yaga7 Maia plum i Minuet midnight 20.09.09, 14:48 Nie mam Mai różowej, więc nie mam porównania kolorystycznego, ale w porównaniu z innymi maskaradkami: - ciaśniejszy obwód i ciut większa miska niż inne. W 34G (79/107) mieszczę się spokojnie, a krawędź ciut odstaje, ale mniejsza miska by była za mała. Śliczny kolor. Minuet - tak samo jak i poprzednie Minuety - małomiseczkowy, obwód ok. Mam 36FF (79/107) a myślę, że 36G byłby ciut lepszy, bo jednak to 36FF ciut bułkuje na większej piersi (ale nie tak jak moje poprzednie minuety w rozmiarze 34G). Kolor moim zdaniem brzydszy niż na zdjęciu, ale ujdzie. Kolor Mai podoba mi się znacznie bardziej. Odpowiedz Link
klaviel Maia plum i Minuet wrzosowy 20.09.09, 19:26 Maia plum rzeczywiście zjawiskowa, kolor przepiękny. Pięknie kształtuje piersi , moim zdaniem w kierunku aragonów , ale tylko go przymierzałam , więc to tylko pierwsze wrazenie .mam rozmiar 30F i taki mierzyłam, leżał świetnie , jeśli chodzi o miski też wydaje mi sie że w kierunku "ciut większe". Natomiast minuet widzialam tylko wrzosowy(nie było rozmiaru) kolor bardzo mi się podobał, jest bardziej wrzosowy niż na zdjęciach , z satynowym połyskiem, zachwycający. Odpowiedz Link
asencja2 Isis biała i czarna - czy takie same rozmiarowo 21.09.09, 16:47 Czy ktoś orientuje się może czy zmiana koloru w Isis wpływa jakoś na rozmiar? Tzn. czy czarna i biała Isis będą identyczne? Z góry dziękuję za informację:) Odpowiedz Link
athena1983 Re: Isis biała i czarna - czy takie same rozmiaro 23.09.09, 14:03 Mam obie i wydaje mi się że są takie same rozmiarowo. Odpowiedz Link
asencja2 Re: Isis biała i czarna - czy takie same rozmiaro 23.09.09, 15:10 Bardzo dziękuję za informację:) Odpowiedz Link
athena1983 Re: Isis biała i czarna - czy takie same rozmiaro 24.09.09, 19:01 Na balkonetce są moje zdjęcia w obu więc możesz sobie porównać. balkonetka.pl/katalog/bra/panache-masquerade-isis balkonetka.pl/katalog/bra/panache-masquerade-isis-2 Odpowiedz Link
czarnaa_iness pomocy: Sahara i Minerva 32DD/E 22.09.09, 16:11 Mam problem, który opisałam w tym wątku: tnij.org/ed6o Wciąż nie jestem pewna, w jakim rozmiarze staniki posiadam, i w związku z tym co jeszcze będzie na mnie pasowało. Dlatego mam wielką prośbę do tych z Was, które mają Saharę i/lub Minervę w 32dd albo 32e (z pełnymi metkami, tzn. ze znanym rozmiarem): proszę, podajcie wymiary fiszbin i głębokość miski, będę bardzo wdzięczna:) Odpowiedz Link
czarnaa_iness Sama sobie odpowiem :) 15.10.09, 01:23 Kopiuję porównanie z Balkonetki: 70DD: U - 13, UU - 27,5; długość kanalika - 24 cm 70E: U - 13,5; UU - 28,5; dł. kanalika - 26 cm. Odpowiedz Link
nientepaura Antośka a Kokietka 24.09.09, 18:16 pytanie jak w temacie;)jak wypada porównanie tych dwóch modeli: mierzyłam Antośkę (cuuudo) 30FF i super, mogłaby być odrobinę większa, a 30G nie było dla porównania, a Kokietkę mam okazję kupić dość okazyjnie ale 30G właśnie.Jaka jest szansa, że będzie gut?? Normalnie to noszę 28tki, no ale maskaradki wymagają wyrzeczeń:P w każdym razie Antośka 30FF super (poza tym, że luźna) na 66/89-90;) Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: Antośka a Kokietka 24.09.09, 18:31 kokietke 30FF kupowalam na jakies 94 w biuscie i wtedy byla bardzo ok, na mniejszy biust chyba bedzie za duza ale jak okazyjnie mozesz pukic, to sie nie wahaj ja antoske na szczescie odeslalam, a potem z braku laku kupilam kokietke i to byl absolutny strzal w 10 jej uroda jest - moim zaniem - bardziej wyrafinowana :) Kokietka zyskuje przy blizszym nabiustnym poznaniu baaaardzo Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: Antośka a Kokietka 24.09.09, 18:34 przepraszm, pomylka Ty piszesz o kokietce 30G - taka - moim zdaniem - nadala by sie na moj 97-centymetrowy biust, na 90 w biuscie na pewno bedzie za duza a mozesz zdradzic, gdzie jest taka okazja? ja marze o kokietce 30G, bo z 30 FF juz wyroslam, a to byl moj ukochany stanik Odpowiedz Link
nientepaura Re: Antośka a Kokietka 24.09.09, 18:43 hmmm...skoro w sumie i tak pewnie będzie za duża to mogę Ci ją odstąpić;)na allegro jest za 80zł (moim zdaniem okazja) nie wiem czy mogę linką zarzucić(coby mnie nie zbanowali:P), więc wyallegruj sobie;) a to jeszcze jedno pytanie: to antośka jest taka mała, że 30FF pasuje na mnie?? Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: Antośka a Kokietka 24.09.09, 19:10 u mnie bylo tak: zanim kupilam kokietke 30FF mierzylam antoske 30F (czarno-czerwona). Antoska byla za mala, moge wiec tylko podejrzewac, ze 30FF bylaby ok Wiesz, a jesli chodzi o rozmiar: co biust, to gust. Ja jestem raczej tabelkowa, ale wiem, ze są dziewczyny, ktore mają kilka cm mniej w biuscie i noszą ten sam rozamir co ja ;) Wielkie dzięki za namiar na kokietke juz ja allegruję ;) Odpowiedz Link
ko_kartka ARAGON teal a champagne 25.09.09, 16:04 Czy mają takie same miseczki objętościowo? Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: ARAGON teal a champagne 25.09.09, 17:21 W moich 34F miski są identyczne. Kremowy ma minimalnie (o kilka mm) wyższy boczek, ale może to wynikać z różnej intensywności użytkowania. Odpowiedz Link
ko_kartka ARAGON teal 38G 29.09.09, 16:14 Zakupiłam wreszcie w promocji (jeszcze nigdy nie miałam tylu staników naraz!) wymarzonego Aragona. Pierwsze wrażenie - cuuuudo! Jeszcze piękniejszy niż na zdjęciach, bo nie widziałam ślicznej koronki wokół misek. Miski ma faktycznie wielkie, na mniejszej piersi koronka odstaje, pod bluzką nie widać, więc najważniejsze, że większa się chowa (normalnie noszę 38GG/H). No i tu spotkało mnie niestety, ale rozczarowanie - z przodu leży jak marzenie, Sahara może mu czubki fiszbin całować; ale z tyłu... Obwód jest szeroki w normie, nie ciśnie, ale jest za niski do tej grupy wymiarowej :/ Dwie haftki to za mało, materiał się naciąga nieodpowiednio i robią się nienaturalne fałdki naplecne - może nie jakieś kaniony, ale jednak wolałabym, żeby ich nie było, bo w konglomeracie z fałdkami w okolicach hipotetycznej talii robią mi z pleców mini-ludzika Michelin. Ramiączka szerokości 0,5 cm można przeżyć (chociaż też uważam, że pożałowali materiału jak na ten rozmiar), są wyściełane miękką tkaniną, nie wpijają się i nie zwijają, za to spadywują - ale mnie co drugie ramiączka w nowych rozmiarowo stanikach spadywują, chociaż ani wąskich, ani spadzistych ramion nie mam, może to przez brak maksymalnego ich podciągnięcia, którego potrzeby już nie odczuwam? Stanik zatrzymam, bo jestem nienormalna i MUSZĘ go mieć (dopóki na Lobby nie zajrzałam, nie odczuwałam tej palącej potrzeby posiadania turkusowego stanika, w ogóle nawet nie lubię tego koloru w świecie pozastanikowym, jestem uzależniona na amen. A turkusową Portię musiałam oddać...) ale tymi dwiema haftkami w rozmiarze 38G mnie nieprzyjemnie zdziwili. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: ARAGON teal 38G 04.10.09, 18:59 ko_kartko - Też mam tego Aragona i też 38G, ale mnie się jakoś w sadełko na plecach szczególnie nie wrzyna. A jeśli nawet (bo mam dni "pełniejsze"), to nie z powodu za wąskiego obwodu, tylko raczej z powodu materiału, z jakiego jest wykonany - niby się rozciąga, ale potem "sznurkuje". Poza tym mam wrażenie, że gdyby mieścił mi się tam caly biust (a stanowczo się NIE mieści), to by już plecy były zupełnie gładziutkie. Może u Ciebie problem jest podobny? Jeśli chodzi o ramiączka, to ja je całkowicie wymieniłam - na czarne naszyłam turkusową tasiemkę i wygląda to podobnie, jak tu www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2b068ea4f5859e8f.html . Przedtem były całkowicie nie do zniesienia - wrzynały się i zsuwały (choć to powinno się niby wykluczać) oraz zostawiały paskudne ślady (a mnie raczej nic nie zostawia śladów). Polecam taką przeróbkę, bo Aragon to najcudowniejszy stanik pod słońcem, a po zmianie ramiączek jeszcze zyskuje na cudowności :)) Odpowiedz Link
ko_kartka Re: ARAGON teal 38G 05.10.09, 14:11 Właśnie to śmieszne, bo obwód nie jest niby za wąski, nie ciśnie mnie i nie zostawia śladów - i wygodny; jest, a jakoby go nie było ;) oprócz efektów wizualnych. Faktycznie, pewnie jest tak, jak piszesz i to jeden z tych "sznurkujących" materiałów. W takim razie trzy haftki też by nic nie dały i nie mam co płakać. Piersi mi się raczej mieszczą całe w miski, nawet na mniejszej nieco luzu jest (po wygarnięciu, którego zazwyczaj nie praktykuję zbyt gorliwie, ale tutaj brzydko stanik odstaje, jeśli nie wygarnę, bo usztywniany). A ramiączka - świetna sprawa! Dzięki za patent, spróbuję, jeśli znajdę w pasmanterii taką tasiemkę, a może znajdę i turkusową gumę na ramiączka, ostatnio widziałam niebieską. Bo właśnie mnie się zsuwają do niemożliwości i już nie mogę z nimi wytrzymać, w dodatku się przekręcają (?). A co do cudowności - zgadzam się, jest piękny i cuda robi z biustem! ;) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: ARAGON teal 38G 05.10.09, 14:58 ko_kartko, a pasują na Ciebie jeszcze jakieś maskaradki? Bo ja mam jeszcze casablancę, ale robi się za mała (biust rośnie w ciąży, snif snif) i tyle - w ciemno boję się zamawiać, a uwielbiam maskaradkowy efekt :) Ja obszywam ramiączka gumowe tasiemką nieelastyczną, bo inaczej są zbyt rozciągliwe, zrobię zdjęcia aragona z ulepszonymi ramiączkami, to wrzucę :) Mnie do zmiany ramiączek przekonał mąż biadoląc nad czerwonymi pręgami na moich ramionach :) Odpowiedz Link
ko_kartka Re: ARAGON teal 38G 05.10.09, 15:41 Czy PASUJĄ to nie wiem ;) ale mam jeszcze Saharę. Mogłaby być ciut większa na większą pierś, a po doszyciu 2 cm przedłużki (nierozciągliwy obwód, mieściłam się, ale trzeszczał) więcej miejsca w miskach. Nie jest to stanik na maratony jednak, chyba że sypialniane ;) Aragon pod względem użyteczności jest znacznie lepszy. Ostrzę sobie zęby na Maję śliwkową, bo jednak nie mogę sobie w maskaradkach "zawyżyć" obwodu, to muszę szukać ponadstandardowych miseczek. >biust rośnie w ciąży, snif snif Gratulacje! ;) Odpowiedz Link
ko_kartka Re: ARAGON teal 38G 05.10.09, 15:50 Ano, właśnie, jeszcze a propos gumowych ramiączek - bo Ty chyba jednak masz mniejszy obwód niż ja i mnie się ramiączka od Aragona nie wpijają, właściwie mogłabym sobie zrobić z niego straplessa ;) więc sama guma u mnie może właśnie zdać egzamin, grunt to kolor odpowiedni dobrać, tutaj może być łatwiej z fikuśną tasiemką. Odpowiedz Link
dorotaifilip nemezis czekoladowa 34G 29.09.09, 18:02 mój opis w katalogu staników. dorota Odpowiedz Link
jako.tako Jaki to model? 30.09.09, 20:49 Wiecie może, jaki to model? W opisie aukcji jest napisane tylko, że to Masquerade, ale niestety nic więcej: photos03.allegroimg.pl/photos/oryginal/754/67/76/754677627 Z góry dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link
black_halo Re: MASQUERADE - 4 02.10.09, 16:27 Mam cohote na ARAGONA i tak sie wlasnie zastanawiam jaki by tu rozmiar dobrac. Moj jedyny pasujacy stanik to 34G George Cleo wiec male doswidczenie w kwestii stanikow. Jest okropnie ciasny i kusi mnie kupienie 36F albo FF. Sama nie wiem. Cena tego stanika na curvylicious jest bardzo zachecajaca. Odpowiedz Link
ptasia Re: MASQUERADE - 4 02.10.09, 16:42 George jest ścisły i małomiskowy, Aragon na odwrót: dość rozciągliwy i raczej dużomiseczkowy. Najlepiej celować w okolice 34ff. A jakie masz dokładne wymiary? Odpowiedz Link
black_halo Re: MASQUERADE - 4 02.10.09, 16:49 86/112-114 zalezy od dnia ceykly. Freya Eleonor 34HH byla o wiele za duza. George jest w sam raz ale okropnie mnie cisnie, zapinam sie na styk i obawiam sie ze musze go na troche odlozyc i zamienic na cos luzniejszego a ten ARAGON tak mnie kusi ;D Odpowiedz Link
jul-kaa Re: MASQUERADE - 4 02.10.09, 16:55 Aragon może i się rozciąga, ale jest dość stabilny. Jeśli rozciągnie się za bardzo, to nie pracuje, a staje się sznurkiem. Turkusowy ma spore miski, to fakt. Ale jak jest w innych kolorach - nie wiem. Aragon to mój ulubiony stanik, więc nie jestem szczególnie obiektywna - jest piękny, wygodny i robi świetny kształt :) Ja polecam. A do Georga dodaj przedłużkę - po co się męczyć? Odpowiedz Link
ptasia Re: MASQUERADE - 4 02.10.09, 17:38 coś mi się nie zgadza. tego George'a masz chyba w takim razie 36G, nie 34G? 34G jest na znacznie mniej w biuście, niż masz, a to jeszcze małomiseczkowiec. Jeśli Ci za ciasno, kup przedłużkę, nie ma sensu się męczyć - z tego co słyszałam, George naprawdę jest ścisły. Eleanor ma nieco większe miski, to zależy od koloru. Co do obwodu... Maskaradki robią i tak tylko do G, więc przy Twoich wymiarach jedyne, co mogłabyś próbować (przynajmniej z turkusowego Aragona, który jest większomiseczkowy) to faktycznie 36ff. 36f raczej byłoby przymałe. Z tym, że 36ff na Curvylicious widzę tylko kremowy - wyszukiwarka pokazuje, że podobne miski, co turkus. Ryzyk fizyk, zawsze możesz zwrócić :) A że Aragon kusi, to rozumiem - sama kupiłam z obwodem minimalnie tylko zaniżonym, bo innego nie było. I się trzyma ;) Odpowiedz Link
black_halo Re: MASQUERADE - 4 02.10.09, 20:43 Wiem, ze George jest na znacznie mniej w biuscie ale zanizylam i obwod pod biustem i w biuscie i akurat okazal sie idealny. Eleanor mialam kolory raisin. Jak przymierzylam to zalamka, za duzy obwod na najscisniejszej haftce a do tego w kazdej miscal hulal wiatr, moglam wlozyc dlon i jeszcze bylo miejsce. Pomyslalam, ze byc moze przy wiekszym biuscie trzeba troche odjac tez z biustu no i to bym strzal. George jest idealny ale mnie pije ten obwod po kilku godzinach. Aragona chce wlasnie tego kremowego ;D I chyba kupie :P Odpowiedz Link
rennya aragon różowy??? 04.10.09, 12:49 czy faktycznie mam prawdziwego aragona w takim kolorze?? czy kurczę jakaś podróbka... jak dotąd nie spotkałam się z pisaniem o takim kolorze... mam 2 sztuki: turkusowego i różowego właśnie, ale różnią się: 1. tasiemką - w R. jest niebłyszcząca i przyszyta do miseczki, a w T. jest atłasowa i "wolna", przesuwa się w kanaliku 2. wielkością miski: w R. trzyma większą pierś bez wypływania, w T. ta większa ma więcej swobody w wolnej chwili wrzucę zdjęcia dla porównania Odpowiedz Link
psuj-ka Re: aragon różowy??? 04.10.09, 13:02 To żadna podróbka :) forum.gazeta.pl/forum/w,86228,100117880,100145769,Re_Czy_to_Aragon_.html Odpowiedz Link
boziaj Casablanca a minerva - wielkość misek 04.10.09, 20:01 zastanawiam się nad kupnem Minervy czy moze ktos ma porównanie jak wypada w stosunku do innej miekkiej maskaradki - casablanki? Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Casablanca a minerva - wielkość misek 04.10.09, 20:13 Casablanca ma opinię wielkomiskowca (i ja to potwierdzam, bo się w nią mieszczę, hehehe), zaś Minerva chyba (ale nie mierzyłam, tylko tak mi się pamięta) jest małomiskowa. Może napisz, o jakie rozmiary chodzi - wtedy łatwiej będzie doradzić. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Casablanca a minerva - wielkość misek 04.10.09, 20:17 Z kolei mój biust nie czuje różnicy między tymi modelami ;) Odpowiedz Link
boziaj Re: Casablanca a minerva - wielkość misek 04.10.09, 20:22 celuje koło 30F/30FF casablanka 30F była troszke przymała, ale 30FF juz ewidentnie za duza zastanawialam sie nad minerva 30FF Odpowiedz Link
boziaj Re: Casablanca a minerva - wielkość misek - opinia 08.10.09, 14:56 moze sie komus przyda :) minerva na moim biuscie wypada troche mniejsza od casablanki, 30FF jest dobrym rozmiarem brzeg leciutko odstaje, ale jest miekki, wiec nie ma problemu - po prostu stanik jest ciut bardziej zabudowany niz w przypadku gdy byłby "wypełniony po brzegi", 30F z pewnoscia byłoby za małe sam materiał stanika raczej dość sztywny, ale nie drapie majtki wieeelkie - zazwyczaj biore rozm.10, tym razem pasują 8 Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Tiffany plunge a polka i polkopodobne? 08.10.09, 15:51 Czy któraś z Was mierzyła już może tiffany plunge? Szczególnie liczę na opinie osób, którym polkopodobne fasony Masquerade nie są przyjazne. Tiffany jest całkiem inaczej skrojona i zastanawiam się, czy mam szansę na _wreszcie_pasujący_plunge_ :) Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Tiffany plunge a polka i polkopodobne? 08.10.09, 16:26 podpinam się pod pytanie. też jestem bardzo zainteresowana tifffany plunge- jaki krój i jak wypada miskowo. jak pojawi sie w dopasowanej to na pewno zamawia, ale wolałabym jakieś dane... Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Tiffany plunge a polka i polkopodobne? 09.10.09, 08:46 zamówiłam w karoline (była szybsza od dopasowanej:) Jak tylko przyjdzie zdam relację:) Odpowiedz Link
kasienka.b maskaradki - Tiffany, Courtesan, Georgiana,Madison 09.10.09, 08:54 Nowe Maskaradki dostępne są też w Body - www.body.sklep.pl Zapraszam :) Odpowiedz Link
kasienka.b Tiffany plunge - relacja 09.10.09, 14:56 Przed chwilą mierzyłam Tiffany plunge - zdaję relację :) Krój to zdecydowanie strzał w dziesiątkę. Wszystkie plunge do tej pory cięły mi pierś - najbardziej Polka :) Tutaj zupełnie inne cięcia - pionowe i jest o niebo lepiej, bardzo ładnie przylega do piersi. Obwód standardowy, miska też. I do tego gładziutki i baardzo miękki, przyjemny materiał. www.body.sklep.pl/product-pol-97-Panache-Masquerade-Tiffany-Black-Plunge.html Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Tiffany plunge - relacja 09.10.09, 19:55 O to super:) Już się nie mogę doczekać, może w końcu będę miała ładnego plunga, który leży jak effuniak:) Bo moje poprzednie masqueradkowe plunge, jakieś się przymałe zrobiły: ( Odpowiedz Link
mmm-mm Jak myslicie, pojawia sie 60-tki w Bravissimo? 10.10.09, 04:22 Nie kupie zadnej maskaradki teraz z obwodem 65, bo a nuz ktoras bedzie w Bravissimo kiedys z obwodem 60. Tylko czemu im tak to wolno idzie... Jeszcze nawet fioletowa maia sie nie pojawila... Odpowiedz Link
kasienka.b Re: Jak myslicie, pojawia sie 60-tki w Bravissimo 10.10.09, 10:06 Bo w Bravissimo nie zawsze są wszystkie modele i nie zawsze są w 60tkach. Odpowiedz Link
nientepaura Georgiana 11.10.09, 14:43 mierzyła już któraś??jakie wrażenia??model podobny do którego z wcześniejszych??Bo ja mam problem z maskaradkami - jako rasowa 60tka wszystko mi lata po plecach, aż miło- zakochana w antośce, i jako jedyna z mierzonych dotąd maskaradek fajnie leży tylko luuuuźna jest;/alem coraz skłonniejsza jej to wybaczyć;> a georgianę pewnie będę musiała przetestować nabiustnie, no ale wszelkie komentarze mile widziane;) bo się obrażę na maskaradki i kupię kolejną arizę;> Odpowiedz Link
kasienka.b Re: Georgiana - relacja 11.10.09, 18:05 Georgiana w moim odczuciu podobna jest fasonem do Aragona. Tyle, że w Aragonie ta koronka mi zawsze odstawała mimo próbowania róznych rozmiarów. A tutaj wszystko ładnie przylega :) Zajrzyj na balkonetkę - tam jest zdjecie Georgiany na mnie. A odnosnie rozmiaru to są 60tki z Georgiany, więc powinno być ok, poza tym ona jest dosyć ścisła, na pewno bardziej niż Aragon. Odpowiedz Link
irenka65f ścisłość nowych maskaradek 11.10.09, 19:06 A czy byłabyś w stanie porównać ścisłość obwodów Tiffany i Georgiany do Luny, która wydaje mi się ścisła oraz do Pandory i English Rose, które wydają mi się luźniejsze (szczególnie Pandora)? Odpowiedz Link
kasienka.b Re: ścisłość nowych maskaradek 11.10.09, 19:35 Georgiana moim zdaniem najściślejsza, chyba bardziej niż Luna. Tiffany bandeau w miarę ścisła - porównywalnie do Antoinette i Luny, Tiffany plunge trochę luźniejsza - moim zdaniem jak Pandora. Do English Rose niestety nie potrafię się odnieść, bo nie miałam w rękach :) Odpowiedz Link
nientepaura Re: Georgiana - relacja 13.10.09, 15:31 Byłam, mierzyłam. Śliczna jest, to fakt, ale chyba małomiskowa.Nie było 28 (a normalnie noszę 28 FF/G), więc wzięłam 30 (na moje 67/89-90) i FF bułkowało, dopiero G było dobre.Może komuś się przyda taka informacja;)A antośka 30 FF jest dobra Odpowiedz Link
alexis-z Re: Georgiana - relacja 13.10.09, 18:40 Ja wczoraj kupiłam Georgine moje wymiary 69 a biust 88-89 kiedys nosiłam maskaradki 65e teraz raczej f mój star aragon tea 65e za mały w sklepie plundz pasowała mi chyba Tiffani 65f i ten nowy różowy w tym rozmiarze a Georginna 65e duzo za mała 65f troche bulkowała więc kupiłam 65ff przeraziłam się wprawdzie mam mały luz ale tyci ze własciwie nie odstaje więc sądzę ze przynajmniej o jedną miskę jest zanizony ale pięknie wygląda super kolor ciasny krój jak aragon miski 3 pionowe cięcie super i kolor a ja z antośka też mam problem 30e tużo za mały 30f za duży większa niż georgina 30ff może że inaczej ona leży i dlatego mi niepasowała Odpowiedz Link
mssmith Re: Georgiana - relacja 13.10.09, 19:52 Ja też byłam i mierzyłam. Bardzo przyjemny materiał, śliczny kolor. Obwód jeśli chodzi o ścisłość porównywalny do Analise, (mniej ścisły niż np. George). Niestety nie kupiłam, 60FF było na mnie za małe, a 60G za duże. Poprostu pech. Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Tiffany plunge - relacja 12.10.09, 16:48 Mam! (swoją drogą wielkie brawa dla karoline - zamówiony w piągtek rano i wówczas opłacony zostal jeszcze w piątek wysłany, a dziś jest już u mnie:) Do rzeczy: zamówiłam 34G na wymiary 80/103-103 (w porywach do 104, w tzw. zwisie 107). Obwód: raczej luźny, zapinam na ostatnią haftkę i nie czuję, aby był zbyt ciasny, więc modlę się coby sie nie rozciągnął, 32 byłby zdecydowanie lepszy:), ale jak wiadomo z braku laku czasami trzeba pójść na kompromis. Miski: ok, na mniejszej piersi minimalnie za duża, ale z kolei mniejsza zdecydowanie bułkowałaby na większej, a róznicy dużej nie mam. Krój i kształt: krój zupełnie inny od pozostałych masquaradkowych plungów takich jak polka czy kokietka,ale również inny od minueta. Na zewnątrz miski ma trzy przeszycia, co sugerowałoby może trzy szwy, ale tak nie jest - ma jedno pionowe cięcie na miseczce, co daje dużo lepszy efekt niż przy pozostałych masqueradkowych plungach - piersi zdecydowanie nie dziobują (przynajmniej moje) i są ładnie zaokrąglowe. Stopień zabudowania: średni - mniej więcej jak minuet. Materiał - mięciutka i bardzo przyjemna satyna, miseczki usztywnione, ramiączka wykonane z tego samego materiału (obszyte z dwóch stron) - tylko na czesci długości normalna taśma z regulowaną długością, ramiączka raczej wąskie , na oko ok. 1 cm. Podsumowanie: zostaje, bo to jedyny logiczny czarny plunge jakoego w tej chwili mam ( z pozostałych ciemnych jakoś mi się powyrastało), nieststy jako wadę wskazać muszę wyjątkowo moim zdaniem luźny obwód. Miskowo wypada moim zdaniem jako małomiseczkowiec (ale takie jest moje zdanie o wszystkich plungach masquerade, z ktorymi miałam do czynienia). Dla porównania half cupy masquaradkowe (maia, isis, soria) noszę 32G, choć jakby miały nieco większe miski to byłby ideał. A ideał byłaby konstrukcja effuniaka wykonanana przez masquerade z ich materiałów i w ich stylu:) Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: Tiffany plunge - relacja 13.10.09, 22:21 To świetna wiadomość, że leży inaczej niż polkopodobne - na to właśnie liczyłam patrząc na krój na zdjęciach. Dziękuję za informację :) A czy będziesz mieć w sklepie obwody 34? Odpowiedz Link
black_halo Aragin 36FF 12.10.09, 09:37 Wlasnie wyciagnelam ze skrzynki i jest, cudowny ! jestem zachwycona po prostu ! Aragin jest sliczny, staynka jest zawsze mila memu sercu. Faktycznie robi idealne jabluszka i jest zabojczo wygodny ! Myslalam, ze 36FF moze byc za duze ale jednak nie jest. Na moje 86/114 pasuje w sam raz, obwod zapinam na najluzniejszej haftce i nie jest za luzny, powiem wiecej calkiem scisly ale nie pije mnie jak George. Ah, cudowny zakup w cudowenjcenie (na curvylicious za jedyne 12.99 funciakow ale dostepny chyba tylko w 3 rozmiarach). Odpowiedz Link
ciociazlarada Gorset Hestia 12.10.09, 12:45 Właśnie przyszedł z Figleaves. Zostawię, bo to prezent od TŻ. Ale ogólnie: -2 w skali od 1 do 10:). Zamówiłam swój rozmiar stanikowy, 30DD. Plus za przyzwoite trzymanie, nie spodziewałam się oczywiście, że będzie taki jak inne moje gorsety, mocarne w rodzaju What Katie Did, ale i tak: zasznurowanie - niemożliwe, wstążeczka jest może ładna, ale do niczego, normalnie umiem zasznurować się sama nawet bardzo ciasno bez pomocy osób trzecich, z tym satynowym kawałkiem czegoś nie daję rady. Zapięcie pod spodem: to w sumie na plus, szkoda że plącze się strasznie w tą nieszczęsną wstążeczkę, patrz punkt pierwszy. Ozdobna koronka marnej jakości. Fiszbiny gigantycznie wysokie, jakbym nie założyła wbijają się pod pachy. Miski niby dobre, ale jakieś szerokawe i płytkie, no i w związku z tymi fiszbinami powstają mega wałki i ogólny efekt jaki uzyskuję można określić zapożyczeniem z sektora IT: wobbly windows:). Ramiączka do regulacji tylko na bardzo krótkim odcinku. Po zdjęciach nie spodziewałam się szału, ale żeby aż tak kiepściutko? Poważnym miłośniczkom gorsetów nie polecam. Zdjęłam i z ulgą wlazłam spowrotem w obleśne Rio. Odpowiedz Link
2tea Re: Gorset Hestia 12.10.09, 13:22 To nie zostawiaj, tylko odeślij i powiedź TŻ, że znajdziesz sobie coś wygodniejszego. Prezent prezentem, ale może nie warto się męczyć. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Gorset Hestia 12.10.09, 20:14 Informuję, że dokonałam kilku istotnych przeróbek w Hestii. Po pierwsze, ta nieszczęsna wstążeczka - out, wziełam normalną sznurówkę ze starego Agenta i przewlekłam, oczywiście tak jak należy ze ściąganiem i wiązaniem w talii. Po drugie, wyjełam te niezbyt ładne cienkie paski do pończoch i założyłam porządne, też ze starego Agenta. Po trzecie, podarowałam sobie idealne dopasowanie w biuście i opuściłam go minimalnie, oczywiście fiszbiny niekompatybilne ze mną zupełnie, ale efekt super. Gorset zostaje, nie jest może tak miły jak moje dusiciele, ale da się dla odmiany wytrzymać w nim spokojnie cały dzień. Ot, taka krzyżówka między poważnym gorsetem, a różnymi koronkowymi badziewiami. W sumie udana krzyżówka. No i wynika z tego, że Agent Provocateur to najlepszy producent części zamiennych:D Odpowiedz Link
black_halo gdzie kupic przeceniona hestie? 13.10.09, 08:31 Normalna cena 30£ przyprawia mnie o zawrot glowy, polskie sklepy tez - niby 4 ostatnie rozmiary a stanik tylko 9 zlotych tanszy ... macie jakies namiary na inne niz brastop i curvylicious sklepy z tanszymi biustonoszami? Odpowiedz Link
jud.yta Re: gdzie kupic przeceniona hestie? 13.10.09, 09:26 Jaki potrzebujesz rozmiar? Odpowiedz Link
black_halo Re: gdzie kupic przeceniona hestie? 13.10.09, 11:41 zalezy jak bardzo jest scisla 34G najprawdopodobniej. Odpowiedz Link
jud.yta Re: gdzie kupic przeceniona hestie? 13.10.09, 18:14 www.lingerieplease.co.uk/index.php?page[product]=779 Tu jest za 22,49Ł kremowa. Odpowiedz Link
black_halo czarna i kremowa hestia bedzie na curvylicious 14.10.09, 08:15 Napisalam do ich customer service i nie moze uwierzyc ! Odpisali, ze bedzie ! Dziekuje za wiadomosc ale ja wlasnie chociaz jednego straplessa potrzebuje ;) Odpowiedz Link
vesper_lynd TIFFANY - bandeau 14.10.09, 19:29 Dotarła wreszcie i jest cudna! Piękna. Atłasowa, gładka, luksusowa - aż żal chować pod bluzką :) O niebo bardziej mi się podoba niż Antośka. Minimalistyczna, trochę retro. Małomiseczkowa - mam 65G przy 72/96 i bułkuje mi nieco większą pierś :/ ale spoko, bo chudnę i biust mi systematycznie spada. Spłaszcza, z profilu są dobre centymetry mniej - szczególnie porównując do troszkę stożkującej Darcey. Kulki spiętrzone oczywiście, niestety - niewielka możliwość regulacji długości ramiączek. Obwód zdaje się być luźny, a gładka, atłasowa całość jakby się zsuwała wciaż w dół... Ale piękna, piękna po stokroć, czuję się jak Batgirl ;)) Odpowiedz Link
anuula12 Re: TIFFANY - bandeau 14.10.09, 19:42 Trochę mnie podłamałaś - miałam nadzieję, że będzie ścisła, bo 65-tki są na mnie trochę za luźne, a tu jeszcze ekstra luz gratis...no nic, trudno. Ale przyznjaę, mi też się dużo bardziej podoba niż Antoinette ;] Odpowiedz Link
amy77 Re: TIFFANY - bandeau 15.10.09, 23:00 Mierzyłam ją dziś i zdecydowanie mi się nie podoba na biuście - sprawiła że wyglądał jakby go nie było :-( O wiele bardziej do gustu przypadło mi Tiffany plunge z którą wyszłam ze sklepu :-) Popieram że materiał cudny! Zmysłowa czerń robi piorunujące wrażenie ;-) Odpowiedz Link
mmm-mm Odpowiedz bravissimo w sprawie maskaradek. 16.10.09, 06:07 Wg mnie to jest takie na odp... sie. Myslalam ze tylko mi sie zdarzaja czasami literowki (napisali colours zamiast colous):D We are going to be having a couple of new Masquerade styles in our winter range that is due out in November. We will be having the Antoinette basque in the black/teal and a couple of colous in the Georgiana bra. Zamierzamy miec kilka biustonoszy masquerade w naszej zimowej ofercie zaczynajac od listopada. Bedziemy miec turkusowy gorset antoinette i pare kolorow Georgiany. Nie, wcale mnie to nie zadowolilo. Spytalam sie ktore z biustonoszy beda miec od obwodu 60, a nie jakie beda w ofercie do cholery:( To juz lepiej jakby napisali ze nie moga udzielic takiej informacji albo ze nie wiedza, a nie bawic sie w jakies tlumaczenia dobre dla kompletnie naiwnej osoby. Odpowiedz Link
yaga7 Tiffany plunge 20.10.09, 08:47 36FF na 79/107 Ponieważ z niektórych maskaradek 34G wyrastam, a zwłaszcza dotyczy to plandży, zamówiłam 36FF. Na pewno obwód 34 byłby lepszy, no ale cóż zrobić. Podszyję albo będę rzadko w nim chodzić ;) Miski są na styk. Nie wiem, czy 36G nie byłoby lepsze, ale posprawdzam to jeszcze pod różnymi bluzkami, a poza tym teraz jestem w górce rozmiarowej ;) Robi śliczny dekolt, dużo ładniejszy niż Minuet czy mierzone przeze mnie effuniaki. Mam nadzieję, że nie zrezygnują z tego fasonu, bo bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link
monikas27 Re: Tiffany plunge i inne jesienne 20.10.09, 14:48 Zwykle noszę 65 G, a tu porażkaaaaa wszystkie 65-tki poza Georgianą były na mnie za luźne nawet na środkowej haftce :( Georgiana za to była za mała w miskach buuuuu :( Nie zgodzę się z opinią że Madison jest małomiseczkowy wg. mnie w normie to samo Tiffany, Georgiana zdecydowanie mniejsza niż standard. Odpowiedz Link
dopasowana_pl Re: Tiffany plunge 29.10.09, 15:12 od wiosna/lato tiffany plunge w kolorze czarnym ma wejść jako bazówka masquerade ;) Odpowiedz Link
irenka65f Tiffany plunge 22.10.09, 00:24 Mam i ja. Na 70/92-94 30FF. Domówię jeszcze 30G dla sprawdzenia bo na większej piersi jest bardzo na styk, chociaż mam wrażenie, że zostanie FF, ale skoro będę jeszcze zamawiała bandeau (oszalałam na punkcie tej kolekcji) to przy okazji przymierzę sobie większego plungea. Wracając do wrażeń. To będzie na pewno mój najwygodniejszy stanik. Pod tym względem ideał. Przy okazji muszę zdementować pogłoski o wyjątkowej rozciągliwości tego modelu. Rozciąga się 1-2cm więcej niż Luna w tym samym rozmiarze, ale w spoczynku jest zdecydowanie węższy. U mnie trzyma stabilnie na najluźniejszej haftce, choć oczywiście mogę się też zapiąć najciaśniej. Ramiączka mam skrócone maksymalnie i niewykluczone, że będę musiała jeszcze je ciut skrócić. Za to malusieńki minusik. Kształt - rzadki w plungeach - idealnie okrąglutkie piersi. Troszkę mniej wysuwa do przodu niż Luna. Jak włożyłam bluzkę to zrozumiałam co daslicht miała na myśli jak pisała, że zaokrąglające staniki źle prezentują się pod zabudowanymi bluzkami. Rzeczywiście taki biust pod np. gładkim golfem wygląda przyciężko. Zdecydowanie lepiej np. prezentuje się Luna, która robi te jabłuszka takie troszkę ostrzejsze, choć nie są to na pewno dzioby ani rakiety. Kształt i zabudowanie samej miseczki zdecydowanie lepsze niż innych plungeów - nie ma wydłużenia miseczki z boku aż pod obojczyk, przez co nie ma tam takiego pustego miejsca, które u mnie wystękuje w innych modelach w tym fasonie. Fajnie wycięty pod pachą. Nie mierzyłam, ale myślę, że nie powinien wystawać spod bluzki bez rękawów. No i szwy nie przebijają przez obcisłą bluzkę. I najlepsze - dekolt. Niesamowity. Tak pięknie wyeksponowanych piersi, ale zupełnie bez ściśnięcia, nie mam w żadnym innym staniku. żadnego wpijania się brzegu miseczki w pierś, żadnego wypadania środkiem (choć mostek niziutki), żadnych seksi buł. Tylko uniesione i zbliżone do siebie idealnie okrągłe piesi. Delikatna kreseczka, osiągnięcie której, nie jest wcale takie łatwe w przypadku tak niedużych piersi. Pod tym względem stanik idealny. I jeszcze uroda - moim zdaniem przepiękny. Idealnie elegancki, idealne kusidełko bez dosłowności i do tego idealnie wygodny. Stanik na co dzień i od święta. Pod małą czarną i pod dżinsy. Na elegancką kolację i rozbieraną randkę. Już go uwielbiam. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Wrzosowa Antoinette 24.10.09, 21:25 Po długich poszukiwaniach upolowałam na ebayu mój wymarzony kolor Antośki i do tego w moim rozmiarze 30 G! Obwód w sam raz na moje 73 cm, miska wystarczająca na 96 cm. Stanik jest prześliczny, typu bandeau, bardzo starannie wykończony, na mostku dwa wiszące sztuczne bursztynki, ramiączka z aksamitu o ton ciemniejszego. Megawygodny w noszeniu (choć na początku lekko skrzypiał :D), jedyne zastrzeżenia mam do ramiączek, które są jakby zbyt miękkie i potrafią się zrolować - wtedy wbijają się i przeszkadzają, wymagając ręcznej korekty. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Wrzosowa Antoinette 08.11.09, 20:05 Po jakimś czasie użytkowania muszę zweryfikować informacje dotyczące obwodu wrzosowej Antośki, jest luźny, mocno się rozciąga. Muszę się więc zapinać na najciaśniejsze zapięcie, żeby było dobrze. Ale nadal stanik tak śliczny, że nic mnie do niego nie zniechęci ;) Odpowiedz Link
nientepaura Re: MASQUERADE - 4 29.10.09, 15:05 muszę, muszę, muszęXD właśnie przyszła do mnie antośka heather/oyster zakupiona na ebayu za całe 24,99$.Jest po prostu cudowna,co do rozmiaru, moim zdaniem standard jak na antośkę - nie ma różnicy pomiędzy poszczególnymi kolorami: mierzyłam 30FF teal i taki sam oyster leży równie cudnie - moim zdaniem nawet lepiej, ale to kwestia umiłowania tego koloru - teraz zmykam na poszukiwanie jakichś pasujących doń gaci;) Odpowiedz Link
nientepaura Re: MASQUERADE - 4 29.10.09, 15:17 jak szaleć, to szaleć - a co! wiem, że antosiek są 4,czy tyle samo jest gorsetów??jakoś nigdzie nie widziałam gorsetu wrzosowego, a w tej chwili dałabym za niego każde pieniądze;) Odpowiedz Link
ptasia Antośka wrzosowa 30ff 30.10.09, 13:55 właśnie przyjechała wrzosowa Antosia z tego samego źródła i za tą samą cenę :) A teraz co powiedział mój mąż, jak mnie zobaczył. Skrzywił się i: "Po pierwsze, co to za siny kolor, nie powinnaś takich nosić [jestem blada i z wieloma pastelami się zlewam. Ale Antosia imho nie taka jasna]. Po drugie, nie ten fason [nie lubi bandeau]. Po trzecie, tu [palec wskazuje oskarżycielsko mniejszą p.] odstaje". Cóż, w sumie wiedziałam, że mu się nie spodoba. A, jak założyłam bluzkę: "No, zakryte lepiej". Mi się podoba :) Taka, jak miałam nadzieję, że będzie. Obwód przyjemnie ścisły, ale wygodny. Rzeczywiście coś skrzypi :). Miski - duża dobrze wypełniona i w ogóle miodzio, mniejsza trochę odstaje, fakt. Ale nie mocno, i pod bluzką nie widać, no i przy mojej asymetrii to wliczone w ryzyko. Może 30f byłoby lepsze - Aragona w sumie też mocno zaniżyłam - ale mam też teraz chyba jakiś dół rozmiarowy (ciut schudłam). Teraz o kształcie pod bluzką - imho zdecydowanie do dekoltów w karo, wtedy jest bdb (sprawdziłam w 2 bluzkach). W innych wygląda dziwnie, przez to chyba, że stanik spłaszcza mocno biust z boku, by wypchnąć górą. Jedno, co mnie martwi, to trwałość materiału i potencjał mechacący, który już niestety widać. Anyway, jestem zadowolona, choć nie będzie to mój nr 1. Tu rządzi Aragon ;) Odpowiedz Link
iwon01 Masquerade Coquette Bra 02.11.09, 13:41 Czy ktoś może mi napisać jak z rozciągliwością u kokietki? Przy wymiarach 80/94 kupiłam 32E i miseczki można powiedzieć, że są ok, ale obwód mnie ciśnie. Po całodniowym noszeniu szczególnie uciska przy fiszbinach. Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: Masquerade Coquette Bra 02.11.09, 14:34 nosilam kokietke jakies pol roku (oczywicie nie codziennie) nie rozciągnela sie nic a nic, ja przy 80 pod biustem celowalabym raczej w 75 (mialam 69 gdy kupowalam 30) Odpowiedz Link
ptasia Re: Masquerade Coquette Bra 02.11.09, 14:41 mam jasną 30ff na wymiary 72/95, wydaje mi się dość ścisła - noszę na 1szej haftce, jest mi ścisło, ale wygodnie. Obwód wydaje mi się na tyle stabilny, że wydaje mi się, że mogłabym zaryzykować 32. Na razie się w ogóle nie rozciągnęła, ale prawdą jest, że nosiłam ją tylko kilka razy. Odpowiedz Link
iwon01 Re: Masquerade Coquette Bra 02.11.09, 14:52 Czyli marne szanse. Wymieniać na 34D, tak jak wychodzi z kalulatora? Odpowiedz Link
siarkaa Re: Masquerade Coquette Bra 08.11.09, 01:58 iwon, wedlug mnie za maly obwod. Kokietka dosc scisla jest, jak i inne Maszkaradki, tak ze nie ma powodu zbytnio zanizac obwodu. dla porownania ja przy 72 cm na scisk pod biustem nosze 70 - tke wlasnie. nadto miej na wzgledzie, ze Kokietka jest raczej malomiskowa. z moich obserwacji wynika, ze im wyzsza miska, tym rozbieznosci wieksze (kolezanka noszaca duzo wiekszy rozmiar twierdzi, ze Kokietka w porownaniu z innymi modelami ma miske az o dwie mniejsza!). przy czym na moje oko przy 34D, miska bedzie mniejsza o nawet mniej niz pol. Odpowiedz Link
yaga7 Tiffany bandeau - kłujące fiszbiny? 02.11.09, 16:06 Przyszedł 80FF na 79/107 i jakaś masakra. Rozmiar - miska i obwód - w porządku, ale to, co się dzieje pod pachą to jakieś okropieństwo. Fiszbiny od misek (bo są jeszcze usztywniające fiszbiny pionowe) dźgają mnie w ciałko i nie da się w tym chodzić. Po prostu materiał od spodu jest zbyt cienki i fiszbina przebija. Nie sądzę, żeby coś dało kombinowanie z ramiączkami / rozmiarem itp. A szkoda, bo piękny jest... Odpowiedz Link
irenka65f Re: Tiffany bandeau - kłujące fiszbiny? 04.11.09, 23:52 A na mnie wcale nie leży. 30G za ciasna i ciut za duże miseczki. 32E - mała miska, 32F - za wysoki pod pachą, kłują fiszbiny, miseczki układają się jakoś niesymetrycznie, może są trochę za duże bo środkiem odstają, ale za to pod pachą buła jakiej nie mam w żadnym staniku. Bardzo żałuję. A tak ładnie wyglądał w katalogu :-( Odpowiedz Link
urkye ZAMKNIĘCIE WĄTKU 08.11.09, 09:50 Aktualny wątek przekroczył 500 postów, pora więc go zamknąć. Wszelkie uwagi dotyczące staników tej marki wpisujmy do nowego wątku, pod adresem: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,102676520,102676520,MASQUERADE_5.html Odpowiedz Link
inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 19:28 Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników Masquerade w Biuściastym Katalogu Staników: kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?513705 Odpowiedz Link
inez69 Re: Recenzje staników w BKS 02.12.09, 23:14 Przepraszam za pisanie w zamkniętym wątku, ale w spisie producentów nikt nie dodał nowszego. Oczywiście już uzupłeniłam:) Odpowiedz Link