Dodaj do ulubionych

Repersje za szkołę?

IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.12, 12:04
Jest mi niezmiernie przykro zawiadomić Państwa, że na skutek mojej działalności jako radnego Miasta Tarnobrzeg spotkałem sie z próbą zdyskredytowania mojej osoby ze strony osób źle mi życzących. Nigdy w sprawach społecznych nie wystepowałem w celu osiagania jakichkolwiek korzyści materialnych dla siebie lub członków mojej najbliższej rodziny. W sprawach społecznych występowałem publicznie w Państwa imieniu, starając się godnie reprezentować swoich wyborców i lokalną społeczność , której jestem przedstawicielem. Zawsze na pierwszym miejscu stawiam dobro społeczne w obronie którego występowałem wielokrotnie. Ostatnie działania władz miasta Tarnobrzeg zmierzajace do likwidacji niektórych placówek oświatowych w mieście zostały bardzo źle przyjete przez społeczeństwo Tarnobrzega. Jako radny Miasta Tarnobrzeg sprzeciwiłem się tym nierozważnym i szkodliwym propozycjom. W konsekwencji naraziłem sie na szykany i złośliwości ze strony osób mi nieprzychylnych. Nie mam nic do ukrycia. Tak jak wypowiedziałem sie w artykule "Tygodnika Nadwiślańskiego" z dnia 16 lutego 2012r. jestem właścicielem gospodarstwa rolnego o powierzchni ponad jednego hektara i żadna dzierzawa nie jest mi do niczego potrzebna. Fragment pastwiska graniczący z moja posesja dzierżawiłem tylko z tego powodu aby móc o niego dbać. Nie osiagałem żadnego dochodu lecz ponosiłem koszty z tytułu podatku, dzierżawy i pielegnowania terenu. Dzierżawę tę wypowiedziałem już dawno bo w czerwcu 2011r. Stawiane tej sprawy jako "nieuczciwość radnego" jest absurdem i daleko idącą złośliwością. Mam nadzieję, że takie szykanowanie radnych w tej kadencji Rady Miasta Tarnobzreg nie stanie sie standardem i wróci zapowiadana "normalność".

Z poważaniem.

Józef Motyka

Radny Miasta Tarnobrzeg
Obserwuj wątek
    • Gość: Mieszkaniec Re: Repersje za szkołę? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.12, 12:21
      Panie Radny Józefie gratuluję Panu postawy i odwagi w walce z czymś co w przypadku naszego miasta trudno nazwać polityką. To jest tak - jak się nie potrafi zaradzić problemom gospodarczym, w tym szczególnie działać na rzecz pozyskiwania inwestorów w celu stworzenia nowych miejsc pracy to się szuka radnym różnych spraw aby ich spróbować wykluczyć z życia publicznego w mieście, aby nie przeszkadzali i o wiele rzeczy nie pytali. Najlepszy radny to taki w standardowym polskim wydaniu czyli - mierny, bierny ale wierny, wychwalający gospodarza za koksowniki, tudzież parę ton piasku wysypanego na brzegach zalewu, głosujący za czymś co niby ma przypominać reformę oświaty etc. etc. A cóz wywalić na bruk kilkudziesięciu ludzi to nic, niech sobie radzą a ja za 2,5 roku przed wyborami znowu będę obiecywał złote gruszki na wierzbie bo przecież jak to powiedział jeden poseł - głupi lud wszystko kupi. Żenując jest to co ma miejsce w naszym mieście. Zamiast rozwiązywać problemy to się konfliktuje nasze miasto z innymi ościennymi gminami i ostatniemu chce się zgasić światło w KiZPS i tak można mnożyć różnego rodzaju dziwactwa. Pozdrawiam Pana i tak trzymać.
    • Gość: Gość Re: Repersje za szkołę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 12:26
      No,Panie Józefie,znając obecnego prezydenta,należało się tego spodziewać!Każdy kto był przeciwny jego pomysłowi,będzie napiętnowany i raczej z mściwości za porażkę będzie szukanie haków na tę osobę.Oczywiście oprócz zacnej trójki Dybus,Pawlik i Partyka,którzy sprawdzili się w realizacji chorych pomysłów "włodarza".
      Co do akcji względem pańskiej osoby to jestem przekonany,że to jeszcze nie koniec.Niestety,obietnice wyborcze nijak się mają do czynów....
      • Gość: Witek Re: Repersje za szkołę? IP: *.rdsnet.ro 16.02.12, 12:42
        Kolorowe urojenia są miłym oderwaniem od betonowej rzeczywistości.

Szanowny Panie Radny jak głosują członkowie PIS w Radzie wiadomo nie od dziś i w sprawie szkół też z góry było wiadomo jak zagłosujecie więc jakie represje, za jakie głosowania ??
      • Gość: gość Re: Repersje za szkołę? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.12, 12:55
        Też mnie ciekawi co może spotkać innych radnych za to że nie posłuchali prezydenta i sprawili mu omłoty za pomysł likwidacji szkół. Wracając do sprawy Pana Radnego Józefa Motyki to jak dobrze pamiętam:
        - sprzeciwił się propozycji Mastalerza w sprawie wysokości stawek opłat adiacenckich proponując po 5% w dwóch przypadkach no i oczywiści musiał wysłuchać od wodza personalnego upokorzenia bo przecież jak Pan śmiał krytykować coś co wódz wymyślił. Wiadomo że przy takim dziadostwie jak jakie mamy w naszym mieście wysokie stawki opłaty adiacenckiej tylko będą hamować rozwój miasto bo kto będzie chciał budować dom jak później będzie musiał się składać na media, drogę itp. To przecież gmina powinna zachęcać ludzi do inwestowania a nie odstraszać wysokimi opłatami, podatkami i czynszami. I tu miał Pan rację.
        - kolejna sprawa. Protestował Pan przeciwko wysokiej wycenie działek na Ocicach, gdyż ludzi nie stać aby płacić takie kwoty za coś co jest "gołe" bez uzbrojenia. Jeden radny- bodajże Dybus odpowiedział Panu że to rynek dyktuje ceny i co? I również miał Pan racje bo drugi przetarg i "zero" chetnych do kupna tak drogich działek.
        - w sprawie reformy oświaty podobnie jak i inni radni zabrał Pan ostry głos i skrytykował to co miało się stać rzeczywistością a jednak mądrość i rozwaga większości radnych spowodowała, że powiedziano dość. Czyż nie mieliście racji? Mieliście gdyż pamiętaliście o ludziach i ich rodzinach, których pozbawiono by źródła dochodu. Dziwne to jest gdyż prezydent Mastalerz nie widział problemu zwolnienia kilkudziesięciu ludzi z pracy w związku reformą oświaty a na swoim blogu wychwala się jak to ratuje rejon energetyczny bo przecież w przypadku jego likwidacji ludzie stracą prace. Co za hipokryzja. Jak tak można.
        Na koniec i do radnych i prezydenta jedno przesłanie: radnym, prezydentem, itd się bywa a CZŁOWIEKIEM trzeba być.
        • Gość: an Re: Repersje za szkołę? IP: *.smsiarkowiec.pl 17.02.12, 00:20
          Wow, gratulacje dla gościa za tak wnikliwe śledzenie poczynań radnego Motyki - tak dokładnie wiesz i pamiętasz, co radny proponował, kto mu odpowiedział i w jaki sposób. Czy masz taką wiedzę co do wszystkich radnych czy tylko do tego jednego? Tak czy inaczej musisz być zakręcony na punkcie lokalnej polityki, ja nawet nie pamiętam, na kogo głosowałam.
    • Gość: nerwowy Re: Repersje za szkołę? IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.12, 12:56
      Jestem z Panem! Tak trzymać! POpaprańce i przekręty zawsze będą przeciw i zawsze będą sypać piach w oczy każdemu kto ich nie POpiera. Nie wolno się poddawać, a błędy wytykać na każdym kroku. Ma Pan wielu zwolenników. Nie tylko ze swojego osiedla. Dopóki do władzy dochodzić będą ludzie z oskarżeniami prokuratorskimi i wyrokami sądowymi, nieważne, czy aktualnymi, czy byłymi, dopóty ludzie uczciwi będą tępieni. Nasraj Pan na nich i rób swoje.
      pzdr
    • Gość: popieram Pana Re: Repersje za szkołę? IP: *.smsiarkowiec.pl 16.02.12, 17:49
      Głowa do góry, w insynuacje nikt nie wierzy, a wszyscy mamy świadomość, że odważył się Pan być mądrym !
      • Gość: gosć Re: Repersje za szkołę? IP: *.tktelekom.pl 16.02.12, 18:40
        Działania Pana Motyki można popierać ale tu do powiedzenia będą mieli tylko prawnicy i prawo. Niestety dla pana Motyki jest na przegranej pozycji gdyż sam przyznaje ,ze przez pewien czas będąc radnym dzierżawił grunt jak rozumiem gminny. To czy było to dzień czy pół roku nie ma żadnego znaczenia. Wygląda na to,że zapłaci za własną naiwnośc lub niewiedzę. To czy jest dobrym czy złym radnym czy popiera go pół miasta czy tylko rodzina nie ma żadnego znaczenia.Znaczenie ma tylko treść odpowiedniego przepisu. Jeżeli sie mylę chętnie zapoznam się z kontrargumentami.Podobne przypadki w Polsce wcale nie nalezą do rzadkości a decyzje Sądów Administracyjnych prezentują raczej jednolita linie orzecznictwa w takich sprawach
        • Gość: m2 Re: Repersje za szkołę? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.02.12, 19:49
          Panie radny takich ludzi nam potrzeba i myślę, że za niedługi czas społeczeństwo pogoni tych tak żądzących
          • Gość: gosc Re: Repersje za szkołę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 20:10
            art. 24f ustawy o samorządzie gminnym zabrania radnym: 1. prowadzenia na własny rachunek lub wspólnie z innymi osobami działalności gospodarczej z wykorzystaniem mienia komunalnego gminy, w której radny uzyskał mandat
            ....

Przepis nie zabrania dzierżawy, zabrania prowadzenia działalności gospodarczej z wykorzystaniem dzierżawionego gruntu. Jeżeli radny dzierżawił ten grunt i nie prowadził na nim żadnej działalności gospodarczej to sprawa nie jest oczywista.
        • Gość: antygość Re: Repersje za szkołę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 20:01
          Wcale nie jest to takie oczywiste , zdecydowanie za wcześnie na ferowanie wyroków "aby mówić o działalności gospodarczej, muszą być spełnione łącznie dwie przesłanki: prowadzona działalność musi mieć charakter zarobkowy oraz być wykonywana w sposób zorganizowany i ciągły. "
    • Gość: haki Re: Repersje za szkołę? IP: *.dyn.optonline.net 16.02.12, 19:55
      Dopiero teraz się zorientowali? Czy faktycznie ciekawa zbieżność w czasie, gdy władzy ktoś się przeciwstawia? Ale stało się, ludzie przestali się bać wodza ( raczej ich smieszy), to teraz szukają byle pretekstów. Powodzenia Panie Radny. Dajcie mi człowieka, to znajdzie się na niego paragraf. Tragiczne.
      • Gość: Gość Re: Repersje za szkołę? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.02.12, 20:40
        Tak się składa, że znam Pana Radnego i trzymam za niego kciuki. Prawda jest jedna i oczywista - aby pozbawić Pana Motykę mandatu radcy prawni będą musieli mu udowodnić, że prowadził działalność gospodarcza z wykorzystaniem dzierżawionego od gminy mienia komunalnego, tylko tak się zastanawiam gdzie i w jaki sposób miał prowadzić tę działalność skoro poza budynkiem mieszkalnym nie posiada żadnych innych zabudowań gospodarczych. No chyba że w namiocie. Naprawdę jacy ci nasi co niektórzy wybrańcy polujący właśnie na takich Radnych jakim jest Pan Motyka są mali i śmieszni. Szok. Żenada i brak słów. Może liczą że da się odwrócić uwagę od tarnobrzeskiej tandety ale pożyjemy to zobaczymy. Ciekaw jestem ilu to jeszcze innych radnych prowadzi działalność gospodarczą z wykorzystaniem mienia komunalnego ale jak chcą burzy to będą ją mieć na własne życzenie i zobaczymy jak to sie ma w rzeczywistości.
        • Gość: gość Re: Repersje za szkołę? IP: *.tktelekom.pl 16.02.12, 20:52
          www.wspolnota.org.pl/artykul/1398,radny-nie-mo%C5%BCe-dzier%C5%BCawi%C4%87-pola-od-gminy
          Jeżeli jest rolnikiem to jak wczesniej wspomniałem szanse na utrzymanie mandatu ma bliskie zera.
          • Gość: stasek Re: Repersje za szkołę? IP: *.node72.doloremipsum.com 16.02.12, 21:06
            Widzę, że mania prześladowcza w sekcie to już standard. Jeden ubzdurał sobie zamach, drugi represje.
            • Gość: Darko Re: Repersje za szkołę? IP: *.ip.netia.com.pl 16.02.12, 22:03
              Józef Motyka 226 głosów
              Stanisław Wiącek 200 głosów
              i UWAGA
              Krzyś Wolski 175 głosów

WITAMY NOWEGO RADNEGO ???
              • Gość: zemsta Re: Repersje za szkołę? IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.12, 22:30

Do @ darko. Ten artykuł nijak się ma do sytuacji radnego. Rada nie może wygasić mandatu radnemu Motyki po temat przespała. Od roku już Prezydent na zebraniach klubowych mówił o kolizji oczywiście rzekomej. to jak mi się wydaje minął ustawowy miesiąc na podjęcie procedury. Poczytajcie w kodeksie wyborczym mądży @ darko. i inni na tym forum. Zobaczymy. A ten artykuł ze wspólnoty dawno nieaktualny.
                • Gość: obserwator Re: Repersje za szkołę? IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.12, 23:08
                  A czy budynek np przychodni to nie jest zasób gminy ??? Jest radny, prowadzący tam działalność...no przecież nie charytatywną......
                  • Gość: niezalezny Re: Repersje za szkołę? IP: *.189.221.50.skyware.pl 17.02.12, 09:35
                    Obserwator mam takie same watpliwosci jak ty. Bo przeciez jeden z radnych jest mocno powiazany z przychodnia na sienkiewicza. Ale on glosowal slusznie.
                    • Gość: Obserwator Re: Repersje za szkołę? IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.12, 13:51
                      Nie mam na myśli akurat tej przychodni....a tamten był jednym z 3 sztandarowych....likwidatorów
            • Gość: do proxy Re: Repersje za szkołę? IP: *.dyn.optonline.net 16.02.12, 23:43
              masz rewelacyjny proxy " dolorem ipsum" czyli jestes "ból" sam w sobie. Po naszemu wychodzi " up...liwy".
              • Gość: ja Re: Repersje za szkołę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 09:37
                wszyscy musimy przecierpieć rządy młodych wilków..
                Panie radny głowa do góry juz niedługo wyjdzie słońce.
                A może spróbowałby Pan na prezydenta? za jakiś czas..
                Powodzenia.
                • Gość: Kris Re: Repersje za szkołę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.12, 17:17
                  A dlaczego tylko radny Motyka, a panowie Pawlik i Ogorzałek( doktor i zegarmistrz ) to w czyich budynkach kręcą biznesy? No chyba że za lojalność dostali już budynki na własność? Może ciekawsze byłyby artykuły w TN o tych panach, niż o łące w Ocicach?
                  • Gość: obserwator Re: Repersje za szkołę? IP: *.smsiarkowiec.pl 17.02.12, 17:25
                    Brawo Radny Motyka. Powinno być więcej Takich Radnych , którzy wiedzą co chcą i reprezentują swoich wyborców .
                    Pozdrowienia
                  • Gość: Obserwator Re: Repersje za szkołę? IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.12, 18:53
                    Właśnie o to mi chodzi.Jeżeli nawet Pan Motyka dzierżawił kawałek łąki to może dlatego, że leżała ta ziemia odłogiem. A tu mamy inne kwiatki, których nikt nie rusza, ale glosują wiernie. Korzystają z zasobów gminy i tam prowadzą działalność. Jakoś tego nikt nie chce zobaczyć. A na sesji rady miasta niewiele mają do powiedzenia, bo zajmują się zabawą telefonikiem. Już chyba wiadomo o kogo mi chodzi.Kto mieszka na Miechocinie, ale głosuje za likwidacją tamtejszej szkoły, bo swoje dzieci ma czym dowozić do prywatnych szkół ???????
                    • Gość: Mieszkaniec Re: Repersje za szkołę? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.02.12, 21:53
                      To nie tylko ten pan medyk co mieszka na Miechocinie głosował za likwidacją szkoły w Miechocinie i pozostałych placówek oświatowych w mieście ale pozostali dwaj panowie z platformy (wraz z przewodniczącym) również głosowali za likwidacją gdzie jeden z nich na etapie kampanii wyborczej na swojej prywatnej stronie internetowej przyznawał się do korzeni miechocińsko - kajmowskich i od mieszkańców Miechocina dostał 16 głosów a drugi jest związany z Ocicami i pracuje w szkole. Mam nadzieję że mieszkańcy i Ocic i Miechocina będą pamiętali jak ci panowie głosowali i za niecałe 3 lata przy urnach wyborczych nie ulegną namiętności obietnic. Co do Pana Radnego Motyki jest to uczciwy, szlachetny Człowiek i życzę mu jak najlepiej w pracy na rzecz naszego miasta.
                      • Gość: Obserwator Re: Repersje za szkołę? IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.12, 23:14
                        Znam osobiście i POPIERAM p' Motykę !!!! Bezinteresowny człowiek i niewolno pozwolić na zgnojenie GO !!! Tylu jest innych "marionetek bezmyślnych" Co tylko o sobie myślą- o innych napewno NIE ! Zwyczajni dorobkiewicze mający się za ELITĘ ( a słoma z butków drogich wystaje.....i sypie się wokól aż miło) - To tyle w tym temacie- pozdrawiam radnego medyka !!!
                        • Gość: holms Re: Repersje za szkołę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.12, 09:11
                          Panie Radny - urzekła mnie pana historia, przeslę panu bukiet żółtych tulipanów.
                          Ale do rzeczy - panie radny zasługi tu nie mają nic do rzeczy, trzeba było patrzeć gdzie i co sie dzierżawi, a nie plakać teraz krokodylymi łzami. Ciekawy jestem czy pan 2 lata temu był radnym i brał w zorganizowanej przez Dupińskiego nagonce na radnego Mastalerza ?, czy był pan radnym i ochoczo podnosił rękę w głosowaniu za odwołaniem ? Wtedy nie miał pan wątpliwości ?
                          • Gość: Tbg Re: Repersje za szkołę? IP: *.centertel.pl 18.02.12, 10:03
                            Panie holms zanim sie cos napisze to nalezy sie doinformowac, bo na idiote i pieniacza Pan wychodzi. 5 minut szukania i dowiedzialby Pan sie, ze nie byl on radnym poprzedniej kadencji. A kwiaty prosze dac zonie, wiem, ze bardzo takie lubi ;)
                            • Gość: julian Re: Repersje za szkołę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 20:46
                              dajcie motyczkowi medal za glupote
    • Gość: Kaśka Re: Repersje za szkołę? IP: 88.203.185.* 18.02.12, 09:23
      Zastanawiam się co chce osiągnąć założyciel wątku??
      Wygląda to tak, jakby mały Jasio w przedszkolu skarżył się pani, że inni zabierają mu jego ulubione zabawki :-)
      Ciekawe czy w tarnobrzeskich Płaczkach i Siusiumajtkach wszyscy tak mają ??
      demotywatory.pl/3588444/W-zyciu-trzeba-miec-jaja.
      • Gość: mieszkaniec' Re: Repersje za szkołę? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.02.12, 14:26
        Jaki biedny Pan radny nie wiedział, ze nie może dzierżawić - nieznajomość prawa nie usprawiedliwia powiedział kat odcinając rękę złodziejowi i język kłamcy
        • nom73 Re: Repersje za szkołę? 18.02.12, 14:41
          Gość portalu: mieszkaniec' napisał(a):

> Jaki biedny Pan radny nie wiedział, ze nie może dzierżawić

A to dlaczego nie można dzierżawić? Przecież miasto ma z tego pieniądze. Lepiej, żeby leżało odłogiem? :-)
          • Gość: odpowiedz Re: Repersje za szkołę? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.02.12, 15:52
            radny nie może, konflikt interesów
            • nom73 Re: Repersje za szkołę? 18.02.12, 16:46
              Gość portalu: odpowiedz napisał(a):

> radny nie może, konflikt interesów

A jaki jest interes miasta - czyż nie zarabiać pieniędzy? ;-)
              To niech leży odłogiem, "pies gnata nie zje nikomu nie da". :D
            • Gość: Mieszkaniec Re: Repersje za szkołę? IP: 31.61.48.* 18.02.12, 16:48
              A wlasnie ze moze, jesli nie prowadzi dzialalnosci na tym terenie i nie ma z tego dochodu. Jaki konflikt interesow? Walnij sie w glowe.
              Tutaj chodzi o obrone dobrego imienia. Niestety Pani Kasia nie wie co to znaczy. Ale ciezko jest czegos wymagac po osobie ktora czyta demotywatory.
              • Gość: czytaty Re: Repersje za szkołę? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.02.12, 16:55
                konflikt interesów - przedstawiciel władzy ma konflikt interesów bo może lobować uchwały czy ustawy pod siebie. Zapisy prawa są jasne i podyktowane logicznym myśleniem
                • nom73 Re: Repersje za szkołę? 18.02.12, 18:03
                  Gość portalu: czytaty napisał(a):

> konflikt interesów - przedstawiciel władzy ma konflikt interesów bo może lobowa
                  > ć uchwały czy ustawy pod siebie.

Podaj przykład takiej uchwały związany z kawałkiem tej ziemi. Jakby miasto sprzedało mu ten kawałek ziemi za 1/10 wartości to na pewno byłoby to wykorzystanie władzy, ale w momencie kiedy radny dzierżawi ten kawałek ziemi na zasadach takich samych jak każdy inny obywatel to w czym jest problem? :-)
                • nom73 Re: Repersje za szkołę? 18.02.12, 18:44
                  Gość portalu: czytaty napisał(a):

> konflikt interesów - przedstawiciel władzy ma konflikt interesów bo może lobowa
                  > ć uchwały czy ustawy pod siebie.

Poza tym w jaki sposób jeden radny może przekonać 20 pozostałych radnych dla korzystnej dla siebie uchwały? :-)
    • Gość: moja ocena Re: Repersje za szkołę? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.12, 17:54
      Przykro czytać krytyczne uwagi niektórych osób na tym forum, czy są wynikiem niezrozumienia wagi tego co się wokół nas dzieje czy też wynikają z inspiracji. Proszę Państwa radny Motyka nie popełnił przestępstwa dzierżawiąc kawałek pastwiska a tak sugerował autor artykułu w Tygodniku Nadwiślańskim. Proszę się zastanowić czy próba wygaszenia mandatu radnego, który miał odwagę przciwstawić się szkodliwym propozycjom nie jest kierowana przez rozdrażnioną przegraną ekipą Prezydenta. Jest powszechnie wiadomo, że niektórzy radni kolejną już kadencję prowadzą dzałalność na mieniu miejskim co w tym wypadku jest niezgodne z prawem ponieważ osiągają z tego tytułu dochód i nie ma stosownych wniosków Przewodniczacego Rady Miasta o wygaszenie im mandatu.
      Jeżeli chcemy mieć swoich przedstawicieli w Radzie Miasta, którzy tak jak radny Motyka będą patrzęć władzy na ręce i mają odwagę się przeciwstawić w przypadku szkodliwych pomysłów to nie pozwólmy jego dyskredytować.
      Ekipa rządząca w Tarnobrzegu nie zaprzestanie działań w oświacie pomimo udowodnienia im w Reszowie w kuratorium oświaty niezasadności podnoszonych argumentów za likwidacją placówek szkolnych. Tak to się dzieje kiedy biznes wchodzi do władzy i należą się profity za koszty kampanii i bilbordy. Przypuszczam, że zajmą się teraz obsługą szkół i przedszkoli, obserwujmy te pomysły bo czy chcemy aby nasze dzieci zamiast smacznych i świeżych posiłków otrzymywały z biznesu potrawy przygotowywane z artykułów spożywczych wycofanych z marketów co jest znaną praktyką.
      Na potwierdzenie, że ekipa rządząca nie powiedziała ostatniego słowa jest powstanie stowarzyszenia przy szkole w Miechocinie niby nie do prowadzenia szkoły ale jaki przydatny argument za rok - oddolna inicjatywa. Czy należy się dziwić, że radny Motyka jest atakowany bo przyczynił się do przedłużenia bytu szkoły a inspirowani nieświadomi mieszkańcy uczestniczą w przygotowaniu następnego scenariusza.
      • Gość: gbur0 Re: Repersje za szkołę? IP: 80.51.96.* 18.02.12, 18:37
        Głupie przepisy winno się usuwać a nie pindzić o konieczności bycia prawym. Bo idąc dalej rodzina radnego do 3 pokolenia nie powinna pracować w urzędach, szkołach, spółkach miasta. Dzieci nie chodzić do przedszkoli i szkół gminnych itd. Najlepiej żeby radny był z innego miasta a jeszcze lepiej województwa.
        • Gość: gość Re: Repersje za szkołę? IP: *.xdsl.centertel.pl 18.02.12, 18:59
          Dobrze się stało, że radni naszego miasta nie pozwolili na wdrożenie chorej już w samych założeniach reformy sieci szkół w naszym mieście. Na razie reperkusje dotykają Radnego J. Motykę ciekaw jestem który radny będzie w następnej kolejności atakowany gdyż kilku wystąpiło z ostrym i merytorycznym głosem w obronie szkół. Mastalerz zapewniał że jak obejmie władzę to będzie normalnie, a jest jak zwykle.
          • Gość: remont Re: Repersje za szkołę? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.02.12, 19:36
            Piszecie elaboraty pochwalne, bajki i wszelkiej maści eseje na cześć wspaniałego radnego i jego bohaterskiej postawy oraz niesamowitych represjach jakich za nią ponosi. A prawda jest banalna.
            Ten pan nigdy ale to nigdy nie zagłosuje za jakimkolwiek, nawet najlepszym na świecie pomysłem Mastalerza bo ta sekta tak ma i koniec. Żadne zakłamywanie rzeczywistości tego nie zmieni a w życiu rzeczywiście trzeba mieć jaja panie Radny bo inaczej wygląda to tak, jak wygląda :-))
            • nom73 Re: Repersje za szkołę? 18.02.12, 20:09
              Gość portalu: remont napisał(a):

> zywistości tego nie zmieni a w życiu rzeczywiście trzeba mieć jaja panie Radny
              > bo inaczej wygląda to tak, jak wygląda :-))

"W życiu trzeba mieć jaja" - powiedziała kura do koguta. ;-)
            • Gość: Gość Re: Repersje za szkołę? IP: *.smsiarkowiec.pl 18.02.12, 21:45
              Mastalerz i najlepsze na świecie pomysły?Wolne żarty...
              • Gość: Prawda Re: Repersje za szkołę? IP: *.szybszyinternet.pl 18.02.12, 23:14
                Masztalenko polegnie szybciej niż mu się udało dziecko zrobić ! Tarnobrzeg go nienawidzi !!!
                • Gość: olo Re: Repersje za szkołę? IP: *.smsiarkowiec.pl 19.02.12, 01:38
                  z żoną chyba też nie najlepiej
    • Gość: ludwik Re: Repersje za szkołę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 20:39
      Panie Radny teraz pan o tym pisze?każdy wie że uciekał pan od podatku!trzeba było tą motyką coś robić!
      • Gość: Mieszkaniec Ocic Re: Repersje za szkołę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.12, 09:03
        Ludwiku zastanów się co piszesz gdyż wychodzisz na głupka. Radny Motyka jak się wypowiada posiada gospodarstwo powyżej 1 h i dzierżawa nie była mu potrzebna do zmiejszenia podatku a powodowała tylko jego zwiększenie. A że było to pastwisko o klasy ziemi 5 lub niższej to z tego tytułu nie niał żadnego dochodu a tylko koszty. Ustawa o samorządzie zabrania łączenia funkcji radnego z prowadzeniem działalności gospodarczej ma to na celu przeciwdziałanie wykorzystywania stanowiska. Radny informuje, że umowę dzierżawy zawarł dużo wcześniej przed objęciem funkcji i później ją wypowiedział. O tym, że nie ma tu kolizji z funkcją radnego zastał publicznie informowany przez Przewodniczacego Rady Miasta i w tym okresie RM nie opdejmowała żadnych działań związanych z wygaszaniem mandatu. Stało się to dopiero po głosowaniu w sprawie likwidacji placówek oświatowych w którym radny Motyka się zdecydowanie przeciwstawił. Czy jest to przypadek czy zdecydowany atak, radni prowadzacy obecnie i w poprzedniej kadencji działalność gospodarczą nie mają z tym problemów ponieważ głosuja tak jak władza każe.
        • Gość: Obserwator Re: Repersje za szkołę? IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 12:22
          Popieram w całej rozciągłości......... jeżeli radny Motyka ma być na cenzurowanym, to i inni radni prowadzący zarobkową działalność z wykorzystaniem zasobów gminy....też, każdy głosował zgodnie z własnym poglądem i sumieniem w sprawie likwidacji szkół.... czy zgodnie z oczekiwaniami tych co przymykają oko na pewne "nieścisłoścI" ?????????
          • Gość: hubus Re: Repersje za szkołę? IP: 85.93.218.* 20.02.12, 12:30
            Rzeczy śmieszne też są potrzebne. Na śmiesznym poziomie panie radny :-) dla mnie oscyluje on w granicach 70.
          • Gość: Mickiewicz Re: Repersje za szkołę? IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 15:31
            Człowiek dopiero wtedy jest szczęśliwy, gdy może służyć, a nie wtedy, gdy musi władać. Władza imponuje tylko małym ludziom, którzy jej pragną, by nadrobić swoją małość. Człowiek naprawdę wielki, nawet gdy włada, jest sługą.
    • Gość: Zdumiony Re: Repersje za szkołę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.12, 10:02
      Jestem zdumiony brakiem reacji ze strony rad rodziców, nauczycieli, dyrekcji szkół i przedszkoli w obronie, kórych występował radny Józef Motyka. Czy obawa przed gniewem wodza Mastalerza paraliżuje?
      • Gość: Zdumiony Re: Repersje za szkołę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.12, 14:18
        Jestem zdumiony brakiem reakcji ze strony rodziców, rad rodziców, nauczycieli, dyrekcji
        szkół i przedszkoli w obronie, kórych występował radny Józef Motyka. Czy obawa przed gniewem wodza Mastalerza paraliżuje?
        • Gość: tu bi Re: Repersje za szkołę? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.02.12, 17:23
          To po co dzierżawił? może chciał zasiedzieć?
          • Gość: zosia Re: Repersje za szkołę? IP: *.smsiarkowiec.pl 23.02.12, 22:30
            nie mieszkam w ocicach ale mam tam rodzinę i dużo wiem prawie każdy kto tam mieszka dzierżawi kawałek przy domostwie i uwierzcie mi to nie są jakieś super tereny to jest kawał ziemi na której nawet las nie wyrośnie tylko się dziki "bawią" w piachu o co to wszystko a jak czytam że sponsorem była firma "xyz - D.K..ek to nic, lekarz praktykę ma i kasę bierze też ok a szkoda gadać ....
            • Gość: mieszkaniec Re: Repersje za szkołę? IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.12, 13:02
              Więc co wieszać psy na tym co się ujął za szkołami i przedszkolami, a tym co naprawdę korzystają z funkcji radnego i korzystają z zasobów gminny do prowadzenia działalności i głosują za likwidacją szkół i przedszkoli wszystko uchodzi . Zobaczcie wątek Pytanie do Przewodniczącego Kołka......nie pozwólcie karać człowieka co się za Waszymi dziećmi ujął, a tym co chcieli szkoły i przedszkola likwidować, żeby uszło płazem.....przejrzyjcie na oczy. Jeżeli represje i kary to- wszystkim, a nie wybranym z wybrańców masztalenki ulgi i patrzenie przez palce
              • Gość: ernest Re: Repersje za szkołę? IP: *.dsl.telepac.pt 24.02.12, 13:24
                Są ludzie, którzy doszukują sobie tego, czego chcą doszukiwać i jeśli tego nie ma, to oni to sobie i tak znajdą. A wiecie jak to się nazywa? Paranoja.
                Tak jest moja ocena założenia tego wątku.
    • Gość: obywatel Re: Repersje za szkołę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.12, 14:58
      Kiedy pismak z TN w porozumieniu i z inspiracji wodza zarzuci ci nieuczciwość to wówczas wyjaśnienie tych niczym nie uzasadnionych szykan i złośliwości nazwiesz paranoją?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka