Dodaj do ulubionych

Zapora na torach pod wiaduktem

IP: *.formlessnetworking.net 24.07.13, 23:06
ależ ja to lubię !!! ten Polski kraj położony nad Wisłą . Najpierw budujemy wiadukt , nowe drogi i chodniczki ,poprawiamy na przejeżdzie przez tory gumową amortyzację żeby nie uszkodzić zawieszenia u aut osobowych i nadle mędrcy zza biurka mowią STOP i trzeba to zagrodzić . Najpierw wydatki pieniędzy państwowych a póżniej zakaz korzystania dla ogółu i tu pokazuje wam na fotce oto link:
pics.tinypic.pl/i/00421/cvwbbax5bro1.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: Baba ze Stalów Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: 109.232.241.* 24.07.13, 23:25
      no brawo za pomysł i realizacje z podkładaniem kłody pod nogi! w razie wypadku i zablokowania wiaduktu to najbliższy objazd od strony St.Woli to Mokrzyszów przez Ocice i na odwrót NO FAJNIE w zimę Ocie i Mokrzyszów będą mieć zapewnione odśnieżanie ..
    • Gość: aa Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 23:47
      Ciężko mi określić poziom intelektualny osób, które zleciły wykonanie barykady, jeśli o jakimś poziomie można mówić... Odśnieżanie w zimie wiaduktu pozostawiało wiele do życzenia, ludzie często wybierali przejazd właśnie przez tory...
      • e-ftalo Re: Zapora na torach pod wiaduktem 25.07.13, 00:17
        To zrobili ci sami mądrzy inaczej,którzy wyłączyli jeden z mostów w Sandomierzu z dnia na dzień.Bo tak się komuś podobało.
        Byćmoże nagle gdzieśtam u kogoś na biurku się okazało że ta droga pod wiaduktem jest niebezpieczna,albo nagle zrobiła się dziurawa i szkoda remontować.A może wygodniej dla pociągów wyłączyć sygnalizację przed przejściem. Zawsze się znajdzie powód dla ograniczania ruchu i korkowania przejazdu.Tożto same mądre głowy siedzą tam wysoko i tym zarządzają
        • Gość: gbur0 Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: 80.51.96.* 25.07.13, 07:19
          Może firmy na GS - ach nie zasponsorowały jedynie słusznych przedsięwzięć rozrywkowych? Bo teraz dojazd do nich to całkiem masakra, a tak od strony SW było całkiem dobrze.
          • Gość: aaaa Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.13, 12:44
            Najgorzej jak ktoś się nie zna a pisze bzdury. Pretensje kierujcie do ustawodawcy a mianowicie pisze wyrażnie w pewnym rozporządzeniu że w momencie powstania przejazdu bezkolizyjnego nad torami należy w odległości 3km w jedną i druga stronę zablokować przejazdy kolizyjne. I wszystko w temacie pieniacze.
            • Gość: gbur0 Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: 80.51.96.* 25.07.13, 15:02
              No to powinni zamknąć też przejazd od Zwierzyńca do Mokrzyszowa bo to jest tylko 2,5km od wiaduktu.
              • Gość: Obserwator Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.blue.kundencontroller.de 25.07.13, 19:48
                wcale bym się nie zdziwił jak schowani mundurowi pod wiaduktem będą wlepiać w sobotę babom ze Stalów i Żupawy mandat za obejście barier blokujacych przejazd. No przecierz budżet Rostkowskiemu trzeba czymś reperować , a mandat to za wszystko można wlepić !
            • Gość: aa Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 20:59
              Konkrety o ustawie nazwa, dzień, data wydania, pozycja itd. Napisać sobie ja też mogę różne rzeczy, jeśli powołujesz się na coś podajesz źródło.
              • Gość: ech Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: 80.51.96.* 25.07.13, 21:04
                Masz komputer?masz net? Poszukaj sam to nie boli.
                • Gość: aa Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 21:29
                  Sama, jeśli już.
                  To nie ja powołuje się na ustawę, więc szukać nie muszę.
                  Tak właśnie się kończy wykrętami, jeśli się nie ma konkretnych informacji...
                  • Gość: Mleczarz Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.leaseweb.com 25.07.13, 22:10
                    noto w sobotę zobaczymy jak działają harcerze w mundurkach i wykazują się dużą determinacja karania mandatami kobiet nie jadących po górę wiaduktu , ale omijające bariery zagrodzone torów. No zobaczymy nowe ceny serów mleka śmietany w koszty wliczone zostaną mandaty .
                    • Gość: aaa Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.13, 09:20
                      ROZPORZĄDZENIE
                      MINISTRA TRANSPORTU I GOSPODARKI MORSKIEJ
                      z dnia 26 lutego 1996 r.
                      w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać skrzyżowania linii kolejowych z drogami publicznymi i ich usytuowanie. (Dz. U. z dnia 20 marca 1996 r.)
                      Rozdział 1 & 6
                      Tylko nie wiem czy poradzisz sobie ze znalezieniem tego rozporządzenia skoro tylko dziamotać i psioczyć na forum umiesz nie mając zielonego pojęcia o sprawach technicznych. Zresztą jest tu wielu ujadaczy hemoroidalnych którym w życiu nic nie wyszło i na wszystko narzekają.
                      • e-ftalo Re: Zapora na torach pod wiaduktem 26.07.13, 16:17
                        rzecz w tym że ta droga przez chyba pół wieku była zgodna z przepisami i nawet nie było tam większych wypadków,nikomu nie przeszkadzała.Nagle znalazł się jakiś przepis i stała się niezgodna?
                        Takie rzeczy tylko w tym chorym kraju,tutaj z białego robi się czarne z dnia na dzień
                        • Gość: świerze mleko Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: 109.232.241.* 26.07.13, 20:16
                          e-ftalo napisał:rzecz w tym że ta droga przez chyba pół wieku była zgodna z przepisami i nawet
                          nie było tam większych wypadków,nikomu nie przeszkadzała.Nagle znalazł się jakiś przepis i stała się niezgodna?
                          e-ftalo nareszcie twój intelekt mi się podoba ! pozdrawiam cię !
                          • Gość: unia euro Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.07.13, 00:17
                            Tak. E-ftalo błysnął nadzwyczajnym intelektem.
                      • Gość: Obserwator Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.07.13, 01:28
                        Rozdz. 1 & 6 ust. 2 wym. Rozporządzenia - Zaniechanie zamknięcia lub likwidacji dla ruchu drogowego dotychczasowych przejazdów po wybudowaniu skrzyżowania dwupoziomowego wymaga zgody zarządu kolei, wyrażonej w porozumieniu z zarządem drogi.
                        Jak widać ustawodawca przewidział możliwość pozostawienia przejazdu, ale widać lokalni decydenci czytają przepisy wyrywkowo.
    • Gość: Gość Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.pppoe.sistbg.net 27.07.13, 12:30
      Do tego baranka, który zadecydował o zamknięciu drogi pod wiaduktem, i do wszystkich którzy pięknie zasłaniają się znajomością przepisów. LUDZIE MYśLCIE TROCHĘ!!! Często jeżdżę z dzieckiem na jednym rowerze do Tarnobrzega, poturlam się górą jak i dołem - ale wybieram dołem bo wygodniej rowerzyście. A dzisiaj obserwowałem starszą kobietę pchającą rower pod górkę wiaduktu, za chwile następna i tak kolejno kilka osób. Baranie, wysiądź ze swojego klimatyzowanego samochodu i popatrz trochę, poobserwuj, porozmawiaj z ludźmi. A jakbyś pomyślał to byś zostawił malutką bramkę którą trzeba otworzyć ręcznie i przy okazji dobrze się rozglądnąć, i co- ciężko pomyśleć???
      Przykład oglądałem w małej angielskiej wiosce, tory i dwie bramki, a obok wiadukt dla samochodów. Gdybyś TAM wyskoczył z takim pomysłem to by cie ludzie śmiechem z urzędu wysłali na bezrobocie. Zajmij się zamiataniem ulicy a nie wymyślaniem durnych przepisów - i rada osobista ; myśl myśl myśl - jak mawiał Puchatek
      • Gość: xxx Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.13, 16:22
        Większością przepisów można usprawiedliwić wiele bzdur... Szkoda, że przepisy od deski do deski stosuje się w sytuacjach niekorzystnych dla obywatela. Obywatel, który podał ustawę i tak broni zapory to mam nadzieję, że w zimie stanie mu samochód na nieodśnieżonym wiadukcie, zalodowaconym do tego wtedy dostrzeże, gdzie jest ustawa, a gdzie jest praktyka... Wielokrotnie stałem w korku na wiadukcie w zimie, obawiając się czy jakiś tir nie ześlizgnie się na mój samochód...
        • Gość: tatar Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.07.13, 19:04
          Wasze argumenty o wiadukcie eą idiotyczne. Zrozumiałem tak po są góry, a jak są to przebijajmy tuneliki dla rowerzystów, oj debilizm,to debilizm.
          • Gość: Tatar Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.07.13, 19:06
            Przepraszam ,dopisuję "co"
    • Gość: Obserwator Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.07.13, 17:28
      Zachwyt wiaduktem minął wraz z blokadą przejazdu....
      • Gość: kierowca Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.07.13, 20:03
        A nie daj boże gdyby tak ktos wlazł pod pociąg. Oj wtedy bylby lament, czego nie zabezpiczono przejadu
        • Gość: panna monika Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.13, 23:11
          ta zapora to koszmar,dla firm nieopodal, wykończa się na amen, tragedia dla rowerzystów i pieeszych
          • e-ftalo Re: Zapora na torach pod wiaduktem 29.07.13, 00:48
            jakich znowu rowerzystów?Chodzi o auta,to dla nich jest problem. Ludzie,jak coś do mnie piszecie,nawet z ironią,to podpisujcie się,bo nawet nie mam komu odpisać. Jaki kraj,jakie miasto ,takie przepisy i nie ma się co dziwić.Będzie coraz gorzej
        • Gość: Gość Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.pppoe.sistbg.net 29.07.13, 08:19
          Hej kierowca chyba furmanki. Czytasz poprzednie posty? Bramki po obydwu stronach zrobione tak, żeby trzeba było zejść z roweru i popatrzeć w prawo i lewo. Samobójcą nikt nie jest, a jeśli jest to żadna barierka go nie odwiedzie od zamiaru. Czytaj i myśl
          • Gość: kierowca Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.07.13, 08:47
            A ty oświecony poczytaj sobie jak można było to zrobić:<2. Zaniechanie likwidacji lub zamknięcia dla ruchu drogowego dotychczasowych przejazdów po wybudowaniu skrzyżowania dwupoziomowego wymaga zgody zarządu kolei, wyrażonej w porozumieniu z zarządem drogi.>

Czytaj więcej na Infor.pl: www.infor.pl/dziennik-ustaw,rok,1996,nr,33/poz,144,rozporzadzenie-ministra-transportu-l-gospodarki-morskiej-w-sprawie-warunkow.html#ixzz2aPkSNW5h
            A jeśli nie zrobiono, to znaczy że ktoś? nie wyraził zgody lub w trakcie projektowania budowy wiaduktu zaniedbał. Ot i wsio.
            • ja-tarzan Re: Zapora na torach pod wiaduktem 29.07.13, 13:22
              A ta blokada to może nie wynika z głupoty, a raczej związku z jakimś remontem torowiska?
              A i wygląd torowiska wskazuje jakby się brali do roboty...

W Echu Dnia coś o modernizacji odcinka Wola Baranowska-Tbg-Sand. piszą, nie wkleję linka do artykułu, bo inne źródła dla Gazety to spam.
              • Gość: kierowca Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.07.13, 14:11
                Ta blokada wynika przepisu który wkleiłem. Tarzan piszesz coś czego nie rozumiesz, gdzie Krym a gdzie Rzym.
                • ja-tarzan Re: Zapora na torach pod wiaduktem 29.07.13, 15:42
                  > Ta blokada wynika przepisu który wkleiłem. Tarzan piszesz coś czego nie rozumie
                  > sz, gdzie Krym a gdzie Rzym.

Doskonale rozumiem co piszę, po prostu gdybam ... podobnie jak i Ty.

... no chyba, że występujesz tu jako przedstawiciel PKP lub zarządcy drogi, czy tak?
                  • Gość: kierowca Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.07.13, 15:51
                    w takim razie powiedz mi gdzie jest stacja PKP na trasie Dąbrowica - Padew
                    • Gość: Anty kolejarz Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.yolau.net 29.07.13, 20:50
                      no teraz to nikt nawet pieszo nie przeciśnie się przez tory ! kolejarze to są bez mózgów du_pki i tak was pan prezes wyrucha za taką krecią robotę i wypier_doli z roboty bo jesteście du_pki nadgorliwi . Kto będzie chciał popełnić samobójstwo to skoczy z 10 piętra a nie będzie się pchał na tory i czekał 2,5 godziny na pociąg bo się spóżnił , kij wam w oko kolejarscy spece od bezpieczeństwa !!!
                      • Gość: pr Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.07.13, 21:19
                        Twoja mentalność jest tak dziecinna że niewiem czy sie śmiać czy płakać. Mozna by na przykład nie robic barier na widukcie, ponieważ kto i tak zechce skoczyc, to skoczy przez barierę. to jest twój sposób myslenia.Pamietaj że wszystko regulują przepisy.
                        • Gość: Jaś Roztopek Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.leaseweb.com 29.07.13, 21:49
                          Gość portalu: pr napisał(a):
                          > Twoja mentalność jest tak dziecinna że niewiem czy sie śmiać czy płakać. Mozna
                          > by na przykład nie robic barier na widukcie, ponieważ kto i tak zechce skoczyc,
                          > to skoczy przez barierę. to jest twój sposób myslenia.Pamietaj że wszystko reg
                          > ulują przepisy.
                          Jesteś tak głupi jak ten co wymyślił te przepisy !
                          Przepisy to zbiór uchwał i bzdur żeby nam się dobrze żyło , równoważyło za i przeciw , ale nadto żebyśmy mogli egzystować w ramach jakichś warunków i to jest przeciwko nam ,żebyśmy byli skłóceni przez byle jakiego urzędnicynę który zamiast szkoły jest :mierny ale wierny swojemu PANU oraz jełopem i nam utrudnia życie.
                          • Gość: pr Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.07.13, 22:03
                            Widac od razu że jesteś prawdziwy Jas Roztopek a nie Roztropek z Tatarowa i słoma ci z butów gumowych wystaje.Dla ciebie ośle dardański nie ma żadnego prawa.
                            • Gość: x Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: 109.232.241.* 29.07.13, 22:29
                              do Gość portalu: pr napisał(a):

> Widac od razu że jesteś prawdziwy Jas Roztopek a nie Roztropek z Tatarowa i sło
                              > ma ci z butów gumowych wystaje.Dla ciebie ośle dardański nie ma żadnego prawa.
                              czemuś biedny "pr" boś głupi i na odwrót
                              • Gość: pr Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.07.13, 22:36
                                chciałbyś mieć mój status. niie bądż taki do przodu bo ztyłu wystaje ci wiecha
                        • Gość: Mirek Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.pppoe.sistbg.net 31.07.13, 21:36
                          Wiesz co? Ktoś ci już napisał ze jesteś głupi. Ja dodam, że jesteś pajac filozof. Mylisz człeku pojęcie bezpieczeństwa pasywnego (barierki na wiadukcie-bo nikt nie lubi patrzeć prosto na dół) od bezrozumnej biurokratyzacji. Mam nadzieje że kiedyś Korwin dojdzie do władzy i takie matoły będą zamiatać ulice. tyle w tym temacie. pozdrawiam . Mirek
                    • ja-tarzan Re: Zapora na torach pod wiaduktem 29.07.13, 21:30
                      > w takim razie powiedz mi gdzie jest stacja PKP na trasie Dąbrowica - Padew

Dąbrowica? Padew?

Zdaje się, że zdjęcie pokazuje przejazd obok dworca PKP w Tbg, który jest na wspomnianej przeze mnie trasie.
                      • Gość: kierowca Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.07.13, 22:00
                        Ja-Tarzan zacytował rzekomo z Echo dnia<W Echu Dnia coś o modernizacji odcinka Wola Baranowska-Tbg-Sand. piszą, nie wkleję linka do artykułu, bo inne źródła dla Gazety to spam.
                        wiesz dlaczego zadałem ci takie pytanie, ponieważ bezmyśnie powtarzasz jak mantra za redaktorem który nie ma pojecia o tym co pisze. A mianowicie Wola Baranowska nie była i nie jest przy linii kolejowej Mielec- tarnobrzeg -sandomierz. Pozdrawiam
                        • ja-tarzan Re: Zapora na torach pod wiaduktem 30.07.13, 08:42
                          > wiesz dlaczego zadałem ci takie pytanie, ponieważ bezmyśnie powtarzasz jak mant
                          > ra za redaktorem który nie ma pojecia o tym co pisze. A mianowicie Wola Baranow
                          > ska nie była i nie jest przy linii kolejowej Mielec- tarnobrzeg -sandomierz. Po
                          > zdrawiam

Być może popełniono pomyłkę pisząc ten artykuł, ja widziałem nieco rozgrzebane torowisko w tym miejscu stąd podejrzenia.
                          Nie jesteś pracownikiem PKP lub zarządcy drogi, tak więc - jak ja - używasz domysłów... logicznych, to fakt, nie próbuję im zaprzeczać.

• Gość: deo Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 12:33
                            ja-tarzan powtarza bzdury, a później udaje niepewnego, chciał błysnąć, ale nie wyszło...
                            • ja-tarzan Re: Zapora na torach pod wiaduktem 30.07.13, 13:24
                              > ja-tarzan powtarza bzdury, a później udaje niepewnego, chciał błysnąć, ale nie
                              > wyszło...

Gdybyś umiał czytać drogi Deo, to byś zauważył, że Tarzan zadał pytanie, tam na końcu znajdziesz taki wężyk nad kropką ;)

Niepewność? Oczywiście, bo nie czytałem oficjalnego wyjaśnienia.
                              Mam za takie uznać wypowiedź jakiegoś forumowicza, bo nazwie inne wypowiedzi bzdurami?

Nie rozśmieszaj mnie.
                              • Gość: Do Tarzana Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 14:07
                                www.lhs.com.pl/pl/oferta/stacje-lhs/wola-baranowska-lhs
                                • ja-tarzan Re: Zapora na torach pod wiaduktem 30.07.13, 22:03
                                  > rel="nofollow">www.lhs.com.pl/pl/oferta/stacje-lhs/wola-baranowska-lhs

Co chcesz Znajomo powiedzieć?
                                  • Gość: znajoma Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 22:14
                                    Myślałam, że się domyślisz:-) Chodzi mi o nazwy np. stacja Baranów Sandomierski mieści się w miejscowości Skopanie a stacja Wola Baranowska w Knapach. Polak potrafi:-) Dobranoc:-)
                                    • ja-tarzan Re: Zapora na torach pod wiaduktem 30.07.13, 22:19
                                      > Myślałam, że się domyślisz:-) Chodzi mi o nazwy np. stacja Baranów Sandomierski
                                      > mieści się w miejscowości Skopanie a stacja Wola Baranowska w Knapach. Polak p
                                      > otrafi:-) Dobranoc:-)

No ale to nie ma znaczenia dla tego, o czym pisałem, ale dziękuje za edukację w kwestii lokalnych stacji.
                                      • Gość: znajoma Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 22:39
                                        Widocznie pobieżnie i niedokładnie przeczytałam Twoje wypowiedzi, pa, dobranoc:-)
                                        • Gość: panna monika o rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 23:11
                                          ...ale odbiegliście od tematu, zal....A zapora dalej pewnie stoi?
                                          • Gość: gbur0 Re: o rany IP: 80.51.96.* 01.08.13, 08:05
                                            Podła złośliwość małych ludzi chorych na władzę. Można było po ludzku zrobić zaporę na drodze a chodnikiem małe przejście. Ale nie. Nie będzie dzicz chodzić byle jak. Przedłużyli zapory na chodniki i prawie, że całe rowy, zdarli płyty z przejazdu. Dziadki z rowerami przedzierają się po krzakach jak za Niemca. O take Polske walczyliśmy.
                                            • ja-tarzan Re: o rany 01.08.13, 09:50
                                              Skoro to stała zapora to czemu jest tam znak "roboty na drodze"?
                                              • Gość: panna monika Re: o rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 22:55
                                                byłam tam dzisiaj i wszystko widziałam, młodzi i starzy pchają rowery pod górę, nie dają rady. zapora stoi, można bokiem obejść, szerokość na jedną stopę po prawej od centrum.Załatwili was na cacy, ludzie dla państwa. Myślałam, że jest chociaż trochę normalniej.......
                                                • Gość: rowerzysta Re: o rany IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.08.13, 23:33
                                                  A cóż to znowu za "GÓRA" jak ja mam 75 lat i ino fruwam na swojej damce
                                                  • Gość: Do Zybi Re: o rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.13, 00:35
                                                    Chyba zgadłam, o jakie 100 m chodzi, dobranoc:-)
                                                  • e-zybi Re: o rany 02.08.13, 04:12
                                                    Dzień dobry :) niestety , to za proste dla niej ale kombinuj , jest to bliżej jeziora .....poz:)
                                                  • Gość: Do Zybi Re: o rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.13, 07:39
                                                    Wiem! Miłego dnia, Ranny Ptaszku:-)
                                                  • Gość: nemo Re: o rany IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.08.13, 14:35
                                                    A może to przekona upartych tatarów <wiadomosci.onet.pl/bialystok/podlaskie-auto-wjechalo-pod-lokomotywe-czery-osoby-nie-zyja/mvv5m
                                                  • Gość: głuchy Re: o rany IP: *.box.webenlet.hu 03.08.13, 20:24
                                                    po jakiego hu_--+ja maszyniści używają sygnałów dżwiekowych przed przejazdem strzeżonym (w np. Furmanach ) lub w Tarnobrzegu w nocy trąbią że pociąg jedzie (jeszcze po szynach) przed przejazdem kolejowym ? po co kapucyn jakiś utrudnia ludziom życie ( MĘDRCY BEZPIECZEŃSTWA NA TORACH ?) POŻYJEMY I ZOBACZYMUY JAK WASI PREZESI DOSTANĄ KOPA W D-=PĘ OD PASAŻERÓW I PRACOWNIKÓW KOLEJI ) . Kiedyś jak ktoś chciał ubliżyć bliżniemu to mu powiedział że jesteś KOLEJARZEM to było największe przezwisko (ZŁODZIEJ) i ubliżenie !!!
                                                  • Gość: słyszący Re: o rany IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.08.13, 20:37
                                                    Kiedyś tzn. kiedy przed wojna czy za komuny?
                                                • ja-tarzan Re: o rany 05.08.13, 18:46
                                                  > byłam tam dzisiaj i wszystko widziałam, młodzi i starzy pchają rowery pod górę,
                                                  > nie dają rady.

Chyba pijani, droga panno nie dają rady...

Puknij się w czoło ... mocno ;) albo postój tam godzinę, to zobaczysz ilu nie daje rady wepchać roweru na ten wiadukt...
                                                  • Gość: panna monika Re: o rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 22:41
                                                    no właśnie, tarzan, może sam tam postoisz i zobaczysz, starsze panie,starszych panów, (nie) polecam...gwarantuję,ich trzeźwość ty pewnie z radiamaryja i z zasady musisz nienawidzić.
                                                    Prawda jest jedna, znów władza wyyyy..ebała biedaków i żebyś nie wiem co pisał to tego nie zmienisz, (bez odbioru) NIE CHCE MI SIĘ Z TOBĄ GADAĆ. z zasady z ciemnogrodztwem się nie zadaję i w tej chwili jestem oburzona twoim dyletancwem
                                                  • ja-tarzan Re: o rany 08.08.13, 09:18
                                                    > no właśnie, tarzan, może sam tam postoisz i zobaczysz, starsze panie,starszych
                                                    > panów, (nie) polecam

Panno Moniko,

Wysmiałem komentarz, bo na to zasługuje. "Młodzi i starzy nie dają rady" ... toż to brzmi jak hekatomba, czy holokaust.
                                                    Bywam tam często i poza sporadycznymi przypadkami osób o zaawansowanym wieku i słabej kondycji (bo i niektórzy staruszkowie śmigają lub np. osób (w sumie to tylko kobiet) przewożących dzieci to nie widziałem nikogo, kto by prowadził rower.

Obecne rowery posiadają po 20+ biegów co pozwala podjechać pod taki pagórek bez problemu.
                                                    Lamentowanie jak to władza maltretuje społeczeństwo jest populizmem i po prostu bezsensownym komentarzem do sprawy.

> ty pewnie z radiamaryja i z zasady musisz nienawidzić.

Nienawidzić? A kogo?

Do kogo skierowałem swą nienawiść? ;)

>> Prawda jest jedna, znów władza wyyyy..ebała biedaków i żebyś nie wiem co pisał
                                                    > to tego nie zmienisz,

Nie wiem co masz na myśli poprzez ten wulgaryzm ... damo. Ale socjotechniczne teksty o tym, że tego nie zmienię nie usankcjonują bezsensu w Twoim poście.

> z zasady z ciemnogrodztwem się nie zadaję

Lechowskiego sie naczytałaś? To twój kolega, czy co?

Myślisz, że jak napiszesz takie słowa to od razu cały świat zrozumie, że Panna Monika to tytan intelektu, a ci, co się z nią nie zgadzają to ciemnogród?
                                                    Śmieszna jesteś...

> w tej chwili jestem oburzona twoim dyletancwem

Nie używaj słów, których nie rozumiesz ...

• Gość: jaś z toronto Re: o rany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.13, 10:15
                                                    panna monika nasłuchała się w wsi24 i naczytała w Załganej Szmacie, że Radio Maryja szerzy nienawiść, no bidulka powtarza to jak mantrę.
                                                  • e-ftalo Re: o rany 08.08.13, 11:38
                                                    @panna monika,każdy rower z przerzutkami jest w stanie pokonać wiadukt,nawet dla słabszego,bo jest to bardzo krótki odcinek.Co innego jeśli natłok rowerów i muszą zejść bo jest ryzyko kolizji. Radio Maryja to opcja prawicowa a nie biedacy.Nienawidzić może każdy ,nie tylko słuchacz RM.A że tam jest wolna antena ,więc pojawia się wszystko,czasem padnie niefortunna wypowiedź.Ale zacznij słuchać różnych mediów katolickich to zrozumiesz o co w nich chodzi,bo na pewno żadne z nich nie szerzy nienawiści-jest dokładnie na odwrót.
    • Gość: Mirek Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.pppoe.sistbg.net 12.08.13, 21:25
      Oj ludziska ludziska. Rozpisaliście się i nadal nie wiadomo o czym. A to takie proste. Po co utrudniać jak mozna ułatwiać?
      Ot dla zasady, bo przeciez żyjemy w Polsce. Na potwierdzenie naszej mentalności pytanie młodego człowieka zadane dzisiaj w warsztacie ''panie a jak nie mam tych hamulców z przodu to mogę w dłuższą trasę jechać?''
      I tak ze wszystkim, może się uda, jakoś to będzie, mi nie podskoczy; ech, szkoda słów.
      A barierka jak stoi tak będzie stała. Chyba znowu trzeba na troche pojechać w dal żeby z uśmiechem wspominać wiadukt.
      Pozdrawiam myślących. Mirek
      • Gość: Hamulec Re: Zapora na torach pod wiaduktem IP: *.privacyfoundation.ch 12.08.13, 21:57
        Gość portalu: Mirek napisał(a): Oj ludziska ludziska. Rozpisaliście się i nadal nie wiadomo o czym. A to takie proste. Po co utrudniać jak mozna ułatwiać?
        Ot dla zasady, bo przeciez żyjemy w Polsce.
        "Mirek" mianuję cie do nagrody nobla w dziedzinie >GŁUPOTA MŁODYCH ODKRYWCÓW<
        Czy chciałbyś spojrzeć w twarz kobiecie która pomyliła hamulec przedni z tylnym ? i powiedzieć
        jej że tak to ma być ?
        I tak żyjemy zaklamanym świcie Orwella , wszyscy widzą wszyscy słyszą i nikt nie zrobi nic za
        duże pieniądze dla ogółu tylko dla siebie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka