Dodaj do ulubionych

zimny Lech

IP: *.flash-net.pl 25.08.11, 10:00
Co sądzicie o reklamie zimnego Lecha emitowanej w telewizji? Kpina, dwuznaczność, duże poczucie humoru? A może tylko ja mam takie dziwne kojarzenie.
Obserwuj wątek
    • karrambello Re: zimny Lech 25.08.11, 12:32
      Wystarczy odrobinę poszukać w Internecie, żeby się przekonać, że hasło reklamowe: "zimny lech" powstało w 2009 roku, rok przed katastrofą smoleńską... przykładem jego użycia jest ta reklama... A skojarzenia to przekleństwo.
    • Gość: Tarzan Re: zimny Lech IP: *.flash-net.pl 25.08.11, 12:33
      Rozumiałem rezygnację z hasła reklamowego w okresie zaraz po katastrofie, czy przez czas żałoby, ale czy do końca życia mamy rozmawiać o piwie Lech "ciepłym inaczej"?

W swych skojarzeniach chyba należysz obecnie do mniejszości ;)
      • lechowski51 Re: zimny Lech 25.08.11, 14:55
        Ja przerzucilem sie z Lecha na Perłę,jak i wielu znajomych.Niezmiennie natomiast kibicuje Lechowi Poznan najlepiej grajacej druzynie ekstraklasowej.
        • exkol Re: zimny Lech 25.08.11, 21:48
          Widzę, że Lechowski51 nie tylko ma rozum ale i dobry gust. Ja kibicuję Lechowi od 50 lat, nawet jak czasem grywał w niższych ligach. Moim idolem był Teodor Anioła, który wraz
          Edmundem Białasem i Henrykiem Czapczykiem należał do słynnego tercetu A-B-C. To były czasy.
    • Gość: james Re: zimny Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 15:47
      Hasło powstało wcześniej, poza tym taki jest już ten świat marketingu, że takie sytuacje potrafi wykorzystywać.
      Przykładem jest wielki bilbord z napisem "zimny lech" wywieszony obok Wawelu (na budynku po drugiej stronie Wisły) i "ożyj i walcz" w tym samym miejscu troszkę później jako reklama jakiegoś napoju izotonicznego w czasie kilku tygodni po katastrofie. Osobiście mnie to rozśmieszyło aczkolwiek przyznaje, że nie są to ładne chwyty.
      • Gość: Waldek z cargo Re: zimny Lech IP: *.smsiarkowiec.pl 25.08.11, 17:37
        lechos gratuluje gustu piwnego - od razu widac, ze znawca /trutek koncernowych/. Jesli tak samo sie znasz na innych rzeczach, jak na piwie to by wiele wyjaśniało..........
      • Gość: Tarzan Re: zimny Lech IP: *.flash-net.pl 25.08.11, 17:55
        @James
        Myślę, że rezerwacja billboardu w takim miejscu jest konieczna z dużym wyprzedzeniem, jeśli z premedytacją to zrobili, to muszą mieć na liście płac w browarze jakiegoś Nostradamusa lub zamachowca ;)
        • lechowski51 Re: zimny Lech 25.08.11, 22:36
          exol pisze;
          Ja kibicuję Lechowi od 50 lat, nawet jak czasem grywał w niższych ligach. Moim idolem był Teodor Anioła, który wraz
          Edmundem Białasem i Henrykiem Czapczykiem należał do słynnego tercetu A-B-C. To były czasy.

Jutro godz.18 gramy z Gornikiem.Mam nadzieje ze Rudnews zaliczy kolejnego hat-tricka....a 10 wrzesnia na Bulgarskiej z Wisla!.Bedzie sie dzialo!
          • exkol Re: zimny Lech 26.08.11, 08:37
            Niech się tak stanie.
        • Gość: gbur Re: zimny Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 22:41
          na bank @Tarzan...
          podesle ten link, za przeproszeniem, Macia/erewiczowi... oki?
          juz on sie tam czegos dogrzebie... np, ze opinia publiczna sugeruje itd..

@tarzan... bedziesz mial cieplutko jak nic, :D

A 'lech' to sikacz jakich malo... bleeeeeee
          • Gość: pifo Re: zimny Lech IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.08.11, 07:19
            gbur zgadzam sie z Toba - Lech to faktycznie sikacz i slabo sie sprzedaje z tego co wiem.
            Bylo kilka okresow gdy byl przyzwoity i dalo sie go pic - ale obecnie to siki.
            Z polskich piw polecam Ciechana - bardzo dobre pifko ale niestety nie do dostania na dzien dzisiejszy w TBG. Jak widac w naszej dziurze nawet tego nie ma ;-( A szkoda. Jak ktos bedzie mial okazje zachecam do sporobowania - moze wam tez "podejdzie".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka