Dodaj do ulubionych

Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubrań.

07.03.09, 22:02
Co o tym myslicie? Mialoby to sens? Jeżeli tak, to ile nas jest?
Obserwuj wątek
    • turzyca O poszerzenie. :) 07.03.09, 22:10
      Potrzebne jest jeszcze Extrasupercurvy. :) Ja z 65GG potrzebuje SC i lezy jak na
      mnie wymierzone, co maja zrobic osoby narysowane bardziej fantazyjna kreska?

Cos widze ze potrzebujemy kolejnej tabelki tym razem z rozmiarami biustu i
      talii... :) Zalozysz? I zareklamujesz na wszystkich naszych forach? A moze i na
      modzie?
    • daslicht Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 07.03.09, 22:30
      Ja jestem za. Gdybym miała nosić Bravissimo, najlepsze byłoby 8
      Extra Super Curvy (i jeszcze gdyby było wydłużone, to w ogóle cudo).
      Póki co, nie mam żadnego ciucha od nich.

Myślicie, że będzie im się to opłacało? W sumie jest to sklep dla
      Brytyjek, które są grubsze od Polek i w mniejszym stopniu potrzebują
      mocnych wcięć, małych rozmiarów typu 6 czy 4, staników o obwodzie 26
      i 24, miseczek J+...
      • koza-1985 Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 07.03.09, 22:42
        ja tez jestem za extra super curvy
      • ewik-mysza Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 07.03.09, 22:48

można też przerzucić się na BiuBiu :) niech no tylko sklep
        wystartuje..
        Paryżanka uwzględni życzenia Polek...

nie wiem czy w Bravissimo będziemy (my LB) mieć taką siłę
        przebicia.. ale próbować warto...
        • ewik-mysza Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 07.03.09, 22:49
          znaczy ja mieszcze się w bravissimo bez problemu...
        • malagracja Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 17:29
          Tylko, ze nie kazdemu pasuje BiuBiu, a ja bym z BB potrzebowala max. 34 :-) Wiec
          na razie tez nie mam na co liczyc :-)
          • agafka88 Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 17:58
            W galerii czytałam, że niektóre rzeczy będą właśnie od 34 szyte -np sukienka
            bombonierka. I IMO na BB atwiej nam wpłynąć niż na bravissimo.

Mnie w Bravissimo nie przekonuje zbyt niska jakość, nieproporcjonalna zupełnie
            do ceny, dlatego ja będę targetem dla BB
    • kuraiko Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 07.03.09, 23:07
      sens ma na pewno, bo bardzo łatwo wypaść z ich tabelki... nie miałam
      do czynienia z tymi ubraniami, pewnie czasem bardziej rozciągliwa
      bluzka jest dobra na większy biust niż w tabelce, ale to nie
      rozwiązuje problemu.
      na pewno musiałaby to być spora grupa.

a żeby wypaść z ich tabelki wystarczy mieć w pasie 70cm, a w biuście
      100, co moim zdaniem wcale nie jest jakąś szczególną figurą - na
      pewno jest masa takich dziewczyn. albo mieć w pasie 60, a w biuście
      90.
      to przecież normalne, przeciętne figury...

ja się akurat mieszczę w ich tabelce, ale już dawno zauważyłam, że
      rozmiarówka jest za wąska (w końcu znam kilka osób o talii poniżej
      65)
      • turzyca Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 00:47
        Na osobe majaca w pasie 70, a w biuscie 100 cm bardzo dobrze pasuje 10SC.
        Sprawdzam wlasnie empirycznie. :) I jestem baaardzo happy. :)
        • daslicht Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 00:52
          O, to może i 10 ESC by było dobre :) Choć mierzyłam nierozciągliwą
          sukienkę w rozmiarze 8SC i byłaby dobra gdyby nie biust... hmmm...
          pewnie znowu wszystko zalezy od materiału.
    • agacia2025 JA, JA, JA...!!! 08.03.09, 00:39
      jak ja nie mieszcze sie w ich tabelke to Ty malagracjo tym bardziej. Jeszcze
      nigdy nie kupilam na gorna czesc garderoby czegos wiekszego niz 6, zazwyczej
      kupuje cos z elastycznej dzianiny aby bylo w talii dopasowane i abym miescila
      sie w biuscie. Najwiekszy problem z tym jest latem kiedy jak wiesz kilogrami
      leca na leb na szyje a wtedy szczegolnie cienkie dopasowane topy sa na 1-wszym
      miejscu. Wydaje mi sie ze potrzebuje ich 6sc, moze 6ssc, bo wedlug ich tabelki
      mieszcze sie w 8sc, ale z doswiadczenia (i po obejrzeniu zdjec w galerii) wiem,
      ze bede plywac.
      Jak na razie zadawalam sie robiacymi mnie na plasko topami z wbudowanym
      biustonoszem VC w rozmiarze XS z wbudowanym biustonoszem, ktore maja
      wystarczajaco ciasna gumke aby nie wypuscic biustu, ale miejsca na biust jak dla
      10-cio latki, kazdy inny wiekszy rozmiar wypuszcza mi biust dolem
    • rockiemar Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 01:15
      O ile mnie pamiec nie myli, taka inicjatywa juz kiedys powstala. I Bravissimo
      odpisalo, ze raczej nic z tego;)

Co nie zmienia faktu, ze rozmiar 6SSC by mnie bardzo interesowal. Z drugiej
      jednak strony ich ubrania maja dla mnie troche zaporowe ceny. Mi nie jest az tak
      strasznie trudno znalezc cos na siebie w sklepie (no, chyba ze mowimy o
      dopasowanych sukienkach z nieelastycznych materialow), wiec 40 funtow za bluzke
      na pewno nie zaplace.
      • maith Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 05:28
        To może warto wysłać im taką sugestię jeszcze raz, tym razem podpisaną przez
        więcej osób :)
    • amett Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 11:36
      Swojego czasu regularnie pisałam do Bravissimo w tej sprawie i za każdym razem
      dostawałam odpowiedź w stylu "przekażemy twoją prośbę dalej i jeśli uzbiera się
      więcej głosów w tej sprawie, zobaczymy, co da się zrobić". Póki co jak widać
      niewiele ;) Ale spróbować można, popieram :)
    • sylwia-osama Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 11:45
      Ja równiez popieram! Ale do tego dobrze byłoby dopisac prosbę o jeszcze bardziej
      biuściaste ciuszki!
      W razie potrzeby pod petycją się podpiszę i namówie kogo się da :)
    • pana.cotta Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 14:36
      ja tez jestem za :) bardziej biusciaste tez nalezy uwzglednic :)
      tabelka to tez dobry pomysl, niech sobie zobacza jakie wymiary maja ich
      potencjane klientki.
    • malagracja Pomysly 08.03.09, 17:32
      Wiec na razie są głosy o dodanie wiekszego rozmiaru piersi ;), wprowadzenie
      rozmiaru 4 i 6 (przynajmniej bluzki). Jest tylko jedna kwestia: jezeli 4 i 6 to
      o jakie rozmiary "biustu" walczymy? Tez w "pelnej rozmiarowce" jak np. rozmiar 10?
      • koza-1985 Re: Pomysly 08.03.09, 18:04
        malagracja zrób tabelkę i zalinkuj,
        wzrost, biust, talia, biodra chyba tyle wystarczy, zobaczymy jak to wygląda
        i cy dużo osób wypada z bravissimowej rozmiarówki
    • malagracja Propozycja tabeli 08.03.09, 19:02
      Tabela Bravissimo.doc

www.sendspace.pl/file/5zXAVox6/
      • malagracja Na czerwono zaznaczylam propozycje :-) n/t 08.03.09, 19:04
        • pana.cotta Re: Na czerwono zaznaczylam propozycje :-) n/t 08.03.09, 19:15
          dobra tabela (myslalam, ze rozm 6 wystarczy ale jakos nie policzylam, ze na mnie
          tez bylby za duzy ;) ) ale przydalaby sie jeszce taka googlowska, zeby wszystkie
          dziewczyny zainteresowane mniejszymi i/lub wiekszymi w biuscie rozmiarami mogly
          sie powpisywac. to wtedy tez by im sie wyslalo.
          • malagracja Re: Na czerwono zaznaczylam propozycje :-) n/t 08.03.09, 19:17
            Nie umiem, pomoglabys mi? :(
          • malagracja Re: Na czerwono zaznaczylam propozycje :-) n/t 08.03.09, 19:19
            I wyzej, koza proponowala umiescic jeszcze biodra o czym ja zapomnialam :-)
            • pana.cotta Re: Na czerwono zaznaczylam propozycje :-) n/t 08.03.09, 19:26
              tnij.com/wFFFA - pierwszy raz robiłam tabele w google, wiec prosze o
              wyrozumiałość. wersja beta ;)) prosze naniescie ew poprawki
              • daslicht Re: Na czerwono zaznaczylam propozycje :-) n/t 08.03.09, 19:31
                ale jej się nie da otworzyć!
                • pana.cotta a teraz? 08.03.09, 19:33
              • pana.cotta teraz juz serio powinno działać 09.03.09, 12:22
                sprawdzcie prosze.
                • kuraiko działa. i jedno pytanko ;) 09.03.09, 17:14
                  biodra - tzn kości biodrowe czy najszersze miejsce? bo ja wpisałam
                  najszersze miejsce i nie wiem czy dobrze ;)
                  • malagracja Re: działa. i jedno pytanko ;) 09.03.09, 17:42
                    Mysle, ze najszersze miejsce :-)
                    • agafka88 Re: działa. i jedno pytanko ;) 09.03.09, 17:48
                      malagracja napisała:

> Mysle, ze najszersze miejsce :-)

Ja się właśnie zastanawiam - w przypadku bluzek to raczej kości biodrowe są
                      brane pod uwagę, a najszersze miejsce do na mam na pupie - może spytajmy
                      la_parisienne, jak ona wyznacza biodra?
                      • agafka88 Re: działa. i jedno pytanko ;) 09.03.09, 17:53
                        a może zapisywać i kości biodrowe i najszersze miejsce? wtedy będziemy miały
                        obydwa wymiary jeżeli bravissimo stosuje inną od nas metodę?
                        • malagracja Dobry pomysl :) n/t 09.03.09, 18:04
                  • daslicht Re: działa. i jedno pytanko ;) 09.03.09, 18:56
                    Ja mam uda szersze od bioder i najszersze miejsce mam... pod pupą i
                    tam jest ta setka, w biodrach-biodrach nieco mniej. Dlatego zwykle
                    kupuję majtki w mniejszym rozmiarze niż spodnie :) A gdzie są
                    biodra, które bierze pod uwagę producent? Czort go tam wie...
                    • kuraiko Re: działa. i jedno pytanko ;) 09.03.09, 23:24
                      no właśnie o to chodzi, że w przypadku bluzek liczą się raczej kości
                      biodrowe, bo bluzki rzadko sięgają środka pupy nie mówiąc już o
                      udach ;)

ja też miałam kiedyś najszersze miejsce w udach i niestety spodnie
                      musiałam kupować "na uda", a nie na biodra. wydaje mi się, że
                      jako "szerokość bioder" producenci spodni biorą wysokość pupy, ale
                      mogę się mylić.
                      z bluzkami być może jest inaczej.
            • pana.cotta NIETABELKOWOSC 08.03.09, 19:33
              aha, zapomniałysmy o jednej kwestii - nietabelkowosci.
              ja mam w biuscie 84 cm ale nosze 30E/28FF (powoli sie przesiadam na obw 28).
              wlasciwie nie dokonca wiem czy powinnam nosic curvy czy really curvy i nie wiem
              jak zawrzeć taka informacje o waskich plecach aby ludzie z bravissimo
              zrozumieli, ze cm w biuscie to jednak nie wszystko :))
              tj w moim przypadku nie ma to az takiego znaczenia (bo nadal zmieszcze biust w
              ich rozmiarowce niewazne czy w curvy czy really), ale byc moze jest dziewczyna,
              ktora wydaje sie, ze z biustem sie miesci w rozmiarowce ale w praktyce to
              nieprawda i bedzie pisala, ze potrzebuje 'extra' a bravissimo bedzie pytalo 'jak
              to, przeciez pani sie miesci w SC'..
    • mala_mi_1985 Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 09.03.09, 11:42
      Nie mogę dostać się do tabeli, to dopisuję się tutaj.
      Obejrzałam tabelkę na stronie Bravissimo i z talią 57 i biustem 84
      potrzebowałabym 4SC, a jak jeszcze mi ze dwa-trzy cm zmigruje to
      4ESC. Do tego biodra 82 i wzrost 145.
      Pomysł z poszerzeniem rozmiarówki o Extra Super Curvy popieram z
      całego serca.

• adra_19 Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 09.03.09, 12:09
      Kiedyś pisałam do nich z pytaniem, czy będą szyli 6 i napisali, że nie mają zamiaru. To było kilka miesięcy temu, może zmienią zdanie. Tylko przy mniejszych rozmiarach jest konieczne poszerzenie rozmiarówki biustowej (przy innych też zresztą). Pod każdą peycją chętnie się podpiszę.
    • magdalaena1977 Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 09.03.09, 12:57
      A czy nie mogliby podawać także obwodu bioder i wzrostu ?
      Bo ja się przekonałam, że ich chiuchy jakkolwiek biuściaste, to jednak wcale nie
      są wcięte w talii.
      Kupiłam ciuch teoretycznie dobry w talii i w biodrach okazał się za mały.
      • kuraiko Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 09.03.09, 17:13
        o tak, to niestety częsty problem :/
        no i wzrost... sukienki bravissimo wydają mi się takie długie i na
        tych wysokich modelkach (sięgają za kolano)....
    • pana.cotta mała prosba 09.03.09, 18:18
      jesli wpisujecie do tabeli rozmiar stanika to wpisujcie prosze w systemie
      brytyjskim poniewaz w innym wypadku moga sie pojawic niescislosci (60F polskie
      czy brytyjskie? itp)
    • daslicht A nie przydałyby się jeszcze rubryczki... 09.03.09, 18:52
      ...najlepszy rozmiar (best size), gdzie można by wpisać np. w moim
      przypadku 8ESC.
      I opcjonalnie wzrost (height).

Jak myślicie?
      • malagracja Re: A nie przydałyby się jeszcze rubryczki... 09.03.09, 19:32
        Mozemy, ale nie wiem czy to bedzie mialo "sens". Bo zaraz odezwa sie dziewczyny,
        ktore maja np. 150cm - i wtedy nie bedzie wiadomo w co wpasc ;) Bo dla niskiej i
        wysokiej bluzki tak naprawde sa rozne
        • bajgla Re: A nie przydałyby się jeszcze rubryczki... 09.03.09, 19:40
          Wzrost faktycznie może być problematyczny (choć ja bym się nie obraziła o wersję "wysoką" ciuchów), ale wydaje mi się, że rozmiar "sugerowany" to dobry pomysł - widać wtedy jakich rozmiarów brakuje najbardziej. A np. w drugim arkuszu tabelka malejgracjii z propozycjami nowych rozmiarów.
        • daslicht Re: A nie przydałyby się jeszcze rubryczki... 09.03.09, 19:43
          Ale z tym "best size" myślę, że byłoby dobrze. Żeby pokazać, ze "mam
          wymiary takie-a-takie i w związku z tym potrzebuję rozmiaru 4SC/
          8ESC/innego".
          Mój biust tabelkowo mieści się dopiero w 14SC, które przez chwilę
          miałam, ale było za wielkie i sprzedałam dziewczynie, której
          faktycznie było w niej dobrze.
    • clarisse Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 09.03.09, 21:40
      Chętnie podpiszę się pod petycją o poszerzenie rozmiarówki. Marzą mi się 12 i 14 ExtraCurvy. Dodatkowo byłabym zachwycona zróżnicowaniem dla na wysokie i niskie, bo jestem kurdu... eee znaczy ten no, wysoka inaczej... i jak przymierzę 16SC, to przychodzi mi refleksja, że łapy musiałabym wyhodować sobie do kostek - albo rękawy podwijać ;)

Ale nie wierzę za bardzo w skuteczność takiej petycji (zwłaszcza jeśli chodzi o podział na wysokie i niskie).
      • joankb Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 09.03.09, 22:05
        Ja też nie wierzę. W "szerokościową" rozmiarówkę może bym się w 8-kę zmieściła,
        na długość to przepraszam, na mnie są wory, z rękawami do kolan.
        Kupuję wyłącznie niektóre topy, z rozmiarówką stanikową.
        • malagracja Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 10.03.09, 20:51
          Uwazam, ze da sie cos z tym zrobic ;)
    • 2tea 8MC 10.03.09, 18:07
      A ja bym w niektórych modelch chciała rozmiar 8MC czyli Mini Curvy,
      na małe biusty, bo 8Curvy jest czasem za duże na 65D. No i węższą
      talię!
      • daslicht Re: 8MC 10.03.09, 18:22
        To jeśli wszędzie za duże, to nie lepiej 6 Curvy?
        • agacia2025 Re: 8MC 10.03.09, 20:30
          ale po co skoro z takimi wymiarami raczej nie masz problemu z kupieniem bluzki
          ktore bedzie az pekac na biuscie a w talii i ponizej az wisiec z luzu? Moja
          siostra nosi 65D/60DD sukienki w rozmiarze 34 i 36 sa szyte dla kobiet wlasnie z
          takim biustem, natomiast juz z takim jak ja (czyli nadal nieduzym) musialabym
          nosci 38/40 a potrzebyje 32/34 aby ciuchy byly dopasowane w talii i brzuchu:(
          • malagracja Re: 8MC 10.03.09, 20:52
            agacia, czy mam Cie przebic i powiedziec, ze mam jeszcze gorzej? ;)
            • agacia2025 Re: 8MC 11.03.09, 09:51
              wiem wiem:( ja tylko zazdroszcze siostrze, ze ona kupuje sobie kiecki 34 i ze
              wszedzie swietnie leza a ja wciskam sie w biuscie w 38 a reszta jak w worku:( a
              ty to chyba za 42 sie chwytasz co?
              • malagracja Re: 8MC 11.03.09, 12:01
                Nom, zalezy jeszcze w jakiej firmie. Nie zazdrosc, zobaczysz ze biusciaste w
                koncu zostana docenione ;)
                • agacia2025 Re: 8MC 11.03.09, 21:41
                  > Nom, zalezy jeszcze w jakiej firmie. Nie zazdrosc, zobaczysz ze biusciaste w
                  > koncu zostana docenione ;)

mam nadzieje ze producenci zobacza wreszcie ze wszczuple kobiety tez maja biust
                  i nie zawsze sa to malobiusciaste, duzo jest tych srednio, a zdarzaja sie i
                  bardzobiusciaste.
          • pana.cotta Re: 8MC 11.03.09, 15:11
            no wlasnie tez to chcialam napisac, jak mialam biust ok 65D (wowczas 70B
            oczywiscie ;) ) to tez nie mialam problemow.. a juz przy 28FF jest srednio..
            • daslicht Re: 8MC 11.03.09, 16:26
              Moja koleżanka z pokoju powinna nosić 60D (nosi 85A), a że ma
              sylwetkę walca i tylko 170 cm wzrostu, to wszystkie ciuchy leżą jak
              szyte na miarę i rozpływa się nad sobą jaka to ona cudowna.
              Gdyby zaczęli nagle szyć na X, wyłaby z rozpaczy i ściskała w pasie
              gorsetem by nie robić sobie dodatkowego luzu w biuście.
              Sprawiedliwość, kurna :/
              • pana.cotta Re: 8MC 11.03.09, 16:51
                jak mozna nosic 85A kiedy sie powinno nosic 60D?
                ja sie katowalam czasem obwodem noszac 70-75, wiec nie rozumiem jak mozna nosic
                85.. toz to jest 25 cm za luzne!!! jeszcze 70 cos tam lub 75 bym zrozumiala.
                jestem w ciezkim szoku.

nie ma sprawiedliwosci ;) ale bycie idealnym manekinem producentow (a raczej nie
                bycie nim) jakos nie wplywa na moje poczucie wlasnej wartosci ;)
                niech sie rozplywa, ze wszystko na niej na miare. nosi 25cm za luzny obwod ;))
                • daslicht Re: 8MC 11.03.09, 17:02
                  No nosi, dwa razy miała iść na zlot, była wymierzona, chciałam iść z
                  nią przymierzyć... no ale ona jest upośledzona i co zrobisz :/

No mnie cholera bierze, po co mi te proporcje 0,7, jak nic nie mogę
                  na siebie dostać? Tak sobie myślę, że są dwa wzorce sylwetki -
                  antyczny (X) i handlowy (H - ale się literka trafiła hehehe :) ).
                  Widać też, jak ciuchy wpływają na samopoczucie - jak wszystko leży
                  na tobie jak szyte na miarę, od razu czujesz się lepiej niż wtedy,
                  gdy wyglądasz w swoich ciuchach jak pokurcz.
    • agacia2025 moja kolezanka 11.03.09, 21:56
      W szkole sredniej mialam kolezanke, ktora byla baaaardzo chuda i jeszcze
      bardziej biusciasta. Przy wzroscie 170cm i tym swoim biuscie wazyla 52kg. Jak
      kiedys z nia rozmawialam to powiedziala mi ze nosi DD/E. Jak ja widzialam
      podczas przebierania sie na w-f to obwod miala na szyi i to bez kitu, choc wtedy
      to i ja nie mialam zielonego pojecia o dobieraniu stanikow, ale w szoku bylam
      jak widzialam jej ten obwod i wspolczulam jej ze nie moze znalezc swojego
      rozmiaru, bo przeciez to DD/E to takie wielkie, ze ona sama jak znajdowala w
      swoim rozmiarze to kupowala od razu 3 sztuki. Jak dla mnie to nosila wtedy
      jakies 80-85DD/E, ale byla tak chuda ze nie wychodowaly jej sie bulki:) Pamietam
      jej 18-letni biust smutno spogladajacy na dol:(
      Wedlug mnie nadawalaby sie na 28L/M brytyjskie, jak nie wiecej na poczatek, bo
      pozniej na pewno wiecej, wiem jak wyglada 28K i w to na pewno nie wcisnelaby sie.
      Nie mogla nigdy dostac na siebie stroju, wiec kupowala 44 bikini i wiazala na
      maksa na biodrach, aby tylko stanik zakryl choc czesc tego co powinien, a pod
      koniec wakacji zawsze miala rany krwawe na obojczykach od obtarc:(
      Nosila bluzki niby topy ale takie luzne w brzuchu ze hej z wiadomych wzgledow.
      I mimo jej wszystkich problemow z ubraniem sie i ostanikowaniem nie narzekala na
      biust, zaakceptowala go i polubila.
      Tak wspominam ta kolezanke i bardzo chcialabym ja uwiadomic, ale nie mam z nia
      kontaktu. Raz nawet snilo mi sie, ze ja spotkalam i ze byla uswiadomiona i ze
      nie wiem jak ale znalazla nawet dla siebie rozmiar jakies 28R czy cos:)

Zastawnawiam sie jaki ona potrzebowalaby rozmiar bluzki wedlug bravissimo...
      6sssssc???
      • daslicht Re: moja kolezanka 11.03.09, 22:29
        Jeśli miała aż takie poważne problemy i nie jest odcięta od świata,
        to może nas czyta? Któż to wie ^^
        • agacia2025 Re: moja kolezanka 11.03.09, 22:52
          > Jeśli miała aż takie poważne problemy i nie jest odcięta od świata,
          > to może nas czyta? Któż to wie ^^

moze... ale gleboko watpie. Szkoda, ze rozmiarowka brytyjska nie uwzglednia tak
          bardzo biusciastych i szczuplych dziewczyn. Tym bardziej, ze przy duzych
          biustach obwod musi byc stabilniejszy, bo przeciez ma co podtrzymac
    • chocochoco Niestety... 15.03.09, 12:13

Zgadzam się, ciuchy Bravissimo mają ograniczoną rozmiarówkę, szczególnie małe rozmiary, takie 8SC pasuje na mnie, a ja noszę 65G i jak dobrze poszukam, to znajdę ładne bluzki, płaszczyki etc. w normalnych sklepach, więc mi tak na rzeczach z Bravissimo nie zależy, ale jeżeli petycja będzie chętnie się podpisze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka