Gość: Rafał IP: *.rzeczpospolita.pl 25.07.06, 12:58 słyszałem ze jest tam drogo, macie jakies rady gdzie jeść, gdzie kupować jedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erka44 Re: Wenecja - jedzenie 25.07.06, 14:01 Jest duzo miejsc gdzie można zjeśc,ale to zależy ile sie ma czasu i pieniedzy,najlepiej w pewnej odległości od placu Sw Marka,jeśli masz czas wybierz restauracje,jeśli nie , to mnie odpowiadają restauracje samoobsługowe w sieci BREK ,chyba www.brek .it.Jest to cos na klształt baru sałatkowego,bierzesz tace i wybierasz co chcesz płacąc przy kasie,przy porcjach są ceny ,jest to miejsce nieopodal ,chyba, placu Roma w drodze do Mostu Rialto,po drodze są też różne znane również u nas supermarkety Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Wenecja - jedzenie 25.07.06, 22:19 Po pierwsze ZAWSZE pytac tubylców Nie jadać przy największych atrakcjach turystycznych Raczej nie jadać w restauracjach serwujących Menu' Turistico Niestety nie umiem wytłumaczyć ci gdzie jadam najlepsze Tramezzini pod słońcem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieska Re: Wenecja - jedzenie IP: *.biol.rug.nl 26.07.06, 11:15 polecma zabranie jedzenia ze soba, szkoda troche czekanie w knajpie na jedzenie, ktore poza tym jest slabe i drogie i zabierz duzo wody! supermarketow jest malo, ale tam jedzenie jest tansze i zdecydowanie lepsze niz to przygotowane w knajpach Odpowiedz Link Zgłoś
erka44 Re: Wenecja - jedzenie 26.07.06, 12:32 Dlatego polecam BREK,bo szybko i całkiem tanio, restauracje tez polecam,ale trzeba patrzeć, gdzie jadają tubylcy,oni wiedzą co dobre,a takiego jedzenia jak Włoszech nie jadłam nigdzie,ale zaprowadzili mnie tam miejscowi.A z ta stratą czasu to też sie nie do końca zgadzam,bo jedzenie to też przyjemność,szczególnie we Włoszech Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Wenecja - jedzenie 27.07.06, 14:19 Gość portalu: niebieska napisał(a): > polecma zabranie jedzenia ze soba, szkoda troche czekanie w knajpie na jedzenie > , > ktore poza tym jest slabe i drogie > i zabierz duzo wody! > supermarketow jest malo, ale tam jedzenie jest tansze i zdecydowanie lepsze niz > to przygotowane w knajpach Gdzie Ty trafiłas, że wyrobiłas sobie takie zdanie? ps. ja bym w upały nie odwazyła sie nosić jedzenia w plecaku no chyba, ze mówimy o jabłku czy bananie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa553 Re: Wenecja - jedzenie 27.07.06, 19:43 bylam w pazdzierniku w Wenecji, jadlam w roznychmmiejscach raz lepiej, raz gorzej. Pisalam tu o tym podajac nawet o polecanym przeze mnie znakomitym a niedrogim lokalu. Jak sie nie chce wydac duzo pieniedzy, to chyba najmniej ryzykowna jest pizza? No i pizze do reki tez przeciez mozna kupic. Odpowiedz Link Zgłoś