Gość: kiszka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.04.12, 21:44 potwierdzacie - czy to coś tylko u mnie? (analogowe i internet jest) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bry Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.04.12, 21:54 wracam se dodom a tu pustka w pudelku. jak ja ich kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.04.12, 21:55 jest 61 tsm.tarnobrzeg.pl/tvk/index.php/artykul/114,cyfrowa-telewizja-kablowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
jk.47 Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM 18.04.12, 22:09 Trzeba puścić automatyczne przeszukiwanie. Dziś w południe wszystkie programy analogowe są również w wersji cyfrowej. 61 kanałów. Zmieniły się nr kanałów i stąd to zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM 18.04.12, 22:44 ja czegoś tu nie rozumiem,dlaczego klablówka nadaje w systemie DVB-T a nie DVB-C ? Ten system jest dedykowany dla nadajników naziemnych dostosowany do trudnych warunków emisji radiowej,natomiast DVB-C jest dla kablówek,umożliwia większą liczbę programów na jeden kanał. Nie wiem czy tuner DVB-T dałby radę odbierac również DVB-c ,ale te drugie są bardzo tanie,za parę groszy na aukcjach do kupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 08:39 Może zadzwoń e-ftalo do teskomu.Pewnie ci to wyjaśnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 11:08 DVB-C w kablówkach był "modny" kilka lat temu. Pamiętam jak w Mielcu zakupiłem pakiet cyfrowy /oczywiście w DVB-C/ i pierwsza porażka: w domu pojawiła się kolejna skrzynka (STB) i oczywiście kolejny pilot do obsługi na którym zmieniłem kanały, a na drugim pilocie od TV regulowałem fonię i sterowałem resztą. Dziś wygodnie wszystko jednym pilotem bez dodatkowych mebli w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 07:39 jest 61 kanałów cyfrowych z kablówki TSM-u Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM 19.04.12, 13:16 w TSM jest 4 kanały cyfrowe,reszta analog. DVB-T nie pozwala na kodowanie kanału,czyli każdy może się podpiąć,natomiast w większości kablówek np w UPC są dekodery DVB-C które są sprzedawane w pakiecie z abonamentem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłamca Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 15:09 Ale głupoty piszesz e-ftalo. Po pierwsze w TSM jest 61 kanałów cyfrowych. Po drugie w DVB-T można kodować sygnał - patrz kablówka w siarkowcu. Ale jak pisałem kiedyś e-ftalo zna się na wszystkim czyli na niczym. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzący Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 17:56 E-ftalo debil-głosi herezję.Jego porzednik napisał że jest 61 kanałów cyfrowych i nawet oczywista oczywistość nie dochodzi do ptasiego rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM 19.04.12, 21:12 Jak byk pisze tsm.tarnobrzeg.pl/tvk/index.php/artykul/114,cyfrowa-telewizja-kablowa.html Po co się odzywasz zawsze jak nie masz racji. Odpowiedz Link Zgłoś
fiutkowskiroman Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM 19.04.12, 21:26 nie pisze a - JEST NAPISANE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutka Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 22:48 e-ftalo od dawna uchodzi za kierownika wszystkich mózgów i wątków zwłaszcza SOŁECZNYCH :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM 19.04.12, 23:17 Zdanie zaczynamy wielka litera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do s0pran0 Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.12, 02:21 i używamy języka polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichociemny Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.12, 08:27 jestem bardzo rad, ze w naszym grodzie tyle yntelygecyjii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tv Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.04.12, 14:56 witam. rzeczywiście mamy teraz 61 kanałów cyfrowo. mam pytanie . jak u was z jakością ? wczoraj je sobie ustawiłem i około połowa lux śmiga a druga połowa nieco słabiej. są przerwy sekundowe co jakiś czas (czarny ekran, wyskakuje napis "brak sygnału") albo obraz się rozsypuje , jakby pixeloza , artefakty. czy ktos ma podobnie ? muszą to udoskonalić w kablówce czy to wina danej stacji ? choroba wieku dziecięcego bo niby dopiero co je wprowadzili ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzu Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.04.12, 15:17 U mnie śmiga cały czas na obydwu TV w mieszkaniu. Widocznie masz coś zagrzebane w instalacji skoro daje ci napis brak sygnału. Zadzwoń do serwisu na pewno ci pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM 20.04.12, 22:02 Nie rozdzielasz czasem sygnału na dwa TV? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tv Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.04.12, 01:46 s0pran0 "Nie rozdzielasz czasem sygnału na dwa TV?" nie bo nie wolno ;p ale choćby nawet to gdy jest uruchomiony tylko jeden tv to powinno odbierać porządnie tak jak trzeba jeśli chodzi o cyfrowy odbiór ? ps. panowie przestańcie się bluzgać w tak pokojowym temacie jak tv kablowa bo nie przystoi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM 21.04.12, 02:03 co znowu nie wolno? Podpiąć sygnału kablówki do zwrotnicy antenowej czy też wzmacniacza sygnału aby mieć w całym domu? To jakieś kontrole tam u was chodzą i sprawdzają kto ma ile telewizorów w domu? Ciekawe,bo u mnie (u rodziny)w TSM-ie jakoś można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.04.12, 21:45 Oczywiście, że wolno. Spece ze spółdzielni mi to rozdzielenie zrobili. Oficjalnie zgłosiem taka potrzebę i mam. Mi też wyswietlao "brak sygnau", ale wymieniłem kabel antenowy idący od gniazdka antenowego do telewizora i obraz jak brzytwa. niestety jakość połączeń kablowych przy sygnale cyfrowym musi być idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tv Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.04.12, 00:22 jan dzięki za rade , wymienię kabel i zobaczę co będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tv Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.04.12, 13:22 jan jeszcze raz dzięki , wymiana kabla antenowego rzeczywiście pomogła. zapytam o coś jeszcze. mam mały problem z dwoma programami na cyfrowym. w cyfrowym widze że jest cos takiego jak wybór języka audio. w opcjach telewizora 1-sze i 2-gie audio mam ustawione na polski. jednak gdy wchodzę na program Discovery Channel lub Animal Planet audio jest po angielsku i za każdym razem muszę zmieniać na audio1 żeby było z polskim lektorem. troszkę irytujące. ktoś tak ma jeszcze ? mam tak tylko na tych dwóch programach. co dziwne jeszcze jak trafie na reklamy to lecą w PL ale same programy już eng. czy to mój tv cos szwankuje czy tak ustawione w centrali kablówki ? nie wiem co o tym sądzić bo np każdy inny Discovery np World czy Science czy National Geographic nie stwarza problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.04.12, 13:37 1. Spróbuj wybrać w menu telewizora inny kraj, oczywiście po tej operacji należy wyszukać od nowa programy. 2. Wgraj nowy soft do TV Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM 21.04.12, 00:37 Kłamca,wiedzący w twoim zakutym łbie jest 61 kanałów,coś sobie narysował je na plakacie i przykleiłeś nad telewizorem. Zrozum palancie że niedawno skanowałem kablówkę TSM,wstrajałem tuner i WIEM ile jest kanałów. Ale nie o to tutaj chodzi,tylko o to że niedorobiony koleś z góry postu nie odróżnia kanału od programu. Kanał to inaczej częstotliwość.Na jednym kanale jest max 8 programów cyfrowych. Takich kanałów przy ostatnim skanowaniu były 4 to jest 61,62,63,64 . Natomiast to nie znaczy że jest ich 61 tylko że zaczynają się od 61 kanału,więc już nie pier... kolego tylko do wikipedii biegusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E fujaro Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.04.12, 08:39 Weź człowieku przestań pier...lić bo mi skarpetki opadają. Na kanale 61,62,63 było 15 cyfrowych ale gdy uruchomione zostały nowe kanały od 18 kwietnia to te z wymienionych zostały wyłączone. Teraz sjest nadawanych 61 programów na kanle 5 i od 21 do 30. Tak trudno zerknąć na stronę tsm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłamca Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.04.12, 09:51 e-ftalo nie musi potrzeć na stronę www - on wie wszystko lepiej bez tego. A zresztą najprawdopodobnej nawet gdyby patrzył to i tak nic by z tego nie wiedział. Jednym zdaniem:Trol do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.ip.netia.com.pl 21.04.12, 11:02 Kanał to np. Polsat Sport, TV Trwam albo Discovery. Program telewizyjny to np. Rozmowy w toku, Wiadomości albo Świat według kiepskich. eftalo miał pewnie na myśli częstotliwość danego multiplexu, a właściwie ilość tych multiplexów. Ale w zacietrzewieniu dalej będzie próbował bronić swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.04.12, 17:52 Brak słów, ale głupoty pisze e-ftalo. Jest 61 programów, są zajęte kanały (częstotliwości) : 5 oraz od 21 do 30, czyli w sumie 11 kanałów. Przed uruchomieniem pełnej cyfrówki były zajęte kanały 61,62,63. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutka Re: Brak kanałów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.04.12, 21:51 SOŁECZNYCH SOŁECZNYCH... Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Brak programów cyfrowych z kablówki TSM 24.04.12, 05:52 Jeśli jest mowa o kanale jako multiplexu ,to w nim mogą być tylko programy a nie kanały. A program jako audycja telewizyjna występuje w zupełnie innym kontekście,dlatego nikt nie ma problemu z odróżnieniem.Czyli jest w sumie 61 programów cyfrowych których niestety nie widziałem ,tylko te wspomniane. 1 multiplex przypada na jeden kanał,terminologię czerpię ze strony emitela i radiopolska,czyli miejsc jakich w życiu nie widzieliście,bo tylko na stronę TSM-u zaglądacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutka Re: Brak programów cyfrowych z kablówki TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.04.12, 23:16 mądrala mądrala SOŁECZNYCH SOŁECZNYCH :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś