IP: *.sistbg.net / 10.10.0.* 22.10.10, 23:11
Po co mi w szkole, na profilu biol chem ta cholerna historia, wos, po i inne dupersraki?Myślałem że się będę uczył konkretów, a krew mnie zalewa ile czasy tracę na nikomu niepotrzebne nauki. W każdej szkole tak jest?czy tylko w liceach?bo nie wiem czy si e nie przenieśc?
Obserwuj wątek
    • Gość: Oluś Re: po co? IP: *.smsiarkowiec.pl 22.10.10, 23:14
      W której szkole jesteś?
      • Gość: Andrzej Re: po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 23:43
        Zrozum, że takich dożyłeś czasów,
        Teraz nauka idzie do lasu....
        • Gość: Oluś Re: po co? IP: *.smsiarkowiec.pl 22.10.10, 23:49
          Toś go pocieszył Andrzeju właśnie,
          ten biedak dzisiaj w nocy nie zaśnie...
    • Gość: xerez Re: po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 00:04
      Żebyś matole wiedział kiedy był chrzest Polski, co to jest konstytucja, jakie masz prawa i obowiązki jako obywatel itd.
      • Gość: Oluś Re: po co? IP: *.smsiarkowiec.pl 23.10.10, 00:08
        Dlaczego od razu tak prymitywnie "matole"?
        • Gość: Andrzej Re: po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 00:24
          Jak kiedyś zechcesz zostać ministrem,
          musisz do szkoły chodzić z tornistrem...
          • Gość: kris Re: po co? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.10.10, 07:27
            Poszedłeś do liceum OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO!!!
            • Gość: tarnobrzeg Re: po co? IP: *.sistbg.net 23.10.10, 09:29
              Zrozumcie chłopaka, nie każdy lubi wszytskie przedmioty,a jak potem uczy nas życie takie przedmioty raczej się w nim nie przydają. Chyba lepiej żeby wiedział czemu mu kuchenka gazowa może wybuchnąć, albo nigdzie ma żołądek,a nie ile tysięcy wojsk walczyło pod Grunwaldem!
              • Gość: gość Re: po co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 13:15
                Racja, jak chłopak jest na biol chem to po co ma sobie głowę zaprzątać niepotrzebna mu historią?A może będzie z niego dobry lekarz?A historia to bajka, dobra do snu
                • Gość: xyz Re: po co? IP: 94.230.29.* 25.10.10, 14:40
                  Dobry lekarz musi być zarówno umysłem ścisłym jak i humanistą. Bez tego nie będzie prawdziwym lekarzem, a jedynie maszyną, która będzie golić kasę, nie licząc się z drugim człowiekiem.
                  Ahh jaka szkoda, że większość "lekarzy" tego nie rozumie.
                  • Gość: gość Re: po co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 14:57
                    Zawsze się jakiś wrzód na d........e znajdzie, może dla niego tj historia,a dla kogoś fizyka
                    Może nie a co tak chłopaka skreślać, a w zawodówce też jest historia i inne duperele
    • marco_tbg Re: po co? 25.10.10, 13:27
      Biedne dziecko. Przenieś się do zawodówki nie będą tak męczyć.
      • Gość: = + + + Re: po co? IP: 83.1.120.* 25.10.10, 13:48
        A rodzice nie czytali Ci takiego wierszyka:. Ucz się dziecino bo lata płyną, a rok po roku zapada w mroku, Ci co pracują oni nie zginą, ucz się dziecino.
        • Gość: y Re: po co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 13:56
          Chłopie przecież to są najłatwiejsze przedmioty,co jest skomplikowane w historii?
          • Gość: oojtam Re: po co? IP: 83.1.115.* 25.10.10, 14:27
            Wiesz, to jest tak, liceum ma cie przygotowac do studiow, a na studiach bedziesz mial mase przedmiotow ktore ci sie w zyciu nie przydadza i aby skonczyc studia musisz je zaliczyc. Glowa do gory i pomysl, ze kiedys bedzie jeszcze gorzej. Liceum to spacerek...
      • marco_tbg Po co szkoła... 25.10.10, 15:14
        Jakiś czas temu oglądałem program Milionerzy i intelektualistka germanistka Ula Brzydula stwierdziła, że Chłopów napisał Żeromski. Chyba w tym kierunku idzie nauka dzisiejszej młodzieży.
        • lechowski51 Re: Po co szkoła... 26.10.10, 11:56
          Podsumowujac,glos sprzed wiekow;
          Nie znać historii to zawsze być dzieckiem [Cyceron].
          • Gość: gość Re: Po co szkoła... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 12:25
            Dziwne do historii przykłada się wagę jakby to na niej świat stał,a do matematyki, biologi, chemii, geografii?Czy nie są to ważne życiowe przedmioty?
            • Gość: gość Re: Po co szkoła... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 20:40
              Wszystkie przedmioty są na swój sposób ważne, maj dać ogólny obraz całości. Najlepiej to nie uczyć się w ogóle i od razu cofnąć prosto do jaskini:)
              • Gość: tarnobrzeg Re: Po co szkoła... IP: *.sistbg.net / 10.10.0.* 26.10.10, 20:44
                A mi się wydaje że gość ma rację że za dużą wagę przykłada się do średnio ważnych przedmiotów, a za małą do tych naprawdę w życiu potrzebnych. Szkoła podstawowa - 2 godziny religii, 1 środowiska. Szkoła średnia 3 godziny historii, 1 chemii, 1 geografii, 2 biologii. W technikach biologii w ogóle nie mają, a historię i owszem, a potem taki człowiek z maturą nie wiem gdzie ma żołądek.
    • Gość: @ Re: po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 22:56
      A mi się zdaje że każdy przedmiot powinien być uważany tak jakby był najważniejszy . Dzięki takiemu myśleniu młodzież która dostanie dyplom maturalny , jest godna jego nazwy .
      Poza tym nauka wielu przedmiotów rozwija światopogląd i ktoś kto ma wszechstronną wiedzę , więcej zauważa i rozumie .
      W jednym programie Tv , pani profesor ze Stanów Zjednoczonych , wykładowca odpowiednika naszej Akademii Sztuk Pięknych powiedziała że zapytała swoich studentów gdzie leży Paryż ? Większość z nich odpowiedziała w Europie . Faktycznie dobrze , lecz żaden nie powiedział we Francji !
      Wielu z Was być może uzna to za żart .Ale jest to niestety prawda .
      To amerykańska reforma szkolnictwa doprowadziła do uczenia wybranych przedmiotów przez ucznia .
      Dziś co wydaje się nie potrzebne kiedyś będzie dla człowieka zbawienne . Puki jest przymus uczenia większości przedmiotów w polskiej szkole jest nadzieja na postęp i kulturę Polaków !
      Dlatego ucz się dziecko wszystkiego czego wymagają bo szybko zleci zanim zrozumiesz że to dla Twojego dobra a wiedzy od Ciebie wymaga jedynie DOBRY NAUCZYCIEL ( CZŁOWIEK ) !!!
      • Gość: gośc Re: po co? IP: *.sistbg.net / 10.10.0.* 26.10.10, 23:03
        "Puki jest przymus uczenia większości przedmiotów w polskiej szkole jest nadzieja na postęp i kulturę Polaków ! "

Szkoda że język polski jest nadal w odstawce ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka