IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.02.12, 15:38
forum.echodnia.eu/zmiany-w-parkowaniu-przy-starostwie-i-urzedzie-wojewodzkim-t145986/
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: parkingi IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.12, 17:27
      Tak się sklada, że to właśnie mojego bloku dotyczy ten problem. Jak budowano ten parking kilkanaście lat temu, to obiecano Nam możliwość korzystania z niego, teraz się okazuje, że czego nie było na piśmie tego nie było ??? Przez lata droga pod samym blokiem była zamknięta dla obcych użytkowników jako droga p/ pożarowa, z biegiem czasu znaki znikły a droga stała się nieodłącznym elementem parkingu.Teraz chcą nam zupełnie zamknąć dojazd do bloku.Wartość mieszkań przez to spadnie. Nie wjedzie karetka- tutaj mieszka dużo starszych schorowanych osób, nie dojedzie straż pożarna, nie mówiąc już o tym, że jak kupię sobie nowe meble to przyjdzie mi je może taszczyć na plecach z ul 1-go Maja ??? Ale urzędasy będą mogli korzystać z parkingu bo to lepszy gatunek człowieka... Ja za to będę mieć piękny widok z okna na parking elitarny.
      • Gość: kierowca Re: parkingi IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.02.12, 21:26
        Ja myślę że to poważny temat w mieście i aż dziw brakiem wypowiedzi.
    • Gość: mieszkaniec Re: parkingi IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.12, 11:00
      Ja rozumiem wszystko, nawet to, że często nie ma miejsca i droga p/pożarowa jest zastawiona, ale od czego jest policja i straż miejska ???????? Niech się za to wezmą, (bo faktycznie czasem widzę jak parkują ludzie i śmiech mnie ogarnia, jedni drugim zastawiają samochody, parkując tuż przed maską.Nie wyjedziesz.) I takich działań się spodziewamy, a nie zamykania parkingu!!!!!!!!! Jeżeli nie ma miejsca do zaparkowania to parkuję gdzie indziej, a popołudniu samochód przestawiam. Chociaż to pod moim blokem parkują pracownicy Tygodnika Nadwiślańskiego i Pani pracująca w okolicznym Banku dojeżdżająca z Nowej Dęby- jeszcze trochę a na klatkę schodową wjadą.To mnie i moim sąsiadom smrodzą spalinami.
      • Gość: kierowca Re: parkingi IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.02.12, 21:28
        Martwi mnie to że o bzdurach ludziska potrafią godzinami rozprawiać, o bzdurach na tym forum pisać, ale na temat poważny jak ten o parkingach - milczą. Co głupota, strach ale przed czym? itd.
        Sprawa parkingów jest poważna, ludziska klną ale się nie odzywają, władza udaje że problemu nie ma, a straż miejska i owszem udaje że pracuje, mandaty za złe parkowanie statystykę im poprawiają no i oczywiście łatwa kasa, kasa.
        Władze zamiast problemy miasta i mieszkańców rozwiązywać, próbują rozwiązywać ale swoje. Odgradzanie się to jeden sposób, a ciekawi mnie czy koperty są opłacane?
        A może by tak zadbać nie o wygodę a o zdrowie.
        Miasto nasze jest na tyle małe że piechotą można do pracy dojść. Pewnie z braku miejsc postojowych wielu zdecydowałoby się przejść piechotą do pracy niż parkingu szukać, no ale jak parking pod nos podstawią ...
        Nietrudno zaobserwować że od 7.00 - 16.00 pod blokami puchy a parkingi przy urzędach zajęte i odwrotnie po 16.00.
        Oczywiście nie upieram się przy swoim, mam świadomość że samochód jest do jeżdzenia. Ja tylko wrzucam szereg propozycji do rozważenia, ale to już do władz należy. Ja oczekuję na rozwiązania. Jak się komuś moje powyższe wymysły nie podobają to proszę bardzo mogą to być np. parkingi piętrowe pod każdym urzędem.
        • Gość: Obserwator Re: parkingi IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.12, 14:22
          Już wiadomo jak to z tym parkingiem będzie...nie będzie parkingu dla normalnych ludzi. Będzie dla urzędników, o petentów nikt się nie martwi,a mieszkańcy od bidy będą mogli skorzystać między 16 a 7 rano, przed 7 codzień trzeba będzie samochód zabrać zanim jaśnie państwo do pracy przyjadą.Bo inaczej holowanie .... W godzinach 7-16 łaskawie pozwolą wjechać na 20 minut ...jak będzie "karteczka" Zapomnieli, że ich cudowny wieżowiec jest zbudowany po za normami i na tę budowę mieszkańcy bloku, który ma być teraz bez możliwości dojazdu,wyrazili zgodę w zamian za korzystanie z parkingu- obiecał to dawno temu wojewoda tarnobrzeski. Urzędnicy zaproponowali, żeby parking dla mieszkańców zrobić w miejscu placu zabaw dla dzieci obok bloku.....jasne tylko czy ktoś chciałby mieszkać w bloku stojącym praktycznie na parkingu???? Nie wspominając o tym, że wartość mieszkań też będzie inna, z powodu braku parkingu. A dla petentów też nie będzie miejsca i strach pomyśleć pewnie z tyłu tego bloku trawnik też niedługo zajadą przyjezdni....zresztą już to robią .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka