ejvea Pollyanna a Matilda - wielkość misek? 07.10.09, 19:44 Dziewczyny, który stanik ma większe miski, pollyanna (może któryś kolor jest większy?) czy matilda (bo zdaje się, że to bliźniaczki)? A może nie ma zbytniej różnicy? Noszę 30f (standardowe i czasem w kierunku większego:), chciałabym coś w stylu tych staników, które wymieniłam. Z tego, co czytałam, to one raczej mają opinię normalno albo małomiseczkowych, a małomiskowe odpadają:). A może od razu próbować 30ff? Który może ma najmniejsze miski? Odpowiedz Link
aga1173 Re: Pollyanna a Matilda - wielkość misek? 07.10.09, 21:52 A jakie modele normalnie nosisz? Odpowiem na przykładzie mojej mamy. Pollyanna biała 34G leżała idelanie, pollyanna czarna 34G troszke za duża, Matilda 34G idealna. Ja również posiadam Matilde i Pollyanne białą w jednym rozmiarze 30G. Czarnej nie mam więc nie wiem czy by to się sprzwdziło tak jak u mamy, że czarna polly jest jednak trochę większa. Odpowiedz Link
ejvea Re: Pollyanna a Matilda - wielkość misek? 07.10.09, 22:33 Dzięki za odpowiedź:). Normalnie najlepsza rozmiarowo jest dla mnie CK Portia różowa 30f, z Freyi 30f Rio jest przyduże, Greta przymała. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Pollyanna a Matilda - wielkość misek? 08.10.09, 12:21 Dla mnie obie są takie identyczne, ale o dziwo: o ile w Matildzie wyglądam bardzo dobrze, to w Pollyannie jakoś płasko i smętnie. Może to kwestia kolorów, no i Polly mierzyłam tylko w sklepie, więc bez testu pod bluzką, a Matildę mam swoją i uwielbiam ją. Rozmiar 30DD, wg mnie to jest standardowa miska. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Pollyanna a Matilda - wielkość misek? 08.10.09, 17:57 W moim rozmiarze 28G miski bardzo podobne, poly ciut ma mniejsze, ale minimalnie. Odpowiedz Link
iwon01 FREYA Tallulah plunge 12.10.09, 09:59 Właśnie przyszedł ten stanik i jestem rozczarowana, nie dość że małomiseczkowiec, bułkuje strasznie to jeszcze piersi rozjeżdżają się na boki. Przy wymiarach 80/94 kupiłam 32E i nie wiem czy to wina niedopasowanego roziaru? Odpowiedz Link
mama08 Polyanna caramel 15.10.09, 09:10 W tej chwili na wyprzedaży w bravissimo :) Kolor jest imo piękny. Stanik mocno zabudowany u góry odśrodkowo (tzn przy ramiączku)- nie nadaje się do koszulek na ramiączkach ani do szerokich dekoltów. Mam go od marca, kilkukrotnie prałam w pralce, raczej w programie "pranie ręczne" :D Bez rozciągania 69 cm, po naciągnięciu 81 cm, ale to naciągnięcię mocno na siłę, stanik jest raczej ścisły. Fiszbiny wbijają mi się w mostek. Mam rozmiar 32 F, kiedy kupowałam stanik ten rozmiar wyszedł mi z kalkulatora i faktycznie pasował, teraz mam wymiary 73/94* i obwód jest w miarę ok (mógłby być ciaśniejszy) a miski wiszą. * coraz rzadziej karmię i biust mi wraca do stanu przedciążowego Ramiączka 2 cm, ale ta szerokość mnie nie razi, bo są ładnie ozdobione. Odpowiedz Link
justinehh Pollyanna ivory 15.10.09, 22:34 Czy któraś z was miała ten kolor? Jak wypadają miski? Czy obwód jest luźny czy standard? Odpowiedz Link
dagusiaw Re: Pollyanna ivory 16.10.09, 09:22 Ja mam ten kolor w rozmiarze 60G. Obwód luźniejszy niż w Rio i Grecie. Raczej taki jak w Eleonor. Początkowo zapinałam się na pierwszą haftkę, teraz na drugą (minęły 4 miesiące). Miski są odrobinę większe niż w białej, którą mierzyłam podczas kupowania tej. I materiał w ivory jest przyjemniejszy niż w białej - taki delikatny. Ogólnie jestem z niego zadowolona. Latem się sprawdził ze względu na cieniutki materiał. Oczywiście jak to Pollyanna nie nadaje się do bluzek na ramiączkach. Kształt biustu bardzo naturalny. Jest to dobry stanik codzienny. Odpowiedz Link
gartka Estelle ivory 32GG 16.10.09, 12:10 Po roku z kawałkiem moja stanikowa historia zatoczyła koło:) I uznałam, ze najbardziej pasują mi zabudowańce. A Estelle w rozmiarze 32GG zabudowana jest, nie da sie ukryć. Na moje 79 pod biustem idealnie pasuje obwód 70. 75 latał mi po plecach w sposób nieakceptowalny. Siedemdziesiątka jest ścisła, ale pozwala oddychać i trzyma na mur na pierwszej haftce. Wydaje mi się,że Estelka może mieć skłonności do rozciągania się, ale szeroki pas obwodu pozwala mieć nadzieję, że nie będzie źle. Zobaczymy za jakiś czas. Bardzo mi pasuje ten szeroki pas obwodu, zapięcie na trzy haftki i te boczne wstawki, które idealnie zbierają biust z boków. Nawet z szelek (bo trudno to nazwać ramiączkami- 2,5cm)jestem zadowolona. Wygodne, nic się nie wbija, nie zawija.. Kształt Estelle robi miły dla oka, bardzo naturalny. Żadne tam jabłuszka, raczej sympatycznie zadarte noski. Materiał miły, koronka delikatna. Jestem na tak:) Jeśli chodzi o cenę, to jestem na nie:/ Kształt Estelle robi miły dla oka, bardzo naturalny Odpowiedz Link
irenka65f retro plunge a full cup kto wie 19.10.09, 20:06 Czy może któraś z Was wie jak wypada porównanie. Jak dla mnie plunge (brązowy) jest rozciągliwy - na 70/92-94 noszę 30FF na najciaśniejsza haftkę i chyba jednak muszę zwęzić i małomiseczkowy - to FF lekko mi bułkuje chociaż inne staniki w tym rozmiarze (Luna, Harmony, Greta itd.) są dobre, a nawet niektóre mają troszkę luzu. Teraz na zimę chętnie kupiłabym sobie full cup bo jest taki miły w dotyku, ale nie wiem jaki wziąć rozmiar. Odpowiedz Link
justinehh Czerwona Eleanor 19.10.09, 22:24 70G lekko bułkowała, 70GG powiewała górą ... Odpowiedz Link
ptasia Czarna Millie 30f 21.10.09, 10:23 ja 72/95, Millie balkonik 30f. coś jednak w tym jest, że te stare, sprawdzone modele Frei są "stare, ale jare". Stanik bardzo, bardzo wygodny, dobrze zbiera do środka, zaokrągla. Ładny ten haft secesyjny, choć ogólny materiał tak średnio mi się podoba (ale na skórze ok, miły). Obwód niestety sprawia wrażenie rozciągliwego, ramiączka szelki, ale to nic nowego. Miski faktycznie dość duże, imho niewiele mniejsze od Rio, dlatego wzięłam 30f. I do tego zapłaciłam za nowy z metkami niecałe 12 funtów na Ebayu :)) Odpowiedz Link
nientepaura Saskia Linnen (jasna) 21.10.09, 12:11 a jak z wielkością misek- że ścisły, to już wyczytałam, a czy dużomiseczkowy?? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Saskia Linnen (jasna) 21.10.09, 14:10 Według mnie ma spore miski, nie wiem, czy większe aż o rozmiar, mniejszej nie mierzyłam, ale w moim regularnym rozmiarze są trochę przyduże- nawet przez to rzadko go noszę. Odpowiedz Link
roza_am Re: Saskia Linnen (jasna) 21.10.09, 23:03 Mierzyłam Rio i Saskię w tym samym rozmiarze. Saskia miała mniejsze miski. Czyli ew. wielkomiskowość nie stanowi aż całego rozmiaru. Odpowiedz Link
nientepaura Re: Saskia Linnen (jasna) 28.10.09, 18:12 sama sobie odpowiem, a co:P może komuś też się przyda;) ścisły, ale bez przesady - od razu haftka środkowa, z tendencją do ostatniej miseczka może ciut za mała, ale większa byłaby pewnie za duża ogólnie stanik cudo, żaden panasz ani ck nie dają takiego wrażenia podtrzymania,tylko te szelki:P (chyba poszukam w szmatach jakichś ładnych wąskich ramiączek i se przeszyję;P) Odpowiedz Link
magda19831 freya co to za model? 23.10.09, 17:56 przepraszam, ale nie jestem pewna czy w dobrym miejscu zadałam pytanie, bo bardzo spodobał mi się ten biustonosz i chciałabym wiedzieć co to za model i618.photobucket.com/albums/tt267/wasif11/fre1.jpg Odpowiedz Link
magda19831 Re: freya co to za model? 23.10.09, 17:57 photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/780/12/64/780126420 Odpowiedz Link
jaagna Re: freya co to za model? 23.10.09, 18:16 Tallulah. kataloglmb.blox.pl/2008/12/Freya-Tallulah.html ------------------ moje bydlątka Odpowiedz Link
catsumi Clarissa 23.10.09, 18:50 Czy któraś z was ma albo mierzyła ten stanik? Jestem ciekawa jak wypadają miseczki i jak ze ścisłością? Odpowiedz Link
ptasia Re: Clarissa 23.10.09, 21:15 ja mam nadzieję, że w poniedziałek-wtorek dostanę z Listków czarną i się wypowiem, ale o ile mi wiadomo, to ta sama rodzina, co Antoinette. Odpowiedz Link
ptasia Re: Clarissa 26.10.09, 16:11 no i przyjechała 30ff i jest za duża ;( będę wymieniać na 30f. Materiał bardzo ładny, śliski. Miski w dobrym rozmiarze będą ładnie zbierać i zaokrąglać. Kształt kojarzy mi się z Ines, która w 30ff też była za duża, miski nie są owalne/jajowate, tylko raczej okrągłe, jeśli to, co mówię, ma sens. Ściśliwość w normie, tj. luźniejsze niż Rio, ale przyzwoicie trzyma na 1-2 haftce (mam ściśle 72 pod, 95 uśrednione w - duża asymetria). Dla porównania: Eleanor Olive 30ff jest dobra (choć muszę dobrze wygarniać i układać, ale jak to zrobię, jest bdb), 30ff ostrygowa Arabella ciut za duża, 30ff Polly dobra, ale spłaszcza i kształt coraz mniej mi się podoba, 30ff Retro wygodne, dobre, choć rozpłaszcza po bokach i trochę tnie większą p. Pozostałe Freye mam 30f: Rio białe i Millie czarną. Odpowiedz Link
ptasia Re: Clarissa 25.11.09, 18:57 wreszcie przyjechała 30f, z Belle Lingerie. Cholerne Listki, jak wreszcie mój zwrot do nich dotarł (chyba przez strajki się to wlokło), nie miały na wymianę 30f i mieć nie planują. I tak: stanik jest śliczny, materiał przemiły. Całość wdzięczna i dziewczęca. 30f jest dobre, choć obowiązkowa zmarcha Freyowa jest (niby mam zawsze mniejszą lub większą, ale mogłabym kiedyś gdzieś nie mieć...). Porównując z czarną Millie w tym samym rozmiarze Clarissa jest mniej zabudowana na wysokość i ma odrobinę węższe ramiączka (o jakieś 3 mm). Natomiast co mnie zaskoczyło: to 30f wydaje mi się luźniejsze od odesłanego 30ff, może ktoś już je poprzymierzał. A kształt nie wydaje mi się jednak taki okrągły jak, powiedzmy, w Rio czy Millie: bardziej noski a la Eleanor. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Clarissa 26.10.09, 16:50 Mam czarną Clarissę, tyle że małą, bo 30DD. Bardzo lubię ten stanik: super zaokrągla i podaje cyc do przodu. Według mnie (a w żebrach jestem chudzina) jest ścisliwa, podobna do czerwonego Rio. Miska ciut większa niż w Matildzie, ale też ciut mniejsza niż w Eleanor Raisin, którą noszę tylko przed okresem. Clarissa jest bardzo zabudowana pod pachami, dla niektórych to plus, dla mnie raczej średni, bo robi wałki. Ale i tak ją lubię. Odpowiedz Link
catsumi Re: Clarissa 26.10.09, 19:07 To wychodzi na to, że jest dużomiseczkowa. Dziękuję wam, chyba spróbuję zamówić :) Odpowiedz Link
marikooo Freya Estelle 70F 25.10.09, 07:50 Wymiary: U 15 UU 32 długość fiszbiny 23,5 obwód luźno 70 Obwód naciągnięty 83-89 głębokość miski 27 szerokość ramiączka 2 cm + pętelki na brzegach. Kupiłam jako używany, nówki są być może ściślejsze. Ten będę musiała podszyć. Miska standardowa, czyli u mnie na większej piersi bułkuje, na mniejszej jest idealny. Przyjemna w dotyku dzianinka, skład: 73% polyester, 15% nylon/poliamid, 12% elastan/spandex. Ramiączka w całości regulowane. Zapięcie 3x3. Na mnie leży jak druga skóra, nigdzie nie ciśnie, nie obciera. Zadowolonam wielce :) Odpowiedz Link
marikooo Re: Freya Estelle 70F 25.10.09, 08:24 Albo zamiast podszywać, chętnie zamienię na 65GG :) Kontakt na gazetowego. Odpowiedz Link
czikiratka ARABELLA, a... 26.10.09, 15:59 Arabellę opisano tu zapewne setki razy, ale mam pytanie porównawczne. Przeskoczyłam ostatnio z 65E na 60FF i mam zamiar zakupić jakiś miekki stanik... Myślałam nad Arabellą Freyi albo Portią Curvy Kate. Jak myślicie, który z tych modeli jest lepszy na dobry początek z nowym rozmiarem? A może macie inne sugestie? Z góry dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link
anuula12 Re: ARABELLA, a... 26.10.09, 16:25 Arabella jest na pewno bardziej rozciągliwa, z tego co inne forumki pisały, wnioskuje że nawet nosząc 65e musiałabyś brac 60ff. Natomiast Portia jest...cóż. W moim odczuciu ma nieco większe miseczki, a co do obwodu to ja na moje 69/91 mam 28g i jest okej, no ale ja lubie się ściskac, a większosc 65-tek mi jedździ lekko po plecach. W Portii chyba lepiej dobrze dobrac rozmiar, ale ma za to strasznie sztuczny materiał. Odpowiedz Link
pernille1 rio 32gg czy 32 h prosze pomozcie :) 27.10.09, 19:59 Witam, Po przeczytaniu mnostwa pozytywnych komentarzy na temat Freya Rio chcialabym sobie ten model zakupic :) Niestety nie wiem jaki rozmiar, bo on podobno ma duze miski. Mam Panache Tango Pure (chyba to jest jakis straszy model - 3761) w rozmiarze 32H ale i troche on "bulkuje". Ale z tego co wiem to ten model ma male miski i jest bardzo scisliwy. Dlatego myslalam zeby sobie zamowic Freya rio 32 gg ale zastanawiam sie czy 32h nie bedzie lepsze.Jak sadzicie?? W miejscu gdzie mieszkam nie mam mozliowosci zmierzenia czegokolowiek wiec bede wdzieczna za wszelkie porady!! Moje wymiary - pod biustem przy wyprostowaniu i scislym mierzeniu 78 cm, aczkolwiek (chyba w zaleznosci od cyklu)czasem to moze byc tez 7cm lub w gore do 81-82cm. W biuscie bez stanika to od 104 do 107 cm.Pprzy mierzeniu w pozycji pochylonej ten obwod est wiekszy i dochodzi może nawet do 107-109 cm. Jak probowalam Panache Harmony fullcup 32HH i był troszke za luzny. Z gory bardzo dziekuje za pomoc!! Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: rio 32gg czy 32 h prosze pomozcie :) 29.10.09, 08:31 Przy podanych przez Ciebie wymiarach to Rio 32G mogłoby być dobre, a 32GG za duże. To ostatnie ma głębokość miski około 34cm. Tango pure jest nie tylko małomiskowe ale też płytki i z szerszym rozstawem fiszbin. Rio jest głębokie i ma mniejszy rozstaw fiszbin. Rio 32GG pasowało na mnienajlepiej przy wymiarach 77/107 ( w pochyleniu 113cm). dorota Odpowiedz Link
pernille1 Re: rio 32gg czy 32 h prosze pomozcie :) 29.10.09, 16:05 Dorota - wielkie dzieki za odp!! A z innych modeli freyi np. greta, jolie, arabella, eleonor lub jakiegokolwiek innego ktory probowalas to w jaki rozmiar bys na moim miejscu celowala?? Z gory bardzo serdecznie dziekuje za porade i serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: rio 32gg czy 32 h prosze pomozcie :) 29.10.09, 18:48 Wszystkie wymienone przez Ciebie to w moim odczuciu rozciągliwe dużomiseczkowce. Na wymiary 77/107 (biust podzieciowy, oklapły) miałam Arabellę Oyster 30HH (głębokośc miseczki 33 cm, rozstaw w U 17cm), Jolie biała 30H (trochę wcinająca się u góry w biust - 34cm głębokości, U - 15cm, ale HH było zbyt duże), Gretę czarną 32H (zbyt szeroka od początku i szybko znoszona przez to, fiszbina mi wyszła, głebokość33cm, U- 17cm). Białe nienoszone jeszcze Rio 32GG ma głębokość miski 35cm, rozstaw końców fiszbiny w miseczce - 15cm. Teraz chudnę i nie mogę się doczekac dorosnięcia ;) do rozmiaru 32G, w którym Freje to mało zabudowane zwiewne staniczki. Rio 32GG teraz na wymiary 77/105 jest na mnie za duże. Rio - ogromniastomiskowe, Eleanor rodzynkowa niewiele mniejsza, inne kolory tylko ciut większe niż standard, Jolie w G+ duża miska, Arabella nutmeg i oyster minimalnie większe miski. Nie wiem czy pomogłam. Jesli Panache pure Ci pasi to może Freja być dla Ciebie niedopasowana. Ja w Panache mam biust rosmarowany po klacie, dlatego wole Freję, w której mam bardziej zebrany biust. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: rio 32gg czy 32 h prosze pomozcie :) 29.10.09, 19:04 Wymiarylicze tak: "U" licze od jednego końca fiszbiny do drugiego w miseczce, jednak bez wliczanie w pomiar samych fiszbin. "Głebokość" mierzę od końca fiszbiny pod pachą do środka miseczki (to miejsce, gdzie powinna mieścić się brodawka), potem trochę po skosie do końca fiszbiny na mostku. Napinam przy tym materiał, naciągam na taśmie krawieckiej.Tu też pomijam fiszbiny. Mierzę w ten sposób materiał, który jest dookoła piersi. dorota Odpowiedz Link
pernille1 Re: rio 32gg czy 32 h prosze pomozcie :) 29.10.09, 20:03 Wielkie dzieki Doroto!! Ja szczerze mowiac to jestem poczatkujaca, bo wczesnie nie dokonca mialam dobrze dopasowane staniki. Cala rzecz w tym ze moj biust w tym Panache to wcale mi sie tak nie podoba, bo piersi mi sie na bok w nim rozchodza, a u gory przy mostku wylewaja. Mimo ze wciaz nie doskonaly to jest to jedyny stanik w moim posiadaniu, ktory jakos tam lezy i dlatego o nim napisalam. Dlatego, po tym co przeczytalam na tym forum chce wyprobowac freya. Tylko teraz znow mam dylemat czy 32 g czy gg jesli chodzi o to rio? :) W tym panache tango pure 32 h obwod jest ok ale tak jak mowilam bulkuje u gory szczegolnie w okolicy mostka.No nic najwyzej bede odsylac... Pozdrawiam i zyczy powodzenia przy wracaniu do 32 G :):) Odpowiedz Link
dorotaifilip pernille1 30.10.09, 09:15 Jak zaczynasz stanikową drogę to Rio 32GG faktycznie może być dla Ciebie dobre, jak nie teraz to za jakiś czas. dorota Odpowiedz Link
pernille1 Re: pernille1 30.10.09, 14:27 dzieki Dorotko za wszytskie porady! Powiedz mi jeszcze tych pomiarow glebokosci misek to dokonywalas w staniku? Pozdrawiam Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: pernille1 01.11.09, 11:54 Nie. Na biuscie wszystkie podobnie wtedy miały 33cm materiału obejmującego biust. Mierzę "w powietrzu" przykładając mairke krawiecką do brzegu fiszbiny i tak kawałek po kawałku wewnątrz miseczki jade po materiale. trudno mi to opisać. Dzięki temu wiem, ze (przynajmniej we Freji) 32GG=34G=30HH jeśli chodzi o głebokośc miseczki. dorota Odpowiedz Link
pernille1 Re: dorotaifilip 30.10.09, 17:10 Zaczelam intesnsywnie przegladac to forum i zobaczylam Cie na watku Euffiakow. Powiedz probowalas tych stanikow i jak one wypadaja w porownaniu z freya?? Bo moze zamiest tego rio to wlasnie jakiegos euffiaka powinnam sprobowac :) jesli te euffiaki sa fajne to napisz jakie modele i rozmiary. Przepraszam za meczenie ale jestes prawdziwa skarbina wiedzy dla mnie :) pozdrawiam Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: dorotaifilip 01.11.09, 12:02 Rio i Effuniaki są dla mnie nie do porównania. Rio trzyma jak skała i ładny kształt robi pod normlne bluzki. Effuniak jest do głębokiego dekoltu. Po roku szukania rozmiaru, różnych modeli, zainwestowałam w Rio, tyklo w różnych kolorach :) Effuniaki można dobierać według tabelki, u mnie działa. Gdy Rio 32GG było dobre to był dobry czarny plunge ze sztywnejszej pianki 32H (taki jak w sklepie "dopasowana"). Oba sa mega ściśliwe według mnie. Oba nadal noszę pomimo zmniejzenia obwodu "w" i prania ich w pralce, co wpłynęło na ich mniejszą rozcigliwośc w obwodzie. dorota Odpowiedz Link
pernille1 Re: dorotaifilip 01.11.09, 23:47 Bardzo dziekuje!!! :) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
irenka65f Jeszcze raz pollyanna 27.10.09, 22:56 Była moim pierwszym stanikiem po zmianie rozmiaru. Kupowałam we wrocławskiej Milli, więc wierzę, ze została dobrze dobrana. Tę pierwszą 30FF ivory (dobierana na 72/92, teraz mam 70/94, ale może to błąd pomiaru) nosiłam trzy miesiące. Na początku wydawała mi się jakaś za duża, miała zmarchę na mniejszej piersi. Potem wypełniła się i nareszcie zobaczyłam kształt piersi jaki mi się podoba - zaokrąglony, ale naturalny. Jak zaczęła robić bułę na większej piersi i nie pomagało już wydłużanie ramiączka bo pierś wisiała, a buła była jak przedtem, postanowiłam kupić większą. I tu zonk: 30G sięga miseczkami do obojczyków, a brzegi ramiączek chcą odpiłować ręce. Po kilku przymiarkach zdecydowałam (na fali pojawiających się głosów, żeby za bardzo nie zaniżać obwodów), że najlepiej leży 32F. Zanim pozbyłam się starej (30FF) - porównałam te staniki. Obwody w spoczynku identyczne - stary się jednak trochę rozciągnął, fiszbiny identyczne, miseczka w 32F głębsza, ale przy ramiączku niższa. Czyli jest ok. Jednak po kilku założeniach (miałam ją na sobie może 4-5 razy, piorę po jednym, góra dwóch dniach noszenia ręcznie) obwód zdecydowanie zaczął podjeżdżać . Jest to dla mnie nowe doświadczenie bo stare staniki (nosiłam 70D) wjeżdżały fiszbinami na pierś. Nie wiem, który objaw za luźnego obwodu jest bardziej wkurzający. Mam oczywiście zamiar podszyć ten obwód, choć nie wiem jeszcze jak się za to zabrać. Nasuwa mi się jednak pytanie. Dlaczego nie mogę po prostu kupić stanika z większą miseczką, skoro wyrosłam z poprzedniej? Dlaczego większy rozmiar jest nie tylko większy, ale zupełnie inny? Przecież to ten sam biust tylko odrobinę większy, a nawet nie tyle większy co bardziej "zwarty". I obwód pod biustem też właściwie ten sam. Ktoś wie o co tu chodzi? Odpowiedz Link
ewa.102 Re: FREYA - 8 28.10.09, 15:06 Proszę o radę: jeśli Arabella 34G jest w sam raz to Rio białe jaki rozmiar powinien być dobry? 34FF? Odpowiedz Link
aga1173 Re: FREYA - 8 30.10.09, 08:55 to zalezy jeszcze od tego ile masz pod biustem. Jesli arabelkę zaniżałaś bo ma rozciągliwy obwód to Rio weź 36F. Rio jest ciaśniejsze. Ale nie aż tak strasznie zwłaszcza białe. A jeżeli to ma być ten sam obwód to zdecydowanie 34FF - tak jest w przypadku mojej mamy. Odpowiedz Link
excelsa Rozmiar majtek 28.10.09, 21:00 Mam pytanie dotyczące rozmiaru majtek. Jeśli w "Panache" noszę 10, czy ten sam rozmiar będzie mi dobry we "Frei"? Z góry bardzo dziękuje za szybką odpowiedź! Odpowiedz Link
jud.yta Re: Rozmiar majtek 28.10.09, 21:32 U mnie się tak właśnie sprawdza, że taki sam rozmiar gatek mam w Panache i we Frei. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Rozmiar majtek 02.11.09, 10:39 Niestety nie we wszystkich modelach będzie pasować 10. W większości jak najbardziej tak, ale np. Antośki mają mniejsze majtki od przeciętnych, a w Eleanor briefy są większe od thongów. Odpowiedz Link
excelsa Eleanor 28.10.09, 21:02 Chciałabym zapytać właścicielki rodzynkowej "Elanor", czy gdziekolwiek na tym staniku pojawia się kolor różowy? Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
jud.yta Re: Eleanor 28.10.09, 21:32 excelsa napisała: > Chciałabym zapytać właścicielki rodzynkowej "Elanor", czy gdziekolwiek na tym > staniku pojawia się kolor różowy? > > Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź! > Pozdrawiam! Bordowy, taki ciemny czerwony, różowego niet. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Eleanor 28.10.09, 22:32 Też uwielbiam różowy, choć może fioletowy bardziej, ale Eleanor Rasin jest piękna i bez różowego :) Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Eleanor 28.10.09, 22:54 Potwierdzam, nazwałabym to "magentą":) - ramiączka, kwiatki na miskach i wstążeczka w majtach na pupie ma taki amarantowy kolor. Odpowiedz Link
excelsa Re: Eleanor 28.10.09, 22:57 pl.wiktionary.org/wiki/amarantowy Taki? Oj, to mi się mniej podoba. Myślałam, że kwiatki są fioletowe, a ramiączka czerwone. Odpowiedz Link
excelsa Re: Eleanor 28.10.09, 23:30 To jak? Jest w niej trochę różu czy nic a nic? ;-) Odpowiedz Link
excelsa Re: Eleanor 28.10.09, 23:39 Chcę ją kupić w brytyjskim sklepie. Odsyłka z powodu koloru nie jest moim ulubionym wariantem. :-) Powiedzcie proszę, czy lepsze są kolory na tym zdjęciu: www.allegro.pl/item758046455_freya_eleanor_raisin_30g_65g_nowy_metki.html#gallery. Czy na tym: www.allegro.pl/item766340658_freya_eleanor_raisin_65e_30e_nowy.html#gallery. Bardzo dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link
jud.yta Re: Eleanor 29.10.09, 09:19 Obydwa zdjęcia kolorystycznie podobne, ale bardziej te drugie. Przy czym kolor kokardek jest taki, jak przy tej papierowej metce Freya. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Eleanor 29.10.09, 09:31 Problem w tym, że każda z nas ma inny monitor, więc te kolory mogą różnie wyglądać. IMO: kokardki są bardziej różowe niż ramiączka, właśnie amarantowe. A ramiączka i hafty bardziej bordo, niż różowe. Duży kwiatek na misce jest fioletowy, na moim rozmiarze zmieścił się tylko jeden:) Małe kwiatki na misce są w kolorze ramiączek. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Eleanor 29.10.09, 12:26 ciociazlarada napisała: > Problem w tym, że każda z nas ma inny monitor, więc te kolory mogą różnie > wyglądać. Zgadza się :) Odpowiedz Link
ciociazlarada Pippa 29.10.09, 19:05 Jest cudowna, właśnie przyszła do mnie wymiana z Bravissimo z większym rozmiarem. Mój szpiczasty biust zmienia w dwa zbliżone do siebie jabłuszka. Robi mi najlepszy kształt ze wszystkich Freyi. Jest ścisła i chyba dużomiseczkowa, bo mam w tej chwili największy biust (88) i 30DD pasuje idealnie, pewnie po okresie będzie powiewać. Mam też szorty i są strasznie fajne, koronki bardzo mięciutkie, dość wysokie. Odpowiedz Link
ciociazlarada Libby padded halfcup 02.11.09, 13:44 Właśnie przyszedł do mnie z B&H. Stanik jest prześliczny, wzorki intensywnie czerwone, kokardki aksamitne (i też czerwone). To pierwszy taki model Freyi jaki mam w szafie, mój nieduży rozmiar (30DD) to prawdziwy halfcup. Robi śliczne jabłuszka, miseczka ma 3 pionowe cięcia. Jest raczej dużomiseczkowy, bo mam akurat w tym momencie największe piersi w miesiącu (z 86 skaczę na 89), a leży idealnie, nic nie odstaje, nie wylewa się, nie bułkuje, ani nie wypada górą, mocno trzyma, choć odsłania wiele. Boki bardzo wysokie, wchodzą mi jak zwykle na łopatki. Model dość rozciągliwy, przyszedł razem z Freyą Lucy, która w porównianiu jest bardzo ciasna, Libby akurat wygodna. Miski są wyłożone bardzo cieniutkim usztywniaczem, który jest na mur przyszyty do zewnętrznej warstwy, więc nic się nie marszczy z żadnej strony, Freyowej zmarchy w tym kroju jakiejkolwiek brak. Szorty bez ekstra bajerów, całe w kratkę i bardzo wysokie. Kolor ma nieco inny niż na zdjęciu, jasno cielisty w grubą czarną kratę, spodziewałam się bardziej brązowego. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam! Odpowiedz Link
ptasia Re: Libby padded halfcup 02.11.09, 18:07 dzięki za info. coś ostatnio te Freye w ogóle dużomiseczkowe. A jak Lucy? Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: A jak Lucy 03.11.09, 14:52 Co do Lucy, to mam takie dość mieszane wrażenia. Byłam pewna, że jest krojem zbliżona do Clarissy i Pippy, w których wyglądam jak 1mln $ (no może 0,5:)), ale niestety niekoniecznie. Górna koronka marszczy mi się tuż przy połączeniu z mostkiem, a te gumki/marszczenia biegnące od ramiączek w stronę pachy trochę dziwnie odstają. Też mam wrażenie, że jest spora, przed okresem w zasadzie powinnam nosić 30E, tak wynika z tabelki ale widzę, że bez problemu w nią włażę (i jeszcze koronka odstaje). Robi mi też wielką freyową zmarchę, której w Pippie i Clarissie niet. Jest natomiast bardzo ciasna i bardzo ładna, kolor ma 100% popielaty (mój monitor pokazuje taki bardziej "zzieleniały" szary, więc się zdziwiłam). Wciąż nie oderwałam metek i zastanawiam się czy ją zostawić, tyle że mniejsza będzie za mała, a większa za duża. Jesteśmy najwyraźniej niekompatybilne:(, miłośniczki Clarissy mogą się zdziwić. Chyba jednak sobie ją zostawię, a nuż się dopasujemy, strasznie mi się wzór podoba... Odpowiedz Link
ciociazlarada Libby padded halfcup: rozciągliwiec POTWÓR 14.11.09, 18:21 Należy się ode mnie mały update. Miałam na sobie ten stanik do tej pory 5 razy i niestety jest strasznie ciągliwy. Za tym znamiennym razem piątym zapięcie zaczęło mi subtelnie podjeżdżać do góry, obecnie po dwóch praniach Libby ma 65 w spoczynku i 86 po naciągnięciu. Podszyłam nitką i jestem wciąż zadowolona, niemniej myślałam, że będę raczej podszywać stare staniki, a nie takie które mają 3 tygodnie... Zaniżam bardzo mało jakby co. Odpowiedz Link
agus2412 Jaki to model? 02.11.09, 16:22 Dziewczyny jaki to model? img222.imageshack.us/i/200910310135.jpg/ Odpowiedz Link
mokta Re: Jaki to model? 02.11.09, 18:21 Cokolwiek to jest to na pewno nie Freya. Krój podobny raczej do Fantasie. Odpowiedz Link
irenka65f deco 03.11.09, 14:42 Właśnie zobaczyłam, że w bravissimo można już zamawiać. Bardzo potrzebuję takiego stanika, więc chyba zamówię, chociaż nie mam pojęcia czy celować w swój regularny rozmiar, jeśli w ogóle o czymś takim jak regularny rozmiar można mówić nosząc 30FF, 32F, 32E, 32DD a nawet 60H (ale to już kuriozum bo avocado). A może ktoś miał już okazję przymierzyć? Odpowiedz Link
jud.yta Re: deco 03.11.09, 19:47 Tez bede ją zamawiac, bardzo jestem ciekawa jak lezy. Odpowiedz Link
irenka65f Re: deco 12.11.09, 16:26 No i przyszedł. 30FF na 70/93-94. No i za duży :-(( Już myślałam, że mi się od wczoraj biust zmniejszył, ale czerwone harmony jak bułkowało tak bułkuje, a beżowe Deco odstaje. Obwód super, przyjemnie trzyma na pierwszej haftce, ale miseczki odstają. Muszę wymienić na F. Jak ja lubię jak jedna firma nie trzyma rozmiarów :-(( Pollyannę ivory musiałam wymienić na 32F i będę podszywać bo 30G dochodziło miseczkami do obojczyków, a 30FF robiło buły, Gretę czarną noszę 30FF, jest na styk, szczególnie w te dni, ale noszę na najciaśniejszej haftce bo się rozciągnęła, Retro plunge czekoladowe 30FF luźne i bardzo małe w misce - bardzo je lubię, więc poluję na 30G, a Deco muszę mieć 30F hmmm. Czy któraś ma podobne obserwacje? Odpowiedz Link
ptasia Re: deco 12.11.09, 16:42 > Czy któraś ma podobne obserwacje? co do rozmiarówki od Sasa do Lasa? ja. nie w kontekście Deco, co prawda, ale innych modeli, i nie tylko Frei. Myślałam np., że Clarissa jest jak Antoinette Frei, no i 30ff musiałam odesłać na 30f. tylko, że wczoraj cholerne Listki napisały, że 30f już nie mają i mieć nie będą. i tak zostałam z gaciami w rozmiarze 10 do Clarissy ;(( Odpowiedz Link
ptasia Re: deco 12.11.09, 16:44 a inna obserwacja na podstawie postów na temat nowej kolekcji Frei, że one wszystkie jakieś dużomiseczkowe: Layla, Lucy, Clarissa, teraz Deco... Odpowiedz Link
your_ajemhepi Re: deco - ktoś ją widział w polskich sklepach? n 09.12.09, 12:29 Jest od wtorku w MARGOT w Warszawie (sklep stacjonarny). pozdr, Odpowiedz Link
narcyza5 Re: deco 25.11.09, 17:11 potwiedzam, miski w deco są ogromniaste, dobry rozmiar większe niż to, co się w 65FF spotyka. A poza tym - miły materiał w kolorze średniego beżu, niski mostek, obwód przyzwoity. Odpowiedz Link
milstar Lucy 32GG - recenzja 06.11.09, 13:21 Kolor srebrny z czarnymi wzorkami, satynowy materiał. Dużomiskowy, normalnie noszę 32H, a ten jest w sam raz, chociaż na styk. W pierwszej chwili myślałam, że będzie za luźny. Obwód jednak mało się rozciąga i po kilku godzinach stwierdzam, że mógłby być odrobinę luźniejszy. Dobrze zbiera z boków, nie rozstawia, unosi biust. Robi bardziej lekkie rakiety niż jabłuszka, ale jak dla mnie to plus, bo sylwetka robi się przez to lżejsza. Minus - koronka podszyta silikonem wbija się w pierś. Myślę, że przy mniej jędrnym biuście tego problemu by nie było. Odpowiedz Link
black_halo obwody we frei 10.11.09, 22:55 Mam ochote na jakiegos plandza czy fullcupa i tak sie zastanawiam jak wypadaja obwody w tej firmie. Pierwszy stanik jaki zamowilam, Freya Eleanor Raisin 75HH byl duzo za luzny w obwodzie, trzymal sie na naciasniejszej haftce ale mialam takie uczucie, ze przydalaby sie jeszcze z jedna hafta dla lepszej ciasnosci. Teraz najczesciej nosze George mientowy z serii cleo Panache i ten jest w romiarze 75G, miseczki troche juz bulkuja za to obwod idealny. Wymiary 84/116 - tabelko 80HH, rozmiarowo posiadam dwa, jeden 75G, drugi 80FF ale nieco za duzy w mieseczkach Aragon, w obwodzie podszyty gumka :D ha, dodam, ze chodzi mi po gmowie Rio biala albo czerwona albo Eleonor, tez biala. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: obwody we frei 13.11.09, 23:23 Mam Ryjo:) czerwone i jest moim zdaniem bardzo ścisłe. Nie tak ścisłe jak effuniaki, ale na 67 pod noszę 65 i ciągle zapinam się na ostatnią haftkę. Obwód w Rio jest bardzo stabilny. Nie mam porówniania z Panache, bo mi wybitnie nie pasują, mam jeden tylko, Masquerade Shanghai i jest moim zdaniem raczej mało ścisły. Rio robi z większości biustów super jabłka, Eleanor już gorzej, choć to śliczne kusidełko. Mam Raisin i to mój najmniej kompatybilny stanik. Zmarcha, golf, etc. Co z tego, że kusidełko, skoro wyglądam w nim jak popromienne NPC z Fallouta:) Odpowiedz Link
black_halo Re: obwody we frei 14.11.09, 09:56 Czyli byc moze nie zanizac za bardzo obwodu? Mam 84-86 pod biustem, zaleznie od dnia cyklu, scisly George pasuje ale troche piluje mi plecy chociaz juz sie dopasowal. Moze zamiast 75 kupi Rio 80? Miski podobno wieksze od standardowych. Nie mam gdzie pomierzyc stacjonarnie wiec wolalabym dobrac rozmiar jak najszybciej bo odslylanie u mnie kosztuje fortune. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: obwody we frei 14.11.09, 14:50 Tutaj Ci nie poradzę: ja jestem mało ścisliwa, pod biustem skóra i kości głównie, więc zaniżam mało. Poza tym mam mały według tutejszych standardów biust, więc pancerny obwód aż tak nie jest mi potrzebny. Niemniej tak jak napisałam, Rio jest u mnie w czołówce ścisłych staników. Za to dwie inne Freye muszę podszyć po 2 tygodniach nieregularnego noszenia. Zmierzyłam dla Ciebie moje czerwone Rio: często używane 30 ma w spoczynku 61 cm, przy maksymalnym naciągnięciu metodą ręczno-nożną (jeden koniec stanika pod stopą wraz z miarką, za drugi ciągnąć do oporu) 79 cm. Boki są z grubej, stabilnej błyszczącej tkaniny, coś jak elastyczna satyna. Mam nadzieję, że to coś pomoże. Odpowiedz Link
kaana1 Re: obwody we frei 14.11.09, 15:06 Rio jest bardzo rozciągliwe, ale dopiero po pewnym czasie. Mam pod biustem 81cm i noszę rio 70cm w obwodzie. Moje czarne rio nosiłam 2 miesiące z przedłuzką, a teraz po ponad roku zapinam się na najciasniejsze haftki. Z białym rio i beżowym jest podobnie. Dodam jeszcze, że czarne rio jest prawie że niezniszczalne. Jest to jeden z moich ulubionych staników, noszę go bardzo często i jest nadal w bardzo dobrym stanie. Co do Eleanor raisin, to kupiłam na 75 pod i na mnie wisiało. Odpowiedz Link
black_halo Re: obwody we frei 14.11.09, 22:30 bardzo dziekuje dziewczynki za pomoc. Kupie chyba jednak 75, nie chce zbytnio zanizac bo to tez nieszczegolnie wyglada. Eleanor faktycznie wisiala jak na wieszaku chociaz do wieszakowych wymiarow mi daleko. Zdecydowanie lepsza bylaby 70tka. Mysle, ze bede celowac w standarowe 75G. Zmigrowalam w kierunku 75GG w moim ulubionym Georgu, ktory jest malomiseczkowy wiec mysle, ze Freya 75G nedzie w sam raz. A moze lepiej kupic FF? Odpowiedz Link
kasia_s80 FREYA Phoebe 11.11.09, 23:19 Proszę o pomoc, chcę zakupić ten stanik, ale nie wiem czy jest ścisły i dużomiseczkowy, a takie zwykle noszę w rozmiarze 32GG. Czy ma go ktoś? Odpowiedz Link
alex331 RETRO 32FF Nude 14.11.09, 09:37 Rozmiar 32FF (75/99) noszę zazwyczaj i po poczytaniu opinii o tym modelu miałam obawy, co do wielkości miseczek. Według mnie ma miseczki standardowe, przy mojej asymetrii – lewa F/FF - prawa FF/G – robi się tylko niewielka bułeczka na większej, całkowicie dla mnie do zaakceptowania. Obwód dziwny taki, mało rozciągliwy, luźnawy ale trzyma na drugiej haftce. Bardzo miły dla ciała i wygodny, jedynie zapięcie mnie drapie. Ramiączka dłuuugie. Kolor cielisty bardzo fajnie współgra z moją karnacją. Jestem z niego zadowolona, mało zabudowany plunge w neutralnym kolorku robiący dolinkę, którą bardzo lubię. Odpowiedz Link