Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 12:18 cześć-chcę jechać za granicę, żeby zarobić. Gdzie najbardziej się opłaca jechać, jak szukać pracy? pomóżcie,pliiiiiiiiiiiis Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rolnik z ciapkiem Re: praca za granicą IP: *.tktelekom.pl 19.07.11, 16:31 ile masz lat i co umiesz ? wolisz halę czy folie lub pole ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: praca za granicą IP: *.53-182-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.07.11, 20:53 Się mi znalazł specjalista od wyciągania szparagi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik z ciapkiem Re: praca za granicą IP: *.tktelekom.pl 19.07.11, 21:40 jak an proste pytanie nie umiesz odpowiedziec co chciałabyś robić to powodzenia, najlepiej na budowie przy drucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: praca za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 08:04 Przez biuro pośrednictwa pracy w Warszawie, 9 euro za godzinę plus spanie i wyżywienie, trzeba znać język francuski i angielski w stopniu komunikatywnym. w San Marino zarabiają dziewczyny 1000 euro plus spanie, wyżywienie. Pracuja jako pomoc w kuchni, kelnerki .We Włoszech 700 - 900 euro na miesiąc do opieki nad starszymi osobami. W Niemczech są dobre zarobki,mój były uczeń mówił, że za 4 i pól miesiąca przywiozł 26 tysiecy.Ma 9 euro za godzinę, legalna pracę z umową. Jego kolega, który nadzoruje ich pracę ma 13 euro na godzinę. ( skoro mój uczeń to pewnie prawda :-)) Czasem robia dłuzej,bo trzeba zostać, praca w rolnictwie,on jeździ traktorem na plantację, wozi warzywa i ludzi do pracy codziennie 80 km w jedna stronę. Słyszałam, że w Szwecji są dobre zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Rolnika Re: praca za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 08:08 Przeczytałam teraz Twoją wypowiedź. Pyrtanie rzeczywiście było proste. Właśnie w Niemczech właściciel ma m.in. szparagi. Zatrudnia przy nich kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: praca za granicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.11, 13:40 Znajoma, miło Cię znów spotkać. Moja młodzież też chciałaby grosza "na wyjeździe" zarobić i to na legalu. Tylko z W-wą? ,to jest odległość, może jakieś biuro (tylko pewne) bliżej znasz to poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: praca za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 17:48 Niestety nie znam. Zakonnice w Paryżu pomagają w znalezieniu pracy, szczególnie dla dziewcząt do opieki nad dziećmi w wakacje. Można się też u nich zatrzymać na tani nocleg. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: praca za granicą IP: *.tktelekom.pl 20.07.11, 18:02 w każdym kraju zarobisz na d.. najwięcej, nawet w Polsce jak jesteś ładna to spokojnie 5-cyfrową wypłatę miesięcznie możesz wyciągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfons Re: praca za granicą IP: *.1and1.pl 20.07.11, 18:39 widocznie masz chyba w tym doświadczenie, sporo młodych dziewczyn na d... za granicą zarabia a do Polski przyjeżdzają i opowiadają jak to w biurze czy na myjni pracowały, jakbyś napisała na początku w jakiej pracy szukasz czy w polu czy na hali to nikt by nie ział z ciebie, PS Du.. nawet k wyprowadza z nędzy Odpowiedz Link Zgłoś
fiutkowskiroman Re: praca za granicą 21.07.11, 13:12 Wszędzie zarobisz . Tylko wystrzegaj się Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca za granicą IP: *.dynamic.mm.pl 23.07.11, 16:42 poczytaj praca.wp.pl/title,Oferowali-duze-zarobki-Glodzili-bili-i-kazali-sprzedawac-narkotyki,wid,13616752,wiadomosc.html?ticaid=1cb68 Odpowiedz Link Zgłoś
kolonme Re: praca za granicą 30.08.11, 13:32 Znajdź dobrą agencją na początek. Z tych największych dobra jest dolnośląska eurokontakt. Przynajmniej nie masz ryzyka, że cię oszukają a o to nietrudno w takich warunkach rynkowych. Przygotuj się też językowo, najlepiej pod kątem kraju, to dużo daje, do tego dochodzi jakiekolwiek wparcie ze strony znajomej osoby, lepiej samemu nie jechać. Odpowiedz Link Zgłoś