dorianne.gray Maia Plum 14.08.09, 16:52 Kolor na żywo jeszcze piękniejszy niż na zdjęciu. Obwód dość ścisły, standardowo noszę 70 (przy 78 pod), tutaj 70 chce mnie udusić. Miseczki chyba nieco większe niż standard. Koronka delikatna, nie gryzie. Z biustu robi oczywiście piękne jabłuszka. Klasyczna, smaczna (bo śliwkowa) maskaradka, nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link
kam.ea Re: Maia Plum 15.08.09, 11:00 Potwierdzam – kolor przepiękny! Dość ściśliwy obwód (zdecydowanie ciaśniejszy niż English Rose) a miska duża (lecz mniejsza niż Aragon turkusowy). Pozdrawiam KAMEA sklep w Zabrzu Odpowiedz Link
jud.yta Re: Maia Plum 15.08.09, 12:04 Kolor już na zdjęciach jest przepiękny :) Mam Maję różową, ale chyba na tę śliweczkę też się skuszę :) Odpowiedz Link
ally123 Re: Maia Plum 19.08.09, 21:28 moim zdaniem Maia ma standardowe miseczki, w kierunku mniejszych. Nemezis mam 65E a Maie kupilam 65F. Starannie wykonana, robi piękne jabłuszka Odpowiedz Link
psuj-ka Maia Plum 65g/65ff/70ff 20.08.09, 23:58 Miałam dzisiaj przyjemność mierzyć Maię w rozmiarach 65G, 65FF i 70FF na wymiary 70/96. Kolor jest przepiękny, taki głęboki fiolet, zdjęcia nie oddają jego urody :) hafty są delikatne, usztywnienie cieniutkie. 65G - ładnie kształtuje, przyzwoicie ścisły obwód, dosyć wysoko zabudowane z boku, coś jak pandora 65ff - za mały 70ff - miskowo wypada podobnie jak 65G, trochę niżej zabudowany, ale obwód luźny już przy przymierzaniu - rzadko która 70-tka wydaje mi się tak luźna. Podsumowując: Maia mnie zauroczyła, mimo, że na zdjęciach katalogowych jakoś super mi nie podeszła, będę czekała na wiosenną wersję turkusową, bo to jeden z moich ulubionych kolorów. Odpowiedz Link
luincir Re: Maia Plum 65g/65ff/70ff 23.08.09, 18:14 "Coś jak Pandora"? Cierpię! :( Na 64 pod biustem 30tka będzie na pewno dużo za luźna... A podszyta Pandora zrobiła się wstrętna, nie chcę więcej podszywanych staników. Dlaczego w 28 puszczają tylko modele w kwiaty? Ja chcę taką Maię, Minuet, Georginę, Tiffany... :( Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Maia Plum 65g/65ff/70ff 23.08.09, 19:29 Porównałam do Pandory w sensie wysokości zabudowania ;) ja nie odczuwam wielkich różnic w ścisłości staników, wiem tylko kiedy są za ciasne... ale rzeczywiście, gdy przymierzałam Maię 70 na 70 pod wydała się dość luźna. Hmm, Kasica kiedyś pisała na stanikomanii, że Georgina ma być od 60 :> Odpowiedz Link
luincir Re: Maia Plum 65g/65ff/70ff 23.08.09, 20:10 Byłoby super... Chociaż z tego, co pamiętam, chodziło dopiero o wersję wiosenną, czerwoną, a ja marzę o tej w zieleni :( Ja musiałabym brać Maię 65 na 64 pod, ale może dałaby się ponosić na najciaśniejszej haftce, jeśli nie jest rozciągliwcem... W gruncie rzeczy, w Pandorze najgorszy jest nie tyle obwód, co ramiączka - jestem niska, więc najszersze miejsce wypada mi na łopatkach, a na ramieniu opiera się już ich dużo węższa część - i pije. Czy inne Maskaradki też mają tak konstruowane ramiączka (wąskie przy łączeniach ze stanikiem, stopniowo rozszerzające się ku środkowi, który konstruktorom wydał się właściwy)? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Maia Plum 65g/65ff/70ff 23.08.09, 22:57 Nie, z tego co wiem, to większość ma ramiączka równej szerokości na całej długości, np. Regency, Aragon, English Rose. A co do Georginy, chodziło chyba o tę jesienną, zresztą spójrz na tę notkę: stanikomania.blox.pl/2009/02/Jesien-w-brazach-zima-w-turkusach-i-fioletach.html Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Maia Plum - kolor 26.08.09, 13:15 Mam pytanie odnośnie koloru Mai plum. Na zdjęciach ten fiolet wygląda jak ciepła śliwka. Czy można na tym polegać? W chłodnych fioletach nie wyglądam najlepiej, ale ten śliwkowy bardzo mi się podoba. Jeżeli jednak w rzeczywistości jest to zimny odcień, to nawet bym nie zadawała sobie trudu zamawiania. Czy ktoś mógłby coś na ten temat powiedzieć? Odpowiedz Link
nivaliss Re: Maia Plum - kolor 26.08.09, 13:26 Widziałam na żywo, moim zdaniem zdecydowanie ciepły odcień. To zdjęcie www.asos.com/Masquerade/Masquerade-D-G-Maia-Satin-And-Lace-Padded-Bra/Prod/pgeproduct.aspx?iid=770487&sgid=981&cid=6046&Rf- 400=3273&sh=0&pge=0&pgesize=20&sort=-1&clr=Plum bardzo dobrze oddaje kolor Mai (przynajmniej na moim monitorze) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Maia Plum - kolor 26.08.09, 13:37 Dziękuję za pomoc. Też miałam wrażenie, że to ciepły kolor. Chyba się skuszę. :-) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Maia Plum - kolor 27.08.09, 23:34 Też uważam, że to dość ciepły kolor, zdecydowanie bardziej mi się spodobał na żywo niż na zdjęciach :) Odpowiedz Link
kalia2010 Re: Maia Plum 65g/65ff/70ff 01.09.09, 16:21 Mierzyłam dzisiaj Maia Plum w łódzkim Brassiere. Stanik przepiękny, wizualnie cudo, kolor przepiękny. Przy wymiarach 74/99 rozmiar 65G był idealny, robi przepiękny kształt. Zdecydowałam się jednak na Antośkę, Maia zostaje na kolejny raz:) Odpowiedz Link
sprezzaturka Re: Maia Plum 29.08.09, 18:21 Co do misek - moim zdaniem też dośc duże, musiałabym brać mniejsze bo inaczej brzeg koronki bardzo sterczał. Niestety widzę też mankamenty - cienkie ramiączka, które według mnie nie utrzymają długo dużego biustu (80FF-G). Miałam wrażenie że trzyma się to na mnie na słowo honoru i że gumki lada moment się rozciągną. Wąziutki pasek i zapięcie z tyłu jeszcze potęgują to wrażenie. Wizualnie jest prześliczna, ale ze względu na opisane wyżej szczegóły nie zdecydowałam się jej kupić... Odpowiedz Link
magenta_72 Re: Maia Plum 02.09.09, 22:17 Przyszła dzisiaj z Dopasowanej. Kolor przepiękny, śliwkowy, smakowity. Satynowe wykończenia, koronka, cudo. Krój - moim zdaniem identyczny z Emeraldem, tylko obwód bardziej ścisły. Pięknie "jabłuszkuje". Majtki - szorty koronkowe cudo. Parafrazując- Maią jesień się zaczyna... Odpowiedz Link
mentha Maia Plum - jesień jest smakowita :) 02.09.09, 17:14 Jest naprawdę piękna. Kolor ma baardzo smakowity :) W sam raz dla miłośniczek jesiennych owoców - są i śliwki, i jabłuszka. Pycha! :) Wreszcie mam maskaradkę we właściwym rozmiarze, w której wiatr mi nie hula. Na 70/92 30FF jest idealne na większej piersi, na mniejszej trochę odstaje, ale tego się niestety nie da uniknąć). Kupiłam i idę na stanikowy odwyk :) Odpowiedz Link
mentha Re: Maia Plum - jesień jest smakowita :) 04.09.09, 15:37 Dodam jeszcze, ze nosi się świetnie, jest wygodna, pięknie kształtuje biust - nie widzę wad :) Uwielbiam ten stanik. Odpowiedz Link
szabiiik Minerva- gorset (pytanie dot. rozmiaru) 16.08.09, 17:42 Gdzieś widziałam opinię, że Minerva ma miski mniejsze od standardowych. Nie wiem jednak czy tak jest tylko w przypadku balkonetki czy ogólnie w tym modelu. Jaki był by najlepszy rozmiar tego gorsetu na wymiary 72/94? Powiedzmy, że nie zależy mi na wielkim ścisku... Odpowiedz Link
szolem-a Wielkość misek w maskaradkach 16.08.09, 21:28 Dziewczyny, tak w ogólnym rozrachunku i na podstawie waszych doświadczeń.. które maskaradki mają największe a które najmniejsze miseczki? Jestem z G+ i kombinuję, w którą by mi się udało skoczyć bez szczególnych szaleństw z obwodem (Aragorn turkusowy 65G był w sumie na styk i dość bułkował ale całkiem całkiem i dało się to przeboleć, 70G był niezły ale zabijał mnie tak luźny obwód..czyli jest największy miskowo?). Odnoszę również do nowej kolekcji. Kocham się w takich kolorach, nie przepuszczę;) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Wielkość misek w maskaradkach 17.08.09, 00:00 Z mojego doświadczenia - Aragon wysuwa się na miseczkowe prowadzenie, podobnej wielkości, ale odrobinę mniejsze są Maia i Pandora. Soria jest już jakby mniejsza, plandże też generalnie nie za duże. Ale spotkałam się już z opiniami, że ten Aragon wcale taki duży nie jest. Może to różnie wypada w różnych rozmiarach. Jesienna kolekcja właśnie wchodzi, mam nadzieję, że znajdą się jakieś dużomiskowce, ponieważ z G wyrastam - pewnie trzeba będzie popełniać herezje rozmiarowe :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Wielkość misek w maskaradkach 17.08.09, 07:54 Nie będziesz jedyna, ja też pewnie zamiast 34G będę kupować 36FF/G ;) Odpowiedz Link
mentha Rozmiar Antośki - mam mętlik w głowie... 18.08.09, 11:44 Bardzo proszę o pomoc doświadczone dziewczyny! Ja sama doświadczenie mam niewielkie, z Maskaredek mam tylko turkusową Pandorę 30G, która generalnie jest ok, robi piękny dekolt i ogólnie mnie zachwyca, ale miseczki u góry odstają. Gdzieś mi wpadła w oczy informacja, że Pandorki tak mają, więc nie wiem czy w mojej mam za dużą miskę, czy to cecha modelu. Moje wymiary 70/94, ostatni biust mi "spadł" w wyniku utraty wagi, z kalkulatora wychodzi nawet 30FF, ale jeszcze tego rozmiaru nie mierzyłam w żadnym modelu. Myślę o Antośkowym gorsecie, właściwie śni mi się po nocach i wiem że MUSZĘ go mieć - ale tu się zaczyna, że tak powiem, rozmiarowa "polka" ;) W co mam celować? Obwód 30 będzie pewnie za ciasny, więc raczej myślę o 32, ale miska? F, FF czy może jednak G? Bardzo proszę o pomoc, bo moje sny o Antośce powoli stają się koszmarami ;) Odpowiedz Link
urkye Re: Rozmiar Antośki - mam mętlik w głowie... 18.08.09, 15:41 Gorset antośkowy tylko mierzyłam, ale może uda mi się trochę pomóc:) Pandorkę mam od dziś:P też 30G, koronka odstaje mi tylko na mniejszej piersi, jak się wyprostuję, to przestaje (możliwe, że Twoja może być trochę za duża). Gorset 30G nie był wcale taki ciasny jak mi się obiło o uszy-zapięłam się bez problemu, zaś miski są imo zdecydowanie mniejsze-mój biust się z nich konkretnie wylewał. Radziłabym więc Tobie celować w gorset 30G:) Odpowiedz Link
mentha Re: Rozmiar Antośki - mam mętlik w głowie... 18.08.09, 16:07 Wielkie dzięki! Od tego rozmiaru pewnie zacznę, a na czym się skończy, to zobaczymy. O ile jestem przygotowana na poszukiwania metodą prób i błędów, to wolałabym, żeby tych błędów było jak najmniej :) W każdym razie jeszcze raz dziękuję za podpowiedź :) Odpowiedz Link
velika Re: Rozmiar Antośki - mam mętlik w głowie... 18.08.09, 17:11 Gorset ma na pewno miski mniejsze niż pandora i wcale nie jest ciasny, jak mówi urkye:) Taki w sam raz:) Jakie masz wymiary? Ja na moje 65 talia, 77 brzuch, 69 po biustem i 95 w biuście mam właśnie 30G i jest idealny, 70-tka byłaby za luźna;) W końcu to gorset, a nie T-shirt;) Poza tym jest wygodny i bardzo cieszy oko. Na mnie pandora turkusowa była ciut za duża, a gorset jest na styk. Odpowiedz Link
mentha Re: Rozmiar Antośki - mam mętlik w głowie... 18.08.09, 18:35 No właśnie ja jestem szersza "na dole". Wymiary w i pod biustem mam bardzo podobne do Ciebie - 70 i 94. Ale w talii mam 76, brzuch 83. Owszem, chcę właśnie żeby gorset mi to i owo spłaszczył i wyszczuplił, zresztą jestem "w brzuchu" dosyć ściśliwa ;). Ale boję się trochę, żeby mi się dołem nic nie wylewało. Cóż, trzeba będzie mierzyć i sprawdzać na sobie :) Bardzo dziękuję za pomoc, naprawdę bardzo cenne są dla mnie takie informacje! Odpowiedz Link
aga1173 Re: Rozmiar Antośki - mam mętlik w głowie... 19.08.09, 22:31 Ha, ha Velika tu się spotkałyśmy:) No laski ja to mam sporo więcej od was w tali i brzuchu więc u mnie na pewno odpada 30 - tka A gdzie można kupić w takich rozmiarach gorset? Ten nowy turkusowy nie do końca mój kolor. Odpowiedz Link
bradea Re: Rozmiar Antośki - mam mętlik w głowie... 19.08.09, 23:01 Witam serdecznie, Gorset Antoinette w wersji czerwonej pojawił się w właśnie w moim sklepie Bradea.pl: www.bradea.pl/gorsety/gorset_masquerade_antoinette_czarny Jest dostępny w rozmiarach 70D, 70DD oraz 70E. Wysyłka jest darmowa Serdecznie zapraszam Ewa Smolińska www.bradea.pl Odpowiedz Link
aga1173 Re: Rozmiar Antośki - mam mętlik w głowie... 19.08.09, 23:05 szkoda, ze takie małe:( Ja szukam 70F lub 70FF Odpowiedz Link
bradea Re: Rozmiar Antośki - mam mętlik w głowie... 19.08.09, 23:40 Przykro mi :-( Tylko takie rozmiary udało mi się zdobyć. Odpowiedz Link
mentha Re: Rozmiar Antośki - mam mętlik w głowie... 20.08.09, 08:15 Ja _ewentualnie_ tez mogłabym tych rozmiarów spróbować, zwłaszcza 70FF, ale 70E to dla mnie za mało. Ale ja czekam na turkus, na szczęście dobrze się czuję w tym kolorze. Będzie drożej, ale cóż zrobić... Odpowiedz Link
aga1173 Re: Rozmiar Antośki - mam mętlik w głowie... 19.08.09, 23:09 cena rewelacja ale co z tego hlip.,hlip..:( Odpowiedz Link
salma75 MASQUERADE - Maia, Aragon, Isis, Shanghai 32e 20.08.09, 17:58 Na wymiary 76/95cm Maia i Aragon w rozmiarze 32E idealne, kocham te staniki. Isis 32E ładnie biust unosiła, ale generalnie czułam się w niej jak w gorsecie, pancerna jest, niestety :(. Shanghai to pomyłka, nic mi z biustem nie robił. Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Minuet granatowy-ścisły czy rozciągliwy? 21.08.09, 10:50 czy ktoś się orientuje? bardzo proszę o odpowiedź, i jak wypadają miski? Odpowiedz Link
athena1983 Re: Minuet granatowy-ścisły czy rozciągliwy? 21.08.09, 12:47 Na balkonetce jest już jeden minuet granatowy opisany. Odpowiedz Link
cissnei Orion - słodki torcik z różyczką :) 24.08.09, 16:10 Kupiony na ebayu, właśnie do mnie przyszedł. Na żywo jeszcze śliczniejszy niż na zdjęciu. Bardzo wygodny, nic nie drapie i nie uwiera. Obwód dość luźny, wzięłam 34G i od razu zapinam się na środkową haftkę. Miski spore, szczerze mówiąc, trochę mnie przeraziły, jak je po raz pierwszy zobaczyłam ;) Ale stanik układa się bardzo dobrze, świetnie zbiera i podnosi biust, choć nie jest to takie pancerne unieruchomienie jak np. w Fantazjowej Evce. Jest bardzo ładnie wycięty i nie wystaje mi z żadnego dekoltu. Ogólnie jestem ogromnie zadowolona i coś czuję, że maskaradki wciągną mnie na dobre ;) Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: Orion - słodki torcik z różyczką :) 26.08.09, 13:33 To ja najpierw trzy razy podkresle ;), ze tylko mierzylam, ale... Moim zdaniem miski sa raczej standardowe, o ile nie ciut mniejsze. Jednoczesnie mierzylam pandore turkusowa w tym samym rozmiarze i ta byla troche za duza (miski gora nie przylegaly) a orion zdecydowanie bulkowal :((( I choc roz majtkowy jednak ;), to staniczek naprawde cudny. I wygodny (o ile mozna to stwierdzic tylko po mierzeniu). Na mnie nie dziobowal jak szara polka i nie ciąl piersi. Niestety, musialam z zalem sie z nim rozstac, bo jednak rozmiar nie ten :( Aha - no i wzor jednak bardzo mocno sie odznacza, ale to akurat mozna juz ze zdjecia wywnioskowac Ja tez kocham maskaradki, ale jakos nie moge trafic z rozmiarem ostatnio :/ Odpowiedz Link
cissnei Re: Orion - słodki torcik z różyczką :) 26.08.09, 13:55 Ja w sumie sama się dziwię, bo według tabelki powinnam brać GG, a wzięłam G (bo GG nie ma) i jest naprawdę dobre, ma nawet ciut luzu. Może to też kwestia jego plungowatości, bo jest dość mocno wycięty na dole i wysoko zabudowany po bokach, więc wydaje mi się, że to puste miejsce. Sama nie wiem, jak mój aparat będzie w lepszym nastroju, to spróbuję zrobić jakieś fotki dla porównania :) Ano tak, wzór odznacza się pod ubraniem. Nie pisałam o tym, bo ja akurat cienkich i bardzo obcisłych bluzek nie noszę, ale komuś może to przeszkadzać. Natomiast zapomniałam pochwalić ramiączka, które są śliczne, nie za szerokie i aż żal je chować pod ubraniem ;) Zastanawiam się tylko, czy fiszbiny nie są nieco zbyt sztywne. Wydają się strasznie grube i kompletnie nieelastyczne. Jak do tej pory, to pierwszy stanik, w którym takie spotykam i nie wiem, co o tym sądzić. Po całym dniu jest to jednak ciut niewygodne. Z rozmiarami maskaradek jest kiepsko, też to widzę... Sam fakt, że robią tylko do G, jest bardzo rozczarowujący. Ja się jeszcze jakoś mieszczę, ale masa kobiet może o nich tylko pomarzyć. No i najszybciej schodzą właśnie te największe rozmiary :/ Odpowiedz Link
after.midnight Re: Orion - słodki torcik z różyczką :) 06.09.09, 14:00 mam go od niedawna w rozmiarze 30G, i jest trochę przydużawy, ale zostanie. Jak dla mnie za mała możliwość regulacji ramiączek, a biust mam dość wysoko osadzony. Obwód standardowy :) Hmm, myślałam że ten róż będzie bardziej pudrowy, ale cóż :) Odpowiedz Link
mentha Turkusowy gorset Antoinette (dotarł!) 26.08.09, 16:17 No i wreszcie dotarła upragniona Antośka! Zamówiłam 30G i 32FF. Zostanie ta druga, mimo, że w 30G udało mi się zapiąć (zrobić to samodzielnie jest jednak sporym wyzwaniem). Dół i góra jednak trochę` się jednak w tej trzydziestce wpijają w ciało, a efekt w 32 jest właściwie identyczny. Miseczka FF przy obwodzie 32 jest w zasadzie dobra, chociaż trochę odstaje u góry (tak samo było w 30G). Dochodzę jednak do wniosku, że nie jest to kwestia zbyt dużej miski, ale kształtu i, niestety, "konsystencji" mojego biustu. W F nie mogłabym się schylić, bo wszystko by mi się górą wylewało. Mimo tego mankamentu dekolt wygląda świetnie :). Teraz wrażenia - po włożeniu Antosi oniemiałam :) Jest piękna i tak też się w niej czuję. Mąż chyba zemdleje, kiedy mnie zobaczy ;) Ale z tego samego względu chyba nie odważę się założyć jej w charakterze topu, nad czym trochę boleję. Niestety, odstające miseczki odznaczają się pod cienkimi, przylegającymi ubraniami (zwłaszcza cienka dzianina jest nieubłagana w ujawnianiu obecności Antosi) Lepiej prezentuje się pod materiałami nieco sztywniejszymi, choć tez to odstawanie jest lekko widoczne. Ogólnie rzecz biorąc funkcjonalność tego gorsetu w moim przypadku będzie mocno ograniczone, ale nie jestem w stanie się z nim rozstać, choćbym miała używać go wyłącznie do celów tzw. buduarowych. Majtki do kompletu są spore, wzięłam szorty w rozmiarze 10, czyli odpowiednik S-ki, bo tylko takie były dostępne (na ogół celuję w 12/M), mam 95-96 w biodrach). Są dobre :) Dla porządku podam jeszcze moje pozostałe wymiary: 70/94, talia 76, brzuch 83. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Turkusowy gorset Antoinette- kolor? 28.08.09, 08:56 Czy możesz powiedzieć, czy ten turkus jest taki ostry jak na katalogowych zdjęciach, czy bardziej łagodny jak tu: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MQ-4381&mci=&size=&colour=&image=r500377-p700309-front ?? Odpowiedz Link
mentha Re: Turkusowy gorset Antoinette- kolor? 28.08.09, 09:22 Raczej bliżej mu do wersji ze zdjęć katalogowych. Turkus jest dla mnie zawsze jednym z trudniejszych do opisania i zdefiniowania kolorów ;). Ze zdjęć katalogowych Antosia wyglądała mi na taki turkus z przewagą zieleni i to się zgadza z rzeczywistością. Przy czym ja nie nazwłabym tego koloru ostrym, ale to pewnie kwestia indywidualnego odbioru. Na pewno jest intensywny. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Turkusowy gorset Antoinette- kolor? 28.08.09, 09:27 Dzięki za odpowiedź :) Aha, masz może porównanie do koloru Showgirl Tease Me w wersji z niebieskim? Bo cały czas się zastanawiam, czy mi będzie się podobać ten kolor czy nie. Zieleni nie lubię, ale niebieski tak, więc cały czas się biję z myślami.... ;) Odpowiedz Link
mentha Re: Turkusowy gorset Antoinette- kolor? 28.08.09, 09:37 Nie, niestety, nie widziałam Tease Me na żywo. Poniżej dopisałam jeszcze kilka zdań, może coś Ci wyjaśnią. W każdym razie w tym turkusie jest jednak zdecydowanie więcej zieleni niż niebieskiego. Dodam, że ja do niedawna też zieleni nie lubiłam. Nie polubiłam jej wprawdzie dzięki Antośce, przekonałam się do niej trochę wcześniej, ale bardzo się z tego cieszę, bo w innym przypadku byc może też przeżywałabym rozterki :) Odpowiedz Link
mentha Re: Turkusowy gorset Antoinette- kolor? 28.08.09, 09:33 Przyjrzałam się jeszcze zamieszczonemu na Listkach zdjęciu gorsetu, nie bandeau - i on w ogóle jest trochę inny. Mój ma na ramiączkach kokardki w kolorze właśnie tego zielenio-turkusu. Jest tez z przodu w całości podszyty materiałem w tym kolorze, a na Listkach wygląda, jak gdyby ten "turkus" był tylko na staniku, a poniżej już coś innego. Ale przyjrzałam sie też dokładniej zdjęciom na Dopasowanej. Może to kwestia ustawień monitora, ale moim zdaniem w rzeczywistości kolor jest ciemniejszy i głębszy. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Turkusowy gorset Antoinette- kolor? 28.08.09, 09:52 Faktycznie, zdjęcia katalogowe a zdjęcia z listków różnią się tymi kokardkami. Ciekawe dlaczego. W każdym razie dzięki za dokładniejszy opis - poczekam pewnie na jakieś żywe zdjęcia w galerii czy na balkonetce i najwyżej potem będę kupować. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Turkusowy gorset Antoinette- kolor? 28.08.09, 11:26 Ja przymierzałam gorset w Yoshi, i to dość śmieszne, bo różni się i od tego menthy i od tego z figleaves? na ramiączkach miał turkusowo-zielone kokardki, ale nie był w całości podszyty materiałem i pod koronką przebijało się obszycie dolnej części fiszbin :( a ja mam wrażenie, że Antośka jest dość mocno niebieska :P więc yago, chyba musisz sama sprawdzić ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Turkusowy gorset Antoinette- kolor? 28.08.09, 11:39 Trzecia wersja gorsetu? ;)) Dobre. Bardziej niebieski? Hmm, to by było lepiej :) Coś czuję, że pewnie jak się gdzieś potem pojawi w atrakcyjnej cenie, to sobie zapodam jednak. Odpowiedz Link
mentha Re: Turkusowy gorset Antoinette- kolor? 28.08.09, 13:53 To ja jeszcze uściślę. Obejrzałam sobie mój nabytek po powrocie do domu i stwierdziłam, że w części przedniej poniżej stanika koronka jest podszyta nie materiałem, tylko lekko przezroczystą siatką w tym tajemniczym kolorze ;), więc po założeniu kolor przebijający spod koronki jest mniej intensywny niż na miskach. Być może tak to właśnie wyglądało w tym na listkach, tylko zdjęcie trochę przekłamało. Natomiast kokardki są z całą pewnością turkusowe :) Faktycznie obszycie fiszbin trochę przebija spod koronki, ale moim zdaniem nie jest to zbytnio widoczne. Trzeba o tym wiedzieć, żeby się dopatrzyć - mam na myśli osoby, które będą oglądały gorset na nosicielce ;) W każdym razie prawdopodobnie jest to taki sam gorset, jaki mierzyła Psuj-ka. Co do koloru to pisałam już, ze turkus stanowi dla mnie nie lada wyzwanie w definicji i opisie ;) Chyba faktycznie musisz się Yago przekonać naocznie, czy jest w nim więcej zieleni czy niebieskości :) Odpowiedz Link
mentha Antośka - tym razem bez emocji :) 31.08.09, 10:19 Wczoraj początkowa euforia ustąpiła wątpliwościom. Miałam dla siebie trochę więcej czasu, na spokojnie przymierzyłam jeszcze raz oba gorsety i w efekcie niestety oba wracają do sklepu. Miski są za duże, zarówno w 30G, jak i w 32 FF. Tak po prostu być nie może - nie ma co sobie wmawiać, że jest super :) Ale nie tracę wciąż nadziei, że jednak Antośka będzie moja. Próbuję z 32 F :) Odpowiedz Link
mentha Zakończenie tematu :) 14.09.09, 09:11 Już bez rozpisywania się - 32F zdało egzamin :) Odpowiedz Link
chocochoco Prosze o poradę- wielkośc Aragonowych majtek???? 26.08.09, 16:59 Mam ok. 100 cm w miejscu, gdzie nosi się majteczki (kości biodrowe) mam 96 cm, czy majteczki od czerwonego Aragona w rozmiarze 10 maja jakąkolwiek szansę na mnie pasować, czy mam sobie darować i szukać większych (12, czy nawet 14?? Może w starszych kolekcjach były trochę większe...?? Bardzo proszę o poradę!! Odpowiedz Link
atana Re: Prosze o poradę- wielkośc Aragonowych majtek? 28.08.09, 12:29 Co do majtek to głową nie ręczę. Ja przy podobnych wymiarach mam do Aragona czerwonego thongi 10 i 12. 12 trochę lepsze ale 10 nie są przesadnie małe:) Odpowiedz Link
wwwwiedzma Soria 28.08.09, 23:46 Masquerade Soria to delikatny w kolorystyce, letni model maszkaradki, z delikatnie błękitnymi wykończeniami. Miseczki pokryte ozdobną koronką, grubą, która ma tendencje do odznaczania się pod cienkim ubraniem. Niskie boczki i kształtowanie biustu w jabłuszka, to plusy, podobnie jak cienkie i bardzo ozdobne ramiączka. Miski standardowe, a nawet minimalnie większych od standardowych, obwód nie należy do najciaśniejszych, ale nie jest też luźny, ot standardowy (nie polecam więc zawyżania rozmiaru, może wtedy nie trzymać). Odpowiedz Link
mefistofelia Hestia strapless czarna 30.08.09, 00:57 Super stanik :) Jedyny strapless, który nie wbija mi się nieestetycznie w ciałko przy pachach. Ścisły. Na 72cm pod biustem 70tka jest idealna. Obwód 3-haftkowy- szeroki, za co go uwielbiam, bo mam w nim gładkie plecy. Lepiej oczywiście wygląda z ramiączkami, ale bez ramiączek też trzyma i się nie przesuwa. Nie zbiera super piersi do środka i jest dość zabudowany, ale czego wymagać od straplessa. W końcu to stanik do zadań specjalnych. Pomimo tego u mnie stał się codzienniakiem, bo jest bardzo wygodny. Jedyne co mi sie w nim narazie nie podobało to jakby plastikowy zapach, gdy był nowy. Sprawiało to wrażenie jakby był zrobiony z kiepskich materiałów. Po zetknięciu z moimi perfumami zapach zniknął. Odpowiedz Link
urkye Re: Hestia strapless czarna 30.08.09, 09:49 Czy mogłabyś podać długość obwodu w spoczynku i rozciągniętego? Planuję nabyć wersję ivory, czarną już mam, ale 30 i bez przedłużki nie da rady;) Jaki masz dokładnie rozmiar? Możesz normalnie hestię położyć z zapiętymi haftkami, czy też jest z tych szytych na trójkątne kobiety?:P Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Hestia strapless czarna 30.08.09, 17:00 Wymiary obwodu- 63/81. Odczuwam go jednak jako ścisły. Pewnie przez jego grubość. Noszę tylko 70E ale i tak mogę Hestię położyć zapiętą tylko na najluźniejszą haftkę. Ma nieźle szerokie fiszbiny- 15cm. Aż zadziwiające, że jest wygodna i mnie nie spłaszcza :) O ile poprawnie ją założę... Bo dziewczyny UWAGA, żeby Hestia dobrze leżała trzeba ją naprawdę porządnie podciągnąć pod piersi. Jak się tego nie zrobi wygląda kiepsko i spłaszcza Odpowiedz Link
urkye Re: Hestia strapless czarna 31.08.09, 09:41 Dzięki wielkie za odpowiedź-już wiem, że na pewno będę szukać 32FF:) Odpowiedz Link
surykatka86 Re: Dzień dobry 30.08.09, 19:13 Witam, wszystkich obecnych. Czytam lobby już od jakiegoś czasu,piszę po raz pierwszy, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie ciepło :). Od jakiegoś czasu jestem (mam nadzieję)w miarę dobrze obmierzona i ostanikowana. Jednakże jako świeżak w temacie mam problem. Otóż kuszą mnie maskaradki, w chwili obecnej zwłaszcza Soria ale nie wiem w jaki rozmiar celować. Mam Rio czerwone, różowe Darcey i niebieskie Harmony w rozmiarze 34E, Arabelkę 32FF.Rio, Darcey i Arabelka są moim zdaniem bardzo dobrze trafione w rozmiar, Harmony minimalnie za mały w misce. Jak sądzicie, w Sorię celować 34F? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
urkye Re: Dzień dobry 31.08.09, 09:46 Skoro Rio, Darcey i Harmony dobrze leżą w rozmiarze 34E, dlaczego chcesz brać Sorię 34F? Bierz ten sam rozmiar:) Soria ponoć też ma ciut większe miski, w 34F mogłabyś się utopić;) Po drugie-maskaradki lepiej wyglądają na styk niż za duże-w za dużych się po prostu utopisz i nie będzie to wyglądać dobrze. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Dzień dobry 01.09.09, 17:23 Próbowałabym 34 E, a dopiero jak nie będzie pasować, to wprowadzić korektę. :) Odpowiedz Link
surykatka86 Re: Dzień dobry 01.09.09, 21:15 Dzięki, kusi mnie straszliwie!Chociaż wciąż mam wątpliwości bo biust już nie najmłodszy i że tak powiem nie do końca jędrny ;)Z drugiej strony póki się nabiustnie nie przekonam to się nie dowiem. Odpowiedz Link
anuula12 Maia/inna typowa maskaradka czy plunge? 02.09.09, 16:42 No właśnie. Potrzebuje stanika do bluzek z dekoltem, ale od razu zaznaczam, że nie w ostry szpic, wszystkie mam raczej mocno wycięte na półokrągło czy karopodobnie...I tak: czy lepiej będzie wyglądac jakiś plunge czy typowa maskaradka(mam ochotę na śliwkową maię)? Portia CK nie nadaje się pod nie(u mnie dobrze wygląda pod zabudowane), a znów Hestia strapless pokazuje całemu światu piękny mostek z perełką przy najmniejszym ruchu...Ten maskaradkowy kształt mi jak najbardziej odpowiada, tylko boję sie, żeby w innych też mostek nie wystawał... Lepszy będzie plunge, czy mogę sobie pozwolic na Maię?Dodam, że Portię mam 28g, a hestię 30ff Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Re: Maia/inna typowa maskaradka czy plunge? 02.09.09, 17:01 Do dekoltów pół-okrągłych na pewno lepsze będą staniki o kroju Mai albo Antośki (chociaż ta ma wyższy mostek). Niektóre miski plunge'ów są bardzo wysoko zabudowane pod pachą i mogą wystawać z takich szerwszych dekoltów pół-okrągłych. No, w każdym razie ja polecałabym takie usztywniane balkonetki niż plunge'i do dekoltów, o których piszesz :) Pooglądaj sobie też katalog na balkonetce, tam niektóre dziewczyny prezentują swoje staniki również w bluzkach. Odpowiedz Link
urkye Re: Maia/inna typowa maskaradka czy plunge? 02.09.09, 17:02 Do kwadratowych dekoltów zdecydowanie najlepsze są maskaradki:) Niestety trzeba się liczyć z tym, że przy schylaniu widać mostek-dlatego należy dobrać stanik do bluzki i po kłopocie:P Mostek od plungów nie wystaje, jednak przy szerszych dekoltach wychodzą boki stanika-np. inferno wystaje potwornie i nadaje się tylko do dekoltów w szpic;) Porównałam mostki w moich maskaradkach i Hestia strapless ma wyższy mostek o 1cm od pozostałych-może to Tobie jakoś pomoże w podjęciu decyzji:P Odpowiedz Link
anuula12 Re: Maia/inna typowa maskaradka czy plunge? 02.09.09, 19:13 Dziękuję dziewczyny, kupuję maskaradkę, plunge nie dla mnie ;) Ten jeden cm mniej w mostku mi w zupełności wystarcza, a że dekolty szerokie również, proste brzegi miseczek będą potrzebne... Co ja bym zrobiła bez lobby...:* Odpowiedz Link
anka_z_lasu wyleczyłam się z Antoinette 03.09.09, 00:14 Miałam okazję dziś zmierzyć turkusową Antoinette 30G. Efekt mnie nie zachwycił. Że spłaszczało mi pierś w miejscu wszycia ramiączek to detal. Gorzej, że cała konstrukcja do mnie nie przemawia. Zrobił mi się taki dziób - nie z profilu, tylko patrząc od góry. Z profilu marszczył się na pionowym szwie. No w każdym razie nie nie dogadamy się z tym modelem. Odpowiedz Link
yasmin79 Re: wyleczyłam się z Antoinette 04.09.09, 18:58 W pełni Cię rozumiem, dziś również legły w gruzach moje marzenia o Antoinette. Mierzyłam 30F. Teoretycznie leży idealnie pięknie, miodzio. Dwa zasadnicze mankamenty: ramiączka się rolowały na ramionach (zbyt miękkie, takie fiu-bździu aksamitki), a po założeniu bluzki koszmarnie uwidaczniała się góra miseczek - niech żyje podwójna koronka. Dla mnie ten stanik nadawałby się jedynie na rozbierane randki - a szkoda, bo piękny... Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Re: wyleczyłam się z Antoinette 05.09.09, 22:16 Mnie Antośka również jakoś nie zachwyca. Ma zbyt wysoki mostek, ramiączka które mam wrażenie że zaraz się urwą, no i ta cholerna koronka która odznacza się pod wszystkim. Jest to stanik tak jak piszesz yasmin głównie nadający się na rozbierane randki, oprócz tego do kwadratowych dekoltów, których w ogóle nie posiadam w sklepach również jest ich mało. Antośkę mam, bo do bluzki-tuby mi jako jedyna pasuje, ale jak tylko upoluję fajnego straplessa to ją sprzedam. Odpowiedz Link
anulka_00 Luna a Orion 03.09.09, 19:27 Dziewczyny mam pytanie czy Orion ma takiej samej wielkości miski? Mam Lune 70F i bułkuje. Mam możliwość wymiany na Lune 70FF lub Orion 70F i się zastanawiam właśnie nad Orionem ale jeśli jest miseczkowo taki sam jak Luna to muszę sobie odpuścić... Odpowiedz Link
wwwwiedzma Minuet heather 05.09.09, 16:24 Mam nareszcie mój wymarzony i wyczekiwany przez całe lato kolor Minueta - wrzosowy. Stanik o przecudnej urodzie, lekko połyskliwy gładki materiał misek przykrywa częściowo (do 2/3 wysokości) śliczna koronka w tym samym odcieniu. Ramiączka cienkie i mięciutkie, fiszbiny jak na 30 G całkiem wąskie. Niskie boczki i ramiączka, które nie są wszyte przy samej pasze, dają komfort noszenia i brak jakichkolwiek otarć. Zapięcie 3 x po dwie haftki, obwód ścisły i stabilny. Miski standardowe, krój jak plunge, mostek niziutki. Odpowiedz Link
czerwona_pomadka wiedźmo 05.09.09, 16:33 może wstawisz zdjęcia na balkonetkę? strasznie jestem ciekawa jak prezentuje się ten kolor nabiustnie :) też mam ten model, ale w kolorze fioletowym, jestem zachwycona:) Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: wiedźmo 24.09.09, 15:12 Sorki, że tak późno odpowiadam, ale dopiero co wróciłam z wakacji :) Moje zdjęcia są już w galerii, zapraszam, można obejrzeć. Ale tak z założenia nie umieszczam ich w miejscach ogólnodostępnych. Choć bardzo doceniam odwagę tych, co zamieszczają :) Odpowiedz Link
yasmin79 Re: Minuet heather 06.09.09, 11:16 Nabyłam ten sam stanik dwa dni temu, ku własnemu szczęściu - jest prześliczny i bardzo ładnie leży na biuście. Miałam z nim jednak zagwozdkę, bo choć standardowo noszę rozmiar 65F, to w Orionie 65F nad większą piersią robi mi się niewielka bułka. Po namyśle i wygibasach przed lustrem zdecydowałam się na Minueta 65FF. Jak się nachylam to objawia się lekki luz w miseczce przynależnej do mniejszej piersi, ale w bluzce zupełnie mi to nie przeszkadza. Ot, kompromis. Jedyny mankament tego modelu to fakt, że pod cieńszymi bluzkami koronka dość mocno się odznacza. Ale przecież i tak praktycznie mamy już jesień :). Odpowiedz Link
martvica Minuet - róznice w kolorach? 12.10.09, 12:59 Sprawa wygląda tak: mam znajomą na początku stanikowej drogi. Wczoraj metodą prób i błędów udało się jej dopasować i kupić Katie Price na zlocie krakowskim, ale najlepiej leżał wrzosowy Minuet 34F. I teraz pytanie: czy wersje kolorystyczne się jakoś różnią wielkością? Chodzi mi szczególnie o porównanie wersji wrzosowej i czarno-czerwonej, gdyby ktoś miał/mierzył obie to będę bardzo wdzięczna :) Odpowiedz Link
pieczyste Shanghai 28FF 08.09.09, 18:48 Pierwsze wrażenie: coś pięknego!! Przyszedł dzisiaj z Curvylicious, z przesyłką signed for zapłaciłam ok. 106zł!! Materiał delikatny, szycie perfekcyjne. Krój to zdecydowanie niski plunge. Wiem że ten model często jest niekompatybilny, ale u mnie sprawdza sie idealnie. Polecam osobom, na których jak na mnie nie leżą miękkie balkonetki. Co do szczegółów konstrukcyjnych to: 1) Obwód zaskakująco ciasny, zapięcie trójstopniowe na 2 haftki, ładnie podszyte, nic nie gniecie. 2) Fiszbiny wąskie. 3) Ramiączka szerokie, ale bardzo ładne, z naszytą koronką. Nie są regulowane na całej długości i robią wrażenie nierozciągliwych. Zakres regulacji jest wystarczający, nawet dla osób, którym skracania nigdy dość (jak ja). 4) Mostek niziutki, chyba najniższy stanik jaki miałam. 5) Miseczki w normie, może troszeczkę większe od standardowych, ale naprawdę niewiele. Gąbka cieniutka, nic się nie wżyna w pierś i nie odpiłowuje rąk. Kształt i podtrzymanie fantastyczne, choć obawiam się, że może się rozciągnąć (w końcu to maskaradka). Chociaż co do tego podtrzymania, to nie ubrałabym tego stanika do biegania, jest naprawdę niskozabudowany. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Efekt wizualny super- prawie kreseczka;) Chciałabym napisać o jakichś wadach, ale naprawdę nic nie przychodzi mi do głowy. No może jedynie to, że ten krój nie będzie dobrze leżał na każdym biuście, ale to chyba można powiedzieć o każdym staniku. Odpowiedz Link
anuula12 Maia plum 65ff 08.09.09, 19:40 Łaa, za radą dziewczyn kupiłam Maię i jestem zachwycona! Ona jest taaka piękna, i leży na mnie nieziemsko! Przyznaję, mam małego fioła na punkcie dopasowania kolorów do typów kolorystycznych, i bałam sie czy będzie takiej zimie jak ja pasowała, ale jest idealnie. Dalej: albo Maia tak jak i hestia ma miseczki nieco mniejsze, albo mój biust się widzi w maskaradkach o rozmiar większych, nie wiem. Podtrzymanie przy bieganiu takie sobie, no ale to nie sportowiec, więc nie jest to minusem, raczej takim o faktem. Cóż, najwiekszym plusem jest tu po prostu Krój, który wyrabia cuda ;) I fiszbiny ma takie...wąskawe. Odpowiedz Link
kura17 miseczki w NEMESIS - porownanie do innych? 08.09.09, 20:23 czy ktos moze mi pomoc, jesli chodzi o miski w nemesis? generalnie pasuja na mnie maskaradki 34FF (ale aragon turkusowy i maia rozowa byla za duza, a minerva - za mala). czy w nemesis celowac w 34FF, czy 34G? akurat oba sa dostepne, hehe, gdyby byl tylko jeden rozmiar - nie byloby problemu... Odpowiedz Link
joankb Re: miseczki w NEMESIS - porownanie do innych? 08.09.09, 20:29 Ja Ci mogę powiedzieć jak jest w rejonie 30F :)) Turkusowy Aragon 30F - za duży, różowy ok. Antośki czerwona i wrzosowa - ok. Regency - tak samo Nemesis w obu kolorach - też Minerva i czarna Tośka - za małe, mam 30FF Odpowiedz Link
kura17 Re: miseczki w NEMESIS - porownanie do innych? 08.09.09, 22:02 na mnie turkusowy aragon tez byl za duzy, a minerwa - za mala (w 34ff). czyli z Twoich okolic rozmiarowych by mi wyszlo, ze nemesis 34ff powinno byc ok :) czerwona antoske 34ff mierzylam, ale nie wiem, czy byla za mala, czy niekompatybilna... i dobrze, ze jest wiadomosc o regency, bo tez ostrze sobie na niego zeby, hehe... Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: miseczki w NEMESIS - porownanie do innych? 08.09.09, 21:12 nie wiem, czy pomoge, ale sprobuje w ten sposob: moj rozmiar to 30G i tak: nemesis 30G minimalnie bulkowala, niestety :((( pandora 30G - ciut za duza (chyba niekompatybilna jestem) (podobnie english rose) zas orion 30G - tak jak nemesis, bułkował :/ Odpowiedz Link
kura17 Re: miseczki w NEMESIS - porownanie do innych? 08.09.09, 22:00 haha, zadnego modelu, z ktorym porownujesz, nie mam ;) dziekuje i tak :) Odpowiedz Link
ciri1971 Re: miseczki w NEMESIS - porownanie do innych? 09.09.09, 09:44 To ja tylko dodam, że na mnie nemezis jest dobry w regularnym rozmiarze 32FF a minimalnie bułkuje przed okresem. Inne maskaradki- hestię, antośki, kokietki, minueta- mam też w regularnym rozmiarze. Aragon był za duży. Odpowiedz Link
nancy_callahan maia plum 32G 09.09.09, 19:49 Dzielę się wrażeniami. rOZMIAR IDEALNY NA WYMIARY 79/103-104. Obwód przyjemnie ścisły, miseczka dość płytka, rozmiarowo ok, krój z jednym pionowym cięciem, pięknie unosi, zbiera i zaokrśgla piersi, robi po prostu idealne kule:) Na miseczkach pokrycie ze ślicznej koronki, ramiączka cienkie, regulowane na fragmencie długosci. W razie zainteresowania mogę obmierzyć i podać wymiary. Ogólnie jestem zachwycona maią, na wiosenną wersję się nie skusiłam z uwagi na kolor, ale ta to strzał w 10, zakochałam się w tym staniku:) kolor przepiękny - ciepły, intensywny, nasycony kolor śliwki, jednym słowem plum:) Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: maia plum 32G 18.09.09, 20:14 Dzisiaj kupiłam Maię właśnie w tym rozmiarze. Obwód ciasny (ale czerwoną Antośkę mam 34FF i nie wiem czy nie ciaśniejsza). Leży idealnie kolor przepiękny Odpowiedz Link
chomiczkami Pearla strapless 09.09.09, 22:40 Mam problem z tym modelem - ramiączka są niemal pod pachami, są niewygodne i z tego powodu mam obtarcia - zawsze po prawej stronie. Czy to tylko mój egzemplarz tak dziwnie się układa? Poza tym biustonosz jest wygodny (gdy się zdejmie ramiączka). Odpowiedz Link
kasienka.b Re: Pearla strapless 15.09.09, 12:54 tak jest w każdym - w końcu to bezramiączkowiec, nosi się bez ramiączek ;) Odpowiedz Link
ptasia Coquette 30ff kremowa 15.09.09, 12:12 jak oni to robią, że Maskaradki tak robią ;)? tj. takie efekty robią. właśnie przyjechała (ekspresowo) z Bradea Coquette kremowa 30ff. Najpierw pomyślałam, że te miski jakieś duże, jak założyłam, zobaczyłam, że jest wręcz przeciwnie. Powiedzmy sobie szczerze: mam zwyżkę rozmiarową przed @@@@ i jak się dobrze wyprostuję i nabiorę mocno powietrza, mam bułę na większej 1/2. W normalnej pozycji jest jednak bossssko, tj. tzw. pożądana zamałość. Lepszy efekt zebrania do środka niż w Polce. Nie sądziłam, że tak się u mnie da :) Pod obcisłą bluzką jest nawet mini kreska :)! Obwód stabilny (ja 72/95), na 1szej haftce ok. Kolor właściwie nie jest kremowy, tylko zgodnie z metką kość słoniowa, całość w 1 kolorze. Wzorki (grochy w tym samym kolorze) prawie nie odznaczają się pod białym t-shirtem. Odpowiedz Link
bradea Re: Coquette 30ff kremowa 15.09.09, 20:12 Bardzo się cieszę się że pasuje :-) Ja także jestem pod wrażeniem tego modelu. A chyba w szczególności jego 'plastyczności' w dopasowaniu do różnych biustów. Sprawiłam 'Kokietkę' zarówno mojej mamie - rozmiar 85G, jak i teściowej - rozmiar 70D i obie wyglądają w niej fantastycznie. Choć oczywiście każda z nich inaczej. I były niezmiernie zdziwione, że obie noszą ten sam model stanika :-)) Świetnym patentem jest sznurowanie z przodu miski, którym można nieco wyregulować szerokość mostka. Ewa Smolińska www.bradea.pl Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: Coquette 30ff kremowa 15.09.09, 23:00 a ja z mojej cudownej kokietki 30ff juz wyroslam :(((((( i nie mam nic rownie genialnego jakby ktos widzial 30G albo nawet 70F to BLAGAM, prosze dajcie znac.... krolestwo za nową kokietkę! obojetnie jakiego koloru, byle byla nowa Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: Coquette 30ff kremowa 15.09.09, 23:18 W TootiBoo niby jest 32F, ale oni dość swobodnie traktują aktualizację stanów magazynowych, więc przed zakupem lepiej napisać i się upewnić, czy na pewno mają jeszcze ten rozmiar www.tootiboo.com/lingerie/518.html Odpowiedz Link
nowokaina123 :)))))))) 15.09.09, 23:59 Fanaberia, Kobieto, powinnam Cie ozlocic, zaraz tam pisze :)))))))))) Ivory tez moze byc :))))) Odpowiedz Link
wolffie Re: Coquette 30ff kremowa 16.09.09, 00:01 Jeśli wyrosłaś z 30FF to 70F może być za małe, a na pewno będzie za małe jeśli obwód 65 nie jest mocno zaniżony. 30G i 32F są na tyle samo centymetrów w biuście, ale na różne wymiary pod biustem więc mniejsze podbiuście (przy tym samym wymiarze w) musi mieć większą miseczkę. To 30G i 32FF mają porównywalne wielkościowo miseczki, a że czasem trzeba przeskoczyć o 2 miseczki jest często spowodowane mocniejszym naciągnięciem miseczek ciaśniejszym obwodem i ich częściowym spłyceniem. Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: Coquette 30ff kremowa 16.09.09, 00:12 hmmm... to no mam zgryza miarka zniszczona, wiec teraz sie nie zmierze ostatnio pod mialam 69, ale teraz chyba wiecej, bo jestem w 20 tyg ciązy i czuje, ze w 65 jest mi ciasnawo i dlatego zaczynam rozgladac sie na 70 (albo przedluzkami do 65) ale wielkie dzieki za to wyjasnienie, na pewno sie przyda :))) Odpowiedz Link
ptasia Re: Coquette 30ff kremowa 16.09.09, 08:09 Wolffie ma rację. Gdybym szukałam Kokietki z wyższym obwodem, na podstawie styku rozmiaru 30ff szukałabym 70f, bo 70e byłoby na pewno za małe - ma płytsze miski niż 30ff. Tak samo było z CK Princess - z 32e wyrosłam, 30ff jest idealne - na styk. Z drugiej strony, jak jesteś w ciąży, to i tak masz przed sobą totolotek rozmiarowy, tj. jak dalej biust się będzie zachowywał/powiększał, także po ciąży. 32ff jest na eBayu cgi.ebay.co.uk/BNWT-PANACHE-MASQUERADE-COQUETTE-BRA-BLACK-TEAL-32FF_W0QQitemZ150351690009QQcmdZViewItemQQptZUK_Women_s_Underwear_Design_2?hash=item2301a8b919&_trksid=p3286.c0.m14 Odpowiedz Link
siarkaa Re: Coquette 30ff kremowa 09.11.09, 00:51 mam wrazenie, ze juz sie odnosilam do jakiejs Twojej wypowiedzi, ptasiu, ale mam nadzieje, ze nie akurat co do Kokietki (choc to calkiem prawdopodobne :P). ja z nieco mniejszym wymiarem w biuscie wzielam Kokietke 70E i miska chyba rzeczywiscie wypada troche mniej niz na przyklad w Szanghaju. i tez jak sie baardzo wyprostowalam, to sie bulka zrobila u gory - z tym, ze nie jest to naturalna pozycja (chyba, ze ktos chodzi wyprostowany niczym strzala :D), dlatego nie ma co sie zrazac taka bulka ;) i zgadzam sie, ze zbiera lepiej niz w Polce, bo Polka w ogole wedlug mnie, zbiera najslabiej z Maszkaradek z "gorszym" krojem (w sensie tego skosnego ciecia miski). Odpowiedz Link
klepsy1 Re: Antośka a Maia 15.09.09, 17:32 Urzekła mnie śliwkowa Maia, mam tylko Antośkę 70G i jest na granicy bułkowania. Proszę o info posiadaczki tych dwóch modeli czy Maia jest mniejsza od Antośki czy być może (i taką mam nadzieje) są mniej więcej tej samej wielkości. Z góry dziękuję :)))) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Antośka a Maia 15.09.09, 17:35 Moim zdaniem Maia ma trochę większe miski od Antosi. Odpowiedz Link
inez69 Szukam gorsetu Sahara 32G 18.09.09, 00:47 Przeszukałam pół neta i nigdzie nie ma tego rozmiaru. Gdybyście gdzieś widziały, to proszę dajcie znać. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Szukam gorsetu Sahara 32G 18.09.09, 01:54 A nie może być 34FF? www.blessd.com/products/Masquerade-Sahara-Basque-by-Panache-08115002.aspx Nie wiem, jakie masz pozostałe wymiary, ale z opisu wynika, że przy nieco szerszych biodrach lepiej wziąć rozmiar większy. Rozmiar 32 odpowiada dolnemu 12, przy 14 lepszy jest 34. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Szukam gorsetu Sahara 32G 18.09.09, 08:10 Tu jest, ale w normalnej cenie: www.fishnets-lingerie.co.uk/products.aspx?productcode=PANGRYLEOPARD45&product=Panache%20Corsets Sklep sprawdzony, kupowałam u nich gatki do Antosi. Odpowiedz Link
inez69 Re: Szukam gorsetu Sahara 32G 18.09.09, 09:17 Ogólnie stanik noszę dużomiskowe 30G, dół 12, więc to 34 byłoby chyba za duże? Ale ja się w ogóle nie znam. A przyznam, że cena jest bardzo kusząca. Ile kosztuje wysyłka w tym podlinkowanym sklepie? Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Szukam gorsetu Sahara 32G 18.09.09, 11:35 www.blessd.com/info/Delivery.aspx Standard delivery charges are as follows: UK £3.50 Europe £7.50 Odpowiedz Link
dunajka Re: Szukam gorsetu Sahara 32G 18.09.09, 20:22 www.karoline.pl/index.php?p6392,gorset-sahara-4937-grey-masquerade Tutaj jest 70G ------------- KAROline.pl Odpowiedz Link
cissnei Czerwona Antośka, 34G 18.09.09, 21:57 Matko, jakie to jest cudo. Jeszcze na żaden stanik nie byłam tak napalona, a jednocześnie obawiałam się strasznie, że na żywo okaże się brzydki, niewygodny, nie będzie pasował albo zrobi mi z biustu skórki od bananów. Na szczęście, rzeczywistość okazała się dla mnie łaskawa :) Antosia jest cudowna, piękna i wygodna. Z początku wydawało mi się, że będzie za mała w miskach, po dokładnym ułożeniu okazało się jednak, że biust jest po prostu bardzo wypchnięty do góry. Jak się maksymalnie wypnę, to zaczyna lekko bułkować, ale tylko leciutko, wciąż jest to akceptowalny efekt. Miski na pewno są większe niż w Orionie (choć na pierwszy rzut oka jest dokładnie odwrotnie, ale to kwestia fasonu), obwód jest znacznie bardziej ścisły. Zapinam go na najluźniejszą haftkę i trzyma mocno, czuję, że mam go na sobie, ale nie jest też jakoś specjalnie duszący (dla dokładnego obrazu: mam w biuście 109, pod biustem 81, a stanik ma w obwodzie 68, przy maksymalnym naciągnięciu zaś 90). Zaskoczyło mnie również bardzo fachowe zapięcie na trzy rzędy haftek - widać wyraźnie, że to bardzo staranny i przemyślany model. Uwaga: aksamitne ramiączka mogą się wpijać, ja noszę je maksymalnie ściągnięte w dół. Stanik sam w sobie wygląda powalająco, ale to, co on robi z biustem! To wręcz niesamowite. Jest przecież taki delikatny, aksamitno-koronkowy, wydawałoby się, ot taka ekskluzywna łóżkowa szmatka, ale do chodzenia na pewno się nie nadaje - a tymczasem piersi są nie tylko efektownie zaokrąglone i uniesione, ale także całkiem porządnie unieruchomione. Do tego stanik jest ładnie wycięty i nie wyłazi z dekoltu, a z drugiej strony nie czuję się w nim ani trochę wulgarnie czy nieprzyzwoicie. Po prostu same zalety, ideał :) Mam ogromną nadzieję, że 1) pojawią się nowe wersje kolorystyczne (wiem, że w jesiennej kolekcji brak jest miejsca dla Antosi i bardzo żałuję... ale może jeszcze kiedyś powróci); 2) nie wyrosnę zbyt szybko z Maskaradek :P To zdecydowanie mój ulubiony stanik (a mam go dopiero od kilku godzin ;)) i najlepszy zakup w tym miesiącu :D Odpowiedz Link
yaga7 Re: Czerwona Antośka - jest jesienna :) 18.09.09, 22:04 Jesienna Antośka jest w turkusie :) Odpowiedz Link
cissnei Re: Czerwona Antośka - jest jesienna :) 19.09.09, 22:28 A to dopiero jesienna jest? Ja już myślałam, ze to stara kolekcja... Ale to zrozumiałe, tyle się jej napatrzyłam wszędzie, usiłując znaleźć czerwoną, że mam już jej dosyć :P Choć śliczna jest, niewątpliwie :) W takim razie jest szansa, może zrobią z niej swój sztandarowy model, taką Maszkaradkową Arabelkę ;) Już sobie wyobrażam wersję ciemnofioletową, złotą i różowo-białą :) Odpowiedz Link
inez69 Re: Czerwona Antośka - jest jesienna :) 19.09.09, 23:02 Właściwie, to Antoinette jest sztandarowym produktem, ukazała się już w czterech wersjach kolorystycznych: Black-Ivory, Blac-Red, Heather-Oyster, Teal-Black. Mnie najbardziej przypadła do gustu turkusowa-boska;) Odpowiedz Link
inez69 Jaki rozmiar gorsetu Sahara? 19.09.09, 19:18 Wcześniej pytałam o to gdzie mogę znaleźć gorset, ale teraz jak przyszło do zamawiania, mam wątpliwości co do rozmiaru. Noszę dużomiskowe 30G, wymiary 69/94 (100 w pochyle), w talii około 72cm, w biodrach około 95cm, czy rozmiar 32G będzie odpowiedni? Czytałam, że jest ścisły a mi zależy żeby był taki "w sam raz" bo chciałabym go nosić bez niczego, więc wszelkie wałeczki o okazji ciasnego rozmiaru sa niemile widziane. Proszę doradźcie. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Jaki rozmiar gorsetu Sahara? 20.09.09, 02:19 inez69 napisała: > Wcześniej pytałam o to gdzie mogę znaleźć gorset, ale teraz jak > przyszło do zamawiania, mam wątpliwości co do rozmiaru. Noszę > dużomiskowe 30G, wymiary 69/94 (100 w pochyle), w talii około 72cm, > w biodrach około 95cm, czy rozmiar 32G będzie odpowiedni? Nie posiadam, nie mierzyłam, ale z opisu sklepu internetpwego, do którego linka podałam (34FF), wywnioskowałam, że producent przewiduje gorset w rozmiarze 32 na odzieżowe 12, czyli nasze 38. Z twoich wymiarów wynika, że mieścisz się taliowo i biodrowo w 38, gorset nie powinien być więc zbyt ścisły. Ale to naturalnie teoria i może ktoś z praktycznymi doświadczeniami się odezwie. :-) Odpowiedz Link
inez69 Re: Jaki rozmiar gorsetu Sahara? 20.09.09, 03:45 Eee... Nasze 38 to UK 10, a nasze 40 to UK 12, czyli rozmiar, w który się zazwyczaj mieszczę, więc rozmiar 32G powinien być w sam raz? Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Jaki rozmiar gorsetu Sahara? 20.09.09, 15:11 inez69 napisała: > Eee... > Nasze 38 to UK 10, a nasze 40 to UK 12, czyli rozmiar, w który się > zazwyczaj mieszczę, więc rozmiar 32G powinien być w sam raz? To nie całkiem tak jak piszesz. Rozmiar 10 jest często przeliczane jako kontynentalne 38, ale tu chodzi o francuskie 38, którego raczej nie używa się w Polsce. W Polsce używa się rozmiarówki podobnej do niemieckiej, a według niej 10 to 36, a 12 to 38. Znajduję często takie przeliczniki na ciuchach we wielu popularnych sieciówkach, np. Mango i H&M. Na przykład sklep internetowy Mango proponuje taki przelicznik: Rozmiar E/F (Spain/France)40= I (Italy)44= D(Germany)38= UK( United Kingdom)12= USA 8 Czyli brytyjskie 12 jest niemieckie 38, a niemieckie 38 jest na około 70-73 w talii i 90-95 w biodrach. Na rozmiarówce niemieckiej mogę się odrobinę orientować, bo jest w miarę standardowa, o oznaczeniach na polskich ciuchach wiele nie wiem. Przypuszczam więc, że rozmiar 12 będzie dla ciebie idealny. Odpowiedz Link