Gość: uuiiii Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 00:24 kolega ma i chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpsa Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 11:47 wszyscy tylko nie oni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były sisowiec Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.01.08, 18:15 Miałem niemal 2 lata i nigdy więcej. Teraz płacę 5 zł więcej ale przynajmniej transfer OK a w Sisie jak wogóle był internet to było bardzo dobrze. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franiu Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 19:42 Zawsze było dziadostwo i będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: 80.51.159.* 05.01.08, 20:01 1. Modem analogowy 56 kbps 2. Neostrada 128 / ISDN 2 kanały kbps 3. Neostrada 256 kbps 4. wynik - 427 kbps SIS 5. DSL 512 kbps 6. Neostrada 1024 kbps 7. Neostrada 2048 kbps www.speedtest.pl A mi na wsi i działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neostrada Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 10:27 polecam neostrade,zadnych radiowek,coz ze moze troszke tansza radiowka, jak czesto sa awarie, brak polacenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zick Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.08, 21:05 Wszystkie radiówki są do kitu tylko nikt o tym wcześniej nie wiedział i ciemnotę ludziom wciskali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.pool.mediaWays.net 09.02.08, 13:49 Szkoda gadac ja mam SIS tzn raz mam raz nie i jesli jeszcze ktos tak ma to polecam zalozyc zeszyt i wpisywac kiedy byl i kiedy nie bylo i placic tylko za ten czas kiedy byl (tak hby przeciez wypadalo) a gdy beda pretensje to jest w Tarnobrzegu Urzad do spraw Konsumenta pojscie tam zlozenie wniosku nic nie kosztuje a zyskac mozna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: 80.48.174.* 09.02.08, 23:19 a ja pochwalę flasch neta chula już jakiś czas i jest wszystko w porządku polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.02.08, 16:25 a ja TSM pochwalę płacę mniej niż w SISie a transfer jest dużo lepszy. Miałem SISa ponad rok i nigdy więcej, a co do Flash Netu, nie wiem jak to chodzi ale na założenie musi się czekać nawet kilka miesięcy, dzwonisz do gościa umawia się z tobą a nie przyjeżdża, a ty czekasz jak bury osioł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dragonek Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: 80.51.159.* 09.03.08, 21:19 witam. mam pytanie do uzytkowikow internetu firmy SiS. jaka macie sile sygnalu i transfer przy pobieraniu plikow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bapi Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 10:15 Najgorsze siano w TBG. Miałem ta radiówkę i zmieniłem na Neostradę. Polecam NEO!! :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny Admin Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 12:14 Ludzie!!!! Opamiętajcie sie internet przesyłany drogą radiową jest podatny ciągle na zewnętrzne zakłucenia,jesli chcecie miec dobrego neta to tylko kabel(neostrada luc cos podobne) A zwłaszcza podkreslam zwłaszcza niezakładajcie internetu od firmy SIS a tymbardziej Flashnet !!! Ja mam internet od TP.sa i od 7 lat ludzie lat niebylo zadnej przerwy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solve Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 01:51 Tutaj akurat się nie zgodzę. Sieć radiowa to dobra metoda dostarczania internetu. Wszystko zależy od zainstalowanego sprzętu i umiejętności konfiguracji urządzeń. Jeśli używa się tanich kabli na dodatek jest go o kilka metrów za dużo to wiadomo jakie są straty. Jedzie się na kiepskiej jakości sprzęcie oraz kanały nakładają się na siebie z kilku sieci to nie będzie dobrego odbioru. Sama wielkość anteny tutaj nie rozwiąże poprawy sygnału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 09:52 Miałem kiedys własnie ta radiówke ale zrezygnowałem wieczorami nie dało sie dobic do serwera jakiegokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: interesant Re: flashnet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 13:13 Witam! Rozebralem wczoraj antene Flashneta u siebie, Kto kupi modem wireless AIRLIVE?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solvik Re: flashnet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 22:14 Na 2,4GHZ czy 5GHz ? Ile chcesz za to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: interesant Re: flashnet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 12:58 musialbym popatrzec. a ile dajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: 80.51.159.* 23.07.08, 10:53 to nie internet !!!! u mnie jest to samo z dnia na dzien coraz wolniej chodzi!!! na dniach zrywam umowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solvik Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 22:51 Proponuję odwiedzić konkurencyjną firmę świadczącą dobrej jakości usługo bezprzewodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sis Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: 80.51.159.* 18.10.08, 19:47 SIS opcja 512 swiezy test : 1. wynik - 41 kbps 2. Modem analogowy 56 kbps 3. Neostrada 128 / ISDN 2 kanały kbps 4. Neostrada 256 kbps 5. DSL 512 kbps 6. Neostrada 1024 kbps 7. Neostrada 2048 kbps 8. DSL 4096 kbps 9. Neostrada 6144 kbps Rekord oczywiscie przy wylaczonch programych ktore moglby zmniejszyc transfer 28 kbps, w prawdze sis bije rekordy na ++ okolo 1:00 w nocy po 700 kbps, ale niestety tylko wtedy, w dzien totalne dno w sis-e jestem juz az 4 lata (sam nie wiem jak ja to wytrzymalem) jedyny + byl ze sprawa byla dobrze zalatwiona (przynajmniej wtedy), juz staralem sie rok temu o internet w Tele 2 - Tragedia w zamawianiu nie doszlo do rezultatu. Teraz czekam na Netie 1 mb Tez tragedia od wakacji sie staram o internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KILT Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: 80.51.159.* 18.10.08, 22:48 Rychlost připojení k internetu: 1,015 Mbit/s Rychlost stahování dat: 129,9 kByte/s Rychlost odezvy (ping): min 51,916 ms max 54,083 ms Ø 52,869 ms test na dsl.cz też mam sis i jest spox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solvik Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: 213.172.181.* 18.10.08, 23:53 Haha wyniki z kosmosu :) Tonący brzytwy się chwyta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: 83.1.122.* 18.01.09, 19:21 z dwojga kiczu:flashnet lub sis,wybierzcie 3cie:neostrade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: 213.172.181.* 18.01.09, 23:46 Są jeszcze inne firmy oprócz tych dwóch. Łatwo znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytk Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.09, 11:27 Tragedia, załamka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 14:41 SiS to wielkie gó... odradzam!!! Zamiast 512kb/s to dają nie całe 300kb/s a przy 1mb/s jest zaledwie 600kb/s. Jedno wielkie oszustwo!!! Na otworzenie stronki trzeba czekać 10 minut już nie wspominając o ściąganiu filmu czy czego kolwiek. Zawsze można zadzwonić i poprosić o serwis he tylko ze i tak nic nie naprawia a wezmą kasę... Za podłączenie trzeba płacić co najmniej 250zl a sprzęt dalej jest ich własnością. Co do sprzętu to montują starocie z demontażu. Jak jest możliwość to bierzcie co innego ale nie SiS!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.04.14, 15:06 SIS bedzie tylko gorszy , pracownicy znaja sie tylko na wyciaganiu kasy za problem ktory sami stworzyli wciskaja stary sprzet za wartosc nowego a i plus konfiguracja internet dziala tylko wtedy gdy sie mu chce a nie wtedy kiedy jest potrzebny wgl. cala ta firma wraz z zarzadem to cyrk malpa ma wiecej inteligencji, potrafia zwyzywac klienta , powinni im zamknac ta "firme" bo tylko robia ludzi w balona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soprano Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? IP: 83.175.169.* 03.04.14, 17:32 Na miejscu ich klienta długo bym się nie zastanawiał. Każdą umowę można wypowiedzieć i przejść do konkurencji, której wcale nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
majdan79 Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? 15.08.14, 13:41 Nie wiem jak teraz bo obecnie mam ze spoldzielni i zero problemow ale pare dobrych lat temu jak mialem od nich a mieli jeszcze siedzibe na Dabrowskiego to koszmar. Dzwonilem ze nie dziala, pani blondyneczka (juz mnie za ktoryms razem po glosie poznawala) mowila ze wysylamy ekipe do pana aby usunac awarie. Usuncie sobie sami bo to na pewno nie u mnie wina tylko u was a na komputerach sie znam nie od dzis. Zmieniali antene ale i tak byly problemy. Pozniej jak juz z nich rezygnowalem to dawali nowsza antene, upusty i inne bzdury abym tylko zostal u nich. Nic to nie pomoglo. Zrezygnowalem z nich i problemy sie skonczyly. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? 15.08.14, 14:59 Z radiówkami to jest temat rzeka.Po pierwsze technologia jest przestarzała,bo to jest WIFI. Wifi w dzisiejszych czasach bardziej się nadaje sie do rozprowadzania po domu,gdzie warunki przesyłu są stabilne i nie ma problemów. Gdy jednak używać WIFI na zewnątrz przy odległościach na setki metrów/kilometry ,to zaczyna się istny cyrk.Po pierwsze pojawia sie zjawisko falowania sygnału,to samo co na odbiornikach analogowych UKF.Bez przyczyny sygnał sobie znika pojawia sie,jest silniejszy lub słabszy.Dlatego muszą być stosowane anteny zewnętrzne Yagi/Paraboliczne/panelowe/szczelinowe. Problemy z routerem,nie polecam montowania długich kabli antenowych ,lepiej postawić router przy antenie . I uwaga,problem wilgoci.Parę lat temu bawiłem się z instalacją swojego,to był istny cyrk.Router wpadał w pętle restartów wskutek wilgotności powietrza.Dopiero osuszenie i dobra izolacja w puszce koło anteny na maszcie rozwiązała całkowicie problem.I to działało latem ,zimą ,mrozy ani upały nie wpływały,choc sygnał skakał radiowy ale w dopuszczalnych normach i połączeń przeważnie nie zrywało. I to nie zależy od takiej czy innej radiówki,czy to SiS,Gremium,Flash net,wszystko jedno .Technologia wszędzie ta sama ,tylko jedni mają więcej nadajników ,inni mniej ,bardziej lub mniej odsłonięte anteny,lepiej ukierunkowane na konkretnego klienta.Dziś bym nie zastąpił aero2 na żadną radiówkę,bo to jak cofanie sie w rozwoju Odpowiedz Link Zgłoś
dominicktbg Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? 15.08.14, 19:54 Proszę przestań bo sam opisujesz przestarzałe metody. W instalacjach bezprzewodowych zatrzymałeś się kilka lat temu :) Teraz dla klientów nie stosuje się już żadnych routerków podłączonych kablem antenowym. Nie wiem jak w SIS-ie może nadal tak robią i stąd to przekonanie do jakości sieci bezprzewodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? 15.08.14, 21:52 Chcesz zaprzeczyć że nagle wifi stało się supernowoczesne? Nie stosuje się routerków,tylko co?Może modemy? Ludzie nadal kupują routery,acces pointy oraz zewnętrzne karty i nic nowszego nie wynaleziono. Ja mówię co używają klienci ,a nie co używa stacja bazowa,bo tam raczej nie zaglądałem i mnie to nie interesuje. Przykładowo w moim laptopie,smartfonie istnieje zwykła karta wifi z wbudowaną anteną i tym sposobem mogę sie łączyć z internetem.To samo w laptopach z 2014 roku jak i tych z 2000,tylko prędkości kart inne. A tym czasem obok powstają coraz to szybsze sieci gsm 4 generacji,czego najnowszym osiągnięciem jest LTE z zawrotnymi prędkościami i nie są wrażliwe na zakłócenia,bariery,odbicia,ruch. Ale niestety,to wszystko kosztuje i to niemałe pieniądze. Dlatego jak widzę abonament w sieci wifi 100zł na miesiąc(niektórzy tak oferują) ,to ja sie pytam ,za co to jest?Za starocia sprzed 20 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
dominicktbg Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? 16.08.14, 00:16 Chodzi o anteny klienckie do odbioru, nie o routery lokalne w domu. W tej dziedzinie dużo poszło do przodu. Spokojnie można zaoferować klientowi transfer 50Mb i stąd te ceny :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? 16.08.14, 02:53 I do czego tę antenę się przyłącza przewodem antenowym jeśli nie do routera?Wciąż nie słyszę nazwy tegoż nowoczesnego urządzenia ,pełno niedomówień,jakto w biznesie,względem klienta,bez konkretu,zupełnie jakby mi ktoś zapuścił badziewne lokalne radyjko z reklamą i wrzeszczał jakie to fajne a ja mam słuchać i nic nie gadać.No ludzie... Nie będę szukał ,bo mnie ten temat średnio interesuje,ja już zabawę z radiówkami mam dawno za sobą. No i przypominam,to router jest winny zamieszaniu,tylko właśnie antena.Jeśli montujecie anteny o cudownym wzmocnieniu w idealnych miejscach,to mogę uwierzyc w te zawrotne prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
dominicktbg Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? 17.08.14, 02:50 Masakra, człowieku nigdy nie słyszałeś o Mikrotiku lub Ubiquiti? Toż to standard od kilku dobrych lat :) Do routera lub komputera schodzi tylko skrętka. Zasilanie anteny po POE. Odpowiedz Link Zgłoś
dominicktbg Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? 17.08.14, 02:52 Ups link routerboard.com/RBSXT Odpowiedz Link Zgłoś
oxu24672 Re: Radiówka SiS co oniej myślicie??? 21.07.15, 04:49 Jeżeli ktoś ma zamiar korzystas z internetu w celu jedynie przeglądania stron - odradzam SIS , zdecydwanie taniej wyniesie go obojętnie jaki LTE (orange, plus itp.) Natomiast jeżeli ktoś ma zamiar robić cokolwiek więcej niż przeglądanie stron STANOWCZO ODRADZAM. Absolutna porażka ...olbrzymie straty pakietów, żenująco niski upload często spadający do 20, 30 kbs (częst przez dłuższy czas = 0 kbs) . Brak jakiegokolwiek kontaktu z osobami faktycznie odpowiedzialnymi za reklamacje , awarie (wysyłani są "chłopcy do bicia" do reklamacji i naprawy usterek których naprawić sie nie da w domu klienta bo winna jest inna część infrastuktury) . Same problemy , stanowczo odradzam :) Odpowiedz Link Zgłoś