Dodaj do ulubionych

BUTY Z ALTERO

IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.10, 20:01
witam
jestem klientką salonu altero w lbn, zakupiłam buty i po miesiącu chodzenia w
nich rozkleił mi się obcas. Oddałam ja na gwarancje, po 2 tyg przyszłam po
odbiór wspomnianych bytów, nie było ich ale uzyskałam informację, że zostały
naprawione. Myślałam ze wszystko ok. Myliłam się niestety, gdyż za kilka dni
znowu pojawiłam się po te buty, byc był ale spotkała mnie niespodzianka... o
tuż nie zostały one ani naprawione ani nie otrzymałam zwrotu gotówki za nie. Z
dokumentów które uzyskałam wyczytałam cytuję : "w wyniku przeprowadzonych
oględzin organoleptycznych zmiany od przemoczen obcasy wycięte krawędziowo
mechanicznie co spowodowało ich wyrwanie nie są to wady klejenia. Sentencja:
Obówie w chwili zakupu bez wad konsumpcyjnych i materiałowo technologicznych
zgodne z umową. W związku z przeprowadzoną ocena reklamacyjną uważa się za
bezpodstawną a roszczenie bezzasadne". Tak więc najlepiej jak bym nie
chodziła w tych butach,a co najlepsze sama sobie je popsułam. Pani która
sprzedawała w tym sklepie powiedziała ze nie ma co ukrywac ze te buty są
chinskiej produkcji. Wczesniej twierdzono ze są polskie, cos tu nie gra.
Jestem bardzo niezawdowlona z tego a dodam ze w czasie kiedy ja przyszłam
jakas Pani odbierała z reklamacji takie same buty jak moje i też miała problem
z tym by ja naprawiono, odwaływała się od opini rzeczoznawcy i po kilku
próbach buty naprawiono. SZCZERZE NIE POLECAM TEGO SKLEPU NIKOMU, CHYBA ZE
KOMUS NIE ZALEZY.
Obserwuj wątek
    • Gość: buty Re: BUTY Z ALTERO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.10, 12:23
      Witam,
      Kupiłam w tym sklepie buty jakiś miesiąc temu, byłam w nich RAZ w
      pracy, przeszłam w nich max 500 metrów. Za jakiś czas zauważyłam że
      nitki z boku zaczęły pękać. Tydzień temu kupiłam druga parę w tym
      sklepie innych butów i przy ich zakupie napomknęłam Pani, że muszę
      przynieść inne bo szef zaczął puszczać i puki są na gwarancji to
      chcialabym je naprawić. Pani w sposób zdecydowany (ale nie widząc
      butów) odpowiedziała że gwarancja nie zostanie uznana bo to z winy
      użytkownika. Uśmiechnełam się i odpowiedziałam że po przejściu 500
      metrów raczej nikomu nie uda się zniszczyć całkowicie butów żeby nie
      wiem jak się starał. Ale że się spieszyłam to nie wdawałam się w
      dyskusję, stwierdziłam że przyniosę buty i niech mi stwierdzą
      tą 'winę użytkowanika". I widzę że pewnie ją stwierdzą po
      doświadczeniach innych kupujących. Choć dziwię się, że w tak małym
      mieście Właściciel pozwala sobie na takie ignorowanie kupujących.
      Chyba że jest nastawiony na działalność przez jeden sezon!
      • Gość: jolanta Re: BUTY Z ALTERO IP: 83.1.117.* 08.07.10, 15:11
        Ja za każdym razem kupuję buty w Altero i po miesiącu chodzenia oddaję do
        reklamacji i otrzymuję zwrot kasy. Raz mi się udało w butach pochodzić dłużej
        czyli prawie rok.
    • marco_tbg Re: BUTY Z ALTERO 08.07.10, 15:03
      Ten sklep to lipa. Już kilka razy o nim było.
      Jak ktoś chce mieć spokój niech kupuje gdzie indziej.
      ------------------------
      Wracamy do cytatów:)
      Jarosław Kaczyński: Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, tobyśmy nigdy
      niczego nie mieli
      • Gość: wsiok Re: BUTY Z ALTERO IP: *.smsiarkowiec.pl 08.07.10, 15:43
        Czyli nie tylko ze mną tak się rozprawili! Jutro wpadnę do nich po jakieś buty,
        poproszę o inny nr i gdy mi je przyniesie to powiem jej głośno na cały sklep że
        jednak nie chcę butów od nich bo się sypią...
        • Gość: ja Re: BUTY Z ALTERO IP: 213.25.124.* 03.08.10, 15:55
          Weż to pod uwage ze one tam tylko pracuja i nie sa nic winne wiec to bedzie
          świadczyło o Twojej kulturze osobistej aczkolwiek to Ty sie
          skompromitujesz!Powodzenia
          • Gość: Ewa Re: BUTY Z ALTERO IP: 83.1.118.* 03.08.10, 20:58
            Ja też reklamowałam u nich letnie butki w ciągu 1,5 miesiąca dwa razy. Nie
            nachodziłam się w nich za dużo bo za każdym razem czekałam dwa tygodnie więc
            zanim znowu u nich kupie zastanowię się dwa razy. Reklamacja załatwiona i Panie
            w sklepie bardzo miłe.
            • Gość: klientka Re: BUTY Z ALTERO IP: 83.1.124.* 05.08.10, 18:52
              wiecie co czytam tak tego wszystkiego i zastanawiam się czy to o ten
              sklep chodzi bo ja sama kupuję tylko tam buty i nie tylko dla siebie
              i jeszcze nic się żadnemu nie stało a oststnio nawet zapomniałam
              butów nad wodę i kąpałam się w ich japonkach i są całe do tej
              pory... nie wiem od czego to zależy może akurat jakaś seria jednego
              modelu jest lipna...
              • Gość: altero w Krakowie Re: BUTY Z ALTERO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 13:24
                absolutnie nie polecam nikomu kupować butów w tym sklepie. Nie chcą uznawać reklamacji, pomimo tego, że reklamowana ta sama wada w tym samym bucie wcześniej została przez nich uznana. Po 2 przejściach, stało się to samo co poprzednio, złożyłam kolejną reklamację i jej już nie chcą uznać, a argument podają: nie bo nie. Warto dodać kilkadziesiąt złotych więcej i kupić buty w porządnym sklepie, który nie traktuje klientów jak idiotów. Ponadto Altero daje wyłącznie rok gwarancji na obuwie, pewnie dlatego że buty, które sprzedają więcej nie wytrzymają. W każdym innym sklepie są 2 lata gwarancji, to też chyba coś świadczy o sklepie.
                • Gość: proboszcz Re: BUTY Z ALTERO IP: 178.159.168.* 03.12.10, 19:48
                  tanie mięso psy jedzą
                • Gość: altero jastrzebie Re: BUTY Z ALTERO IP: *.bgnet.com.pl 04.07.11, 02:54
                  NIKOMU NIE POLECAM ZAKUPÓW W TYM SKLEPIE TA FIRMA TO ZWYKLI OSZUŚCI I ZŁODZIEJE ZAKUPIŁAM TAM NIEDAWNO BUTY ZA WARTOŚĆ PONAD 100 ZŁ PO TYGODNIU CZASU NA OBUWIU POAWIŁY SIE PRZEBARWIENIA NIE WYNIKAJĄCE Z MOJEJ WINY NIE WSPOMINAJĄC O FLECZKACH , KTÓRE ODPADŁY ZARAZ PO ZAŁOŻENIU BUTÓW !!!!! SPRAWE TĄ MUSIAŁAM ZGŁOSIĆ DO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTÓW BO NA ZWROT PIENIEDZY NIE MAM CO LICZYĆ

WAŻNA INFORMACJA DO OSÓB , KTÓRE CHCIAŁYBY W KOŃCU ZROBIĆ POŻĄDEK Z TĄ BANDĄ ZŁODZIEJI

ZAMIERZAM SPRAWE ZŁOŻYĆ DO SĄDU JEŻELI , KTOŚ CHCIAŁBY ZŁOŻYĆ SWÓJ WNIOSEK TO PROSZĘ O WIADOMOŚĆ

mohito@onet.com.pl
              • Gość: KIKA Re: BUTY Z ALTERO IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.07.11, 06:04
                Mnie reklamację uznano w bardzo miły i kulturalny sposób. Może ważne też jest podejście ,,reklamującego,, ? przecież Panie tam pracujące nie są ,,producentami,, tych butów.
          • Gość: marka Re: BUTY Z ALTERO IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.14, 12:58
            co znaczy tylko pracuja ? ? chyba za cos biora pieniadze,nie mieliby pracy gdybysmy nie kupowali tych niskiej jakosci butow ,,reprezentuja firme i musza byc kompetentni
    • Gość: ewa Re: BUTY Z ALTERO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 11:26
      Obsługa w ALTERO we Pszczynie jest katastrofalna ,gderliwe ,nie miłe,robią łaskę że obsłużą klienta.
      • Gość: ING Re: BUTY Z ALTERO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 00:13
        Tak z ciekawości,na jakiej ulicy mieści się ten sklep obuwniczy ALTERO ?
    • Gość: mika Re: BUTY Z ALTERO IP: 77.207.242.* 05.12.10, 02:45
      To prawda, buty sa lipne, ale zalezy tez faktycznie na jakie sie trafi. Ja tez mialam przypadek ze jak stwierdzono po ogledzinach ja zepsulam buty. A szczerze mialam je na nogach tylko raz... Reklamacji nie uznano...
      • Gość: Kasiulka Re: BUTY Z ALTERO IP: 83.218.109.* 17.12.10, 20:54
        witam wszystkich widzę ze łączy nas ten sam problem ja kupiłam kozaki za 180 zł w Galerii w Nowym Sączu po tygodniu posiadania bo przyznam ze byłam w nich 2 razy rozkleiły sie przody w butach i tu zaczął sie problem odwiozłam je na reklamacje po ok 10 dniach byty były sklejone wiec pojechałam odebrac i to powtarzało sie 5 razy rzadałam od nich nowej pary lub zwrotu pieniedzy ale nie uznano mojej prosby poniewaz ich rzeczoznawca uznał ze buty jest w stanie naprawic nie przesadzam odebrałam buty z naprawy ubrałam i po godzinie były całe rozklejone!!!!!moim zdaniem klejone były sliną.......!!!!na nogach buty miałam ok 5 razy bo praktycznie od pazdziernika był w naprwie!!licząc paliwo jakie straciłam zeby tam dojechac a nie mieszkam blisko przekroczyło wartosc tych butów mi poprostu chodzi o sprawiedliwosc!!!!!!ktorej w tym przypadku NIE MA!!!!!nie wspomne wogóle o obsłudze która jest poprostu okropna miny fochy nerwy itd ja juz napewno nigdy nie zakupie butów w tym sklepie a innym radze dobrze sie zastanowic nad kupnem butów w tej firmie!!!!pozdrawiam
    • Gość: Wojtek Re: BUTY Z ALTERO IP: *.smsiarkowiec.pl 05.12.10, 19:43
      Sklep Altero znajduje się przy rondzie Grota Roweckiego,to natomiast jest koło sądu.Żeby było łatwiej -przy tym sklepie jest cukiernia Motycze.Ulica podejrzewam Sienkiewicza.
      • Gość: mk89 Re: BUTY Z ALTERO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 22:10
        Kupiłam buty które po 1 założeniu się rozkleiły, zwykle nie reklamuje obuwia ale buty na 1 raz to przesada. Zareklamowałam... po upływie 14 dni dostałam skejone buty, które ubrałam znów raz i sie rozkleiły. Zareklamowałam ponownie - z reklamacji buty wróciły bardziej rozklejone niż były z z widocznymi innymi uszkodzeniami nie przyjełam reklamacji. Rzeczoznawca jednak uznał że to z winy użytkownika (po 2 założeniach nawet ja nie jestem w stanie zniszczyc butów). Wg prawa po 3 reklamacji nalezy sie zwrot gotówki więc zarządałam zwrotu kasy na co usłyszałam od pań ekspedientek że one mogą je wysłać jeszcze raz do reklamacji, a jesli mi sie to nie podoba to mam się zgłosić do federacji konsumentów! Szczyt bezczelności!! Nigdy więcej tam nie kupie butów! Ja rozumiem, że mogą się zdarzyć jakieś wady, ale to jak traktują klientów w takich sytuacjach jest karygodne! Wszystkim szczerze odradzam kupowanie tam!
        • Gość: lala Re: BUTY Z ALTERO IP: 94.254.139.* 12.01.11, 22:21
          podbijam!!!!
          kupiłam dwie pary butów tam i nigdy nie kupię trzeciej! Rozklejąją sie, niszczą strasznie szybko.. BEZNADZIEJA!
          • Gość: oświęcim Re: BUTY Z ALTERO IP: *.um.oswiecim.pl 07.02.11, 13:39
            Najgorszy sklep obuwniczy jaki istnieje... z najgorszą obsługą w Polsce południowej... buty rozkleiły sie po miesiacu użytkowania... potem miesiac w reklamacji, wróciły uszkodzone, odbarwione a Pani mi wmawia ze sklejone czerwonym klejem!!!!! tylko ze drugi sklejony zwykłym, przeźroczystym.... odmówiłam odbioru... pani na pożegnanie z ironicznym uśmiechem stwierdziła ze teraz bede długo czekac bo oni dają do swojego rzeczoznawcy a on i tak napisze ze sa dobre :( pozostaje isc do rzecznika praw konsumenta , moze on coś pomoże... jedno wiem napewno ani ja, ani nikt z mojej rodziny czy bliskich znajomych nic juz nie kupi w sklepie ALTERO... poprostu porażka....
            • Gość: Asia Re: BUTY Z ALTERO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 21:09
              TO JEST BANDA OSZUSTÓW. PODOBNO WŁAŚCICIELE JUŻ NIERAZ MIELI PRZEBOJE Z POLICJĄ.
              • Gość: Klient ALTERO Re: BUTY Z ALTERO IP: *.play-internet.pl 04.04.11, 09:00
                KOLEGO WYZEJ. To zwykłe pomowienie. Za takie slowa mozna znalezc sie w sadzie.
    • Gość: s Re: BUTY Z ALTERO IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.04.11, 16:43
      Radze poszukać innego sklepu obuwniczego. Niestety w miar dobre buty kosztują i nic na to nie poradzimy;/
    • Gość: ania Re: BUTY Z ALTERO IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.11, 22:12
      Trafiłam tu, bo szukam właśnie butów z altero. Buty zakupione w 2007 w Krakowie do dzisiaj mi służą tylko nazwa firmy się starła.
      • angelsik Re: BUTY Z ALTERO 08.06.11, 23:03
        A ja tak reklamuję buty z lux - buta.
        Tragedia. już kolejny raz sie odwołuje taki badziew mi zrobili klejem na butach za prawie 200 zł.
        Nie mówiąc już ze w innym miejscu but dalej się rozłazi(i jeden i drugi - ewidentnie nieudany wadliwy egzemplarz). Jak trzeba bedzie to sie bede sądować. Dla mnie to kupa kasy.A butów jak nie mialam tak nie mam.
        • Gość: gość Re: BUTY Z ALTERO IP: 194.181.134.* 09.06.11, 15:25
          ludzie nie chodzcie wiecej do takich oszustów i opowiadajcie wszystkim w koło popierwam i tak powinno sie mówić głośno o wszystkich firamach oszukujących a jest ich wiele
          • Gość: Grzegorz Re: BUTY Z ALTERO IP: *.piotrkow.pilicka.pl 27.06.11, 17:34
            Święta racja. Firma "dziad', która nie uznaje reklamacji na swój towar. Zdaję sobie sprawę z tego, iż na pewno buty te importowane są z Chin, ale przecież inne firmy chcące zachować "dobre imię" uznają reklamacje, a również towar sprowadzają z ChRL. Buty, zakupione w sieci tej firmy znajdującej się w piotrkowskim FOCUS-ie, po trzykrotnym założeniu uległy zepsuciu (wyglądają jakby były wykonane z papieru), a pani niby rzeczoznawca opisała, iż buty te użytkowane były zbyt długo i do tego niezgodnie z przeznaczeniem. Rozumiem więc, że buty z tej firmy należy tylko oglądać, ale broń Panie Boże w nich chodzić. Wszystkim kupującym odradzam dokonywanie tam zakupów.
    • Gość: alice.... BUTY Z ALTERO IP: *.ip.xcore.pl 30.06.11, 11:53
      Witam!Ja rownież nie polecam tego sklepu, gdyż kupilam tam obuwie 23 maja, 29 juz oddalam je do reklamacji,ponieważ pękła mi podeszwa.Po odbiór zgłosiłam sie 14 czerwca,buty zostały naprawione, niestety długo nie mogłam sie tym cieszyć gdyż 21 czerwca oderwał mi się pasek.Kiedy po raz drugi zaniosłam butu do reklamacji i poprosiłam o zwrot gotówki,ekspedientka powiedziała, ze nie gwarantuje mi zwrotu gotówki poniewaz juz wczesniej był przypadek gdzie kobieta najpierw czekała 2 tygodnie na zwrot gotówki pozniej okazalo sie ze moze liczyc jedynie na naprawe i musiała czekac kolejne dwa tygdnie.Ja tez póki co na razie czekam,chociaz powoli zaczynam watpic w to, ze oddadza mi pieniadze.
      • Gość: anonim Re: BUTY Z ALTERO IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.14, 21:53
        Pracuje w Altero ale w innym mieście. Zacznę od tego, że jak czytam te brednie to jestem szoku. Ludzie na prawdę nie wymyślajcie głupot. Po pierwsze czas gwarancji wynosi 2 lata, nie rok jak tu jedna Pani napisała...tak więc nie wiem skąd Pani wzięła tą informację, może sklep się Pani pomylił... Druga sprawa to reklamacje - w pierwszej kolejności jest naprawa, potem wymiana na nowe lub zwrot gotówki. Jeśli mówimy o nieuczciwości to nie macie wszyscy pojęcia jak nieuczciwi są klienci. Powiem Wam jak to wygląda - kończy się sezon to nagle jest milion reklamacji z wymyślonymi wadami i żądanie zawsze gotówki. Czyli jak kończy się zima to już nie chcecie bucików tylko kasę, a za wadę podajecie np: buty obcierają. Hahaha! ludzie! zanim zaczęłam tam pracować też zdarzyło mi się kupić buty i to drogie które mnie obcierały ale NIGDY bym nie wpadła na to żeby iść z tym do reklamacji! przecież to jest żałosne. Flek odpadnie i już do reklamacji bo już buty nie będą potrzebne bo się wiosna zbliża np i oczywiście znowu żądanie gotówki. Nigdy nie dostaniecie zwrotu gotówki za takie banalne wady i na prawde nie liczcie że pochodzicie w butach a jak już nie będą Wam potrzebne to przyjdziecie się kłócić o byle co żeby dostać kasę. Po sylwestrze drogie Panie to samo - nabrałyście butów, wybawiłyście się a już 2go były reklamacje że but obciera, że jest (uwaga) FAŁDA (????), że się nie rozbił. Dopasowanie należy do klienta, nie róbcie z siebie idiotów. Kolejna sprawa - jeśli kupujecie byle botki za kostkę, syntetyki z przeceny za 50 zł, chodzicie w nich zimę (co jest niewykonalne do przetrwania) to zastanówcie się czy macie prawo się awanturować że buty się rozkleiły itp. Botki są na jesień, nie na zimę a grono klientek które nie mają kasy kupują takie buty bo tanie a potem mają pretensję. Ja mam z tego sklepu kilkanaście par butów, na różne sezony, moję koleżanki z pracy również. Nie wiem jak to możliwe ale jeszcze nigdy żadna z nas nie miała żadnego problemu z tymi butami a w pracy jesteśmy w nich po 12 godzin więc są narażone na zniszczenia cały czas. I nic się jakoś nie dzieje. Zapewniam, jeśli jest wada buta która można naprawić to się naprawia, jeśli nie to klient dostaję zwrot gotówki. Jak przynosicie szpilki po sylwestrze i kłócicie się że jest na nich rysa i że jej nie było i wmawiacie sprzedawcy że but był nieużywany a śmierdzi na odległość i widać że flek naruszony a buty pozaginane w palcach od tańca to się na prawdę kompromitujecie. Sprzedawca oczywiście spisze reklamacje bo taki ma obowiązek ale nie liczcie że ktoś Wam to uzna. Zacznijcie od siebie w kwestii uczciwości a na pewno nie spotka Was żadna niesprawiedliwa reklamacja. Pozdrawiam.
    • Gość: Paula to będe kolejną osobą niezadowoloną IP: *.static.akk.net.pl 30.04.14, 21:50
      Gdybym wiedziała że istnieje takie forum, to weszłabym na nie znacznie wcześniej, ponieważ również zakupiłam buty w tym cudownym sklepie w CH Agora Bytom. Ale mądry Polak po szkodzie. Każdej osobie odradzam robienia tam zakupów ponieważ z całą pewnością lepszy towar można znaleźć na targu. Buty zimowe po 2 miesiącach się psują, choć nie było ostrej zimy. A sposób rozpatrywania reklamacji to kpina. Człowiek powołuje się na ustawę i niezgodności, żąda doprowadzenia obuwia do stanu zgodnego z umowa (czy to tak wiele?) i sprzedający ustosunkowuje się : będzie naprawa :) a co się dzieje dalej? ...to już cyrk i brak słów. Przychodzę po odbiór butów a tam mądrala którą jest "kierowniczką" tylko w nazwie bo guzik wie o zarządzaniu a tym bardziej o sprzedaży konsumenckiej mówi: buty są naprawione...tylko problem tkwi w tym że nie widać żadnej naprawy ha ha. Do dziś nie sądziłam że coś takiego jest możliwe ale jak widać jest. Odwołałam się od reklamacji lecz została odrzucona...także na pewno nie obejdzie się bez rzecznika, uokik i pih...

...a na koniec sam fakt obsługi i podejścia do klienta, nie mówię już o jakiś standardach obsługi, bo prawdopodobnie ten bardzo przeciętny sklep nawet nie wie co to takiego "standardy obsługi", ponieważ pseudo kierowniczka na koniec powiedziała do koleżanki jak już wychodziłam słowa ... - co za suka -
      i co wy na to?
    • Gość: magda Re: BUTY Z ALTERO IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.08.14, 14:49
      Obuwie piszemy przez "U" ludzie.....!!!!!!!
    • takitam1976 Re: BUTY Z ALTERO 22.04.16, 09:34
      Odradzam wszystkim.Pęknięta podeszwa i fachowiec do spraw obuwia stwierdza że pęknięte podczas użytkowania.A podczas czego miały pęknąć.Prawa konsumenta itd.itp.Gdzie ta sama sytuacja w firmie nagaba i buty wymienione w przeciągu tygodnia.Nigdy więcej ALTERO!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka