Dodaj do ulubionych

Tracy Hogg - Język dwulatka

13.04.11, 15:04
Podaje link do wersji elektronicznej książki Tracy Hogg - język dwulatka. Może komuś się przyda. www.4shared.com/account/file/27398045/8c4eb23d/JezykDwulatka-TracyHogg.html
Obecnie szukam porad jak uporać sie z buntem dwulatka i zrozumieć zachowanie mojego syna smile
Obserwuj wątek
    • karro80 Re: Tracy Hogg - Język dwulatka 13.04.11, 23:27
      a wiesz co fajnie przeczytać do tego jeszcze dwie pozycje:
      2-3 rok życia dziecka
      w głębi kontinuum
      To razem z Tracy stworzyło mi pewną bazę, której się trzymam.
      Jak chcesz "w głębi kontinuum" to podaj mail - na99% powinnam miec na kompie.
      Aha - nie bierz tam wszystkiego jak leci - babka niby ma sukcesy w wychowaniu obcych dzieci ala sama to tylko matkowała małpie i jakiemuś innemu stworzonkuwink, ale warto poczytać i popatrzeć czy coś się u nas sprawdza(np jak się źle dzieciak zachowuje to odizolowanie od grupy itp - u nas niektóre rzeczy się sprawdzają, ale wiele sobie tak przez palce przpuszczam, bo młoda ma inne zwyczaje, albo rady tej pani ewidentnie u nas nie mają prawa bytu, ale poczytać mówię naprawdę warto)

Generalnie jest jedna zasada, ułatwiająca życie - jak mocno rozrabia w określonych sytuacjach to czasem wystarczy przesunąc porą spania(włączyć niby już nie potrzebną drzemkę) lub dać jeść i pić lub zmienić plan dnia dostosowując do aktywności dzieciaka - u nas większość problemów o to się rozbijała - np nagły, ostry bunt dwulatka okazał się "zmęczeniem" materiału, bo młoda zaczęła rozwijac się szybiciej, przyswajać więcej bodźców - i potrzebowała analogicznie nieco więcej wypoczynku/wyciszenia.
      • misiekjasiek Re: Tracy Hogg - Język dwulatka 14.04.11, 12:18
        Dzięki, ściągnęłam, w wolnej chwili zajrzę. Może jakoś rozjaśni mój problem.
        Karro - mogę Cię prosić o "W głębi kontinuum"? smile
        -----
        Justyna & stonki: Jaś (1740 g) i Michaś (1540 g)
        31 tc, ur. 17.10.2009 r.
      • eter.nal Re: Tracy Hogg - Język dwulatka 14.04.11, 12:42
        o ile "język niemowląt" uważa za świetną książke to "język dwulatka" już jest słabszy. myśle ze wynika to z tego ze w tym wieku dzieci mają już charakter, swoje upodobania i nie ma jednej recepty na wszystkich.

zgadzam się, plan dnia dopasowany do dziecka to podstawa. u nas okazało się że wieczorne brewerie ze spaniem ostatnio, to po prostu za długa lub za późna drzemka w dzień a nie bunt czy histeria. dzieci wyspały się w dzień i wieczorem do 23 harce.
      • marcowa82 do karro80 14.04.11, 13:53
        wysłałam maila
      • marcowa82 do karro80 14.04.11, 14:06
        Nie moge do Ciebie wysłać wiadomości, więc poproszę książkę na adres magdas1x@interia.pl
        Dziękuje i pozdrawiam
      • kasiula1011 Re: Tracy Hogg - Język dwulatka 21.04.11, 10:28
        Witam - jestem mamą bliźniaków - i mam teraz bunt dwulatków do kwadratu! smile))) jesli mołgabym także prosić o elektroniczną wersję ksiązki którą polecasz - "w głębi kontinuum" - byłabym bardzo wdzięczna smile
        mój mail: kasiula101@o2.pl

pozdrawiam i z góry dziękuję!
        Kasia
    • karro80 Dziewczyny - poszło? 14.04.11, 21:21
      bo Wam wysłałam. Do tej ksiazki trza z dystansem, ale warto bo z innej strony pokazane wszystko.
      • kj-78 Re: Dziewczyny - poszło? 25.04.11, 13:38
        Ja tez bym bardzo prosila o kontinuum. kjleikvoll@yahoo.no
        • karro80 dziweczynki jutro już? 26.04.11, 11:03
          ale na 100%smile
      • kasiula1011 Re: Dziewczyny - poszło? 26.04.11, 12:18
        Hmmmm... do mnie nic nie doszło, a do Was? Proszę przeslij link raz jeszcze na maila: kasiula101@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka