Dodaj do ulubionych

anonimowy donos

IP: *.smsiarkowiec.pl 11.08.11, 22:03
potrzebuję pomocy pracuję na czarno proszę o pomoc jak i gdzie napisać anonimowy donos na pracodawcę ,nie chcę stracić tej pracy tylko chcę mieć przynajmniej jakąś umowę chodzby o dzieło czy zlecenie
Obserwuj wątek
    • Gość: nemezis Re: Lechowski-ciapciak jest w tym ekspertem IP: 79.139.60.* 11.08.11, 22:10
      j.w.
      • Gość: orcyk Re: Lechowski-ciapciak jest w tym ekspertem IP: *.bb.online.no 11.08.11, 22:16
        pip
    • Gość: antydonosiciel Re: anonimowy donos IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.08.11, 23:28
      a co ci to da? dadzą karę dla buraka, ten zwinie działalność i pracę stracisz...

zawsze możesz próbować. ale kto pod kim dołki kopie...

t6ak czy inaczej - szukaj normalnej pracy.
    • e-ftalo Re: anonimowy donos 12.08.11, 00:05
      hehe,to tak jakby strzelić samobója,bardzo interesująca strategia:)
    • Gość: rita Re: anonimowy donos IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.08.11, 00:30
      Anonimowo to nieuczciwie. Jeśli masz wątpliwości moralne, jak najbardziej słuszne, to podpisz donos i donieś jednocześnie na siebie, bo pospołu łamiecie prawo. I jeszcze zapłać zaległe podatki i składki.
      • Gość: nikt Re: anonimowy donos IP: *.smsiarkowiec.pl 12.08.11, 01:21
        a jeść to co będzie ?
        • lechowski51 Re: anonimowy donos 12.08.11, 10:01
          Czlowiek w zyciu czesto staje przed wyborem-Byc glodnym przyzwoitym czlowiekiem czy najedzona kanalia?.Sam musisz wybrac!
          • Gość: nemezis Re: Kanalia lechowski już wybrał za perelu... IP: 79.139.60.* 12.08.11, 10:08
            ....i tak mu zostało do dziś!
          • Gość: Tarzan Re: anonimowy donos IP: *.flash-net.pl 12.08.11, 10:14
            Poinformowanie o łamaniu prawa przez pracodawcę i to w stosunku do mnie samego zrobiłoby ze mnie kanalię???

Czy równie haniebne jest zgłoszenie o kradzieży, poświadczenie czyjegoś sprawstwa przed sądem?

Policja to nie MO, a rząd, to nie "komunistyczna mafia" PRL-u, żyjemy w wolnej RP, a każdy obywatel ma swoje prawa.
            Brak tolerancji dla łamania prawa jest fundamentem wychowania w uczciwości.

Ty romantyczny-powstaniec-co-to-nie-miał-biedak-okazji-udowodnić-swej-odwagi-na-polu-boju-ale-mocny-w-gębie pozwoliłbyś się wykorzystywać, płacić grosze i to pod stołem, skazałbyś siebie i rodzinę na biedę i brak bezpieczeństwa socjalnego, bo taki "donos", to coś haniebnego?

Współczuję Ci chłopie...twojej rodzinie też...

• e-ftalo Re: anonimowy donos 12.08.11, 10:07
      jaką kanalią?Okradł kogoś ,lub pracowadca okradł? Nie mylcie pojęć i nie ulegajcie propagandzie głoszonej z niektórych mediów
    • Gość: gość Re: anonimowy donos IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.08.11, 10:13
      Donosicielstwem osobiście się brzydzę.
      Ludzie pracują na warunkach na jakie się zgadzają, wiec jeśli pracujesz bez umowy to twoje ryzyko, widać ci pasuje.
      • lechowski51 Re: anonimowy donos 12.08.11, 10:23
        tarzan jak zwykle pyta;
        Poinformowanie o łamaniu prawa przez pracodawcę i to w stosunku do mnie samego zrobiłoby ze mnie kanalię???

Jak kazdy lewak mylisz donos z walka o swoje prawa pracownicze czy tez inne.Jezeli jest zatrudniony niezgodnie z prawem,niech zglosi wlasciwym organom kotroli/tutaj PIP/ pod wlasnym nazwiskiem.Ot tyle!
        • Gość: nemezis Re: A stary oblech znów rozmawia ze sobą!;) n/t IP: 79.139.60.* 12.08.11, 10:27
          • Gość: nemezis Re: A stary oblech znów rozmawia ze sobą!;) n/t IP: 79.139.60.* 12.08.11, 10:37
            Tarzan sie znalazł!;) Dobre.....chciałbyś mieć coś z Tarzana, rachityczny pastuchu!
            Wyglądasz tak, jak się nazywasz, pożal się Boże, a ludzi traktujesz jak przedmioty.
            Doczekasz dnia zapłaty za swoje sk....syństwo.
            • Gość: Tarzan Re: A stary oblech znów rozmawia ze sobą!;) n/t IP: *.flash-net.pl 12.08.11, 10:57
              Idiotą jesteś i chamem. I nie sil się na odpowiedzi. Bo reakcji nie będzie. Do poziomu rynsztoka dyskusjami z tobą nie będę się zniżał.
              • Gość: nemezis Re: A stary oblech znów rozmawia ze sobą!;) n/t IP: 79.139.60.* 12.08.11, 11:03
                Na poziomie rynsztoka żyjesz od czasu gdy zacząłeś donosić w peerelu, judaszu-ciapciakowski!
                Dziś niszczysz niewygodne kobiety, tak jak kiedyś wrogów komuny.
                A gdybym chciała ci odpowiadać, odbierałabym twoje telefony i odpisywała na maile.
                Brzydzę się tobą, bydlaku.
        • Gość: Tarzan Re: anonimowy donos IP: *.flash-net.pl 12.08.11, 10:39
          A oczywiście, że tak byłoby najlepiej...ale skoro boi się?

Która szala cięższa? Tchórzostwo, czy nieuczciwość pracodawcy?

Składanie informacji anonimowo wcale nie musi być wątpliwe moralnie. Ty byś twarz chętnie pokazał świadcząc przeciwko mafii, a będąc jedynym żywicielem rodziny nie wahałbyś się narazić na stratę jedynego źródła utrzymania?

Pieprzenie w necie nic nie kosztuje, co?

A lewak ze mnie taki, jak z Ciebie bohater.

No i nie rozumiesz, że poprzez takie pytanie można wyrazić dezaprobatę dla przedstawionych opinii?
          Mam Ci każdy post tłumaczyć z polskiego na twoje?
          Gdzież ta inteligencja i wiedza?

• Gość: next Re: anonimowy donos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 11:18
            Praca na czarno to dwustronne łamanie prawa, na którym korzystają obie strony, a nie wyłącznie pracodawca. Na legalu zarobi się dużo mniej lub w ogóle nie będzie pracy.

Spróbuj sam zatrudnić nianię legalnie i sprawdź czy Cię na to stać. A później rób jak wszyscy.
    • Gość: k Re: anonimowy donos IP: *.play-internet.pl 12.08.11, 14:19
      Anonimowy donos nie przejdzie, anonimy to przyjmują tylko w skarbówce. Do PIP-u niestety musisz podać swoje personalia i nikt ci nie zagwarantuje anonimowości. Podobnie się sprawa ma jeżeli chodzi o policję d/s przestępstw gospodarczych. Może jednak warto zaryzykować i postawić wszystko na jedną kartę:) Tylko najpierw upewnij się czy pracodawca nie ma "znajomych" na wpływowych stanowiskach, bo wtedy ty wylecisz z pracy a pracodawca dalej będzie zatrudniał na "czarno". Pozdrawiam
      • Gość: skorumpowany piese Re: anonimowy donos IP: *.tktelekom.pl 12.08.11, 15:11
        pomaluj go jak laurkę i naperfumuj, napewno przejdzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka