Dodaj do ulubionych

Obsluga w PKO

IP: *.centertel.pl 23.12.08, 16:25
to juz jest nie do zniesienia !! za kazdym razem,kiedy wybieram sie do PKO,sa
nieziemskie kolejki i czynne tylko jedno okienko. Dzis np musialam po 40
minutowym pobycie w placowce banku poprostu wyjsc,bo sa tez inne sprawy do
zalatwienia !!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lilia Re: Obsluga w PKO IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.08, 17:30
      Ale przecież ten zlew na klienta, to jest uprawiany już od wielu
      lat! :) Dopiero teraz to zauważyłaś? Przenieś konto do innego banku
      i będziesz miała święty spokój. Każdy inny bank przyjmie Cię z
      radością i bez żadnych problemów uruchomi rachunek, wyśle
      odpowiednie zawiadomienie do tego staroświeckiego PKO, i
      przetransferuje wszystkie środki z niego. Ja już kilka lat temu tak
      zrobiłam i jestem szczerze zadowolona. Jeszcze nie zdarzyło mi się,
      żebym czekała dłużej niż 5 minut na rozmowę z panem za biurkiem. A
      jeśli już te 5 minut muszę czekać, to siedzę na krzesełku w ciepłym
      pomieszczeniu, a nie stoję na dworze w mróz czy deszcz, jak w
      przypadku PKO.
      • Gość: norek Re: Obsluga w PKO IP: *.swc.vectranet.pl 23.12.08, 20:29
        Przykuli kajdanami do banku? Tyle samo czasu, co wpis na forum zajmie Ci wypełnienie wniosku do banku internetowego i już nigdy więcej w Twoim życiu nie będziedzie kolejek do kasy...
        • Gość: Vnx Re: Obsluga w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 21:06
          To Ktoś jeszcze tam ma konto? :) Szczerze wspolczuje .
          • Gość: rurerbomber Re: Obsluga w PKO IP: *.swc.vectranet.pl 23.12.08, 21:48
            kiedyś będąc w PKO zauważyłem śmieszną sytuacje. Oczywiście kolejka jak ja
            pier...le. Przy okienku z chyba 4 mozliwych obsługa szła tylko z 2. Po wnet
            godzinie kiedy udało mi sie zaledwie wejść pod dach rozegrała sie przed mymi
            oczyma niezła scenka :D. Tam z boku sa chyba 2 stanowiska gdzie zalatwia sie
            inne sprawy niz wyplaty. Byly tam 2 panie. I słuchajcie koleś około 50tki jak
            wjechal na psyche jednej z nich to koniec!!! :D "Pani to niech idzie do kibla
            sie wysr.c", "niech pani idzie do kibla", "do kibla!" <lol2><lol2> i tak dobre
            10 minut wyraźnie zirytowany kolejkami i obsługą donośnie nalegał żeby ta pani
            poszła do kibla... ;]. Nie poszła :(. Wiecie co prawie sam sie posikałem ze
            śmiechu. W dodaku jeszcze jakas babka 90 lat stojaca przede mna non toper
            nadawała mi ze za komuny bylo lepi ;] pozdro :P
            ps. Ja tam bylem tylko wazny przelew zrobic konto mam w innym banku bo PKO to
            jest najwieksza padaczka na rynku biarą kase za wszystko za co sie da: za
            prowadzenie konta, za uzywanie karty bankomatowej, za dostep internetowy, za
            przelewy, najwieksze prowizje od kredytow itd itp po to zeby ludzie sie w
            kolejkach stresowali :] NIKOMU NIE POLECAM TEJ ZACOFANEJ INSTYTUCJI KTORA SIE OD
            ROKU 1980 NIE ZMIENIŁA
            • Gość: Supernao Re: Obsluga w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 10:40
              Kiedyś miałem nieszczęście posiadać konto osobiste w tym banku. To
              były "wspaniałe" chwile. Emocje, adrenalina, trening cierpliwości...
              I te Panie z poprzedniej epoki. Stoicki spokój, zero wiedzy,
              minimalne kompetencje. Było fajnie - tak zwyczajnie :)
              • Gość: Ja Re: Obsluga w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 10:48
                Po co chodzicie do banku skoro macie internet?Ja w PKO BP nie byłem już chyba ze
                dwa lata.
                • Gość: torunczyk4 Re: Obsluga w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 08:11
                  Identycznie jest w Grudziądzu. Nie jestem klientem tego pseudo banku, ale widzę
                  co się dzieje gdy przechodzę obok oddziału. To jedyny bank, przed którym są
                  długie kolejki do....bankomatu. Bank ten w Grudziądzu ma zdecydowanie najlepsze,
                  (porównując z innymi bankami)warunki do obsługi kasowej, ale tylko warunki.
                  Wielka sala operacyjna, fura okienek, ale co z tego czynne max 2. Klienci się
                  skarżą, gazety piszą, a PKO BP ma to w głębokim. Przenoście swoje konta do
                  innych banków, jest w czym wybierać.
                  • Gość: pk Re: Obsluga w PKO IP: *.anonymouse.org 25.12.08, 13:13
                    miałem okazję pracować w pko bp. przez ponad 3 lata pracowałem w pkobp w
                    grudziądzu oraz jakies 3 m-ce w pkobp w chełmnie. Proszę przestancie winić za
                    wszystko szeregowych pracownikow (jak to sie mowi w banku tych z lady). Po 1. za
                    mało ludzi do obsługi, 2. ciągły stres, setki klientów roszczeniowo
                    nastawionych, napadających wręcz na pracownika raczących go obelgami, biegającyh
                    na skargi do dyrekcji m.in. w sprawach w których nie mają absolutnie racji! tak
                    tak oczytanie tutaj ma znaczenie - brak znajomości regulaminu, na który każdy
                    godzi się podpisując umowę z jakimkolwiek z bankiem! Oczywiście większość takich
                    rozmów by pozbyć sie kłopotu oczywiście wymagała nieuzasadnionych przeprosin dla
                    klienta od banku + częste nagany dla pracownika,ze nie umiał uspokoic porywczego
                    klienta; 3. setki tzw. debeciarzy tłumaczenie takim klientom dlaczego ich
                    kontokonto jest zablokowane to nie lada sztuka, oprócz litości bywa, ze
                    wzbieraja inne uczucia; 4. Kiepskie wynagrodzenia i premie (50 zł brutto premi
                    co 3 m-ce, nieraz brak premi, takie cos oczywiscie motywuje do pracy jak
                    cholera...; 5. smieszne podwyzki rzedu 50 zl max; 6. brak szkolen szkolen szkolen.
                    w innyc bankach tez nie jest lepiej bronia sie tylko tym ze maja
                    dziesieciokrotnie mniej klientow, wiec klienci nie sa w stanie wyczuc roznicy
                    • Gość: rurerbomber Re: Obsluga w PKO IP: *.swc.vectranet.pl 25.12.08, 14:12
                      Tylko że nikt tutaj nie narzekał na szeregowych pracowników tylko na sam bank.
                      Bank jest źle zorganizowany, dla klientów mega drogi, jak powiedziałeś
                      pracownikom słabo płaci i wciąż uwstecznia się w swoim rozwoju. A ludzie tępi
                      pokornie stoją w tych kolejkach bo twierdzą, że skoro pracodawca im tam przelewa
                      wypłatę to już się tego nie da zmienić... Można to zmienić w jednej chwili jedną
                      kartką.
                      Wystarczy się trochę rozejrzeć. W innych bankach nie ma takich kolejek i nie
                      pobierają niepotrzebnych już dziś w dobie internetu opłat wcale. A dla mnie to
                      oznacza, że jest o niebo lepiej!
                      • Gość: pk Re: Obsluga w PKO IP: *.anonymouse.org 25.12.08, 18:12
                        no nie powiedzialbym ze ktos tu nie pisał zle o pracownikach cyt.:""Pani to
                        niech idzie do kibla sie wysr.c"
                        nie łudzcie się ze bankom zalezy na w pelni zadowolonych klientach. bank to jak
                        kazda działalnosc gospodarcza nastawiony jest na zysk. głownie chodzi o sprzedaz
                        za wszelka cene lokat i kredytów, te sprawy mozna zalatwic od reki, inne trudne
                        i przy okazji nie przynoszace zyskow sprawy ciagna sie w nieskonczonsc. piszesz
                        ze: innych bankach nie ma takich kolejek, zgodze sie z tym, ale zaden bank nie
                        ma taiej ilosci klientow jak pko bp, dlatego zalatwienie wielu spraw jest
                        szybsze. na przyszlosc radze czytac wszystkie umowy i regulaminy oraz nie
                        zakladac bez porownania ofert tego co oferuje pracownik banku
                        • Gość: karola58 Re: Obsluga w PKO IP: *.swc.vectranet.pl 25.12.08, 20:49
                          Śmieszą mnie te kolejki w PKO BP SA i ludzie, którzy w nich stoją i
                          narzekają-ludzie to nie jest jedyny bank w Świeciu !!!, więc albo
                          grzecznie stójcie w kolejkach jak lubicie i siedźcie cicho, albo
                          zmieńcie bank i przestańcie narzekać !!!!!!!
                          • Gość: rurerbomber Re: Obsluga w PKO IP: *.swc.vectranet.pl 26.12.08, 01:28
                            kolego pk,
                            nie było to "pisaniem źle o pracownikach" tylko był to opis niezawierający oceny
                            czyli tzw. deskrypcja. Był to neutralny opis komicznej sytuacji w banku, której
                            byłem świadkiem. I myślę, że tyle wyjaśnienia zupełnie wystarczy.
                            W pełni się zgadzam z Tobą, że banki są nastawione na zysk czego najlepszym
                            przykładem jest właśnie omawiana sieć.
                            Skoro jest zgoda co do tego, że nie ma kolejek to właściwie nie ma potrzeby
                            dalej tego ciągnąć. Klienta nie interesuje ile klientów ma bank tylko ile minut
                            (o zgrozo godzin) musiał stracić w kolejce po własny pieniądz. Niektórzy mogą
                            wyrażać pogląd, że im więcej klientów ma bank tym jest solidniejszy. Wnioski czy
                            to jest słuszne można łatwo wyciągnąć czytając cały niniejszy temat. Swoją drogą
                            sam korzystam chętnie i co szczerze polecam wszystkim to bankowość internetowa.
                            Jeśli chodzi o umowy, to racja, należy je wnikliwie czytać. Zakładając dajmy na
                            to rachunek oszczędnościowy w banku X warto najpierw sobie wejść na stronę www
                            poczytać o tym co się da i następnie wiemy dobrze na czym stoimy. Bo sprzedawca
                            Ci powie, że zysk jest 8% i owszem będzie miał rację. Tylko w roztargnieniu
                            zapomni dodać, że promocja kończy się 31 grudnia bieżącego roku :):) po czym
                            wraca 5%. Tylko jak sądzę stawia się w tym momencie w konflikcie z prawem.
                            Pozdrawiam
    • Gość: mariano Re: Obsluga w PKO IP: *.swc.vectranet.pl 29.12.08, 23:27
      Ludzie jesteście śmieszni. Macie internet a stoicie w kolejkach, ja
      mam tam konto i nie bylem w tym banku chyba z 3 lata juz od kiedy
      mam inteligo. Wszytsko robie z domu a kase biore w bankomacie i juz.
      A wy nie w kolejce po 20 zl do kasy, albo sprawdzic czy renta albo
      zasilek wplynał no smiech na sali sami robicie sztuczne kolejki a
      potem narzekacie.
      • Gość: łysy Re: Obsluga w PKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 10:23
        A Twoja babcia też robi przelewy przez iPKO?
        • Gość: gosc Re: Obsluga w PKO IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.09, 13:17
          Ale jego babcia nie wejdzie na to forum, żeby ponarzekać na PKO. :)
          • Gość: iza Re: Obsluga w PKO IP: *.swiecie.vectranet.pl 25.05.09, 21:07
            To się już chyba nigdy nie zmieni więc ja właśnie dziś zmieniłam
            bank i poczułam ulgę (bezcenne) - POLECAM ROZŻALONYM
    • Gość: klient Re: Obsluga w PKO IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.09, 23:14
      Cokolwiek złego by o tym banku nie mówić, to akurat ów daje największe możliwości
      aby nie stać pod okienkiem. 5 bankomatów (chyba żaden inny bank nie ma ich w
      Świeciu więcej), które co prawda nie zawsze działają mimo wszystko skutecznie
      uwalniają nas od wycieczek do banku w celu pobrania gotówki. A od płacania
      rachunków jest internet. Może są jakies banki gdzie są mniejsze kolejki, szczerze mało
      mnie to obchodzi, wiem natomiast że nie przepisałbym się np. do Dominet Banku
      gdzie jest zawsze pusto, bo nie uśmiecha mi się przemierzyć pół miasta aby dotrzeć do
      jedynego bankomatu w celu wypłacenia paru złotych. Nie zgodzę się też z tym że PKO
      jest jakoś szczególnie drogie, na cztery kredyty które brałem w ciągu ostatnich kilku
      lat w czterech różnych bankach, śmiem twierdzić że w odsetkach i prowizjach to
      właśnie w PKO zostawiłem najmniej haraczu (być może wynika to z faktu że tam
      właśnie mam konto a w innych bankach nie). Nie zamierzam być adwokatem PKO, ale
      wuażam że w dobie internetu i kart bankomatowych robicie z igły widły.
      • Gość: gość Re: Obsluga w PKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 12:06
        Ha ha ha z igły widły ale się uśmiałam.A może wytłumaczysz jak zakłada się konto
        w tym banku?Ja straciłam tam półtora godziny i to nie stojąc w kolejce tylko
        siedziałam przed Panią, która nie do końca chyba wiedziała jak sobie z tym
        wszystkim poradzić.Nie wspomnę o zlikwidowaniu konta w tym banku.Myślałam, że
        będzie to chwila.No i była...... jedna godzina , mogłam zabrać kanapki ze
        sobą.Ale to nie wszystko jakiejś mądrej Pani zapomniało się przelać kasę, która
        została na koncie i tak sobie leżała nie wiadomo gdzie bo na pewno nie na nowym
        koncie.Można książkę napisać o tym banku.Osoby tam pracujące, no może nie
        wszystkie , chyba nie wiedzą na czym polega ich praca.Jak likwidowałam
        książeczki mieszkaniowe to chodziłam do nich 5 razy bo Panie zawsze miały
        problem z interpretacją przepisów nie wspomnę o podaniu podstawy prawnej.Nie polecam
        • Gość: iza Re: Obsluga w PKO IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.05.09, 12:40
          nie z igły widły, tylko akurat przeniosłam rachunek do banku, który
          też ma 5 bankomatów i ma 2 oddziały-nie będę wymieniać nazwy, żeby
          się nikt nie przyczepił, że robię reklamę. Obsługa kompetentna i
          sympatyczna, jak chodziłam dowiadywać się o ofertę zawsze było kilku
          Klientów, ale obsługa sprawna i można poczekać na siedząco i jest
          klimatyzacja. Jak na razie jestem bardzo zadowolona - więc jest
          jakaś alternatywa i to niekoniecznie w banku-krzaku
          • Gość: gość Re: Obsluga w PKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 13:47
            ja pisałam o banku , który jest w temacie.O innych się nie wypowiadam bo nie mam
            w każdym banku konta.
            • Gość: 123 Re: Obsluga w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 15:43
              mnie tez smiesza Ci ludzie co stoja w kolejkach by (oprocz babc i
              dziadkow wiekowych)by pobrac pare groszy czy zrobic przelew. zyjemy
              w czasach gdzie jest cos takiego jak internet ja nigdy po nic nie
              bylem w PKO wszystko zalatwiane jest przez neta. Napewno macie moze
              nie wszyscy ale jak nie Wy to Wasze dzieci znajomi internet to
              obedziecie sie bez kolejki. I Ci co sie denerwuja w kolejkach niech
              sami siebie za to obwiniaja!
              • Gość: MONIA Re: Obsluga w PKO IP: *.swiecie.vectranet.pl 29.05.09, 11:55
                Kochani piszecie o internecie,nie każdy ma internet!prawda jest taka
                że od kilku lat jest tak samo!
                • Gość: iza Re: Obsluga w PKO IP: *.swiecie.vectranet.pl 29.05.09, 12:28
                  A dzisiaj rano jak jechałam do pracy wytrwali i wierni klienci na
                  deszczu czekali-oni chyba muszą kochać ten bank, więc złego słowa
                  już na taką postawę klientów nie powiem-miłość nie wybiera ...
                  • Gość: 123 Re: Obsluga w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 13:32
                    tak jak juz ktos napisal wczesniej bank PKO ma najwiecej klientow i
                    nie ma sie czemu dziwic dlaczego sa zawsze kolejki. A internet
                    napewno duza czesc z nich posiada tylko nie potrafia obslugiwac.
                    • Gość: figiel Re: Obsluga w PKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 12:14
                      ale się czepiacie tego internetu.Może dopiero sobie założyliście i teraz się z
                      tego tak cieszycie i o niczym innym nie piszecie.Wiadomo, że dużo ludzi ma
                      dzisiaj internet ale nie wszystko da się przez niego załatwić.Może ktoś wie jak
                      wypłacić kasę przez internet?Ja biorę kartę i idę do "ściany", albo jak założyć
                      konto?Zawsze trzeba się w banku pojawić nawet po jeden głupi podpis.Dlatego to
                      co piszecie to po prostu głupoty.Jak ktoś raz na miesiąc robi jakiś przelew na
                      koncie albo inną operację i nic więcej i się szczyci, że potrafi się posługiwać
                      internetem to gratulacje.A do tego płaci kartą w sklepie nawet jak kupi gumę do
                      żucia za 2 zł:):)W dzisiejszych czasach można nawet jedzenie zamawiać
                      internetem.Ciekawe po co w ogóle w tym banku pracują ludzie skoro wszystko można
                      przez internet...............komentarze w ogóle nie na temat.
                      • Gość: ula Re: Obsluga w PKO IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.08.09, 12:21
                        Ale przecież ten zlew na klienta, to jest uprawiany już od wielu
                        lat! :) Dopiero teraz to zauważyłaś? Przenieś konto do innego banku
                        i będziesz miała święty spokój. Każdy inny bank przyjmie Cię z
                        radością i bez żadnych problemów uruchomi rachunek, wyśle
                        odpowiednie zawiadomienie do tego staroświeckiego PKO, i
                        przetransferuje wszystkie środki z niego. Ja już kilka lat temu tak
                        zrobiłam i jestem szczerze zadowolona. Jeszcze nie zdarzyło mi się,
                        żebym czekała dłużej niż 5 minut na rozmowę z panem za biurkiem. A
                        jeśli już te 5 minut muszę czekać, to siedzę na krzesełku w ciepłym
                        pomieszczeniu, a nie stoję na dworze w mróz czy deszcz, jak w
                        przypadku PKO.
                        • Gość: "WJ23" Re: Obsluga w PKO IP: 62.61.42.* 02.08.09, 09:06
                          No i gitara przenoś swoje grosze nawet za granicę i będzie spokój na
                          tym forum o tego jędzolenia na PKO nie tylko w Świeciu
                      • Gość: asd Re: Obsluga w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 10:23
                        ja przez ponad 3 lata tylko jakies 2 razy pojawilem sie w PKO
                        wszystkie przelewy robie przez internet. A jak ktos nie ma karty do
                        bankomatu bo mu szkoda paru grosza to musi zasuwac do PKO i stai w
                        kolejce jak osioł.
                        figiel chyba sam nie wiesz co piszesz :] piszesz o rzeczach
                        normalnych wiadomo ze jak cos sie zaklada trzeba isc osobiscie, kase
                        wyplacic z bankomatu tez ale reszte mozna zrobic przez neta szybciej
                        i prosciej.
                        • Gość: door Re: Obsluga w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 10:26
                          W PKO nie byłem jakieś 4 lata,mimo że mam tam konto.No bo i po co mam tam
                          chodzić jak mam net.
    • Gość: ewa Re: Obsluga w PKO IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.08.09, 10:40
      zgadzam sie
    • Gość: szelest Re: i co ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 14:47
      mam konto w PKO, robię przelewy przezs inteligo, bankomat pokazuje
      to co ch=cę , ajk nie widzisz, że w mieście są placówki pko co
      robia przelewy bez brania kasy np. za prąd to polaź i popatrz. Weź
      kartę i nie stój za 500 zł pół dnia. Całe szefostwo jest gdezieś tam
      u góry i zarabia pewnie 150 tyś za miesią a ci ludzie tu ni za to
      nie mogą , takie po....bane czasy. Możesz płakać albo się zesr...!
    • Gość: klient Re: Obsluga w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 14:52
      szelest to parówa
      • Gość: szelest Re: Obsluga w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 16:05
        wal się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka