Dodaj do ulubionych

praca za granicą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 12:18
cześć-chcę jechać za granicę, żeby zarobić. Gdzie najbardziej się opłaca jechać, jak szukać pracy? pomóżcie,pliiiiiiiiiiiis
Obserwuj wątek
    • Gość: rolnik z ciapkiem Re: praca za granicą IP: *.tktelekom.pl 19.07.11, 16:31
      ile masz lat i co umiesz ? wolisz halę czy folie lub pole ?
      • Gość: ja Re: praca za granicą IP: *.53-182-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.07.11, 20:53
        Się mi znalazł specjalista od wyciągania szparagi!!!!
        • Gość: rolnik z ciapkiem Re: praca za granicą IP: *.tktelekom.pl 19.07.11, 21:40
          jak an proste pytanie nie umiesz odpowiedziec co chciałabyś robić to powodzenia, najlepiej na budowie przy drucie
    • Gość: znajoma Re: praca za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 08:04
      Przez biuro pośrednictwa pracy w Warszawie, 9 euro za godzinę plus spanie i wyżywienie, trzeba znać język francuski i angielski w stopniu komunikatywnym.
      w San Marino zarabiają dziewczyny 1000 euro plus spanie, wyżywienie. Pracuja jako pomoc w kuchni, kelnerki .We Włoszech 700 - 900 euro na miesiąc do opieki nad starszymi osobami. W Niemczech są dobre zarobki,mój były uczeń mówił, że za 4 i pól miesiąca przywiozł 26 tysiecy.Ma 9 euro za godzinę, legalna pracę z umową. Jego kolega, który nadzoruje ich pracę ma 13 euro na godzinę. ( skoro mój uczeń to pewnie prawda :-)) Czasem robia dłuzej,bo trzeba zostać, praca w rolnictwie,on jeździ traktorem na plantację, wozi warzywa i ludzi do pracy codziennie 80 km w jedna stronę. Słyszałam, że w Szwecji są dobre zarobki.
      • Gość: Do Rolnika Re: praca za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 08:08
        Przeczytałam teraz Twoją wypowiedź. Pyrtanie rzeczywiście było proste. Właśnie w Niemczech właściciel ma m.in. szparagi. Zatrudnia przy nich kobiety.
      • Gość: toja Re: praca za granicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.11, 13:40
        Znajoma, miło Cię znów spotkać. Moja młodzież też chciałaby grosza "na wyjeździe" zarobić i to na legalu. Tylko z W-wą? ,to jest odległość, może jakieś biuro (tylko pewne) bliżej znasz to poproszę.
        • Gość: znajoma Re: praca za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 17:48
          Niestety nie znam. Zakonnice w Paryżu pomagają w znalezieniu pracy, szczególnie dla dziewcząt do opieki nad dziećmi w wakacje. Można się też u nich zatrzymać na tani nocleg. Pozdrawiam
          • Gość: karolka Re: praca za granicą IP: *.tktelekom.pl 20.07.11, 18:02
            w każdym kraju zarobisz na d.. najwięcej, nawet w Polsce jak jesteś ładna to spokojnie 5-cyfrową wypłatę miesięcznie możesz wyciągnąć
            • Gość: alfons Re: praca za granicą IP: *.1and1.pl 20.07.11, 18:39
              widocznie masz chyba w tym doświadczenie, sporo młodych dziewczyn na d... za granicą zarabia a do Polski przyjeżdzają i opowiadają jak to w biurze czy na myjni pracowały, jakbyś napisała na początku w jakiej pracy szukasz czy w polu czy na hali to nikt by nie ział z ciebie,

PS
              Du.. nawet k wyprowadza z nędzy
              • fiutkowskiroman Re: praca za granicą 21.07.11, 13:12
                Wszędzie zarobisz . Tylko wystrzegaj się Polaków.
    • Gość: gość Re: praca za granicą IP: *.dynamic.mm.pl 23.07.11, 16:42
      poczytaj
      praca.wp.pl/title,Oferowali-duze-zarobki-Glodzili-bili-i-kazali-sprzedawac-narkotyki,wid,13616752,wiadomosc.html?ticaid=1cb68
      • kolonme Re: praca za granicą 30.08.11, 13:32
        Znajdź dobrą agencją na początek. Z tych największych dobra jest dolnośląska eurokontakt. Przynajmniej nie masz ryzyka, że cię oszukają a o to nietrudno w takich warunkach rynkowych.
        Przygotuj się też językowo, najlepiej pod kątem kraju, to dużo daje, do tego dochodzi jakiekolwiek wparcie ze strony znajomej osoby, lepiej samemu nie jechać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka