Dodaj do ulubionych

Pychologia

07.08.05, 11:44
A więc w przyszłym roku zamierzam zdawać na owy kierunek do Wrocławia i mam
pytanie tj.pare pytań:)
1.Wiecie jakie są kryteria - tzn. punkty są mnożone przez jakiś wskaźnik czy
dzielone?
2.Liczą się wszystkie przedmioty i oba poziomy jakie zdawał kandydat? (czy
np. liczy się polski i j.obcy podst.i rozrzesz.)
3.Jeśli zdawałam tylko 3 przedmioty mam jakieś szanse? Bo zastanawiam się czy
nie napisać w maju wos'u + dodatkowo hist.

Jeśli ktoś z Was byłby tak miły i "wiedzący" to z góry wieeeeeeelkie
dzięki :))
Obserwuj wątek
    • axelly Re: Pychologia 07.08.05, 17:44
      a wiec jest ktos taki miły.
      punkty sa po prostu sumowane , w tym roku wymagali
      jezyk polski
      jezyk obcy
      biologia lub historia lub wos
      ale jesli ktos zdawał dodatkowy przedmiot miał za to dodatkowe punkty ( czyli
      tyle i uzyskano w wyniku matury )

ale to był pierwszy etap do drugiego dopuszczona osoby ktore miały powyzej 308
      punktów .
      Drugi to test na podstawie wysłuchanego wykładu ...

wiec wynika z doswiadczenie , ze czym wiecej zdajesz to tyljko dla ciebie
      lepiej.

szczegłowsze informacje bedziesz mogła uzyskac na forum studenci psychologii ,
      tam jest sporo osob takich jak My , które na uni.wroc sie nie dostały :(

• oxy_gen_86 Re: Pychologia 07.08.05, 18:54
        Axelly ślicznie dziekuję :)) Za rok jak już sie dostaniemy to masz u mnie
        duuuuże piwko;)):P

A to,że uni.wrocławski nas nie chciał to już ich strata;)
        Pozdrawiam
    • akne1 Pychologia - Wrocław 28.08.05, 12:29
      Czyli im więcej zdajesz tym lepiej dla Ciebie? Trochę to głupie :/ Hm... może teraz poprawie historie, a na wiosnę za wos i biologię się wezme.
      A wy dziewczyny ile przedmiotów zamierzacie zdawać? I gdzie na psychologie (poza Wrocławiem) zamierzacie zdawać?
      • oxy_gen_86 Re: Pychologia - Wrocław 28.08.05, 21:30
        Ja w s.zimowej poprawiam hist. i biore dodatkowo wos. a na psych. startuje
        tylko do wrocławia
        • qropeq86 Re: Pychologia - Wrocław 29.08.05, 14:00
          startowalam w tym roku na psychologię do wrocka ale sie oczywiscie nie
          dostalam! Z retszą mogłam się tego spodziewać bo miałam tylko 3 przedmioty, te
          obowiązkowe. Teraz będę zdawać jeszcze historię i wos i za rok przypuszczlnie
          będę startować na psychologię, ale z odrobiną boskiej pomocy chciałabym
          zastartować na psychologię do Poznania na UAM. Złożę też przypuzczalnie papiery
          na jakiś inny kierunek ale raczej z psychologii nie zrezygnuję.
    • akne1 A na dzień dzisiejszy... 13.01.06, 18:05
      Gdzie zamierzacie składać papiery?

Jakie przedmioty zdajecie na maturze?

Ile % mieliście w maju?

Pozdrawiam i życzę powodzenia!
      • violatress Re: A na dzień dzisiejszy... 13.01.06, 18:14
        w maju? polski 66%, historia 68 i 58, angielski 98 i 88, umk: historia (jeszcze
        nie wiem jaka specjalizacja), albo cokolwiek, byleby mnie chcieli:(
    • oxy_gen_86 Re: Pychologia 13.01.06, 18:39
      Jesli dobrze przeczytalam to w tym roku na uni. wroc. "otwieraja" zaoczna
      psych. Jesli sie nie dostane (i tak prawdopodobnie bedzie) na dzienne to ide na
      zaoczne.
      Ew. bede sie jeszcze zastanawiac nad prawem (rowniez zaoczne) to nie
      spelniam "kryteriow" :/
      JA CHCE EGZAMINY WSTEPNE!!
      • akne1 Re: Pychologia 13.01.06, 20:00
        oxy_gen_86, więcej optymizmu :) Przecież mamy szanse pisać maturę jeszcze w styczniu i maju, a więc... mamy większe szanse na lepszą punktację niż tegoroczni maturzyści. Głowa do góry!
        • oxy_gen_86 Re: Pychologia 19.01.06, 18:49
          Wkurzylam sie!!!. Wykrzycze sie to moze mi przejdzie!;P

Dlaczego uni.wroc. ma takie CHORE wymagania?!!
          Na prawo UJ wymaga: polskiego i j.obcego (tylko poziom rozszerz.)+ historia i
          wos (poziom rozszerz.) a do Wroclawia trzeba miec jezyk obcy rozszerz.

To samo z psych. Podobno na uni.wroc. biora pod uwage: mature ustna z polaka i
          j.obcego; mature pisemna: polski, j.obcy, i 2 przedmioty do wyboru (biologia,
          historia lub wos). I teraz tak (wezmy taki przyklad):
          Osoba nr 1: zdawala wszystko na poziomie rozszerz. (ustne+pisemne) to wszystko
          jej sie liczy
          Osoba nr 2: Zadwala np. ustne na poziomie rozszerz. ale egzaminy pisemne na
          poziomie rozszerz. - to uczelnia liczy jej wszystkie przedmoity na takich
          poziomach jakie zdawala.
          Itd.

Dlaczego nie ma scicle okreslonych zasad??! I gdzie tu jest sprawiedliwosc?

• aggr3sor Re: Pychologia 19.01.06, 20:45
            oxy_gen_86 napisała:
            > Na prawo UJ wymaga: polskiego i j.obcego (tylko poziom rozszerz.)+ historia i
            > wos (poziom rozszerz.) a do Wroclawia trzeba miec jezyk obcy rozszerz.

Z całym szacunkiem do Ciebie oxygen, bo wydajesz sie miłą osobą, nie idź na
            prawo ;) Nie wiem, skad to wzielas, ale rekrutacja na prawo UJ przebiegać bedzie
            zupelnie inaczej. Polecam:
            www.uj.edu.pl/dydaktyka/pliki/Stacjonarne_2006-2007.pdf
            • oxy_gen_86 Re: Pychologia 19.01.06, 21:45
              Przepraszam pomylilam sie. Mialo byc:
              Na prawo UJ wymaga: polskiego i j.obcego (tylko poziom PODSTAWOWY)+ historia i
              wos (poziom rozszerz.) a do Wroclawia trzeba miec jezyk obcy rozszerz.

To sa zasady rekrtacji na prawo UJ:

·nowa matura – suma punktów ze stopnia podstawowego i rozszerzonego uzyskanych
              na maturze pisemnej z przedmiotów: historia i wiedza o społeczeństwie
              oraz ze stopnia podstawowego z jednego języka obcego (także „języki martwe”).

Prosze - to jest link:
              www.uj.edu.pl/dydaktyka/pliki/Stacjonarne_2006-2007.rtf

Przede wszystkim zalezy mi na tej psych. a prawo w przypadku kiedy na nie
              dostane sie na dzienne. Chociaz biorac pod uwage ostatnie "problemy"
              absolwentow prawa zaczynam miec watpliwosci...

> Z całym szacunkiem do Ciebie oxygen, bo wydajesz sie miłą osobą, nie idź na
              prawo ;) Nie wiem, skad to wzielas, ale rekrutacja na prawo UJ przebiegać bedzi
              > e

"wydajesz sie..." ja Ci dam;P;))

• akne1 Re: Pychologia 20.01.06, 17:43
            > To samo z psych. Podobno na uni.wroc. biora pod uwage: mature ustna z polaka i
            > j.obcego; mature pisemna: polski, j.obcy, i 2 przedmioty do wyboru (biologia,
            > historia lub wos). I teraz tak (wezmy taki przyklad):

Raczej nie... Na stronie UWr jest mowa tylko o przedmiotach pisemnych (polski, obcy + wos, historia lub biologia - chyba na wybranym poziomie (tego pewna nie jestem), ale za rozszerzony punkty dochodzą).

Pozdrawiam :)
            • oxy_gen_86 Re: Pychologia 21.01.06, 08:45
              Akne masz racje - o przedmiotach ustnych nie jest napisane. Ale to tak samo
              jak z fil.polska - w rekrutacji nic nie wspominali o egzaminach ustnych a
              jednak je liczyli. I podobno (pisze podobno bo nie chce wprowadzac nikogo w
              blad) tak samo0 jest z psych. Kiedys gadalam z dziewczyna, ktora dostala sie na
              psychologia w tym roku i od niej mam takie info. No chyba, ze sciemniala a ja
              taka naiwna, ze uwierzylam;P;P

> obcy + wos, historia lub biologia - chyba na wybranym poziomie (tego pewna
              nie
              > jestem), ale za rozszerzony punkty dochodzą).

No wlasnie.. jesli jest tak ja mowisz to wg. mnie jest to niesprawiedliwe :/.
              Powinni dokladnie sprecyzowac jakie przedmioty licza sie na poziomie rozszerz.
              a jakie na podstawowym. AAaa i powinni napisc czy ustne tez sie licza!

Rowniez pozdrawiam:) Milej soboty;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka