Dodaj do ulubionych

Problem z psychiką psiaka

IP: *.tktelekom.pl 11.12.11, 19:15
Witam, mam okropne problemy z moim psiakiem. Pies został znaleziony w lesie, a następie wzięty do schroniska po czym trafił do Nas. Problem polega na tym, że okropnie boi się wszystkich ludzi. W momencie wyjścia z domu dostaje drgawek. Po 30 sek. spaceru jest już do sprawie i ucieka do domu. W domu pies jest bardzo energiczny, bawi się z domownikami, słucha, potrafi dawać łapkę, siadać, zdychać, czołgać się, biega jak szalony po prostu do rany przyłóż. Banie się wszystkich to nie jeden problem, zdarza mu się cały czas załatwić w domu (szczególnie jak coś przeskrobie i mu się to pokazuje i tłumaczy że tak nie wolno - jak na złość, ja mu kazanie a on mi siku w kąt...), wystarczy jeden szmer w okolicy drzwi, a ujada jak wściekły... Czy ktoś ma jakikolwiek pomysł jak wyprostować tego psiaka? Próbowałem chyba już wszystkiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: weteryniarz Re: Problem z psychiką psiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 20:02
      Trza by z nim było do psychologa.
    • Gość: nikita Re: Problem z psychiką psiaka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.11, 23:26
      Psiak nie rozumie co do niego mowisz , reaguje na twoj glos i zachowanie ( zgubne sa krzyki, wymachiwanie rekami itp) Pies musi byc wyprowadzany o okreslonej porze , przyzwyczai sie i sam bedzie prosil by z nim wyjsc. Nie wolno psa bic , karac zamykaniem w klatce albo szafie, szarpac czy krzyczec na niego itp. Rozlozyc mi gdzies wielka pieluche +sa takie) ale tak by chociaz raz ja obsikal, musi ja zapamietac i miejsce gdzie lezy a zwlaszcza jej stale miejsce. Pies boi sie obcych bo nic dobrego go od nich nie spotkalo. Jedfyna droga to okazac mu jak najwiecej czulosci, i stosowac przekupstwo. Za w2szystko co zrobi dobrze , nagroda. Tyle ze on musi byc swiadomy za co dostaje nagrode. Nauczy sie ze przy tobie moze byc bezpieczny. Powolutku oswajac go z innymi ludzmi, niech go dotkna , dadza mu cos , poglaskaja. Nauczy sie, trzeba duzo cierpliwosci i serca. Pies to czuje.

• Gość: dd Re: Problem z psychiką psiaka IP: *.tktelekom.pl 12.12.11, 07:54
        Nie biję psiaka i nie krzyczę na niego. Stosuję Twoje rady od ponad roku i efektu nie widać. Nie akceptuje nikogo poza domownikami... Jest w tbg jakiś zoopsycholog?
        • Gość: gosiek Re: Problem z psychiką psiaka IP: *.tktelekom.pl 12.12.11, 08:43
          Weterynarz - behawiorysta to specjalista od psychiki zwierząt. Poszukaj w internecie. Wiem, że w Rzeszowie jest taki specjalista i przyjmuje bezpłatnie. Przychodnia AZOR. Odszukaj telefon i umów się jak najszybciej. Szkoda, aby pies się męczył. Pozdrawiam Cię i Twojego pupila.
    • Gość: hgr Re: Problem z psychiką psiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 12:45
      Skontaktuj się z tym gosciem on Ci pomoże..
      www.szlachetnakrew.com.pl/
      • Gość: dd Re: Problem z psychiką psiaka IP: *.tktelekom.pl 12.12.11, 22:38
        Dziękuję ślicznie za pomoc. Pozdrawiam!
        • Gość: nikita Re: Problem z psychiką psiaka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.12.11, 00:11
          A czego ty wlasciwie chcesz od tego psiaka. Skoro akceptuje domownikow to bardzo dobrze a ze nie akceptuje obcych to jeszcze lepiej. Madry piesek.
          • Gość: dd Re: Problem z psychiką psiaka IP: 213.76.178.* 13.12.11, 10:59
            Jeżeli uważasz, że paniczny strach przed jakimkolwiek dźwiękiem oraz wyjściem na spacer u psa jest ok to gratuluje mądrości.
            • Gość: nikita Re: Problem z psychiką psiaka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.12.11, 13:10
              Mysle ze problem tkwi w tobie a nie w psie. Sposob w jaki piszesz pozwala sadzic ze jestes agresywna, pobudliwa i lubisz stawiac na swoim. Mysle ze choc psa nie bijesz ale mowisz do niego agresywnie , glosno i twardo. Psy to bardzo inteligentne stworzenia i doskonale wyczuwaja stan emocjonalny czlowieka. Okaz mu wiecej czulosci, autentycznej czulosci, ale tego nie nauczy cie zaden psycholog.
              Przykro mi ale kocham zwierzeta a zwlaszcza mojego Pepi.
              • Gość: misiek Re: Problem z psychiką psiaka IP: *.tktelekom.pl 13.12.11, 18:44
                No jakiś jasnowidz. Jak można tak negatywnie oceniać człowieka, który zabiera psa ze schroniska, przez wiele miesięcy akceptuje jego fobie i pragnie mu pomóc. Nikita - Ty zapewne zakupiłaś swojego pupila (pewnie Yorka). Więc nie oceniaj nie znając sprawy.
                A Tobie DD życzę wytrwałości i powodzenia. Dacie radę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka