Dodaj do ulubionych

Tarnobrzeski ZUS

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 19:01
czy to prawda , że w zUSie w TBG juz nie naliczają emerytury tylko w Mielcu? I tam trzeba jechać z dokumentacją całą? i z wszelkimi poprawkami?
Obserwuj wątek
    • Gość: marta 1953 Re: Tarnobrzeski ZUS IP: *.smsiarkowiec.pl 19.04.12, 19:11
      Nic podobnego wszystko zalatwia sie w tarnobrzegu ,a oni dopiero wysylaja jak jest kompletna dokumentacja ,i tu unas powiedza co jeszcze brakuje powodzenia
    • Gość: emeryt Re: Tarnobrzeski ZUS IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 19:50
      Jestem na bieżąco, czyli od wczoraj. Byłem po wyjaśnienia i jest tak. Wnioski składa się w Tbg, gdzie kompletuje się dane i wysyła do Mielca. Tam liczą wpinają decyzję do twojej teczki i wysyłają teczkę do Tbg a 2 egzemplarz do ciebie. Ja składam wniosek co kwartał i tak moja teczka krąży do Mielca i z powrotem. Kiedyś decyzja była p 2 tygodniach a teraz czasem trwa prawie miesiąc. Jak zadzwoniłem do Mielca po wyjaśnienia to mi zaproponowano bym do nich przyszedł to mi wyjaśnią. Niech żyje nam ZUS po reorganizacji. Numerki, telewizory, więcej urzędników na stanowiskach a sprawy załatwia się dłużej ale jest nowocześnie. Odgrażają się, że będzie jeszcze nowocześniej. Tu link: wyborcza.biz/Emerytura/1,124711,11572999,Koniec_z_papierologia__czyli_jak_ZUS_wchodzi_w_XXI.html
      • Gość: o Re: Tarnobrzeski ZUS IP: *.smsiarkowiec.pl 19.04.12, 23:19
        no i prawda, koniec z papierologią, bo papiery odsyłają do Mielca :)))))))))
        • Gość: Emeryt Re: Tarnobrzeski ZUS IP: 62.233.161.* 22.04.12, 22:52
          Tak tak prawda prawda pracuje tam moja corka i caly czas cos jest gadane o budowie wielkiego oddzialu w Rzeszowie obok dawnego Hotelu Rzeszow ma tam byc w tym roku zaczeta budowa ZUSu na pomieszczenie ludzi z St Woli, TBG, Mielca i Rzeszowa a u nas mabyc tylko biuro terenowe w ktorym zostanie max do 10 osob. Ciekaw jestem czyja to inicjatywa??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka