Gość: wasylica IP: 80.249.1.* 18.06.04, 10:27 Wczoraj w serwisach RMF FM zagościł Tarnobrzeg- sprawa bezrobocia, fontanny itp. Wreszcie ktoś wziął się za tą bandę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zeo Re: RMF i fontanna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 11:17 dodaję linka do źródła www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?id=70039&loc=2 Mi osobiście fontanna bardzo się podoba! Ta ruina co stała w środku miasta przed Urzedem to był obciach dla wszystkich, dobrze że coś się zmieniło. Podobnie jestem zadowolony z nowych chodników i parkingów z kostki. Odpowiedz Link Zgłoś
madaszka1 Re: RMF i fontanna. 18.06.04, 11:36 Koszt budowy 274 tys. zł, a ile kosztuje roczne utrzymanie tej wspaniałości, biorąc zwłaszca pod uwagę, że conajmniej dwa razy w tygodniu ktoś przy tym "grzebie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruzin Re: RMF i fontanna. IP: 80.249.1.* 18.06.04, 13:20 Dlaczego aż274 tys - takie małe akwarium? Czy był przetarg? Ktoś to musi wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biker Re: RMF i fontanna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 18:23 fakt, drogo !!! ale jest tam przyjemnie, zobaczcie ilu ludzi przebywa nad fontanną z dziećmi, myślę, że mieszkańcy są zadowoleni, tak jak ja ktoś powinien beknąć za rozstrzygnięcie tego przetargu, takie cudo można zrobić taniej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalalala Re: RMF i fontanna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 23:05 przetarg przeciez byl normalny i wygral najtanszy, wezcie pod uwage tez ze teren wokol fontanny byl podnoszony, ile kostki na to poszlo i te plyty zeby bylo na czyn usiasc, instalacja do fontanny, wykonczenie dodac do wszystkiego robocizne to jest kupa szmalu. a jesli chodzi o to, że ktoś się tym zajmuje to bodajże panowie z OSiR-u w ramach etatu czyli koszt utrzymania moze nie jest tak wysoki. no chyba że prąd - przecieć caly czas to działa :) Zresztą jak by nie bylo zawsze ktoś musi oberwać, bo może dało by się taniej. Wiem, że są rózne historie z urzędnikami ale czy trzeba każdego kto coś robi od razu obrzucać błotem? Nie to żebym kogoś bronił, ale praca urzędnika jest bardzo konfliktowa i jakby nie zrobił to zawsze ktoś przyjdzie kogoś zbesztać, zmieszać z błotem i wydrzeć się na kogoś. tzw. ryzyko zawodowe :) nigdy wszystkich się nie zaspokoi. Może najlepiej żeby urzędas nic nie robił??? Osobiście fontanna mi się podoba, widać, że brakowało takiego miejsca. Przynajmniej jest gdzie przysiąść z dzieciakiem. Nie ma nic za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: RMF i fontanna. IP: *.fo.unt.edu.ar / 200.45.169.* 19.06.04, 13:51 ja uważam że to jest najpiękniejsze miejsce w mieście, do tego te parkingi te drzewka, chodniczki, murki to wszystko to "fontanna" a raczej "koszt fontanny"/ gdy przypominam sobie to zadupie w tamtym rejonie a teraz ... ehhh szkoda gadać , opłacało się !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruzin Re: RMF i fontanna. IP: 80.249.1.* 21.06.04, 10:42 Taka ,taki jesteś pewien, że się opłacało. Można to wyliczyć- koszt materiałów, robocizna itp. Niechce mi się wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzecznik Re: RMF i fontanna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 11:27 Kwota o której mówiono w RMF dotyczy całej przebudowy pl. dr. Surowieckiego i przyległych ulic. Za nią wybudowano i fontannę i miejsca parkingowe oraz zatokę przy ul. Sokolej, parkingi przy ul Mickiewicza, tudzież wybrukowano parking pod UM. RMF - jako najszybsze w RP radio sprzedało info sprzed 9 m-cy, lecz żyby było słuchane, to rzuciło tak astronomiczną kwotą. Sama fontanna - cóż kosztowała niemało, ale pamiętacie, trzeba było "wyrąbać" starą, w której np. nie było zamknietego obiegu wody i to, co się wylewało, szło bezpowrotnie w kanalizację. A przy okazji, cieszę się, że fontanna i centrum miasta się podobają. Pozdrawaiam. J. Michalik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm.. Re: RMF i fontanna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 18:23 cieszę się, że fontanna i centrum miasta się > podobają. Pozdrawaiam. J. Michalik cieszę się, że się cieszysz drogi J. Michaliku tylko w tym przypadku Cię popieram ale jak pierdnie z rurek niezdatną wodą to jedź chłopie z ojcem naszgo miasta na wakacje bo teraz ludziska to się wk...wią i Was zjedzą, niezdatnej wody długo kamuflować nie będziecie, wszystko wyjdzie na jaw gdy braknie papieru toaletowego w sklepach, sraczki nie powstrzymacie :]] pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruzin Re: RMF i fontanna. IP: 80.249.1.* 21.06.04, 19:03 Święte słowa hmm.. Może wreszcie dojdzie do skutku referendum.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: RMF i fontanna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 19:51 a ja mam czystą wodę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peep Re: RMF i fontanna. IP: 80.249.1.* 21.06.04, 20:34 Szkoda, że nie ma cenzury. Prawda panie rzeczniku - RMF- morda w kubeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akatbg Re: RMF i fontanna. IP: *.autocom.pl 23.06.04, 23:23 Mam wrażenie że niektórzy na forum żywcem szukają sensacji. Miejsce jest znakomite i robi wrażenie. Wreszcie jest to okolica miasta, której nie trzeba się wstydzić. Popatrzcie też na inwestycję pt. basen na Niepodległosći. Gdyby miasto pożałowało środków tam też byłby innny standard. Wszystko można zrobić taniej ale nie zawsze to znaczy tak samo ładnie. Ze swej strony popieram działania włodarzy miasta, które podnoszą standard miasta. Teraz czekam na OGRODY Dzikowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: RMF i fontanna. IP: *.internet249.sistbg.net 24.06.04, 13:12 Fontanna jak dla mnie spoko, fajne miejsce. Tylko po co ta kamera tak blisko i Straż miejska, nawet nie można kultóralnie jednego piwka sie tam napić, bo zaraz sie doczepią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peep Re: RMF i fontanna. IP: 80.249.1.* 24.06.04, 19:27 Ciekawe czy hr. Tarnowski wpuści cię na te OGRODY.... Nie podniecaj się tak basenem - już jest w codrugiej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rollo Re: RMF i fontanna. IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:13 nie rozumiem po co ten pomnik? fakt tarnowski wyłożył na szpital i inne tam rzeczy ale to wszystko za pracę chłopów od rana do nocy. tysiące ludzi na to pracowało. pracowali cały dzień w polu za pół worka ziemniaków. A teraz pomnik, bo wyłóżył małą część swojej fortuny na miasto, a to wszystko kosztem ludzi poprostu ich wyzyskiwał. To Tarnobrzeżanie doszli do tego, on tylko wyznaczył gdzie i kiedy. Śmiać mie się chce jak ktoś mówi, że On to ufundował. Ufundował tylko i wyłącznie kosztem ludzi. Dzisiejsi "źli" prywaciaze nie umywają się do niego pod względem wyzysku. I po co takiemu jeszcze pomnik? Odpowiedz Link Zgłoś
cerkom Re: RMF i fontanna. 25.06.04, 12:30 fontanna jest spoko,i to raczej powód do radości że ktośtroszczy się o nasze miasto by było atrakcyjne zarówno dla mieszkańców jak i dal turystów.Zobaczcie gdzie jeszcze tak jest?U nas jest na co popatrzeć,a gdyby chcieć oszczędzać to byłoby jak np.w Ostrowcu ,gdzie nawet rynek jest jest brudny,zakurzony,i nic tam nie ma do oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peep Re: RMF i fontanna. IP: 80.249.1.* 25.06.04, 19:23 Rozpacz mnie ogarnia na to co napisał rollo. On nigdy nie zrozumie , że gdyby nie takie rody jak Tarnowscy to dzisiaj pisałby najwyżej cyrylicą.Przykre jest to, że pomnik wielkiego patrioty odsłaniał obecny włodarz miasta, który z tymi wartościami niema nic wspólnego. A termin np mała ojczyzna to brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuuhehehe Re: RMF i fontanna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 19:26 a kto miał odsłaniać , może Ty :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurwiony Re: RMF i fontanna. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 29.06.04, 23:27 Głąbie jeden. Ten facet na pomniku miał 23 lata jak zginął w Powstaniu Styczniowym. Nie miał nic wspólnego ze szpitalem i tym wszystkim o czym piszesz nieuku!!!! Zanim zabierzesz głos na jakimkolwiek forum to książkę jakąś przecztaj może. To fatalne, że takie dupki mogą pisać co im sperma na mózg wywali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: RMF i fontanna. IP: 80.53.179.* 25.06.04, 22:40 Ile kosztowała tyle kosztowała napewno wygląda lepiej.Ale teraz można gdzie pójść,usiąść,odpocząć,z relaksować się,ochłodzić ,nawet" napić się tego upragnionego piwka" no i oczywiście wylać się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj Re: RMF i fontanna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 22:46 wylać to się zawsze można było, ale chyba teraz troche trudniej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne oczywiście Re: RMF i fontanna. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 26.06.04, 22:11 270 pewnie że dużo ale nie za dużo jak dla tych śmieci władających tym nędznym miastem ciekaw jestem ile naprawde zaplacili za fontanne a za ile teraz pija psie psy nędzne chuje dawać psy skate park rozjebaliście dzieciakom ostatnią miejscówkę gdzie można było sobie pojeździć, władze miasta i ich zainteresowanie tarnobrzeska młodzieżą jest tak ogromne że tylko pozazdrościć! płaćcie podatki a tarnobrzeskie władze wychujają was z klasą jak zawsze pierdolić to gówniane miasto i tego fałszywego prezydenta! podoba sie fontanna systemowe psy? to fajnie przy 20 procentowym bezrobociu bez pracy i perspektyw zawsze będziecie sie mogli przejść na waszą wspaniałą fontannę i sie wypłakać przednią i bogiem zastanawiając sie przy tym czemu w tym mieście jest tak chujowo… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: RMF i fontanna. IP: 212.244.136.* 01.07.04, 01:28 Straszne jak tępe głąby potrafią się wypowiedzieć. Z twoim poziomem inteligencji, pracy napewno nie dostaniesz buraku. Weź sobie lepiej obuch i się walnij w łeb. Tak na wszelki wypadek dwa razy. Ty byś najlepiej urządził to miasto buraku. Musisz jeszcze długo zdobywać jakiekolwiek wykształcenie, bo nic sobą nie reprezentujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cerkom Re: RMF i fontanna. IP: *.ozarow.net / *.ozarow.net 01.07.04, 20:11 Tanobrzeg nie jest taki zły zawsze tak uważalem i uważam i będę go bronić bo to jedno z najładniejszych miast jaki widziałem no i stąd pochodzę.NIe ma gdzie jeżdzic na rolkach,a ulica Wiślna ,i wiele innych.Człowieku jedź do ostrowca zobacz jak można urządzić miasto podobnej wielkości , pomieszkaj z miesiąc ,przyjedź i ci przejdź-odmienią ci się poglądy.Prca sama nie zapuka do drzwi -trzeba je szukać w gazetach ,w interencie cały czas i zdobywać wykrztałcenie i kulturę osobistą,a nie tylko bawić się całymi dniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bierdolnique Re: RMF i fontanna. IP: *.ozarow.net / *.ozarow.net 18.07.04, 12:26 Ach,jaka ta fontanna jest piękna!!!Tryska żródlaną wodą ,pachnącą naturą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zetka Re: RMF i fontanna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 01:13 Rzadko w RMF-ie o nas gadają to i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś