12.05.12, 09:06
Marszalek Sejmu nie wpuszcza na obrady przedstawicieli Solidarnosci a cham Niesiolowski mowi do kobiety-Von stad!.Oto Polska POmylonych zbawcow narodu..
vod.gazetapolska.pl/1680-furia-niesiolowskiego-szokujace-niesiolowski-atakuje-ewe-stankiewicz
Obserwuj wątek
    • Gość: Ika Można było kibolami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 10:00
      Lechosiu wyrastasz na "Wodza".Zapewne temperatura zrobiła duże spustoszenie w Twojej nieco przyciasnej główce jak na tak szerokie "myslenie" od którego Ciebie tak notorycznie boli głowa.
      Czyli chcesz myśleć ale organizm nie pozwala,zapewne jesteś przystosowany do podlejszych prac nie wymagających skupienia i myślenia.

A to co opisujesz to zwykła pacałycha.Chłopcy mający wolne czyli trwale bezrobotni obecnie skupieni w organizacji związkowej zwanej Solidarność na imprezie wyjazdowej pokazują ,że istnieją.Przecież na taką imprezę nie można wysłać kiboli czyli zbrojnej gwardii o znacznie radykalniejszych metodach perswazji.
      A tak to chłopcy poudają,że są robotnikami i walczą o prawa robotników.Pokażcie mi działacza związkowego,który zhańbił się pracą.Dostana parę groszy związkowych pieniędzy na małą imprezkę i będą szczęśliwi ,że dalej żyją na koszt społeczeństwa.
      A po zmianie przepisów niestety trzeba będzie tyrać i to mocno tyrać.Widzicie tyrającego działacza związkowego. Będziemy mieli możliwość zobaczyć.

• Gość: Tarzan Re: Von stad! IP: *.flash-net.pl 12.05.12, 13:06
      >Oto Polska POmylonych zbawcow narodu..

To nie żaden obraz Polski, ani nawet rządu, to chamstwo konkretnego człowieka.

Takie "von stąd", czy "spieprzaj dziadu" świadczy jedynie o tym, że i ludziom "na stołkach" brakuje kultury...
      • Gość: jako Re: spieprzaj dziadu IP: 212.244.108.* 15.05.12, 10:18
        a tej świetojebliwej pani od mgły to nic się tak z muskiem nie pomyliło? głosowali jak głosowali dobrze czy źle nie istotne ale blokować wyjście ludziom z pracy, oraz wpychanie kamery do pyska to ok? i tak się dziwię że tylko tak zareagował. ode mnie by w ryj dostała jak nie rozumie co się do niej mówi.
        ale z drugiej strony jak się nie ma rosumku tylko dwie nitki trzymające dwie półkule... to co tu wymagać...
        Niesiołowski wie co robi też chce być pochowany na wawelu. jeden jak powiedział "spieprzaj dziadu" to pochowali go na wawelu. a ciekawe gdzie pochowają Niesiołowskiego? też na wawelu?
    • Gość: @ Re: Von stad! IP: *.play-internet.pl 12.05.12, 13:40
      A to takie wzruszenie lechosława!- małpie przypomniało się o wodzu!!
      marucha.wordpress.com/2010/07/01/kim-sa-kaczynscy/
      Wydaje mi się iż każdy ma sobie coś do zarzucenia !!
      • Gość: eon Re: Von stad! IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.12, 15:49
        a w usiech murzynów bardzo bijo
        niedzisiejszy.nowyekran.pl/post/57167,w-ameryce-znow-bija-murzynow
    • Gość: prl Re: Von stad! IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.12, 18:54
      Wczoraj ok. godz. 17.00 udałem się pod Sejm razem z przyjaciółmi… byliśmy przygotowani na kilkudniową okupację… Przybywało coraz więcej ludzi… Zdrajcy zostali osaczeni w Sejmie przez Polski Naród… Można było ich szybko wyłapać…

Widziałem zdeterminowanych ludzi przykutych łańcuchami do barierek, którymi otoczono cały budynek… mocno zdenerwowanych gotowych na wszystko… Niektórzy tak stali od rana w tym upale… Nie widziałem, aby podawano im chociażby wodę, nie wspominając o jakimś posiłku, a niektórzy byli na nogach nawet od 1 godz. w nocy…

Tego akuratnie zajścia z Niesiogebelsem nie widziałem, ale widziałem innego sportowca… powiedziano mi, że Wujec się nazywa, który pobił rekord w nowej dziedzinie sportu… Skok wzwyż przez płotki… Widocznie chciał naśladować Bolka…

Jak widać Niesiogebels został skutecznie zatrzymany… a już zdrajcę ciągnęło na majówkę… Powąchał woli Narodu, teraz wie co go może spotkać... Widać, że się przestraszył, mało co się nie zesrał ze strachu… zdrajca jeden...

Wczoraj wszyscy zdrajcy byli na wyciągnięcie ręki… Dziś byłoby już po sprawie, gdyby nie tchórzostwo DUDY…

Faszystowski reżim podjął decyzję o pacyfikacji protestu, za przykładem zbrodniarzy komunistycznych… Duda się wystraszył… Tymczasem policja mogła się przyłączyć do protestujących… W odwodzie był cały Region Śląsko- Dąbrowski….

Zatem… kto to to jest ów Duda?… Gdy pod bramą główną ustawili się policjanci uzbrojeni po zęby w tarcze i inne akcesoria… w tym momencie Duda nakazał rozejście się tłumacząc, że nie będzie się bił z policją… Dokładnie tak samo postąpił poprzednio... Duda to kret oszukujący "doły" solidarności… Tylko czekam, aż go wywiozą na taczkach… Po godz. 18-ej koniec… stwierdził Duda… Do domu… To jest tylko przejściowa ustawa… Za trzy lata "My" ją zmienimy…

Spektakl świetnie wyreżyserowany… brawo Panie Duda!… Kiedyś robotnicy byli aktywni, wielu przypłaciło to życiem, ale to była obrona honoru!!!... A wczoraj?... Co to było… Kpina z ludzi pracy... Żart z narodu polskiego!!!...

Popatrzcie!... oni się sami przywiązali… A przecież nikt nie chciał do 18-ej wychodzić z sejmu…

Cała Europa może się śmiać…jak łatwo sterować baranami… Burza w nocniku innymi słowy...

Ten człowiek robi wszystko, aby spuścić powietrze z narodu… Sytuacja jest napięta, a on ma za zadanie ograniczać gniew ludu..

Zdjęli Śniadka wzięli "swego"!...

Pozdrawiam myślących!
      • lechowski51 Re: Von stad! 12.05.12, 22:48
        Trudno rozmawiac z kims kto nie rozroznia chama ktorego rzadzaca partia deleguje na v-ce marszalka Sejmu obrazajacego dziennikarza od reakcji na chamstwo ulicznego żula obrazajacego niewinnego czlowieka.Podobna kanalia funkcjonowala w ramach rzadzacej PO a dzisiaj jest gwiazda polskiego lewactwa i jej mediow os WSI-24 po Wprostweeka.Macie lajdacy to co tak troskliwie pielegnowaliscie!
        kwejk.pl/obrazek/1151193
        • Gość: Tarzan Re: Von stad! IP: *.flash-net.pl 12.05.12, 23:19
          Najpierw gwoli ścisłości, tamto było reakcja dżentelmena na pijanego chama z ulicy, "czerwona małpa" to reakcja na zachowanie pewnie taniej dziwki?
          W polityce chamstwa jest dość, po każdej stronie. nie ma sensu usprawiedliwiać jednych, a ganić innych. Chamstwo trzeba potępiać, bez względu z której strony się pojawia.

A po drugie:

>Macie lajdacy to co tak troskliwie pielegnowaliscie!

Teraz obrażasz mnie nazywając łajdakiem ty komunistyczny chamie?
          Jeszcze nie rozumiesz, że albo poskromisz to swoje wyssane z mlekiem matki-zdrajczyni chamstwo albo nie uda ci się kanalio ubecka napisać choćby jednego postu w spokoju?

Nie potrafisz zdobyć się na odrobinę kultury w rozmowie?

Nie potrafisz zapomnieć czasów, gdy przesłuchując w piwnicy komitetu strajkujących mogłeś ich tłuc i obrażać, ty komunistyczny sukinsynu?

Nie widzisz ty esbecka kanalio, że dostajesz co rusz kolejna szansę na resocjalizację i udział w rozmowie?

Masz czego chcesz sadysto, zdrajco narodu. Zaczynałeś pewnie jeszcze szcząc w gacie, gdy kablowałeś na swoich kolegów w szkole, płakałeś szczerze jedynie raz w życiu, nie gdy chowałeś do grobu swoich rodziców przy dźwiękach międzynarodówki,a gdy zdechł Stalin, ty komunistyczna gnido.

Chcesz więcej? Dostaniesz.

Aż się nauczysz, by tych słów używać w stosunku do bachorów, które spłodziłeś z komunistycznymi dziwkami z ZSMP, a nie do mnie chamidło komunistyczne.

Chamem jesteś, więc po chamsku będę ci pisać ... aż się kultury nauczysz albo znikniesz.

Idź do barłogu wspominać jak to przyjemnie było lać pałkami strajkujących, przesłuchiwać po nocach w piwnicy komitetu, jak to ci przyjemnie było patrzeć na płaczące żony tych wywożonych i maltretowanych przez ciebie i twoich pobratymców z UB.

• Gość: jako Re: Von stad! IP: 212.244.108.* 15.05.12, 10:24
        prl. tak na marginesie przestać ćpać albo zmień dostawcę. w Rzeszowie są świetni lekarze. jest szansa abyś lepiej się poczuł. na wyzdrowienie jest za późno. szkoda. ale może kolana wyleczysz? myślę że na to nie jest za późno.
    • Gość: @ Re: Von stad! IP: *.play-internet.pl 12.05.12, 23:03
      Fakt trudno rozmawiać jak ktoś mowi spieprzaj dziadu i wiele innych epitetów ceniących sobie warsztaty zbrodni na tragedii smoleńskiej oraz dojście do wladzy po trupach-ceni się tylko jakość swoich poglądów i nie widzi nic poza tym!
    • Gość: anka Re: Von stad! IP: *.play-internet.pl 12.05.12, 23:14
      Chciałem rządzić, już gdy miałem 12 lat. Premierem zamierzałem zostać mając lat 34, a skończyć rząd, mając lat 91. To byłby rok 2040. To jeszcze strasznie dużo czasu. ale do tego czasu myślę że mogę zmienić Polskę w swoją sprawę i postawić na swoim łagodnie mówiąc przejąć władzę bo to mi odpowiada !!...
      Źródło: Wywiad dla Wprost, 15 stycznia 2007
      Z wypowiedzi ex premiera Jaroslawa!
    • Gość: Młody A modlitwa to pryszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 09:45
      Najważniejsze jest to,że nowa ustawa emerytalna zmusi wszelkich nierobów w naszym kraju do pracy i to wydajnej.Nie żeby dostać emeryturę lecz by do tej emerytury doczekać w aktywnej pracy.I sprawdzi się głoszona prawda oczywista"módl się i pracój"
      • Gość: Tarzan Re: A modlitwa to pryszcz IP: *.flash-net.pl 13.05.12, 09:59
        > Najważniejsze jest to,że nowa ustawa emerytalna zmusi wszelkich nierobów w nasz
        > ym kraju do pracy i to wydajnej.

Zmusi nierobów do pracy, bo o kilka lat dłużej będą musieli czekać na emeryturę? ;)

> Nie żeby dostać emeryturę lecz by do tej emerytury doczekać w aktywnej pracy.

Czyli przez ponad 30 lat ten "nierób" będzie bumelował, ale, gdy musi pracować 40, to już zmuszony będzie do aktywności?
        Czy argumentem tych, co optują za wydłużeniem wieku emerytalnego jest aktywizacja zawodowa, czy kierują nimi względy finansowe, bo wierzą (tu kolejna wątpliwość), że brak konieczności wypłacania emerytur wcześniej "zaoszczędzi" trochę pieniędzy? ;)

Powiem szczerze, że tak naprawdę nie jestem pewien, czy piszesz poważnie, czy ironizujesz ... ;)
      • lechowski51 Re: A modlitwa to pryszcz 13.05.12, 10:02
        Niestety nowa ustawa emerytalna nie zmusza idiotow do myslenia a lewackich chamow do przestrzegania kanonow kulturalnego zachowania sie.Lewacki cham zawsze bedzie sie niezdrowo podniecal a to wpychajac polska flage w gowno a to widzac krzyz na scianie publicznego urzedu,badz tez transparent Bog-Honor i Ojczyzna.
        • Gość: Tarzan Re: A modlitwa to pryszcz IP: *.flash-net.pl 13.05.12, 10:11
          > Niestety nowa ustawa emerytalna nie zmusza idiotow do myslenia a lewackich cham
          > ow do przestrzegania kanonow kulturalnego zachowania sie.Lewacki cham zawsze be
          > dzie sie niezdrowo podniecal a to wpychajac polska flage w gowno a to widzac kr
          > zyz na scianie publicznego urzedu,badz tez transparent Bog-Honor i Ojczyzna.

A w jaki sposób ustawa emerytalna ma zmuszać pseudo-artystów do nie tworzenia swoich ... "instalacji"?

Co ma ustawa emerytalna do kwestii rozumienia w taki, czy inny sposób rozdziału państwa i kościoła?

Co ma rozwiązanie problemu finansowania emerytur do kultury rozmowy?

Pewnie nawet ty sam tego nie potrafisz wyjaśnić ...
          • lechowski51 Re: A modlitwa to pryszcz 13.05.12, 10:29
            O peowskim chamie Ziemkiewicza na niedziele;

Mieć pretensje do Niesiołowskiego, że jest, mówiąc najdelikatniej, emocjonalnie niestabilny, i że od czasu gdy go Kaczyński publicznie upokorzył przy układaniu list wyborczych porusza nim już tylko ślepa, psychopatyczna nienawiść? Trzeba mieć pretensję do tego, który w swym cynizmie posunął się do wykorzystania psychicznych zaburzeń zasłużonego kombatanta, który go obdarował znacznie przerastającymi jego możliwości intelektualne stanowiskami i używa do plucia na swoich przeciwników. Ale co ma taki zrobić, kiedy przetrwonił już wszystko, co było do przetrwonienia?
            wpolityce.pl/wydarzenia/28449-ziemkiewicz-trzeba-miec-pretensje-do-tego-ktory-w-swym-cynizmie-posunal-sie-do-wykorzystania-psychicznych-zaburzen-zasluzonego-kombatanta
            • lechowski51 Re: A modlitwa to pryszcz 13.05.12, 10:41
              Oto dlaczego Niesiolowski i spolka w swoim strachu przed Polakami bija piesciami kobiety a wasalskie media klamia i uciekaja szukajac schronienia u swoich czyli w Kancelarii Sejmu.
              www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kUkQqYtfpP8#!
              • Gość: prl Re: A modlitwa to pryszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 12:02
                Na filmie wyraźnie widać, ze Niesiołowski nie tylko pobił ale jeszcze dwa razy brutalnie zgwałcił naszą ukochaną Ewę Stankiewicz.
    • lechowski53 Re: Von stad! 14.05.12, 13:29
      lechowski51 napisał:

> Marszalek Sejmu nie wpuszcza na obrady przedstawicieli Solidarnosci a cham Nies
      > iolowski mowi do kobiety-Von stad!.Oto Polska POmylonych zbawcow narodu..

Mój zacny Starszy Bracie. Proszę Cię jako człeka światłego i bywałego o pomoc w znalezieniu jakowegoś translatora elektronicznego tłumaczącego z "niesiołowszczyzny" na "dialekt kaczystowski" . Nie wiem bowiem, czy niesiołowiecki zwrot "won stąd" tłumaczyć należy na kaczystwoski jako "spieprzaj dziadu" czy też może jest to idiom w rodzaju "małpy w czerwonym" . Z góry dziękuję za pomoc.
      • Gość: Tarzan Re: Von stad! IP: *.flash-net.pl 14.05.12, 15:24
        Gdy przeciwnik PiS-u w sposób - nie ma co ukrywać chamski - traktuje "dziennikarkę" - hańba.
        Gdy np. pielgrzymi tak samo traktują inną dziennikarkę - cisza lub usprawiedliwianie.

Gdy przeciwnik PiS-u się zdenerwuje na prowokację - hańba.
        Gdy PiS-owski dostojnik każe spieprzać, to tylko obrona przed chamem...no bo to był cham przecież.

Gdy wariat morduje pracownika biura PiS-u - hańba i wina "języka pogardy" PO, który nakręca morderstwa.
        Gdy zwolennicy PiS-u oferują 100 tys. za ryj Palikota - koniecznie martwy,to już walka o Polskę, a nie język nienawiści.

itd. itp.

Przykłady można mnożyć, ale gdy ktoś rzuci stwierdzenie, że polityka jest brudna ... po każdej stronie, to zaraz jest opluwany, zmuszany do określania co jest dobrem,a co złem, co czarne, a co białe, bo to przecież jednoznaczne, nie ma mowy o relatywizmie...

Tylko co, gdy ktoś po ich stronie zrobi coś nagannego? Hmm, zazwyczaj przestaje to być naganne, a dorabia się do tego scenariusz biednego bojownika o Prawdziwą Polskę, który się jedynie broni.

To jest dopiero absurd ...

Wszystkim chamom trzeba powiedzieć won!

Jeśli się jednego przegania, a drugiego broni, to zaraz znajdzie się trzeci, który stwierdzi, że jednak tak można, czy nawet trzeba.

Tylko do tego potrzeba obiektywizmu, na który żądni krwi, pełni pogardy i nienawiści ludzie nie są w stanie się zdobyć.
        Im nie potrzeba wolnej Polski, szczęścia i pokoju, im nie potrzeba chrześcijańskiej miłości bliźniego i harmonijnego współżycia - im potrzebne jest poczucie misji i konspiracji, walki, krwi i ofiar.
        • Gość: ker Re: Von stad! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 15:30
          Niesiołowski to mistrz! Powiedział jednej małpie spieprzaj i od dwóch dni nikt nic nie mówi o emeryturach, smoleńsku czy madzi. Szacun.
          • Gość: kris Re: Von stad! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.05.12, 15:35
            Dziwi mnie, że prof. Niesiołowski dał się w tak prymitywny sposób sprowokować tej chorej z nienawiści kobiecie. Powinien przeprosić wyborców za to że ma tak słabe nerwy.
            • lechowski51 Re: Von stad! 14.05.12, 17:49
              Bronic chama zwanego profesorem moze tylko ktos kto stosuje podobne metody wobec kobiet.Gdzie Ty w tym zdarzeniu widzisz "chora z nienawisci kobiete"?!
              • lechowski51 Re: Von stad! 14.05.12, 17:57
                Kopacz tak mowi o chamie Niesiolowskim;
                Niesiołowski to legenda Solidarności (...) i kiedy słyszy od swoich kolegów niekoniecznie sympatyczne słowa, to jest tylko i wyłącznie człowiekiem, który ma prawo reagować emocjonalnie.
                fakty.interia.pl/polska/news/kopacz-nie-pochwalam-emocji-stefana-niesiolowskiego,1796029,3
                Funduje nagrode temu kto przypomni sobie "legendarne" zaslugi Niesiolowskiego dla Solidarnosci.
                • Gość: nikita Re: Von stad! ...schnell, schnell IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.05.12, 19:54
                  No dobrze, rodzi sie zatem pytanie; czy polskie, podlane katolickim sosem chamstwo to atrybut tego co na gorze a wiec u steru wladzy czy tez na dole . Ja mysle ze na dole. Przykladem oddolnych chamskich inicjatyw jest chocby kris. Przeciez to doly sposrod siebie wybieraja "gore" wiec skoro doly sa chamskie wiec naturalna koleja rzeczy chamstwo jest glowna cecha gory.

Wladzy puszczaja nerwy a zapoczatkowal ten spoleczny dialog slynny juz pensjonariusz wawelskich krypt. Pytanie zatem;co dalej, jak tez rozwijac sie bedzie ten sejmowy cyrk. A moze pobudowac stalowe klatki i kazdego posla trzymac oddzielnie w takiej wlasnie klatce z dyzurnym pielegniarzem dzierzacym koncowke weza z zimna woda pod wysokim cisnieniem.
                  A moze utajnic obrady sejmu. Musicie to przemyslec. A teraz w imieniu sejmu nalezy odspiewac bogurodzice: piesn co to laczy i pokrzepia. Jak dom wariatow to bez reszty.
                  • Gość: ker Re: Von stad! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 20:40

@nikita nie przemeczaj swojej zasuszonej mozgownicy.
                    • Gość: nikita Re: Von stad! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.05.12, 21:26
                      ker - mianuje cie nadwornym durniem co to nie wytrzymal i musial pkazac nikicie ze jednak jest durniem. Gratulacje. Kto nastepny, nie sprawcie mi zawodu.
                      • lechowski51 Re: Von stad! 14.05.12, 21:34
                        Sa jednak nikita na tym forum kretyni ktorzy czytaja czasem Twoje idiotyzmy..
                        Wracam do tematu.O chamie Niesiolowskim ciekawy artykul w Rzepie;
                        Lans Niesiołowskiego
                        Piotr Gursztyn

Historia scysji między Stefanem Niesiołowskim a Ewą Stankiewicz jest kolejnym przykładem, jak automatycznie dzieli się w Polsce opinia publiczna. Wielu - na szczęście nie wszystkich - mobilizuje hasło „biją naszego". Tymczasem Ewa Stankiewicz, podchodząc z kamerą do polityka PO, postępowała zgodnie z obowiązującym w Sejmie standardem.

Kamera - prowokatorka

Wyjdźmy od jedynego w tym momencie źródła - nagrania rozmowy. - Panie pośle, przepraszam - zaczyna reportażystka. - A skąd pani jest? - pyta spokojnie Niesiołowski. - Ewa Stankiewicz, nie chcieli pana wypuścić z Sejmu? - ciągnie dziennikarka. - Nie, ja nie chcę z panią rozmawiać - przerywa jej, ciągle spokojnie, Niesiołowski.

Stankiewicz dopytuje czemu, a były wicemarszałek zaczyna się coraz bardziej nakręcać. Wtedy dopiero zaczyna się awantura.

Nic nie wskazuje na to, że początek nagrania został jakoś zmanipulowany. Spokojny początek rozmowy wskazuje, że wcześniej Niesiołowski nie był zaczepiany przez Stankiewicz. Tu więc można zresztą postawić pytanie: jak kamera mogła prowokować polityka, który od ponad 20 lat zasiada w parlamencie? Tym bardziej że akcja - to ważny szczegół - rozgrywa się przy wejściu do tzw. Nowego Domu Poselskiego. Czyli w miejscu, gdzie dziennikarze dość często łapią swoich rozmówców. Można stamtąd w sekundę uciec przed reporterami do hotelu sejmowego.

Wielu obrońców Stefana Niesiołowskiego podnosi argument, że poseł miał prawo nie chcieć być filmowanym. Przy drzwiach do Sejmu? Do tej pory nikt takich pretensji nie zgłaszał.

Autor tego tekstu przepracował ponad pięć lat jako reporter czterech stacji telewizyjnych i nigdy nie słyszał wcześniej o zasadzie, aby nie filmować posłów przy drzwiach parlamentu. Gdyby taka norma obowiązywała, tłumy obrońców znalazłaby na pewno niedysponowana w Sejmie Elżbieta Kruk z PiS (a ich nie znalazła) czy kilka kadencji wcześniej nieszczęsny poseł Witold Firak z SLD (też nikt go nie bronił, choć złapano go w jego własnym pokoju w hotelu poselskim).

Widzimy zresztą co jakiś czas polityków „uciekających" przed kamerami i tabun dziennikarzy biegnących za nimi i wykrzykujących: „panie pośle, panie pośle (premierze, prezesie etc.)".

Prywatność w Sejmie

Tymczasem w tym przypadku pojawiły się głosy o prawie polityka do prywatności w Sejmie - wspomniał o tym m.in. Seweryn Blumsztajn, występując w TVN 24. Można mu odpowiedzieć pytaniem: czy wszystkie zdjęcia „Gazety Wyborczej ukazywały twarze polityków, którzy wcześniej wyrazili zgodę na fotografowanie? Oczywiście, że nie, bo byłoby to absurdem. Jednak autorzy wielu argumentów stosowanych w obronie Niesiołowskiego wychodzą z założenia, że widzowie i czytelnicy mają słabą pamięć.

Argumenty obrażające inteligencję odbiorców zastosowali także politycy PO broniący swojego kolegi. Poseł Paweł Suski w rozmowie z „Rz" domaga się kary dla Stankiewicz, bo był... po pracy: „nie miał garnituru, wybierał się na pociąg". Podobnie twierdzi szef Klubu PO Rafał Grupiński. - Poseł ma prawo, by nie filmowano go po pracy - powiedział. Ale czy także na terenie Sejmu? Gdyby ta interpretacja miała obowiązywać, na łamach pism takich jak „Super Express" czy „Fakt", choć nie tylko tam, powinniśmy widzieć wyłącznie białe plamy. Większość mediów wykorzystuje okazję, aby sfilmować lub sfotografować znanego polityka wtedy, gdy nadarzy się okazja. A każdy polityk pręży się wtedy, aby dobrze wypaść.

Zauważmy jeszcze jedną rzecz. Mówimy o osobie publicznej. A telewizje potrafią być brutalne nawet wobec osób zupełnie nieznanych. Taka jest np. natura programów interwencyjnych - typu „Uwaga" TVN i „Interwencje" Polsatu. Tam normą są zdjęcia jakichś bad guys szarpiących się z kamerą. Dziennikarze z tych programów są dumni, gdy jakiemuś łobuzowi puszczą przed kamerą nerwy.

Sam pracowałem dla „Uwagi, więc pamiętam, że mocne zdjęcia były szczególnie chwalone i odpowiednio premiowane. I słusznie, bo wymagały od dziennikarza odporności psychicznej i odwagi, a stacji dawały tę korzyść, że były szczególnie atrakcyjne dla widzów.
                        Gdyby za tamtych lat ktoś przyjechał ze zdjęciami jak te z Niesiołowskim, stałby się bohaterem w swojej stacji. Ale to były inne czasy, choć ledwie dekadę temu.

Zaznaczmy też, że argument o poszanowaniu prywatności nie zezwala na stosowanie ukrytych kamer. Nie sądzę, aby Blumsztajn czy wspierający go Adam Szostkiewicz z „Polityki", byli zwolennikami jedynej alternatywy - a byłoby nią wyłączne oparcie mediów na oficjalnych informacjach płynących od rzeczników prasowych.

Komu wolno więcej

Niesiołowski mógł „zepsuć" zdjęcia Stankiewicz. Miał dwa sposoby powszechnie stosowane przez polityków. Metoda pierwsza to spokojna odmowa i ignorowanie kamery. Znani politycy są w Sejmie stale „ogrywani" przez kamery. Już tego nawet nie zauważają i traktują to jak powietrze.

Druga metoda polega na wygłoszeniu do mikrofonu kilku wyświechtanych komunałów. Gros polityków ma to przećwiczone do perfekcji. W efekcie Stankiewicz miałaby kilka nudnych „setek", z których da się wyemitować maksimum kilkanaście sekund wypowiedzi. Nie więcej, bo widzowie usnęliby.

Niesiołowski wybrał wariant najgorszy. Dlaczego? Ma pewnie w tym kalkulację, najwięksi dewoci Platformy będą go kochali jeszcze bardziej. Taki mamy klimat życia publicznego, gdzie nie obowiązują obiektywne kryteria oceny.

Przypomnijmy tu gromy, które zasłużenie spadły na Jarosława Kaczyńskiego za pytanie do Jakuba Sobieniowskiego, czy jest z „redakcji polskiej czy niemieckiej". Kaczyński może teraz tylko ubolewać, że nie odezwał się wtedy w jego obronie taki chór jak w przypadku byłego wicemarszałka.

Niesiołowski w odróżnieniu od Kaczyńskiego czuł się bezkarny. Oglądając film Stankiewicz, można odnieść wrażenie, że dałby się nagrać, gdyby to była „życzliwa" telewizja. Po to zresztą - tu odwołam się do własnego doświadczenia - politycy wystawiają się w eksponowanych miejscach Sejmu, aby nie przegapić okazji do kolejnego lansu.

PS. Warto też poruszyć argument obrońców Niesiołowskiego, że wolno mu więcej za zasługi z czasów PRL. To twierdzenie jest doskonałą wiadomością dla Antoniego Macierewicza. Czy w ten sposób współtwórca KOR (lub wręcz twórca, jak niektórzy twierdzą) również uzyskuje immunitet wobec wszelkiej krytyki?

Autor, publicysta „Rz", w przeszłości był reporterem sejmowym m.in. TV Puls, TVN, Polsatu oraz TV 4
                        • Gość: nikita Re: Von stad! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.05.12, 01:13
                          lechowski - jestes lasy na awantury jak cygan na dupe. Zawiodlem sie na tobie , mialem nadzieje ze
                          • mar1mar1 Re: Von stad! 15.05.12, 20:37
                            Oho, @nikitę pogonili od komputera i nie zdążył dokończyć :)
                            • Gość: kris Re: Von stad! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.05.12, 07:04
                              Musiał wrócić na zmywak.
    • e-ftalo Re: Von stad! 15.05.12, 01:11
      Nie bronię Niesiołowskiego,ale ta lista haków na niego ,włącznie z sądem o rzekomym naruszeniu nietykalności cielesnej,czyli odepchnięciu z drogi,to już totalne przegięcie.
      To nie ma sensu i jest oderwane od rzeczywistości.Nerwy czasem puszczają,ale nikt jej nie pobił ani nie zwyzywał ,więc dość robienia afery
      • Gość: Tarzan Re: Von stad! IP: *.flash-net.pl 15.05.12, 06:26
        Faktem jest, że Niesiołowski dał sie ponieść "emocjom" - cudzysłów, bo człowiek w tym zawodzie powinien potraktować zarówno blokady, jak i natręctwo dziennikarzy jak codzienne golenie.
        Niesiołowski łatwo dostaje gorączki i pozwala sobie na niewybredne, a czasem chamskie wypowiedzi. Można go cenić za prace naukową i dydaktyczną, można go cenić za opór przeciwko władzy ludowej, ale maniery jakie często prezentuje pozostawiają wiele do życzenia.

Naruszenie nietykalności cielesnej? Przesada, zobaczymy, czy pani Stankiewicz złoży pozew, jestem przekonany, że nie, bo jak sama powiedziała "nie jest pewna w jaki sposób do tego naruszenia doszło, być może popchnął, być może złapał za nadgarstki". Pewnie odepchnął kamerę i kamerzystę przy okazji.
        Oczywiście do żądnego procesu nie dojdzie, choć ten gó...arz Hofmann będzie prowokował, jak w programie Lisa, gdzie zachował się jak gó...arz, a i zastosował tę samą metodę, co pani Stankiewicz i wielu innych dziennikarzy tabloidowych lub zaangażowanych politycznie po którejś stronie.

Tak przy okazji - wielokrotnie czytałem tu o braku obiektywizmu mediów takich jak TVN choćby, wielokrotnie podkreślano, że trzeba walczyć o wolne media.
        Czy pani Stankiewicz jest tym wzorem obiektywizmu i niezależnego dziennikarstwa? ;)

Niesiołowski zachował się jak się zachował, bez względu na okoliczności. nie ma sensu próbować go usprawiedliwiać, ale jeśli oskarżyciele Niesiołowskiego będą usprawiedliwiać chamstwo tych po swojej stronie, to
        Faktycznie chamstwo nie będzie nieakceptowanym nietaktownym zachowaniem, a po prostu kolejną metodą politycznej debaty...
    • Gość: ja Re: Von stad! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 09:18
      Ty i tobie bodobni z fun clubu Radia ma ryja i tv trwam tak samo się odnosicie do tvn więc o co Ci chodzi baranku?
      • Gość: kaziuk66 Re: Von stad! IP: *.tktelekom.pl 15.05.12, 12:34
        wiadomosci.onet.pl/kraj/niemiecki-dziennikarz-o-niesiolowskim-to-szok,1,5130890,wiadomosc.html
        nasz damski bokser ma nawet swoje 5 sekund za Odra. Tam byłby skończony a u nas jest gwiazdą lewactwa
        • Gość: ker Re: Von stad! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 13:05
          Gratulacje @kaziuk66, że takie zaufanie pokładasz w niemieckich dziennikarzach. A co sądził dziennikarz niemiecki o braciach Kartoflach??? Też był zaszokowany?
          • Gość: jacek Re: Von stad! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.05.12, 14:01
            Ludzie pomyślcie. Facet zachowuje się jak dzik. Nienawiścią aż kipi. To fanatyk a nie polityk. Nie podobała mu się dziennikarka to mógł zaszyć się gdzieś w sejmie, Ona przecież była w pracy i tę pracę wykonywała jak najlepiej /pełny szacunek dla Jej reportaży/. Ale nie on musi być na afiszu. To jest z kłami jak wilkołak na pierwszych stronach gazet.
            • lechowski51 Re: Von stad! 15.05.12, 17:17
              Peowskim lemingom zniesmaczonym "prowokowaniem" tzw profesora przez "pisowka dziennikarke" chcialbym zadac taka oto lamiglowke?-Wyobrazacie sobie jaka bylaby jazda w WSI-24 i w michnikowej zalganej szmacie gdyby tak wobec dzeinnikarki zachowal sie Brudzinski lub Hofman z PiS-u?!
              • lechowski51 Re: Von stad! 15.05.12, 17:22
                Damski bokser nie tylko bije kobiety ale tez sypal w sledztwie;
                www.youtube.com/watch?v=4JWNy6GKkSA&feature=player_embedded
          • Gość: kaziuk66 Re: Von stad! IP: *.tktelekom.pl 15.05.12, 22:59
            Tu nie chodzi o to czy ja ich darze zaufaniem. Pokazuje tylko,ze w obrone polska dziennikarke bierze niemiecki dziennikarz a nie polski kolega z branzy np. Lis. No ale trzeba miec klase ,żeby to zrobic a nie strachac sie przed salonem politycznej poprawnosci
        • Gość: Bekalosz Re: Von stad! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.05.12, 20:17
          Kochani moi! Nie żal Wam czasu na dyskusję. Kiedyś panował dobry obyczaj i o Urbanie się nie mówiło. To samo powinno dotyczyć Panów, Niesiołowskiego, Palikota. Oni lubią być chamscy i być na ustach wielu. Milczenie na ich temat jest na pewno złotem. Pomyślcie!
    • Gość: Ja Re: Von stad! IP: *.play-internet.pl 15.05.12, 17:44
      Zabrzmiało prawie jak: Spieprzaj dziadu! ale to był wyższy poziom!
      • lechowski51 Re: Von stad! 15.05.12, 17:56
        Wiem!.Wiem!.Ty do zaczepiajacego Cie pijanego menela na ulicy mowisz-Niech Pan laskawie sie uspokoi i dajesz mu dwie dychy na flaszke.
        Cham Niesiolowski ulubieniec Salonu i postepowych mediow zachowal sie jak powyzej a tak zachowuje sie wobec dziennikarzy katol z ciemnogrodu;
        www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7Ne71zLcUzQ
        • Gość: kris Re: Von stad! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.05.12, 07:11
          "Małpa w czerwonym" też była pijanym menelem ?
          • lechowski51 Re: Von stad! 16.05.12, 20:11
            Malpa w czerwonym byla dziennikarka WSI-24.Co jeszcze wyciagniesz usprawiedliwiajac damskiego boksera i chama Niesiolowskiego?.Nie potrafisz rozroznic nieleganckiego zachowania od chamskiego?
            • Gość: Tarzan Re: Von stad! IP: *.flash-net.pl 17.05.12, 06:38
              > Malpa w czerwonym byla dziennikarka WSI-24.Co jeszcze wyciagniesz usprawiedliwi
              > ajac damskiego boksera i chama Niesiolowskiego?.Nie potrafisz rozroznic nielega
              > nckiego zachowania od chamskiego?

Nie no rozbraja mnie Twoja ewolucja, może zacytuję kilka Twoich postów na temat relatywizowania zła, kwestii dobro-zło, białe-czarne?

Chcesz ważyć i rozliczać czym jest chamstwo, a czym nieeleganckie zachowanie?

Nie brnij w to, było to zachowanie niegodne polityka, a w szczególności sprawującego funkcje państwowe. Wielu z nich się to zdarza.

Trzeba potępiać takie zachowania i krytykować, bo inaczej spowszednieją, co zresztą juz się dzieje.

Dziś - dla niektórych polityków - niemal każdy przeciwnik polityczny jest kanalią, zdrajcą i czym tam jeszcze.
              Jakich słów będą używać, gdy te już staną się pospolite?
              Taka dewaluacja słownika do niczego dobrego nie prowadzi.

• e-ftalo Re: Von stad! 16.05.12, 21:22
      lepiej pogadajcie o komentarzu Wałęsy,to dużo ciekawsze niż sprawa Niesiołowskiego
      • Gość: rea Re: Von stad! IP: *.toya.net.pl 16.05.12, 21:48
        Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia - tak jednym zdaniem można skomentować wypowiedź mędrca Wałęsy.
        • Gość: Tarzan Re: Von stad! IP: *.flash-net.pl 17.05.12, 06:45
          > Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia - tak jednym zdaniem można skomentow
          > ać wypowiedź mędrca Wałęsy.

Może jeszcze wiek i dość ciężka sytuacja Lecha ... żona mu bryka, pisze książkę, której tekstu nie daje mu do autoryzacji ...
    • Gość: @ Re: Von stad! IP: *.play-internet.pl 16.05.12, 21:57
      Ale was posrało -i o co się kłucicie oni tak was mają w dupie a wy się pompujecie ,czy to coś zmieni w mentalności polityków -myślicie że to czytają ?- a wy obrzucacie się błotem i inwektywami chociaż się nie znacie, bo inaczej było by gdyby jeden z drugim znał oponęta! -no sorki chyba że to lubicie !!! był chaos w polityce od dawna i będzie a tylko wy na tym tracicie a wiecie dla czego -? bo nic nie zmienicie tak było jest i będzie!!! obojętnie która partia rządzi!!
      • Gość: kaziuk66 Re: Von stad! IP: *.tktelekom.pl 16.05.12, 22:43
        O przepraszam .Jak PIS rzadziło podatki i inne daniny spadały dla odmiany teraz w ramach uszczęsliwiania nas przez cudotwórców z PO podatki poszły w góre a jak uwolnia lada moment ceny energii to bedzie płacz i zgrzytanie zebów zwłaszcza u wielbicieli słoneczka Peru. Wniosek. Nie jest obojetne kto rzadzi
        • Gość: Tarzan Re: Von stad! IP: *.flash-net.pl 17.05.12, 06:45
          > O przepraszam .Jak PIS rzadziło podatki i inne daniny spadały dla odmiany teraz
          > w ramach uszczęsliwiania nas przez cudotwórców z PO podatki poszły w góre a ja
          > k uwolnia lada moment ceny energii to bedzie płacz i zgrzytanie zebów zwłaszcza
          > u wielbicieli słoneczka Peru. Wniosek. Nie jest obojetne kto rzadzi

nie, żebym chciał negować wszystko, co się działo za PiS-u, czy być wyznawcą PO, ale to nie takie proste, by porównywać różne sytuacje.
          MOżna i tak:

www.wykop.pl/ramka/572783/pis-po-sld-porownanie-rzadow-wykresy-skonczyc-z-mitami/
          • lechowski51 Re: Von stad! 17.05.12, 18:03
            Ta analiza to chyba z strony PO?.Smiechu warte!.Sztywne wydatki w budzecie wprowadzone przez PiS spowodowaly dzisiejsze zadluzenie kraju.To sie nadaje do kabaretu a nie do powaznych rozwazan!
            • Gość: Tarzan Re: Von stad! IP: *.flash-net.pl 17.05.12, 18:15
              > Ta analiza to chyba z strony PO?.Smiechu warte!.Sztywne wydatki w budzecie wpro
              > wadzone przez PiS spowodowaly dzisiejsze zadluzenie kraju.To sie nadaje do kaba
              > retu a nie do powaznych rozwazan!

Bardzo możliwe, że nieprecyzyjna do analiza, kreatywna księgowość a la Rostowski, a może i śmiechu warta.

A jaką to bezstronną i obiektywną analizę i kiedy Ty przedstawiłeś kiedykolwiek na wsparcie swoich poważnych rozważań?

No? Kiedy przedstawiłeś jakąkolwiek analizę?

...

Będzie bez odbioru lub ewentualnie stek gnojówki z lewakiem na czele ... może nawet wsparty przez tych, co widzą, jakże mi etyki chrześcijańskiej brakuje ...

• Gość: nikita Re: Von stad! najlepsi u wladzy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.05.12, 19:26
                Od czasu jak istnieje ludzkosc istnieje i naciaganie faktow bo fakty w taki czy inny sposob oddzialuja na rzeczywistosc. I tak biedny mowi ze jest bogaty, garbaty ze tylko troche krzywy, itd.itd. Wspolczesna cywilizacja stosuje manipulacje w celu osiagniecia albo utrwalenia wladzy i choc w tym samym temacie propagandowe cyfrowe objawienia zmieniaja sie jak w kalejdoskopie to raz nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia a dwa ze zwykly smiertelnik nie sledzi tych zmian . Tarzan i lechowski na zmiane rzadaja od siebie dowodow na potwierdzenie swoich tez ale czy takie dowody istnieja ? czy maja oni do nich dostep ? jedno jest pewne, jak dlugo bedzie narastac drozyzna, zwiekszac sie bezrobocie i narastac dlugi tak dlugo jest pewne ze rzad jest do d//py i nalezy go wymienic. Ale,ale ..madry rzad ustanowil dla siebie takie prawa by go nie wyrzucic i nie zmienic, rzad za nic nie odpowiada bo nawet za jazde po pijaku mozna rzadowi skoczyc na kant ... a nawet jesli pojawi sie inny rzad to poprzedni, ten nieudaczny dalej bedzie bezpiecznie czekal na swoja kolej do kryta i sie doczeka bo na tym wlasnie polega demokracja, gdzie spoleczenstwo dostalo prawo do darcia ryja ..ile tylko chce i nic poz tym. I pomyslec ze to durnowate spoleczenstwo samo walczylo by byc bezwolnym parobkiem na uslugach rzadu to juz inna sprawa i temat na inna opowiesc.
                • Gość: kris Re: Von stad! najlepsi u wladzy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.05.12, 20:49
                  Wsiowy głupek Nikita napisał:
                  "Tarzan i lechowski na zmiane rzadaja"
                  do szkoły analfabeto.
                  • lechowski51 Re: Von stad! najlepsi u wladzy 01.06.12, 17:02
                    Nasz Ukochany Przywodca wzial w obrone Stefana co to lejac dziennikarke sie spocil i mogl biedny zachorowac...

Kto zyskał, kto stracił

O co więc chodzi? O to, że są swoi. Niesiołowski jest swój, więc Tusk - zdaniem platformerów - powinien go bronić, choćby Ewę Stankiewicz pobił. Macierewicz zaś nie jest swój, więc nie pomoże mu żadna przeszłość. To wróg i tyle. Polska polityka to po prostu walka plemienna. A w plemionach jedyną racją jest plemienna lojalność. Jakiekolwiek argumenty merytoryczne nie mają żadnej wagi. Premier - według działaczy jego partii - ma kierować się mentalnością plemienną, nie zaś ogólnymi zasadami kultury. Nie powinien Niesiołowskiego krytykować, lecz bronić za wszelką cenę. Przecież to dla Niesiołowskiego - jak wszyscy pamiętamy - przeznaczone były kule, które zabiły Marka Rosiaka. A że to nieprawda? Kto by się tym przejmował.
                    wiecej;www.rp.pl/artykul/776919,881794-O-plemieniu-zwanym-Platforma.html?p=1
                    • Gość: Tarzan Re: Von stad! najlepsi u wladzy IP: *.flash-net.pl 01.06.12, 19:58
                      > Kto zyskał, kto stracił

A zmienić platformersów na pisiorków i tekst nadal aktualny. Piszesz ponadczasowe i ponadpartyjne teksty ;)
                      • lechowski51 Re: Von stad! najlepsi u wladzy 14.06.12, 14:39
                        Stefan z Partii Miłosci,ktorego PObila dziennikarka kamera znow w akcji...
                        www.rp.pl/artykul/118849,891937-Komu-Niesiolowski-nie-poda-reki--bo-musialby-sie-umyc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka