Dodaj do ulubionych

dziś, przed chwilą

26.05.13, 14:22
Jak zwykle w niedzielę będąc w Tarnobrzegu uprawiałem nordic walking. Pogoda była zmienna więc skróciłem spacer i wracając wstąpiłem do Delikatesów Centrum, dawny Lukullus, by kupić coś do kawy. Pewnie z racji zmęczenia a pewnie i wieku zabrałem tylko część reszty w kasie. Ku mojemu zdumieniu wybiegła za mną śliczna dziewczyna i zawróciła mnie do kasy bo zostawiłem 10 zł. Tak zbaraniałem, że chyba jej nie podziękowałem i nie przeprosiłem za kłopot. Osobie, która obsługiwała kasę też dziękuję. Śliczna dziewczyno, dziękuję i przepraszam za kłopot a pani w kasie obiecuję stałe zakupy u Was podczas pobytu w Tarnobrzegu.
Obserwuj wątek
    • Gość: mewa Re: dziś, przed chwilą IP: *.flash-net.pl 26.05.13, 15:45
      Tak,są jeszcze uczciwi ludzie na szczęście,tez miałam podobny przypadek i tez w Delikatesach tylko w tych w Dzikowiaku,zostawiłam portfel z całą zawartością okolo 300 zł no i wartosc dokumentów tez nie mała,po powrocie do domu zorientowałam się (a mieszkam około km od sklepu) wróciłam zapytałam,okazało się że kasjerka znalazła i oddała kierowniczce,która oddała mi portfel z całą jego nienaruszona zawartością,chciałam się dziewczynom odwdzięczyć,ale nie chciały nic ode mnie przyjąć,kupiłam im jakaś bombonierkę chociaż...reasumując nie często jest to teraz spotykane...niestety.
    • jk471 Re: dziś, przed chwilą 26.05.13, 17:33
      Rozumiem, że wzruszenie wywołał sam fakt no i ta dziewczyna a nie 10 zł.
    • Gość: 1111 Re: dziś, przed chwilą IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.13, 19:28
      taaaaaaaaaa najpierw kijki a potem duże ciacho do kawy !!!!!!!!!
      • e-ftalo Re: dziś, przed chwilą 26.05.13, 19:58
        Nie wiem co w tym dziwnego.Nie można ulegać iluzji że dokoła sa tylko złodzieje i oszuści,bo tak nie jest.To że takie fakty nie są nagłaśniane ani w mediach ani na forum nie znaczy że same złe rzeczy dzieją się w mieście i dokoła-to tylko złudzenie.Różni są ludzie.Najgorsze jest uogólnianie i wsadzanie wszystkich do jednego worka,na podstawie swoich doświadczeń w danym środowisku.
        • nowaczek1 Re: dziś, przed chwilą 26.05.13, 21:25
          Wiesz, jeśli w 999 przypadkach na 1000 ukradną a tylko w jednym oddadzą - to jak można nie przyjmować za normę tego, że ogólnie ludzie kradną?
        • Gość: normalna Re: dziś, przed chwilą IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.05.13, 20:05
          Przykre jest to, że zdziwienie i zaskoczenie budzi zachowanie właściwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka