Dodaj do ulubionych

lampy solne

03.11.12, 17:46
Witam. Mam do Was pytanie. Chodzi mi o opinię na temat lamp solnych. Mam w domu od kilku godzin na próbę. Chciałam Was zapytać, czy są zdrowe i jak wpływają na Wasze samopoczucie. Pozdrawiam,miłego wieczoru:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: lampy solne IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.11.12, 18:09
      Ładnie wygląda ale podobno pic na wodę. A najlepiej to poczytaj sobie w Internecie
      • Gość: znajoma Re: lampy solne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 22:08
        Dzięki, poczytam jutro, dobranoc:-)
        • Gość: felicita Re: lampy solne IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.11.12, 22:16
          mam w domu taką może z 10 lat. Długo stała nieużywana - teraz wróciła do łask. od kilku tygodni świeci się przez 7-10 godzin dziennie. Jakoś specjalne nikt w domu nie ozdrowiał ani sie nie pogorszyło nikomu. Żaróweczka się tylko spaliła.
          Co do zdrowotności tych lamp- chyba nie ma co na cud liczyć. Daje po prostu miłe dla oka przyjemne światło.

• Gość: znajoma Re: lampy solne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 22:34
            Dzięki, dobranoc:-)
    • mariobross33 Re: lampy solne 09.04.15, 16:15
      z tego co słyszałem to w pomieszczeniach gdzie są komputery zaleca się lampy solne żeby oczyszczały powietrze z tego co wydziela pracująca elektronika :P wczoraj kupiłem na ekomy.pl lampę, bo akurat w promocji mają, jutro powinna przyjść, zobaczymy czy lepiej mi się będzie przy komputerze pracowało :)
      • palacz67 Re: lampy solne 09.04.15, 16:38
        Dzięki, daj znać, czy jest różnica. Ja do tej pory nie kupiłam, pozdrawiam:-)
        • e-ftalo Re: lampy solne 09.04.15, 22:39
          Artykuły o lampach solnych
          wp771.bloog.pl/id,330637256,title,LAMPA-SOLNA-I-JEJ-WLASCIWOSCI,index.html?smoybbtticaid=614a8e
          www.lampysolne.pl/lampy.php
          a tutaj dyskusja na forum
          wizaz.pl/forum/showthread.php?t=85820
          • wislocki12 Wszystko jasne? 09.04.15, 22:42
            I wszystko jasne! ;-))
        • mariobross33 Re: lampy solne 10.06.15, 22:27
          szczerze mówiąc nie wiem czy to efekt autosugestii czy faktyczne działanie lampy ale ja tam różnicę czuję :D jak mam zamknięte okna (bo przy otwartych i tak nie ma sensu :P) to całkiem fajnie mi się pracuje przy komputerze przy tej lampie :) więc może i faktycznie to coś tam działa :D ale jedno mogę powiedzieć na pewno - zaje**** wygląda :D tym bardziej, że często siedzę do późnej nocy, lampa robi bardzo fajny klimacik :D www.ekomy.pl/lampy-solne/4772-lampa-solna-kosz-wiklinowy-s-1100000001768.html taką mam, koszyczek wiklinowy, delikatne, nie rażące światło.. :D a czy działa - to chyba każdy musi ocenić sam :) dla mnie spoko :D
          • palacz67 Re: lampy solne 11.06.15, 06:09
            Witam, przekonałeś mnie i bardzo mi się ten koszyczek spodobał, zajefajnie wygląda, kupię sobie, dzięki, pozdrawiam.
            • wislocki12 Nie pomoże juz nic... 16.06.15, 23:39
              Myślę, że Tobie to już nawet lampa, solna, zresztą, nie pomoże, niestety! :-((
    • cinrex Re: lampy solne 16.06.15, 23:29
      W internecie jest sporo bzdur o lampach solnych, przede wszystkim większość leczniczych właściwości jest wyssana z palca i opiera się na spostrzeżeniu publikacji pewnego doktora w XIX wieku który zauważył, że pracownicy kopalń soli nie chorują praktycznie na choroby układu oddechowego (wiemy jaki był wtedy poziom medycyny). Niemniej jednak pewne właściwości zdrowotne posiadają :). Chyba jedyne rzetelne artykuły znajdują się tutaj:
      lampa-solna.pl/artykul/9-historia-lamp-solnych

Skupiłbym się jednak na wyglądzie lamp, przede wszystkim są z naturalnego tworzywa, przepięknie świecą (nie tylko z zwykłą żarówką, ale i innymi, np czerwona, zielona, niebieska), i są świetne an różne okazje urodziny, imieniny, dzień babci/mamy - (mają różne kształty).

Tutaj jeszcze kanał na youtube z lampami solnymi:
      www.youtube.com/channel/UCmgat3FFj7C-8WDy6wAweTg
      • palacz67 Re: lampy solne 17.06.15, 07:36
        Witam, dziękuję za ciekawe informacje na temat lamp solnych. Spodobał mi się bardzo łabędź, pozdrawiam serdecznie.
        • wislocki12 Mam nadzieję, że bez Ledy! 17.06.15, 21:35
          Łabędź? Mam nadzieję, że bez Ledy! ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka