jelonek_k Harmony coral 65K 06.04.09, 17:46 Bardzo ścisły obwód, ale zapewne szybko się rozciągnie Miseczki: koronki leciutko trzepoczą, ale mniejsza miska była by za mała. Ramiączka o dziwo nie za długie. Cudnie niski mostek jak na balkonetkę (9 cm) Nie zbiera dobrze z boków, natomiast zaokrągla czego często na moim biuście nie robią Freye, ale już Panache tak (Ariza, Confetti). Fiszbiny boczne sięgają za pachę, ale nie są na tyle wysokie aby kłuć (jak to robi np Ariza 70K). Inne dobre rozmiarowo staniki: Confetti 65JJ, Ariza 70K, Millie, Margo i Mariette 70J. Odpowiedz Link
justyna-8 Re: Harmony coral 65K 18.05.09, 09:34 Ja mam wymiary 78/105. Dla mnie dobry był rozmiar 30HH. Odpowiedz Link
sybilla777 Sienna 30J - czy gdzieś jeszcze da się upolować? 08.04.09, 10:10 Nawet na ebay'u nie występuje. Czy może któraś ma wiedzę czy Panache wróci jeszcze do tego modelu? Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Sienna 30J - czy gdzieś jeszcze da się upolow 08.04.09, 11:14 Na razie nie, chyba ze "ktos" skutecznie zalobbuje ;) Na jesieni sienne ma zastapic verona, ale w mniejszym zakresie rozmiarowym jesli chodzi o miseczki :( Ja sama chetnie zapoznałabym sie z z czerwona sienna 36K (malomiseczkowa ponoc), bo niby ma najbardziej przyjazne fiszbiny z panachow. Odpowiedz Link
baboczek88 Tnago classic plunge ??pytanie?? 09.04.09, 12:46 Proszę o radę i coś więcej na temat tego modelu ponieważ zastanawiam się nad jego kupnem. Mój najczęstszy rozmiar to 28H i taki właśnie chciałam kupić, ale mam obawy ponieważ np. harmony leżał na mnie super i robił ładny okrągły kształt, ale jego fiszbiny kończyły się mi na plecach. Czy z tango classic jest podobnie, czy ma szansę odpowiednio leżeć?? I jeszcze jedno jaki on robi kształt raczej dzioby czy na okrągło?? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje :) Odpowiedz Link
milstar Re: Sienna 30J - czy gdzieś jeszcze da się upolow 16.04.09, 21:12 Proszę: monache.eu/Sienna_BlackRuby_Bra-20.html Odpowiedz Link
buka86 Eliza 79/102 12.04.09, 21:00 Dziewczyny podpowiedzcie jaki rozmiar elizki na 79/102?? z frei nosze 32G... Odpowiedz Link
jaagna Re: Eliza 79/102 14.04.09, 20:43 Jeśli nosisz Freyę (a który model) 32G, to Eliza w tym rozmiarze powinna być dobra. Wg mnie ma ona standardowe miseczki. Obyś nie musiała nosić Elizy G+, bo to zabudowany po zęby pancernik, zupełnie inny od prezentowanego na zdjeciach ;-) Odpowiedz Link
buka86 Re: Eliza 79/102 14.04.09, 21:10 Arabelke,estelle,i czarną polly która ciut bułkuje, rio mam 32ff Wolałabym się załapać na G :) Odpowiedz Link
jaagna Re: Eliza 79/102 15.04.09, 08:07 No to bierz 32G! I oby pasowało! :-) Mnie Eliza trochę gryzła... Odpowiedz Link
bambinooo Verona soft pink czy Ariza Ivory - pomóżcie 15.04.09, 18:39 Nie miałam jeszcze do czynienia z żadnym z tych modeli, a bardzo potrzebuję czegoś jasnego, co by tak ładnie kształtowało biust jak sienna (czyli cała naprzód;) Który z nich byłby odpowiedniejszy na 34H? Odpowiedz Link
milstar Re: Verona soft pink czy Ariza Ivory - pomóżcie 16.04.09, 20:59 Oba są fajne ;) Ariza jest mocniej zabudowana i małomiseczkowa, Verona jest z kolei dużomiseczkowa - 34GG ma szanse być na Ciebie dobre - i ma sporo niższy mostek. Kształtują oba ładnie, tyle, że w Arizie biust jest sztywniej umocowany - ani drgnie. No i Ariza nieco zmniejsza biust. Wydaje mi się, że Verona wypycha go bardziej do przodu. Podsumowując: to zupełnie różne modele, każdy ma wady i zalety, ale oba są w porządku ;) Odpowiedz Link
kasikk68 Masquerade Coquette - ktoś zna? 16.04.09, 17:12 czy ktoś ma ten stanik? nic nie znalazłam o nim w wątku. Jak wypada? i czy jest ściśliwy? Odpowiedz Link
arwena-g Re: Masquerade Coquette - ktoś zna? 16.04.09, 17:18 Zobacz w wątku Masquerade: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=93251356 Są aż cztery wątki i na pewno tam znajdziesz informacje. Odpowiedz Link
kasikk68 Re: Masquerade Coquette - ktoś zna? 16.04.09, 18:15 właśnie o to chodzi że przeszukałam wszystkie wątki panache i nic nie było na temat tego modelu... Odpowiedz Link
kasikk68 Re: Masquerade Coquette - ktoś zna? 16.04.09, 18:24 juz znalazłam - nie widziałam wcześciej wątku masquerade:) dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link
derenka Re: PANACHE - 5 17.04.09, 13:22 CZy ktoras z Was miala doswiadczenia z porcelain bra i moze sie wypowiedziec jak sie nosi, jak sciscliwosc i rozmiarowka?Mam 76/98 czy bedzie dobry ten model w rozmiarze 70FF(32FF)?Dzięki!!! Odpowiedz Link
nientepaura Harmony pistacja balkonetka 17.04.09, 13:38 jak się ma obwód i miseczka w tym kolorze? Nie przymierzałam Harmony, do którego modelu jest podobne?Z Panache mam Inferno 60FF i Arizę 60F (minimalnie bułkuje).Zastanawiam się nad Harmony 60G (ponoć małomiseczkowe).Mam jeszcze stare Tango II, już zeń wyrosłam (65E),mierzyłam ostatnio 60 FF -bułkuje bardzo,60G za duże).Moje wymiary to 67/88-90. Odpowiedz Link
kiki38 PANACHE SORRENTO PLUNGE 13.05.09, 18:50 Witam wszystkich goraco:) czy któras zna ten model?? Panache Sorrento Plunge Odpowiedz Link
mukita Romany 20.04.09, 16:33 Kobitki,potrzebuje kilku informacji o panache romany,za duzo na forum nei znalazlam,choc przejrzalam wszytskie watki o panache... Chcialabym wiedziec jaki jest rozmiarowo,bo chyba jedna osoba napisala ze rozciagliwy,ale nie wiem,czy sie an jednej opinii oipierac? i jak jest z miseczkami,czy normalne i jak biust w nim wyglada? i bardzo bym wdzieczna byla,jesli ktoras widziala na zywo i mogla by mi powiedziec czy kolory takie jak an zdjeciach;) Odpowiedz Link
krowka_niebianska Re: Romany 09.06.09, 09:50 Ja mam dwa staniki Romany: różowy (32ff - jeszcze noszę, ale powoli wyrastam) i taki w kolorze bakłażana (32F - już za mała miska na 79/95-96). Trochę faktycznie się rozciągnęły, ale dla mnie to dobrze bo nie lubię się zbytnio ściskać i noszę też 34. Na pewno nie rozciąga się tak jak na przykład rozciągliwce Frei. Można powiedzieć, że ich rozciągliwość jest średnia dla Panache. Miski, jak to w Panache, są zwykle trochę mniejsze. Staniki nie są mocno zabudowane. Kolory piękne, miseczki są ładnie zdobione haftami. To są moje pierwsze staniki, które mi się spodobały od strony wizualnej a więc mam do nich sentyment i w tym względzie nie będę obiektywna. Jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem. Zdradź jeszcze, gdzie znalazłaś Romany. Chętnie bym dokupiła trochę większy. Odpowiedz Link
catsumi Ariza- jakie miseczki w porównaniu do tango plunge 21.04.09, 11:12 Jaka jest wielkość miseczek Arizy w porównaniu do tango plunge? Czy celować w ten sam rozmiar? Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Ariza- jakie miseczki w porównaniu do tango p 21.04.09, 11:22 Mam Arizę niebieską 70K i lekko mi powiewa miseczka, a Tango plunge 80H. Powiedziałabym, że Ariza ma trochę większe miseczki, o ok. pół rozmiaru. Odpowiedz Link
optymi-stka Tango Plunge a Tango II Plunge-jest jakaś różnica? 23.04.09, 15:06 jak wyżej. Odpowiedz Link
magga77 PANACHE Strapless Confetti 23.04.09, 16:02 Mam pytanie odnośnie tego modelu, potrzebuję do sukienki na wesele (nie moje) stanika z odpinanymi ramiączkami, aby je zastąpić silikonowymi. Mam Panache Confetti 65FF i to był mój pierwszy dobrze dobrany stanik. Obwód ma bardzo ściśliwy i chyba za szerokie fiszbiny jak dla mnie - odznacza mi się na ciele fiszbina, ale sporo za piersią (w kierunku pleców) I chyba dopadła mnie migracja, bo większa pierś po dokładnym wygarnianiu jest na styk. Czy polecacie ten model? Jaki brać rozmiar? 65FF czy lepiej większy?? Czy może polecacie jakiś inny stanik? Pozdrawiam Odpowiedz Link
baboczek88 tango plunge II czarny,??pytanie?? 24.04.09, 13:47 Znalazłam na allegro aukcje z tym modelem w rozmiarze 28GG, mój właściwy rozmiar to 28H w innych biustonoszach, jednak prowadząca aukcje napisała w opisie tak: "Mam do zaoferowania piękny stanik renomowanej firmy Panache model Tango II Plunge czarny, rozmiar z metki 28GG czyli 60GG. Stanik założony 2 razy przez poprzednią właścicielkę a przeze mnie jedynie przymierzony i niestety jest za duży mniej więcej o 2 rozmiary na wymiary 72/91. Według mnie jest to dużomiseczkowiec w przeciwieństwie do białego plunge." Czy możliwe aby to była prawda, bo kiedy mierzyłam w sklepie białego plunga 28H był idealny, czy więc czarny 28GG może by większy i pasować?? Proszę o radę :) Odpowiedz Link
jaagna Re: tango plunge II czarny,??pytanie?? 24.04.09, 13:58 Nie zauważyłam, by moje czarne tango plunge było wielkomiseczkowcem. Dla mnie miseczki ma standardowe - a mam w tym samym rozmiarze tango plunge cherry. Odpowiedz Link
kasikk68 Re: tango plunge II czarny,??pytanie?? 28.04.09, 21:32 ja noszę standardowe 28GG, kupiłam czarne tango plunge II i było dużo za duże - myślę że spokojnie o jeden rozmiar(jak nie więcej) więc możesz spróbować powinien być dobry:) Odpowiedz Link
gzymsiku Re: tango plunge II czarny,??pytanie?? 03.06.10, 14:34 Jak dla mnie standardowy! Nie wiem od czego to zalezy. Na pewno kupiłam rozmiar który noszę 65E i jest idealny. Rozmiary pokrewne zupełnie nie pasują (65DD za malutki, 65F za duży). Także uważam, na tej postawie, że jest standardowy Odpowiedz Link
pieczyste Specialne Okazje 30E beżowy 03.05.09, 18:16 No więc potrzebowałam czegoś bez ramiączek, a w Undercover SO w promocji: 12 funtów + 4 za przesyłkę. Co do samego stanika, to wrażenia pozytywne. Kolor nie odznacza się pod jasnymi ubraniami a do tego jest niebanalny: bardziej złoty niz cielisty, do tego błyszczący. Obwód jest scisły, podszyty silikonem, zapinany na 3 haftki. Ramiączka cienkie, stanik ładnie układa sie bez nich. Trzyma naprawdę mocno, co dla mnie jest bardzo ważne. Miski raczej duże (wydaje mi sie że większe niż standardowe), usztywnione gąbką, ale nie tak grubą jak w Inferno. Kolejnym plusem jest to, że jest to chyba jedyny panasz jaki mierzyłam, w którym fiszbiny nie obcierają mi mostka. Nie polecam do dużych dekoltów (mocno zabudowany). Dużym minusem jest też rozstaw fiszbin: są baaaardzo szerokie i gniotą mnie trochę. Rozstaw fiszbin jest porównywalny z Inferno, a Inferno mam w rozmiarze 30G. Podsumowując: jestem bardzo zadowolona i polecam osobom, które lubią "pancerne" podtrzymanie. Na mnie leży dużo lepiej niż konkurencyjna porcelanka. Odpowiedz Link
mukita Sienna Panache 34FF 03.05.09, 18:16 Obwod w spoczynku:68-9cm Po naciagnieciu-przy jakichs 85-86cm pod ledwo sie dopinam mostek:8cm U:16cm UU:34cm Obwod tuz za miska:prawie 11cm Grubosc ramiaczek:14mm Pieknie zbiera zbokow i ksztaltuje,ale niestety u mnei problem sie pojawia na granicy faktycznej miski z koronka-biust sie wylewa;/co ciekawe efekt nie pojawia sie u mojej mamy,ktora teoretycznie lapie sie na rozmiar polski 70h-ale moj biust przy nadwadze i po licznych dietach jest hm,lejacy sie;/no wiec na mame teoretycznie zdecydowanie maly,ale trzyma i prezentuje sie ladnie,na mnie-wyglada na zwyczajnei przymaly,mimo ze profilaktycznie wzielam wieksza miske niz mi przysluguje jako ze malomiseczkowiec..sic! Odpowiedz Link
nessie-jp PANACHE INFERNO - 70FF na 78/99 cm? 03.05.09, 20:34 Mam ogromną prośbę do nosicielek Panache Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: PANACHE INFERNO - 70FF na 78/99 cm? 03.05.09, 21:28 Mialam Inferno midnight 30E przy owczesnych wymiarach 70/90 i to byl moj tabelkowy rozmiar (Pollyanne Freyi biala i Tango plunge Panache biale musialam miec wtedy 30F i to by sie zgadzalo bo one maja ciut plytsze miseczki). Uwaga on jest dosc scisly! Nie przeraz sie widokiem miseczek bo wygladaja na ogromniaste ale robia ladny dekolt-miseczka czasem ma tendencje do zalamywania sie na dole ale nie widac tego pod ubraniem. Fiszbiny dosc szerokie w moim 30E -16 cm. Odpowiedz Link
nessie-jp Re: PANACHE INFERNO - 70FF na 78/99 cm? 03.05.09, 21:58 Dzięki bardzo, może zaryzykuję... Jakikolwiek by nie był, i tak będzie lepszy niż moja przyciasna Freya 65G ;) Odpowiedz Link
novika12 Rozmiar 10.06.09, 19:12 Potrzebuję pomocy, chce zakupić stanika Panache SPECIAL OCCASIONS lub gorset ten sam model. Ale nie miałam nigdy wcześniej tej marki i nie wiem jak wypada rozmiar. Dodam ze triumpha nosze 75D :) Dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link
ederlezi1981 Rozmiar - panache special occasion basque 11.06.09, 20:10 novika12, a jestes pewna, że nosisz dobry rozmiar? Skocz może najpierw do wątku rozmiarowego i się upewnij... A gorset (basque) special occasions mam czarny 32G- wydaje mi sie, że jest raczej duzomiskowy, ale spłaszczający trochę biust, no i szerokofiszbinowy. Odpowiedz Link
katarzynkos Re: PANACHE ROSA IVORY 03.05.09, 23:40 cześć dziewczęta, planuję nabyć panche ivory , moje wymiary 72/89, i nie wiem czy kupić 65 E czy 65F, póki co z dobrych staników posiadam curvy cate portię niebieską i 65E na styk ale leży idealnie i teraz nie wiem.. mam z gai tez 65 E też akurat lezy a z polskiego czegoś, kupionego w Matinie we Wrocku za duże 65 F i się tej litery F boję;D moze któraś ma i poradzi będę wdzięczna Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: PANACHE ROSA IVORY 04.05.09, 09:17 Ja jestem cholernie nietabelkowa, ale może metodą anlogii, bo mam akurat zarówno CK Portię (tyle, że czarną) i Rosę (też czarną, ale chyba nie ma różnicy). Moje wymiary 73/90-91, więc podobne. Kiedy jeszcze Rosa była na mnie dobra (65F) to Portia dobra była w rozmiarze 65E. Teraz są za małe obie, ale Portia bardziej :) Generalnie mój przekaz jest taki, że Rosa ma mniejsze miski, więc celowałabym w 65F. Odpowiedz Link
derenka superbra lara 08.05.09, 11:09 MA ktoś ten stanik?JAk wypada rozmiar?Taki błękitny jest :) Odpowiedz Link
krowka_niebianska Re: superbra lara 18.05.09, 14:59 derenka napisała: > MA ktoś ten stanik?JAk wypada rozmiar?Taki błękitny jest :) Ja mam 32F na 79/96 i jest już trochę za ciasny, bo z niego wyrosłam. Miseczki są raczej panachowo standardowe. To jest typowa balkonetka, wysokość mostka 7,5 cm, dosyć zabudowana. Miseczki nie odstają mi w górnej części co świadczy o tym, że są dosyć płaskie od góry (mam piersi niepełne od góry i większość staników odstaje lub się marszczy). Kształt biustu robi ładny, materiał miły w dotyku, wąskie ramiączka (1,5 cm) zrobione z gumy obszytej materiałem, z którego uszyty jest stanik. Stanik ma ładny bladoniebieski kolor wykończony białymi haftami. Ładny codzienny stanik - szkoda, że mi się rozmiar zmienił... Odpowiedz Link
heksita PANACHE INFERNO -- jaki dla 73/93? 08.05.09, 14:38 Zamarzył mi się ostatnio głęboki plunge i mimo "pancernikowatych" opinii na forum nt. Inferno zdecydowałam się właśnie na ten model :). Mam problem tylko z ustaleniem rozmiarówki. Brafitterka w salonie dobrała mi dwie Freye Odpowiedz Link
landora Panache Confetti Strapless 11.05.09, 23:42 Skopiowane z innego wątku za radą bywałej Forumki ;) Ja też kupiłam Panache Confetti Strapless z Bravissimo, przyszło dzisiaj... i niestety, absolutnie mi nie pasuje. Wzięłam 28F, trochę jest przyciasne, ale to by załatwiła przedłużka...ale te miski!? Przede wszystkim leżą jakby za nisko, górna krawędź wbija się w pierś, na dole są niewypełnione i się marszczą... W dodatku robią mi się okropne dzioby :( Teraz mam do wyboru - na wymianę - Porcelain, Evie Bra i Special Occasions Bra(wszystkie trzy Panache)- straplesy, dostępne w 30E. Czy ktoś byłby tak miły i doradziłby mi, który ma szanse dobrze leżeć, skoro Confetti nie leży wcale? Odpowiedz Link
ewelina_1 Re: Panache Confetti Strapless 31.05.09, 02:11 Mam podobny problem jak Landora, tzn. miska na dole nie była wypełniona i materiał się marszczył - przy fiszbinie, więc na pierwszy rzut oka tego nie widać. Nie wiem, czy to niewypełnienie ma związek z indywidualnym kształtem biustu czy raczej z krojem misek. U mnie jednak miski nie dziobują (rozmiar 30FF). Odpowiedz Link
skrzydlasta Panache Confetti Strapless - recenzja 20.08.09, 18:04 Właśnie dotarł do mnie ten stanik w rozmiarze 32DD (kolor ivory). Obwód w spoczynku: 64, naciągnięty: 82. Silikon jest podklejony na dole na całej długości, od góry tylko z tyłu i z boku (tzn. na górnej krawędzi misek już go nie ma). Ramiączka dołączone do kompletu w tym rozmiarze mają 15 mm szerokości (plus pętelki), metalowe regulatory i haczyki w kolorze złotym. Zapięcie 3x3. Stanik ładnie leży ale spektakularnie biustu nie kształtuje (nie spodziewałam się tego po miękkim bezramiączkowcu) i raczej przyjmuje naturalny kształt biustu (co innego po wpięciu ramiączek). Stanik bardzo starannie wykonany. Odpowiedz Link
jul-kaa Jaki rozmiar HARMONY? 12.05.09, 13:19 Dziewczęta pomóżcie: Poluję na Harmony balkonetkę. I nie wiem, w jaki rozmiar celować Mam balkonetkę 38G i fullcupa 38GG. Fullcup jest dobry, stosunkowo ciasny, robi świetny kształt, ale to stanik z golfem (świetny na migrację zresztą!). No i ma potrójne zapięcie i szerokie ramiączka. Balkonetka 38G jest ewidentnie za mała w miskach, ma w dodatku dość rozciągliwy obwód. W zasadzie jej nie noszę ze względu na powyższe. Chcę teraz kupić balkonetkę z obwodem 36 i nie wiem, w jaką miskę celować (zwykle przeskakuję o 2 miseczki zaniżając obwód). Boję się, że 36H będzie za małe (może nie mam racji?) lub 36HH za duże. Macie pomysł, co lepsze? Dodam tylko, że bede kupować na ebayu, nie mam możliwości zwrotu. Odpowiedz Link
19rosa HARMONY - 65hh 21.07.09, 22:13 Harmony full cup w kolorze pistacjowym o tym, ze to stanik wielkomiseczkowy i zabudowany nie trzeba wspominać ale może komuś przydadzą się wymiary Obwód ma trójstopniową regulację, zapinany jest na trzy haftki. obwód bez rozciągania – 67 cm obwód po maksymalnym naciągnięciu – 81 cm długość fiszbiny (U)- 39 cm rozstaw fiszbiny (U)- 18 cm głębokość miseczki – 33 cm wysokość mostka – 11 cm Odpowiedz Link
anna-pia Body Porcelain Panache 12.05.09, 23:20 Body Porcelain z usztywnianymi miseczkami w kolorze cielistym Superbra Panache (3375) zamówione w Dopasowanej - poleci z powrotem, niestety, bo jest uszyte na kogoś wyższego i w pasie mam cudne dodatkowe fałdki - tym razem materiału (mam 163 cm wzrostu, no za mała jestem ;)) miseczki w normie, zapięcie stanikowe ścisłe - normalnie noszę 32GG, zamówiłam 34FF i zapięłam się na ostatnie haftki szkoda, bo fajne poza tym :) Odpowiedz Link
green.tea79 Re: PANACHE ariza 14.05.09, 17:39 Panache Tango II noszę 32J i czy arize bra tez powinnam zamówić 32J? Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: PANACHE ariza 17.05.09, 10:42 A o jakim kolorze myślisz? Bo w kolorze wild berry (czy jakoś tak ;p) Ariza jest małomiskowa, więc radziłabym miseczkę więcej niż przy TangoII. Odpowiedz Link
derenka PANACHE SUPERBRA CARNATION 16.05.09, 13:32 Miał ktoś ten stanik?CZy dobrze trzyma?Jak wypada rozmiarowo i obwodowo?Ja mam 76/98- bedzie dobry?Dla podpowiedzi powiem, że mam tango II superbra biale 70FF i jest za luzne w obwodzie a za male w miskach :/ Odpowiedz Link
ladyavarice Sienna black/aqua 17.05.09, 19:32 Jakiś czas temu tutaj trafiłam i teraz zastanawiam się nad kupnem pierwszego poprawnego stanika. Chodzę po forum, czytam multum różnych opinii i jakoś dalej nie mogę dojść do konkretnych wniosków. Mam wymiary 68/84 i zostały mi polecone staniki w rozmiarach 30D-30DD lub 28DD-28E. No i tu powstaje mój problem. Znalazłam Sienne w rozmiarze 30D i 30DD i chciałam zapytać czy któryś z rozmiarów będzie dobry? Jestem strasznie początkująca, mieszkam w mieście gdzie raczej nie mam okazji nic przymierzyć, a dostęp do dobrego sklepu stacjonarnego to ponad 100km. A ten biustonosz na prawdę mi się spodobał i trafiłam na okazyjną cenę, dlatego pytam czy mogłabym któryś z nich zamówić, czy lepiej nie ryzykować i znaleźć jakiś łatwiejszy model, bo ten podobno jest trudny. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Sienna black/aqua 18.05.09, 08:36 Moim zdaniem przy 68 pod biustem Sienna 65 będzie stanowczo za luźna, bo to rooozciągliwiec jest :/ Odpowiedz Link
ladyavarice Re: Sienna black/aqua 18.05.09, 13:20 No właśnie nie do końca wiem, ponieważ są bardzo różne opinie. Jedni mówią że rozciągliwy, drudzy że raczej ścisły, a ew. standardowy. Sama się już zgubiłam. Odpowiedz Link
martulka_s Re: Sienna black/aqua 18.05.09, 21:26 Ja mam dwa kolory Sienny i żadna nie jest rozciągliwcem : / Jeśli chcesz próbowac (a to ci radzę bo to piękny biustonosz i na większości biustów ładnie leży), celuj w ten większy rozmiar, bo jest to zdecydowany małomiseczkowiec. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Sienna black/aqua 19.05.09, 18:28 Jak dla mnie Sienny to rozciągliwce i mega małomiskowce! Odpowiedz Link
yaga7 Re: Sienna black/aqua 20.05.09, 15:38 Dla mnie to też nie jest rozciągliwiec. Ale zgadzam się, że jest to megamałomiseczkowiec. Odpowiedz Link
marciasek Re: Sienna black/aqua 24.05.09, 14:19 Mam 2 sienny i obie są bardzo ścisłe. Ponadto im węższy obwód tym rozciągliwość mniejsza - w małych obwodach większość stanika stanowią fiszbiny, a one w siennie są pancerne i mało się rozciągają (i dobrze, bo rozciągnięte fiszbiny deformują miski). Za to miski są naprawdę małe i trzeba brać o 1 rozmiar większe (czyli powiększyć rozmiar o jedną literkę). W ogóle to chyba nie jest najlepszy pomysł jak na pierwszy dobry stanik. Przez małomiseczkowość trudno dobrać rozmiar, a jak już go nawet dobierzesz, to z wygodą może być różnie. Przy dużych rozmiarach (G+) konstrukcja jest wysoce niekomfortowa dla niskich dziewczyn (bardzo wysokie zabudowanie pod pachami i dłuuugie fiszbiny kłujące w pachy), nie wiem jak jest w mniejszych rozmiarach - może ktoś ci podpowie? Ponadto trudno przewidzieć jaki kształt Sienna nada Twoim piersiom. Mam dwie, w sąsiadujących rozmiarach 32HH i 32J. Pierwsza odejmowała mi w obwodzie jakieś 3-4 cm. Niestety, wyrosłam z niej i kupiłam o miskę większą. I jest to zupełnie inna konstrukcja, piersi podane do przodu wystają daleeeko, zamiast odjąć dodaje mi w obwodzie te 3 centymetry. Mi to osobiście nie sprawia większej różnicy czy moje piersi wydają się większe czy mniejsze, tyle, że w tej nowej połowa bluzek mi nie pasuje. Ale bywa, że dziewczynom zależy na optycznym zmniejszeniu/powiększeniu obwodu w biuście, a w tym modelu każdy rozmiar ma inaczej. Reasumując, polecam Ci pod rozwagę wątek pierwszy dobry stanik (mkq.gu.ma/), jak również wizytę na siostrzanym lobby małobiuściastych, gdzie dziewczyny będą lepiej od nas wiedziały jak wypada konstrukcja - zabudowanie, długość fiszbin i ogólny komfort tego modelu w mniejszych rozmiarach. Na podstawie modeli G+ uważam, że powinnaś na początek wybrać co innego, ale może w Twoich okolicach rozmiarowych jest inaczej? Bo zawsze w obrębie jednego modelu rozmiar xDD i romiar xHH to dwie zupełnie inne konstrukcje. Zatem najlepiej zapytac kogoś, kto ma doświadczenie z tym modelem w Twoim lub bardzi zbliżonym rozmiarze. Odpowiedz Link
jagodkajagodka verity, 32 (70)e 19.05.09, 08:44 Po odgięciu fiszbin - bardzo wygodny. Fakt, trochę przymały na moje 81/104, ale ma być przejściowy:)Co do ściśliwości -w normie. Na moim naplecnym sadełku odznacza się, ale 75 za luźne. Czekam, aż się moja verity rozciągnie. Delikatna koronka, miseczki podszyte od wewnątrz siateczką, tak, że kwiatowe aplikacje się nie 'wbijają' w piersi. Kolorystyka pastelowa - może trochę delikatniejsze kolory niż na zdjęciach. Mostek wysoki - do dekoltów nie bardzo się nadaje, ale jako stanik codzienny jet ok. To wiązanie pośrodku zaraz wzbudziło zainteresowanie mojego chłopa, który zapytał, czy od przodu się toto rozbraja:) Odpowiedz Link
adamantia Tango Pale Mulberry? 19.05.09, 16:55 Ciekawa jestem, czy któraś z was może widziała na żywo Tango w kolorze Pale Mulberry: www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=1681 jaki to kolor: bardziej ciemny róż? jasne bordo? wrzos? Porównywalny do Arizy w Wild Berry? Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: Tango Pale Mulberry? 02.06.09, 20:44 Dziś przyszedł plunge Pale Mulberry 32GG - bardzo ścisły, zobaczymy jak będzie z rozciągliwością. Co do koloru na pewno nie jest podobny do Arizy raczej między różem a bladą czerwienią Odpowiedz Link
catsumi ARIZA - ramiączka 20.05.09, 15:07 Mam od wczoraj piękną niebieską Arizę w rozmiarze 30H, leży bardzo fajnie, tylko jest jedno "ale" - cienkie, mało elastyczne ramiączka. Z jednej strony oczywiście zaleta, zawsze chciałam cienkie ramiączka ale z drugiej strony... czy wam się te ramiączka trochę nie wrzynają? Nie mogę ich podciagnąć tak, jakbym chciała bo zostają po nich czerwone pręgi :( Muszą być niestety w miarę luźno :( Obwód jest ciasny, dobrze trzyma ale te ramiaczka też zawsze jednak trochę unoszą biust do góry. W Arizie w moim rozmiarze 30 H ramiączka mają centymetr. Ale mimo to strasznie mi się podoba i leży świetnie. Odpowiedz Link
catsumi Re: ARIZA - ramiączka 20.05.09, 15:32 Acha, i jeszcze chciałam dodać, że jak popuściłam te ramiączka miska u góry zaczęła trochę falować, szczególnie na tej trochę mniejszej piersi. I nie wiem teraz - czy jest za duża? Wymienić na mniejszą? Odpowiedz Link
ewelina_1 Re: ARIZA - ramiączka 31.05.09, 02:30 Też jestem ciekawa zdania bardziej doświadczonych. Od siebie powiem, że u mnie ramiączka się nie wrzynają (mam wiśniową arizę) a minusem jest to, że nie można ich bardziej podciągnąć. Trochę uciskają mnie za to fiszbiny ma mostku po kilku godzinach noszenia (na razie robię małe podkładki i jest ok), zobaczymy jak będzie później. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: ARIZA - ramiączka 31.05.09, 03:39 Rzeczywiscie, minusem jest maly zakres regulacji. Przy wiekszym biuscie i bardziej miekkich ;) ramionach beda sie wzynac, nie ma rady moim zdaniem. Chyba wazniejsze jest to, czy sprawiaja bol; w moim przypadku nie, ale mam czerwone slady i boje sie, zeby nie zrobily mi sie trwale znaki na skorze :( A na mostku, tak, gdzie wypada koncowka fiszbin, to zrobily mi sie takie 2 plamki, przebarwione troszke na brązowo-sino. Odpowiedz Link