IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.12.11, 20:57
mam pytanie może ktoś mi powie jak to jest że chodzę z dzieckiem do caritasu na rehabilitację mam skierowanie od neurologa a panie każą mi jeszcze płacić miesięcznie 50 zł? przecież dostają pieniądze z nfz-u. czy mogą tak robić i dla czego akurat 50 zł a nie 20 lub 100? czym jest uwarunkowana ta kwota?
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawy Re: caritas IP: *.ecatel.net 22.12.11, 21:14
      rehabilitacja u tych pań to porażka i klęska chyba tych pań też. Brud jest tam od zawsze , praktykantka biega ile w nogach sił, a paniusie pozostałe chodzą jak pawice , żądają zakładania obuwia ochronnego (żeby się nie pobrudzić od brudu) , opłata nie wiadomo komu i naco idą pieniądze (może wyrównanie Misiaczkowi strat , ale za co ?może nie płaci tym paniusiom) totalna klęska NFZ-tu
    • Gość: uzar Re: caritas IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.12.11, 21:24
      ja chodzę z dzieckiem do dwóch przychodni ponieważ w caritasie mi powiedziano że moje dziecko jest za duże do nich ale łaskawie nas przyjęto ,chciałabym się od nich uwolnić ale nie jest to proste,porażka na całego
    • Gość: Tarzan Re: caritas IP: *.flash-net.pl 23.12.11, 11:01
      Może nie mają umowy z NFZ na wszystkie z zabiegów, z których korzystacie?

Spotkałem się z czymś takim...granda, tylko moim zdaniem głównie ze strony NFZ
    • Gość: proboszcz Re: caritas IP: *.ip.netia.com.pl 23.12.11, 11:42
      Wystawiają za to przynajmniej rachunki bądź faktury? Jak nie to może urząd skarbowy o tym poinformować?
      • Gość: J Re: caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 14:27
        A najlepiej zabrać pociechę i nie pierdzieć tu!
        Bez łaski
        U Owsiaka taniej. Może i a darmo bo to altruista i biednych ludzi a dzieci szczególnioe kocha... achI czysto! I bez butów!
        Tam maszerować!
        • Gość: do J Re: caritas IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.11, 15:15
          ale gryzie cię kasa Owsiaka czarna sukienko
    • Gość: ciekawy Re: caritas IP: *.flash-net.pl 23.12.11, 20:58
      to w Tarnobrzegu jest jakaś przychodni cartias?. Czy też temat został wrzucony tylko po to, że niedługo cała Polska będzie musiała słuchać wrzasku wielkiego ćpuna?
      • Gość: nieciekawy Re: caritas IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.11, 02:11
        odezwał się prawy przydupek owsika, da wam Owsiak znowu popalic, no nie
        • Gość: ciekawy Re: caritas IP: *.flash-net.pl 24.12.11, 09:13
          Owsiak daje popalić, szczególnie małolatom na tym przystanku. Trawka i coś mocniejszego.
          • Gość: nieciekawy Re: caritas IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.11, 13:29
            ale dupska mają za to spokojne bo nie ma sukienkowych
    • Gość: olp Re: caritas IP: *.xdsl.centertel.pl 25.12.11, 16:07
      Panie boziowe robią co chcą jeden z rodziców zapytał dlaczego ma płacić niech mu pokaża jakiś dokument .Oczywiście nie mają i ten rodzic nie płaci a od reszty wyłudzają
      • Gość: calcium Re: caritas IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.01.12, 20:53
        robią co chcą , głupio się uśmiechają poprawiając fryzury w lustrze :)
      • Gość: korneliusz Re: caritas IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.13, 21:13
        mi powiedziały że jakby moje dziecko chodziło do nich prywatnie to już dawno byłoby przyjete na nfz,coś okropnego .zrezygnowałam
    • Gość: gosc Re: caritas IP: *.szybszyinternet.pl 12.01.12, 16:08
      a iało byc takpięknie
      • Gość: k Re: caritas IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.01.12, 17:52
        dziwne, ja rowniez mam skierowanie od neurologa na ćwiczenia dla dziecka, chodze do przychodni na targową i nie place nic, bardzo jestem zadowolona z Pań rehabilitantek
    • Gość: mast Re: caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 12:23
      Wiecie jakiś czas temu panie dostały mniejszy kwotowo kontrakt, musiały by zrezygnować z ..... więc wpadły na pomysł pobierania pieniążków nie tylko od dzieci ale od wszystkich pacjentów, kwota zależy od ilości i od rodzaju zabiegów.
      To nie są prywatne , dodatkowe zabiegi, ale TO SĄ ZABIEGI NA KTÓRE PACJENCI MAJĄ SKIEROWANIE i do tego skierowania dodatkowo dopłacają!!!
      Najciekawsze jest to że CARITAS ZBIERA NA TO WSZYSTKO KASĘ!!!
      Biznes jest biznes.
    • Gość: aaa Re: caritas IP: *.szybszyinternet.pl 17.01.12, 21:43
      tego nikt nie wie
    • sp1962 Re: caritas 17.01.12, 22:02
      ja ci odpowiem: caritas, wosp owsiaka i inne organizacje które niosą pomoc w leczeniu,rehabilitacji to są organizacje charykatywne ,nfz to jest siła i tam powinnaś sie domagać swoich praw pod warunkiem, że odprowadzałaś tam składki
      • Gość: undergrande Re: caritas IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.01.12, 13:08
        charytatywna instytucja caritas? ? ? ? a i to dlatego mamy płacić za ćwiczenia dzieci oprócz tego co z nfz-u za każde ćwiczenia dostają??????????????? tak teraz wygląda charytatywna instytucja???????????? A może Panie które ćwiczą z dziećmi to wolontariuszki ??????
        • Gość: damian Re: caritas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 14:16
          przecież możesz ćwiczyć u Owsika na przystanku. Będziesz mieć za darmo - jak wielu wypisywało na tym forum.
          • Gość: tbg Re: caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 11:15
            Wolę na przystanku u Owsiaka, mam nadzieje że kiedyś będzie dana taka możliwość, niż u "charytatywnej, Caritas instytucji biznesowej"!!!
            • Gość: sofi Re: caritas IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.13, 21:03
              do caritasu można się szybko dostać nie ma chętnych, na targowej ponad 2 mce czekam ale jeszcze poczekam...
              • Gość: nika Re: caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.13, 15:19
                Rehabilituje dziecko od roku w caritasie, jestem bardzo zadowolona i wdzięczna paniom rehabilitantkom za ich widze i doświadczenie oraz za indywidualne podejście do dziecka.
                Nie jest prawdą, że do caritasu nie ma chętnych..
              • Gość: SFRUSTROWANY Re: caritas IP: *.xdsl.centertel.pl 28.04.13, 17:21
                na targowej polecam p. psycholog. anna czy jakos tak - oczywiscie jak potrzebujesz zaświadczenia, że wszystko OK bo na psychologii tak sie zna jak ja na pilotażu mig-a (dodam tylko, że nigdy nie latałęm samolotem) :-).
    • Gość: Sfrustrowany Re: caritas IP: *.xdsl.centertel.pl 17.04.13, 21:34
      Prawda jest tak, że te 50 PLN to one biorą nielegalnie bo dostają już kasę z NFZ-u. Możesz spokojnie opie...... i po sprawie. Aaaaaa możesz jeszcze zapytać na jakiej podstawie naliczana jest ta opłata.
      • Gość: $ Re: caritas IP: *.tktelekom.pl 17.04.13, 22:39
        jeżeli ktoś zapłacił tym paniusiom pieniądze , to proszę skierować sprawę do urzędu skarbowego ,ale ale te paniusie mają ochronkę Michaiła i przy nim kontroler z urzędu skarbowego to pikuś , który może mu (Michaiłkowi) buty wyczyścić......
      • Gość: ? Re: caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.13, 14:13
        przepraszam, ale co Wy wypisujecie o dodatkowych opłatach, ja takich nigdy nie musiałam uiszczać. A tak na marginesie to co ma do rehabilitacji ochronka??
        • Gość: zasmucona Re: caritas IP: *.play-internet.pl 19.09.13, 16:20
          W caritasie ostatnio mi powiedziano ze gdybym chodzila do nich prywatnie to juz dawno by mnie na ubezpieczenie wcisnela .przyjmuja prywatnie w godzinach pracy a dzieci w kolejce czekaja miesiacami.zreszta bylam prywatnie na targowej u pani Ani M ,mila duzo mi powiedziala ale tez zamiast przyjmowac na ubezpieczenie to w panstwowej przychodni prywatnie przyjmuje
    • Gość: alcatras Re: caritas IP: *.xdsl.centertel.pl 19.09.13, 16:36
      najłatwiej jest narzekać,jeśli faktycznie jest tak jak piszecie to zadzwońcie do nfz skargi i wnioski już Wam nawet numer znalazłem 178604170,178604171. Ja dzwoniłem ale to się tyczyło szpitala i pewnego ortopedy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka