Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 21:18 Czy ktoś wie coś na temat pryskania komarów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jeja Re: Komary IP: 83.1.112.* 08.06.10, 21:44 www.tarnobrzeg.pl/php/index.php?action=aktual_item&menu=&id=1850&tyt_nagl=2010-06- 08&nazwa=szczególnie ważne&id_kat=4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 20:59 jak na razie zdnych efektów,komarów coraz więcej,szkoda tylko dzieci,bo niektóre bardo cierpią po ugryzeniu komara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 16:21 Zgadzam się z Tobą.Dzisiaj o 2.55( w nocy) nad moją wioską przeleciał samolot bardzo dobrze oświetlony i chyba pryskał komary,widziałam smugę unoszącą się nad ziemią.Może to coś da.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Monika Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:17 i jak po oprysku? U mnie pod blokiem komary dostały white power in gryzą niemiłosiernie...........jak u was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:21 Gryzą nadal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:32 @znajoma, moze to byla smuga kompensacyjna, co? :) ja stosuje off`a... zdaje egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:54 Nie wiem ,co to było.Nie wymądrzaj się!Była trzecia w nocy,a ja byłam rozespana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:30 Chociaż taka technika to komar wciąż bzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Monika Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:41 może potrzeba trochę czasu, aby padły? Czy ktoś coś wie na ten temat..... do posłuchania, wbrew inwazji komarzyc www.youtube.com/watch?v=b-tG9pWJ3SI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:42 A'propos komarów.Dzisiaj miałam z dziećmi "piknik" pod krzakami .Była masa komarów.Powiedziałam im,że kto zabije chociaż 30,to "podciągam" ocenę o jeden stopień.Zapytały ,czy mrówki też się liczą.Odparłam ,że nie.Latały ,klaskały w dłonie i liczyły każda swoje.Sekretarka przechodziła i nie bardzo "kapowała",dlaczego one tak klaczczą.Odparłam, że to taka zabawa ruchowa.Najbardziej to ja byłam pogryziona.Zero pikników.Dobranoc,pchły na noc,karaluchy do poduchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Monika Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:50 współczuję, bo też jestem pogryziona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:47 w tym mieście nic się nie udaje przypadek....czy celowe działanie ,stonię od polityki ale wydaje mi się coraz bardziej że ta klika trwoni nasze podatki, brak mi słów...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Monika Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:56 Dlaczego?????????????????????????????????????????// wake up tarnobrzeg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 23:07 dlaczego? bo czytam że walczą z komarami a one dalej gryzą ,to po jaką cholerę wydają nasze pieniądze,żeby było że coś się robi ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.widuga Re: Komary 16.06.14, 19:40 Jest ich w tym roku przez ta ciepla zime cholernie duzo, ale u mnie jest ich zdecydowanie mniej. Inna sprawa ze spoldzielnie nie przeznaczaja na to tyle pieniedzy. Bez tego to walka z wiatrakami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działki "Miechocin Re: Komary IP: 83.1.113.* 11.06.10, 13:18 Z tym odkomarzaniem to jest jakaś popelina. W komunikacie Urzędu Miasta jest wymieniony między innymi ogród "Miechocin" ale już w harmonogramie szczegółowym tych działek nie wymienia się. Wysłałem e-mail do UM z zapytaniem, list został odebrany ale odpowiedzi brak. Próba wyjaśnienia sprawy telefonicznie też nic nie dała bo gość, który odebrał telefon nic nie wie a ci co wiedzą podobno towarzyszą ekipie odkomarzającej. Radził dzwonić po niedzieli i to z rana. Problem polega na tym, że działkowcy nie wiedzą czy mają zbierać truskawki czy nie bo boją się zatruć. Pewnie nie opryskiwali bo komary napierdzielają coraz bardziej. Jak urzędnicy UM wszystko tak robią to współczuję szczególnie ludziom, którzy mają poważniejsze problemy niż komary i truskawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:44 Po czym poznac zadowolonego motocyklistę? Odpowiedż: po komarach na zębach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:58 Słyszałam,że mieli pryskać komary w naszej okolicy w środę i czwartek ,dlatego tak skojarzyłam samolot.Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Monika Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 23:15 pryskanie jest drogą naziemną......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Komary IP: 83.1.122.* 11.06.10, 13:36 Pryskali ,ale jak na razie to chyba udało im się jedynie rozwścieczyc te bestie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzrej Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:55 Do Lili.Komary to natręciuchy,gryzą nawet przez ciuchy..pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Komary IP: 83.1.122.* 11.06.10, 18:05 Haha dobre Andrzeju. Zgadzam się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
4vardtramp Re: Komary 11.06.10, 14:51 Tak z grubsza, to komary można podzielic na 2 grupy: 1. Zdesperowany jak panna po 30. nie zważa czym skończy się "romans", byle tylko dorwac ofiarę. W Polsce zwany "krzaczasty" a w Japonii (bo w Japonii też mają komary, tylko skośne), kamikadze. 2. Sprytne cholery, z cicha czekające pod krzesłem na chwilę nieuwagi. Atakują znienacka a niedajbóg nasz nieudany kontratak powoduje niewyjaśnione przez współczesnych mędrców chwilowe acz nagłe zniknięcie "sprawcy naszego upodlenia, obiektu naszej zemsty"! Polska nomenklatura przewrotnie nazywa je "pokojowymi" zaś skośna nazwa to Ninja. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Komary IP: 83.1.122.* 11.06.10, 21:12 z natura nie wygramy, pomysl ze inni maja gorzejjjj,komary-kwestia przyzwyczjenia ogolnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 23:14 Byłam na truskawkach ok.21,bo u mnie nie ma chętnych,aby je zerwać.Była masa komarów.Umyłam truskawki i wszyscy jedli.Na razie nic nam nie jest. Wniosek- wersja Gbura odnośnie smugi wydaje się być wiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfanka Re: Komary IP: 83.1.112.* 13.06.10, 21:01 Na Przywislu tną niemiłosiernie,bez względu na porę dnia - a już teren po odkomarzaniu/o ile tak można nazwać to coś, co było robione przez faceta z jakąś dmuchawą/!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Serbino Re: Komary IP: 83.1.124.* 14.06.10, 12:03 Na Serbinowie nie da się otworzyć okna, bo zaraz w mieszkaniu pełno komarów, też było " odkomarzane". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzialkowiec Re: Komary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 19:17 dziś opryskiwano tereny działek Autor: Gość: działkowicz 01.06.10, 20:58 Dziś byłem na działce i mnie zaskoczyło że jeżdzi mały quad i opryskuje alejki na działkach Przywiśle, zrobiłem nawet kilka fotek żeby udowodnić niedowiarkom. Prawdo podobnie to oprysk przeciw komarom. Czy pryskanie w taki dzień deszczowy się sprawdzi. Jeżeli ktoś ma większą wiedzę na ten temat proszę się wypowiedzieć. Pisałem na ten temat na forum ,teraz już wiem że ktoś nam lipę wcisnoł żeby skasować parę złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 19:29 To przypomina kładzenie asfaltu w czasie deszczu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Komary IP: *.tktelekom.pl 14.06.10, 23:15 Świat taki piekny,a komar wstrętny atakuje, kłuje , pluje i krew psuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 10:39 Raz chciał komar krwi utoczyć... ale dostał między oczy.. Plaga komarów poleciała na łatwiznę... zrobiła napad na miejscową stację krwiodastwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 11:07 Dobrego samopoczucia-pomimo ukłucia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Komary IP: *.tktelekom.pl 15.06.10, 23:38 Skóra,swędzi,boli,piecze, niech się ona w koszule oblecze. Gołe plecy i brzuchy ściągają złe duchy. Odpowiedz Link Zgłoś
art4z Re: Komary 16.06.10, 00:22 Generalnie tak, ale opaski są lepsze np. www.2future.pl/Produkt/380/opaska_przeciw_komarom Odpowiedz Link Zgłoś