Dodaj do ulubionych

Badania genetyczne .

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 19:46
Dziewczyna zaszła w ciążę . Mówi ,że to ja jestem ojcem . Od jej koleżanki dowiedziałem się że sypiała z innym mężczyzną w czasie kiedy spotykała się ze mną . Ponieważ nie mam 100 % pewności ze dziecko będzie moje chcę zrobić badanie genetyczne . Poradźcie jak mam to załatwić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: gardan Re: Badania genetyczne . IP: 77.79.252.* 31.12.10, 21:04
      Możesz to załatwić na 2 sposoby. Badania w prywatnej firmie (adresy znajedziesz w internecie) albo w najbliższym zakładzie medycyny sądowej. Np w krakowskim. W każdym przypadku będziesz musiał się pofatygować na badania z matką i dzieckiem. Jeśli matka nie wyrazi zgody na badania prywatne to musisz założyć sprawę w sądzie i to sąd wtedy zmusza matkę do badań.
    • Gość: m Re: Badania genetyczne . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 21:06
      www.gazetapodatnika.pl/artykuly/ustalenie_ojcostwa-a_2370.htm
    • Gość: x__x Re: Badania genetyczne . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 23:35
      W Rzeszowie można zrobić takie badanie koszt 2 lata temu był 1700- obecnie nie wiem ile, matka musi wyrazić zgodę jeśli w razie czego ma być to dowód dla sądu, polega na tym ze Tobie i dziecku pobiera się wymaz z śliny patyczkiem kosmetycznym i na tej podstawie ustala się czy jesteś ojcem czy nie, odpowiedź przychodzi pisemnie do 14 dni listem poleconym na podany przez Ciebie adres.
      • Gość: a. Re: Badania genetyczne . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 09:11
        reasumując,musisz zaczekać do narodzin dziecka.
    • Gość: RAFAŁ Re: Badania genetyczne . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 15:21
      Bardzo dziękuję za wskazówki.
      Wszystkim życzę szczęśliwego Nowego Roku .
      Rafał .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka