mar1mar1 25.02.13, 21:05 Bardzo potrzebna akcja duchowa, więcej tutaj: wobroniewiaryitradycji.wordpress.com/2013/02/24/akcja-duchowa-adopcja-duchowa-kardynala-na-czas-konklawe/#comment-35057 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja-tarzan Re: "Adopcja" Kardynała! 25.02.13, 22:27 A to nie wystarczy się po protu w intencji wszystkich kardynałów pomodlić? Trzeba w "łańcuszku" wysłać maila, dostać zwrotkę do kliknięcia i "prawo do OMADLANIA przez okres konklawe? Bez udziału w tym serwisie nie ma sie prawa do modlitwy? Nie rozumiem, nie widzę sensu. Możesz mi Marmarze wyjaśnić / pomóc zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biskup Grom Re: "Adopcja" Kardynała! IP: 194.146.198.* 25.02.13, 22:58 Tu jest link z wykazem modlitw za kardynała Dyrdymała : racjonalizm.nowyekran.pl/post/42018,prawdziwsza-historia-katolickiej-org-religijnej-jej-dzialalnosci-wzgledem-polski-cz-2 Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: "Adopcja" Kardynała! 26.02.13, 18:59 Zapewne wystarczy ale przecież gdy masz np.chorą mamę to nie modlisz się o zdrowie wszystkich chorych tylko w tym przypadku za mamę. To takie "ludzkie" więc idea jest pożyteczna! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: "Adopcja" Kardynała! 26.02.13, 19:37 > Zapewne wystarczy ale przecież gdy masz np.chorą mamę to nie modlisz się o zdro > wie wszystkich chorych tylko w tym przypadku za mamę. Czyli jak rozumiem jest to modlitwa w intencji wyboru konkretnego kandydata. Rzuciłem okiem pobieżnie, może dlatego nie przysżło mi to do głowy. > To takie "ludzkie" więc idea jest pożyteczna! No, jak w wielu innych aspektach naszego życia, komunikacja elektroniczna zdobywa popularność i wśród takich wspólnot. ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nakliknięcie Re: "Adopcja" Kardynała! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.02.13, 23:00 "Jedno kliknięcie i dostajemy jednego z Kardynałów do omadlania na cały okres aż do zakończenia konklawe." To brzmi jak jakiś głupi żart z Kościoła! A tak na marginesie: "Może byśmy jakoś to słowo strawili (omadlać), gdyby nie ten okrutny przegłos (ten co to "wyastrza" i "zaastrza"), który powoduje że brzmi nam to jak "omdlałe imadła". (z Internetu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary pies Re: "Adopcja" Kardynała! IP: *.smsiarkowiec.pl 26.02.13, 19:30 to jaja jakieś? omamlać kardynała :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermes Re: "Adopcja" Kardynała! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.02.13, 19:51 Proponuję omadlać mar1mar1, może mu omadlimy trochę rozumu, którego mu natura poskąpiła i musi się trzymać kiecki proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolekcjonerkosci Re: "Adopcja" Kardynała! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.13, 21:05 mar1mar1- niech te spasluchy ida w w imie Chrystusa i niech oddadza biednym swoje bogactwa (tylko niech nie zakladaja domow dziecka,bo znowu wyjdzie afera z molestowaniem) Niech postepuja w imie Boga- wtedy i ja pomodle sie za nich,a z tym konklawe to cyrk na miere wyborow we Wloszech,szkoda ze nie maja w swoim gronie jakiegos komika-zapewne by wygral!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O3= Re: "Adopcja" Kardynała! IP: *.smsiarkowiec.pl 27.02.13, 10:12 tam we Włoszech działała kiedyś niejaka Cicciolina - ichnia posłanka. Mają fantazję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna monika Re: "Adopcja" Kardynała! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 22:11 chyba was pos...rało? To jakiś żart?????????Z tym omadlaniem, zamydlaniewm? co chcecie zamydlić?????? Znowu jebłam ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś