princesswhitewolf FREYA MAISIE 09.05.09, 23:43 Normalnie 30H w wiekszosci normalnych numeracji nosze w modelach FREYA. A tu Freya MAISIE swietny stanik jakis dziwny wypada w 30H! Obwod ok. Ale w biuscie mam ok 1 cm pustki na czubku biustu. NIe tyle ze sie marszczy, ale jest tam 1 cm sterczacej pustki.... Czy ma ktos ten model i jesli tak jak wypada u was numeracja tego stanika Odpowiedz Link
mszn Re: FREYA MAISIE 10.05.09, 00:01 Miałam Maisie 30F. Czytałam opinie, że jest dużomiskowa. Moja była ciut mniejsza niż Freya Myrtle 30F (wielkie miski), szybciej z niej wyrosłam - ale na pewno była większa niż standardowe 30F. No nie wiem, zawsze się pisze, że pusty czubek to pomarańcza w szklance - za mała miska. Maisie jest sporo ściśliwsza od innych Frej (tak wynika z moich doświadczeń) - może przez to, że jest ciaśniej, fiszbiny się naciągają bardziej, niż w innych Twoich Frejach, co spłyca miskę? Ale to są tylko moje teoretyczne wygibasy. A poza tym nie wiem, jak się zachowują fiszbiny we Frejach G+, poza tym, że są szerokie. Odpowiedz Link
jaagna Re: FREYA MAISIE 10.05.09, 07:35 Maisie to wg mnie dużomiseczkowiec, przy standardowym 32GG nosiłam Maisie 32G, bo przy 32GG miałam śmieszne "kacze dzioby" i nadmiar materiału (ale nie była to "pomarańcza w szklance" tylko miseczki są zwyczajnie większe). Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: FREYA MAISIE 10.05.09, 16:08 aaa dzieki za odpisanie. Czyli podejrzewam ze skoro jestem 30H normalnie i 30H daje kaczy dziob i odeslany zostal ow stanik to powinnam zakupic 30G. Dziekuje za rade! Odpowiedz Link
mszn Re: FREYA MAISIE 10.05.09, 16:36 Czekaj, czekaj, czemu aż 2 rozmiary w dół? To chyba nie są aż tak wielkie miski, może lepiej 30GG? Odpowiedz Link
jaagna Re: FREYA MAISIE 10.05.09, 17:24 Raczej 30GG - jest o 1 miseczkę mniejszy od 30H. U mnie Maisie była o 1 rozmiar miseczki wieksza niz standardowo. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: FREYA MAISIE 10.05.09, 19:29 aaa moze faktycznie 30GG. Poszukam takowych w necie Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: FREYA MAISIE 10.05.09, 19:48 a jeszcze na wszelki wypadek zapytam: Czy jest jeszcze jakas inna Freya jaka wypada podobnie jak Maisie? tzn ze 1 mniejszy rozmiar miseczki nalezaloby nosic Odpowiedz Link
beata-1978 Arabella Plunge 10.05.09, 18:58 znalazłam na eBayu Arabelkę plunge i zastanawiam się czy ktoś już ją testował (wyszukiwarka mi nie działa więc nie umiałam znaleźć nic na forum :/ )... wzięłabym rozmiarówkę taką jak mam w Arabelce Oyster (30J), o ile oczywiście plunge jest tak niestandardowy jak balkonik :) troszkę się obawiam, bo to będzie mój pierwszy plunge, dotychczas gustowałam tylko w balkonikach, ale najwyższa pora na eksperymenty... Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Arabella Plunge 10.05.09, 19:00 cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250416761800&_trkparms=tab%3DWatching Odpowiedz Link
mszn Re: Arabella Plunge 10.05.09, 19:04 W Arabelce rozróżnienie między plunge i balkonikiem idzie po rozmiarach miski - do G jest to plunge (tia, plunge...), powyżej - pancerny balkonik. Czyli jeśli weźmiesz 30J, to to będzie ten sam model, co Twoja Oyster. W Katalogu jest rozpisane dokładnie, które rozmiary są jak szyte: kataloglb.blox.pl/2008/12/Freya-Arabella.html Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Arabella Plunge 10.05.09, 19:37 buuu... a już myślałam, że pojawił się plunge w moim rozmiarze :( zwłaszcza, że zdjęcie i opis u sprzedawcy wskazuje na plunga :( Odpowiedz Link
ptasia Re: Arabella Plunge 10.05.09, 19:38 jeśli Cię to pocieszy, imho to, co Freya nazywa plunge, to taki plunge, jak ja sama jestem plunge. ciut bardziej wycięte i tyle. Odpowiedz Link
eudajmonia TIA 12.05.09, 12:24 Wiem, że to stary model, ale ogromnie kusi mnie jego mityczna ścisłość. Jaki waszym zdaniem powinnam obstawiać rozmiar, jeśli np. Fantasie Eclipse noszę 30FF, a Avocado 70G? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link
shkrab Re: TIA 14.05.09, 21:46 Kup ściślejszy, bo bardziej się opłaca ;) Normalnie 65 mam lekko lużnawe a w Tii nie mogłam się dopiąć! to dlatego, że wykonana jest w całości, nawet na obwodzie z koronki. Więc kupiłam przedłużkę i po miesiącu już mogłam się dopiąć :) Odpowiedz Link
kura17 miski w eleanor raisin, w rio i w millie 13.05.09, 10:34 mam rio 32g i millie 32g. normalnie nosze 32gg, ale w duzomiseczkowcach pasuja mi 32g. chce eleanor raisin, ale ta niepancerna... ;) czytalam, ze to wielkomiseczkowiec, czy 32G bedzie ok (jesli rio i millie pasuja)? czy lepiej celowac w 34FF, lub 34G? z gory dziekuje za pomoc :) Odpowiedz Link
ciri1971 Re: miski w eleanor raisin, w rio i w millie 13.05.09, 14:30 Kurko, jeśli rio 32G jest dobre, to eleanor też powinna( przynajmniej miskowo, bo bardziej rozciągliwa). Ja też zaniżyłam miskę o rozmiar i jest idealnie. A jaka piękna... Odpowiedz Link
kura17 Re: miski w eleanor raisin, w rio i w millie 13.05.09, 18:55 Ciri, a jak bedzie za mala, to bede miala wieksza motywacje do chudniecia ;) Odpowiedz Link
ciri1971 Re: miski w eleanor raisin, w rio i w millie 13.05.09, 21:02 O widzisz, super, a ja mam tak banalny rozmiar, że mi takiej motywacji brakuje:) Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: miski w eleanor raisin, w rio i w millie 13.05.09, 14:55 jeśli ci to pomoże to mam rio 32ff i eleanor 32ff i obie są dobre na mnie (z tym że Eleanor ciut mniejsza miseczka ale tylko ciut) Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: miski w eleanor raisin, w rio i w millie 13.05.09, 14:57 aha, bierz 32, bo eleanor troszkę bardziej się rozciąga niż rio, ale mimo wszystko dobrze trzyma moje 79 pod i nie podjeżdża do góry Odpowiedz Link
kura17 Re: miski w eleanor raisin, w rio i w millie 13.05.09, 18:48 ja tez mam 79 pod :) dziekuje Dziewczyny!! ona rzeczywiscie jest taka piekna... a jak zobaczylam ja w galerii na Lulilu, to sie zakochalam... Odpowiedz Link
wolffie Re: miski w eleanor raisin, w rio i w millie 13.05.09, 15:23 na pewno lepiej celować w obwód 32 bo dość luźny ale nie ma 100% pewności powodzenia bo np na mnie Eleanor jest tylko większomiskowa - tzn na tyle większa od normalnego 32g, żeby źle leżeć, ale niestety nie na tyle żebym się zmieściła w 32ff :((( Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: miski w eleanor raisin, w rio i w millie 14.06.09, 13:48 Lepiej celuj w obwód 32, bo w 34 możesz mieć duże luzy. Miska G w 32 też powinna być lepsza (dla porównania ja z reguły biorę 30 GG a rodzynkowa Eleanorka 30 G jest ok, choć obwód ma luźnawy). Odpowiedz Link
kura17 sama sobie odpowiem :) 15.06.09, 19:59 zamowilam 32G, wlasnie doszla :) i pasuje! tak jak obiecywalyscie, hehe... miseczka dobra, obwod dosc scisly, jak dla mnie, ale nie dusi, zobaczymy, jak sie rozciagnie. stanik seksowny i piekny. z przodu wyglada rewelacyjnie! z boku robi delikatne stozki (wersja max zadartych noskow), ale jest tak sliczny, ze mi to nie przeszkadza wcale. od dzis jestem fanka eleanorki :) Odpowiedz Link
cavova antoinette barely there 30GG - obwód 14.05.09, 20:16 mam pytanie czy obwód w niej się jakoś szczególnie rozciąga w czasie użytkowania. pod biustem mam bardzo ściśle mierzone 71, mam nadzieję, że już wiele więcej nie zmigruje. właśnie zmierzyłam ten stanik i tak - zapięty na pierwszą haftkę nie wydaje mi się jakoś bardzo ścisły, chociaż trzyma się w pionie, próbowałam skakać się, schylać etc. i póki co wszystko w porządku, ale wydaje mi się jednak mniej ścisły niż np portia w tym samym rozmiarze. więc w sumie gdyby się jeszcze szybko rozciągnął w czasie prania i użytkowania byłoby raczej niefajnie, dlatego byłabym wdzięczna za informacje od osób, które ten stanik mają :) Odpowiedz Link
inez69 Re: antoinette barely there 30GG - obwód 14.05.09, 20:55 Nie zupłenie na temat, ale... Mam ten stanik w rozmiarze 30G (porcelain), odrobinę bułkuje więc kupiłam barley there 30GG i różnica bardzo mnie zaskoczyła. Mój stanik używany kilka miesięcy był bardziej ścisły niż ten nowy. Nie wiem czy tarfiłam na jakis felerny model, czy po prostu inna wielkość misek roki taką, około 5 centymetrową, różnicę Porównanie obu staników nabiustnie i na leżąco jest do obejrzenia w Galeri. Odpowiedz Link
strasbourgeoise a jednak się da- Eleanor z wąskimi ramiączkami 15.05.09, 01:26 Muszę przyznać, że miałam wątpliwości, czy pisać tu, czy popędzić do wątku zachwytnego, ale chyba tu jednak lepiej pasuje. Otóż przyszła dziś do mnie zakupiona na ebay Freya Eleanor oliwkowa w rozmiarze 28FF i zamiast szelek ma ładne wąskie ramiączka! Mają chyba z 1 cm szerokości tylko! Jestem w totalnym szoku, bo zamówiłam ten stanik po tym, jak musiałam z żalem przyznać się przed sobą, że nieodwołalnie wyrosłam z 28F, które ma regularne Freyowe szelki. Długo nie mogłam namierzyć 28FF oliwkowego w rozsądnej cenie. Potem przestałam szukać, aż przypadkowo trafiłam na aukcję na ebayu i natychmiast zakupiłam. Paczka szła długo, bałam się, że zaginęła, miałam też sporo czasu na przemyślenia, po co mi kolejny stanik na szelkach, które będą spod wszystkich letnich ciuchów wyzierać (ostatnio zakupiłam arabelle oyster 28FF i choć wygodna, ładny kształt robi, to jest to stanik z golfem i ramiączka ma grubaśne). Dziś wreszcie dotarła, otwieram, jak zobaczyłam te ramiączka, to pierwsza myśl - pomyłka, to jakiś mniejszy rozmiar. Ale sprawdzam metki - papierowe i wszyte - obie mówią zgodnie 28FF. Nie jest to również reject, ma nalepkę kontrolną. Popędziłam mierzyć - to faktycznie jest 28FF. Czy Freya zaczęła inaczej szyć, a ja coś przegapiłam? Odpowiedz Link
princesswhitewolf Antoinette, Amy and.... 19.05.09, 00:27 Czy ktos moze mi wymienic inne staniki jak Freya Antoinette, podobnie zbudowane??????? Odpowiedz Link
arwena-g Re: Antoinette, Amy and.... 19.05.09, 08:46 Podobny krój maja wszystkie modele, których numer zaczyna się jak Antoinette :39xx, czyli Yasmin, Ines, Lulu, Clarissa, a z nowszych chyba (tu już inne numery)Claudia, Katie, Pippa. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Antoinette, Amy and.... 19.05.09, 15:05 aaa bardzo przydatna informacja z tym numerem bardzo ci dziekuje arwena-g! Pozdr Odpowiedz Link
marciasek Re: Antoinette, Amy and.... 29.05.09, 23:05 uważaj - mam antoinette nude i pippę w tym samym rozmiarze 32HH i pippa jest dużo większa w miskach od antośki. Poza tym pippa lepiej zbiera z boków i ma luźniejszy (bardziej rozciągliwy) obwód. Odpowiedz Link
mariareis Re: Antoinette, Amy and.... 20.05.09, 16:50 Moim zdaniem pippa jest inaczej zbudowana niż antoinette, miałam obie w tym samym rozmiarze (34J) i o ile z antoinette się pożegnałam bez żalu, to pippę mam do dzisiaj, a według kasicy claudia jest uszyta właśnie jak pippa (więc katie pewnie też). Odpowiedz Link
buka86 Re: Antoinette, Amy and.... 20.05.09, 17:25 Ja jestem posiadaczka claudii i clarissy, niby podobne ale... Claudia jest z miekkiego cienkiego materialu i bardzo ladnie sie uklada, to chyba moj ulubiony stanik, biust jest zaokraglony, natomiast clarissa ma ciut mniejsze misti i jest sztywniejsza,przez co gorzej sie uklada i troche splaszcza od góry. Sadzac po koronce claudia, katie i pippa to siostry, a antoinette i clarissa troszke sie od nich roznią, ale chyba sa to minimalne roznice :) Odpowiedz Link
mala-beti BŁAGAM! Jaki ROZMIAR Arabelle? 67,5 /89,5cm... 19.05.09, 15:56 Witam mam 67,5cm/68cm pod biustem 89,5cm w biuscie. to bedzie mój pierwszy "dobrany" stanik. doradzcie jaki rozmiar wziac? czy 28ff bedzie dobry, bo słyszałam zę ma większe miseczki. a jesli ktos zna oba to prosze o doradzenie jeszcze Curvy Kate Emily nie mam ich gdzie przymierzyc..:( w którym biust lekko obwisły wyglada lepiej? a moze julia-comexim? błagam o doradzenie bo jestem w kropce:( pozdrawiam Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: BŁAGAM! Jaki ROZMIAR Arabelle? 67,5 /89,5cm.. 19.05.09, 19:16 Arabella FF moze byc Ci za duza, kuzynka w rozmiarze 67/85 kupila 28E i wypelniala go migracja, teraz ma jakies 87 i jeszcze w nie wchodzi. Wszystko zalezy od biustu, ale moze sprobuj 28F najpierw. Co do modeli Curvy Kate, to poszukaj na odpowiednim watku, bedziesz miala duzo materialu do analizy, jak mysle. I zobacz moze na Lobby Malobiusciastym, mozliwe, ze tam znajdziesz takze ciekawe informacje nt stanikow w Twoim rozmiarze. Odpowiedz Link
mala-beti Re: BŁAGAM! Jaki ROZMIAR Arabelle? 67,5 /89,5cm.. 19.05.09, 20:50 bebe.lapin napisała: > Arabella FF moze byc Ci za duza, kuzynka w rozmiarze 67/85 kupila 28E i > wypelniala go migracja, teraz ma jakies 87 i jeszcze w nie wchodzi. Wszystko > zalezy od biustu, ale moze sprobuj 28F najpierw. Bardzo dziękuję za tę odpowiedź! Pani z allegro powiedziała ze e powinna być dobra, a ja się obawiam, że za mała. więc może skuszę się na 28f. > > Co do modeli Curvy Kate, to poszukaj na odpowiednim watku, bedziesz miala duzo > materialu do analizy, jak mysle. Właśnie piszę tam od dwóch dni, ale nikt się nie odzywa i nie wiem co robić , bo mam na oku nowy 28ff za 83zł z przesyłką! i nie wiem czy brać, czy nie bedzie za mały:( > > I zobacz moze na Lobby Malobiusciastym, mozliwe, ze tam znajdziesz takze ciekaw > e > informacje nt stanikow w Twoim rozmiarze. Dzięki popatrze. pozdrawiam:) Odpowiedz Link
strasbourgeoise Re: BŁAGAM! Jaki ROZMIAR Arabelle? 67,5 /89,5cm.. 20.05.09, 07:12 A w jaki kolor arabelki celujesz? Bo ja przy wymiarach 65/88.5 cm wchodzę na styk w arabelkę oyster 28FF. Innych kolorów nie mierzyłam. Odpowiedz Link
mala-beti Re: BŁAGAM! Jaki ROZMIAR Arabelle? 67,5 /89,5cm.. 20.05.09, 09:23 Własnie o ten kolor mi chodzi!:) czyli 28e zdecydowanie za mały, jak radziła pani na allegro, f tez bedzie za mały, jakradziła kolezanka, to czyzby ff tez miał być za mały?? Odpowiedz Link
jud.yta Re: BŁAGAM! Jaki ROZMIAR Arabelle? 67,5 /89,5cm.. 20.05.09, 08:43 Ja ma Arabelki Oyster i Purle Haze przy wymiarach 66/92, ale kupowałam na 68/92 - 28G, także u Ciebie myślę, że albo 28F a może i FF, wszystko zależy od biustu, bo wymiary to jeszcze nie wszystko. Odpowiedz Link
mala-beti Re: BŁAGAM! Jaki ROZMIAR Arabelle? 67,5 /89,5cm.. 20.05.09, 14:19 Może zdecyduję się na tę ff?.. ależ to ciężki wybór:) Odpowiedz Link
luliluli Re: BŁAGAM! Jaki ROZMIAR Arabelle? 67,5 /89,5cm.. 20.05.09, 14:21 mala-beti, byłoby nieco łatwiej, gdybyś napisała, co teraz na Tobie dobrze leży:) masz już jakieś dobrane modele/rozmiary, z których korzystasz? Odpowiedz Link
mala-beti Re: BŁAGAM! Jaki ROZMIAR Arabelle? 67,5 /89,5cm.. 20.05.09, 21:13 Kupilam dzis dalie semi-soft k-24 w rozmiarze 65g, dobrze leży. w całych kielcach nie ma 60!!! Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Antoinette nude 20.05.09, 09:40 Przeglądnęłam wątki freyowe na temat Antoinette, ale może ktoś akurat o podobnych wymiarach lub mający porównanie do podobnych staników mi jeszcze pomoże. Z wątków wynika, że ma standardowe miski ale czy na pewno? Jak maja się jej miski np. do Rio albo Arabelki? Na wymiary 73/91 (w zwisie 94) mam białe Rio 30F idealne (na większej piersi, bo na mniejszej się troszkę marszczy), Arabelka Oyster 30F jest zdecydowanie za mała. Czy Antoinette nude brać 30F czy 30FF (skłaniam się do FF)? A jest jakaś różnica w miskach między nude a czerwoną? Mam nadzieję, że ktoś pomoże mi rozjaśnić mroki ;) Odpowiedz Link
marciasek Re: Antoinette nude 29.05.09, 23:26 Ja mam wprawdzie większy rozmiar (32HH), ale może ci to coś rozjaśni. Antośka 32HH jest dla mnie idealna, nie na styk tylko w sam raz, tzn. ani się nie marszczy, ani nie ciśnie i jak dobrze wygarnę to jest wypełniona. Natomiast w białym rio mieszczę się w 32H i też jest OK. Arabelki nie mam, ale kilka razy mierzyłam i myślę, że z tych dwóch modeli antośce bliżej miskowo do arabelli niż do rio. Odpowiedz Link
lalinia dolly millie rio 20.05.09, 10:03 Witam, z moich dotychczasowych doświadczęń freya jest dla mnie najlepszą firmą, Najlepsze dla mnie staniki to zdecydowanie millie 34 FF oraz dolly 34 F ale z niego wyrosłam i poluję na nowy. I tak zastanawiam się czy jak obecnie millie 34 FF jest na mnie idealna to czy rio lub arabella w tym też rozmiarze takie będą??? jak myślicie. mam też freya sasy taki turkusowy w panterke 34 FF ale w nim kipi mi biust, oraz mitzy seledynowa w tym samym rozmiarze ale średnio mi sie kształt piersi w nim podchodzi. Jakie staniki sa podobne do dolly i millie ???? Odpowiedz Link
luliluli Re: dolly millie rio 20.05.09, 10:34 może Antoinette, albo Polyanna? Skoro Millie (która ma raczej większe miski) jest na Ciebie dobra w rozmiarze 75FF, to Pollyanna powinna być lepsza w 75G, bo ma raczej nico mniejsze od standardu miski. Poza tym skoro Millie jest znana jako dużomiskowa, to dużomiskowe Rio czy Arabella też powinny być dobre w dotychczasowym rozmiarze 75FF:) skoro Mitzy (pewnie leży źle bo mała jest:) i Sassy są za małe to raczej masz też "za duży biust" na 75FF Evę, Jeanie, Sassy, Tigerlilly i Myrtle, proponuję większy rozmiar z tych modeli Odpowiedz Link
lalinia Re: dolly millie rio 20.05.09, 13:54 dziękli za pomoc, a jak myślisz - w takim razie w freye retro też w 75 g celować??? zastanawiam się też nad strojem kąpielowym Gorgeous Freyi??? bo lato tuż tuż a ze starego kipi ile sił w piersiach heheheheh Odpowiedz Link
luliluli Re: dolly millie rio 20.05.09, 14:20 ja bym celowała w 75G:) oczywiście wiele zależy od indywidualnych cech biustu, ale skoro dobre są na Ciebie tylko dużomiskowe 75FF, to małomiskowe 75G (jak retro) powinno być w sam raz:) (posiłkuję się też przykładem własnym sprzed paru miesięcy, kiedy to było na mnie dobre tylko duzomiskowe 65FF (jak arabella, rimini, itd.), albo wlasnie małomiskowe 65G (w tym Polyanna) :) Co do stroju - polecam jednak zerknąć w wątek o strojach kąpielowych, może ktoś ma taki sam?:) co to za model, bo przyznaję szczerze, że nigdy nie słyszałam/czytałam (Gorgeous kojarzy mi się jedynie z Debenhams:) Odpowiedz Link
catsumi Tamsin 20.05.09, 11:18 Czy któraś z was widziała ten stanik na żywo? Ciekawa jestem do którego modelu jest podobny no i jak wypada obwód i miseczka? Odpowiedz Link
catsumi Tamsin 20.05.09, 11:22 Czy któraś z was widziała ten stanik na żywo bo mi bardzo się podoba :) Ciekawa jestem jak wypadają miseczki i obwód? Odpowiedz Link
kasienkamarysienka Cudowny Tamsin 20.05.09, 11:50 Widziałam go na żywo, nawet mam go dzisiaj na sobie;-) Kupilam go w poniedzialek w intimo4you. Obwod napewno standardowy,miski chyba troszeczke wieksze niz standardowe, ale naprade odrobine. Napewno miski wieksze od cassie i saskia.Mam wymiary 72/95, zwykle kupuje 65 G. W tym modelu FF bulkowalo a G mialo troszke za duza miske, ale zdecydowalam sie na G. Piekne kolorki, fajnie trzyma, fajny ksztalt. Czyli Freyowy standard. Oczywiscie ramiaczka szerokie jak zwykle. Stanik przewygodny, nigdzie mnie nie gniecie Odpowiedz Link
catsumi Re: Cudowny Tamsin 20.05.09, 12:58 Dziekuję ci bardzo, muszę koniecznie go zobaczyć :) Odpowiedz Link
sbarazzina Polyanna 20.05.09, 21:52 Przejrzałam wątki, ale nadal się zastanawiam. Może ktoś z podobnymi wymiarami sie wypowie. Obecnie mam: Antośke czarno-czerwona 30FF mocno na styk i dobrego Aragona niebieskiego 30FF. Polyanne czarna wziac 30FF czy 30G?? Smieszne, ale chyba mam typowa fobie przed tym G ;) Odpowiedz Link
athena1983 Re: Polyanna 20.05.09, 22:09 Ja przy wymiarach 72/96 mam rozmiar 30G obwód przyjemnie ścisły, miseczka za to troszeczkę za duża jak na mój gust, ale nie za wiele. a mam kolor biały Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Polyanna 20.05.09, 22:26 Mierzyłam kiedyś stacjonarnie 28 i był dla mnie za ciasny, a 30F było wtedy dobre, ale od tego czasu rozmiar mi skoczył o conajmniej miseczkę. A jeszcze nie skończyłam walczyć z bułami ;) Odpowiedz Link
luliluli Re: Polyanna 21.05.09, 08:28 moim zdaniem Polyanna jest małomiskowa. 65FF było na mnie dobre gdy miałąm 72/94 w biuscie. Teraz mam 71/96(99 mierzone w zwisie sposobem Effuniak) i mam 65G, która jest na styk, tak że po porządnym wygarnięciu mam już minibułki:) mam czarną Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Polyanna 21.05.09, 11:44 Hmm, no to może 30G, wolałabym żeby była ciut za duża niż ciut za mała. Ja w zwisie mam 96, zresztą u mnie ta różnica nie jest duża, w zasadzie to może być błąd pomiarowy ;) I pewnie dlatego zawsze byłam trochę pod-tabelkowa. Dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link
athena1983 Re: Polyanna 21.05.09, 12:03 Mam 65G-białą i wydaje mi się troszeczkę za duża na wymiary 72/96 w zwisie jakieś 102. Nawet jak wygarnęłam wszystko to zostało mi jeszcze troszkę miejsca. więc myśle że wszystko zależy od biustu. za to w Zecie mam jeszcze bardzo dużo miejsca 65G jest conajmniej o miseczkę za duże. Trudno za tym wszystkim trafić. Oba modele trochę masakruja mi mostek, ale tak w granicach wytrzymałości :) Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Polyanna 21.05.09, 12:47 athena1983 napisała: Oba modele trochę > masakruja mi mostek, ale tak w granicach wytrzymałości :) chyba jednak nie jest to odpowiedni model dla ciebie. Mnie np masakruje Panache Harmony Odpowiedz Link
athena1983 Re: Polyanna 21.05.09, 13:26 Masakruje, ale ślad po zdjeciu mam minimalnie czerwony i czuje że z każdym założeniam jest coraz lepiej, więc może kiedyś przestanie. A jak nie to trudno, zupełnie mi to nie przeszkadza :) Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Polyanna 21.05.09, 23:06 athena1983 napisała: > każdym założeniam jest coraz lepiej, więc może kiedyś przestanie no wlasnie. Rozciaga sie i bedzie oki po kilku praniach Odpowiedz Link
tuonetar Re: Polyanna 24.05.09, 18:50 Moja też na początku masakrowała mostek, ale z czasem jej przeszło, więc rokowania są dobre ;) Odpowiedz Link
irenka65f Re: Polyanna 27.05.09, 23:26 A ja w swojej Polly (30FF, na wymiary 73/92) po kilku dniach noszenia wacików pod fiszbinami - odgięłam je troszkę i jest świetnie. Odpowiedz Link
majkagra Irenko! 29.05.09, 18:24 Mam takie same wymiary jak Ty:) Czy mogłabyś mi podpowiedzieć które modele leżą na Tobie idealnie:) U mnie np. Panache Sienna w rozmiarze 30FF minimalnie bułkuje:/. Za to Freya Retro Plunge w rozmiarze 28FF "robi" super dekolt i ładnie zbiera piersi do środka. Wydaje mi się, że Retro w rozmiarze 28G byłby idealny. Freyę Zetę w rozmiarze 30FF wystawiłam do sprzedaży, gdyż miseczki za duże. Shanghai 2 rozmiarze 30G (tak mi doradzono w sklepie) był sporo za duży:/ To właściwie tyle moich doświadczeń:) Gdybyś była tak miła i napisała parę słów:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
irenka65f Re: Irenko! 29.05.09, 22:25 Niestety nie mam tak dużego doświadczenia jak Ty. Mam dopiero 2 dobre (chyba) staniki. Freya Greta (czarna) 30F od trzech tygodni w posiadaniu - śliczny kształt robi, ale dopiero jak pani w Milli mi pokazała jakie krótkie mają być ramiączka (kupowałam samodzielnie). Teraz tak jakby odrobinę bułkuje większą pierś, a na mniejszej jeszcze troszkę zapasu jest. Nie wiem czy to tak szybko migracja? Pollyanna ivory 30FF. Taki rozmiar dobrała mi pani w Milli ma zapas na migrację, ale teraz (po dwóch tygodniach) jakby trochę mniejszy. W Polly chyba ciut bardziej płaski biust. No i Polly jest cieńsza i delikatniejsza, więc przez obcisłe bluzki widać brodawki, a tego nie znoszę. Najpierw próbowałam kupować przez internet (jeszcze próbuję) i odesłałam 2 Kostary (małe miseczki, luźniejszy obwód niż moich 70D, które nosiłam przedtem), Melissę (myślałam, że za duża miseczka bo marszczyła się na czubku, a teraz wiem, że była za mała), Felinę (małe miseczki, strasznie luźny obwód), a i jeszcze w sklepie mierzyłam Harmony, ale jakieś szerokie było, tzn. nie w obwodzie, tylko tak na boki. Może to za szerokie fiszbiny. O, i jeszcze Verona Panache plunge. 30F wyraźnie za mała miseczka na większą pierś, 30G (FF nie było) - olbrzymie. Oba rozmiary przecinały pierś górnym brzegiem. A tak chciałam coś z niskim mostkiem. Tak, że chyba na razie przy Freyi zostanę, chociaż na początku to były jakby "zadarte noski" przy Grecie, ale teraz wypełnia się wyraźnie górna część miseczki i piersi są bardziej okrągłe. Przy Polly nie było "noska", po prostu troszkę bardziej płaska pierś. Teraz jeszcze czeka na mnie paczuszka z biustonoszem Ewy Bień. Jutro skoczę na pocztę to napiszę jaki jest. Odpowiedz Link
majkagra Re: Irenko! 29.05.09, 22:38 Dziękuję Ci bardzo:) Ja też mam jedną pierś nieco większą:/ I w Siennie właśnie ta jedna mi "bułkuje". Wcale nie mam dużego doświadczenia:)) Dopiero od 1,5 - 2 m-cy jestem "oświecona":)) Ale zauważyłam, że chyba najlepiej (przynajmniej u mnie) leżą biustonosze Freya i nie źle Masquerade. Super leżała właśnie Luna Masquerade (przymierzałam w sklepie) w rozmiarze właśnie 30F. Ale pochopnie zdecydowałam się na Shanghai 30G i musiałam go odsprzedać, gdyż miseczki były sporo za duże. I zaryzykowałam ostatnio: kupiłam na allegro(jeszcze nie dotarł) Aragona (Masquerade) w kolorze jasny róż w rozmiarze 32DD. "Tabelkowo" wychodzi niby 91,5 w biuście:) Zobaczymy:) Pozdrawiam serdecznie:)! Odpowiedz Link
goszkaaaaa MAISIE- ocena 29.05.09, 22:41 dzisiaj zostalam szczesliwa posiadaczka maisie:D juz od dluzszego czasu bylam na nia chetna, ale teraz nadarzyla sie okazja wiecc musialam ja nabyc;) i tak: -moje wymiary to 73/97 (obecnie nosze 30G, lub swoj stary rozmiar 32FF, tyle ze zwezany..) -rozmiar stanika 30FF -dlugosc bez rozcciagania to ok 61 cm, po max rozciagnieciu 87 cm -mostek 8 cm -miski rzeczywiscie DUUUUZE , to 30FF zachowuje sie i wyglada jak moje zwykle 30G, wiec trza brac miske o jedno oczko mniej -hmmm, co do obwodu, to slyszalam ze maisie nalezy raczej do tych scisliwcow, natommiast ja zapielam ja bez problemu or razu i na pierwsza i na ostatnia haftke..uhhh, szkoda..:( -ale i tak maisie swietnie sie prezentuje, bardzo dobrze podtrzymuje biust, ,,podaje" do przodu, unosi, moze nieco mniej zaokragla.. -ogromniasty plus za sliczne ramiaczka-to one wlasnie mnie tez tak kusily;) na ich przedniej powierzchni, a szkoda ze nie na calej, sa pokryte taka falbanka z kolorowej koronki, super! szkoda ze wszystkie inne te tasmowate ramiaczka frei nie sa takie..:( -fajna kolorystyka, lubie polaczenie takiej swiezej zieleni z rozem -material dosc sztywny, wiec dobrze podtrzymujacy, ale nigdzie nie uwiera i nie jest przykry polecam!!! Odpowiedz Link
irenka65f Re: Irenko! 29.05.09, 22:35 Oglądam sobie to Retro plunge i bardzo mi się podoba. Dlaczego kupiłaś 28? Nie jest Ci ciasno? Dlaczego myślisz, że G byłoby super? Czy FF jest za małe? Ja już uciekam z tego rozmiaru. Obwód biustu bz, ale pod udało mi się wczoraj dociągnąć centymetr do 70-71. Nie wiem czy wynik migracji (po 3 tygodniach???) czy poprzednio za luźno zmierzyłam, a i tak czasem wieczorem muszę rozpiąć stanik (np. teraz przed komputerem) bo mi jest niewygodnie. Odpowiedz Link
majkagra Re: Irenko! 29.05.09, 22:47 Irenko, wydaje mi się, że Retro jest dość rozciągliwe i np. Shanghai w rozmiarze 30G wbijał mi się wręcz w żebra:/ Ten jest ścisły ale wygodny:) Mam w kolorze Magneta (ciemny amarant, róż?) i bardzo ładnie wyglądają w nim piersi także po założeniu bluzki:) tu wrzuciłam fotki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=92390124&a=95650336 Teraz postanowiłam polować na czarny;) Odpowiedz Link
majkagra Re: Irenko! 29.05.09, 22:53 Ach, jeszcze co do rozmiaru miseczki w Retro: wydaje mi się, że o rozmiar większa będzie idealna. Teraz nic mi nie "bułkuje", ale to z powodu fasonu biustonosza i braku na górze miseczki gumki czy koronki?. Poza tym liczę na migrację;) Odpowiedz Link
independent-girl Freya - kostium kąpielowy 2-częściowy 21.05.09, 17:32 Jestem na etapie kupna kostiumu kąpielowego. Podoba mi się kilka z firmy Freya na ebayu, ale nigdy nie miałam nic z tej firmy i nie wiem na jaki rozmiar się zdecydować. Moje wymiary to: pod biustem 69 cm w biuście 93 cm biodra 94 cm Czy góra bikinia 30FF będzie wystarczająca? Ktoś może coś doradzić? Odpowiedz Link
inez69 Re: Freya - kostium kąpielowy 2-częściowy 21.05.09, 20:44 Odnośnie strojów kąpielowych mamy na forum oddzielny watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=80765895&a=80765895 A odnośnie wymiarów-to mamy identyczne, ale ja w pochyle mam 100cm, co daje mi rozimar 30G/GG. Nigdy nie mierzyłam stroju kąpielowego Freyi, za to mam kilka staników tej firmy i mocno wyrastam z miseczki G (ale i tak noszę;)) Na biodra 94 proponuje rozmiar S, ale kieruję się tylko swoją wiedzą zdobytą przez kupowanie zwykłych majtek freyi. Odpowiedz Link
independent-girl Re: Freya - kostium kąpielowy 2-częściowy 21.05.09, 22:46 Dziękuję ślicznie za tak drobiazgową odpowiedź :-) Bardzo pomocną! :-) I link - cuuudo. Jeszcze raz dziękuję :-) A biustu w pochyle nigdy nie mierzyłam. Nie wpadłam na taki pomysł ;-) Odpowiedz Link
majkagra Re: Freya - kostium kąpielowy 2-częściowy 29.05.09, 18:35 Inez , czy mogę tak przy okazji spytać jak mierzy się piersi "w pochyle"? Z góry dziękuję za odpwiedź:) Odpowiedz Link
avocado66 Re: RIO 28.05.09, 17:46 Mam czarne Rio i muszę powiedzieć, ze nie lubię go nosić pod cienkie bluzki bo jednak trochę się odznacza. Pod letnie bluzeczki najlepszy jest jak dla mnie Fantasie smoothing. Odpowiedz Link
tuonetar Re: RIO 01.06.09, 04:13 Dzięki za odpowiedź :) A ten stanik Fantasie to nie jest przypadkiem jakiś zabudowany??? Odpowiedz Link
tuonetar Jolie GG+ pytanie 24.05.09, 18:36 Jak jest z przezroczystością górnej części miski Jolie w GG+? Czy któraś z Was posiada ten model w takim rozmiarze? Zdjęcia w necie niestety są sprzeczne :( A już najbardziej pogubiłam się oglądając ten stanik na bravissimo: na mniejszych piersiach Jolie jest pokazany z 2-warstwową górną częścią miski, a na bujnej:) blondynce z 1-warstwową, przezroczystą. Odpowiedz Link
catsumi Re: Jolie GG+ pytanie 24.05.09, 20:30 Ja tu napisałam o Jolie w rozmiarze 28H: skocz.pl/Jolie28H Mam ją już od jakiegoś czasu i dla mnie to jeden z najwygodniejszych i najlepiej unoszących piersi moich staników. Wogóle go nie czuję, nic nie uwiera i nie stożkuje, ale ostrzegam, że ma grube ramiączka. Mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza a wręcz te cieńsze zawsze wpijają mi się w ciało. Jeżeli chodzi o przeźroczystość miski to wykonana jest z podwójnej warstwy materiału - górna i dolna część miski tak samo, ale jest to materiał delikatny i miękki więc dalej jest lekko przejrzysty. :) Odpowiedz Link
tuonetar Re: Jolie GG+ pytanie 24.05.09, 20:48 Ano właśnie czytałam ten opis, catsumi, i bardzo mnie zachęcił, a potem pogooglałam zdjęcia i zglupiałam. No, ale skoro piszesz, ze wygląda delikatnie pomimo podwójnej warstwy materiału, to ja w to wchodzę :) Alternatywą była Pollyanna, ale tą już mam czarną i grrrryzie wredota :( Dzięki za pomoc :) Odpowiedz Link
arwena-g Matilda 25.05.09, 18:13 Dotarła do mnie z listków Matilda. Jako że nie było dostępnych rozmiarów 32F lub FF , to wzięłam 30FF i 34E (+ szorty)i jestem trochę skołowana.Mam 98-100 w biuście i 34E jest (teoretycznie)na 99cm, a 30FF na 94cm. Byłam pewna ze 34E będzie pasować, a tu zonk!. Głębokość miski w 34E wynosi 23,5 cm, a 30FF: 27 cm. To 34E bułkuje mi przeraźliwie - i górą i pod pachami, jest co najmniej o dwie miski za małe. Za to 30FF jest idealne w misce (chociaż pewnie nie na długo, bo ostatnio coś szybko wyrastam ze staników), ale pierońsko ciasne w obwodzie - musiałam użyć przedłużki. Ja rozumiem ze 30FF powinno mieć miskę głębszą od 32E i nawet od 32F, ale od 34E??? I to aż o tyle? Mam pytanie do posiadaczek Matildy - jak z rozciągliwością obwodu? Rozciągnie się? Bo szkoda mi się pozbywać, tym bardziej że szorty pasują idealnie a i stanik mięciutki i miły w dotyku (i nie dziabiący pod pachą). Odpowiedz Link
arwena-g Re: Matilda 26.05.09, 11:41 Ha, zmierzyłam się byłam wczoraj wieczorem, i poprawiłam jeszcze dziś rano - 101cm w biuście, a w "zwisie" (co za okropne określenie!)106cm! To o 3 cm więcej niz do tej pory. Trochę jestem podłamana, sprawdzę jeszcze za tydzień, jak zejdzie "okłookresowe" opuchnięcie. A w Matildę 30FF zapięłam się później już bez przedłużki. Chyba ją zostawię. Odpowiedz Link
goszkaaaaa Re: Matilda 26.05.09, 12:05 hej! ja mam matilde w rozmiarze 30G (moje wymiary 73/97) i jest ok. obwod przyjemnie scisly, zapinam sie jak na razie na pierwsza haftke, ale pewnie i bym sie zapiela od razu i na ostatnia, ale na razie nie ma takiej potzeby..;) chiba mozna porownac matilde do polly, bo to ponoc dwie siostry..aaa, a jeszcze a propos misek w matildzie-tez sa ok, tylko jedno dziwne ,,cos" to brzeg miseczki, na samej gorze, jakby ten szew na fioletowej koronce-jest taki jakby nieelastyczny-na szczescie nie robi mi buly ani sie nie wpija w cialko, ale troszkie utrudnia wygarnianie..u ciebie tez takie cos czy niet? pozdrrr, go. :] Odpowiedz Link
arwena-g Re: Matilda 26.05.09, 12:40 A, jest ten szef. I tak myślę, ze chyba lepiej jakby go nie było. Poprzymierzam jeszcze porządnie i jak się zdecyduję zostawić, to może go wypruję. No, na ciebie faktycznie 30G, bo masz "większe kulki" w stosunku do obwodu niż ja. Odpowiedz Link
majkagra jaki to model "Frejki"? Help!!! 26.05.09, 13:08 img32.imageshack.us/my.php?image=634766408.jpg Pomóżcie kochane! Kupiłam na allegro mojej mamie taki oto model 80E (za mały:( ) zanim jeszcze Turzyczka podała mi prawidłowy rozmiar jaki powinna mama nosić.Jest ładny, ale oczywiście za mały (Zosia Samosia ze mnie :/). Metka jest sprana i widać tylko napis Freya. Chciałam go odsprzedać, ale nie nie wiem jaki to model:/ Z góry dziękuję za podpowiedź:) Odpowiedz Link
luliluli Re: jaki to model "Frejki"? Help!!! 26.05.09, 13:19 chyba Nouveaux:) tu jest katalog, w którym można znaleźć modele:) kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?3 Odpowiedz Link
luliluli nie ten link;) 26.05.09, 13:20 a tu Freya Twojej mamy:) kataloglb.blox.pl/2009/01/Freya-Nouveaux.html Odpowiedz Link
goszkaaaaa Re: Matilda 26.05.09, 14:00 a ile na listakch kosztuje matilda..? bo wlasnie luknelam na ebaya i tam matilda w twym rozmiarze 32FF za jakies okolo 90 zlociszy juz razem z przesylka..no, ale jak mowisz ze to 30FF da sie nosic, to moze zostaw..obwod nie jest jakos super rozciagliwy, ale ile sie rozciagnie to ci nie powiem, bo matilde mam od niedawna..ale ponoc wlasnie malo rozciagliwa:] ejej, a co do tego szwu, to u mnie nie jest to az tak zle, zeby wypruwac..jak pisalam, na szczesccie nie robi sie bula, a tylko troszkie przeszkadza w wygarnianiu.. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Matilda 26.05.09, 14:45 Ja swoją Matildę nosiłam intensywnie ok. pół roku, a ponieważ była pierwszym dobrze dobranym moim biustonoszem, eksploatowałam ją maksymalnie:) Rozciągnęła się tylko tyle, że pod koniec zapinałam się na drugą haftkę. Co do zużycia, dalej wygląda bardzo dobrze, materiał jest świetnej jakości, niestety dawno już z niej wyrosłam. I mogę potwierdzić, jest taka sama w kroju i w fakturze materiału jak pollyanna, nawet koronka ma identyczny wzór:) Odpowiedz Link
arwena-g Re: Matilda 26.05.09, 17:25 He, he, kupiłam na listkach na ostatniej wyprzedaży - kosztowała całe 8,40 funta. Teraz jest duużo droższa. Odpowiedz Link
jagodkajagodka arabella peony pink 32ff(70e) 26.05.09, 14:15 Mój absolutnie wymarzony stanik:) Wygląda cudnie, te przezroczystości są przepiękne. Że rozciągliwy, to wzięłam 70, a mam w obwodzie 81. I jest ok. Fakt, że zapięta na najluźniejszą haftkę robiła buły podpaszne gigantyczne:/ ale już zapięta ciaśniej prezentuje się o niebo lepiej. Miski jak dla mnie są standardowe. Żaden inny miękki stanik nie robił mi takich jabłuszek przy równoczesnym 'wydekoltowaniu'. Dla mnie arabella jest boska:) Jeszcze jakby ramiączka węższe były... Odpowiedz Link
boziaj Pippa 65F 26.05.09, 22:47 pippa jest milutka, ładna i niestety na mnie za mała :( na wymiary 70/92-3 i rozmiar standardowy 30F/FF obwód scisły (no ale to nówka), miska moim zdaniem standardowa z freyi wiele staników robi mi zmarchę (nawet gdy sa za małe), ale pippa lezy ładnie mało zabudowana pod pachami, nadaje sie pod letnie bluzeczki na ramiaczkach (oczywiście tych grubszych ;), bo to jednak freya) kierujac sie opiniami o duzomiseczkowosci nie zamówiłam 30FF do porównania, zakładając że na pewno bedzie za duże i teraz troche żałuję :/ Odpowiedz Link
goszkaaaaa Re: Pippa 65F 27.05.09, 18:35 pippa to jeden z moich ulubionych stanikow!!!:] po pierwsze satyna, sliczny wzor, stonowane kolory, fajowe wykonczenie brzegu miseczki- taka retro koronka..aaahhhh:P no i pieknie ksztaltuje piersi- swietnie unosi i robi okragle jabluszka! co prawda jest mocno zabudowana, ale mi sie tam podoba jak spod bluzki wystaje wlasnie kawalek takiej koronki.. ja mam pippe w swoim starym rozmiarze, tzn 32FF(a obecnie 30G), ale nadal dobrze trzyma, nawet nie poprawialam jej obwodu, czyli moim zdaniem jest scisliwa..a miseczki spore, ale tak o jakies pol rozmiaru..polecam, bo pikna!!! :) Odpowiedz Link
marciasek Pippa 32HH 29.05.09, 23:15 przyszła do mnie dzisiaj. Biorąc pod uwagę krój i numer katalogowy myślałam, że będzie kopią antośki, ale tak nie jest. Jest sporo większa w miskach, bardziej rozciągliwa, lepiej zbiera piersi do środka. Niestety nie robi mi takich ładnych jabłuszek jak antosia, robi mi trochę skocznie narciarskie - ale to wina luzu w górnej części misek. Wzięłam mój regularny rozmiar i wielkomichowość daje popalić. Ale nie aż tak, żeby z niej zrezygnować, bo to jest naprawdę _bardzo_wygodny_stanik_. A numer mniejsza byłaby za mała. Zostawię ją sobie na co dzień do roboty (pracuję w domu i muszę mieć coś wygodnego, a niekoniecznie zależy mi wtedy na perfekcyjnym kształcie). No i taniutka była, drugiej takiej taniej szybko nie kupię... Aha, dziwna rzecz: pomimo luzu w miskach zmarchy brak. Freya bez zmarchy??? Czyżby reject? ;-) Odpowiedz Link
goszkaaaaa Re: Pippa 32HH 30.05.09, 01:08 hmmm, ja juz pisalam o pippie(moja 32FF), ale np wg mnie, owszem ma duze mischy, ale uwazam, ze jest troszkie bardziej scisliwa od antoski(czarnej..).. ejej, marciasku, a nie szkoda ci takiego ladnego cycaka na chowanie po domu?;) dla mnie to jeden z lepszych stanikow, i mimo ze jest mocno zabudowany, to uwielbiam w nim ksztalt moich piersi..:P Odpowiedz Link
marciasek Re: Pippa 32HH 30.05.09, 13:48 nnno... eee... poza domem zazwyczaj cycaka na wierzchu nie noszę :) za to w domu jak jest gorąco to i owszem, zdarza mi się w nim siedzieć. Po drugie, ja w domu pracuję i spędzam naprawdę dużo czasu - a sama nie mieszkam i mam komu się w ładnym cycaku pokazywać :) Po trzecie, jest troszkę za duży i przez to kształt mi robi wcale nie taki znowu cudowny (ale tragedii nie ma). No ale za 10 funciszów to nie śmiałabym narzekać :) Czarnej antośki nie mam, tylko beżową - może beżowa jest ciaśniejsza od czarnej? Odpowiedz Link
pumeczka Re: Pippa 30F 02.06.09, 13:43 na wymiary 73 x 92/93 cm ok super zbiera nic sie nie marszczy koronka, miękka bawełniana co dla mnie wrażliwca totalnego jest mega plusem, fajnie zbiera piersi bardziej do środka, a nie jak arabelka rozstawia po kątach;) ścisłość jest ok, zapięłam sie na luźną haftkę, zmieszczę tam jeszcze ze trzy palce, wiec ścisk jak dla mnie odpowieni fiszbiny nie wbijają sie w bok, a z mostkiem sobie dam radę Odpowiedz Link
boruwkablue Re: Pippa 32HH 14.06.09, 21:46 Też zostaam szczęsliwa posiadaczką pippy i mam takie same wrażenia antośka to piekne jabłuszka poprostu super a pippa niestety wiecej zabudowana, luz u góry miseczki i zbiera piersi do środka. Odpowiedz Link
kura17 rozciagliwosc arabelki i eleanor 29.05.09, 13:51 czy te staniki saporownywalnie rozciagliwe? wszyscy mowia, ze i arabella i eleanor sa rozciagliwe. czy tak samo? bo mi pasuje eleanor w obwodzie 34 (choc casablance 34 musze podszywac!) i zastanawiam sie, czy arabelala tez ma szanse w 34 pasowac? Odpowiedz Link
azymut17 Re: rozciagliwosc arabelki i eleanor 29.05.09, 13:58 Trzeba porównać konkretne kolory, bo moje dwie Arabelki 28F są różne. Czarna (ta z pomarańczowym) jest dla mnie tabelkową 60, a czekoladowa jest dużo luźniejsza. Ktoś tu pisał nawet, że krój misek w Eleanor, a konkretnie wykończenie góry miseczki, jest różny w zależności od koloru :-) Odpowiedz Link
kura17 Re: rozciagliwosc arabelki i eleanor 29.05.09, 14:28 ha! ja wlasnie na czarna poluje :) czyli Twoja podpowiedz jest dla mnie korzystna :) Odpowiedz Link
kura17 ELEANOR pistacjowa - recenzja 29.05.09, 13:58 jestem szczesliwa posiadaczka pistacjowej eleanor 34G (na wymiary 79/107). piekny stanik, bardzo radosny i wiosenny. ten pistacjowy i rozowy dobrze pasuja do siebie - kontrastowo. miski rzeczywiscie z tych wiekszych, stanik jest na mnie odrobine (miske? pol?) za duzy, marszczy sie troche u gory i mam luzy przy laczeniu raqmiaczek z miska. miska na pewno wieksza od freyi antoinette czarnej (takie mam porownanie). nadaje piersia ksztalt "zadartych noskow", z przodu lekkie jabluszka (ale dyskretne bardzo). ja wole okragle piersi, ale noski tez mi sie podobaja, pod ubraniem wyagladaka bardzo fajnie i zadziornie ;) pod ubraniem tez nie widac, ze miska troche odstaje, bo jest za duza. stanik raczej zabudowany, mostek na pewno plunge'owy nie jest. ale tragicznie nie jest, zapiecie wciaz na 2 haftki, boczki srednio wysokie. ramiaczka z tych grubszych, ale mi to nie przeszkadza, kolor taki, ze moga wystawac. i ta filuterna malinowa kokardka ;) wygoda - ogromna!!! stanik jest bardzo wygodny, nic mnie nie gryzie, nie uwiera, nie uciska. w ogole nie czuje, zebym miala stanik na sobie! jest fajny na cieple dni, bo lekki, nic sie go nie czuje. najpiekniejszy dekolt robi mi casablanca, ale uwiera, gniecie, koronka drapie... rowniez swietny dekolt robi mi freya retro plunge i tez jest bardzo wygodna. zabudowana, ale konmoftowa jest freya antoinette... czyli dla mnie wygoda=freya (na razie ;) Odpowiedz Link
marciasek Re: ELEANOR pistacjowa - recenzja 29.05.09, 23:30 kuro... a retro plunge (i casablankę) w jakim masz rozmiarze?? Pytam, bom wymiarami zbliżona, a to wiosenne, zielonkawe retro ładniutkie... (casablance też nic nie brakuje) Odpowiedz Link
kura17 Re: ELEANOR pistacjowa - recenzja 30.05.09, 13:33 czarne retro mam w rozmiarze 34G (ale musialam obwod podszyc od razu). lezy ladnie, nic sie nie wylewa, jest bardzo wygodne! idzie do mnie retro nude, w tym samy rozmierze :) casablance biala mam w rozmiarze 34FF, ma minimalne luzy w misce (kusi mnie, zeby kupic blekitna w 32G,bo tylko taka znalazlam...). obwod tez podszylam od razu. robi sliczny dekolt, lubie ten stanik bardzo! uwaga: na mnie na ogol pasuja tozmiary mniejsze, nizby wynikalo z tabelki i kalkulatora. mam biust bardzo miekki, obwisly, plastczny,kompresowalny - moze dlatego? ta eleanor 34G jest na mnie za duza, nastepna bede kupowac mniejsza (i znow nie wiem, czy 34FF, cyz 32G... ;) aha, pasuje na mnie rio czerwone 32G, millie 32G jest odrobine za mala w miskach, freya antoinette 30HH jest za ciasna - nosze z przedluzka, miski minimalnie za duze mam nadzieje, ze pomoglam :) Odpowiedz Link
marciasek Re: ELEANOR pistacjowa - recenzja 30.05.09, 13:57 Mimo zbliżonych wymiarów, widzę, że mamy jednak inne biusty: mi czarna hestia 34g lekko bułkuje, a freyę antoinette nosze 32HH i jest dobra. Wnioskuję zatem, że w retro 34G nawet nie mam się co pakować :( Pomogłaś, kuro, dziękuję. Nie będę musiała odsyłać za małego stanika. Może bym weszła w 36G z podszywaniem, ale to ewentualnie z jakiejś wyprzedaży, jeśli trafię. PS a nie wiesz jak się ma casablanca do hestii? która ma wieksze michy? Odpowiedz Link
kura17 Re: ELEANOR pistacjowa - recenzja 30.05.09, 18:29 mam biala hestie i casablance, obie 34FF i casablanca ma zdecydowanie wieksze miski! hestia mi delikatnie bulkuje, a w casablance lekki luz... mysle, ze moglabys sprobowac casablanci 34G, bo (przynajmniej biala) ma spore miski! :) retro w takim razie odpada, nie zmiescisz sie w 34G Odpowiedz Link
siamese67 ELEANOR pistacjowa - recenzja - uzupełnienie 01.07.09, 11:19 Też mam wreszcie pistacjową. Właśnie przyszła z Listków, zakupiona jakieś 10 dni temu. Na moje 78-79/108 wzięłam 32HH i dobrze, bo 32H byłoby za małe. I do kompletu kupiłam majtki typu shorty XL (16) na 115 cm w biodrach. Cena na Figleaves była atrakcyjna w porównaniu z polskimi sklepami, bo 23,20Ł za stanik i 11,20Ł za szorciki. Powinny jeszcze być, jakby kto chciał takie. Śliczna, delikatna zieleń z różowym idealnie pasuje do moich wyobrażeń o letniej bieliźnie. Stanik: Miseczki w sam raz rozmiarowo, niby pancerne w dolnej części, ale przy tak delikatnej zieleni nie rzuca się ona w oczy, a chyba lepiej podtrzymuje. W odróżnieniu od innych modeli (chyba Arabella) nie da się miseczek "odpancernić", bo to jest pojedyncza warstawa grubszego materiału, a nie podszyta dodatkową warstwą siateczki. Całkiem ładnie kształtuje biust - raczej zadarte noski niż jabłuszka, tak samo mam w Arabelli i innych podobnych Freyach. Haft trochę usztywnia miseczkę i powoduje, że jej brzeg nieco odstaje. Możliwe, że po praniu to się zmieni. Nic się nie marszczy, biust fajnie wypełnia całość miseczki. Szerokie fiszbiny, sięgają ok 1-1,5 cm poza linię pachową środkową - zauważyłam, że to zależy od regulacji ramiączek. Jak bardziej skrócę, to fiszbiny się rozciągają. Długość fiszbin o jakieś 1-15 cm mniejsza niż tunelików, w których się znajdują. Szerokachne ramiączka. Zupełnie nie do wystawania spod koszulki. Ale mi nie przeszkadza, bom i tak gruba i właściwie nie noszę bluzek bez rękawków. Zapięcie solidne, na 3 haftki po 3 rzędy. Na razie zapinam się na najluźniejszą i trzyma dobrze. Szorty: To są po prostu majtki, na mnie nie leżą jak szorty-biodrówki. Sięgają dość wysoko. Chowa się w nich cały tyłek. Bardzo prześwitujące, z siateczki podobnej jak w boczkach stanika, tylko delikatniejszej. Wyglądają na strasznie wielkie, możliwe, że wystarczyłoby mi L, ale ze względu na spory zapas sadełka specjalnie wzięłam takie, które nie będą się nigdzie wpijały. Całość miła w dotyku, nic nie gryzie. Jestem fanką tego modelu i tego kroju. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Freya Misha 31.05.09, 21:34 Czy ktoś może już kupił i może opowiedzieć jak to cudo leży? Obwód jak się domyślam klasycznie Freyowy, czyli nie za ciasny, ale co z miskami? A jak z majtasami? Jaka rozmiarówka? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Freya Misha 01.06.09, 21:32 Mierzyłam dzisiaj Mishę i na mnie leżała rewelacyjnie. Miski raczej standard, większe od Pollyanny a mniejsze od Rio. Obwód też nie był jakiś przesadnie ciasny, zapięłam sie lekko. Materiał cienki, delikatny, lekko śliski, bardzo przyjemny w dotyku. Nie kupiłam, bo kolor mi nie pasił. Odpowiedz Link
goszkaaaaa rio-jaki rozmiar, plisss:] 01.06.09, 23:19 dziewczeta!!! wiem, ze zapewne bylo juz mnostwo takich pytan &postow, i ja naprawde sporo poczytalam sobie o rio, ale nadal nie wiem..:( bo zamierzam nabyc sobie rio-najchetniej czarne. i moje wymiary to terraz 74/97. wczesniej nosilam 32FF, od jakichs 2 miesiecy przenioslam sie na 30G i jest super:] i wiem napewno, ze rio chce 30, tylko nie wiem jaka miche-czy 30FF czy 30G..? bo wszystkie nowe mam walsnie w 30G i jest dobsz(np greta czy mimi) ale taka maisie to mam 30FF, bo przecie duzomiskowa..i tez jest raczej dobsz.. to ktore wg was? czy celowac na obydwa poprostu i potem zwrocic ten gorszy..? dzieeeeeki!!!!!! :) Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Freya Misha 01.06.09, 23:52 Och, dokładasz się do moich mąk! Strasznie mi się ten stanik podoba i mnie właśnie z uwagi na letnie i jasne kolory (plus ciemne i wyraźne akcenty. Jakby tak chcieli jeszcze jakąś promocję (220 zł to przesada!) na niego zrobić, bo inaczej muszę poczekać z zakupem do lipca :( Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Freya Misha 02.06.09, 20:08 Tam znalazłam najpierw, ale niestety (nie wiem dlaczego) miski mają tylko do G. Ja powinnam celować w GG :( Odpowiedz Link
buka86 Re: Freya Misha 02.06.09, 20:52 Tu masz GG za 28,50 :) Kupowałam w tym sklepie i nie było problemów. Odpowiedz Link
buka86 Re: Freya Misha 06.06.09, 14:15 oj gapa ze mnie :P wybacz :) www.clara- olivia.com/productDetails.asp?productID=1173 Odpowiedz Link
marciasek clara-olivia 06.06.09, 15:26 ja też kupowałam i wszystko OK. Mam tylko 3 zastrzeżenia: 1./ z 4 zamówionych produktów wysłali mi 2, niby ok, bo z karty ściągnęli za 2, ale nie poinformowali mnie, że te pozostałe 2 nie są dostępne i nie zapytali mnie co zrobić PRZED wysyłką. Poprosiłam o wstrzymanie transakcji, ale było już za późno. Przez co byłam w plecy o drugą wysyłkę, bo musiałam dokupić brakujące na listkach (a przecież mogłabym zrezygnować i na listkach kupić wszystko) 2./ Co tanie to drogie. W Clara-Olivia płaci się kartą kredytową, a na listkach można paypalem. Ponieważ transakcja jest w funtach, a nasze karty są rozliczane w euro albo (rzadziej) w dolarach, masz dwa przewalutowania: funt-euro(lub dolar), a potem euro(dolar)-złoty. Czyli dwa razy pobierana jest prowizja (chodzi o spread między kursami). Końcowa suma w PLN na karcie może być zatem w Clara-Olivia taka sama lub nawet przy dużych kwotach wyższa niż w listkach _pomimo_ ceny stanika niższej o półtora funta. Weź to pod uwagę :) 3./ clara-olivia jest małym sklepem i nie prowadzi magazynu, towar ściąga od producenta dopiero po zamówieniu - tak było w przypadku moich zamówień. Stąd czas oczekiwania na przesyłkę jest dłuższy niż w listkach; ponadto to, co jest dostępne w sklepie na stronie internetowej wcale nie musi być dostępne w rzeczywistości - odpiszą i potwierdzą ci dopiero jak sprawdza u producenta, czy jeszcze ma twój rozmiar. To oczywiście nie jest wielka wada, ale jeżeli ci się spieszy, weź to pod uwagę. Ja w końcu zamawiałam dwa stroje kąpielowe - jeden z Clary Oliwii, a ten drugi, którego mi nie przysłali, tydzień później z listków. No i ten z listków przyszedł wcześniej niż ten z Clary Oliwii. zaraz wpisze to wszystko jeszcze raz w wątku o sklepie ;) Odpowiedz Link
buka86 Re: clara-olivia 06.06.09, 15:36 Zdaje sie że nie chodziło o cenę tylko o dostępność rozmiaru. Znalazłam gg w tym sklepie wiec podaje linka... zreszta zawsze mozna dopytac sie czy akurat ten rozmiar maja na stanie. Jesli chodzi o kurs walut to w moim przypadku nie bylo roznicy między clara a listkami, ale to moze zalezy od banku, nie wiem. Natomiast na zamowienie z listkow czekalam ostatnio prawie 2 tygodnie, z clary dostalam po 6 dniach Odpowiedz Link
marciasek na listkach mają miski GG 06.06.09, 15:51 może to był przejściowy brak... A na temat sklepu zapraszam do dyskusji na wątku o sklepie - tutaj na pewno te informacje zginą wśród innych, a może się komuś przydadzą. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: clara-olivia i Misha 07.06.09, 17:46 Dzięki za info, tego sklepu jeszcze nie znałam. Ale jak się okazało znajoma za dwa tygodnie jedzie na wycieczkę do Anglii i wpadłam na genialny pomysł, żeby zaoszczędzić na przesyłce i ubłagać ją o zakup Miszki dla mnie :). Oby się udało. Tylko wtedy nie mam szansy na wymianę rozmiaru. Znowu dylemat GG czy jednak G? Z reguły noszę GG, ale moja jedyna dotąd Freya - Eleanorka rodzynkowa ma miskę G, bo GG było zbyt duże. Ciekawe jak będzie z Miszką? A 30 Funtów przeżyję... Najwyżej nie kupię majtek do kompletu ;) Odpowiedz Link
marciasek Re: clara-olivia i Misha 07.06.09, 18:40 jak nie jestes pewna rozmiaru to może jednak skorzystaj z darmowej wysyłki na listkach, zamów G ORAZ GG i odeślij niepasujący - ? Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: clara-olivia i Misha 14.06.09, 13:41 Spróbowałam, ale się okazało, że darmowa wysyłka Listków dotyczy tylko UK :( Poczekam więc na wycieczkę znajomej, a najpierw przymierzę w Intimo4you (za tydzień mają mieć 30 G, to mi da rozeznanie). Odpowiedz Link
marciasek ebay - 24,99 GBP 14.06.09, 22:12 na ebayu mają ten stanik w rozmiarze 34GG za 24,99 plus 2,50 GBP za przesyłkę do Polski :) (nie podaję linka bo długaśny jest, ale wystarczy wejść na www.ebay.co.uk i wpisać w wyszukiwarkę mischa 34gg) Odpowiedz Link
kasica_k RIO - małe majtki? 31.05.09, 22:22 Kupiłam w Curvylicious komplet Rio w kolorze fuchsia, stanik jest OK, natomiast majtki M-ki (12) są tak małe, że nie jestem w stanie ich przeciągnąć przez uda :) Czy to normalne, że Rio ma nietypowo małe majtki, czy źle wszyli metkę? Bo zastanawiam się, czy odsyłać i prosić o inny egzemplarz w tym samym rozmiarze, czy prosić o L-kę (i zastanawiać się, czy się w niej zmieszczę - normalnie mieszczę się w brytyjskie M-ki bez problemu). Odpowiedz Link
st-efa Re: RIO - małe majtki? 31.05.09, 23:13 Mam rio scarlet L i są to zdecydowanie najmniejsze freyowe jakie mam. Z reguły mam M lub maksymalnie L. W rio nie narzekałabym jakbym miała i XL. Odpowiedz Link
jud.yta Re: RIO - małe majtki? 01.06.09, 08:52 Zgadza się, mam białe XS i są najmniejsze z Freyowych majtek. Bardzo mało się rozciągają i są niewygodne :( Odpowiedz Link
kasica_k Re: RIO - małe majtki? - dzięki 01.06.09, 15:14 W takim razie sprawa jasna - żegnam się z nimi definitywnie :) Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: RIO - małe majtki? 01.06.09, 16:04 kasica_k napisała: > Kupiłam w Curvylicious komplet Rio w kolorze fuchsia, stanik jest OK, natomiast > majtki M-ki (12) są tak małe hmm moze to byla pomylka firmy? Dostalam majty M gratis jak kupilam na ebayu rio czarny stanik i to M co mi przyslali to MAJTY ze hoho conajmniej L. Luzny majcior powiedzialabym Odpowiedz Link
boziaj Re: RIO - małe majtki? 01.06.09, 20:21 miałam rio thongi w standardowym freyowym rozmiarze, czyli S przewaznie te S-ki są mi dośc swobodne,a w Rio S-ke ledwo sie miescilam, były praktycznie nieelastyczne i bardzo wpijajace w ogóle nosic sie ich nie dało brr :/ Odpowiedz Link
marciasek NOWA KOLEKCJA - JESIEŃ '09 02.06.09, 02:22 nowe kolory, nowe modele - można już oglądać na stronie Frei: www.freyalingerie.com/lingerie.aspx Nowości: - czarna Clarissa w kolorową łączkę; - Eleanor ruby; - malinowa Jolie; - Estelle w 2 nowych kolorach (ivory i czerwona); - Daisy sherbet; - mroczna wersja Jessiki; - Deco: nowy, jednobarwny plunge z wytłoczki do miski GG; - Layla i Lucy, czyżby następczynie Pippy i Katie?; - Libby - nowy model, miseczka pionowo cieta na 3 części, sliczny stanik, niestety do G; - czekoladowa Miranda plunge (do GG); - czarna Mischa z fioletowym haftem (jak dla mnie biała jest dużo ładniejsza); Nie ma turkusów! Sporo tu ładnych modeli... Miłego oglądania :) Odpowiedz Link
nanah Re: NOWA KOLEKCJA - JESIEŃ '09 02.06.09, 05:16 Jak dobrze, że kolekcja nie rzuciła mnie na kolana - nie zrujnuję się chyba na nic:) Odpowiedz Link
urkye Re: NOWA KOLEKCJA - JESIEŃ '09 02.06.09, 07:22 U mnie łatwo nie będzie:P Kilka staników mi się baardzo widzi... Będę musiała walczyć sama z sobą:P -Eleanorka ruby-w tym kolorze jeszcze nic nie mam, a Eleanorki niestety (dla portfela) uwielbiam:P -czarna Clarissa i czarna Mischa-bo kocham kolor czarny (ale po kiego mi kolejne czarne staniki? Aktualnie wmawiam sobie, że wcale nie potrzebuję Pandory;)) -Deco-nie mam żadnego nieodznaczającego się stanika-taki bezpieczny beżyk też by się przydał pod białe przezroczyste bluzki.. Po notce Kasicy już się cieszyłam, że tej jesieni Freya mnie nie będzie kusić... A tu klops;) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: NOWA KOLEKCJA - JESIEŃ '09 02.06.09, 10:15 Ja koniecznie muszę Deco mieć, wreszcie coś moulded z wąskimi fiszbinami :P tylko cena pewnie powalająca :/ poza tym podoba mi się ciemna Mischa, zabawna też kropeczkowa Layla :) ale ogólna kolorystyka kolekcji do mnie nie przemawia :D Odpowiedz Link
st-efa Re: NOWA KOLEKCJA - JESIEŃ '09 02.06.09, 09:54 Niestety jak zwykle na jesień będę bankrutem. Eleanor muszę mieć koniecznie, potem mischa, jolie, jak się uda to i jessica. Libbt też do mnie przemawia. Dobrze, że na wiosnę znowu mój portfel trochę odetchnie ;-))) Odpowiedz Link
ptasia Re: NOWA KOLEKCJA - JESIEŃ '09 02.06.09, 11:11 Eleanor ruby - mniam, mniam. Tylko dlaczego 30FF ma na mnie dobry obwód, ale jajowate, za duże u góry miski i 32E fasonowo byłoby o wiele lepsze, bo mniej zabudowane ;(((? Odkryłam to wczoraj ponownie po odebraniu poczty. Misha imho ładniejsza jasna. Deco wygląda obiecująco (=praktycznie). Podoba mi się całkiem Libby i Layla, i to wsio. Odpowiedz Link
goszkaaaaa Re: NOWA KOLEKCJA - JESIEŃ '09 02.06.09, 15:15 smakowicie i kuszaco prezentuje sie estelle ivory i jako ze jej wiosenna poprzedniczka swietnie sie sprawdza, to chiba i na jesienna sie skusze:] tym bardziej ze w bravissimo ju mozna kupowac, ehhh..;) a tak to daisy rozowa fajna, ale to kompletnie nie moj kroj.. miranda i libby fajn.. Odpowiedz Link
athena1983 Re: NOWA KOLEKCJA - JESIEŃ '09 02.06.09, 20:26 No to jesienią się zrujnuje. Kilka modeli mi się podoba plus do tego kilka maskaradek i ogłosze bankructwo :) Odpowiedz Link
bbkk Re: NOWA KOLEKCJA - JESIEŃ '09 05.06.09, 10:07 Jak dla mnie troche cukierkowa. Ale zawsze cos ciekawego sie znajdzie ;-) A widzialyscie buleczki pod pacha modelki w Deco ;-) Odpowiedz Link
st-efa Re: NOWA KOLEKCJA - JESIEŃ '09 05.06.09, 10:33 bbkk napisała: > A widzialyscie buleczki pod pacha modelki w Deco ;-) Tutaj też ma bardzo ładne bułeczki www.karoline.pl/index.php?p6998,figi-pollyanna-5982-ivory-freya Odpowiedz Link
ptasia Re: NOWA KOLEKCJA - JESIEŃ '09 05.06.09, 10:57 w Daisy też ma. W ogóle niezbyt podoba mi się nowa modelka, imho poprzednie były dużo lepsze, choć zeszłosezonowa (taka dziewczęca, z fajną fryzurą :) też miała straszliwe buły. Z poprzednich lat miały jakoś lepiej dobrane/ułożone staniki (mam na myśli "Arabellową" blondynkę czy brunetkę z długimi prostymi włosami). Odpowiedz Link
pumeczka Darcey, a Arabelka 02.06.09, 09:04 czy to są biustonosze podobne krojem ?, chodzi mi o zabudowanie boków, w arabelce miałam mocno otarte ramiona, wiec szukam innych modeli, do testowania i wybrania Odpowiedz Link
mszn Re: Darcey, a Arabelka 02.06.09, 09:40 W moim rozmiarze - 30G, czyli nieupancernionym - to są zupełnie inne staniki. Arabella (mam sorbet) jest takim Freyowym plungiem, z niższym mostkiem, z którym po kilku dniach z wacikiem się dogadaliśmy. Darcey (różowy) zaś to typowy balkonik, mostek jest wyższy i wydaje mi się sztywniejszy. Jeśli chodzi o zabudowanie o strony pachy, to niby jest identyczne (przyłożyłam tylko staniki do siebie, nie mam czasu teraz mierzyć ich po kolei), ale Darcey bardziej tnie mi ramiona. Powody mogą chyba być dwa: Arabella ma gładszy materiał, Darcey jest dość mocno haftowany jednak albo chodzi o to, że w Darceyu muszę mieć bardziej podciągnięte ramiączka, bo ma większe miski niż arabelka i jak zluzuję ramiączka, to mam luzy. jeśli chodzi o nieocieranie pach, to bardzo dobrze wspominam Myrtle i Tigerlily, zrobione z mięciutkiego materiału i z niskimi boczkami. Tylko że ja je nosiłam na początku, jeszcze w 30F, teraz poluję na Tigerlily 30G, będę mogła porównać. Odpowiedz Link
pumeczka Re: Darcey, a Arabelka 02.06.09, 13:39 dziękuję za spostrzeżenia właśnie otrzymałam Pippę, jest super, nic nie uwiera, musze szukać innych w tym samym stylu, Tigerlilly będzie chyba ok,, chociaż tęsknię za prześwitami koronkowymi ;) Odpowiedz Link