Dodaj do ulubionych

Wda Świecie

IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 20:18
Wda Świecie pokonała Spartę Przysiersk 13:0 (8:0.
Sparing rozegrano na bocznym boisku Wdy.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaka Re: Wda Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 22:20
      kto strzelil?
      • Gość: ja Re: Wda Świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 11:01
        było 13:1
        • Gość: kibic02 Re: Wda Świecie IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.08, 15:17
          Wda pokonała w rozegranym dzisiaj sparingu Brzysko-Rol Brzyskorzystewko (zajmują obecnie 4. miejsce w grupie II V ligi)
          3:2
          • Gość: .............. Re: Wda Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 11:05
            kto tak wymiatal na prawej obronie w 2 polowie??????
            • Gość: kij Re: Wda Świecie IP: 195.13.166.* 05.03.08, 15:47
              dzisiaj WDA zagra z TKP!
              • Gość: to ja Re: Wda Świecie IP: *.swc.vectranet.pl 05.03.08, 17:01
                Ale gdzie w Świeciu?
                • Gość: z tamtego swiata Re: Wda Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 20:16
                  9-1 dla tkp
            • Gość: ... Re: Wda Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 20:31
              Luzak?
              • Gość: kibic02 Re: Wda Świecie IP: 83.238.145.* 05.03.08, 21:05
                Wda prowadziła 0:1 w 20 min. strzelił Szczygielski
                w 29 min. z karnego TKP-Elana wyrównała
                a w 36 było 1:2, po przerwie co pare minut padała bramka
                dla gospodarzy i w efekcie wysoka porażka
                ale pamiętać należy że to sparing z drużyną o 2 klasy
                rozgrywkowe wyżej, mającą aspiracje nawet na nową pierwsza ligę

• Gość: kibic02 Re: Wda Świecie IP: 83.238.145.* 05.03.08, 21:07
                  sorki, powinno być: Wda prowadziła 1:0
                  • Gość: Patyk Re: Wda Świecie IP: *.swc.vectranet.pl 05.03.08, 22:37
                    No ale stracic 9 bramek:/nieźle
                    • Gość: fan 33 Re: Wda Świecie IP: 195.13.166.* 05.03.08, 22:55
                      wreszcie mozna pokkrytykowac- co?
                      Spokojnie to tylko sparing!
                      W lidze znowu bedzie tylko WDA i dlugo nic.

Pozdrawiam wszystkich fanow naszej druzyny!!!
                      • Gość: Kapi Re: Wda Świecie IP: *.swc.vectranet.pl 06.03.08, 05:12
                        Nie chodzi o krytykę ale oni chyba w hokeja grali
                        • Gość: Obserwator* Re: Wda Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:14
                          Myślę że ostatni mecz Wdy z TKP pokazał miejsce w jakim znajduje się nasz
                          klub.Prezes powinien przestać wypowiadać się bunczucznie o III lidze w Świeciu
                          tylko budować zespół na IV ligę.Piszę to jako sympatyk klubu i życzę powodzenia
                          w wiosennych rozgrywkach.
    • Gość: $$$$$$ Re: Wda Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 09:27
      Do "obserwatora" jak dotąd jego wypowiedzi miały przełożenie w rzeczywistosci.
      Myslę sobie, że 3 liga jest w zasięgu!! Pozytywne myslenie to połowa sukcesu.
      • Gość: maly Re: Wda Świecie IP: *.swc.vectranet.pl 08.03.08, 18:31
        Mysle ze *obserwator* ma racje.Dajmy sobie spokoj z III liga.Z obecnych zawodnikow moze do skladu zalapac sie 2 - 3.Kim uzupelnic wyjsciowy sklad.Jako wiewrny kibic WDY chcialbym aby w druzynie gralo jak najwiecej *naszych* chlopakow.A IV liga to im gwarantuje.Zdaje sobie sprawe ,ze poza slupkiem nikt w III by nie zagral.Wiec PREZESIE zejsc na ziemie i popatrz realistycznie na mozliwosci klubu.
        • Gość: kibic02 Re: Wda Świecie IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.08, 20:47
          Wda - Unislavia Unisław 8:0 (4:0)

Co do wejścia Wdy do nowej III ligi, nie rozumiem Was
          ludzie, najpierw narzekacie, że jest A-klasa, ogony V ligi, a teraz
          nie chcecie aby Wda grała jak najwyżej, jeżeli jest taka szansa,to należy ją wykorzystać.

Kto ma wejść do tej nowej 3 ligi: Kometa Więcławice, Start Radziejów,
          Promień Kowalewo Pomorskie czy Grom Osie, a może Brzysko-Rol Brzyskorzystewko?
          Jak przyciągnąć sponsorów? Grać w jak najwyższej klasie rozgrywkowej, zrobić boom na piłkę, nowa III liga
          to już nie tylko Kujawsko-pomorskie, to też Wielkopolska,
          sponsorzy mogą tam się już pokazać, zdobyć jakiś rynek dla
          swoich produktów.

Wda spokojnie posiada obiekt na tę klasę rozgrywkową,
          a w wiekszości swoimi zawodnikami to i w nowej IV lidze może być tak że nie będzie grać. Ludzie zastanówcie się, co mówicie.

Ja zawsze będę pragnął, aby moja drużyna grała jak
          najwyżej, abo osiągnęła jak najwięcj, kto będzie chciał trenować w tym klubie, jak Wda będzie wciąż grała na szczeblu okręgowym, a piłkarze za 100 zł więcej będą uciekać do sąsiada?

mały - co z Ciebie za kibic? Z takim podejściem dla mnie to jesteś
          tylko obserwatorem!

Ja też chcę żeby grało jak najwięcej zawodników ze Świecia, ale
          zastanów się czy np. Grom Osie gra swoimi zawodnikami? Wzmacnia się zawodnikami z Olimpii Grudziądz i Mielcarskim (którego nie chcą puścić z Nowego) buńczucznie ich trener wypowiada się że chcą walczyć o pierwsze miejsce i o 3 ligę.
          Damian Kierski - bardzo szybki zawodnik i granie w nowej 3 lidze na pewno podziałałoby na niego motywująco, dałby radę. Jest młody, może się jesze rozwinąć, ale nie w V lidze. Sulowski, Tatarowicz, Kozicki, Biernacki - oni jeszcze mogą wiele zmienić w swojej grze, rozwinać się, ale na pewno nie w V lidze, a tym bardziej grając w A klasie - kopanina na klepiskach. A są jeszcze juniorzy, zaczynając grać od razu na wysokim szczeblu mają szanse osiągnąć wyższy pułap swoich możliwości. Wiadomo - trzeba chęci, wytrwałości i ciężkiej pracy, ale można więcej osiągnąć.
          Cele muszą być jak najwyższe, a nie iść na minimalizm.

Dlatego uważam, że warto i trzeba walczyć o nową 3 ligę. Druga taka szansa może już się nie nadarzyć. To moja opinia. Jeżeli nie wyjdzie trudno, ale grać trzeba o pierwsze miejsce i awans.

• Gość: to ja Re: Wda Świecie IP: *.swc.vectranet.pl 08.03.08, 21:35
            liczy się tylko 3liga.
          • Gość: Kiero Re: Wda Świecie IP: 57.90.33.* 10.03.08, 11:19
            Mała poprawka..... w sparingu z Unisławią było 9:0. Bramki:
            Szczygieł , Jano , Gatuso , Woźny(karny),Erni , Jacy x 2 ,Bartek i
            Gładziu( fantastyczna bramka z przewrotki. Stadiony Świata!!!)
    • Gość: kibic Re: Wda Świecie IP: 80.51.140.* 08.03.08, 23:01
      Tylko nie podniecajcie sie tym dzisiejszym wynikiem z tymi
      chlopaczkami z Unislawia,nic im nie ujmujac oczywiscie,ale w klasie
      wojewodzkiej juniorow mlodszych to oni tez by za wiele nie zdzialali.
      • Gość: kibic02 Re: Wda Świecie IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.08, 23:30
        Nikt się niczym nie podnieca - podałem tylko wynik
        dla informacji.
        • Gość: $$$$$$ Re: Wda Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 09:45
          Do 'Małego: Gdzie Ty żyjesz w jakich czasach. Popatrz w B klasie już nie gra sie
          tylko własnymi wychowankami. A w A kl przynajmniej w naszym rejonie Ci co chcą
          coś znaczyc posiłkują się np:Strażak Przechowo swojego maja 1 lub 2 ale takie sa
          realia. Rodzynki własnego szkolenia pojawiają się sporadycznie. Są lata słabe i
          leprze ale nigdy nie jest tak aby w jednym roczniku pojawiło się więcej jak 2-3
          wyróżniających sie piłkarzy.A wymiana nowej "krwi " w zespole zawsze jest
          konieczna.Wszyscy Ci co stawiaja na minimalizm w sporcie, tak samo pewnie w
          życiu się zachowują aby do jutra najmniejszym kosztem.Nie jeszcze raz NIE,
          trzeba walczyc na tym polega sport. Wda do boju o wyższą ligę. Jest w zasięgu
          3-cia więc walczmy i kibicujmy bo dla nas oni grają.Zaplecze słychac ,że jest
          np: w piatek junior starszy zagrał dobry sparing z Zawiszą , która jest poza
          sasiegiem innych zespołów w woj. przegrali 3:2. Pamiętam jak Stefan M mówił ,że
          chce miec koszykówke w najwyższej lidze, to niektórzy pokazywali okreslone znaki
          na czole i co ?!!! "Mały" oby nie trzeba Ci było przypominac Twojej
          wypowiedzi.....bardzo mały jesteś pewnie nie tylko wzrostem ale i duchem.
          • Gość: ks Re: Wda Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 18:59
            do boju ŚWIECKA WDA!
            • Gość: kibol nad kibole Re: Wda Świecie IP: *.swc.vectranet.pl 09.03.08, 19:49
              siemano
              Do kobica02 masz racje w tym co piszesz, lecz ja bylbym
              ostrozniejszy. Szansa szansa ale czy zdajesz sobie sprawe
              jakadruzyne trzeba zrobic na 3 lige? Z tej druzyny zostanie kilku
              naprawde wiem co pisze, nieliczni zostana i nie wiadomoczy podobac
              im sie bedzie ze siedza caly sezon na lawie. Po drugie czy klub stac
              na to. Napewno powiesz ze sponsorzy sa od tego. Masz racje ale na
              razie nie wiemy na co stac naszych sponsorow. Poki co to wszystko
              idzie do przodu bo jest wynik. A co bedzie jak nie bedzie wyniku.
              Wtedy dopiero sie przekonamy tak naprawde co to za ludzie.
              Jestem zdania ze trzeba wziac sie za szkolenie mlodziezy i wzmozyc
              nasze sily,za pare lat zaprocentuje. A nasza pierwsza druzyna
              powinna isc tak idzie a zobaczymy co bedzie. Zagrajmy nawet ten
              sezon w 4 lidze, bedziemy wszystko tam wygrywac tez bedzie sie
              nakrecalo wszystko tyle ze naturalnie. Niech sie wykreuje trzon
              druzyny na 4 potem na 3 lige, anie z tego zespolu trzon odejdzie i
              trzeba bedzie budowac od nowa wszystko.
              Takze powodzenia i radzilbym byc ostroznym.
              Trzymam kciuki za WDE.
              Pozdro
              • Gość: kibic02 Re: Wda Świecie IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.08, 21:04
                W porzadku, rozumiem Twoje obawy - nigdy nie można być pewnym, że sponsor opuści drużynę i skończy się finansowanie. W
                Według mnie to Wda już teraz ma zespół na IV ligę - tym składem spokojnie zajmowaliby miejsce w ósemce, a trzeba pamiętać, że 4 liga to będzie tak naprawdę piąty szczebel rozgrywek, a 3 liga - czwarty. Gra w IV lidze to tak naprawdę żaden awans, jeżeli spojrzeć na reorganizację rozgrywek.
                3 liga to nie będą jak obecnie 4 grupy po 16 drużyn, tylko 8 grup po 16 drużyn, do tego dochodzą dwie grupy nowej 2 ligi (trzeci szczebel rozgrywek), do której awansują najlepsze drużyny z obecnych grup 3 ligi.

Ja tylko mówię - trzeba grać o najwyższe cele, a jeżeli mimo ostatecznego sukcesu po zajęciu 1 miejsca i wygraniu barażu,
                nie będzie można podołać organizacyjnie, to zawsze można
                przystąpić do rozgrywek IV ligi. Szkolenie młodzieży na pewno masz rację - młodzież ciągle się szkoli i gdzie kończy - w Torze Laskowice, ewentualnie w Sparcie Przysiersk.
                Sponsorzy i tak muszą być, bo jeżeli ich nie będzie, to i tak wychowankowie Wdy będą tam grać, gdzie im więcej zapłacą.
                Nie wiadomo jeszcze, ile drużyn będzie spadać z nowej
                3 ligi (może ktoś wie?) - ale można typować, że albo 2 albo 4 (awans z IV ligi wielkopolskiej i kujawsko-pomorskiej dla jednej lub dwóch drużyn).
                Pozdrawiam, dzięki za głos w dyskusji.

• Gość: maly Re: Wda Świecie IP: *.swc.vectranet.pl 10.03.08, 12:30
                  DO kibic02 Wiem w jakich czasach zyje.To ty nie masz pojecia o pilce . Skoro pilkarze o ktorych mowisz nie maja obecnie miejsca w V lidze to w jaki sposob beda grac w III.To co wyprawia Grom 0sie jest chore.Ale skoro sa takie ambicje sponsorow to ich sprawa i nic nam do tego.Tam w ogole nie szkoli sie mlodziezy.Zgadzam sie ,ze awans z V ligi do III to przepasc.Bardzo bym chcial aby WDA grala w III lidze.Jednak mlodzi chlopcy musza widziec ze ich talent zostanie dostrzezony.Dla mnie awans do IV ligii a potem na boisku pokazac ze jestesmy najlepsi w IV i awansujemy do III.Trzon zespolu zostaje i kibice sa z zawodnikami.Po kilku porazkach w III lidze na trybunach co raz mniej kibicow.Atmosfera w druzynie pod psem i po rundzie jesiennej armia zasiezna szuka nowych klubow.Kto wtedy bedzie gral skoro juz w tej chwili pilkarze odchodza \ patrz Biernacki|.A tak na marginesie nie wierze aby "armia zasiezla grala za friko", a Biernacki i jemu podobni graja.Wiec szanowny zarzadzie zastanowcie sie dokad zmierzacie.Nie chce przypominac slow prezesa ktore podawala prasa w 2005 i 2006 roku jak to wy stawiacie na Waszych wychowankow.Pytam wiec gdzie oni sa |w przysiewrsku laskowicach przechowie i na lawie V ligowej druzyny.
                  • Gość: agip000 Re: Wda Świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 11:31
                    Zgadzam sie z malym...trzeba stawiac na mlodziec bo to jest
                    przyszlosc kazdego z klubow...moim zdanie klub popełnia błedy
                    wypuszczajac wychowankow, gdyz predzej czy pozniej zarzad sam bedzie
                    chcial ich spowrotem, ale czy gracze ci beda chcieli ponownie grac
                    dal klubu?? Odejscie Biernackiego nie jest przypadkiem...na poczatku
                    sezonu wiazano z nim wielkie nadzieje bynajmniej tak przedstawiano
                    to w gazecie a potem zjawilo sie kilku graczy i spadl na drugi tor.
                    Same wyniki nie motywuja musi byc atmosfera i poczucie
                    przynaleznosci do druzyny. Sadze ze klub powinien cos zrobic bo
                    straci wychowankow poniewaz kazdy młody rwie sie do gry a siedzac na
                    ławie bedzie sie cofał a nie rozwijał. I jakby tego było mało w
                    gazecie napisano o kolejnym odejsciu wychowanka..tym razem Kozicki.
                    Ciekawe kto nastepny ?
                    • Gość: kibol Re: Wda Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 10:19
                      Co wy sie na tego Biernackiego uwzieliscie.
                      Jest straszna konkurencja w zespole.
                      Słaby jest, malo ambitny dlatego nie moze sie przebic w skladzie i
                      dlatego ucieka z zespolu. Wielkie nadzieje z nim wiazano zgadza sie.
                      Ale on sam musi pokazas swoja postawa na boisku ze warto na niego
                      stawiac i mozna na niegi liczyc. I tak jest zawsze.
                      To jest b.proste.
                      Pozdrawiam nasz klub
                      KIbol nad kibole
                      • Gość: $$$$$$ Re: Wda Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 17:26
                        Kibol ma rację , jeżeli zawodnik nie ma ambicji walczyc o miejsce w składzie
                        woli iśc grac o 2 klasy niżej, to wszystko . Ponadto oni o ile wiem są
                        wypożyczeni na 1/2 roku. Jest racja ,że trzeba stawiac na młodzież.Pewnie oni
                        mogą się wypowiedziec, czy maja stworzone warunki do rozwijania sie. Jeszcze
                        trzy lata temu zlikwidowano drużynę juniora Starszego - bezposrednie zaplecze
                        seniorów!!!. Jak słychac odbudowano zespój J.Starszego i nieźle jest
                        przygotowany do rozgrywek skoro wygrywa z zespołami seniorów Przysierska,
                        Drzycimia , czy Lniana. W historii Klubu nigdy nie było tyle zespołów
                        młodzieżowych grających w tz. lidze wojewódzkiej. Jak na dwa lata innego
                        myślenia w Klubie to efekty idą w dobrym kierunku. Szkolenie młodzieży to jest
                        proces długofalowy wymagający systematycznej pracy. Dodatkowo nastały trudne
                        czasy ,że przyciągnięcie młodzieży do piłki czy nawet innego sportu jest trudne,
                        przy wielu innych łatwych atrakcjach spędzenia wolnego czasu" bez większego
                        wysiłku". Dla większości uczestników tego forum wszystko wydaje się łatwe i
                        proste, ocenianie i krytykowanie to najłatwiejsza metoda. Kiedy jednak przyjdzie
                        zapoznac się w praktyce ze szczegółami to dopiero zaczynają się schody. Nic nie
                        odbywa się za uderzeniem różdżki , tylko ciężkiej i wytrwałej pracy grona ludzi
                        poświęcających swój wolny czas dla dobra innych .Dlatego zanim zaczniecie
                        krytykowc czy oceniac,popatrzcie na siebie co zrobiłem dla innych.
                        • Gość: maly Re: Wda Świecie IP: *.swc.vectranet.pl 14.03.08, 13:02
                          Przez 5 dni nie bylo mnie w Swieciu i dowiaduje sie ze Biernacki jest slaby i malo ambitny.Wiekszej bzdury od Prezesa klubu nikt by sie nie spodziewal.Panie prezesie moze Pan na tym forum podpisywac sie nie wiadomo jak kibic02 czy tez rozne zygzaki i i tak kazdy myslacy kibic wie ze to Pan.A tak nawiaze do Roberta podpisuj sie jak w Strazaczku " kiero " a nie jak w tej chwili Kibol / kibol nad kibole /.Czekam z utesknieniem na pierwsze zwycieskie mecze w V lidze.Co mnie zmusi to ,to ze tak malo internaltow podejmuje temat III czy IV liga w Swieciu.
                          • Gość: maly Re: Wda Świecie IP: *.swc.vectranet.pl 14.03.08, 13:18
                            Sprostowanie.To nie Prezes wypowiedzial sie na temat Biernackiego.Robert wstyd mi za siebie co z ciebie za kierownik druzyny jak w ten sposob wypowiadasz sie o zawopdnikach.Po nie przespanej nocy i mi zdazaja sie gafy.Przepraszam prezesa.Jeszcze przez weekend bede w Swieciu czekam na dyskusje.
                            • Gość: Kiero Re: Wda Świecie IP: 57.90.33.* 14.03.08, 22:58
                              Kolego informuję cię abyś odemnie się delikatnie odwalił. Dokanałem
                              na tym forum jednego wpisu ze sprostowaniem wyniku sparingu.(Sprawdź
                              sobie po nr IP) Dla mnie takie dyskusje mijają się z jakim kolwiek
                              celem. Przyjdź do klubu skoro masz jakieś pomysły , propozycje to
                              pogadamy a nie przez całą noc zbierasz myśli aby sklepać parę zdań
                              na tym forum.
    • Gość: kibic Re: Wda Świecie IP: 80.51.140.* 17.03.08, 01:22
      jaki wynik Wdy?
      • Gość: www.kibic wdy Re: Wda Świecie IP: *.swc.vectranet.pl 17.03.08, 07:12
        tucholanka-wda 1:12(0:4)
    • Gość: kibic Re: Wda Świecie IP: 80.51.140.* 17.03.08, 07:48
      kto strzelal?
      • Gość: kibic02 Re: Wda Świecie IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.08, 16:52
        www.magazynpilkarski.pl/liga,15123,Wda_Swiecie_podsumowanie_sparingow.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka