Dodaj do ulubionych

przedszkole

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.03.13, 18:40
Proszę podpowiedzcie mi w którym przedszkolu są grupy minimum 25 dzieci chciałabym przepisać córkę ,bo mam dosyć. W przedszkolu do którego chodzi dyrekcja stawia na ilość dzieci a nie komfort dziecka.Przepełnione sale,nie dopilnowanie i brak czasu aby zająć się każdym dzieckiem.Nie ma kto tego kontrolować:( A przecież dla dzieci lepiej gdy są mniejsze grupy,maja więcej miejsca i większe możliwości kształcenia umiejętności.
Obserwuj wątek
    • Gość: znajoma Re: przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 18:43
      Popraw pierwsze zdanie:-)
    • Gość: Anka Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.03.13, 18:50
      :)No tak maksymalnie ,dziękuję :)Jakoś nie mogę zebrać dziś myśli.Pozdrawiam
      • Gość: LUPILU Re: przedszkole IP: *.play-internet.pl 06.03.13, 20:15
        a do którego przedszkola córka chodzi? wazne dla mnie bo własnie chgce zapisać...
        • Gość: Anka Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.03.13, 20:36
          Nie pomogę bo sama nie wiem gdzie przepisać córkę.Moja chodzi do przedszkola w centrum miasta ale wiem że w innych podobna sytuacja.Dyrektorki boja się likwidacji i przyjmują do oporu a potem dzieci na tym tracą :(
          • Gość: znajoma Re: przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 20:43
            Wiem, że to przeoczenie:-) U nas też jest ten sam problem, bodajże 27!
            • Gość: xyz Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.03.13, 21:18
              u nas w 6tce jest fajowo :D
              polecam
              • Gość: Mama Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.03.13, 21:36
                Również mam dziecko w przedszkolu nr 6 - w grupie 4 latków. Jestem mega zadowolona, dziecko jeszcze bardziej! Również przepisywałam z innego przedszkola. Dzieci w grupie do tamtego tyg bylo 18 (od paru dni mają nową koleżankę - wiec 19). Biorąc uwagę, ze frekwencja dzieci nigdy nie jest 100% jest to dla mnie grupa idealna. W innych grupach również do 25. Wiem, że dyrekcja przestrzega limitu, nie ma opcji zapisania dziecka jako 26 . BRAVO! Chociaż jedno przestrzega zasad bezpieczeństwa,a nie stawia na zarobki i prestiż.
                A znam przedszkole gdzie w tamtym roku do gr maluchów było zpaisanych ponoć 32 dzieci. A frekwencja byla wbrew wszystkiemu znakomita. Porażka. Obawiałabym się o bezpieczeństwo.
    • Gość: mami Re: przedszkole IP: 80.50.63.* 06.03.13, 22:37
      w 15 są małe grupy

• Gość: Marta Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.03.13, 16:47
        Również polecam 15-stkę mój synek chodzi teraz do czterolatków i jest mega zadowolony ,mam zamiar dać tam też malucha od września.O 6 tez słyszałam że fajnie ale jest mi całkiem nie po drodze.Pozdrawiam
        • Gość: Zadowolona Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.03.13, 18:58
          Witam, ja również od września mam syna w "Szóstce". Przedszkole to okazało się doskonałym azylem po nieudanej próbie prowadzania dziecka do osiedlowego przedszkola. Niestety, również nam zupełnie nie po drodze, dojeżdżamy do niego codziennie mks-em. Ale uważam, że warto. Wiele osób dowozi pociechy nawet z Dzikowa, więc o czymś to świadczy.
          Syn chodzi bardzo chętnie, a ja z lekkim sercem go tam zostawiam:)
          Polecam mamom, które wciąż mają dylemat gdzie oddać swoje 3-letnie dzieci od września. Gdybym miała jeszcze jedno dziecko , również zapisałabym go do tego przedszkola..no ale póki co się nie zanosi;) pozdrawiam!
    • Gość: mama Re: przedszkole IP: *.flash-net.pl 07.03.13, 19:56
      Moje dziecko chodzi od września do Przedszkola Integracyjnego nr 9, przeniosłam dziecko blisko domu bo jestem z Dzikowa ale też z tych właśnie względów. W grupie było 29 dzieci, jak zapytałam czy dziecko zjadło, albo czy kaszlało to pani nie potrafiła powiedzieć nic. Takie duże grupy to masakra dla malucha. Teraz jestem zadowolona grupy są małe, panie po dwie, i wiem że dziecko jest dopilnowane. Naprawdę polecam.
      • Gość: mama Re: przedszkole IP: *.sistbg.net 08.03.13, 12:29
        W takim razie, do którego nie zapisywać, waham się pomiędzy 13 a 4?
        • Gość: magda Re: przedszkole IP: *.ip.netia.com.pl 08.03.13, 12:47
          13 ja przynajmnie tam obstaje Pani Dyrektor jest osoba bardzo kometentna,nie jest tak,ze przychodzi do pracy i zasiada w biurze. Porozmawia w szatni z kazdym dzieckiem, interesuje sie nawet najbardziej blahymi sprawami.
          Polecam 13-ke
          ale nie licz ze grupy beda mniejsze niz 25, a zdrugiej strony dni w ktorych jest 100%frekwencja jest NIEWIELE!
          • Gość: mama Re: przedszkole IP: *.sistbg.net 08.03.13, 15:30
            13 mocno przereklamowana to nie jest ?
            • Gość: gość1 Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.03.13, 16:08
              Polecam 6 Grupy nie przeładowane do tego przedszkole sportowe piłka nozna ,karate, aerobik ,basen, rytmika i język angielski po za tym duży ogród i miłe panie Moje dziecko tam chodziło choc jeszcze nie było tyle zajęć dodatkowych i było zadowolone Polecam
              • Gość: Basia Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.03.13, 16:52
                Ja polecam 15 małe grupy to po pierwsze a co do dodatkowych to również korekcyjne,rytmika ,j.angielski,taniec ...Więc jest w czym wybierać.O 6 tez słyszałam że fajnie a co do 4 to przemilcze:)
                • Gość: xx Re: przedszkole IP: *.tktelekom.pl 08.03.13, 17:11
                  www.przedszkole3tbg.pl/
                  zobacz tu.
                  • Gość: anka Re: przedszkole IP: 80.51.96.* 09.03.13, 15:24
                    kiedyś to było fajne przedszkole,obecnie nic specjalnego, dyrektorka obrosła w piórka, poza tym szykuje się tam jakiś remont,ocieplanie itp.Przeniosłam dziecko do 6 i jestem bardzo zadowolona.
                    • Gość: fryzjerka Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.03.13, 22:03
                      Według mnie ta 4 mocno przereklamowana, miałam przyjemność rozmawiać z dwoma Paniami tam pracującymi jak dziecko chcialam kiedyś zapisać, uczucia miałam bardzo mieszane.Wrażenia super pozytywnego nie zrobiły, dałam do innego.
                      A coś o tej kadrze niedawno na mieście głośno było - mam zawód jaki mam i kobiet dziennie przewija się sporo, to informacji ciekawych sie czlowiek dowiaduje:)
    • Gość: wróżbitaMaciej Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.03.13, 17:28
      Tylko 18ka.
      • Gość: mama Re: przedszkole IP: *.flash-net.pl 08.03.13, 18:55
        A co Wy chcecie od 4 -ki super przedszkole, piękny ogród, młode panie, wiele się dzieje a zajęcia dodatkowe są w każdym przedszkolu. Ja mam dziecko w 4-ce i jestem zadowolona szczególnie z zabaw w ogrodzie, który ma tylko to przedszkole bo w innych porażka.
        • Gość: fafik Re: przedszkole IP: 80.50.63.* 09.03.13, 14:50
          jesli dyrektor ma zgłoszenia to MUSI przyjąć minimalną liczbę dzieci, gorna granica jest również okreslina, więc Waszw wypowiedzi "w moim przedszkolu jest mało dzieci bo dyrektorka stawia na prestiż a nie an kasę" są conajmniej szmieszne, chociażby też dlatego, że dyrektor jak i nauczycielki przedszkola mają STAŁĄ PŁACĘ a nie w zależności od liczby dzieciaków
          • Gość: mama Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.03.13, 10:40
            Każde przedszkole oferuje zajęcia dodatkowe , atrakcje za które rodzic i tak musi zapłacić.Jeśli chodzi o liczbę dzieci i rankingi to jakaś stereotypia .Tak też jest w przypadku szkół.Jeśli chodzi o tzw.renomę , to można się pomylić.Względne jest to czy 3 , 4, 1(chodzi mi o wszystkie placówki oświatowe)Najlepiej wiedzą rodzice.Można oferować cuda , a mało z tego wychodzi.Tańce, język,logopeda w każdej placówce.Przeładowane grupy to nic dobrego.
            • Gość: Kasia Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.03.13, 11:40
              Masz rację w każdym przedszkolu mnóstwo atrakcji ,może nie w każdym super ogród ,ale nie oto tu chodzi. Mówimy o przepełnieniach w grupach to jest problem dla rodziców i dzieci :(
    • Gość: mama Re: przedszkole IP: *.flash-net.pl 10.03.13, 14:45
      Przepisy mówią że w grupie nie może być więcej niż 25 dzieci, więc może warto pytać dyrektorów o ilość dzieci w grupie. Nauczyciele boją się o pracę więc biorą ile się da, nie patrząc na warunki pobytu zwłaszcza małych dzieci. Tak jak napisałam wcześniej ja dałam dziecko do P-9 fakt dla niektórych trochę może być daleko ale warto, max do 20 dzieci i 2 panie, pełny komfort.
      • Gość: mama Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.03.13, 16:20
        Chyba Pani przesadziła. Przedszkole 9 to integracyjne i jednym z wymogów jest mniejsza liczba dzieci więc nic dziwnego. Jak można ,,brać ile się da''.A, co w przypadku niebezpieczeństwa?Kto ponosi odpowiedzialność: przedszkolanka , czy dyrektorka?
        • zgaduj.zgadula Re: przedszkole 11.03.13, 15:48
          czy przedszkole nr 6 to przypadkiem nie to z którego w październiku uciekło dwoje pięciolatków a panie nie raczyły się zorientować że brakuje im dzieci????
          • Gość: olamula Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.03.13, 23:04
            Jak już coś piszesz to chociaż pisz prawdę:)
            • Gość: olamula Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.03.13, 23:04
              To bylo do zgaduli
    • Gość: obserwator Re: przedszkole IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.13, 21:49
      nie prawda nie ma żadnych przepisów, tylko dobrze wszyscy wiemy które przedszkola mają pełny stan a którym brakuje , które mają wzięcie a które nie ,to dlaczego mamy dają swoje dzieci do tego pełnego już i za nic w świecie nie chcą nigdzie indziej mimo mniejszej liczby dzieci w innym?
      • Gość: nie mama Re: przedszkole IP: *.ip.netia.com.pl 13.03.13, 14:45
        oczywiście, że było w tej 6 tylko sprawa zamieciona pod dywan. a najmilsza w 6 jest p. Ela znana już od wielu lat starszym i młodszym Tarnobrzeżanom
        • Gość: rodzic Re: przedszkole IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 15:06
          Tak się dzieje jak w przedszkolach pracują nauczycielki emerytki, w tym wieku już nie są w stanie upilnować dzieci nie mówiąc już o ich zabawieniu przez 5 godz.
          • Gość: Barbara Re: przedszkole IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.03.13, 16:34
            Nie znam 6 o każdym krążą nie prawdziwe plotki.Ja dałam do 15 i też ma opinie jakie to złe itd a teraz zapisuje już tam 3 dziecko i bardzo lubią chodzić i ja też jestem zadowolona.Może nie pchają się na każdą imprezę do miasta ale mi to odpowiada.No fakt przydała by się koniecznie elewacja budynku :(
          • Gość: mama do rodzica IP: *.flash-net.pl 14.03.13, 14:47
            Z tego co mi wiadomo pracować nam każą do 67 lat, Ty też nie będziesz wiecznie młody "Rodzicu", może ciebie już trzeba wymienić na młodszy model bo mówisz od rzeczy. Ciekawa jestem co Tobie będzie się chciało w wieku lat np 60?! Szczęściem będzie w ogóle posiadanie pracy w upadającym mieście.
            • Gość: Rodzic Re: do rodzica IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.03.13, 17:25
              Szczęściem jest mieć pracę, ale trzeba ją szanować. Piszecie o nauce języka ,bajerach, logopedzie.W moim przypadku dotarcie do logopedy w pewnym przedszkolu graniczyło
              z cudem.Pracuję i trudno wygospodarować czas .Pani logopeda bywa niemiła , ale również ma swoje godziny pracy tak jak ja.Niestety trudna o kontakt z nią , a pracuje od rana . Trudną ją zastać w swoim gabinecie.
              • Gość: Mama Re: IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.03.13, 20:51
                w szóstce niedawno byli wizytatorzy z Kuratorium i niedługo pojawi się raport na stronie www.npseo.pl
            • Gość: rodzic Re: do rodzica IP: *.play-internet.pl 14.03.13, 21:36
              Tak tylko ja piszę o nauczycielkach które już maja prawa emerytalne i mogą odejść na wypracowaną emeryture , a nie siedzą dalej w pracy i nie mają siły zająć się dziećmi. Niby walczą aby nie podnosić wieku emerytalnego, ale jak już go osiągną to ani im w głowie odejść. A to odbija sie na naszych pociechach, które wracają do domu i mówią że dzisiaj były nudy bo była ta starsza pani ..... i mówiła że jest zmęczona, a jak jest ta młoda to jest fajnie bo jest dużo zabaw i daje im fajne kolorowanki i się z nimi bawi a tamta siedzi na krzesełku.
              • Gość: rodzic Re: do rodzica IP: *.flash-net.pl 23.03.13, 23:30
                Ja tam polecam Przedszkole Integracyjne nr 9 nowe piękne takie po prostu DOMOWE PRZEDSZKOLE grupy małe bo w jednej 19 innych 20 dwie panie przez cały czas nigdzie tak dzieci nie są dopilnowane jeszcze do tego pani od sprzątania i obiadów czego chcieć więcej zajęcia jak wszędzie dużo i fajne. W domu tak nie maja czasami. wreszcie wspaniałe przedszkole na Dzikowie nie dam nigdzie indziej bo już przeszłam przez 2 i to będzie moje ostatnie dla moich dzieci. pozdrawiam wspaniałą dyrektorkę i panie :)
    • Gość: mirka Re: przedszkole IP: *.flash-net.pl 23.03.13, 23:38
      Ale pitolicie że tam niby wymogi małych grup. To prawda może i tam są wymagania ale przecież wszędzie są jakieś nigdzie nie każą przyjmować po 30 dzieciaczków to skandal i tylko pasuje im nasłać na głowę sanepid będą miały nauczkę za nadgorliwość. Zresztą pewnie myślą że większą subwencję dostaną hahaha a tu kiszka bo subwencja zasila jeden worek w tym wypadku miejski to oni dzielą i rządzą. MYŚLĘ ŻE MY RODZICE POWINNIŚMY SIĘ ZBUNTOWAĆ I NIE ZAPISYWAĆ TAM GDZIE JEST DZIECI WIĘCEJ NIŻ 25. TO DLA NASZEGO DOBRA I NASZYCH DZIECI
    • Gość: zachwycona Re: przedszkole IP: *.flash-net.pl 23.03.13, 23:59
      a ja mówię wam że P 9 jest naj naj naj pod każdym względem wejdźcie na stronę albo do przedszkola mój syn tam chodzi i jest bardzo zadowolony
      • Gość: marzena Re: przedszkole IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.13, 19:00
        Ale się nakręcacie. Brzmi jak autoreklama do naboru dzieci. Takie świetne niektóre przedszkola a inne pewnie be. Młode nauczycielki super, stare niefajne. Jedna dyrektorka stoi w szatni i rozmawia ze wszystkimi a inna obrosła w piórka. Przedszkole mojego dziecka jest super a to po sąsiedzku jest porażka. Zajęcia dodatkowe ze ho ho, ogród ojej. liczebność grup itp.
        Są przedszkola, które nie mają problemu z naborem. Często decyduje o tym lokalizacja. Większym zainteresowaniem cieszą się przedszkola położone w centrum miasta lub obok dużych zakładów pracy. Jednak są one bardzo podobne pod względem wyposażenia, ogrodu, oferty, zatrudnienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka