Dodaj do ulubionych

Kalectwo klubowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:46
Ze smutkiem nalezy stwierdzic ze w naszym miescie nie ma zadnych klubow o
okreslonej tematyce muzycznej(np. breakebeat, house, ambeint,trance,
drum'n'bass, itp.).Wiekszosc, bo nie wszyscy,lubi bawic sie prz muzyce
techno, ktore jest, nie ukrywajac, muzyka malo ambitna dla ludzi raczej
prostych.Mysle jednak ze to wynika z ukierunkowania sie dyskotek i klubow na
najprostsza forme muzyki elektronicznej jaka jest techno.
Obserwuj wątek
    • cobraswiecie Re: Kalectwo klubowe 25.08.05, 11:36
      Heh prostych?Teraz to naprawde dowaliłeś:)
      • Gość: xxlsize Re: Kalectwo klubowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:37
        Tak prostych,ale nie chodzilo mi o wszystkich ktorzy sluchaja tej muzyki, zgory
        przepraszam urazonych.techno jest najprostsza muzykaz gatunku elektronicznego
        • cobraswiecie Re: Kalectwo klubowe 25.08.05, 13:07
          Hmm bym się z Tobą nie zgodził ale kazdy ma swoje zdanie.To z ta prostotą to troszke przesadziłeś...
          • Gość: Świątuś Re: Kalectwo klubowe IP: *.system / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 16:00
            gatunki i ukierunkowania to przede wszystkim kwestia gustu. Kiedyś lubiłem
            techno lightowe typu Groove Coverage i Scooter.. to odeszło.. w rachubę wszedł
            trane, progresive. Na imprezę najlepszy jest trance.. do posłuchania wejdzie
            wszystko.. jedna kwestia jest też do porusznia!! Współczesna muzyka techniczna
            i jej pod gatunki są bardzo trudne do rozróżnienia nawet przez najlepszych
            znawców muzyki.. a co do prostoty ludzi.. to zwykły średniak słucha techno
            komercyjnego właśnie tego lightu.. trochę bardziej wprawiony właśnie czegoś
            bardziej ostrego i elektronicznego.. serdecznie polecam ściągniącie kawałków..
            Marcela Woodsa, K-Tronic, Kyau vs Albert.. Johna Marksa itp.. to muzyka nie
            komercyjna, ale jak piękna!!
    • Gość: :/ Re: Kalectwo klubowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:08
      Jak ja slysze jak ludzie bawia sie przy Crazy Frog to mi rece opadaja, tak samo
      reaguje na Danzela (fatalny koles)
      • Gość: Świątuś Re: Kalectwo klubowe IP: *.system / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:21
        crazy frog to kiczowaty hit wakacji i lekka przesada. Co więcej łapie
        obrzydzenie do żab przez tę piosenkę.. ;/ a Danzel z tego co wiem nie zrobił
        jeszcze całkowicie sam nowego utworu, a wszystkie jego produkcje to remixy!!
        Remix pump it up 2004 na pewno będzie w moich myślach jako hit!
    • Gość: LenferDook Re: Kalectwo klubowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 17:42
      zdecydowanie popieram zdanie przedmowcy o tym ze techno jest najprostsza forma
      muzyki elektronicznej,inne rodzaje sa bardziej zlozone.Co do kalectwa klubowego
      to no komment bo kazdy wie jak jest;/ pozdro
    • Gość: Modlicha Re: Kalectwo klubowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 17:56
      U nas brakuje wszystkiego...u nas nie ma klubow...nie ma dancehallu...wszystko
      co klimatyczne jest albo zamkniete, beznadziejnie zmienione lub jeszcze nie
      stworzone :/
    • Gość: migotka Re: Kalectwo klubowe IP: 212.244.114.* 26.08.05, 17:57
      no...
      to zapraszam, otworz w Swieciu klub z jednym gatunkiem ''ambitnej'' muzyki i
      zrob tak, zeby byl rentowny.
      UDOWODNIJ, ze tak mozna, bo jakos w to nie wierze
      • luzak83 Re: Kalectwo klubowe 26.08.05, 23:29
        juz probowali to samo zrobic w sono ale jak tam nie wyszlo to tez watpie ze to
        w swieciu wypali................
        • Gość: elemelo Re: Kalectwo klubowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:45
          Ale to przez mentalnosc ludzi.Clubbing jest czyms innym od zabawy techno to
          wyzsza kultura i inny sposob bycia.Niby masze miasto sie rozwija ale ludzie
          pozostaja tacy sami, wola gnic w na tych techno rozpieruchach gdzie nie ma
          zadnych wartosci.
          • Gość: Świątuś Re: Kalectwo klubowe IP: *.system / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 11:34
            ..to ty tak uważasz.. coś czuje, że nie lubisz techniki!! A wiesz co to jest
            Clubing w oryginale!! Wychodzisz na impreze w piatęk, wpadasz na jakąś light
            party lub nawet zwykłego baru, potem coś szybszego, noc rozpędzasz przy
            trancie, potem znów light od rana i co raz mocniej do wieczora.. sobota noc
            szczyt szybkości trance, progresive itp.. i zazwyczaj wracasz w niedziele
            wieczorem! I jak myślisz pewnie tylko piwo piją!! Białko tonami idzie!! To
            uważasz za kulturę!! Spoko najpierw się zastanów co piszesz.. choć ja osobiście
            do tego na czym się każdy bawi nic nie mam i to jest jego sprawa.. ale jeden
            jest plus gdy ktoś się nażre!! nie marudzi, nie ma szczerych wyznań.. bawi się
            na maxa i nic go nie obchodzi tylko muza!!
            • Gość: propag Re: Kalectwo klubowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 15:42
              Zgadzam sie z Elemelo.Ty tez masz racje Światus,ale gdzie ja mam qrwa sie
              zabawic w Świeciu bo nie wiem.Studiuje w Gdansku i jak jade do Sopotu to wiem
              ze moge spodziewac sie kulturalnej imprezy bo przy wejsciu jest najczesciej
              selekcja(tzn. ze nie wpuszczaja zadnych dresow, dzieciakow i ludzi ktorzy nie
              pasuja do otoczenia), a jak tu przyjade na wakacjeto nie wiem co mam robic,
              gdzie sie bawic.W stokrotce to chyba wpuszczaja grupy zorganizowane z
              podstawowki,a pseudo Dj nie potrafia an vinylach krecic tylko z kompa puszczaj
              muze i czasami zrobia glosniej i ciszej
              • Gość: propag Re: Kalectwo klubowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 15:45
                A co do muzyki to jestem tolerancyjny bo przeciez nie powinno sie ograniczac do
                jednego gatunku ale do muzyki techno nie mam szacunku
    • Gość: ewent Re: Kalectwo klubowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 18:07
      Dj'e grajacy w Świeciu sa do bani a mixowania uczyli sie wraz z czasopismem
      Pani Domu.Dajcie szanse zdolniejszym Dj ze Świecia ktorzy wiedza jak wyglada
      vinyl, a wiem ze tacy sa.
      • Gość: Świątuś Re: Kalectwo klubowe IP: *.system / *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 19:20
        proponuje, żeby w końcu dopuścili do grania w Stoci, najlepszego świeckiego
        Dj'a. a chodzi mi o Marva Van Lindena ;).. ewentualnie jak tak wam zależy na
        winylach to może Carl Cox ale on gra w Bukowcu i nie wiem czy za 5 dych od
        imprezy będzie chciał grać w Stoci.. Skonćzmy te tematy, bo i tak nic z tego
        nie wyjdzie do czasu kiedy właścicielami dysk będą tak mało ambitni ludzie!
        Sępólno ma, Grudziądz ma, Tuchola ma.. Koronowa ma.. itd.. tylko qrwa świecie
        mieć nie może!!
        • Gość: nowy Re: Kalectwo klubowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:35
          brawa dla Świątusia...ma świętą rację
          • Gość: bodo Re: Kalectwo klubowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 06:24
            poczekajcie, poczekajcie, p[ojade do Esesmanów, zarobie kasiure na truskawkach
            i bedzie kanjpka z prawdziwego zdarzenia................., :]
            • luzak83 Re: Kalectwo klubowe 30.08.05, 12:29
              mam nadzieje bo do pedala niehce mi sie chodzic no chyba ze zaczna ludzi z
              dowodem wpuszczac.
    • Gość: ... Re: Kalectwo klubowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 07:47
      TU JEST SYF NIE ZABAWA!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka