Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

IP: *.180.205.110.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.11, 20:28
Witam!jestem samotną matką z 3 dzieci,odeszłam od męża alkoholika,mieszkam sama z dziećmi,wynajmuję mieszkanie.Mąż nie płaci alimentów,ja nie pracuję,najmłodsze dziecko ma 13 miesięcy,nie mam go z kim zostawić,mam tylko zasiłek wychowawczy i zasiłki rodzinne(707 zł). Nie wyrabiam na rachunki,ubrania dla dzieci,nawet na jedzenie juz mi brakuje.MOPS przyznał mi tylko 300zł.zapomogi.To na niewiele wystarcza.Mały synek często choruje na zapalenie oskrzeli,leki duzo mnie kosztują,do tego pieluchy,kaszki,specjalne mleko sojowe dla alergików.Bardzo proszę jeśli ktos chciałby mi pomóc,może ma jakieś rzeczy dla dzieci,mam jeszcze 2 córki 8 i 5 lat,to byłabym bardzo wdzięczna.Podaje adres e-mail,podam zainteresowanym wiecej szczegółów:magdab79@vp.pl.Nie jestem naciągaczką,po prostu bardzo ciężko się żyje w Polsce samotnym matkom,nie ma praktycznie żadnej pomocy z Państwa,a podobno prorodzinne...
Obserwuj wątek
    • Gość: bolo Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 23:03
      Czytając początek e-maila, nawet się wzruszyłem, ale kiedy przeczytałem koniec - trafiło mnie. Jak możesz narzekać na Państwo, skoro sama jestes winna tej sytuacji. Człowiek dorosły powinien być odpowiedzialny za swoje czyny i ponosić wszelkie konsekwencje swojego postępowania. Mając męża alkoholika, jak sama piszesz, trzeba się zastanowić, ile dzieci mogę utrzymać i wychować sama, a nie przy pomocy Państwa. "Państwo" to podatki ludzi, którzy pracują i w większości są odpowiedzialni za swoje czyny i emocje.
      Proszę wszystkich forumowiczów o pomoc dla Ciebie, ale przemyśl wszystko i poproś "Państwo", a nie żądaj od "Państwa", że Ty urodzisz dzieci, a my wszyscy Ci je wychowamy.
      • Gość: beksa Re: Proszę o pomoc IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.03.11, 07:55
        Dzięki Bolo za głos rozsądku.

Ja kocham dzieci i chętnie miałbym ich 12, ale mam 2, bo na więcej zwyczajnie mnie nie stać. A idąc tokiem myślenia tej pani, mogę się rozmnażać do woli, a potem mieć pretensje do państwa, ze daje mi grosze na utrzymanie potomstwa.

Dla takich ludzi, jak ta pani Państwo to jakiś abstrakcyjny twór z Księżyca, który ma dawać kasę, bo mi się należy. A gó... się należy. Państwo to my. I nasze pieniądze.
        • Gość: teresa Re: Proszę o pomoc IP: 80.50.161.* 30.03.11, 08:07
          Bardzo tej Pani współczuje nie biedy ale takich ludzi którzy nie rozumieją co to jest żyć z alkoholikiem.Jak macie głupio pisać to lepiej nie zabierajcie głosu, ta kobieta nie takiego wsparcia potrzebuje.Polak potrafi się pokazać ale w pomocy dla zagranicznych potrzebujących
          "bo co sąsiad powie".
          • Gość: juzek Re: Proszę o pomoc IP: 80.50.60.* 30.03.11, 08:17
            jak zachodzila w trzecia ciaze to chyba juz wiedziala ze jej maz jest alkoholik, nie?
            • Gość: ja Re: Proszę o pomoc IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.03.11, 09:03
              Ale Wy jesteście wredni! Kobieta najnormalniej prosi o pomoc-nie o Wasze pieniądze tylko o ubrania i może zabawki dla Swoich dzieci.Może przy okazji i coś dla niej bo Ona też może jeszcze ładnie wyglądać.Nie prosi ty o rozgrzeszenie czy pokutę a tym bardziej o wytykanie! Sama byłam w tej samej sytuacji jakieś 8 lat temu.A bierzesz fundusz alimentacyjny? idz do Sądu po alimenty na te dzieci,załuż sprawę u komornika i pobieraj te pieniądze od Państwa a ono już sobie poradzi z tym zapijaczonym dzieciorobem.Ty musisz być pewna jutra! pracujesz gdzieś? dzieci chodzą do szkoły i przedszkola? ja czegoś poszukam-wszak mam 11letną córkę ale zawsze coś się znajdzie. A Ty jaki rozmiar nosisz? Ludzie...pomóżmy.To nic nie kosztuje a kazdy przy okazji szafy posprząta.Pozdrawiam.
              • Gość: bolo Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 10:09
                Tak jak napisałem wcześniej: "Proszę wszystkich forumowiczów o pomoc dla Ciebie, ale przemyśl wszystko i poproś "Państwo", a nie żądaj od "Państwa", że Ty urodzisz dzieci, a my wszyscy Ci je wychowamy."
                I dalej jestem w tym konsekwentny. Proszę o pomoc dla tej kobiety wszystkich forumowiczów, tylko problem, który wskazałem w pierwszym moim wpisie jest dalej aktualny - obojetnie czy współczujemy Jej czy nie, to odpowiedzialność za siebie, swoje czyny i swoje dzieci ponosimy MY, a nie przysłowiowe "Państwo"
          • Gość: Józek Re: Proszę o pomoc IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.03.11, 12:58
            A ja nie współczuję bo państwo to my a samotne matki zawsze miały super więcej alimentów niż ja renty , a jestem na rencie od 20 lat mamy z żoną trójkę dzieci żona pracowała . Było skromnie i biednie ale nigdy nie prosiłem o pomoc bo mnie by nie dali ale samotna matka miała wszystko bo jej się zawsze należało , ale teraz ten worek darmowy się kurczy bo nie ma pieniędzy i dramat. Dlatego szlag mnie trafia jak coś takiego czytam
        • Gość: mar Re: Proszę o pomoc IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.03.11, 10:07
          idea Państwa polega między innymi na pomaganiu ludziom w kryzysowych sytuacjach i każdy może się w takiej sytuacji znaleźć, poprosiła tyko o pomoc na forum skoro instytucje odpowiedzalne za takie sytuacje mają to w nosie. ....pomórz lub siedź cicho, a nie nie wyPiSywać, że "gó...o się należy i państwo to my"
          • Gość: do rzemyslenia Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 11:03
            Oczywiscie ze z Wami sie nie zgadzam, a nawet jestem przerazony tymi wpisami i Waszym egoizmem. Narod aby sie rozwijac musi wspierac rodzace matki. Zebractwa nie popieram, dlatego pomoc tez musi byc przemyslana, ale sa przypadki szczegolne i ten taki wydaje mi sie jest. Wina panstwa ze nie potrafi wyegzekwowac obowiazku alimentacyjnego. To co ma zrobic ta matka? Pijaka do obozu pracy, niech zapracuje na alimenty i wóde dla siebie. Cos mi sie wydaje ze my chetniej pomagany obibokom, pijakom ktorych nazywamy chorymi. Mysle ze wygodniej jest nam dac bezmyslnie /najczesciej temu co glosno krzyczy/ niz rozpoznac przyczyny biedy a z kolei probowac rozwiazac problem jak na to zasluguje.
            • Gość: nikita Re:tarnobrzeska wrazliwosc IP: *.acanac.net 30.03.11, 13:13
              Powiem wprost. Wiekszosc z was to zwykle polskojezyczne i katolickie sku...syny. W waszych tepych lbach nie moze sie pomiescic ze nie kazdy jest madry ( jak wy), nie kazdy wyksztalcony, nie kazdy zaradny, nie kazdy radzi sobie z prostymi problemami, ze nawet w zwiazku z alkoholikiem moze byc milosc, itd.itd. Bylo, stalo sie i dzis ta kobieta prosi o pomoc a wy tarnobrzeskie tepaki wyskakujecie ze swoja filozofia i idiotycznymi uwagami. I pomyslec ze sa miedzy wami matki, zony, kobiety a moze i takie ktore maja pod bokiem alkoholika. Pozbierac co macie , dolozyc pare groszy i wyslac kobiecie! Poczujecie sie lepiej, dowartosciowani.
              Panstwo ! a wiec wy macie obowiazek pomagania, biednym i niezaradnym !To panstwo organizuje zycie spoleczne! Nie rozumiecie tego ? Pewnie ze nie rozumiecie skoro piszecie takie idiotyzmy.
              • Gość: Anka Re:tarnobrzeska wrazliwosc IP: *.flash-net.pl 30.03.11, 16:46
                nikita - a co masz od Katolików ? masz swoje sumienie to w nie zaglądnij i nie ubliżaj katolikom. Jak masz wole pomóc to pomóż a jak nie to nie pomagaj i tyle ! skąd wiesz kim jest ten co pisze ? że piszesz s..y Katoliki !
                widać sama jesteś im równa skoro tak ubliżasz.
              • karrambello Re:tarnobrzeska wrazliwosc 30.03.11, 20:21
                Zamiast trollować, pomóż kobiecie. Pokaż jaki jesteś hojny, nie-katoliku! Wyślij trochę dolarów kanadyjskich. Jeśli tego nie zrobisz, pozostaniesz już trollem do końca życia...
          • Gość: Laura Re: Proszę o pomoc IP: *.tktelekom.pl 30.03.11, 15:57
            Z całym szacunkie i do wszystkich. Przeczytałam prośbę pani Magdy. jeżeli ktos chce niech pomoże, jeżeli nie poprostu niech tego nie robi. Ja również jestem samotna matką i bardzo prosiła bym o nie wrzucanie mnie do jednego worka. Jeździ sie po nas przy każdej okazji, ale pamietajcie prosze, że jest wśród nas wiele, ktore cięzko pracują i nie prosza o zbyt wiele. Pracuje, równiez wynajmuje mieszkanie, nie korzystam z pomocy państwa bo przekraczam dochód, co nie jest trudne bo próg to 351 zł, a przy najniższej krajowej i jednym dziecku nie trudno o to. Powiem tak. Pewnie mogła bym siedziec w domu i chodzić od drzwi do drzwi, tylko, że nie chce. Chciała bym pokazac dziecku, że w życiu trzeba sobie radzić a czekanie na cudza pomoc może trwac w nieskończoność. Niestety z własnego podwórka wiem, że jest mnóstwo pań, któe wolą siedziec w domu, marudzic na brak pieniędzy i na państwo, że nie pomaga. Dopóki mam dwie zdrowe ręce i chęć zrobie wszystko aby jak najwięcej zawdzięczac sobie. Pomagajmy, czywiście, ale bardziej jestem za tym, żeby ktoś zaoferował pomoc przy opiece nad dziecmi aby pani Magda poszła do pracy, będzie z tego podwójna korzyść, pienądze ale i oderwanie sie dla niej samej. Może warto wspomagac a nie tylko pomagać. Powodzenia Pani Magdo,
      • Gość: lil Re: Proszę o pomoc IP: 195.205.97.* 30.03.11, 11:26

Wredni ludzie naprawdę wredni. Te odpowiedzi to chyba piszą gnoje którzy nie mają ukończonych 18 lat albo jakieś pustaki. gratuluje Ci kobieto ze zdecydowałaś się odejść od tego alkoholika mimo trudnej sytuacji.

j
        • Gość: Magda Re: Proszę o pomoc IP: *.147.144.147.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.11, 12:48
          Wiecie właśnie tacy ludzie jak Wy sprawiają,że wiele kobiet nie decyduje sie odejśc od mężów mimo że je krzywdzą,biją i poniewierają.Owszem wiem,byłam naiwna,żyjąc z nim i wciąż mieć nadzieję że się zmieni,że dałam sobie zrobić 3 dzieci..Ale on nie jest zły,tylko chory,alkohol go zniszczył,bardzo długo się zbierałam do tego by odejść,bałam się właśnie tego że nie dam sobie rady...Ale nie chcę iść na dno razem z nim,próbuję zmienić swoje życie,popełniłam błąd i próbuję go naprawić,żeby moim dzieciom żyło się lepiej.Chyba jednak źle się do tego zabieram,przepraszam za tą prośbę o pomoc,jakoś może dam radę....A jeśli chodzi o pomoc z Państwa to ja nie chce pieniędzy z Waszych podatków,tylko jakieś działania żeby tacy ojcowie nie byli bezkarni za niepłacenie alimentów,a niestety są.
        • Gość: zośka Re: Proszę o pomoc IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.03.11, 12:51
          Bolo ma rację. U nas pokutuje przeświadczenie, że jak Bóg daje dzieci, to da i na dzieci, ale jak widać można liczyć tylko na siebie i innych ludzi, bo żaden Bóg palcem nie kiwnie, by pomóc. Te dzieci na świat się nie prosiły i nie ich wina,że mają nieodpowiedzialnych rodziców.
          • Gość: Kama Re: Proszę o pomoc IP: *.smsiarkowiec.pl 30.03.11, 12:57
            a może niech się wypowiadają Ci ludzie którzy chcą pomóc a nie Ci egoiści którzy niewiele mają do powiedzenia, Magda gratuluję odejścia od męża to bardzo dobra decyzja, niewiele z kobiet w podobnej sytuacji do Twojej się na to decyduję, bardzo dobrze że prosisz o pomoc są ludzie którzy chętnie Ci pomogą ja też pomyślę o tym:) Pozdrawiam
            • Gość: do przemyslenia Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 13:45
              Hola, hola, nie tak szybko, proponuje zastanawic sie nad sprawa ale bez gratulacji, bo to jest porazka a nie sukces. W swojej swiadomosci niezgadzam sie z tymi "dzielnymi" kobietami ktore nature chca poprawiac i mezczyzne do rodzenia przysposobic. Kategorycznie potepiam wszelkie ruchy feministyczne. RODZINA to podstawa naszej egzystencji i nie bede teraz nad tym tematem sie doktoryzowal. Wczesniej czy pozniej, lepiej wczesniej, spoleczenstwo sie obudzi, oby nie za pozno.
              Rola panstwa jest stworzenie jasnych, czytelnych i zdrowych zasad, gdzie kazdy ma swoje jasno okreslone miejsce i prawa.
              Nie tworzmy wynaturzonych praw, chorych leczyc, a zdrowym stworzyc szanse na godne zycie, lawirantow zmusic do wywiazywania sie z obowiazkow. Prawo ma byc prawem, z korzyscia dla normalnych.
    • Gość: też Magda;) dla Magdy IP: *.flash-net.pl 30.03.11, 15:11
      stalowka.eu/oddam-zabawkibuty-i-ubrania,5,576
      • Gość: Mariolka Re: dla Magdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 15:49
        Magdo ! Gratuluję odwagi! Dobrze zrobiłaś że zostawiłaś tego egoistę alkoholika , teraz to on może jest i biedny bo chory jak to niektórzy nazywają . A ja uważam że to kawał drania i egoisty ,bo jego choroba nie jest wrodzoną tylko nabytą i poprostu sam się do tego doprowadził i wtedy kiedy Ty borykałaś się sama z wychowywaniem dzieci i kolejnymi ciążami on się bawił z kumplami ! A teraz Ty zostałaś bez środków do życia a on "biedny chory" dostanie rentę chorobową, bo wszystkie nałogi alkoholowe ją mają . Tych pieniędzy Wam jakoś "krzykacze" nie żal że to z waszych podatków? Tylko szkoda że nie podałaś jak się z Tobą skontaktować nic się nie martw głowa do góry początki są trudne ale z czasem wszystko się ułoży tylko się nie poddawaj ! Podaj proszę jakiś kontakt u samotnej matki z dwójką dzieci coś się znajdzie i dla Twoich .
        • Gość: Mariolka Re: dla Magdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 15:53
          Przepraszam nie zauważyłam Twojego maila .Skontaktuję się wkrótce z Tobą.
          • Gość: ulala Re: dla Magdy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.03.11, 16:12
            Najmłodsze dziecko to chłopiec czy dziewczynka?Mogłabym jakoś pomóc..
    • Gość: anonim Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 16:15
      Jak mąz nie płaci alimentow to trzeba wystapic do sadu o alimenty ,jesli Sad przyzna a on nie bedzie placił dostanie Pani kase z funduszu alimentacyjnego .Dzieci bedą miec zapewnione pieniadze .
    • Gość: Magda Re: Proszę o pomoc IP: *.158.217.61.pat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.11, 16:58
      Dziękuję wszystkim osobom chcącym mi pomóc mimo wszystko:)Córki mają 8 i 5 lat i synek 14 miesięcy.Przydadzą się jakieś ubranka wiosenne.Dziękuję z góry!
    • Gość: Marga Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 21:19
      Magda trzymaj się...do zobaczenia jutro !!!
    • Gość: Magda Re: Proszę o pomoc IP: *.182.26.246.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.11, 22:35
      Dziękuję tym wszystkim,którzy zaoferowali swoją pomoc.Cieszę się że są ludzie dobrego serca,mimo tych niektórych niepochlebnych opinii.pozdrawiam wszystkich:)
    • Gość: ela Re: Proszę o pomoc IP: *.flash-net.pl 30.03.11, 23:26
      Państwo nie ma głowy dla takich dupereli. Tusek z ministrami obiecali oddać 65 mld $ wiadomej nacji i teraz cała kasa na to pójdzie. Juz POpędzają z Ameryki, że za wolno PObiera rząd od POdatnkiów forsę. Dlatego VAT na ubrania dla dzieci musiał pójść w górę z 7% na 23%. Głosowaliście na PO no to Pogratulujcie sobie.
      • Gość: solidarnosciowiec Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 11:05
        bo co ich obchodza ludzie, oni maja diety i biznesy, bo Platforma Obywatelska to same liberaly, ktore "Solidarnosc" wykorzystaly do wlasnych celow /uwlaszczyli sie na majatku ktory wypracowal przez lata Narod/, porobili fortuny jak np Palikot i moga sie smiac i drwic. Narod byl im potrzebny do obalenia komuny i do wyborow.
        Prawdziwi Solidarnosciowcy zyja niejednokrotnie zapomniani w nedzy.
    • Gość: MYSZATBG Re: Proszę o pomoc IP: *.flash-net.pl 31.03.11, 11:31
      PROSZĘ NIE KRYTYKUJCIE TEJ PANI ,TYLKO JAK KTOŚ PROSI O POMOC TO NIE PISZCIE TAKICH GŁUPOT - może ktoś ma rzeczy z którymi podzieli się z tą Panią Pozdrawiam
      • annnia5 Re: Proszę o pomoc 31.03.11, 12:34
        Witaj. jak można sie z Toba skontaktować, mogę Ci dac ubrania ale raczej dla Ciebie. Mam rocznego synka, wiec z ubrankami na dzici niestety nie pomogę :(
        • Gość: Magda Re: do annni5 IP: *.146.244.138.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.03.11, 12:55
          Dziękuję,podaję maila magdab79@vp.pl.Napisz to podam więcej danych.Ja noszę rozmiar 36(S) lub małe 37.Jeśli masz jakieś ubrania,to się przydadzą.pozdrawiam
    • Gość: M...a Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 13:04
      Byłam dziś u Magdy. Dziewczyna na prawdę potrzebuje pomocy. Madzia trzymaj się i odwagi !!!
      • Gość: Magda Re: Proszę o pomoc IP: *.180.234.51.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.03.11, 20:49
        Dziękuje Małgosiu:)Jesteś wielka!Pozdrawiam!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka