Dodaj do ulubionych

Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy'.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 10:15
Prezydent Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy'.
O ile rozdawanie stołków w urzędzie niewiele mieszkańców obchodzi, bo któż się tym interesuje, to dyrektorzy szkół są znani wszystkim mieszkańcom. Każdy kto ma dziecko, chce dla niego jak najlepiej i wie ile znaczy dobra szkoła, dobrze prowadzona. Rodzice odbierają te decyzje jak obelgę, nikt nie lubi być lekceważony.

To już koniec uśmiechniętego prezydenta "kierującego się tylko dobrem mieszkańców", wylazła prawdziwa natura, kolesiostwo, układy i zwykła bezmyślności. Wystarczy posłuchać co mówią ludzie. Ciężko będzie zmienić to wrażenie a przy każdej okazji zostanie to wyciągnięte i przypomniane. Podobnie jak to było z Dziubińskim i Uchańskim.

Warto było panie Prezydencie?
Obserwuj wątek
    • Gość: rodzic Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.opera-mini.net 25.06.11, 10:36
      Czego oczekiwales od prostaka z Radomia?
      • Gość: mieszkaniec Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.06.11, 10:53
        Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
        podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
        § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
        podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Panie Prezydencie, niech sie Pan nie waha i zrobi wkoncu porzadek. Zostal Pan obrazony, nie chodzi o to ze jako prezydent, ale normalnie jak kazdy z nas, jako osoba, jako mieszkanie. Na Pana miejscu podal bym do sądu uzytkownika podpisujacego sie (rodzic) z hosta: "IP: *.opera-mini.ne" do odpowiedzialnosci karnej za swój wpis. Granice zostaly przekroczone. Nikt nie bedzie obrazal prezydenta jaki kolwiek jest, czy z lewa czy prawa i czy taki czy owaki, ale takie zachowanie nie mozna tolerowac. !!!!.

• Gość: Darko Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.pppoe.sistbg.net 25.06.11, 11:06
          Cytując klasyka:

CZEGO WYJESZ WYJCU

;-)
      • Gość: neutralny Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.flash-net.pl 25.06.11, 10:58
        Dlaczego Państwo zawsze zakładacie ten najgorszy scenariusz i motywacje władzy. A może do kwestia wizji prezydenta, któremu dotychczasowy styl prowadzenia szkoły nie odpowiadał. O ile mi wiadomo panowie znają się od niedawna i trudno tu mówić o kolesiostwie. Ludziom zazwyczaj wygodnie jest we własnym sosie (mam na myśli środowisko LO), w takiej stagnacji i jechaniu na dobrej opinii szkoły, na "duchu" itp. Ale cóż się tam oprócz fajnych imprez artystycznych ostatnio ciekawego działo? Gdzie jakaś dynamika, inwestycje, wyniki i twórczy napęd? Pomyślcie zanim zaczniecie wymyślać prezydentowi. Zastrzegam, że piszę to wszystko z dużym szacunkiem dla pana Bożka - skąd inąd bardzo miłego człowieka i dobrego nauczyciela.
        Pozdrawiam i nawołuję do obiektywizmu.
        • Gość: ... Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.06.11, 11:45
          ale być z kimś na tygodniowej delegacji jak gdyby nic, a za kilka dni zrobić co się zrobiło to już świadczy o człowieku...
        • Gość: rt Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.smsiarkowiec.pl 30.06.11, 23:27
          Z całym szacunkiem:
          1. Od stycznia już niosły pogłoski: Bożek do zmiany - i tak się stalo
          2. Od maja: Dyrektorem Kozyrówki będzie Pan PW - i tak się stało
          3. Rolnik do wymiany - i tak się stało
          Jedyną szkołą która wg mnie uczciwie jest obsadzona to SP nr 4
          Moim zdaniem nie ważne czy to ta władza czy poprzednia : SZKOŁY MOI DRODZY PAŃSTWO POWINNY BYĆ APOLITYCZNE
    • e-ftalo Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy 25.06.11, 12:04
      Ech,no i co po tych żalach,jak chcesz to zrób ankietę wśród rodziców,czy są zadowoleni ze zmiany dyrektora i wtedy zabieraj jakiś głos.Prezydent wie co robi i nie boi się śmiałych decyzji
      • Gość: Jozin Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.flash-net.pl 25.06.11, 23:17
        ty e-flato jesteś tak naprawdę f-iut to twoja ksywa ! zatrudniona szuja w urzędzie za pieniądze nas podatników wszędzie ujadasz psie psistalerzowska za psistalerzem ! jesteś bez żadnego autorytetu ! tylko tyle potrafisz bo ci za szczekanie płaci żebyś za nim szczekał na forum ! bujaj się mendo
        • Gość: neutralny Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 08:26
          Sądząc po języku jakiego używasz, to ty chyba nazywasz się Wąsik. Bohater z ciebie, że tak obrażasz ludzi - prezydenta i adwersarza na forum ukrywając się pod pseudonimem. To jest odwaga PiS!
      • Gość: moody Popieram e-ftalo IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 11:41
        Poprzednia władza i jej pieski zachowują się zgodnie ze stwierdzeniem: "władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy".
        skąd my to znamy?? :)
        no młodzi szukać na googlach kto to pierwszy powiedział
        ..im też sie wydawało, że pozjadali wszystkie rozumy i są wybawieniem dla ciemnego ludu
    • Gość: gość Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.flash-net.pl 25.06.11, 12:27
      Mam takie samo zdanie, teraz w mieście rządzi jeden wielki układ, zabiera się ludziom pracę, i obsadza stołki własnym zapleczem, myślę że to się urwie, dziś media lubią takie sprawy.
      • Gość: wojtuś Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.06.11, 12:58
        IP-flasz! A Ci co teraz zostali posadzeni na stołki to są wg.ciebie nie ludzie? Twój punkt widzenia
        jest bardzo skrajny i nieobiektywny,widać ze twoje wpisy noszą w sobie zarzewie poniesionej
        krzywdy osobistej.Wg.ciebie to są nie ludzie. W takim razie kim ty jesteś? i czy nie masz punktu widzenia takiego jak ten pan z Torunia?
        • Gość: zasadowy Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 18:36
          Gość portalu: neutralny napisał(a):
          > Dlaczego Państwo zawsze zakładacie ten najgorszy scenariusz i motywacje władzy.
          > A może do kwestia wizji prezydenta, któremu dotychczasowy styl prowadzenia szk
          > oły nie odpowiadał.

Dlatego, że wiem, jak się zaprezentowali obydwaj kandydaci.
          Więc wolno mi zakładać tego typu praktyki UM w każdej innej sytuacji.
          • Gość: Pan Jan Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 11:45
            a skąd Ty to wiesz maleńki? przecież przesłuchania były tajne podobno. ciocia doniosła?
    • Gość: ewka Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.play-internet.pl 25.06.11, 19:54
      A kto twierdzi, że stanowiska dyrektorskie powinny być dożywotnie!? Może już czas przewietrzyć te wszystkie gabinety i zmienić stołki! Świetni nauczyciele i menedżerzy poradzą sobie!
      • Gość: znp Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.06.11, 21:50
        Banaszaki na emeryturę!!!
        • Gość: Karolian W. Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.06.11, 22:10
          Panie Norbercie prosze sie nie poddawac nic a nic !!! Konsekwencja musi byc do konca..
          Ludzie sa przerazni szczegolnie Ci ktorzy to nagle zrozumieli ze trzeba zaczac pracowac, i zostalo im ukazane czym jest prawdziwa praca :) Tak bywa, ale tendencja jest taka ze pierw ponarzekaja, wyleja smutki swoje frustracje a potem i tak zaczna pracowac, bo jakie wyjscie maja ?
          Panie Prezydencie prosze konsekwentnie wierzyc w siebie !
          • Gość: mistrz zen Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 23:25
            Czego jak czego, ale wiary w siebie panu prezydentowi odmówić nie można.
            Ja się obawiam, że ma jej on nawet za dużo. Kiedyś może go przytłoczyć :D
            Na wszystkim się zna, potrafi o tym ględzić godzinami, robi to ze swadą :D, dowcipnie :D, merytorycznie :D
            Cóż trzeba więcej?
            • Gość: monika Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 00:08
              oj, dzieje się w gródku moim , oj dzieje ;(
          • Gość: AntyTalerz Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.06.11, 07:26
            Karolina ale co ty tu piszesz do Mastalerza o pracy ... ty mi pokaz co on dotychczas zrobil. Mogl sie wykazac w Ruchu, w TSM-ie, jako radny ... i co ??? Pokaz mi wyniki jego pracy. Pomijajac juz jak wspomniane posady dostal. Zastanow sie najpierw dziewczyno co ty piszesz. To jak rozmowa ze slepym o kolorach. Z gory przepraszam niewdomych - zacytowalem tylko powiedzenie.
            Pozdrawiam
            • Gość: Karolian W. Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.06.11, 09:36
              Widzisz.. problem nie polega na tym ze miasto wrze, tylko Ci ktorzych namacalnie dotknela reka zmian Norberta, jak domniemywam jak Ty i kilka innych osob, ktorym tylko pozostala wrzawa na ulicach miasta i forum, ktore jak kolwiek jest anonimowe. Pytasz mnie podchwytliwie, niestety to nie ma wiekszego znaczenia w tej chwili dlaczego ?.. bo znaczenie ma to co robi prezydent na stanowisku, a robi rewolucje, to fakt jedzie konkretnie jak nikt dotad, stety lub niestety takie reakcje przyswoza mu wiecej zwolennikowe, ale i rowneiz wiecej wrogow (wrogowami w szczegolnosci beda Ci ktorzy cos na tych decyzjach stracal, lub ich rodziny) Dla zwyklego obywatela, sa to konkretne decyzje, i wiem co mowie.. to jak kolwiek znane lub nie znane CI pojecia PR... to zaczyna dzialac...

Widzisz jest jeszcze jedna sprawa, ludziom teraz nazucilo sie prace.. i wiem ze mowie ktos zaczal cos wymagac i jest wrzawa...

Naszczescie jestem osoba ktora stoi z boku nieuzalezniona, zwyklym obserwatorem i niestety lub stety ruchy obecnej wladzy traktuje jako + a dlaczego ? z prostej przyczyny: COS WKONU ZACZELO SIE DZIAĆ, kto mial odwage na takie konrketne i drastyczne kroki... przez lata byl spokoj cisza, wzajemna adoracja, skonczylo sie!!!

Niestety pozostaje przeciwnikom tylko forum do wyladowania frustracji..
              Ale wiedzcie ze ludziom sie podobaja zmiany, a to sa wlasnie zmiany....

Sytuacja ta tez poniekad ukazuje smutny obraz naszego kraju, jak mocno jestesmy uzaleznieni od wladzy jak oddajemy nasza wolnosc :(...

Powodzenia Wam zycze i wytrwalosci w tym trudnym czasie, wrecz apokalipsy :)
              • Gość: AntyTalerz Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.06.11, 10:21
                Po pierwsze to piszesz strasznie belkotliwie i chyba sama nie bardzo wiesz co chcesz napisac. Proponuje najpierw przemyslec o co ci chodzi a potem przelewac to na forum. Po drugie mi decyzje Mastalerza moga skoczyc - nie jestem ani ja ani nikt z mojej rodziny powiazany z dzialka zalezna od Mastalerza. Po 3 moze przegladnij forum, poczytaj, popytaj wsrod znajomych i zobacz jak te wielkie zmiany o ktorych krzyczysz ze sa takie wspaniale sa realizowane. Co takiego wspanialego jest we wsadzaniu swoich na stolki. Juz Mastalerz pokazal jakim sam jest fachofcem i jakimi wspanialymi fachofcami sie otacza. Przygladnij sie jak organizowane sa konkursy i jakie wspaniale widnieja w nich zapisy jak chocby konkurs na jednego z naczelnikkow i piekne kryterium: minimum 30 lat pracy w administracji - moze mi wyjasnisz to kryterium. Bo ja widze tylko 1 wytlumaczenie. Ale co tam przeciez po 10 latach pracy nie mozna byc fachofcem ... Ech szkoda gadac ...
                • Gość: Karolian W. Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.06.11, 10:32
                  fakt napisalem taka polszczyzna ze az wstyd, to tylko pospiech !
                  Po co mam sie przygladac jak sa obsadzane stanowiska ? A powiedz mi czym sie to rozni od poprzedniego prezydenta ? kazdy bedzie obstawial swoimi, ja patrze ogolnikowo, Ty konkretnie bo musialy Ciebie zmiany szarpnac lub kogos najblizszego. Dla mnie jest oczywiste ze kazdy obsadza nowymi, Ty zapewnie slepo wierzyc ze nagle stapi z niebios taki co bedzie sprawiedliwy dla naszej demokracji ? Nie nie stapi :)!!!
                  Poprostu robi to co do niego nalezy, i korzysta z przywilejow, jest przy tym mocno efektowny i ludzie to kupią.. :)
                  Naprawde nie musisz mi przywolywac jakis konkretow bo mnie to nie dziwi, bylby inny prezydent robil by to samo :) Tylko wowczas moglby powolac CIebie lub kogos bliskiego na cieplutkie stanowisko :)
                  To tyle w temacie !!!
                  • Gość: AntyTalerz Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.06.11, 11:58
                    Karolino tym razem moze zauwaz ze nie czytasz co jest napisane w postach - zwlaszcza ze post byl skierowany personalnie do Ciebie. Jak bys chciala uwazniej przeczytac nie musialabys pisac dyrdymalow o tym jak to mnie zmiany Mastalerza szarpnely. Wiec powtorze mi decyzje personalne w stosunku do mojej rodziny i mnie kompletnie zwisaja. Dodatkowo napisze ze mam prace i nie potrzbuje laski Mastalerza zeby mnie gdziekolwiek zatrudnial. Natomiast nie zwisa mi to jako mieszkancowi tego miasta. Niech bedzie wiecej takich osob jak ty ktore przyzwalaja kolesiostwo i wykorzystywanie swojej pozycji do prywatnych celów to na pewno ten kraj sie zmieni. Idz mu jeszcze koperte zanies ze pozwalnial ludzi ktorych zreszta w wiekszosci (jesli chodzi o UM) musial przywrocic do pracy i zaplacic im o dzkodowania z naszych pieniedzy. Przeciwstawiam sie i bede przeciwstawil sie takim praktykom bez wzgledu na to kto bedzie prezydentem tego miasta. A ty wychwalaj goscia ktory najpierw zarzuca cos innym a potem robi to samo i to niejednokrotnie na wieksza skale. Gratuluje podejscia.
    • Gość: gbur0 Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 07:08
      Problemem jest, że nie są to zmiany dla polepszenia funkcjonowania ale dla zasiania niepewności dnia dzisiejszego, pokazania możliowości władzy. Ludźmi skłóconymi, zastraszonymi bez jedności zdecydowanie łatwiej jest kierować niż pewnymi siebie, dobrze zorganizowanymi. Te zmiany są tylko w tym celu.
      • Gość: kolo Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 11:11
        Porażające w tej dyskusji jest to, że niektórzy wierzą, że jak się postawi na czele jakiejkolwiek organizacji przypadkowego człowieka to 'trzeba dać mu szansę' ' zaczekać na efekty' bo może będzie dobrze. Na pewno nie będzie.
        Ciekawe, czy w swoim życiu też dajecie szansę każdemu? Zamiast iść leczyć się u uznanego specjalisty, idziecie do jakiegoś konowała bez doświadczenia i sukcesów, "żeby dać mu szanse".

Wiedza jak się dobiera kadry do realizacji określonych celów jest już powszechnie znana, światowe firmy robią z tego prawdziwą sztukę, bez właściwych ludzi osiągniecie dziś sukcesu jest po prostu nierealne.

Oczywiście, jak się ma władzę, to można postawić na stołku kogokolwiek, kelnera, fryzjera czy kiepskiego nauczyciela. Potem jest to co zawsze. Bezradność, błędy, brak autorytetu i wiedzy, ośmieszanie się...

• Gość: moody Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 11:49
          znawca się znalazł. był na 2 kursach i tak teraz powtarza.
          skąd jesteś taki pewny, że ten Nowy nie da sobie rady, Wuju Dobra Rada?
        • Gość: cel Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 12:03
          Nasza "władza" realizuje jeden cel. "Jak się nie będą nas bali, to będą się z nas śmiali". Zastraszają więc kogo się da. Wejdźcie do UM, tam każdy boi się gębę otworzyć, bo nie wie kogo ma za plecami.
          • Gość: Wiedzący Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.06.11, 12:15
            Trafiłeś jak kulą w płot.
            • Gość: zasadowy Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 12:57
              Gość portalu: moody napisał(a):

> znawca się znalazł. był na 2 kursach i tak teraz powtarza.
              > skąd jesteś taki pewny, że ten Nowy nie da sobie rady, Wuju Dobra Rada?

Bo wiem, co sobą reprezentuje i co zaprezentował na konkursie. Proste.
              • Gość: kulas Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.06.11, 17:22
                A jaką cenę zapłaci ?
    • Gość: rej Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.smsiarkowiec.pl 26.06.11, 18:27
      do karolian , a jakie to skoły się ma że tak biegle włada się językiem polskim???
    • Gość: efendi Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 00:06
      Był sobie kraj, gdzie od wieków rządziła jedna opcja. Rządziła długo - o wiele dłużej niż opcja dziubkowa w Tbg. Ludziom żyło się może nie super hiper, lecz dostatnio i spokojnie. Trochę narzekali, ale wreszcie sie znudzili, tak jak jedna bajkopisarka, która napisała powiastkę o tym, że płaci większe podatki niż ma dochody ("politolog" NM pewno wie, co to za kraj). Lud tego kraju sie znudził, i pomyślał: wybierzmy innych, ot tak z ciekawości, zobaczymy jak będzie. No i było...
      W Tbg ludek był (bo taka jego natura) jescze bardziej prosty niż we wspomnianym kraju. Takie dziecko, które lubi gdy się go traktuje jak dzidziusia. Pod rządami JD było mu tak sobie, nie najlepiej ale i nie najgorzej. Ale jako dzidziuś (lub raczej jako zinfantylizowany dorosły) lubił, gdy się go traktuje jako dziecko właśnie. I pojawił się ktoś, kto wzorem swoich partyjnych guru zrobił kampanię - rozdawał dzieciom cukierki, długopisiki, jabłuszka itp. Dzieci były ciekawe jak to będzie bez JD, a nade wszystko w swoim infantylizmie cieszyły się z cukierków...
      W owym przywołanym na wstępie kraju, nowa władza szarogęsiła się bodaj sześć lat. Potem wszystko wróciło do normy. Oczywista oczywistość, że tak będzie i w Tarnobrzegu. To, że w międzyczasie iluś ludzi straci stołki, że iluś zyska - to drobiazg, bo z punktu widzenia całej populacji, jest i będzie to bez znaczenia. Takoż i te konkursy, nominacje itp. A zwalniani moga mieć jedynie pretensje do poprzedniej ekipy, która nie pomyślała, o tym, że ludek chce cukierków.
      • Gość: xyz Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.06.11, 19:58
        Od cukierków zęby sie psują... więc lud grodzki niech nie zapomni o "aquafresh" i porządnej szczotce!!!! nici dentystyczne też mogą sie przydać (są wielofunkcyjne:)) A na cukrzycę polecam ekstremalną dietę !!!!! W końcu trzeba pamiętać iż "w zdrowym ciele zdrowy duch" czego Wam drodzy internauci i sobie życzę :)
        A co do całego zamętu wokół nowej władzy dodam tylko jedno, KAŻDY dostanie w swoim czasie rachunek.... "nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka" Taka kolej rzeczy.... i nic tu nie pomoże nawet sztab "fachowców", mydlenie oczu,itp. A naród.. no cóż, nawet bezzębny - ma oczy i jeśli nie ugryzie to może dać "kopa".
        Pozdrawiam Tomka z rodziną (mam nadzieję, że rodzina nie ubezwłasnowolniona :))
        • Gość: Jozin Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.flash-net.pl 27.06.11, 20:26
          no to REFERENDUM wielkimi krokami się zbliża ! pakuj się norberciku i rozdaj paczuszki swoim pomagierom . Na paczuszkach nie zapomnij dopisać " więcej tu nie wrócimy - obiecujemy"
    • Gość: efendi Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 22:08
      Drogi Jozinie
      Referendum psia krew się nie zbliża. Szans na to nie ma. W naszym, moim kochanym mieście mamy kliniczny przykład dymania. Dymają się pltfusy z Norbim. Te pierwsze czują się dobrze, bo przejęły całą ekonomię - lub jak chcesz - gospodarkę. Ten drugi, wreszcie z dna społecznego (zupełnie niezawinionego przez siebie) pokazuje pseudoestabliszmentowi że jest kimś i też jest zadowolony. Miną jeszcze trzy lata. Tbg będzie miał nowe chodniki, nowe drogi nowe stołki. Norbi - cóż - da zarobić podobnym Jemu. Ale ta kasa, te wpływy MN ograniczone są. Zarobią... No kto?
      Ale patrzmy na to wszystko optymistycznie. Bo nawet jeśli ktoś na tym zarobi, to ochłapowo zyska na tym TBG. Pytanie tylko, czy nie mógłby zyskać więcej?
      Przy następnych wyborach nikt nie będzie pytał o powiązania firm (bo nikomu do głowy nie przyjdzie, że w Tbg jest nie tylko BCJ, a poza miastem nie ma nikogo), o to, kto robił dokumentacje itp itd.
      Byłoby idealnie, gdyby ... No właśnie, nigdy nie będzie idealnie. Tylko tak żałko i grustno, że do władzy dochrapały się wątpliwe moralnie osobniki. Ale pewno stało się tak bo byli "lepsi", pewno takie czasy, pewno te Tarnobrzeskie jakie są, takie mają władze.
      • Gość: olo Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 22:21
        Gość portalu: efendi napisał(a):
        ..... Miną jeszcze trzy lata. Tbg będzie miał nowe chodniki, nowe drogi nowe stołki. Norbi - cóż - da zarobić podobnym Jemu....

Mylisz sie @efendi, o te obecne remonty dróg to już koniec, żadnych nowych chodników nie będzie, po pierwsze kończą się unijne pieniądze, po drugie obsługa zaciągniętych kredytów Tarnobrzegu zmusi Mastalerza do szukania dalekich oszczędności ( zgadnij gdzie), trzeba będzie znowu podwyższyć cenę wody i śmieci.

A inwestorów nie widać... i co dalej ?
    • Gość: lupa Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.06.11, 00:33
      Czy ktoś w ogóle wierzył w jakiś konkurs?????
      Przecież to parodia i kpiny z kandydatów! Miłosciwie nam panujący ojciec miasta na długo przed konkursami porozdawał stołki swoim poplecznikom. Jeden z nich (dotychczasowy nauczyciel z pewnego gimnazjum w mieście) z miesiąc przed konkursem chwalił się wszem i wobec, że juz jest dyrektorem na Kopernika. A jak trochę więcej wypił to nawet bardzo głosno sie chwalił. Zastanawiam sie tylko po co w ogóle ci inni kandydaci w takiej sytuacji startowali? Czyżby nie mieli świadomości jak to wszystko działa? Przecież co do jednego stołka, nawet woźnego czy sprzątaczki, obsadził w tym mieście Mastalerz. Zawłaszcył je zupełnie w niecały rok. A Dziubiński potrzebował na to aż trzech kadencji! Też bardzo żałuję i bardzo się wstydzę, że na niego głosowałam. Cóż, dałam się nabrać. Ale na pewno nie powtórzę juz swojego błedu w nastepnych wyborach.
      • Gość: gbur Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 23:41
        Gość portalu: rt napisał(a):
        > Jedyną szkołą która wg mnie uczciwie jest obsadzona to SP nr 4

jak zobaczysz zastępce, to zmienisz zdanie :)

> Moim zdaniem nie ważne czy to ta władza czy poprzednia : SZKOŁY MOI DRODZY PAŃSTWO POWINNY BYĆ APOLITYCZNE

Oooooo, Dyzio Marzyciel sie nam uplągł/ulung :))
        popieram twoja dziecieca naiwnosc; pozdro bracie :)
        • Gość: Tarzan Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.flash-net.pl 01.07.11, 07:42
          Co do tych jaskółek, które wieszczyły zmiany...Nostradamusa nie trzeba, by postawić tezę, że skoro zbliża się koniec kadencji, to będzie konkurs i dojdzie do zmiany, bo najczęściej do nich wtedy dochodzi.

Apolityczna? jak najbardziej, ale tu "miasto" się z zarzutu wykręci bez problemu, jest ono organem prowadzącym, a więc i finansującym, więc nie ma nic dziwnego w tym, że chce mieć "swojego" człowieka na tym stanowisku?
          Tak jest praktycznie wszędzie i to się nie zmieni ... przynajmniej dopóki nie będzie wyborów powszechnych na stanowisko dyrektora...a na to się nie zanosi.

• Gość: kolo Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 09:06
            Oczekiwałem od prezydenta, że będzie mu zależało na poziomie tarnobrzeskiej oświaty. Nic z tego. Nowo wybrani dyrektorzy są pośmiewiskiem dla uczniów, nauczycieli i rodziców. Autorytet, tak potrzebny na tym stanowisku, żaden.

I w tym jest problem.

• Gość: obserwator Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 09:20
              Śmiech przez łzy, to dopiero nastąpi. Nowi dyrektorzy zderzą się z rzeczywistością, przygotują szkoły do reformy, o której nic nie wiedzą ...
              I jak zwykle najbardziej wesoły będzie mocodawca, któremu zależy najwidoczniej na rozwaleniu szkół publicznych, bo jego córka chodzi do społecznej. Tylko drodzy tarnobrzeżanie, czy wszystkich was stać na szkoły społeczne?
          • Gość: gbur Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 10:56
            Gość portalu: Tarzan napisał(a):
            > Apolityczna? jak najbardziej, ale tu "miasto" się z zarzutu wykręci bez problem
            > u, jest ono organem prowadzącym, a więc i finansującym, więc nie ma nic dziwneg
            > o w tym, że chce mieć "swojego" człowieka na tym stanowisku?
            > Tak jest praktycznie wszędzie i to się nie zmieni ... przynajmniej dopóki nie b
            > ędzie wyborów powszechnych na stanowisko dyrektora...a na to się nie zanosi.

@Tarzan, ty ciagle nie rozumiesz, o co to cale zamieszanie? czy tylko udajesz glupka?
            jesli sie chce posadzic swojego czlowieka na stolku, to trzeba go do tego przygotowac, zeby nie robil z siebie posmiewiska podczas "konkursu"

i prosze cie, nie nazywaj mnie plotkarzem
            • Gość: Tarzan Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.flash-net.pl 01.07.11, 11:23
              Nie udaję głupka, mam swoje przeczucia, może równie pesymistyczne, ale jestem realistą.

W każdej szkole takie zmiany - również na gorsze - następują. Śmieszą mnie te polityczne połajanki, bo 90% krytyków krytykuje zmiany nie ze względu na samą zmianę, tylko dlatego, że dokonał jej prezydent, którego nie chcieli.
              Najśmieszniejsze są katastroficzne zapowiedzi jak w stylu poniższej, że Mastalerz chce doprowadzić publiczne szkoły do ruiny, by wszyscy musieli posyłać dzieci do społecznych. ;)

Co do twojego plotkarstwa, to absolutnie nie mam zamiaru Cie oceniać, wierzę, żeś uczciwy człowiek.

Tylko, gdy czytam tu wiele komentarzy o tym jak wyglądał konkurs, co podczas niego powiedziano, a czego nie, czytam o tym co "wszyscy wiedzą", a tak naprawdę to nikt z piszących w procedurach konkursowych nie brał udziału, to kojarzy mi się to tylko i wyłącznie z rozpowszechnianiem plotek.
              Jeśli ktoś chce wyrazić swoją opinię o czymś lub o kimś, to niechaj to zrobi, ale niech nie próbuje używać argumentów, które opinie, domysły, czy przeczucia próbują zamieniać w fakty.

• Gość: gbur Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 11:30

> a tak naprawdę
                > to nikt z piszących w procedurach konkursowych nie brał udziału,
                a moze sie mylisz? jest taka ewentualnosc? jest!
                • Gość: Tarzan Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.flash-net.pl 01.07.11, 13:18
                  Drogi Gburze,

Naprawdę wierzysz, że którykolwiek z członków komisji konkursowej jest jednym z krzykaczy na forum? I tylko ze strachu przed zdemaskowaniem używa takiego, a nie innego języka? ;)

Za chwilę zmiana na stołku będzie przebrzmiałą historią, a ile się tu parę osób nakrzyczy...zapewne za tę chwilę znajdą inny powód, by dać upust swej frustracji związanej ze zmianą władzy, która tez zresztą nie jest niczym nienaturalnym.

Spokoju ducha życzę:)

• Gość: jaska Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.11, 11:31
              Zmienia sie na lepszych a nie odwrotnie a tu wszyscy z nadania politycznego. Czlowiek nabywa tez wiedze przez doswiadczenie, a tu kadencja i dosc bo politycznie nie pasuje, co z tego ze dobry Bozek jak nie swoj. Mastelarz wyrownuje wszystko po kolei. Przyjdzie czas rewanzu, pokazaliscie droge. Takiego terroru to Tarnobrzeg nie pamieta, ludzie stali sie nieufni wobec siebie. Przewodniczacy Lubas mowil na sesji ze Tarnobrzeg jest katolicki i patriotyczny i to jest prawda - prawica wygrala tylko przegrala taktyka.

• Gość: Wieprz Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.07.11, 11:52
                Ale się rozpędziłeś-wyhamuj choć trochę.
                • Gość: gbur Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 14:20
                  > Drogi Gburze,
                  > Naprawdę wierzysz, że którykolwiek z członków komisji konkursowej jest jednym z
                  > krzykaczy na forum? I tylko ze strachu przed zdemaskowaniem używa takiego, a n
                  > ie innego języka? ;)
                  >
                  > Za chwilę zmiana na stołku będzie przebrzmiałą historią, a ile się tu parę osób
                  > nakrzyczy...zapewne za tę chwilę znajdą inny powód, by dać upust swej frustrac
                  > ji związanej ze zmianą władzy, która tez zresztą nie jest niczym nienaturalnym.
                  > Spokoju ducha życzę:)

no to jeszcze raz i przyrzekam, ze ostatnia to polemika z Toba, bo Ty masz swoja "prawde", ja mam wiedze, wiec lepiej bedzie, jak pozostaniemy przy swoim:)
                  czy nie zastanawia Cie fakt, ze
                  - wyniki konkursow byly znane wiekszosci zainteresowanej opini publicznej jeszcze zanim sie rozstrzygnely?
                  - namaszczeni kandydaci zupelnie nie kryli faktu, ze zostana powolani na te stanowiska?
                  - w przypadku jednego z kandydatow organ prowadzacy i nadzorujacy wydaja szczegolnie wyrozniajaca ocene pracy dyrektora, a w "konkursie" zwycieza nieznany nikomu kandydat bez jakiegokolwiek doswiadczenia?
                  - tak wielu internautow wyraza swoje oburzenie stylem ich rozstrzygania?
                  - wreszcie... uczniowie tak, a nie inaczej przyjmuja nowego dyrektora?
                  - ba, nawet wpis na blogu prezydenta sugeruje, ze "to nie ja, to oni, mnie nawet nie bylo w komisji" -co zreszta jest faktem-?

jesli nie zadajesz sobie takich pytan, to zazdroszcze Ci dzieciecej naiwnosci, ze swiat jest tak poukladany, jakby sobie tego zyczyl Stworca ;)
                  zazdroszcze, bo latwiej jest wtedy zyc;
                  pozdrawiam:)
                  • Gość: Tarzan Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.flash-net.pl 01.07.11, 14:57
                    Gburze, jeśli mnie zapytasz co sądzę o tej sytuacji, to dojdziesz do wniosku, że pogląd mam podobny do Twojego, o ile nie taki sam.

Ale jeśli mnie zapytasz jak zaprezentował się nowy dyrektor przed komisją, to zgodnie z prawdą odpowiem, że nie wiem. Sumienie nie pozwoliłoby mi przekonywać kogokolwiek, że jest inaczej, choćbym nie wiem jak mocno wierzył w swe przeczucie.

Nie zaprzeczysz, że na tym forum nie brakuje wszechwiedzących specjalistów od wszystkiego, którzy wszystko wiedzą, wszystko widzieli, wszystko słyszeli...a najczęściej słyszeli to co jedna pani drugiej pani...i przy tym wieszczyc będą

Mam nadzieję, że rozumiesz w czym widzę problem...może nie problem, powód do wyśmiania;)

• Gość: podpowiadacz Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.07.11, 19:27
                      Za poprzedniej władzy było tak samo.Natomiast co do fachowości? ,to dajmy im szansę. za kilka lat będą psy wieszane na tych co zmienią dotychczasowych. Ot i tyle.
                      • Gość: veto Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: 213.146.58.* 01.07.11, 19:35
                        Nie ma czasu na szansę, bo ona już była.............Choćby P. Michalik /////////Ot tyle.............
                        " Błąd jest przywilejem filozofów, TYlko głupcy niemylą się nigdy !" OT taki SOKRATES 2000 lat TEMU ........
                        • Gość: kitu Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 13:38
                          Matalerz, Mastalerz miły bracie!
                          Co tam dla mieszkaćów za bzdety macie?
                          • Gość: ble Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.07.11, 17:06
                            "miałeś chamie zloty róg ostał Cię się jeno sznur..."
                      • Gość: ron Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.flash-net.pl 02.07.11, 14:23
                        Ale ten facet krzywdzi ludzi, poczytaj o niepełnosprawnych dzieciach i boju rodziców o przedszkole, to jest zły człowiek, mówią o nim psychopata
                        • Gość: bzdet Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.07.11, 18:05
                          Co krzywdzi,chce umieścic w nowej ładnej szkole? Dzików się nie podoba,chyba mlecznej chołocie.
                          • Gość: gbur Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 19:15
                            Gość portalu: bzdet napisał(a):
                            > Co krzywdzi,chce umieścic w nowej ładnej szkole? Dzików się nie podoba,chyba ml
                            > ecznej chołocie.

czlowieku (?) o wiele mowiacej ksywie @bzdet, czy wydaje ci sie, ze wszyscy protestujacy rodzice to przeciwnicy Mastalerza?
                            im chodzi o dobro swoich dzieci!
                            polityke maja daleko w doopie!
                            skoro protestuja, to pewnie maja do tego racjonalne powody, ktore niekoniecznie musza byc tozsame z finansowymi powodami Mastalerza, ktory po raz ktorys chce maluczkim udowodnic, kto tu pan;
                            zalosna postawa malego czlowieka;

ps tak sie zastanawiam, czy zyczyc ci dziecka/ zony/meza/rodzica, ktorzy wymagaliby specjalnej opieki.... bede jednak ponad to i zdrowia zycze kazdemu czlonkowi twojej rodziny;
    • Gość: gosc Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 19:47
      pamiętamy panie Mastalerz.
      • Gość: gość z tarnobrzega Re: Mastalerz zapłaci wysoka cenę za te 'konkursy IP: *.smsiarkowiec.pl 31.08.11, 19:20
        ciekawy jestem czy młodzież (absolwenci LO im. Kopernika) zaprotestuje i będzie obecna we wrześniu?
        liczę na to........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka