Gość: SD IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.03.13, 15:30 Witam, czy ktoś może składał korektę zeznania pIT 36 lub 37 - jeśli tak to ile czasu potem czekał na zwrot ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: d Re: korekta PIt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.13, 17:39 o ile dobrze pamietam ze 2 msc dewa lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uks Re: korekta PIt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 17:47 Jak juz zrobisz korekte to sie mozesz liczyc z tym ze bedziesz miala kontrole,poniewaz wedlug nowych przepisow juz jestes kombinatorem/oszustem.do tej pory bylas tylko zwyklym zlodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: korekta PIt IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.03.13, 18:58 korekta dotyczyła literówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: korekta PIt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 07:34 w zeszłym roku puściłam pita papierowo, później przez neta korektę (dodatkowy przychód) i zwrot przyszedł w ciągu 2 tygodni od puszczenie korekty przez neta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit-37 Re: korekta PIt IP: *.devs.futuro.pl 22.03.13, 10:36 a mozna zlozyc korekte przez neta?? bo ja slyszalam ze trzeba papierowo z wyjaśnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uks Re: korekta PIt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 11:41 do kazdej korekty musi byc wyjasnienie na oddzielnym popierku i moze byc tak ze nie zostanie on przyjety...ja tak mialem ,tylko chodzilo o kwoty,o literowki chyba sie nikt nie bedzie czepial.W moim przypatku sprawa toczyla sie okolo roku bo naczelnik zglaszal zastrzezenie,w koncu po zagrozeniu o zlozeniu sprawy do sadu,przeszlo.... Tylko to nie byl US w tarnobrzegu,wiec interpretacja przepisu moze byc inna.Zycze powodzenia, bo teraz nawet policja nie poucza tylko lepi mandaty....np za pasy,bo taki nakaz maja od gory.Gdzies trzeba kasy szukac ?u maluczkich najwiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: korekta PIt IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.03.13, 22:33 Korektę PIT można złożyć elektronicznie z załączonym elektronicznie formularzem ORD-ZU w którym opisujemy przyczynę korekty o korygowane pozycje deklaracji. Odpowiedz Link Zgłoś
pitekeye Re: korekta PIt 28.03.13, 13:49 Ja tam korektę robiłem aplikacją - pit 37 rozliczenie 2012. Zwrot przyszedł na miesiąc po wysłaniu korekty tak więc nie ma tragedii. Do 30 dni powinieneś dostać zwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit-37 Re: korekta PIt IP: *.devs.futuro.pl 29.03.13, 13:51 a jak trza bedzie zwrocic nadplacony podatek to od razu sie wplaca czy czeka jak US wysle jakies pismo o zwrocie nadplaconego podatku?? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: korekta PIt 29.03.13, 14:01 > a jak trza bedzie zwrocic nadplacony podatek to od razu sie wplaca czy czeka ja > k US wysle jakies pismo o zwrocie nadplaconego podatku?? Pytanie zawiera pewne sprzeczności, więc ... Jeśli jest niedopłata, a więc Ty jesteś winien wpłacić brakująca kwotę, masz czas do końca kwietnia. Jeśli miałeś nadpłatę, a więc skarbówka ma Tobie zwrócić, ma na to 3 miesiące liczone od dnia złożenia deklaracji. Nie potrzeba żadnych pism. Odpowiedz Link Zgłoś