Dodaj do ulubionych

Prędkość na ul. Św. Barbary.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 15:45
Zastanawia mnie jedna rzecz. Jadąc ulicą Św. Barbary mamy dwa progi zwalniające. Przed każdym z tych progów jest postawiony znak ograniczający prędkość do 20 km/h. Pytanie, które sam sobie czasem zadaję: czy prędkość 20 km/h obowiązuje na całym tym odcinku Św. Barbary ( od 11 listopada do Górnika), czy też tylko przed tymi progami?
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Prędkość na ul. Św. Barbary. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 16:09
      :) temat znany i jakże wdzięczny,
      Ogólne zasady ruchu drogowego mówią że po ograniczeniu prędkości należy poczekać na odwołanie zakazu lub skrzyżowanie, wczytując się jednak w załączniki do rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 3 lipca 2003 r. "w sprawie szczegółowych warunków technicznych dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego i warunków ich umieszczania na drogach" wynika raczej, że taki zestaw A-11a i B-33 dotyczy tylko wskazania maksymalnej prędkości przejazdu tylko na progu zwalniającym a nie ograniczenia prędkości do pierwszego skrzyżowania czy odwołania.
      • Gość: gość Re: Prędkość na ul. Św. Barbary. IP: *.tktelekom.pl 22.08.11, 19:32
        Ja chcę podać podobny paradoks polegający na: Bardzo proszę o przywrócenie do ruchu w obu kierunkach ulicy garażowej.Jakim realnym rozumowaniem kierował się ktoś kto zamienił tą uliczkę w jednokierunkową.Jadąc rowerem w kierunku centrum mogłem sobie bez ryzyka i obawy jechać tą uliczką po zmianie,jadę drogą główną blokując ją bo po poboczu nie da się jechać są wysokie koleiny a i chodnik jest w byle jakim stanie o wywrotkę nie trudno. REDP jest chyba za tą reorganizację odpowiedzialny. Teraz troszkę logiki biorę samochód z garażu a mieszkam w centrum czyli dodatkowo jadę dalej tracę czas i tak drogie paliwo, kto się i czym kierował o tą zmianę? brak mi logiki!
        Myślę że dewizą naszego kraju jest że : lokalny kacyk (właściciel myjni)umila życie tysiącom szaraków
        • Gość: m2 Re: Prędkość na ul. Św. Barbary. IP: *.opera-mini.net 22.08.11, 19:55
          zostało to po to aby zebrać tochę kasy z mandatów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka