana jednak - jak Fauvy czy Monet z Freyi.
                • ptysiowa_7 Re: Demi Diva 29.10.10, 20:10
                  Przy żadnym miękkim nie pada sformułowanie "soft", tylko po prostu "underwired balconette" albo "underwired plunge" czy co tam jeszcze. Przejrzyj staniki, o których wiesz, że są usztywniane - przy wszystkich jest "lightly padded".
                  • kasienka.body Re: Demi Diva 29.10.10, 20:33
                    byc moze, ale na zdjeciu, zwlaszcza na powiekszeniu widac pod koronka taka cienka wlasnie jakby gabke. Nie mowie, ze na 100% jest padded, ale tak to wyglada.
                    • ptysiowa_7 Re: Demi Diva 29.10.10, 22:17
                      Ja gąbki nie widzę, wydaje mi się, że ten stanik jest po prostu z nieprzezroczystego materiału. No nic, na 100% dowiemy się dopiero wtedy, jak ktoś zamówi:)
                    • kasienka.body Re: Demi Diva 02.11.10, 17:25
                      na facebooku Bravissimo napisało, że miękki :) W takim razie ciekawa jestem jak będzie się sprawował :)
                      • ciociazlarada Re: Demi Diva 03.11.10, 19:21
                        Demi Diva jedzie do mnie od poniedziałku, jak dotrze to podzielę się wrażeniami. To mój ulubiony krój halfcupa (wyżej bokami, niżej środkiem), więc powiem szczerze, spodziewam się fajerwerków.
                        • yaga7 Re: Demi Diva 03.11.10, 19:32
                          Do mnie też już jedzie, ale od wtorku dopiero ;)
                          Podejrzewam, że wcześniej niż za tydzień na pewno nie przyjdzie, więc pewnie będziesz pierwsza. Jestem bardzo ciekawa tego stanika.
                          • ciociazlarada Re: Demi Diva 04.11.10, 00:14
                            Pewnie Ty będziesz pierwsza, bo ja wyjeżdżam w piątek wieczorem i wracam dopiero w przyszłym tygodniu. Diva będzie musiała się wyleżeć w skrzynce na listy:)
                            Jestem ciekawa Twoich wrażeń, będę sprawdzać wątek. Mam nadzieję, że nie okaże się tak kiepska jakościowo jak bravissimowe ubrania.
                  • kwiatek04 Re: Demi Diva 29.10.10, 20:48
                    Dokladnie :) Jest tak jak mowisz. Ja jeszcze dodam, ze Bravissimo soft cup okresla staniki bezfiszbinowe :)
      • yo_anka Lace Luxe Bra by Faubourg 29.10.10, 20:05
        to jest cudo:
        www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/faubourg/balconette-bras/fb13-details.aspx?ck=ZJc6eCdzb54%3d
        jakie stylowe gacie!
        • nientepaura tiffany black gorset 03.11.10, 13:24
          czy jest to br. exclusive, czy będzie regularnie dostępny?
          może jakaś dobra dusza wie;)
          • kasienka.body Re: tiffany black gorset 03.11.10, 14:06
            będzie dostępny w Polsce w wiosennej kolekcji.
    • zazulla Early Spring collection już jest 20.01.11, 19:21
      I uwaga... nowa Alana do miseczek... KK i L!
      Lecę oglądać resztę.
      • zazulla nowe modele do K i więcej 20.01.11, 19:35
        Flirty Frill Bra
        www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/bravissimo/balconette-bras/sb07-details.aspx?ck=McabtMTdsEIJYbC%2f2Tl%2biA%3d%3d
        Edith Bra
        www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/freya/balconette-bras/fyt4-details.aspx?ck=McabtMTdsEIJYbC%2f2Tl%2biA%3d%3d
        Sweetheart Bra
        www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/bravissimo/balconette-bras/pa10-details.aspx?ck=McabtMTdsEIJYbC%2f2Tl%2biA%3d%3d
        Alana Bra (KK i L)
        www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/bravissimo/balconette-bras/au01-details.aspx?colour=petal-pink
        Impact Free Sports (czy on był do K?)
        www.bravissimo.com/products/lingerie/sports-bras/royce/sports-bras/ro10-details.aspx?colour=grey-marl&ck=McabtMTdsEIJYbC%2f2Tl%2biA%3d%3d
        Sadie Soft Cup Bra
        www.bravissimo.com/products/lingerie/soft-cup-bras/royce/soft-cup-bras/ro13-details.aspx?colour=black/silver
        Charlotte Soft Cup Bra
        www.bravissimo.com/products/lingerie/soft-cup-bras/royce/soft-cup-bras/ro11-details.aspx?colour=black&ck=McabtMTdsEIJYbC%2f2Tl%2biA%3d%3d
        Sadie Nursing Bra
        www.bravissimo.com/products/lingerie/nursing-bras/royce/nursing-bras/ro14-details.aspx?colour=black/silver&ck=McabtMTdsEIJYbC%2f2Tl%2biA%3d%3d
        Charlotte Nursing Bra
        www.bravissimo.com/products/lingerie/nursing-bras/royce/nursing-bras/ro12-details.aspx?colour=white&ck=McabtMTdsEIJYbC%2f2Tl%2biA%3d%3d
        • kasiadj07 Re: Rhea - maskaradka do H 20.01.11, 21:27
          www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/masquerade/balconette-bras/mq58-details.aspx?colour=powder
          Pudrowa - jak dla mnie cudo:) Ciekawe, czy dorówna wygodą Effuniakom:) Czy ktoś wie może, czy będzie dostępna w naszych sklepach, bo z racji niedostępności mojego rozmiaru do tej pory nie jestem w temacie?
          • kasienka.body Re: Rhea - maskaradka do H 20.01.11, 21:34
            Kasiu pudrowa Rhea będzie również dostępna u nas, też do miseczki H. Powinna być w polskich sklepach na początku lutego.
            • kasiadj07 Re: Rhea - maskaradka do H 20.01.11, 21:41
              Dzięki za informację:) Super, to na pewno ją sprawdzę.

• alexis-z Re: Rhea - maskaradka do H 25.01.11, 13:02
                Rhea pudrowa jest boska. Tylko szkoda, że ta fioletowa jest tylko u nich, bym ją z chęcią kupiła.
                Odliczam dni do lutego i do Rhea
      • yaga7 Re: Early Spring collection już jest 20.01.11, 20:05
        Mnie od jakiegoś czasu staniki bravissimowe nie rajcują (no dobra, Diva jest boska), ale te sukienki mieć muszę:

www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/ix21-details.aspx?ck=K%2f%2bibL3vZIE%3d
        www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bl93-details.aspx?ck=K%2f%2bibL3vZIE%3d
        Są obłędne.
        • kasienka.body Yaga 20.01.11, 21:33
          Jak zamówisz to wrzuć koniecznie do galerii :)
          Ja koniecznie muszę mieć tą:

www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bh70-details.aspx
          I zastanowię się też nad jeansową

www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/tf18-details.aspx
          Żakiet też niczego sobie, powinien pasować do pierwszej kiecki

www.bravissimo.com/products/clothing/coats-and-jackets/bravissimo/nm10-details.aspx
          I urocza bluzeczka z koronkowymi plecami

www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/fk04-details.aspx
          Ehh, żeby tak Kinga wypuściła coś podobnego, wolałabym dać zarobić jej :)
          • yaga7 Re: Yaga 20.01.11, 21:47
            Jak zakupię, to na pewno wrzucę.

Tę bluzkę z koronką chętnie bym kupiła, ale nie w takim kolorze. Gdyby chociaż był o parę tonów ciemniejszy... Bo tak to za jasny.

Ale żakiet faktycznie fajny, jakoś nie zwróciłam na niego uwagi. W sumie żakiety to mam tylko odjechane, nie mam nic normalnego. Hmmmm.
        • butters77 Z sukienek 19.01.12, 00:59
          bardzo podoba mi się ta czerwona (swoją drogą, model nazywa się swojsko - Ponti :-)
          Dlaczego? Bo ma kieszenie, co lubię, a także odcięcie na plecach, które wypada dość nisko. A to każe mieć nadzieję, że na mnie, na którą sukienki Bravissimo mają często "zbyt krótki tułów" ta by pasowała ;-)
          • kasienka.body Re: Z sukienek 19.01.12, 12:59
            mnie też się ta czerwona najbardziej podoba, ale kurcze trochę za krótka jest :( żeby chociaż tak w kolano była to bym chyba kliknęła...
          • kasiamat00 Re: Z sukienek 19.01.12, 22:37
            Przyjedź do Wawy, to przymierzysz mój egzemplarz fioletowej. Bo zakładam, że jest identyczna jak czerwona (na którą też już czekam, ale nie wiem kiedy dotrze).
          • justinehh Re: Z sukienek 20.01.12, 20:09
            Podobną sukienkę kupiłam w Dorothy Perkins
      • animko Early Spring collection - moje wrażenia 25.01.11, 12:37
        Kilka ciuchów z tej kolekcji już do mnie dotarło, więc wrzuciłam kilka opisów do wątku o Ubraniach Bravissimo.
    • zazulla Re: nowosci w bravissimo! 12.01.12, 18:04
      www.bravissimo.com/products/new/#/1?show=16&sort=1
      Póki co tylko powzdycham do tej fioletowej piękności!
      www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/luxe-heart-bra/black/pa28bl/?show=16&sort=1&new=true&level=3
      • kasica_k Re: nowosci w bravissimo! 12.01.12, 23:27
        A ja do tej zielonej:
        www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/rococo-charm-bra/black-pistachio/sb19bp/?show=16&sort=1&new=true&level=1
        Oby tylko fotka nie przekłamywała koloru...
        • justinehh Re: nowosci w bravissimo! 13.01.12, 19:50
          a ja bym chciała
          www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/moulin-rose-bra/lace-print/au24lp/?show=16&sort=1&new=true&level=1i
          www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/rococo-charm-bra/black-pistachio/sb19bp/?show=16&sort=1&new=true&level=1
          • justinehh Re: nowosci w bravissimo! 13.01.12, 20:15
            coś nie weszło

www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/moulin-rose-bra/lace-print/au24lp/?show=16&sort=1&new=true&level=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka