lalinia cleo charlie 02.06.09, 19:45 witam, ciekawa jestem opinii na temat tego turkusowego stanika, bardzo mnie kusi. Czy w przypadku MASQUERADE zawsze trzeba celować w większą miskę??? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: cleo charlie 02.06.09, 21:33 Cleo Charlie, jak sama nazwa wskazuje, jest stanikiem marki Cleo, więc wpisz się proszę w tym wątku :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=92741596&a=92741596 Odpowiedz Link
majkagra Aragon Champagne 03.06.09, 23:01 Dziewczyny, poradźcie, proszę:) Chciałam zamówić dla koleżanki (zwerbowanej;) w/w Aragon. Kobitka ma wymiary 80/96-97. Jak rozmiar byście poleciły? Z góry wielkie dzięki:) Odpowiedz Link
majkagra Aragon champagne 09.06.09, 14:15 Dziewczynki, pomóżcie proszę!:)) Właśnie dotarł do mnie zamówiony dla koleżanki Aragon Champagne w rozmiarze 34D; przymierzyłam i przy moich wymiarach 73/92 biust wygląda w tej miseczce 34/D pięknie!!! Pod biustem jest oczywiście zbyt luźny. Czyli powinnam dla siebie zamówić rozmiar: 30FF? (skoro D przy 34 pod biustem jest odpowiednia dla ktosia o wymiarach 94 w biuście?) Przepraszam za marudzenie ale mam już mętlik w głowie przez te biustonosze;))) Odpowiedz Link
klaviel Re: Aragon champagne 09.06.09, 22:04 Mam takie same wymiary i mam Aragon Champagne 30F ,leży idealnie,miski są pięknie niskie , a piersi pełne. W FF może Ci odstawc górny brzeg. Odpowiedz Link
jud.yta Pandora zielona 28 na Listkach :) 05.06.09, 08:55 Na Listkacj pojawiła się zielona Pandora w obwodzie 28 :) Może nie tylko Bravissimo będzie miało Maskaradki 28. Super :) Odpowiedz Link
irenka65f Pandora zielona 28 na Listkach - kto kupił? 06.07.09, 22:48 No to przyznać się, która mi go wykupiła? :-) Oglądałam go kilka dni, a teraz właśnie zniknął. A poważanie. 30FF odstąpiłam koleżance bo za duży był. Lunę noszę 30F i świetnie się w niej czuję, ale ta Pandora rozciągała się w obwodzie przynajmniej 5-7 cm więcej niż Luna. To zastanawiałam się czy Pandora 28G mogłaby być dobra. Odezwij się szczęśliwa posiadaczko tej Pandory. Napisz jakie masz wymiary i jak leży to może ja też spróbuję taką upolować. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Pandora zielona 28 na Listkach - kto kupił? 06.07.09, 23:41 Mam Pandorę 28G ale czarną i nie z Lisków :) Moje wymiary w sygnaturce. Lezy idealnie, choc mogłaby byc trochę ciaśniejsza w obwodzie. Robi piękne jabłuszka :) Odpowiedz Link
czerwona_pomadka SZARA Polka a BŁĘKITNA w paski - pytanie o miski 06.06.09, 15:03 jak się mają do siebie miski w tych wersjach kolorystycznych? W szarej są dość duże, a w tej niebieskiej/błękitnej? Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link
jud.yta Re: SZARA Polka a BŁĘKITNA w paski - pytanie o mi 09.06.09, 18:18 Miałam te dwie Polki w rozmiarze 30F, dla mnie miski w nich były raczej standardowe, i raczej takie same w szarej i błękitnej. Błękitna nie dziobuje tak jak szara, dużo ładniej leżała. Odpowiedz Link
sprezzaturka Re: SZARA Polka a BŁĘKITNA w paski - pytanie o mi 06.07.09, 10:26 Szarej nie mam, mam brązową. W porównaniu do niej niebieska miski ma trochę mniejsze. Moim zdaniem, oczywiście. Odpowiedz Link
korcia88 Polka 09.06.09, 18:43 Witam. Właśnie odebrałam Polkę w kolorze duck egg, rozmiar 32F i strasznie się rozczarowałam. Po pierwsze naczytałam się jakie są ścisłe, a mogę się od razu zapiąć na najciaśniejszą haftkę przy 76 pod biustem. W biuście mam 97-98, a miska Polki jest albo jakoś dziwnie wyprofilowana, albo sporo za mała, krawędź bardzo wbija się w piersi. Stąd moje pytania: -czy ten kolor Polki ma bardziej rozciągliwy obwód niż inne? -czy ta miska jest za mała czy po prostu nie na mój biust? -próbować inny rozmiar (jeśli tak, to jaki?), czy rozejrzeć się za innym modelem? (jakim? zależy mi na plunge) Mogę jeszcze dorzucić, że niedawno kupiłam turkusowego Aragona również w rozmiarze 32F i na początku był trochę za duży, ale teraz jakby zrobił się dobry... A Freya Zeta 32F chyba trochę bułkuje. Czy to znaczy, że powinnam się przerzucić na większą miskę, mimo, że wymiary na to nie wskazują? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link
boziaj Re: Polka 09.06.09, 18:46 IMO ten kolor jest zdecydowanie bardziej rozciagliwy niz pozostałe co do rozmiaru (miski) to trudno oceniac bez fotek, ale mi pasuje polka 32E na 93 w biuscie i na pewno nie jest za duza, raczej na styk Odpowiedz Link
kalia2010 Re: Polka 09.06.09, 20:06 Mam Polkę 65FF i nie zapinam się nawet na pierwsza haftkę, nosze go z przedłużką. Mam 73cm pod biustem. Odpowiedz Link
majkagra Jaki to model (podobno Masquerade?) 12.06.09, 15:36 img191.imageshack.us/img191/6012/ponf.jpg A góry dziękuję za info:) Odpowiedz Link
irenka65f Luna 65 FF 14.06.09, 23:25 Właśnie kupiłam. Pomagała mi pani w Milli. I chyba jednak jest za duży :-( Nosiła Gretę (Freya) 65F i po 3 tygodniach zrobiła się za mała. No to postanowiłam spróbować stacjonarnie. Trudno, drożej, ale może z fachową poradą, a tu zonk. Mierzyłam 65F, ale wydawało mi się, że bułkuje i pani w sklepie też stwierdziła, że potrzebuję większy i teraz na mniejszej piersi załamuje się jak włożę obcisłą bluzkę (a pod takie miał być bo nie zaznaczają się brodawki). Nie mogę go już oddać. W dodatku strasznie mi się podoba. Tak bardzo, że właśnie zamówiłam przez internet mniejszy ;-). A może on ma niedobry fason na mnie i zostanę z dwoma niedopasowanymi? Ma któraś ten stanik i może coś o nim powiedzieć? Odpowiedz Link
majkagra Re: Luna 65 FF 14.06.09, 23:36 Irenko, mierzyłam w sklepie Lunę w rozmiarze 65F i leżała bosko (mam 73/92~93), ale skusiłam się na Shanghai'a (pani doradziła 65G) i potem musiałam go odsprzedać (fotki w galerii) gdyż był dużo za duży:/ Luna leżała idealnie w mniejszym rozmiarze i teraz sama szukam 65F w przystępnej cenie;). Podejrzewam, że mniejsza będzie pasowała na Ciebie:) Ślicznie wygląda w niej dekolt:) Odpowiedz Link
irenka65f Re: Luna 65 FF 14.06.09, 23:46 Zamówiłam na www.curvylicious.co.uk mój pierwszy zakup w zagranicznym sklepie. Z przesyłką niecałe 22 funty. To naprawdę tanio. Jak wyjdzie mi ten zakup to się odważę i tak właśnie będę kupować bo ceny baaardzo przystępne. Odpowiedz Link
majkagra Re: Luna 65 FF 15.06.09, 17:38 W sklepie w Pl luna kosztowała 185zł, zatem rzeczywiście fajna cena w wymienionym przez Ciebie sklepie:) Ech, już teraz bym się skusiła Irenko na Lunę, ale przesadziłam ostatnio z zakupami "stanikowymi", a uznany za zbyt mały - mierzony przed okresem Aragon - teraz pasuje idealnie;) Zatem będzie stanikiem "pookresowym ";) Odpowiedz Link
irenka65f Re: Luna 65 FF 15.06.09, 21:26 A jaki masz rozmiar Aragona. Bo my jakieś podobne rozmiarowo jesteśmy ;-) Ja teraz (po przepłaceniu w sklepach stacjonarnych i polskich internetowych) odkrywam zalety zakupów na ebay i w sklepach zagranicznych. Szokujące różnice w cenach :-0 Odpowiedz Link
majkagra Re: Luna 65 FF 15.06.09, 22:10 Po bardzo okazyjnej cenie kupiłam rozmiar 32DD (nigdzie nie mogłam znaleźć 30F :/. Zdawałam sobie sprawę, że ryzykuję. Choć przy tym kroju biustonosza, nawet jak minimalnie jest mniejszy niż powinien być, biust wygląda ok. Tylko pod biustem wolę ściślej. Może podszyję trochę? Irenko, mam wymiary: 73/92~93. Odpowiedz Link
majkagra Re: Luna 65 FF 15.06.09, 22:13 A jeszcze co do sklepów internetowych: właśnie dzięki uprzejmości Boziaj, przyłączyłam się do zamówienia z listków. Potrzebowałam dół od vodkatini cocoa bay. I jest teraz obniżka:) Szkoda, że nie mieli akurat obniżki na Lunę czy Maję;) Odpowiedz Link
teresa104 LUNA - pytanie 20.06.09, 10:20 Chciałabym lunę, ze względu na niski mostek. Jednak boję się, czy nie robi efektu skośnych dziobów, tak jak polka na przykład. Jak z wielkością misek i rozciągliwością? Odpowiedz Link
majkagra Re: LUNA - pytanie 20.06.09, 18:52 Teresko, u mnie np. Shanghai robił efekt skośnych dziobów (ale był źle dobrany(za duży) a Luna w moim standardowym rozmiarze leżała cudownie!:) I żałuję, że jej wtedy nie kupiłam. Ale widzę, że na allegro teraz właśnie luna jest w niższej cenie (chyba 129zł?) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
teresa104 Dzieny:) Może się skuszę. 21.06.09, 01:17 Chyba poczekam jeszcze na jakąś opinię w kwestii dziobowania u luny. Potrzebuję stanik tego typu, bo zaobserwowałam nieładny objaw u siebie. Mianowicie między piersiami, tam gdzie zawsze mam fiszbiny balkonetek (które ukochałam, bo robią mi najlepszy kształt), które lubią się tam odciskać, mam ciemniejsze ślady. Skóra ciemnieje od ciągłego ucisku. Normalnie żółte krechy. A dozbrajanie mojego mostka naprawdę nie jest potrzebne, piersi mam (mimo migracji) drobne, rozstawione, bo szkielet mam duży. Ideałem byłby stanik o pionowych cięciach i plandżowym mostku - istnieje coś takiego w naturze? Nie wiem jeszcze czy 70E, czy 65FF (75/94-96 (ale to 96 ze względu na lekkie zeszczuplenie występuje przez 2-3 dni w mcu)). Wydaje mi się, że w 70E mam za blisko siebie szczyty piersi. Wygląda to, jakby biust pochodził z innego człowieka, węższego w klatce. Boję się jednak, że w 65 się nie zmieszczę. Odpowiedz Link
irenka65f Re: LUNA - pytanie 29.06.09, 17:32 No i mam 65F! Po tygodniowym urlopie wyjęłam ze skrzynki. Przesyłka trwała troszkę ponad tydzień. Cudny jest. Leży świetnie. Oczywiście świetniej na większej piersi, ale to już musi tak być. Mięciutki, milutki, śliczniutki. Włożyłam pod gładką bluzkę z dekoltem i wciąż w ten dekolt zaglądam. Już go uwielbiam, więc jak jeszcze trochę zmigruję (mam nadzieję bo dobre staniki noszę dopiero drugi miesiąc) to mam większy w szufladzie ;-). A szorty do niego śliczne chociaż wolę normalne figi to tych też na pupie nie czuję. Odpowiedz Link
irenka65f Re: LUNA - pytanie 14.07.09, 20:33 No i po 2 tygodniach Luna 30F wciąż dobra, ale już bardzo na styk. Przymierzyłam czekającą w szufladzie 30FF i (ciekawe, ciekawe) znacznie mniej za duża niż niespełna miesiąc temu. Faktycznie migracja wariuje. Suuper. Odpowiedz Link
wiosenka23 Re: LUNA - pytanie 21.07.09, 15:16 Ja jestem szczęśliwą posiadaczką luny od ok. 3 miesięcy. Normalnie noszę 65FF (np. cassie) ale lunę wzięłam o rozmiar mniejszą żeby uzyskać jeszcze lepszy efekt w bluzeczkach z dekoltem V :) Absolutnie nie robi "dziobów". Jedyny minus to długie ramiączka. Ja je już przy zakupie skróciłam. Staniczek przepiękny. Szukam czegoś podobnego :) Odpowiedz Link
luincir Pandora a Hestia strapless - pomocy? 16.06.09, 00:24 Czy któraś z Was ma może oba modele, albo przynajmniej przymierzała, żeby porównać miseczki? Mam czarną Pandorę 30F i jest na styk, a chciałabym sobie sprawić czarną Hestię strapless, ale nie wiem, jaki wybrać rozmiar. Czytałam, że to dużomiskowiec, ale nie mam porównania z innymi Maskaradkami i nie wiem, która jest stanardowomiseczkowcem. Odpowiedz Link
myff Re: Pandora a Hestia strapless - pomocy? 24.06.09, 21:53 Ja mierzyłam niedawno czarną hestię i przy moich zmiennych rozmiarach ok.96cm była na mnie ciut za duża w rozmiarze 65G ale już w 65FF bułkowała. Odpowiedz Link
myff Hestia to dużomiseczkowiec? 24.06.09, 21:56 Bo ja nie znalazłam takiej informacji, poza tym chciałam wiedzieć jak wypada przy takim szanghaju, przynajmniej czarna(ale zrozumiałam, że "biała" jest znacznie mniejsza niż czarna albo odwrotnie)czy są duże różnice? i w którą stronę? i do jakiej właściwie miski dobija szanghaj? z góry dzięki. Odpowiedz Link
kura17 MAIA - potrzebuje szybkiej pomocy rozmiarowej 16.06.09, 21:37 zastanawiam sie, jaki rozmiar mai kupic. aragon turkusowy 34FF byl odrobine za duzy na mnie. hestia 34FF odrobine za mala. rio i eleanor raisin sa dobre w rozmiarze 32G, eleanor pistacjowa 34G jest troche za duza. milie 32G jest troche przymala. retro plunge pasuje 34G. brac maie 34FF czy 32G? ma ktos moze ktorys z wymienionych stanikow i potrafi doradzic? ja jestem malo scisliwa, np eleanor 32 mnie gniecie... tak wiec "nie boje sie" obwodu 34 ;) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: MAIA - potrzebuje szybkiej pomocy rozmiarowej 16.06.09, 21:44 Kasica pisała na stanikomanii, że Maia ma dość duże miski, ale mniejsze niż Aragon turkusowy ;) Odpowiedz Link
kura17 Re: MAIA - potrzebuje szybkiej pomocy rozmiarowej 16.06.09, 22:15 to ryzykuje 34FF :) dzieki! Odpowiedz Link
nowokaina123 co podobne do nemesis? - help 28.07.09, 21:38 Dziewczyny kochane, wlasnie odkrylam, ze nemesis (obok kokietki) to moj absolutny faworyt i teraz na gwałt szukam czegos, co ma taki sam kroj, ale kolor bardziej letni (bo ten brąz na lato to raczej średni...) A czy w kolekcji jesiennej nemsis ma jakąs godną następczynię? Wiem juz, że nie dla mnie aragon (turkus), polka (szara), english rose (baaaaaaaaaaardzo żałuję). Moze więc maia? Poradzcie, plisss Odpowiedz Link
czerwona_pomadka pytanie do właścicielek BŁĘKITNEJ POLKI w paseczki 17.06.09, 19:07 czy ten stanik odznacza się pod białymi lub jasnymi koszulkami, topami? Bardzo proszę o odpowiedź Odpowiedz Link
mamami Minerva 30E 23.06.09, 18:52 Zamówilam ją w promocji w Dopasowanej, z naiwna nadzieją na jej dużomiseczkowość ;) Oczywiście okazała się na mnie cudnie za mała i musiałam odesłać. Biustonosz piękny, czarno - srebrny haft, miejscami przeźroczysty. Ramiączka regulowane tylko w cześci, oczywiście mi trochę za długie. Obwód bardzo luźny, spokojnie mogłabym nosić 28, mimo że nie należę do osób specjalnie ściśliwych. Myślę, że odpowiedni rozmiar zrobiłby ładny dekolt ale na pewno kosztem spłaszczenia piersi od dołu. Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Sahara gorset a stanik 24.06.09, 17:47 Czy stopień zabudowania gorsetu Sahara i stanika Sahara jest taki sam? Chodzi mi o "górę" gorsetu, zabudowanie przy piersiach oczywiście. Mam gorset, chciałabym też stanik, i chcę się dowiedzieć jak z tym zabudowaniem. Potrzebuję czegoś podobnego do Antośki pod względem kroju i zabudowania. Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link
alex331 Aragon 32F 70F 26.06.09, 09:57 Stałam się właścicielką nowiutkiego Aragona w rozmiarze 32F na moje 75/100 dużo za mały, obwód ma tendencję do luźnych, spokojnie zapinam się na najciaśniejszą haftkę. Sporo naczytałam się na temat jego dużych miseczek, noszę zazwyczaj 32FF więc pomyślałam sobie, że 32F może być dobre, niestety za mały, buła jak się patrzy, zdjęcia są w galerii, dziewczyny mi radzą 32G. Ja nie mogę potwierdzić jego opinii o większych miseczkach niż standard. Sam stanik piękny, nic dodać nic ująć. Jest na sprzedaż, nowy z metkami, gdyby któraś z Was była zainteresowana proszę pisać na pocztę gazetową. Odpowiedz Link
klaviel Re: Aragon 32F 70F 06.07.09, 22:37 Ja też uważam ,że przy większości rozmiarów aragony są w rozmiarze, mam 4 różne kolory i właściwie istotnych różnic nie zauważam.Mam rozmiar 30F przy wymiarach 74/92-93 i to jest dla mnie dobry rozmiar Odpowiedz Link
jul-kaa CAN CAN 29.06.09, 17:51 Czy któraś z Was zna ten model? Znalazlam szczatkowe info + zdjecie katalogowe na małym Lobby. Wygląda trochę strasznie (połączenie pasków z różową koronką), ale maskaradka w moim (ha ha ha) rozmiarze za niezbyt wielkie pieniadze to skarb ;) Opiszę jak przyjdzie :) Odpowiedz Link
kasikk68 model siostrzany luny ? 06.07.09, 21:10 zakupiłam lunę 65G i jestem baardzo zadowolona. Czy orientujecie się który z modeli masguerade plunge jest szyty jak luna? (model siostrzany) Odpowiedz Link
evame aragon teal Coquette teal, Sahara Basque przeceny 08.07.09, 15:28 www.uppercup.co.uk Odpowiedz Link
monjan Antośka Minerwa gorset-jaki kupić 09.07.09, 10:37 ups nie zauwazylam ze tamten watek zamkniety, wiec jeszcze raz na moje 73/93?noszę 65FF freya pollyanna ale starsznie podoba mi się antoska i minerwa jak u nich z miskami?czy wziac 30F czy raczej 32F? i jak majtki wychodzą?standardowo czy zawyżone? Odpowiedz Link
mata811 MASQUERADE sahara dużo czy małomiseczkowiec? 09.07.09, 12:29 Obecnie nosze MASQUERADE ISIS BLACK/SILVER w rozmiarze 30F i jest idealny. Czy przy zakupie Sahary brać ten sam rozmiar? Poradźcie. Odpowiedz Link
alex331 Aragon - który rozmiar?? 13.07.09, 08:36 Dziewczyny doradźcie proszę, myślę i myślę i coraz mniej wiem. Parę postów wyżej pisałam o nieudanym zakupie Argona w rozmiarze 32F, w galerii doradzono mi rozmiar 32G. Zastanawiam się nad 32FF i 32G, moje rozmiary w stopce, mam lewą pierś mniejszą, w 32F robi mi się mała bułka na lewej i dość spora na prawej - większej. Może lepiej byłoby zakupić 32G i prawa by wyglądała super, natomiast na lewej odstawałaby koronka. A może zaryzykować bułeczkę na prawej i dobrać go do lewej i zakupić 32FF. Nie mam kasy by zakupić 2 i nie bardzo mam gdzie przymierzyć. Co zrobiłybyście na moim miejscu? Proszę o pomoc:-)) Odpowiedz Link
klaviel Re: Aragon - który rozmiar?? 13.07.09, 23:22 Ja myślę ,że dobre są w swoim rozmiarze , nie większe. ja nosze 30F i takie mam aragony. tak mają tez moje koleżanki 34F i 34G , obie noszą aragony w swoim rozmiarze. IMO lepiej piersi unosi kiedy jest "na styk" niż z tendencją do większych misek. Piszesz ,że nosisz 32FF, to chyba lepiej taki? Odpowiedz Link
alex331 Re: Aragon - który rozmiar?? 21.07.09, 17:30 Miałaś rację, 32G sporo za duży:-(( Odpowiedz Link
komama0 English rose - recenzja 17.07.09, 09:50 Stanik w rozmiarze 30FF zamówiony na duzabielizna.pl w baaardzo korzystnej cenie 111PLN :-)))). Wygląd - kolor jasny kremowy, pięknie wykończony, haftowany w kolorowe kwiatki( takie drobniutkie, wyglądają bardzo delikatnie a a nie jak łowickie wycinanki), mała kokardka pośrodku. Efekt po założeniu - nie mogłam odejść od lustra...jest po prostu fantastyczny i robi wszystko to co dobry stanik powinien robić - podnosi, wypycha i dobrze trzyma:-) I jeszcze jedno - robi piękny kształt z profilu!. Miseczka rozmiarowo standardowa, obwód raczej z tendencją do bycia rozciągliwym ( przy 72 cm pod zapnę się na środkowa haftkę bez specjalnych problemów). Minusy - nie nadaje się pod jasne gładkie bluzki bo kwiatki przebijają przez materiał ( nawet pod czarna bluzka były widoczne!). Więcej wad nie stwierdziłam - może w dalszym użytkowaniu coś wynajdę. Ogólnie - pełen zachwyt! Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: English rose - recenzja 17.07.09, 11:20 A jak wypadają rozmiarowo miski? Na ile cm w biuście pasuje Ci miska FF? Odpowiedz Link
komama0 Re: English rose - recenzja 17.07.09, 13:13 Wzięłam 30 FF na wymiary 72/95. Wydaje mi się ze jest to standard tabelkowy a nawet ciut większe ale na pewno nie pół rozmiaru. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: English rose - recenzja 19.07.09, 20:04 Hmm... Czyli teoretycznie z 73/96 w porywach do 99, mam szansę zmieścić się w 30 G! :) Muszę zapolować :) Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: English rose - recenzja 20.07.09, 14:56 wwwwiedzma napisała: > Hmm... Czyli teoretycznie z 73/96 w porywach do 99, mam szansę zmieścić się w 3 > 0 > G! :) Muszę zapolować :) udanych łowów :) www.bradea.pl/biustonosze/biustonosz_masquerade_english_rose Odpowiedz Link
urkye Re: English rose - recenzja 20.07.09, 17:04 Zmieścisz się:) Ja mam wymiary jak niżej, przed okresem i nawet 100 (jak dziś), właśnie przyszła moja english rose 30G i leży idealnie:) Ps. jeśli nie znajdziesz 30G, to możesz też próbować 32G (kupiłam oba do porównania, bo regency mam np. 32G i nie wiedziałam w co celować); mają podobną objętość misek-oba mi pasowały. 32G ma po prostu szersze fiszbiny i miski są wyżej zabudowane. Powodzenia w łowach:) Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: English rose - recenzja 21.07.09, 23:04 Podobna objętość misek powiadasz?... Hmmmm... Warte rozważenia ;)! Odpowiedz Link
urkye Re: English rose - recenzja 22.07.09, 10:21 wiedźmo, z jakiego maila korzystasz? mogę Tobie podesłać zdjęcia porównawcze-już wysłałam do galerii, ale ostatnio są spore opóźnienia ze wstawianiem;) Na tych zdjęciach bosko widać, że miski są baaaardzo podobne objętościowo:P Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: English rose - recenzja 28.07.09, 18:37 Korzystam z gazetowego, możesz do mnie napisać. Zaraz lecę też do Galerii, może już coś jest? ;) Odpowiedz Link
chocochoco Masquerade Casablanca 65G 20.07.09, 18:49 Udało mi się upolować ten jakże rzadki staniczek do tego w rozmiarze 65G!! Kolor czarny, jest po prostu obłędny!! Jedyna Maskaradka, która na mnie leży, dlaczego nie produkują więcej takich miękkich balkoników z pionowym cięciem?? Obwód przyjemnie ścisły, przy moim 65 pod biustem zapięłam na środkową haftkę i trzyma na mur. Dekolt to piękna dolinka, a piersi z profilu idealne jabłuszka!! Polecam każdej biuściastej, której uda się go upolować!! Odpowiedz Link
klaviel Re: Masquerade Casablanca 65G 23.07.09, 14:08 Jest rzeczywiście sliczny , ale o ile pamiętam wiele z nas narzekało na drapiącą koronkę na ramiączkach, z takiego powodu z żalem go odesłałam:( Odpowiedz Link
bbkk Sahara 30E 22.07.09, 11:35 Dosc luzna ale nie przesuwa sie.Zapinana na 2 haftki (od f sa juz 3) i jest nawet ciut ciasniejsza od 30f.Uwazam ze swietny kroj dla 'luznego' biustu. Podoba mi sie ze jest malo zabudowana pod pachami. Odpowiedz Link
bbkk gorset sahara 30e 22.07.09, 11:37 mam 169cm wzrotu i mam wrazenie ze jest ciut za dlugi fajnie wygladaja czarne wstawki na wysokosci tali bo wizualnie wzmacniaja efekt gorsetu Odpowiedz Link
bbkk aragon teal 30dd 22.07.09, 11:39 duzomiseczkowy wiec mam rozmiar mniejszy niz nosze luzniejszy niz sahara ale robi tak piekne jabluszka, pieknie unosi i w ogole ze nie moglam sie powstrzymac z zakupem Odpowiedz Link
nowokaina123 co jest podobne do nemesis? - help 28.07.09, 22:02 Dziewczyny kochane, wlasnie odkrylam, ze nemesis (obok kokietki) to moj absolutny faworyt i teraz na gwałt szukam czegos, co ma taki sam kroj, ale kolor bardziej letni (bo ten brąz na lato to raczej średni...) A czy w kolekcji jesiennej nemsis ma jakąs godną następczynię? Wiem juz, że nie dla mnie aragon (turkus), polka (szara), english rose (baaaaaaaaaaardzo żałuję). Moze więc maia? Poradzcie, plisss Odpowiedz Link
anuula12 Re: hestia strapless ivory 65f 04.08.09, 19:08 Potrzebowałam jakiegoś straplessa. Na JUŻ, TERAZ, KONIECZNIE. W internecie Hestia wydawała mi się paskudna, na żywo całkiem-całkiem. Przymierzyłam w sklepie 65f (z braku laku dobre i to, pomyślałam)i nabiustnie - śliczność! No piękna! Ano, niestety, po wygarnięciu tu i ówdzie, tragicznie za mała! Musiałam wziąć 65ff - jest idealne. Ścisła jak nie wiem co - myślałam, że będzie za luźna, a ciśnie troszeczku. Wcale tak bardzo zabudowana nie jest. i jabłuszka są. Centymetr w dodatku mówi, że nic a nic nie spłaszcza. Co do fiszbin - owszem, są szerokie, nawet, ehm, mocno szerokie, natomiast mój biust ma to w poważaniu ;) Zarówno wąskie freyki jak i szerokaśna hestia leżą dobrze. I ot, jestem wszystkofiszbinowa ;) Reasumując, ja z hestii jestem STRASZLIWIE zadowolona ;) Odpowiedz Link
ko_kartka Masquerade Sahara 38G 05.08.09, 14:22 Ciasne! Gdyby produkowali, brałabym 40, chociaż normalnie noszę 38, a w rozciągliwcach powinnam 36. Miseczkę zwykle noszę większą, nastawiłam się, że będzie bułka na większej piersi - i tu surprise! Ni ma! Testowa bluzka potwierdza. Nie oznacza to jednakowoż, że miski są jakieś wielkie, może troszkę większe od standardowych - ale w takim modelu lepiej brać mniejszą niż większą miseczkę, bo w mniejszej by odstawała. Robi prześliczne, niemal idealne, kule, tylko nieco spłaszcza z boków biust przez niefortunnie wszyte ramiączka, mogłyby być bardziej z tyłu. Mojemu biustowi to wszakże nie przeszkadza, bo gdyby były inaczej wszyte, to mógłby się nieco rozleźć i stracić na efekcie. Same ramiączka cienkie, a nie wpijają się, całość trzyma się u mnie na bardzo ciasnym obwodzie, więc służą do ozdoby. Boczne fiszbiny stanik posiada, na trzy haftki zapinany jest, ale nie jest zabudowany z tyłu ani pod pachą. Najbardziej zaś jestem zdumiona efektem podbluzkowym, bo o ile w samym staniku piersi wyglądają średnio (jakby bułki były, za bardzo podniesione, no nic szczególnego - ale to może wynikać z rozmiaru), o tyle pod bluzką - cud malina! Idealne kule, pięknie podane, perfekcyjnie dobrany stanik. Szczęka mi opadła. Odpowiedz Link
moniiiq Re: Masquerade Sahara 38G 05.08.09, 19:46 a toś mi narobiła ochoty. Bo ja się już parę dni temu napaliłam na Saharę jak szczerbaty na suchary, ale potem sobie poczytałam opinie o spłaszczaniu i dziwnie wszytych ramiączkach to mi się trochę odechciało. A teraz nie wiem. A mogłabyś napisać jaka w tym rozmiarze jest wysokość mostka? Odpowiedz Link
ko_kartka Re: Masquerade Sahara 38G 05.08.09, 20:41 Mostek razem z dolną koronką to 12 cm, bez koronki 10 cm (mnie się koronka podwija przy noszeniu, nie wiem, czy to ma znaczenie). Jak założyłam pierwszy raz, to miałam mieszane uczucia, właśnie przez te ramiączka - ale w bluzce się nie odznaczało u mnie to spłaszczanie. No i to jest bandeau, czyli sporo zasłania biust, ale za to nie mam aż takiego budyniu na górze, o którym czytałam. Moje wymiary to 96/124, a normalnie noszę 38GG lub H. Odpowiedz Link
ko_kartka Re: Masquerade Sahara 38G 25.09.09, 12:39 Po trochu czasu noszenia mogę napisać, że musiałam sobie doszyć przedłużkę dla komfortu - niedużo, 2,5 cm - bo jednak obwód się nie chciał rozciągnąć. Na fason i głębokość misek to nie wpłynęło. Odpowiedz Link
ptasia Aragon - prośba o radę 10.08.09, 20:43 Wiem, że miski w Aragonie były wałkowane wielokrotnie, ale im więcej czytam, tym bardziej głupieję. Mam biust na boki, wąskofiszbinowy, niepełny u góry i dużą asymetrię - jakoś ponad 1 rozmiar. Uśredniony wymiar w biuście to 95 cm, pod 72,5 cm ciasno/75 luz. Noszę Effuniaka 70f (chyba trochę schudłam w wakacje i teraz mam w nim lekki luz, ale pewnie niedługo wróci do normy), La Senzę 32f, mam 2 M&S na styk 32e, brytyjczyki rozciągliwe 30ff, czasem 30f (Shannon Fantasie np.). Z Maskaradek mam jedynie Polkę czekoladową 32e i na większej p. jest zdecydowanie na krawędzi bułkowania (za to efekt aaaach), no, ale to podobno pożądane w tej marce. choruję na Aragona, teraz na eBayu można trafić tanio. Już uznałam, że przeżyję obwód luźniejszy, tj. 32, to i tak byłby raczej stanik dekoracyjny, bo z 30-tkami jest posucha. Ale: boję się tej słynnej odstającej koronki. Miałam straszny problem z tym w La Senza Silk, musiałam sprzedać, bo tam odstawał cały brzeg miski (i mniejszy rozmiar nie pomógł - przestało odstawać na większej, gdy przy ruchu w przód pierś wyskakiwała górą, a na mniejszej dalej odstawało ;///). Czy darować sobie w ogóle Aragona, czy próbować z... no właśnie. Myślałam o czerwonym 32e ewentualnie (podobno miski standard), lub teal 32dd. Help? Odpowiedz Link
bbkk Re: Aragon - prośba o radę 15.08.09, 11:08 miskowo nie pomogę niestety chociaż ma je większe ale chyba o niecały rozmiar ale przestrzegam przed luźniejszym obwodem bo one z natury luźne Odpowiedz Link
ptasia Re: Aragon - prośba o radę 16.08.09, 19:04 ha, odp nie było, a w międzyczasie stwierdziłam, że pobawię się w eksperymenty, i zamówiłam 32DD, najwyżej odeślę lub odsprzedam, jak będzie katastrofa. Co do obwodu - nastawiam się na luzaka, ale on ma być na wyjścia - nie planuję w nim bardzo intensywnie się ruszać. Zresztą, jestem ściśliwa, ale mam także raczej szczupłe plecy/żebra - może nie będzie jeździć. Zobaczymy. Odpowiedz Link
ptasia Re: Aragon - wrażenia, teal 32dd 17.08.09, 11:48 kocham go! kocham :)! właśnie odebrałam paczkę (chyba rekord, btw - wysłane w piątek z UK). jest wspaniały ;) wygląd, materiał, kolor - po pierwsze. po drugie, a przede wszystkim - co robi z biustem. Tylko w Polce mam równie spektakularny dekolt (tu innego typu, of kors). co do rozmiaru - no, jest mocno na styk. za to mam super efekt katalogowy :)) nic nie odstaje, jedynie na mniejszej p. koronka lekko zawija się do środka, ale to pikuś. Obwód - luzak, ale nie dramatyczny (spodziewałam się gorszego), mam nadzieję, że nie będzie latał; zresztą, maratonu w nim biec nie będę ;). Od kiedy go założyłam, mój ci jest i choćby żabami z nieba tłukło, nie oddam :))) Odpowiedz Link
ptasia Re: Aragon - wrażenia, teal 32dd 17.08.09, 12:32 aha, może komuś się przyda: imho miska rozmiarowo taka sama, jak w czekoladowej Polce 32e (o ile half-cupa i plunge można porównywać). Co ma sens, jeśli weźmiemy pod uwagę, że Polka trochę mniejsza niż standard, a Aragon trochę większy. Odpowiedz Link
myff Hestia, a Shanghai 11.08.09, 11:34 Jakiś czas temu mierzyłam hestię black, ale ze względu na mocną asymetrię nie mogę dobrać idealnego stanika, i tak "wyjściowe" 65FF jest za małe, a 65G jest za duże, a jak odpiąć ramiączka to zaczyna odstawać. Ale i tak jestem chora na jej punkcie:D podobnie jak na punkcie shangahai, ale nie było akurat w innym rozmiarze niż E i F i moje pytanie jak wypadają miskowo względem siebie? Shanghai to dużo- czy małomiseczkowiec? Odpowiedz Link
nowokaina123 pandora turkusowa - pyt do posiadaczek 11.08.09, 18:53 Dziewczyny, powiedzcie proszę, czy jest szansa na to, że pandora szybko mi się rozciągnie? Wiem, dziwne pytanie, ale tym razem naprawdę zależy mi na tym, żeby było luźniej. Rzecz w tym, że zaczynam się poszerzać (ciąża), a pandora, poza tym, że dusi, jest w miarę ok (niestety, gora misek nie przylega jak opisuje to Kasica, ale taki sam problem mialam w English rose..) Wyglada na to, że stanika idealnego miec nie będę, ale jakis miec muszę. W zeszłym tyg musiałam odesłać trzy. Teraz muszę jakiś zatrzymać, bo nie mam już w czym chodzic :( (tzn do spania mam ciążową bellę, ale nie jestem jeszcze tak zdesperowana, by nosić ją za dnia ;) ) A może przedłużka by pomogła? Tylko jaką brać do tak kolorowego stanika? No i najważniejsze: czy z przedłużką efekt odstawania misek nie pogłębi się nieprzyzwoicie? (Chyba powinnam skrócić ramiączka, bo jak je sobie mooocno podciągnę, to fale juz sie nie robią. Problem w tym, ze ja + igła i nożczyki = porażka) Odpowiedz Link
dorianne.gray Annalise 14.08.09, 16:47 Piękne wzornictwo, przez skojarzenie ze "strojem kąpielowym" wydaje się siostrą Pandory, ale na tym podobieństwa się kończą. Obwód dość ścisły, miseczki bardzo głębokie, sprawiają wrażenie o rozmiar większych niż standard. Krój stworzony dla okrągłych biustów. Poziomy szew może na niektórych biustach rakietować. Majtki (i stringi, i szorty) są wykończone na górze czarnym paseczkiem i uroczą kokardką z boku. Odpowiedz Link
ptasia Re: Annalise 15.08.09, 10:06 > Poziomy szew może na niektórych biustach rakietować. > no właśnie tak mi się wydawało po obejrzeniu zdjęć z pokazu Panache na Stanikomanii. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Annalise 15.08.09, 12:03 Strasznie podoba mi się właśnie to "wzornictwo", przepiekne, ale zastanawiam się jak leży nabiustnie na lobbystkowych biustach, bo sam stanik uroczy, ale na zdjęciach w Bravissimo, jakoś tak średnio leży. Czekam na pierwsze zdjęcia w Galerii :) Odpowiedz Link
athena1983 Re: Annalise 16.08.09, 23:26 On jest piękny, bardzo mnie cieszy dość ścisły obwód i głębsza miseczka mam nadzieje że będzie na mnie dobrze leżał. Niedługo go kupie...już odkładam kase Odpowiedz Link
jud.yta Re: Annalise 29.08.09, 21:18 Dzisiaj mierzyłam Annalise 28G w sklepie stacjonarnym i nawet miałam na myśli, że ją kupię, ale tak się nie stało. Stanik piękny, materiał, wzór, kolory, bardzo wygodne ramiączka, ogólnie wszystko super, ale efektu żadnego, strasznie zabudowany od góry. Nie było w nim tego efektu maskaradkowego, a szkoda :( Stanik na pełne, okrągłe piersi, ale jakiś taki dziwny krój, że nawet bym powiedziała, że nie wierzę, że to Maskaradka. Odpowiedz Link