Dodaj do ulubionych

Elektryk Samochodowy

11.01.12, 17:41
Witam forumowiczów,jak w temacie szukam dobrego elektryka samochodowego który potrafi odłączyć immobilizer przy "Seat Toledo 1 1995rok 1,8 benzyna" Proszę o numer telefonu lub nazwisko może być także adres.Proszę o szczerą odpowiedź,bez takich tekstów jak "sprzedaj tego rupiecia itd." Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • vanmakaron Re: Elektryk Samochodowy 11.01.12, 17:45
      Przemyśl dobrze sprawę.Kiedyś pytałem o taki zabieg elektyka,to mi zaśpiewał ok 800 PLN.NIestety tego gościa nie mogę polecić.
      • wedel12 Re: Elektryk Samochodowy 11.01.12, 18:11
        Dzięki za podpowiedź,ale ta cena przewyższa wartość mojego pojazdu,lepiej nie podawaj mi jego adresu,pozdrawiam.
        • model1234 Re: Elektryk Samochodowy 11.01.12, 18:27
          Czy jesteś pewien,że immobilajzer ma winę? Z moim autem miałem kłopoty zachowywal się jak przyt awarii immobilajzera. Kazdy elektryk zrzucał na to winę i miało to kosztować też bardzo dużo albo wymiana wchodzila w rachubę majatek albo usuniecie 700zł. Gość ktory robi klucze i zamki Pan Romanowski probował cos zaradzic chyba nie miał oprogramowania wiec nie wiele mógl zrobić ale chciał pomóc iż to nie jego działka a trochę sie na tym zna. Od znajomego dostałem namiar na elektromechanika w Brzozowie za Chełmnem.Pan Stasiewicz. Proponuję pojedz do niego tel 669135669. Okazalo się ze przyczyna lezy w czyms innym. Koszt naprawy 200zł.
          • wedel12 Re: Elektryk Samochodowy 11.01.12, 19:18
            U mnie jest taki problem ze auto odpala ale na 1 sekundę i gaśnie,zaholowałem go na południową tam gdzie jest diagnostyka samochodowa,tam walczyli z nim 2-3 godz. aż zadzwonili po elektryka i on stwierdził ze to immobilizer wysyła błędny sygnał do sterownika który odcina dopływ paliwa.Tylko nie wiem dokładnie gdzie ten immo się znajduje,bo jak w sterowniku (komputerze) to wole wymienić cały sterownik,koszt sterownika do tego modelu 80-120 zł+koszt montażu,jeżeli immo jest gdzie indziej a koszt jego odcięcia kosztuje kosmiczną cenę w przypadku mojego auta to jestem w kropce,ale spróbuje zadzwonić do Pana Stasiewicza może on coś innego wymyśli.Dziękuje wam za szczere odpowiedzi i informacje
            • ciavaa Re: Elektryk Samochodowy 11.01.12, 21:10
              gość który prowadzi dorabianie kluczy koło galerii marianki ,albo mechanik który ma warsztat w sulnowie (dawna remiza strażacka ) nie jedziesz z pierwszeństwem w prawo tylko prosto i po prawej stronie :) tylko tam troche poczekasz bo gość ma bardzo dużo zajęć,ale naprawde polecam
            • ogon2007 Re: Elektryk Samochodowy 12.01.12, 18:19
              Nie znam sie akurat na twoim samochodzie, ale imho immobiliser nie powiniec powodować wyłączenia silnika. Zgodzilbym sie, gdybys nie mogl odpalic co któryś raz.

A z gasnieciem w sekundę po odpaliniu miałem styczność w lanosie, gdy elektryczna pompa paliwa wyzionęła ducha - po prostu podawała za małe ciśnienie.

A na południową to polecam jeździć z mechaniką - robia szybko i solidnie.
              Autoelektryka u nich to tylko odczyt błędu z komputer'a.
              • wedel12 Re: Elektryk Samochodowy 15.01.12, 12:55
                Dzięki wam za informacje,kończę ten wątek ponieważ auto chodzi, a to co było powodem awarii to po prostu "śmiech na sali".Wyciągnąłem ako na noc,wstawiłem rano by zaholować go do elektryka i odpalił od kopa,chodzi do dziś.Prawdopodobnie zresetował się sterownik,jeszcze raz dzięki za info i pozdrawiam.
    • mondi_2011 Re: Elektryk Samochodowy 14.01.12, 21:16
      warsztat w Głogówku Królewskim po lakierni - polecam
    • oko-24 Re: Elektryk Samochodowy 15.01.12, 14:39
      TYLKO NIE WOJTAS- TO OSZUST!!!!
      • michal-kaz82 Re: Elektryk Samochodowy 18.05.15, 16:12
        Witam. Ostatnio byłem w nowym sklepie elektronicznym Expert-Car w Tesco. Kupiłem od gościa głośniki oraz radio i zaproponował mi montaż w swoim warsztacie w Grudziądzu. Pojechałem a tam pełen profesjonalizm. Warsztat w pełni wyposażony i co chwile jakiś klient. Oprócz car audio robią całą elektronikę w samochodach. Jedyny minus, że mają dość długie terminy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka