Dodaj do ulubionych

Dlaczego media

IP: *.tktelekom.pl 13.04.11, 22:14
rzekomo wolne w Polsce krytykuja w zasadzie główna partie opozycyjna czyli PIS. Przeciez takie zachowanie jest czyms normalnym na Białorusi a nie kraju EU.Norma powinno byc ,ze władza oddech mediów powinna czuc na plecach codziennie .Każde potknięcie powinno byc poddawane miażdzacej krytyce.Dlaczego tak nie jest ?
Obserwuj wątek
    • Gość: K.Lechoszewski Re: Dlaczego media IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.04.11, 22:25
      Masz rację, PiS szczególnie krytykuje Rzeczpospolita, Gazeta Polska, Uwarzam Rzec, Fakt (Warzecha) Telewizja Trwam, Radio Maryja.

Walą w nich aż dudni....
      • Gość: kaziuk66 Re: Dlaczego media IP: *.tktelekom.pl 13.04.11, 22:37
        Przejrzyj sobie portale internetowe -onet,gazeta,wp czy interia - krytykuja az dudni tyle ,że krytyka dotyczy opozycji. Czas zdjac różowe okulary a zobaczysz swiat medialny jak na Białorusi
    • karrambello Re: Dlaczego media 13.04.11, 22:37
      Kaziuk, masz tyle lat, to powinieneś już wiedzieć, że tak to już jest na tym świecie, że każda opcja ma swoich popleczników i przeciwników. Dzięki temu panuje równowaga, można posłuchać to jednych to drugich i wyciągnąć jakieś wnioski, wyrobić sobie jakieś własne zdanie.

Przeszkadzają Wam jakieś media, to ich nie oglądajcie, nie czytajcie. Przecież nikt tutaj pod pistoletem nie trzyma, żyjemy w wolnym kraju...
      • Gość: kaziuk66 Re: Dlaczego media IP: *.tktelekom.pl 13.04.11, 22:52
        Karrambello masz tyle lat,ze z pewnościa widzisz,że obecne o zadnej równowadze nie moze byc mowy..Brak masowej krytyki rzadzacych powoduje ,że usłuzne media wmówi wielu ,że afery nie są aferam i o zgrozo wielu w to uwierzyło.
        • karrambello Re: Dlaczego media 13.04.11, 23:13
          Ależ mylisz się. Masowej krytyki jest bez liku. Ci wszyscy ludzie manifestujący pod Pałacem Prezydenckim poszli tam dzięki właśnie masowej krytyce rządzących. Na tym forum aż roi się od linków, które kierują do artykułów krytycznych względem obecnej władzy, macie Gazetę Polską, macie Uważam Rze, macie media Rydzyka, Nowaka, Kobylańskiego i spółki... Zabrali Wam TVP i nagle straciliście grunt pod nogami, a ja pytam: dlaczego dopiero teraz zabrali? Przecież TVP zawsze była "rządowa", niezależnie od rządzącej opcji... tylko za rządów PO takie małe niedopatrzenie, bo TVP przez długi czas pozostawała w rękach PIS...

Szukasz drugiego dna, kolego i powiem Ci dlaczego: ponieważ wojna polsko-polska zaczyna się w mediach a kończy się na ulicznych manifestacjach, wynika to z zajadłości i wzajemnej złośliwości Kaczolubów i Tuskolubów. Jak dla mnie obie opcje są wyjątkowo naiwne.

Nie zapominajmy o kanonie demokracji: wolnych mediach, każdy ma prawo krytykować to, co mu się żywnie podoba. Oburzanie się na krytykę wspieranej przez siebie opcji politycznej jest co najmniej dziecinne. Jeśli nie możesz tego znieść, to zamknij się w chałupie na 4 spusty, nie włączaj telewizora, nie bierz do ręki gazet, wyrzuć radio przez okno i pogódź się z faktem, że nie dorosłeś do życia w demokracji.
          • Gość: rea Re: Dlaczego media IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.04.11, 23:30
            Rozdziobią nas kruki, wrony... bo Polak Polakowi Polakiem.
            • Gość: Tarzan Re: Dlaczego media IP: *.flash-net.pl 14.04.11, 07:26
              Media piszą to co sie sprzeda.

Rządzących krytykują, tyle, że lżejszego języka używając.
              Krytykują ich tez mniej.
              Czemu? Bo rządzący nudni są.
              PiS natomiast dostarcza rozrywki. Pieni się, skory jest do kontrowersyjnych lub po prostu głupich zachowań.

A te sprzedać łatwo.

Tak ogólnie rzecz biorąc, bo oczywiście jeśli by miał zrobić listę tytułów prasowych, czy nazw stacji sprzyjających opozycji spod znaku PiS, to wcale nie byłoby ich mniej niż krytyków.

Na ten problem autorze wątku jest lekarstwo. Wystarczy ignorować media, które nie piszą w odpowiedni dla Ciebie sposób i ograniczyć się do tych, co podają treści Ci miłe.

Ja nigdy nie zakładam wątków, by pożalić się na Radio Maryja, Gazetę Polską itp...bo ich nie słucham i nie czytam.
              Ot, od czasu do czasu sie jedynie pośmieję.

Nie oglądaj TVN, nie czytaj Gazety Wyborczej a Twój świat znów nabierze kolorów.

Demokracji zaletą jest fakt, że nie wszystkie media mówią jednym głosem, chyba o to walczono przez lata...?
              • karrambello Re: Dlaczego media 14.04.11, 08:26

[...] A to nie jest manifest pacyfistyczny
                To nie jest manifest żaden
                Chyta chłopców dużych i małych
                Pleban jest pedałem
                Nasz burmistrz jest złodziejem
                Słyszę, że źle się tu dzieje
                Wiadomo, niedziela nad ranem
                Czapkujemy im z oddaniem
                Mój świat, powiadam, jest chory
                Władają nim potwory
                Jest coraz bardziej normalne