Gość: Anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 13:53 Gdzie w Tbg organizują kursy języka rosyjskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wańka Wstańka Re: Jezyk rosyjski IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.09.13, 19:18 Dobre pytanie. Obawiam się, że w tej dziurze poza paroma szkołami angielskiego nie uświadczy szkoły języków obcych z jakimś innym ciekawym językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 20:56 Sa zapisy w PROMAR, ale jeszcze chociaż z 2 os muszą się zapisać by grupa ruszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Jezyk rosyjski IP: 80.51.96.* 23.09.13, 23:16 a w British lub Word pytałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 13:11 w Br...nie ma chętnych, w Word nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Ani Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 21:06 Może indywidualne nauczanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 21:12 Wolałabym w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Ani Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 21:42 W grupie zawsze raźniej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rusofob Re: Jezyk rosyjski IP: *.leaseweb.com 29.09.13, 21:16 Do Ani napisał(a): Może indywidualne nauczanie? Ania na wszystkich parafiach uczą rosyjskiego tylko popytaj proboszcza , bo to oni uczą nas rusofobi , popytaj też ile to kosztuje mieć język nienawiści do ROSJAN !!! Ps. Ania ja tak tylko z przewrotności Polskich KATOLYKÓW elektr. L. Szwęda ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Jezyk rosyjski IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.09.13, 21:25 a co z wordem nie tak? jakies zle doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.13, 13:12 Tak , word raczej nastawiony jest na zarabianie kasy a nie na nauczanie - moje wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdumiony Polak Re: Jezyk rosyjski IP: *.smsiarkowiec.pl 07.10.13, 13:09 jestem zdumiony polska rusofobią!! Biorąc pod uwagę choćby zasobność surowcową jasnym jest że niedługo wszyscy z dobrą znajomością rosyjskiego mogą zarabiać krocie albowiem firmy chińskie ,niemieckie francuskie będą poszukiwać fachowców ze znajomością tego języka i ludzi o podobnej mentalności,czyli Polaków!! Ale Polak zawsze był głupkiem i nieługo będzie płakał że Niemcy znowu nas wyprzedzili-w Niemczech język rosyjski obecnie robi furorę i szkoły z nim są oblegane! To jest naród który budzi podziw!v Czy głupi Polacy zawsze nimi(głupkami) będą?! Mówię to z żalem i w patriotycznym uniesieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 13:44 Ale z większych miastach w Polsce jest niesamowite oblężenie szkół prowadzących ten język. Jeżdżę trochę po świecie i znając podstawy j. rosyjskiego byłam w stanie się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do ZP Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 14:07 Nikt nie chce się uczyć tego języka nawet za darmo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da da Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 22:01 nieprawda, są nawet dzieci, które się uczą tego języka i chyba im się to podoba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poliglotka Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 22:17 toćka toćka zapjataja minus gałofka kriwaja pałka pałka agurjecik wot i wyszeł cieławjecik:-) azabocjena i chmura ja na gradusnik smatriu gdje maja tjempjeratura paciemu ja nie garju paciemu ja nie bal'noj ja zdarowyj , szto sa mnoj? Ałfawit uze my znajem uze piszem i citajem... "Cwjetok zasochszyj bjezuchannyj zabytyj w knigie wiżu ja..." AS Puszkin Spakojnaj noci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 14:22 Znacie kogoś kto udziela korepetycji z tego języka?Głownie zależy mi na mówieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Jezyk rosyjski IP: *.mtm-info.pl 14.10.13, 14:39 ON POKAZAŁ ŚWIATU DROGĘ WIELKIE CZYNY MYŚLĄ WZBUDZIŁ A JEDNEGO TYLKO PRAGNĄŁ SZCZĘŚCIA PROSTYCH LUDZI MIESZKAŁ TUTAJ W PORONINIE U PODNUŻA NASZYCH TATR DZIŚ PIOSENKĘ O LENINIE NA PODHALU NUCI WIATR DZIŚ PIOSENKĘ O LENINIE NA PODHALU NUCI WIATR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Jezyk rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 14:58 Podaj Aniu namiary do siebie, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jezyk rosyjski 15.10.13, 09:48 Znajomość każdego języka obcego wzbogaca człowieka a znajomość języka rosyjskiego,którym posługuje sie pewnie z 200 mln ludzi jest darem szczególnym.Po rosyjsku dogadywałem się nawet w Nowym Jorku,gdzie w pięknej dzielnicy Brighton Beach mieszka kilkadziesiąt tysięcy rosyjskich Żydów i gdzie 90% sklepów czy restauracji jest w ich rękach. Uwielbiam rosyjską literature i muzykę ale to nie znaczy,ze mam zapomnieć,czym jest Rosja jako państwo i kto i jak nią rządzi.Forumowym rusofilom radzę poczytać historię Rosji i Polski,bo wówczas będa wiedzieć o imperialnym charakterze tego państwa i o ty,że rządzący współcześnie kgbista Putin i jego bojarowie z KGB,nigdy nie rozstali się z imperialna polityką carów i sowietów. Odpowiedz Link Zgłoś