Dodaj do ulubionych

do lechowskiego

IP: 194.181.134.* 10.06.11, 15:40
znalazłem coś ciekawego w necie na temat naszego byłego prezidenta:

"von basior [9 minut temu]

Za internautą i nicku: Cień. Widzicie mnie często ,ale nie znacie mnie ! Jestem teraz w tle ,ale pracowałem kiedyś w UB a potem w SB. Nawet mi się to podoba, jak można robić w konia dość duży naród. Kiedy zaczynałem pracę 40 lat temu w Milicji Obywatelskiej ( taka dawna Policja)a potem w organach nie sądziłem, że wyląduję w niby wolnym kraju. A tu masz! Taki cud! Otóż możecie mi wymyślać, śmiać się czy opluwać, ale faktów nie zmienicie. Pamiętacie aferę Telegrafu? To wtedy się to zaczęło. W 1990 roku, parę miesięcy po tym jak powstała PC, powstaje spółka Telegraf. W radzie nadzorczej tej spółki zasiadają Jarosław i Lech Kaczyńscy i Maciek Zalewski, Andrzej Urbański, Krzysiek Czabański ,nasi ludzie W ciągu dziesięciu miesięcy działalności "Telegrafu", kapitał założycielski wzrósł 150 razy i zatrzymał się na poziomie 2 milionów dolarów. Przypadek ?! Spółka miała ambitne cele: lotniska, telewizje, stacje benzynowe, wydawnictwa. Kasę "Telegrafu", zasilało wiele podmiotów, głównie państwowych: Państwowy Bank Przemysłowo-Handlowy ofiarował 11 miliardów starych złotych, państwowy Budimex wykupił udziały za 9 miliardów złotych. 15 miliardów kredytu wziął "Telegraf" z państwowego Kredyt Banku , z Banku Rozwoju Energetyki 18 miliardów złotych. Art-B, przekazała spółce 57 miliardów złotych. Spółka Telegraf miała udział w aferze FOZZ, jakieś niejasne kontakty z dziwnym biznesmenem Pineiro i parę innych dziwnych kontaktów. Potem już było łatwo - Fundacja prasowa Solidarność, Towarzystwo Cargo Modlin , Spółka Srebrna itd. Wtedy Kaczyńscy już wiedzieli ale układ był taki ,że to byli nasi ludzie, zarejestrowani agenci . Inicjatywa powstała w tej grupie ludzi i w mojej Firmie, głównie dla samej władzy no i szmalu a oni na to poszli. Kręciło się wtedy naprawdę duże lody, szantażując posłów i ich rodziny, a potem to już pooooszło! Teraz to już jesteśmy kolegami i jedziemy na jednym wózku, pełna zgoda .Jarek nie piśnie słówka bo gdyby się wydało to ON i jego tragicznie zmarły brat są najbardziej umoczeni. Zapomnijcie o ideałach kochani, to są fakty i tak jest dobrze. Nam dobrze, jemu dobrze. A będzie jeszcze lepiej jak wrócimy do żłoba. Mnie to się śmiać chce, bo naród (co widać np. po opiniach w Internecie), no ...jakby nie patrzeć ten naród jest niezmiernie głupi . Kaczyńscy są przykładem, że nawet gości o (teoretycznie) opozycyjnej przeszłości i antykomunistycznym anturażu można tak ustawić żeby cały naród omamić! Im to pasiło .Czemu to ujawniam ?! Bo NIC mi nie zrobicie ! To już jest sztuka ! An Art !! Das Spiele !! L'art !! I czapki z głów palanty przed nami, bo umiemy to robić! A wy? Co wam pozostanie? Szczekać jedynie, ale to my rozdajemy karty i niedługo z Pis-em wrócimy do władzy!!! My - wasi mocodawcy! Prawdziwe psy demokracji!"

a tu jest link:
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kaczynski-do-dziennikarzy-apeluje-zapoznajcie-sie-z-jego-zyciorysem,wid,13495711,wiadomosc.html
ach jacy oni czyści...
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: do lechowskiego 10.06.11, 16:04
      Odgrzewasz stare kotlety splodzone w WSI.
      • Gość: jako Re: do lechowskiego IP: 194.181.134.* 10.06.11, 16:19
        sprawdzone hmm....
        przez macierewicza??
        no tak to rzeczywiście wiarygodne źródło... tak się zastanawiam, jest mnóstwo pytań związanych z tym okresem dotyczących kaczyńskich. jakoś rak na nie odpowiedzi...
        • Gość: Tarzan Re: do lechowskiego IP: *.flash-net.pl 10.06.11, 20:36
          Jako,

Jesteś jeszcze nieuświadomionym nie-Polakiem.

Musisz zapamiętać, że jak w archiwum znajdujemy kwity na Wałęsę, to są one prawdziwe.

Jak w tym samym archiwum znajdujemy kwity na Kaczora, to są one podrobione.

...a przynajmniej mamy przekonanie graniczące z pewnością... ;)

...i ten uwielbiany przeze mnie kontr-argument panie Lechowski, gdy nie wiadomo co powiedzieć, to wystarczy:

a) skwitować: podróbka
          b) napisać 20 linijek tekstu o tym, jakim to zdrajca narodu jest autor
          c) wkleić cokolwiek z Jedynie Słusznego Źródła Prawdy potocznie zwanego blogiem, koniecznie dowodzącym winę PO.

he, he...
          • lechowski51 Re: do lechowskiego 10.06.11, 21:19
            Mozesz ten belkot przetlumaczyc na jezyk polski?
            • karrambello Re: do lechowskiego 10.06.11, 21:37
              @lechowski51, Panowie próbują Ci napisać to co jest od dawna oczywiste: że nie umiesz / nie chcesz zrozumieć argumentów, które są nie po Twojej linii politycznej. Wszystko co mija się z Twoją wizją świata jest lewackie i bee.
            • Gość: Tarzan Re: do lechowskiego IP: *.flash-net.pl 11.06.11, 07:46
              Mam "tlumaczyc belkot na jezyk polski"?

Napisałem post w języku polskim kolego Lechowski.

Stopień zrozumienia tych kilku zdań jest wprost proporcjonalny do poziomu intelektualnego czytelnika.
              Nie sądziłem, by ktokolwiek miał tym problem, ale jeśli chcesz, to przełożę to na bardziej przystępny tekst.
              Cały post, czy tylko wybrane zdania?

• Gość: Do Lechowskiego : Re: do lechowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 01:37
      Lechowski jest psycholem nie znoszącym żadnego sprzeciwu.Nie dziwię się że jest klerykiem bo w związku nikt by z nim nie wytrzymał.Gdyby żona sprzeciwiła się jemu, zabił by ją albo doprowadził by popełniła samobójstwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka