Gość: cadaver IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 07:19 demotywatory.pl/3770111/Juz-niedlugo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta1953 Re: emerytka IP: *.smsiarkowiec.pl 18.04.12, 17:36 Wlasnie jestem szczesliwa emerytka od 15-04-2012r pytam gdzie podzialy sie pieniadze sciagane z pesji co miesiecznej (skladka retowa,wypadkowa,chorobowa)pasi brzuchy zostawily sobie na nagrody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: emerytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 19:01 szanowna pani emerytko!!!!!panstwo robi z nami co chce okrada i bedzie okradalo !robi to tak skutecznie ze nawet nie jestesmy w stanie sobie tego wyobrazic!!!to kraj dla bogatych ludzi a srednia i biedna warstwa spoleczna napedza machine po to zeby grubasy politycy i mafie drogowo-stadionowo-polityczne i wiele wiele innych zerowaly i braly milonowe odprawy premie .....koniec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: emerytka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.04.12, 20:36 Piszecie mądrze ale w czasie wyborów na mszę pomodlić się a po mszy do urny i na krzykacza, liberała lub komunistę głosik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: emerytka IP: *.flash-net.pl 18.04.12, 21:00 jest jeden, który od 20 lat mówi, że trzeba zlikwidować koryto, ale ogół woli zmieniać tylko świnie przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piska Re: emerytka IP: 119.202.92.* 19.04.12, 15:04 Masz rację zawsze czytam to co mówi PIS u2r.in/freepis Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: emerytka 21.04.12, 00:53 akurat tutaj mają rację i pewnie wygrają przyszłe wybory,bo to co robi PO to jakiś obłęd,samobój,robienie reform na hula hop,tak jak to było z AWS-em w 1998 roku ,bez żadnego sensu ,dziś trudno to naprawić. PO chce najwidoczniej podzielić ich los Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: emerytura 19.04.12, 13:22 i dlatego trzeba posłuchać co mówi PiS w tej sprawie,czyli uruchomienie OFE,dać ludziom wybór gdzie chcą mieć emeryturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prl Re: emerytura IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.12, 07:42 … a ja zmieniłem zdanie i poglądy… i w przyszłości będę głosował na PO… a dlaczego… otóż: 1. Uważam, że rząd PO-PSL dobrze robi i starsi powinni pracować do 97 roku życia… 2. Rząd obniżył i uprościł podatki, tak jak obiecywał… 3. PO dobrze wywiązała się z obietnicy zmniejszenia zatrudnienia w administracji publicznej… 4. Jestem zadowolony z opieki medycznej i cen leków w RP… 5. 1400 zł to godna pensja, a jej podniesienie to wyłącznie sprawa pracodawców… 6. Uważam, tak jak rząd, że głównym elementem programu walki z bezrobociem jest otwarcie rynku pracy w Niemczech… 7. Rząd dobrze zrobił likwidując 50% placówek doraźnej pomocy medycznej, zamiast zlikwidować NFZ, jak obiecywał... 8. Ograniczenie programu budowy autostrad uważam za sukces tego rządu... 9. Akceptuje najwyższe koszty budowy… a właściwie ich nie budowy… dróg w Europie… 10. Powinniśmy płacić jedne z najwyższych stawek za przejazd autostradą, a nasz rząd powinien pilnować interesów prywatnego jej właściciela… 11. Powinniśmy płacić za towary spożywcze więcej niż Niemcy i Anglicy, a zarabiać mniej... 12. Uważam że, że min. Rolnictwa nie musi wiedzieć jaką wprowadził stawkę VAT na cukier… 13. Mianowanie super agenta PRL na stanowisko ambasadora w celu przygotowania wizyty prezydenta w obcym kraju było super POciągnięciem … 14. Dobrze zrobił nasz premier, zgadzając się na rozdzielenie uroczystości w Katyniu, mimo że wcześniej uzgodniono inaczej… 15. Uważam za właściwe, że Rosja zdecydowała za nas o sposobie prowadzenia śledztwa… Konwencja Chicagowska, która pozbawiła nas jakiejkolwiek kontroli… 16. Uważam, że rezygnacja Premiera RP z kierowania pracami Polskiej komisji badającej katastrofę Smoleńską była bardzo dobrą decyzją… 17. Uważam, że śledztwo w sprawie największej Polskiej katastrofy po II wojnie światowej było i jest prowadzone wzorowo… 18. Uważam, że prof. Nałęcz miał racje mówiąc, że dla zbliżenia z Putinem warto ponieść każdą ofiarę... 19. Jest mi obojętne czy czarne skrzynki oraz wrak samolotu trafią do Polski... 20. Uważam, tak jak GW i TVN, że kombatanci wojenni są faszystami i nie powinni więcej uczestniczyć w marszu niepodległości… 21. Uważam tak jak Premier Putin, S. Niesiołowski, Min. Nowak i Prof. Nałęcz, że zbrodnia Katyńska to nie było ludobójstwo... 22. Na widok krzyża i zniczy w miejscu publicznym czuje niechęć i agresję… 23. Jestem zadowolony z wyników pracy komisji do zbadania afery hazardowej... 24. Chcę, aby dane wrażliwe moich dzieci i wnuków były zapisywane w centralnej bazie danych, dostępnej dla służb specjalnych… 25. Popieram Ruch Autonomii Śląska i jego postulat uzyskania przez Śląsk pełnej autonomii politycznej, gospodarczej… 26. Jestem wdzięczny p. Pawlakowi, że podpisał 30-letnią umowę na dostawę gazu, wiedząc, że mamy ogromne złoża gazu łupkowego... 27. Uważam, że ten rząd wynegocjował dobrą cenę gazu 500 dol /1000 m2, podczas gdy Niemcy płacą 270 dol/ 1000 m2, a Brytyjczycy 190 dol., po prostu to wyższa racja stanu… 28. Myślę tak jak Tusk, że powinniśmy sprzedać Rosjanom, świeżo zmodernizowany koncern paliwowy Lotos… 29. Uważam, że dobrze się stało, iż zgodnie z polityką Unii Europejskiej, PO zlikwidowało polskie stocznie, a co za tym idzie większość Polskiego przemysłu, a w zamian za to pozwolono nam uprawiać ziemniaki o określonych wymiarach… 30. Uważam, że ocieplenie stosunków z Rosją wymagało rezygnacji z tarczy antyrakietowej i ustawienia rakiet Iskander w Kaliningradzie… 31. Uważam, że pod dowództwem doktora Klicha mieliśmy silną armię, gdzie na 1 oficera przypada 1 szeregowiec... 32. Zgadzam się, aby premier obcego państwa decydował o tym jakie statki mogą wpłynąć do gazoportu w Świnoujściu… 33. Uważam także, że jest potrzeba stawiać pomniki bolszewickim agresorom z 1920 r. oraz chcę tak jak rząd całkowitego wyeliminowania historii ze szkół… 34. Uważam tak jak premier RP, że Polskość to nienormalność i to dziki kraj… To tylko niektóre działania rządu PO i na ich podstawie zmieniłem zdanie i w przyszłości będę głosował na tą partię… Dlatego też dziś będę manifestował swoje poparcie dla PO w Warszawie… Pozdrawiam myślących! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prl Re: emerytura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 08:39 Po namyśle jednak zmieniłem zdanie, i w przyszłości będę głosował n PiS oto dlaczego. PiS natychmiast po wygranych wyborach: 1. obniży wiek emerytalny do 50 lat. Emerytury podwyższy o 100% 2. obniży cenę paliwa o 50% 3. zapewni opiekę medyczną na najwyższym poziomie w szpitalach szwajcarskich 4. da za darmo wszystkie leki. 5. zakaże wyjazdów do pracy za granicę 6. wybuduje wielką fabrykę samochodów w Polsce żeby zapewnić pracę Polakom i natychmiast wprowadzi zakaz kupowania zagranicznych samochodów. 7. wybuduje sieć autostrad i dróg 8. autostrady zostaną wybudowane najtaniej na świecie, bo PiS obniży ceny 9. autostrady będą za darmo, zlikwiduje wszystkie opłaty za korzystanie z dróg 10. PiS obniży ceny na wszystko o 50 %, podatki o 80% 11. PiS podwyższy zarobki o 100% 12. ambasadorami Polski będą tylko koledzy Macierewicza 13. śledztwo w sprawie zamachu w Smoleńsku będzie zakończone, wiadomo już wszystko 14. Putina z Tuskiem wsadzi się do więzienia. Z Putinem będzie problem ale jest wojna to weźmiemy go do niewoli. 15. wrak samolotu sprowadzi się do Częstochowy i będzie relikwią 16. zlikwiduje wszystkie gazety, zostanie tylko nasz dziennik i gazeta polska 17. zlikwiduje wszystkie telewizje zostanie tylko tvtrwam 18. nauka historii będzie powiększona, zlikwiduje się matematykę bo jej nikt nie lubi. Skąd wziąć na to wszystko pieniądze, żadnego problemu nie ma. To proste, wydrukujemy potrzebne pieniądze. I długi natychmiast spłacimy. A nawet pożyczymy Węgrom, niech też spłacą długi. Grekom nie. Dlatego będę dalej popierał PiS, widzicie sami będzie świetnie, tylko nie rozumiem dlaczego wszyscy Polacy tego nie robią. Dlaczego chcą tego dobrobytu? Pozdrawiam myślących Odpowiedz Link Zgłoś