Gość: znajoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 19:50 co będziesz mnie szukać po forach,słucham,masz jakiś problem ,w czym mogłabym Ci pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znajoma Re: rea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 22:04 wiesz ,trzeba mieć charakterek ,żeby do spokojnego człowieka ,który mówi że idzie na rekolekcje wypisywać jakies bzdety o myciu rąk.Ty umyłaś ,jak pisałaś o lekceważeniu lekcji religii?Ja wtedy ujęłam to krótko ,,głupia wypowiedź".Ja uczę w szkole 20 lat ,ale nie spotkałam żadnej matki ,czy ojca ,która cieszyłaby się z tego ,że ktoś lekceważy jakikolwiek przedmiot.Uważam,że nie da się nauczyć dziecka szacunku do siebie w oderwaniu od innych ludzi.Ja pamiętam okres podstawówki.nauczyciele mieli autorytet,bo rodzice też mieli autorytet i księża też mieli.Teraz przez ,,mądrych " rodziców i wzorce z zachodu dzieci mają wszystkich w nosie .Takie jest to forum,jak ty się zachowałaś.Prowokacja i jeszcze raz prowokacja.Nasrać komuś na głowę ,a później życzyć miłego wieczoru.Nie wiem wszystkiego.czasem nie wiem jak żyć ,by nie zgubić po drodze tego ,co mi przekazali dziadkowie ,rodzice ,starsze rodzeństwo.dlatego czytam książki Papieża,choć są czasem trudne,ks.Malińskiego,ks.Twardowskiego,Biblię.Gdy już się naprawdę pogubię ,to rozmawiam z kapłanem,ale to są długie rozmowy. Gdy chciałam podjąć dialog ,to schowałaś głowę w piasek.przykład żaby może nie był zbyt wyszukany,ale taki wpadł mi do głowy.Miałam na myśli to ,że trzeba sie zdecydować ,jak żyć.Ja dawno już się zdecydowałam.Każdy popełnia grzechy ,ale trzeba przynajmniej starać sie żyć godnie i mieć jakieś drogowskazy.Ciebie nie będę osądzać.następnym razem jak przystąpisz do ataku ,to przemyśl sobie strategię.Ludzi dotykają takie tragedie ,że ta nasza potyczka jest uwierz mi niczym.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: rea IP: 83.1.119.* 22.03.10, 23:59 Biedna Kobieto.Miałam już nie reagować na Twoje dywagacje,ale sprowokowałaś mnie do tego.Gdybyś w swym zacietrzewieniu potrafiła zachować odrobinę logiki zrozumiałabyś wspaniałą fraszkę Leca,która,nota bene,nie miała nic wspólnego z rekolekcjami.Niepokojaca jest Twoja fantasmagoria religijna,ale to Twoje życie i Twój wybór,mnie nic do tego,kompetentnie w tej sprawie mógłby się wypowiedzieć psychiatra.I na koniec poradzę- rozszerz swoje lektury o inne pozycje,bo zamykanie się tylko i wyłącznie w literaturze sensu stricto katolickiej nie pozwala na poszerzenie horyzontów umysłowych.Otwórz się na świat i na inne filozofie życia.I jeszcze jedno - w swoich wypowiedziach nie używam obscenii w rodzaju "nasrać" i staram się nie urazić swojego oponenta inwektywami.Jesteś nauczycielką,a ten zawód do czegoś zobowiązuje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: rea IP: 83.1.122.* 23.03.10, 07:47 Wklejony przez rea cytat mogła bym i ja również wziąśc do siebie , ale nie wzięłam. Ona nie napisała w nim "znajoma umyj ręce". Ale widzę że jesteś przerwazliwiona i co by nie napisac to i odbierzesz to jako atak na twoja osobę. Ty jesteś dobra, wierząca, prawa i prawie święta a wszyscy inni są BE. Rea w Swojej wypowiedzi ma rację....popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: rea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 08:02 oj ,nie jestem święta .Wczoraj ,,przelałam " kwiatka w pokoju córki i zalałam jej prace z techniki.Klęłam jak ...Szkoda gadać.Na szczęście się okazało ,że już sprawdzone.a tak przy okazji ,czytam też inne książki,a słowo ,,nasrać " nie jest dla mnie aż tak wulgarne.można też kogoś zranić ładnymi słówkami.W szkole do dzieci tak nie mówię.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc do znajomej IP: 80.51.159.* 23.03.10, 10:26 Jak na nauczycielkę z 20 letnim stażem to styl wypowiedzi i poziom elokwencji dość marny. Więc nie dziwię się że szacunek do nauczycieli znikomy.... Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: do znajomej 23.03.10, 12:23 Ktos mi moze wytlumaczy o co tutaj spor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupus Re: do znajomej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 13:01 temat nie dla ciebie. nie o komuchach i solidaruchach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: do znajomej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 13:41 wejdź na stronę ,,kto zwycięży... oraz ,,do młodych...,to się dowiesz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś