malagracja 07.03.09, 22:02 Co o tym myslicie? Mialoby to sens? Jeżeli tak, to ile nas jest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turzyca O poszerzenie. :) 07.03.09, 22:10 Potrzebne jest jeszcze Extrasupercurvy. :) Ja z 65GG potrzebuje SC i lezy jak na mnie wymierzone, co maja zrobic osoby narysowane bardziej fantazyjna kreska? Cos widze ze potrzebujemy kolejnej tabelki tym razem z rozmiarami biustu i talii... :) Zalozysz? I zareklamujesz na wszystkich naszych forach? A moze i na modzie? Odpowiedz Link
daslicht Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 07.03.09, 22:30 Ja jestem za. Gdybym miała nosić Bravissimo, najlepsze byłoby 8 Extra Super Curvy (i jeszcze gdyby było wydłużone, to w ogóle cudo). Póki co, nie mam żadnego ciucha od nich. Myślicie, że będzie im się to opłacało? W sumie jest to sklep dla Brytyjek, które są grubsze od Polek i w mniejszym stopniu potrzebują mocnych wcięć, małych rozmiarów typu 6 czy 4, staników o obwodzie 26 i 24, miseczek J+... Odpowiedz Link
koza-1985 Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 07.03.09, 22:42 ja tez jestem za extra super curvy Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 07.03.09, 22:48 można też przerzucić się na BiuBiu :) niech no tylko sklep wystartuje.. Paryżanka uwzględni życzenia Polek... nie wiem czy w Bravissimo będziemy (my LB) mieć taką siłę przebicia.. ale próbować warto... Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 07.03.09, 22:49 znaczy ja mieszcze się w bravissimo bez problemu... Odpowiedz Link
malagracja Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 17:29 Tylko, ze nie kazdemu pasuje BiuBiu, a ja bym z BB potrzebowala max. 34 :-) Wiec na razie tez nie mam na co liczyc :-) Odpowiedz Link
agafka88 Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 17:58 W galerii czytałam, że niektóre rzeczy będą właśnie od 34 szyte -np sukienka bombonierka. I IMO na BB atwiej nam wpłynąć niż na bravissimo. Mnie w Bravissimo nie przekonuje zbyt niska jakość, nieproporcjonalna zupełnie do ceny, dlatego ja będę targetem dla BB Odpowiedz Link
kuraiko Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 07.03.09, 23:07 sens ma na pewno, bo bardzo łatwo wypaść z ich tabelki... nie miałam do czynienia z tymi ubraniami, pewnie czasem bardziej rozciągliwa bluzka jest dobra na większy biust niż w tabelce, ale to nie rozwiązuje problemu. na pewno musiałaby to być spora grupa. a żeby wypaść z ich tabelki wystarczy mieć w pasie 70cm, a w biuście 100, co moim zdaniem wcale nie jest jakąś szczególną figurą - na pewno jest masa takich dziewczyn. albo mieć w pasie 60, a w biuście 90. to przecież normalne, przeciętne figury... ja się akurat mieszczę w ich tabelce, ale już dawno zauważyłam, że rozmiarówka jest za wąska (w końcu znam kilka osób o talii poniżej 65) Odpowiedz Link
turzyca Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 00:47 Na osobe majaca w pasie 70, a w biuscie 100 cm bardzo dobrze pasuje 10SC. Sprawdzam wlasnie empirycznie. :) I jestem baaardzo happy. :) Odpowiedz Link
daslicht Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 00:52 O, to może i 10 ESC by było dobre :) Choć mierzyłam nierozciągliwą sukienkę w rozmiarze 8SC i byłaby dobra gdyby nie biust... hmmm... pewnie znowu wszystko zalezy od materiału. Odpowiedz Link
agacia2025 JA, JA, JA...!!! 08.03.09, 00:39 jak ja nie mieszcze sie w ich tabelke to Ty malagracjo tym bardziej. Jeszcze nigdy nie kupilam na gorna czesc garderoby czegos wiekszego niz 6, zazwyczej kupuje cos z elastycznej dzianiny aby bylo w talii dopasowane i abym miescila sie w biuscie. Najwiekszy problem z tym jest latem kiedy jak wiesz kilogrami leca na leb na szyje a wtedy szczegolnie cienkie dopasowane topy sa na 1-wszym miejscu. Wydaje mi sie ze potrzebuje ich 6sc, moze 6ssc, bo wedlug ich tabelki mieszcze sie w 8sc, ale z doswiadczenia (i po obejrzeniu zdjec w galerii) wiem, ze bede plywac. Jak na razie zadawalam sie robiacymi mnie na plasko topami z wbudowanym biustonoszem VC w rozmiarze XS z wbudowanym biustonoszem, ktore maja wystarczajaco ciasna gumke aby nie wypuscic biustu, ale miejsca na biust jak dla 10-cio latki, kazdy inny wiekszy rozmiar wypuszcza mi biust dolem Odpowiedz Link
rockiemar Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 01:15 O ile mnie pamiec nie myli, taka inicjatywa juz kiedys powstala. I Bravissimo odpisalo, ze raczej nic z tego;) Co nie zmienia faktu, ze rozmiar 6SSC by mnie bardzo interesowal. Z drugiej jednak strony ich ubrania maja dla mnie troche zaporowe ceny. Mi nie jest az tak strasznie trudno znalezc cos na siebie w sklepie (no, chyba ze mowimy o dopasowanych sukienkach z nieelastycznych materialow), wiec 40 funtow za bluzke na pewno nie zaplace. Odpowiedz Link
maith Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 05:28 To może warto wysłać im taką sugestię jeszcze raz, tym razem podpisaną przez więcej osób :) Odpowiedz Link
amett Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 11:36 Swojego czasu regularnie pisałam do Bravissimo w tej sprawie i za każdym razem dostawałam odpowiedź w stylu "przekażemy twoją prośbę dalej i jeśli uzbiera się więcej głosów w tej sprawie, zobaczymy, co da się zrobić". Póki co jak widać niewiele ;) Ale spróbować można, popieram :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 11:45 Ja równiez popieram! Ale do tego dobrze byłoby dopisac prosbę o jeszcze bardziej biuściaste ciuszki! W razie potrzeby pod petycją się podpiszę i namówie kogo się da :) Odpowiedz Link
pana.cotta Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 08.03.09, 14:36 ja tez jestem za :) bardziej biusciaste tez nalezy uwzglednic :) tabelka to tez dobry pomysl, niech sobie zobacza jakie wymiary maja ich potencjane klientki. Odpowiedz Link
malagracja Pomysly 08.03.09, 17:32 Wiec na razie są głosy o dodanie wiekszego rozmiaru piersi ;), wprowadzenie rozmiaru 4 i 6 (przynajmniej bluzki). Jest tylko jedna kwestia: jezeli 4 i 6 to o jakie rozmiary "biustu" walczymy? Tez w "pelnej rozmiarowce" jak np. rozmiar 10? Odpowiedz Link
koza-1985 Re: Pomysly 08.03.09, 18:04 malagracja zrób tabelkę i zalinkuj, wzrost, biust, talia, biodra chyba tyle wystarczy, zobaczymy jak to wygląda i cy dużo osób wypada z bravissimowej rozmiarówki Odpowiedz Link
malagracja Propozycja tabeli 08.03.09, 19:02 Tabela Bravissimo.doc www.sendspace.pl/file/5zXAVox6/ Odpowiedz Link
pana.cotta Re: Na czerwono zaznaczylam propozycje :-) n/t 08.03.09, 19:15 dobra tabela (myslalam, ze rozm 6 wystarczy ale jakos nie policzylam, ze na mnie tez bylby za duzy ;) ) ale przydalaby sie jeszce taka googlowska, zeby wszystkie dziewczyny zainteresowane mniejszymi i/lub wiekszymi w biuscie rozmiarami mogly sie powpisywac. to wtedy tez by im sie wyslalo. Odpowiedz Link
malagracja Re: Na czerwono zaznaczylam propozycje :-) n/t 08.03.09, 19:17 Nie umiem, pomoglabys mi? :( Odpowiedz Link
malagracja Re: Na czerwono zaznaczylam propozycje :-) n/t 08.03.09, 19:19 I wyzej, koza proponowala umiescic jeszcze biodra o czym ja zapomnialam :-) Odpowiedz Link
pana.cotta Re: Na czerwono zaznaczylam propozycje :-) n/t 08.03.09, 19:26 tnij.com/wFFFA - pierwszy raz robiłam tabele w google, wiec prosze o wyrozumiałość. wersja beta ;)) prosze naniescie ew poprawki Odpowiedz Link
daslicht Re: Na czerwono zaznaczylam propozycje :-) n/t 08.03.09, 19:31 ale jej się nie da otworzyć! Odpowiedz Link
kuraiko działa. i jedno pytanko ;) 09.03.09, 17:14 biodra - tzn kości biodrowe czy najszersze miejsce? bo ja wpisałam najszersze miejsce i nie wiem czy dobrze ;) Odpowiedz Link
malagracja Re: działa. i jedno pytanko ;) 09.03.09, 17:42 Mysle, ze najszersze miejsce :-) Odpowiedz Link
agafka88 Re: działa. i jedno pytanko ;) 09.03.09, 17:48 malagracja napisała: > Mysle, ze najszersze miejsce :-) Ja się właśnie zastanawiam - w przypadku bluzek to raczej kości biodrowe są brane pod uwagę, a najszersze miejsce do na mam na pupie - może spytajmy la_parisienne, jak ona wyznacza biodra? Odpowiedz Link
agafka88 Re: działa. i jedno pytanko ;) 09.03.09, 17:53 a może zapisywać i kości biodrowe i najszersze miejsce? wtedy będziemy miały obydwa wymiary jeżeli bravissimo stosuje inną od nas metodę? Odpowiedz Link
daslicht Re: działa. i jedno pytanko ;) 09.03.09, 18:56 Ja mam uda szersze od bioder i najszersze miejsce mam... pod pupą i tam jest ta setka, w biodrach-biodrach nieco mniej. Dlatego zwykle kupuję majtki w mniejszym rozmiarze niż spodnie :) A gdzie są biodra, które bierze pod uwagę producent? Czort go tam wie... Odpowiedz Link
kuraiko Re: działa. i jedno pytanko ;) 09.03.09, 23:24 no właśnie o to chodzi, że w przypadku bluzek liczą się raczej kości biodrowe, bo bluzki rzadko sięgają środka pupy nie mówiąc już o udach ;) ja też miałam kiedyś najszersze miejsce w udach i niestety spodnie musiałam kupować "na uda", a nie na biodra. wydaje mi się, że jako "szerokość bioder" producenci spodni biorą wysokość pupy, ale mogę się mylić. z bluzkami być może jest inaczej. Odpowiedz Link
pana.cotta NIETABELKOWOSC 08.03.09, 19:33 aha, zapomniałysmy o jednej kwestii - nietabelkowosci. ja mam w biuscie 84 cm ale nosze 30E/28FF (powoli sie przesiadam na obw 28). wlasciwie nie dokonca wiem czy powinnam nosic curvy czy really curvy i nie wiem jak zawrzeć taka informacje o waskich plecach aby ludzie z bravissimo zrozumieli, ze cm w biuscie to jednak nie wszystko :)) tj w moim przypadku nie ma to az takiego znaczenia (bo nadal zmieszcze biust w ich rozmiarowce niewazne czy w curvy czy really), ale byc moze jest dziewczyna, ktora wydaje sie, ze z biustem sie miesci w rozmiarowce ale w praktyce to nieprawda i bedzie pisala, ze potrzebuje 'extra' a bravissimo bedzie pytalo 'jak to, przeciez pani sie miesci w SC'.. Odpowiedz Link
mala_mi_1985 Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 09.03.09, 11:42 Nie mogę dostać się do tabeli, to dopisuję się tutaj. Obejrzałam tabelkę na stronie Bravissimo i z talią 57 i biustem 84 potrzebowałabym 4SC, a jak jeszcze mi ze dwa-trzy cm zmigruje to 4ESC. Do tego biodra 82 i wzrost 145. Pomysł z poszerzeniem rozmiarówki o Extra Super Curvy popieram z całego serca. Odpowiedz Link
adra_19 Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 09.03.09, 12:09 Kiedyś pisałam do nich z pytaniem, czy będą szyli 6 i napisali, że nie mają zamiaru. To było kilka miesięcy temu, może zmienią zdanie. Tylko przy mniejszych rozmiarach jest konieczne poszerzenie rozmiarówki biustowej (przy innych też zresztą). Pod każdą peycją chętnie się podpiszę. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 09.03.09, 12:57 A czy nie mogliby podawać także obwodu bioder i wzrostu ? Bo ja się przekonałam, że ich chiuchy jakkolwiek biuściaste, to jednak wcale nie są wcięte w talii. Kupiłam ciuch teoretycznie dobry w talii i w biodrach okazał się za mały. Odpowiedz Link
kuraiko Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 09.03.09, 17:13 o tak, to niestety częsty problem :/ no i wzrost... sukienki bravissimo wydają mi się takie długie i na tych wysokich modelkach (sięgają za kolano).... Odpowiedz Link
pana.cotta mała prosba 09.03.09, 18:18 jesli wpisujecie do tabeli rozmiar stanika to wpisujcie prosze w systemie brytyjskim poniewaz w innym wypadku moga sie pojawic niescislosci (60F polskie czy brytyjskie? itp) Odpowiedz Link
daslicht A nie przydałyby się jeszcze rubryczki... 09.03.09, 18:52 ...najlepszy rozmiar (best size), gdzie można by wpisać np. w moim przypadku 8ESC. I opcjonalnie wzrost (height). Jak myślicie? Odpowiedz Link
malagracja Re: A nie przydałyby się jeszcze rubryczki... 09.03.09, 19:32 Mozemy, ale nie wiem czy to bedzie mialo "sens". Bo zaraz odezwa sie dziewczyny, ktore maja np. 150cm - i wtedy nie bedzie wiadomo w co wpasc ;) Bo dla niskiej i wysokiej bluzki tak naprawde sa rozne Odpowiedz Link
bajgla Re: A nie przydałyby się jeszcze rubryczki... 09.03.09, 19:40 Wzrost faktycznie może być problematyczny (choć ja bym się nie obraziła o wersję "wysoką" ciuchów), ale wydaje mi się, że rozmiar "sugerowany" to dobry pomysł - widać wtedy jakich rozmiarów brakuje najbardziej. A np. w drugim arkuszu tabelka malejgracjii z propozycjami nowych rozmiarów. Odpowiedz Link
daslicht Re: A nie przydałyby się jeszcze rubryczki... 09.03.09, 19:43 Ale z tym "best size" myślę, że byłoby dobrze. Żeby pokazać, ze "mam wymiary takie-a-takie i w związku z tym potrzebuję rozmiaru 4SC/ 8ESC/innego". Mój biust tabelkowo mieści się dopiero w 14SC, które przez chwilę miałam, ale było za wielkie i sprzedałam dziewczynie, której faktycznie było w niej dobrze. Odpowiedz Link
clarisse Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 09.03.09, 21:40 Chętnie podpiszę się pod petycją o poszerzenie rozmiarówki. Marzą mi się 12 i 14 ExtraCurvy. Dodatkowo byłabym zachwycona zróżnicowaniem dla na wysokie i niskie, bo jestem kurdu... eee znaczy ten no, wysoka inaczej... i jak przymierzę 16SC, to przychodzi mi refleksja, że łapy musiałabym wyhodować sobie do kostek - albo rękawy podwijać ;) Ale nie wierzę za bardzo w skuteczność takiej petycji (zwłaszcza jeśli chodzi o podział na wysokie i niskie). Odpowiedz Link
joankb Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 09.03.09, 22:05 Ja też nie wierzę. W "szerokościową" rozmiarówkę może bym się w 8-kę zmieściła, na długość to przepraszam, na mnie są wory, z rękawami do kolan. Kupuję wyłącznie niektóre topy, z rozmiarówką stanikową. Odpowiedz Link
malagracja Re: Prosba do Bravissimo o mniejsze rozmiary ubra 10.03.09, 20:51 Uwazam, ze da sie cos z tym zrobic ;) Odpowiedz Link
2tea 8MC 10.03.09, 18:07 A ja bym w niektórych modelch chciała rozmiar 8MC czyli Mini Curvy, na małe biusty, bo 8Curvy jest czasem za duże na 65D. No i węższą talię! Odpowiedz Link
agacia2025 Re: 8MC 10.03.09, 20:30 ale po co skoro z takimi wymiarami raczej nie masz problemu z kupieniem bluzki ktore bedzie az pekac na biuscie a w talii i ponizej az wisiec z luzu? Moja siostra nosi 65D/60DD sukienki w rozmiarze 34 i 36 sa szyte dla kobiet wlasnie z takim biustem, natomiast juz z takim jak ja (czyli nadal nieduzym) musialabym nosci 38/40 a potrzebyje 32/34 aby ciuchy byly dopasowane w talii i brzuchu:( Odpowiedz Link
malagracja Re: 8MC 10.03.09, 20:52 agacia, czy mam Cie przebic i powiedziec, ze mam jeszcze gorzej? ;) Odpowiedz Link
agacia2025 Re: 8MC 11.03.09, 09:51 wiem wiem:( ja tylko zazdroszcze siostrze, ze ona kupuje sobie kiecki 34 i ze wszedzie swietnie leza a ja wciskam sie w biuscie w 38 a reszta jak w worku:( a ty to chyba za 42 sie chwytasz co? Odpowiedz Link
malagracja Re: 8MC 11.03.09, 12:01 Nom, zalezy jeszcze w jakiej firmie. Nie zazdrosc, zobaczysz ze biusciaste w koncu zostana docenione ;) Odpowiedz Link
agacia2025 Re: 8MC 11.03.09, 21:41 > Nom, zalezy jeszcze w jakiej firmie. Nie zazdrosc, zobaczysz ze biusciaste w > koncu zostana docenione ;) mam nadzieje ze producenci zobacza wreszcie ze wszczuple kobiety tez maja biust i nie zawsze sa to malobiusciaste, duzo jest tych srednio, a zdarzaja sie i bardzobiusciaste. Odpowiedz Link
pana.cotta Re: 8MC 11.03.09, 15:11 no wlasnie tez to chcialam napisac, jak mialam biust ok 65D (wowczas 70B oczywiscie ;) ) to tez nie mialam problemow.. a juz przy 28FF jest srednio.. Odpowiedz Link
daslicht Re: 8MC 11.03.09, 16:26 Moja koleżanka z pokoju powinna nosić 60D (nosi 85A), a że ma sylwetkę walca i tylko 170 cm wzrostu, to wszystkie ciuchy leżą jak szyte na miarę i rozpływa się nad sobą jaka to ona cudowna. Gdyby zaczęli nagle szyć na X, wyłaby z rozpaczy i ściskała w pasie gorsetem by nie robić sobie dodatkowego luzu w biuście. Sprawiedliwość, kurna :/ Odpowiedz Link
pana.cotta Re: 8MC 11.03.09, 16:51 jak mozna nosic 85A kiedy sie powinno nosic 60D? ja sie katowalam czasem obwodem noszac 70-75, wiec nie rozumiem jak mozna nosic 85.. toz to jest 25 cm za luzne!!! jeszcze 70 cos tam lub 75 bym zrozumiala. jestem w ciezkim szoku. nie ma sprawiedliwosci ;) ale bycie idealnym manekinem producentow (a raczej nie bycie nim) jakos nie wplywa na moje poczucie wlasnej wartosci ;) niech sie rozplywa, ze wszystko na niej na miare. nosi 25cm za luzny obwod ;)) Odpowiedz Link
daslicht Re: 8MC 11.03.09, 17:02 No nosi, dwa razy miała iść na zlot, była wymierzona, chciałam iść z nią przymierzyć... no ale ona jest upośledzona i co zrobisz :/ No mnie cholera bierze, po co mi te proporcje 0,7, jak nic nie mogę na siebie dostać? Tak sobie myślę, że są dwa wzorce sylwetki - antyczny (X) i handlowy (H - ale się literka trafiła hehehe :) ). Widać też, jak ciuchy wpływają na samopoczucie - jak wszystko leży na tobie jak szyte na miarę, od razu czujesz się lepiej niż wtedy, gdy wyglądasz w swoich ciuchach jak pokurcz. Odpowiedz Link
agacia2025 moja kolezanka 11.03.09, 21:56 W szkole sredniej mialam kolezanke, ktora byla baaaardzo chuda i jeszcze bardziej biusciasta. Przy wzroscie 170cm i tym swoim biuscie wazyla 52kg. Jak kiedys z nia rozmawialam to powiedziala mi ze nosi DD/E. Jak ja widzialam podczas przebierania sie na w-f to obwod miala na szyi i to bez kitu, choc wtedy to i ja nie mialam zielonego pojecia o dobieraniu stanikow, ale w szoku bylam jak widzialam jej ten obwod i wspolczulam jej ze nie moze znalezc swojego rozmiaru, bo przeciez to DD/E to takie wielkie, ze ona sama jak znajdowala w swoim rozmiarze to kupowala od razu 3 sztuki. Jak dla mnie to nosila wtedy jakies 80-85DD/E, ale byla tak chuda ze nie wychodowaly jej sie bulki:) Pamietam jej 18-letni biust smutno spogladajacy na dol:( Wedlug mnie nadawalaby sie na 28L/M brytyjskie, jak nie wiecej na poczatek, bo pozniej na pewno wiecej, wiem jak wyglada 28K i w to na pewno nie wcisnelaby sie. Nie mogla nigdy dostac na siebie stroju, wiec kupowala 44 bikini i wiazala na maksa na biodrach, aby tylko stanik zakryl choc czesc tego co powinien, a pod koniec wakacji zawsze miala rany krwawe na obojczykach od obtarc:( Nosila bluzki niby topy ale takie luzne w brzuchu ze hej z wiadomych wzgledow. I mimo jej wszystkich problemow z ubraniem sie i ostanikowaniem nie narzekala na biust, zaakceptowala go i polubila. Tak wspominam ta kolezanke i bardzo chcialabym ja uwiadomic, ale nie mam z nia kontaktu. Raz nawet snilo mi sie, ze ja spotkalam i ze byla uswiadomiona i ze nie wiem jak ale znalazla nawet dla siebie rozmiar jakies 28R czy cos:) Zastawnawiam sie jaki ona potrzebowalaby rozmiar bluzki wedlug bravissimo... 6sssssc??? Odpowiedz Link
daslicht Re: moja kolezanka 11.03.09, 22:29 Jeśli miała aż takie poważne problemy i nie jest odcięta od świata, to może nas czyta? Któż to wie ^^ Odpowiedz Link
agacia2025 Re: moja kolezanka 11.03.09, 22:52 > Jeśli miała aż takie poważne problemy i nie jest odcięta od świata, > to może nas czyta? Któż to wie ^^ moze... ale gleboko watpie. Szkoda, ze rozmiarowka brytyjska nie uwzglednia tak bardzo biusciastych i szczuplych dziewczyn. Tym bardziej, ze przy duzych biustach obwod musi byc stabilniejszy, bo przeciez ma co podtrzymac Odpowiedz Link
chocochoco Niestety... 15.03.09, 12:13 Zgadzam się, ciuchy Bravissimo mają ograniczoną rozmiarówkę, szczególnie małe rozmiary, takie 8SC pasuje na mnie, a ja noszę 65G i jak dobrze poszukam, to znajdę ładne bluzki, płaszczyki etc. w normalnych sklepach, więc mi tak na rzeczach z Bravissimo nie zależy, ale jeżeli petycja będzie chętnie się podpisze. Odpowiedz Link