Gość: aucik IP: *.smsiarkowiec.pl 23.11.09, 07:58 Czy któś wie , czy benzyna na Blisce w Tbg jest gorsza od benzyny w innych stacjach? Jeżeli tak , to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kierowca Re: benzyna na blisce IP: 83.1.113.* 23.11.09, 08:36 Tankuje tylko na stacji Bliska nie tylko w Tarnobrzegu i nie zauważyłem żeby benzyna była gorsza. Cena jest niższa niż gdzie indziej. Np. w miejscowości Odolanów w Wielkopolsce ok. 1 listopada cena Pb95 była 4.11zł/litr. Wiem bo tankowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba Re: benzyna na blisce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 10:47 a mnie się coś obiło uszy że Bliska ma paliwo z Orlenu bo niejednokrotnie widziałam firmowy samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: benzyna na blisce IP: 83.1.113.* 23.11.09, 11:00 Oczywiście masz rację. Na stacjach Bliska jest paliwo z Orlenu, takie same jak na stacji koło "grzyba" i w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
marco_tbg Re: benzyna na blisce 23.11.09, 11:00 Ludzie przecież BLISKA to nic innego jak Orlen. Mają taką tańszą sieć - ceny trochę mniejsze ale np. nie można u nich zbierać punktów Vitay, nie ma E98 ani paliw VERVA - coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: benzyna na blisce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 10:29 BLISKA to sieć PKN ORLEN Paliwa mają tańsze bo i utrzymanie tych stacji jest tańsze. Nie ma zbierania punktów właśnie, nie ma monitoringu, baru, itp. Ponadto jest to sieć tzw. mniej nakładowa, jak widać uboższa niż ORLENy wszystkie, ale właśnie o to chodziło i cel został osiągnięty. To tak jak ze sklepami typu BIEDRONKA, gdzie są wyroby pod marką BIEDRONKA i identyczne pod marką np. HORTEX. Produkt ten sam, zapytacie to czemu tańszy? a dlatego ,ze w jego cenie nie ma marketingu, nie ma prowizji dla handlowców, logistyki, bo biedronka sama sobie transportuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: benzyna na blisce - DROGO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 17:43 tylko dlaczego ON na bliskiej w TBG kosztuje tak drogo? Na Orlenie w Kolbuszowej ON 3.79 w Widełce też na Orlenie ON 3.74 wie ktoś? Może to jakaś zmowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: benzyna na blisce - DROGO !! IP: 213.172.181.* 30.11.09, 21:11 bo od 15 lat benzyniarze co dzien rano ustalają ceny - i "walą" z grubej rury - miedzy kielcami a radomiem benzyna 4.07 - 4.11 - u nas 4.39 - to juz jest "przeginka" Odpowiedz Link Zgłoś