Dodaj do ulubionych

BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 19:58
Jestem chrześcijaninem. Jestem też człowiekiem grzesznym - jak wszyscy.
Jestem "normalny", tzn. chodzę na imprezy, bawię się z rówieśnikami i mam
dziewczynę.
Ostatnio dane mi było przeżyć coś niesamowitego. Usłyszałem głos Syna Boga.
Usłyszeli go też wszyscy, którzy byli na kursie "Filip" zorganizowanym przez
parafię pod wezwaniem św. Józefa. Jego słowa były przekazane do wszystkich
ludzi, dlatego chciałbym je Wam przekazać. Nie pamiętam ich w całości. Nie
zapomnę jednak nigdy, że były przepełnione nieskończoną miłością. On
powiedział, że nas bardzo kocha, że mamy mu zaufać i jest naszym
przyjacielem. Powiedział "kochani".
On naprawdę istnieje, czuwa nad nami i kocha nas ze wszystkimi naszymi
grzechami i niedoskonałośiami!
Nie martw się, że może go nie czujesz - On przy Tobie jest NA PEWNO.
Obserwuj wątek
    • Gość: jul Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: 62.121.119.* 30.11.04, 01:28
      fiu fiu...
      • Gość: Lucek Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 06:55
        no bez przesady...nie robcie z forum ambony do koscielnej propagandy,wystarczy
        ze bez pytania religie wbija sie na sile do szkoly a kosciol do polityki to
        jeszcze jacys fanatycy probuja prac mozgi na forum....ludzie,troszke
        opamietania.Jak chcesz sie podzielic swoim szczesciem to pochwal sie mamie czy
        kolegom a nie musisz tego robic na forum.
        • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 11:44
          Przyjacielu.
          Forum jest dla wszystkich i każdy może zamieszczać wątki, jakie mu się
          podobają. Ty możesz napisać, ja mogę napisać i Tadeusz Pogoda też może napisać.
          Odnośnie propagandy to ja żadnej nie głoszę. Chciałem się tylko podzielić moim
          przeżyciem. Nie wolno Ci tego zabronić mi.
          Przykro mi, że tak zareagowałeś na mój list. Nie chciałem Cię niczym urazić.
          Pan Bóg jest również z Tobą i nigdy Cię nie opuści.
          Pozdrawiam. :)
          • Gość: Łał Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 30.11.04, 13:41
            Ożesz ty w mordę jeża:) Alleluja:D:D
            • Gość: Lucek Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 00:47
              jako osoba niewierzaca pozwole sobie dodac ze to tylko Twoja opinia ze bog
              istnieje...milego dnia :D
              • Gość: arbiter Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 06:45
                Niepewność co do istnienia czegokolwiek, nie jest pewnością nieistnienia.
                • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:58
                  Bardzo mądrze powiedziałeś arbiter. Bardzo mądrze...
              • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:57
                A ja Ci mówię kolego, że przyjdzie czas, że i Ty uwierzysz, że ktoś nad Tobą
                czuwa. Prędzej czy później otrzymasz od Niego znak. Życzę Ci tego z całego
                serca. :)
                • Gość: Lucek Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 18:55
                  panowie,ale mi jest dobrze,Wy jestescie osobami wierzacymi -to milo, ja nie
                  jestem osoba wierzaca i zareczam Wam ze zyje mi sie bardzo dobrze i nie czuje
                  pustki zwiazanej z brakiem boga w ktorego Wy wierzycie.
                  • Gość: arbiter Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 21:03
                    Skoro jest ci wiara w życiu niepotrzebna, to po co udzielasz się w tym wątku?
                    Żyj sobie dalej dobrze mając pewność co do swoich przekonań i daj innym żyć tak
                    jak chcą.
                    • Gość: Lucek Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 22:50
                      arbiter, nikt tu nie potrzebuje odwokatow, na pewno nie Rybak...czemu sie
                      udzielam ? bo nie lubie religijnej propagandy.
                      • Gość: arbiter Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 22:58
                        A niereligijną lubisz?
                        • Gość: Lucek Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 23:29
                          nie doswiadczylem propoagandy niereliginej w rzeczypospolitej katolickiej.....
                          • Gość: @ Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 00:37
                            Dlaczego każda uwaga pod adresem wierzących, nie tylko z reszta katolickich,
                            powoduje u nich odruch obronny, eliminujacy wszelkie konstruktywne dyskusje?
                            Zapewne ktoś i mnie poinformuje, ze nie powinienem się tu wpisywać, bo...
                            Przypominam, jest to forum publiczne.
                            pzdr dla dyskutujących
                            • Gość: Lucek Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 00:54
                              wystarczy spojrzec w karty historii aby dostrzec ze konstruktywne myslenie od
                              zawsze bylo tempione przez wszelkie ruchy religijne a wszelkie jego przejawy
                              traktowane jako herezje i odstepstwo od uswieconej tradycji.Smutne to ale jak
                              najbardziej prawdziwe.
                              • Gość: arbiter Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 07:41
                                Chyba niedokładnie czytałeś te karty historii, ponieważ to religia była motorem
                                rozwoju konstuktywnego myslenia, czego przykładem był swojego czasu rozwój
                                nauki poprzez tworzenie szkół kościelnych.
                                • Gość: Lucek Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 08:48
                                  no to skoro taki historyk z Ciebie to proponuje zasiegnac informacji w tekstach
                                  zrodlowych czego w tych "szkolkach" nauczano i jaki poziom prezentowali
                                  nauczyciele...
                                  • Gość: arbiter Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 10:24
                                    Proponuję Ci jednak zastanowić się nad tym o czym piszesz. Rozwój ludzkiej
                                    cywilizacji związany jest całkowicie z istnieniem religii. Jeśli tego nie
                                    pojmujesz to znaczy, że z historii czytałeś tylko te kartki które Ci akurat
                                    pasowały. Ludzie którzy starali się tłumić konstruktywne myśli byli ludźmi
                                    głęboko wieżącymi, ale takimi samymi ludźmi byli ci co dokonywali wielkich
                                    odkryć. Zastanów sę lepiej nad swoim postępowaniem, czy czasami to ty nie
                                    próbujesz siać propagandy pro komunistycznej, która notabene w poczatkowej
                                    fazie swojego istnienia również korzystała z osiągnięć kościoła dopuki było im
                                    to na rękę.
                              • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:44
                                Zalezy co uwazasz za konstruktywne myslenie...
                            • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:43
                              Hej.
                              Arbiter nie mówil ogólnie. Zwracal sie tylko do Lucka. Jeśli chcesz dyskutawac
                              to dawaj. :)
                              Powtarzam nikt tu nie glosi propagandy i nikt sie nie broni, a juz na pewno
                              nikt nie zabrania (oprocz lucka w swoim pierwszym "wywodzie") wypowiadac sie
                              roznym osobom na rozne tematy.
                              Pozdrawiam
                          • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:58
                            Nie doswiadczyles?
                            A propaganda zwiazana z legalizacja aborcji? Co o niej sadzisz? Powinno sie
                            zabijac nienarodzone dzieci?
                            A propaganda zwiazana z eutanazja?
                            A propaganda zwiazana z legalizacja zwiazkow homoseksualnych i wychowywania
                            przez nich dzieci (w innych krajach, ale zapewne niedlugo tez w Polsce)
                            Zabilbys male dziecko (które nie jest zlepkiem komorek jest miniaturka
                            czlowieka, ma mala glowe i serce i wszystko)?
                            Uśmiercilbys swoją mamę nawet jesliby o to Cię prosila?
                            Chcialbys aby Twoje dzieci chodzily do przedszkola z dziecimi wychowywanymi
                            przez dwie mamusie?
                            Nie odpowiadaj mi, tylko sie zastanow. Tu nie chodzi o to aby sie klocic.
                            Pozdrawiam :)
                  • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:48
                    Posluchaj.
                    Nie chce zebys odbieral nas jako jakeis lepsze osoby od Ciebie. nie chce tez
                    zebys czul sie osaczony przez wierzacych. Jestesmy normalni tak jak Ty.
                    • Gość: Lucek Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:04
                      widzisz, to tylko zle o Tobie swiadczy, kobieta ma prawo do decydowania o tym
                      co sie stanie z jej dzieckiem bo to JEJ dziecko i Ty ani panstwo ani kosciol
                      nie ma prawa w to ingerowac,to jej wybor i ona bedzie ponosic konsekwencje
                      moralne.Eutanazja?Glupi jestes, przejdz sie po oddziale dla nieuleczalnie
                      chorych...smierc to jest ukojenie nie kazdy musi bawic sie w ciepietnika...
                      poza tym pytanie do arbitra....czy Ty chlopie wszytko widzisz czarno-bialo?Albo
                      jest katolik albo komunista? Wspolczje szczerze swiatopogladu.
                      • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 23:13
                        Hej! Ja Cię nie obrazilem więc Ty mnie tez nie obrazaj. Nie jestem glupi.
                        Odnośnie aborcji
                        - problem w tym, że mimo iż dziecko jest noszone przez kobiete to nie ma ona
                        zadnego, POWTARZAM ZADNEGO prawa decydowac o jego zyciu. Jesli zas bedzie
                        decydowala, to w cywilizowanym kraju spotkaja ja najsurowsze konsekwencje. Nie
                        moralne, ale spoleczne.
                        Czlowieku!!! Ty chyba nie wiesz co to jest aborcja! Ściagnij sobie z netu filmy
                        pokazujace, jak miazdzy sie szczypcami główki malemu czlowieczkowi. Wyciaga sie
                        je zmiazdzone, urywa nogi czesto wyjmuje sie je w czesciach!!! Przepraszam ze
                        mnie ponosi, ale jak bys zobaczyl aborcje na zywo to bys zwymiotowal. Aha i
                        proponuje zebys oglądnął sobie płód za pomocą Ultrasonografu (USG). Byc moze to
                        Ci przemowi do rozumu, że masz do czynienia z najprawdziwszym czlowiekiem.
                        Odnosnie eutanazji.
                        PYTAM SIE JESZCZE RAZ! PODASZ NA ZYCZENIE SWOJEJ MATCE STRZYKAWKE Z TRUTKA
                        JESLI CIE O TO POPROSI?
                        Ja na Twoim miejscu modlilbym sie za nia. Nawet jesli bylbym niewierzacy!!!
                        A bol mozna usmierzyc tysiącem srodków przeciwbólowych.
                        Wypowiedz sie na temat legalizacji adopcji dzieci przez pary homoseksualne.

Tym razem przemysl spokojnie i odpowiedz na wszystko. Sam mnie sprowokowales
                        wiec nie mniej do mnie zalu za zbyt ostry ton wypowiedzi. i Prosze nie
                        zaprzeczaj specjalnie zeby sie klocic, ale pomysl logicznie.
                    • Gość: Toja Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 22:57

Forum

Deklaracja Europejska 13 sierpnia 2003.
                      więcej
                      English
                      Français
                      Deutsch
                      Český

Centrum Kultury Żydowskiej w Krakowie: Bajit Chadasz - program na grudzień.
                      więcej

Wezwanie do współodpowiedzial- ności za Ziemię Świętą ogłoszone przez polskich
                      chrześcijan, muzułmanów i Żydów 12 kwietnia 2002.
                      więcej
                      Deutsch
                      Français

WYDARZENIA

Prawa człowieka w filmie

03.12.2004 MT/własne

Helsińska Fundacja Praw Człowieka zaprasza na 4. Międzynarodowy Festiwal
                      Filmowy "Prawa człowieka w filmie". Festiwal odbędzie się w Warszawie w dniach
                      10 - 15 grudnia 2004 r.

[inne...]

PRZEGLĄD PRASY

Przełomowy Upadek

29.11.2004 JS/Nowe Państwo

Film niemieckiego reżysera Olivera Hirschbiegla "Upadek" to jedyne niemieckie
                      dzieło po II wojnie światowej, które zostało zauważone na całym świecie. Jest
                      do tego dziełem zupełnie przełomowym.

[inne...]

PUNKT WIDZENIA

Szkło bolesne

3.11.2004 MZ/własne

Z prochów zamordowanego narodu wyrasta nasz chleb powszedni, co dzień stąpamy
                      po ich kościach, których nie utulił do snu wiecznego nawet ukradkiem odmówiony
                      kadysz - pisze nasza londyńska korespondentka w liście do swojego przyjaciela.

[inne...]

KSIĄŻKI

Miasto ożywione

3.12.2004 GMK/własne

Nieistniejący już dzisiaj wielonarodowy, wielobarwny świat przedwojennego
                      Krakowa, dzięki fascynującej dokumentacji zebranej i wydanej przez Anis D.
                      Pordes (wespół z Irkiem Grinem), staje się obrazem ożywionym - pisze rzegorz
                      Marcin Kuta.

[inne...]
                      [bibliografie...]

LUDZIE

Wspominając Felka

26.11.2004 MT/własne

Dziś jest potrzeba pokazywania gigantów, którzy zaświadczyć mogą, że poczucie
                      służby publicznej to coś rzeczywistego, a nie pusty slogan. Jednym z nich jest,
                      był Felek, Raphael F. Scharf - mówi Joachim S. Russek, dyrektor Fundacji
                      Judaica na Kazimierzu w Krakowie.

[inne...]

SYLWA

Konserwatyzm alternatywą dla fundamentalizmu

9.11.2004 JS/Zenit

- Alternatywą dla fundamentalizmu nie jest islam progresywny, lecz
                      konserwatywny - mówi w wywiadzie dla agencji Zenit Massimo Introvigne, autor
                      książki "Fondamentalismi. I diversi volti dell'intransigenza religiosa"
                      (Fundamentalizmy. Różne oblicza religijnego nieprzejednania).

[inne...]

Zob. Kościół katolicki o swoich żydowskich korzeniach

Zamów nasz newsletter

Indeks nazwisk / Indeks tematów
                      Wydarzenia / Przegląd prasy / Punkt widzenia / Książki / Ludzie / Studia i
                      dokumenty / Sylwa
                      O nas / E-Mail

Copyright © FKCh "ZNAK" - 1999-2004

• Gość: ja Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 22:14
                  a łyżka na to niemożliwe
        • markusvx Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! 26.02.05, 00:39
          ja też to odczuwam , codzienną opiekę naszego Jezusa!! i naprawdę czuję
          szczęście, bo zrozumiałam ze to życie ziemskie nie jest ważne , i tak kiedyś
          umżemy.więc czy nie czas zastanowić się nad sensem mojej duchowości. JEZUS
          czeka na każdego , kocha nas, przecież oddał za nas życie. nikt tak jak on nie
          potrafi kochać .... Boże dziekuję ci ze mogę żyć :)
      • Gość: max Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: 195.117.1.* 23.02.05, 08:22
        Cokolwiek to było to nie bierz tego więcej . Tak apropos gdzie można kupić taki
        dobry towar ?
    • Gość: WIERZACY Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 22:44
      Blogi Czat Poczta Usenet + Ogłoszenia Aaaby.pl Gazeta
      Wyborcza

Fora prywatne | Fora regionalne | Moje forum | Wyszukiwarka | Pomoc
      | Zaloguj się |

Gazeta.pl ) Forum ) Regionalne ) Kujawsko-pomorskie Piątek, 3 grudnia
      2004

Świecie

+ dodaj do ulubionych wątków

Sortuj: drzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne

• BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Gość: Rybak 29.11.2004 19:58 + odpowiedz

Jestem chrześcijaninem. Jestem też człowiekiem grzesznym - jak wszyscy.
      Jestem "normalny", tzn. chodzę na imprezy, bawię się z rówieśnikami i mam
      dziewczynę.
      Ostatnio dane mi było przeżyć coś niesamowitego. Usłyszałem głos Syna Boga.
      Usłyszeli go też wszyscy, którzy byli na kursie "Filip" zorganizowanym przez
      parafię pod wezwaniem św. Józefa. Jego słowa były przekazane do wszystkich
      ludzi, dlatego chciałbym je Wam przekazać. Nie pamiętam ich w całości. Nie
      zapomnę jednak nigdy, że były przepełnione nieskończoną miłością. On
      powiedział, że nas bardzo kocha, że mamy mu zaufać i jest naszym
      przyjacielem. Powiedział "kochani".
      On naprawdę istnieje, czuwa nad nami i kocha nas ze wszystkimi naszymi
      grzechami i niedoskonałośiami!
      Nie martw się, że może go nie czujesz - On przy Tobie jest NA PEWNO.

• Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: 62.121.119.*
      Gość: jul 30.11.2004 01:28 + odpowiedz

fiu fiu...

• Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Gość: Lucek 30.11.2004 06:55 + odpowiedz

no bez przesady...nie robcie z forum ambony do koscielnej propagandy,wystarczy
      ze bez pytania religie wbija sie na sile do szkoly a kosciol do polityki to
      jeszcze jacys fanatycy probuja prac mozgi na forum....ludzie,troszke
      opamietania.Jak chcesz sie podzielic swoim szczesciem to pochwal sie mamie czy
      kolegom a nie musisz tego robic na forum.

Gość: Rybak 30.11.2004 11:44 + odpowiedz

Przyjacielu.
      Forum jest dla wszystkich i każdy może zamieszczać wątki, jakie mu się
      podobają. Ty możesz napisać, ja mogę napisać i Tadeusz Pogoda też może napisać.
      Odnośnie propagandy to ja żadnej nie głoszę. Chciałem się tylko podzielić moim
      przeżyciem. Nie wolno Ci tego zabronić mi.
      Przykro mi, że tak zareagowałeś na mój list. Nie chciałem Cię niczym urazić.
      Pan Bóg jest również z Tobą i nigdy Cię nie opuści.
      Pozdrawiam. :)

• Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.stk.pl / 193.19.104.*
      Gość: Łał 30.11.2004 13:41 + odpowiedz

Ożesz ty w mordę jeża:) Alleluja:D:D

Gość: Lucek 01.12.2004 00:47 + odpowiedz

jako osoba niewierzaca pozwole sobie dodac ze to tylko Twoja opinia ze bog
      istnieje...milego dnia :D

Gość: arbiter 01.12.2004 06:45 + odpowiedz

Niepewność co do istnienia czegokolwiek, nie jest pewnością nieistnienia.

Gość: Rybak 01.12.2004 10:58 + odpowiedz

Bardzo mądrze powiedziałeś arbiter. Bardzo mądrze...

Gość: Rybak 01.12.2004 10:57 + odpowiedz

A ja Ci mówię kolego, że przyjdzie czas, że i Ty uwierzysz, że ktoś nad Tobą
      czuwa. Prędzej czy później otrzymasz od Niego znak. Życzę Ci tego z całego
      serca. :)

Gość: Lucek 02.12.2004 18:55 + odpowiedz

panowie,ale mi jest dobrze,Wy jestescie osobami wierzacymi -to milo, ja nie
      jestem osoba wierzaca i zareczam Wam ze zyje mi sie bardzo dobrze i nie czuje
      pustki zwiazanej z brakiem boga w ktorego Wy wierzycie.

Gość: arbiter 02.12.2004 21:03 + odpowiedz

Skoro jest ci wiara w życiu niepotrzebna, to po co udzielasz się w tym wątku?
      Żyj sobie dalej dobrze mając pewność co do swoich przekonań i daj innym żyć tak
      jak chcą.

Gość: Lucek 02.12.2004 22:50 + odpowiedz

arbiter, nikt tu nie potrzebuje odwokatow, na pewno nie Rybak...czemu sie
      udzielam ? bo nie lubie religijnej propagandy.

Gość: arbiter 02.12.2004 22:58 + odpowiedz

A niereligijną lubisz?

Gość: Lucek 02.12.2004 23:29 + odpowiedz

nie doswiadczylem propoagandy niereliginej w rzeczypospolitej katolickiej.....

• Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl
      Gość: @ 03.12.2004 00:37 + odpowiedz

Dlaczego każda uwaga pod adresem wierzących, nie tylko z reszta katolickich,
      powoduje u nich odruch obronny, eliminujacy wszelkie konstruktywne dyskusje?
      Zapewne ktoś i mnie poinformuje, ze nie powinienem się tu wpisywać, bo...
      Przypominam, jest to forum publiczne.
      pzdr dla dyskutujących

Gość: Lucek 03.12.2004 00:54 + odpowiedz

wystarczy spojrzec w karty historii aby dostrzec ze konstruktywne myslenie od
      zawsze bylo tempione przez wszelkie ruchy religijne a wszelkie jego przejawy
      traktowane jako herezje i odstepstwo od uswieconej tradycji.Smutne to ale jak
      najbardziej prawdziwe.

Gość: arbiter 03.12.2004 07:41 + odpowiedz

Chyba niedokładnie czytałeś te karty historii, ponieważ to religia była motorem
      rozwoju konstuktywnego myslenia, czego przykładem był swojego czasu rozwój
      nauki poprzez tworzenie szkół kościelnych.

Gość: Lucek 03.12.2004 08:48 + odpowiedz

no to skoro taki historyk z Ciebie to proponuje zasiegnac informacji w tekstach
      zrodlowych czego w tych "szkolkach" nauczano i jaki poziom prezentowali
      nauczyciele...

• Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl
      Gość: arbiter 03.12.2004 10:24 + odpowiedz

Proponuję Ci jednak zastanowić się nad tym o czym piszesz. Rozwój ludzkiej
      cywilizacji związany jest całkowicie z istnieniem religii. Jeśli tego nie
      pojmujesz to znaczy, że z historii czytałeś tylko te kartki które Ci akurat
      pasowały. Ludzie którzy starali się tłumić konstruktywne myśli byli ludźmi
      głęboko wieżącymi, ale takimi samymi ludźmi byli ci co dokonywali wielkich
      odkryć. Zastanów sę lepiej nad swoim postępowaniem, czy czasami to ty nie
      próbujesz siać propagandy pro komunistycznej, która notabene w poczatkowej
      fazie swojego istnienia również korzystała z osiągnięć kościoła dopuki było im
      to na rękę.

Gość: Rybak 03.12.2004 11:44 + odpowiedz

Zalezy co uwazasz za konstruktywne myslenie...

Gość: Rybak 03.12.2004 11:43 + odpowiedz

Hej.
      Arbiter nie mówil ogólnie. Zwracal sie tylko do Lucka. Jeśli chcesz dyskutawac
      to dawaj. :)
      Powtarzam nikt tu nie glosi propagandy i nikt sie nie broni, a juz na pewno
      nikt nie zabrania (oprocz lucka w swoim pierwszym "wywodzie") wypowiadac sie
      roznym osobom na rozne tematy.
      Pozdrawiam

Gość: Rybak 03.12.2004 11:58 + odpowiedz

Nie doswiadczyles?
      A propaganda zwiazana z legalizacja aborcji? Co o niej sadzisz? Powinno sie
    • Gość: WIERZACY Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 22:48
      Blogi Czat Poczta Usenet + Ogłoszenia Aaaby.pl Gazeta
      Wyborcza

Fora prywatne | Fora regionalne | Moje forum | Wyszukiwarka | Pomoc
      | Zaloguj się |

Gazeta.pl ) Forum ) Regionalne ) Kujawsko-pomorskie Piątek, 3 grudnia
      2004

Świecie

+ dodaj do ulubionych wątków

Sortuj: drzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne

• Świadkowie JEHOWY - co sądzicie o ich wizytach? IP:
      *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl
      Gość: Cierpliwy do czasu 05.07.2003 21:08 + odpowiedz

Kilka dni temu po raz kolejny z rzędu odwiedzili mój dom ludzie legitymujący
      się mianem świadków Jehowy. Oni oczywiście nigdy nie przedstawiają się kiedy
      się im otwiera drzwi. Tak było i tym razem. Z góry zadali mi pytanie: "Czy
      chce pan poznać sens życia?" Od razu wiedziałem z kim mam do czynienia.
      Ciekawy jestem jak długo jeszcze będą nachodzić zwykłych ludzi wmawiajac im,
      że ich wiara i wspólnota (sekta?) są najlepsze i czytać im fragmenty ich
      własnoręcznie przekręconego "Pisma Świętego". Ja jestem katolikiem i
      człowiekiem dość tolerancyjnym, ale jak długo można znosić te ciągłe wizyty.
      Może drodzy "bracia" założą sobie jakąś listę i odchaczają w niej osoby,
      które odwiedziły już i które odmówiły poznania swojego sensu życia (czytaj:
      wstąpienia do wspólnoty świadków Jehowy)?
      Proszę o inne opinie na temat świadków Jehowy i ich comiesięcznych wizyt... :)

• Re: Świadkowie JEHOWY - co sądzicie o ich wizytac IP: *.nsm.pl
      Gość: Tomek 05.07.2003 21:12 + odpowiedz

Dziwi mnie jedna rzecz, dlaczego tak się uparli na Świecie, w Gdańsku nie
      widziałem ich już od kilku lat- nie wiem dlaczego u Was jest taka duża
      częstotliwość ich odwiedzin( podobno są książki z pytaniami- które mają na celu
      udowodnienie im, mówienie nieprawdy - to powinno ich odstraszyć)

życzę wytrwałości

• Re: Świadkowie JEHOWY - co sądzicie o ich wizytac IP:
      Gość: luzak 05.07.2003 22:28 + odpowiedz

ja mam pieska ktory ich z pod drzwi przegania
      juz od dawna nie widze ich na horyzoncie

Gość: Tomek 05.07.2003 22:29 + odpowiedz

Świecianie, którzy mają dość JEHOWYCH - kupować psy!!!!!

Gość: autowidol 05.07.2003 23:47 + odpowiedz

spod?

Gość: autowidol 05.07.2003 23:54 + odpowiedz

A tak pomijając spod.
      Jak można traktować poważnie kogoś kto jest w stanie swoje dziecko skazać na
      śmierć? Jak można być hipokrytą do tego stopnia, by nie zezwolić na transfuzję
      krwi dla swojego potomka?
      Chronimy płody, lecz narodzonych ludzi już nie?
      I przychodzi mi na myśl tekst z "Psów": "W imię zasad, sku..synu!".
      Niestety, taka jest ich mentalność.

Gość: Tomek 06.07.2003 11:09 + odpowiedz

Ciekawe jakie jest ich oficjalne stanowisko w temacie aborcji?

Gość: luzak 07.07.2003 22:21 + odpowiedz

jak zawsze zienne

Gość: cierpliwy do czasu 07.07.2003 22:24 + odpowiedz

Oprócz tego, że nie mogą oddawać krwi dla potrzebujących ludzi i nie mogą jej
      brać nie mogą również głosować. A ja się pytam świadków Jehowy: Kto bedzie
      rządził tym krajem, jeśli wszystkich przekonacie do swojej religii (sekty?), do
      czego niewątpliwie zmierzacie??? Dziwnym trafem dzisiaj również odwiedziła mnie
      pani z omawianej wspólnoty (sekty?) z propozycją dokładnego przeanalizowania
      Biblii. Zgodziłem się pod warunkiem, że będzie to moje, katolickie Pismo
      Święte. Wtedy powiedziała, że ich "Pismo Święte" niczym sie nie różni.
      Oczywiście skłamała.
      Dam tutaj pewną radę. Jeśli chcecie grzecznie pozbyc się braci i sióstr ze
      wspólnoty (sekty?), zaproponujcie im wspólną rozmowę ze swoim wimaginowanym
      wujkiem-księdzem. Na pewno odmówią.

• Re: Świadkowie JEHOWY - co sądzicie o ich wizytac IP: *.bazyliszek.k5.pl
      Gość: sivy 08.07.2003 12:13 + odpowiedz

spytajcie się po cholerę namawiają ludzi do wstąpienia do ich sekty, skoro
      tylko 144.000 / albo 120.000 - nie pamiętam dokładnie / ludzi sprawiedliwych i
      czystych z armii Baranka wejdzie do Raju? co nie mają jeszcze kompletu czy co?

Gość: autowidol 08.07.2003 17:34 + odpowiedz

Jak znam życie, to akurat dla mnie by miejsca nie starczyło.
      Swoją drogą, trzeba mieć tupet, by na tak marne kity ludzi werbować. Ci
      werbowani też muszą być wybrakowani, jak można w takie bzdury wierzyć?

• Re: Świadkowie JEHOWY - co sądzicie o ich wizytac IP: *.proxy.aol.com
      Gość: kazik 14.07.2003 05:03 + odpowiedz

cierpliwym do czasu to jest tylko sam Bog.a my ludzie mozemy byc szczesliwi,ze
      Jego cierpliwosc tak dlugo trwa,bo przeciez juz w Adamie i Ewie rodzaj ludzki
      zasluzyl na unicestwienie.rowniez nie badzmy tak pyszni,twierdzac,ze nie
      nadaje sie jeden z drugim do zycia wiecznego.przeciez wlasnego serca,czyli
      pobudek,nie znamy.a Bog pragnie by kazdy z nas byl zbawiony.dziwi tez niechec
      do tych ludzi,ktorzy z Dobra Nowina z milosci do kazdego z nas zachodza.
      zeby nie oni,zielonego pojecia bysmy nie mieli czym jest Krolestwo Boze,o ktore
      tak goraco sie modlimy by przyszlo na ziemie.uwazamy sie za gorliwych czy to
      katolikow czy tez czlonkow innych wyznan,ale czy znamy Slowo Boga,ktore jest
      Jego osobistym listem do ludzi?jezeli Biblie uznajemy za autorytet od Boga,to
      nie powinno byc zadnych przeszkod by ze Swiadkami Jehowy prowadzic
      budujace dyskusje.czy sam Jezus nie dal nam takiego przykladu?problem jest w tym
      ze nie chce sie nam zaznajamiac z Biblia,a co za tym idzie,praktycznie nasza
      wiedza jest plytka co do znajomosci wiedzy zawartej w Biblii.prymas Wyszynski
      swego czasu w swym przypisie do Biblii Tysiaclecia,zacytowal werset z ksiegi
      Ezechiela by kazdy katolik zjadl ta ksiege[nabyl wiedzy biblijnej]i szedl do
      bliznich i glosil im te wiedze.jak na ironie,to wlasnie czynia Swiadkowie.
      dlatego badzmy szczesliwi,ze mozemy od nich sie dowiedziec prawdy,tak co do nas
      jak i co do przyszlosci calego swiata.pamietajac,ze cierpliwosc Stworcy ma swe
      granice,identycznie jak mialo to miejsce za czasow dni Noego,o ktorych to
      bardzo goraco sam Jezus nas ostrzegl,bysmy te dni zawsze mieli na naszej uwadze.
      ksieza z kolei sami pozatracali wiare,kiedy seminaria pokonczyli,niewiedzac
      teraz co ludziom glosic by z nadzieja oczekiwali Krolestwa Bozego.czy potrafia
      dac ludziom do zrozumienia w jakim okresie historii czasu biblijnego my
      obecnie zyjemy? a o tym Biblia smialo i prosto nas wszystkich informuje.jak
      rowniez o takich zagadnieniach jak chocby;czy Bog dba o to co nas ludzi
      dotyczy? co jest celem naszego zycia? w jaki sposob czlowiek moze sie
      przekonac,ktora religia jest akceptowana przez Boga? co osiagnie
      Krolestwo Boze? no i jaka role odgrywa Szatan? wszystko to ciekawe zagadnienia,
      bo czy sie to nam podoba czy nie,dotyczy to kazdego z nas na calej ziemi.
      badzmy szczerzy i otwarci na prawde Slowa Bozego,bo gdyby Adam i Ewa tez mieli
      takie szczere nastawienie,to by nadal zyli posrod nas,cieszac sie znajomoscia
      swego Stworcy i przynoszac codziennoscia Jemu czesc i chwale,uswiecajac
      Jego swiete Imie,ktorego Jego Syn bedac na ziemi nigdy sie nie wstydzil.

• Re: Świadkowie JEHOWY - co sądzicie o ich w
    • Gość: Nie ateista Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 09:49
      Pranie mózgu zrobiła Ci ta banda charyzmatyków!!!
      • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:03
        Hej kolego! :)
        Nikt mmi prania nie zrobil. Wierze w to co zobaczylem i uslyszalem.
        Nawet jesli to bylo pranie mozgu, to napewno przez Boga. :)
        Pozdrawiam
        • Gość: kazik Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 17.12.04, 04:58
          milo czytac powyzsze przekomarzania,mozna z tego zauwazyc,ze sa jeszcze
          ludzie,pomimo pedu dzisiejszego zycia,ktorzy,nawet bedac z dala od
          wiary,potrafia znalesc troche czasu dla swego ducha i pogadac o
          sprawach duchowych.co jest pozytywna cecha kazdego czlowieka z racji
          jego roznicy co do innych zyjacych na ziemi stworzen.
          rybaku dzielisz sie krotka wzmianka o tym co uslyszales,ciekawe jest
          chyba i to co zobaczyles.bo o tym wspominasz.no i ciekawe jest i to,
          czy Syn Bozy poruszyl cos na temat tematu,ktory byl Jego glownym
          tematem,podczas Jego bytnosci na ziemi.to by bylo interesujace.
          • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:59
            Głównym celem przybycia Jezusa na Ziemię,było zbawienie ludzkości przez śmierć
            na krzyżu. Mam nadzieję, że sie za mną zgadzasz. Kolejnymi było nauczanie i
            powołanie Kościoła. Pozdrawiam. :)
            • Gość: kazik Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 28.12.04, 04:24
              ale nic nie wspominasz o Jego glownym temacie.
              no i chyba cel,ktory ty wspominasz,byl na trzecim miejscu.
              • Gość: Agnostyk Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 20:15
                2.05.2004 Nigeria - Co najmniej 630 osób zostało zabitych w trakcie ataku
                milicji chrześcijańskiej na muzułmanów w Jelwie.

.......w dupe wsadzcie sobie Wasza glupawa religie...oto konsekwencja durnej
                wiary.
                • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: 158.75.4.* 13.01.05, 11:56
                  Skąd masz takie informacje? Potwierdź w jakiś sposób jeśli masz czelność i
                  odwage!
            • minnetou Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! 07.02.05, 15:47
              Jesli Ty, stary probujesz komus wmowic, ze celem Jezusa bylo powolanie
              Kosciola, mam tylko jedna odpowiedz. Gowno prawda. Skoro taki z Ciebie gleboki
              katolik, zacznij czlowieku od przyswojenia elementarnych wiadomosci, a potem
              nauczaj.
              A propos, wspomniales cos o malzenstwach homoseksualnych. Nie zrozum mnie zle,
              nie jestem gejem, ale staram sie myslec perspektywicznie. Sprobuj i Ty. Jesli
              masz badz bedziesz mial dziecko, ktore okaze sie homoseksualne. Co uczynisz?
              Wyrzekniesz sie? NAstepnie syn lub corka powie Ci, ze tez pragnie miec potomka.
              Zabronisz? Koniec koncow, bedzie wychowywac dziecko ze swoim partnerem(ka) .
              Odetniesz sie? Wygonisz z domu? Zglosisz proboszczowi? Przestan Wasc bzdury
              opowiadac, zanim sie osmieszysz. Na razie jestes zalosny, Rybak. Hm... Rybak.
              Pamietam to i owo z Biblii, wiem kto byl rybakiem. Czy Ty sobie przypadkiem za
              duzo nie wyobrazasz... Chociaz pewnie strzeliles faux pais nieswiadomie... Na
              to wskazuje poziom Twoich wypowiedzi...
              • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:10
                Za to poziom Twoich wypowiedzi jest żenujący.
              • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:21
                Przemawia przez Ciebie Zły Duch. A on z wielką zaciekłością próbuje udowodnić że
                zło jest dobrem. Jest bardzo podstępny. Nie chcę Cię obrażać i nie będę, więc
                nie obrażaj mnie. Jeśli nie chodzisz do kościoła to wpadnij kiedyś tam
                przechodząc obok. Nic Ci się nie stanie. Pozdrawiam. :)
                • Gość: E.B. Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: 81.210.32.* 05.03.05, 14:35
                  pełna podziwu jestem dla CIebie RYBAK ze tak odwarznie mowisz o Bogu, nadrawdę
                  robisz wiele. mam więc prożbę , jak będą jeszcze te kursy to daj znak ok?
                  chętnie wybrałabym się też na takie spotkanie :)
                  • Gość: Rybak Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:41
                    Oczywiście. Taki kurs nazywa sie "Kurs Filip". Odbywa sie w pazdzierniku.
    • Gość: Jan Maryja Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:59
      Zaprawdę powiadam wam, że wszyscy zostaną zbawieni i dostąpią do stołu
      pańskiego.
      • Gość: kazik Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 30.12.04, 06:14
        agnostyk,czy ty rozrozniasz chrzescijanstwo od chrystianizmu?to ogromna roznica.
        bedziesz mial po sie z tym zapoznaniu, zupelnie inne spojrzenie.warto.
        Jan Maryja,a co powiesz na temat przykladu POTOPU?
    • Gość: Jan Maryja Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 23:30
      tak to fakt
      • Gość: kazik Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 11.01.05, 03:18
        przyznajesz,ze potop byl.wiec jak to sie ma do twego poprzedniego wpisu?
        • Gość: kazik Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 22.02.05, 06:40
          istnieje,istnieje i potwierdza to historia ludzkosci na ziemi.
          • markusvx Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! 26.02.05, 01:08
            wiecie co, Bóg już tyle dawał znaków a wy nadal nie wierzycie... nie wierzycie
            w całun turyński? JEZUS żył na ziemi i są na to dowody to prawda!
            • elias26 Re: BÓG ISTNIEJE NAPRAWDĘ! 06.03.05, 03:49
              TAA A BRAD RICHARDS GRACZEM 2005 NHL HEH
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka