Dodaj do ulubionych

Odbieranie poczty z sądu w kiosku Ruchu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.14, 09:34
Czy ktoś może wie jak będzie wyglądać odbieranie poczty z sądu i prokuratury z kiosków Ruchu w Tarnobrzegu?

biznes.onet.pl/gazeta-wyborcza-sad-wzywa-do-kiosku/wtpn2
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Odbieranie poczty z sądu w kiosku Ruchu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.01.14, 10:00
      Normalnie, przychodzędo kioisku i pytam się, czy jest coś dla M.S. i jak jest to biorę. Już nie potrzeba dowodu i odbiór odbywa się na twarz/
      • Gość: gość Re: Odbieranie poczty z sądu w kiosku Ruchu IP: *.free.aero2.net.pl 05.01.14, 20:36
        To wezwania na policję może z warzywniaka? Popie...ny kraj!
    • Gość: Edek Re: Odbieranie poczty z sądu w kiosku Ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.14, 10:08
      Co z tajemnicą pocztową, odpowiedzialnością za zaginioną przesyłkę? W jaki sposób będą powiadamiani klienci, że przesyłka z sądu na nich czeka w kiosku i w którym?
      • Gość: gbur0 Re: Odbieranie poczty z sądu w kiosku Ruchu IP: 80.51.96.* 04.01.14, 10:39
        Jak napity i naćpany bandzior spowoduje śmiertelny wypadek to wyślą akta do biegłego żeby coś zaopiniował. Jak się jego kumple dowiedzą (a na pewno się dowiedzą) w której budzie przez noc akta polegują to będzie ładne klasyczne zaprószenie ognia. I trzeba będzie gościa zwolnić.
    • Gość: lawyer Re: Odbieranie poczty z sądu w kiosku Ruchu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.01.14, 11:25
      Nie wiem co prawda jak to jest regulowane w przepisach, lecz kobieta z kiosku nie jest upoważniona do sprawdzania tożasamości a tym samym nie ma prawa do legitymowania odbierających przesyłki. Moim zdaniem jest to kolejny koszmarny bubel prawny autorstwa Platformy więc również posła PLUTY.

Może kolejny konkurs CO POWINIEN ROBIĆ POSEŁ ???

Może by tak zaczął MYŚLEĆ ???
      • ja-tarzan Re: Odbieranie poczty z sądu w kiosku Ruchu 04.01.14, 12:08
        Ale gdzie jest napisane, że to "kobieta z kiosku" ma wręczać taką korespondencję?

Przetarg wygrała Polska Grupa Pocztowa, a nie "kiosk Ruchu".

Ponieważ warunkiem w przetargu jest posiadanie placówek w każdej gminie. PGP tylu nie posiadała, więc stworzyła ... dla oszczędności w niektórych gminach w kioskach Ruchu.

Korespondencja sądowa musi być doręczona, a nie ma czekać na odbiór.

Tak więc listonosze PGP będą je z pewnością dostarczać, zamiast listonoszy Poczty Polskiej.

Gdy zastaniemy awizo, to zamiast do placówki Poczty Polskiej pójdziemy do placówki Polskiej Grupy Pocztowej, tu ta śmieszna sprawa, niektóre z nich mieścić się będą w kioskach.

Korespondencję wyda pracownik PGP, łączący stanowisko "kioskarza" i "poczciarza". ;)

Co do "upoważnienia do sprawdzenia tożsamości" to ma go chyba tak samo listonosz Poczty Polskiej, jak i innej firmy pocztowej, podobnie jak i sprzedawca w sklepie AGD, u którego na raty kupujemy pralkę.
        To nie jest uprawnienie do kontrolowania dokumentów, zastrzeżone dla określonych służb.
        Prawo pocztowe trzeba by poczytać.

• Gość: życzliwa zdziwiona :) IP: *.free.aero2.net.pl 04.01.14, 16:01
      o jak dziwnie 14 stke widziec w dacie....uuuuu...szok
      • Gość: baltazar Re: zdziwiona :) IP: *.free.aero2.net.pl 04.01.14, 22:55
        Pięknie ładnie, tylko jak na razie wszystkie kioski w Tarnobrzegu albo są prywatne, albo innych firm tego typu, tylko nie ma ani jednego kiosku RUCHU!!! Są natomiast w Stalowej, zatem osobom mającym sprawy w tarnobrzeskich sądach życzę powodzenia!!!!
        LINK
        • Gość: zdziwiony Re: zdziwiona :) IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.01.14, 09:05
          To jak ten Mastalerz zarządzał tym RUCHEM, że w Tarnobrzegu anu jeden kiosk nie ocalał ? Dobrze to nie wróży !
          • Gość: Obserwator Re: zdziwiona :) IP: *.play-internet.pl 05.01.14, 09:46
            PGP w Tarnobrzegu ma 4 punkty:
            - kiosk przy bloku nr 11 przy ul. Dekutowskiego,
            - kiosk przy bloku nr 20 przy ul. Kopernika,
            - Stefczyk Finanse Towarzystwo Zarządzające SKOK Sp. z o.o. przy ul. Piłsudskiego 12,
            - Prometeusz Kredyty Sp. z o.o. przy ul. Sienkiewicza 4/71 (źródło: www.pgpsa.pl/zasieg-dzialania/).
            Ponadto jeden punkt znajduje się w Stalach w sklepie na przeciwko szkoły.
            • waciaki Re: zdziwiona :) 05.01.14, 12:53
              Na moje szczęście sprawy sądowe omijają mnie. Ale gdyby... zasuwać przez całe miasto po list (gdy pocztę mam na sąsiedniej ulicy) do kiosku albo szemranej firmy pożyczkowej to gruba przesada. Jaja jak berety.
              • ja-tarzan Re: zdziwiona :) 05.01.14, 14:46
                > Na moje szczęście sprawy sądowe omijają mnie. Ale gdyby... zasuwać przez całe m
                > iasto po list (gdy pocztę mam na sąsiedniej ulicy) do kiosku albo szemranej fir
                > my pożyczkowej to gruba przesada. Jaja jak berety.

Uważam Pocztę Polską za najlepszą firmę pocztową w Polsce. Myślę, że jest też najlepiej przygotowana do obsługi korespondencji urzędowej.
                Ale nie widzę powodu, by dramatyzować i wygłaszać katastroficzne przepowiednie, że listy z sądu dostarczać będą w sklepie rybnym, bo i takie teksty widziałem.

Czemu nazywasz PGP szemraną firmą pożyczkową?

• waciaki Re: zdziwiona :) 05.01.14, 18:24
                  [...]
                  > Czemu nazywasz PGP szemraną firmą pożyczkową?
                  >
                  >
                  >
                  Nie chodzi o samą PGP ale lokalizację punktów u Stefczyka i Promoteusza.
                  • ja-tarzan Re: zdziwiona :) 05.01.14, 19:01
                    > Obejrzyj sobie powtórnie

Ale Gburze, ja pytam o nowego doręczyciela pism sądowych, a nie całe zło tego świata;)

> Nie chodzi o samą PGP ale lokalizację punktów u Stefczyka i Promoteusza.

Tzn. PGP wynajmuje od nich pomieszczenia, czy te firmy są powiązane ze względu na stan własności?

• waciaki Re: zdziwiona :) 06.01.14, 15:55
                      > > Nie chodzi o samą PGP ale lokalizację punktów u Stefczyka i Promoteusza.
                      >
                      > Tzn. PGP wynajmuje od nich pomieszczenia, czy te firmy są powiązane ze względu
                      > na stan własności?
                      >

Nazwali to w PGP enigmatycznie "agencje i punkty awizacyjne". Na liście dla Tbg są 2xkiosk, 1xsklep + 2 w/w miejsca. Jak na razie moje zaufanie dla takiego operatora jest zerowe.
                      • ja-tarzan Re: zdziwiona :) 06.01.14, 17:51
                        > Nazwali to w PGP enigmatycznie "agencje i punkty awizacyjne". Na liście dla Tbg
                        > są 2xkiosk, 1xsklep + 2 w/w miejsca. Jak na razie moje zaufanie dla takiego op
                        > eratora jest zerowe.

Zaufanie? Co do uczciwości, to nie mam powodów go nie mieć.

Co profesjonalizmu obsługi i zdolności do rzetelnej obsługi ... to ich o to nie podejrzewam.
                        Spodziewam się znacznie większej liczby reklamacji niż to do tej pory bywało.
                        • ja-tarzan Re: zdziwiona :) 06.01.14, 17:54
                          Tak sobie próbuję poczytać o tym wszystkim i zaczynam powoli mieć wrażenie, że ten cyrk to chyba jednak na własne życzenie Poczty Polskiej...
                          Mamy wolny rynek, odchodzimy od monopoli i słusznie, choć oczywiście pewne działy gospodarki mogą pozostawać w rękach państwa i zachować monopol, nie widzę jednak powodu, by usługi pocztowe takimi były.
                          Był przetarg, ponad 80 milionów zdaje się zaoszczędzone. Byle nie okazało się, jak w przypadku wielu przetargów, że niższe koszty oznaczają problemy, czyli wyższe koszty. ;)

• Gość: aaaa Re: zdziwiona :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.14, 12:23
              A w którym sklepie w Stalach, bo tam na przeciwko szkoły jest kilka, a link nie odsyła do źródła.

> PGP w Tarnobrzegu ma 4 punkty:
              > - kiosk przy bloku nr 11 przy ul. Dekutowskiego,
              > - kiosk przy bloku nr 20 przy ul. Kopernika,
              > - Stefczyk Finanse Towarzystwo Zarządzające SKOK Sp. z o.o. przy ul. Piłsudskie
              > go 12,
              > - Prometeusz Kredyty Sp. z o.o. przy ul. Sienkiewicza 4/71 (źródło: rel="nofollow">www.pgpsa.pl/zasieg-dzialania/).
              > Ponadto jeden punkt znajduje się w Stalach w sklepie na przeciwko szkoły.
        • ja-tarzan Re: zdziwiona :) 05.01.14, 09:50
          > Pięknie ładnie, tylko jak na razie wszystkie kioski w Tarnobrzegu albo są prywa
          > tne, albo innych firm tego typu, tylko nie ma ani jednego kiosku RUCHU!!! Są na
          > tomiast w Stalowej, zatem osobom mającym sprawy w tarnobrzeskich sądach życzę p
          > owodzenia!!!!

Firma ma obowiązek posiadać placówkę w KAŻDEJ GMINIE.

Tam gdzie nie ma innego wyjścia tą placówką będzie kiosk Ruchu. Skoro w TBG nie ma takiego kiosku, to pytanie brzmi:
          1. Będziemy odbierać pisma w Stalowej.
          2. Sąd nie będzie do nas wysyłał pism.
          3. Placówka pocztowa będzie się mieściła w TBG, w budynku innym niż kiosk Ruchu.

Powodzenia drogi Baltazarze:)

• Gość: gbur0 Re: zdziwiona :) IP: 80.51.96.* 05.01.14, 12:49
            Prawie na 100% wiem jak to się skończy bo to jest trendy wśród wiadomej opcji. Poczta Polska zostanie podwykonawcą tej firemki co wygrała przetarg. Zostaną w niej same koszty a zyski pójdą wiadomo gdzie. Po 2 latach głębokiego ujemnego wyniku będzie należało PP rozsprzedać za drobne. A jest co. Jeszcze tylko nie mają sposobu na Lasy Państwowe. Ale już niedługo. Głosujta lemingi i nie zapomnieć babci dowodu schować.
            • ja-tarzan Re: zdziwiona :) 05.01.14, 14:41
              > Prawie na 100% wiem jak to się skończy bo to jest trendy wśród wiadomej opcji.
              > Poczta Polska zostanie podwykonawcą tej firemki co wygrała przetarg.

Ktoś sprawę spieprzył. Kto?

>> ją sposobu na Lasy Państwowe. Ale już niedługo.

Może wiesz o czymś? Jakiś plan prywatyzacji LP?

>Ale już niedługo. Głosujta lemingi i nie zapomnieć babci dowodu schować.

PO ma taki plan? Hmmm, nie słyszałem, możesz podesłać link?
              • Gość: gbur0 Re: zdziwiona :) IP: 80.51.96.* 05.01.14, 17:26
                Obejrzyj sobie powtórnie nagrania posła na sejm RP pani Sawickiej jak przekonywała Kaczmarka do lodów na szpitalach. Obejrzyj sobie spotkanie Zbycha na parafialnym cmentarzu, nagrania z Gdańska i temu podobne. Wszyscy kryształowo niewinni. A jaka jest wykrywalność (a właściwie jedynie pokazywalność takich spraw?) - 1% - może.
                A plaga wypadków po pijaku to przykład skąd? Jak Jacuś K. podpiął się do konwoju to zrobili z niego prawie bohatera i agenta 007. Nie mówiąc o innych z immunitetami. W sejmie co chwila pokazują jakiegoś wybrańca nawalonego. A prosta łysa pała bez szyi co sobie myśli - jak im wolno to czy ja jestem gorszy? Mogę nawet więcej. I pokażę bo taki jestem kozak. A przyzwolenie TVN, GW i innych na takie zachowania wybrańców narodu?. Powinno być zero pokazywania takiego indywiduum przez 2 lata w TV. I jestpo gościu. Ale to im nie odpowiada. To są sępy i hieny, tragedie ludzkie to dla nich pożywienie. Tak jak pananormalne zachowania na Wiejskiej. Tylko później nie ma co robić halo, że tragednie ludzkie a kraj w rozpi.dzieniu.
                • Gość: Darko Re: zdziwiona :) IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.01.14, 18:08
                  RMF tradyjnie jedostronnie o napier....ych pisowcach:
                  www.rmf24.pl/raport-wybory-parlamentarne-2011/wybory-parlamentarne-2011-wpadki-poslow/news-nie-stronili-od-alkoholu-dzis-kandyduja-do-sejmu,nId,361689
                  Ale są i inni:

Józef Żywiec, Samoobrona
                  Lipiec 2003, drzewo, śmierć na miejscu. Też 2,6 promila.

Tomasz Karwowski, KPN
                  Wrzesień 1992. 2,6 promila. I jechał, ale krótko, bo wjechał w poloneza.

Janusz Malinowski, SLD
                  Marzec 1994. Polonezem czołowo w malucha. 1, 36 promila.

Iwona śledzińska-Katarasińska, PO
                  Czerwiec 2005. Dzisiejsza przewodnicząca sejmowej Komisji Kultury i Środków Masowego Przekazu wjeżdża w samochód dostawczy, potem usiłuje zbiec. 0,25 promila.

Renata Szynalska, SLD
                  Wrzesień 2004. Posłanka najeżdża swoim passatem na 19-letniego wyborcę. 0,8 promila.

Piotr Mochnaczewski, SLD
                  1993, Warszawa. Poseł postanawia zaparkować na traktorze. 2 promile.

Alfred Owoc, SLD
                  2001. Poseł po wydobyciu go z volvo przez policję chwieje się i bełkoce. Wobec alkomatu demonstruje wrogość.

Bronisław Cieślak, SLD
                  24 grudnia 2001 roku, Wigilia. Były "07 zgłoś się" jedzie pod prąd ulicą jednokierunkową. Schwytany, odmawia dmuchania w alkomat.

Henryk Kanicki, PSL
                  Listopad 1994. Senator imprezuje w towarzystwie panienek wątpliwego prowadzenia w łódzkich hotelach.

Henryk Czarnocki, Porozumienie Ludowe
                  Maj 1992. Senator rozbija partyjnego fiata 125. 1,85 promila.

Jerzy Pękała, Samoobrona
                  Marzec 2003. Spadł w Sejmie ze schodów pod nogi dziennikarki. Skonfrontowany, zaczął udawać Niemca. Następnie się rozmyślił, podarował jej swój dowód osobisty i zapewniał ją, że jest piękna. Wywalony z klubu, słowami Leppera, "za picie wódy i chodzenie po Sejmie z rozpiętym rozporkiem". Niezniechęcony, w maju 2003 pobił się przed hotelem sejmowym z posłem Mieczysławem Aszkiełowiczem. Obaj z trudem utrzymywali równowagę.

Witold Firak, SLD
                  Styczeń 2002. Był posłem-sprawozdawcą sejmowej Komisji Regulaminowej w sprawie immunitetu Leppera. Ale zmęczył się zawczasu, pozostał w pokoju i nie sprawozdawał.

Zdzisław Mamiński, SLD
                  Grudzień 2001. Poseł w sejmowej restauracji pozdrawia austriackiego dziennikarza okrzykiem "Heil Hitler!" Posła trochę wyprowadza, ale głównie wynosi, Straż Marszałkowska.

No i lider:

Aleksander Kwaśniewski, prezydent RP
                  To jest nieomal miejsce honorowe. I jakże zasłużone! Wrzesień 1999, Charków. "Chora goleń". Wrzesień 2007, Kijów. Bardzo chora goleń. Październik 2007, Szczecin. "Choroba filipińska". Kwaśniewski wygrywa w cuglach.

No i o naszym podkarpackim ludowcu:

Poseł Marek Suski z PiS doniósł z trybuny sejmowej na posła Jana Burego z PSL, że ten pije za publiczne pieniądze. Na dowód pokazał zdjęcie z sali eleganckiego hotelu gdzie jakaś postać majaczy za stołem. Zapewnił, że posiada rachunki za kolację opiewające na sumę 15 tys. 700 zł. Marek Suski nie ma pretensji do Burego, że ten - jak się wyraził - "chlał alkohol". Ma natomiast za złe, że upijał się za państwowe pieniądze co jest ewidentnym przykładem niegospodarności rządu PO i PSL. On sam zaś pije rzadko, a jeśli już to za swoje.
                  Poseł Suski wie co robi kiedy oskarża o pijaństwo za państwową kasę. Sam zarzut, że kolega z Sejmu się upił nie zrobił by na nikim wrażenia. W kraju gdzie wymyślono pomroczność jasną, zespół goleni czy stany upojenia spowodowane lekami zwykle upicie się jest na porządku dziennym. W Sejmie, który nie może obejść się bez knajpy posłowie w sposób szczególny narażeni są na alkoholowe pokusy.

I na deser nabzdydolony platformers na żywo:

wiadomosci.wp.pl/gid,13711021,gpage,6,img,13715559,kat,1342,title,Najwieksze-skandale,galeria.html?ticaid=111f83
                  • ja-tarzan Re: zdziwiona :) 05.01.14, 19:03
                    > RMF tradyjnie jedostronnie o napier....ych pisowcach:

Darko, nie ten wątek ;)

• Gość: ??? Re: zdziwiona :) IP: 83.175.167.* 05.01.14, 21:11
                      Listy do odbioru w kiosku "Ruch" kiedyś wyczytałam, że "Ruch" zlikwidowany, to jak to jest???
                      To jest jakiś paradoks, to jest bzdura, bezprawie trudno w to uwierzyć, robią z nami co chcą. Wszędzie na świecie funkcjonuje poczta u nas jakby się chciało zlikwidować co za idiotyczny pomysł? Pomysłodawco weż się ogarnij .
                      • Gość: wkurzona Re: zdziwiona :) IP: *.205.128.252.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.14, 22:20

Pocztą zaczęli zarządzać cwaniki z góry . Chodzi o duże pieniądze po prywatyzacji . Już teraz średniego szczebla dyrektor zarabia 20-krotna średnia podkarpacia i mają się znakomicie . Piją tak jak Poseł Bury w najlepszych lokalach. Ale ciemny lud znowóż wybierze Posła Burego , bo bez niego Podkarpacie padanie. Ciemnota i tyle.
                        • Gość: gbur0 Re: zdziwiona :) IP: 80.51.96.* 06.01.14, 08:54
                          Też sporo racji. Czy widzieliście te papierowe stragany w placówkach udające Bank Pocztowy? Jajek bym tam nie kupił nie wspominając o sprawach finansowych. Komu przeszkadzało stare, dobrze znane logo? Terez wymyślili czarnego fioła jak pzpn.
                          Albo krecia robota albo zatrudniają przygł....w
                          • Gość: Alien Re: zdziwiona :) IP: *.ip.netia.com.pl 07.01.14, 08:58
                            Nie rozumiem w czym Wy wszyscy macie problem/
                            Poczta to zwykły punkt usługowy jak każdy inny, tylko tyle, że to Poczta.
                            Jaką będziecie mieli różnice czy pójdziecie na pocztę 'Pocztę' odebrać list, czy do mięsnego stającego drzwi w drzwi, w którym będziecie mogli zrobić to samo. Już teraz jest możliwość odbierania przesyłek w kioskach ruchu przy zakupach allegro. Niektórzy sprzedawcy oferują taką usługę. Podobnie jest z paczkomatami - ja nie miałbym nic przeciwko by dostać sms i pójść odebrać o której mi pasuje list z sądu, urzędu policji, czy też kartkę świąteczną.
                            Rozumiem, że dla niektórych poczta to ma być POCZTA, ale Świat się zmienia i trzeba iść naprzód.
                            Za parę lat dostaniemy mini drony które będą dostarczać przesyłki i wtedy będzie można odkopać tę dyskusję by zobaczyć jak ciężko przedrzeć się w społeczności z nowymi pomysłami/usługami
                            • ja-tarzan Re: zdziwiona :) 07.01.14, 22:16
                              > Nie rozumiem w czym Wy wszyscy macie problem/

Nie problem, a obawy.

I nie chodzi o jakąs zwykłą przesyłkę jak z Allegro, ale o pismo urzędowe, którego odbiór jest kwitowany, a termin tegoż odbioru ma konsekwencje prawne.
              • Gość: benny do tarzana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.14, 11:33
                nczas.com/wiadomosci/polska/rzad-chce-ograbic-lasy-panstwowe/ a tak właśnie LP zostaną załatwione. Popadną w długi i się je sprzeda. Już to Balcerowicz dokładnie przećwiczył.
                • ja-tarzan Re: do tarzana 07.01.14, 22:33
                  > rel="nofollow">nczas.com/wiadomosci/polska/rzad-chce-ograbic-lasy-panstwowe/ a tak właśnie LP zostaną załatwione. Popadną w
                  długi i się je sprzeda. Już to Balcerowicz dokładnie przećwiczył.

Myślę, że to tylko szukanie kasy ... w bogatej państwowej jednostce, która nawet zdaje się nie jest przedsiębiorstwem, więc prywatyzacja chyba wymagałaby nieco więcej zachodu. Czerpanie z jej zasobów, ale bez wpływu na jakość funkcjonowania nie jest niczym złym, czy dziwnym. Może martwić kwota, ale mam nadzieję, że chodzi jedynie o dziurę w budżecie, a nie zniszczenie i sprywatyzowanie.
                  Chcę wierzyć Benny, że to tylko teoria spiskowa, podobna i do tych o feudalnych zasadach, utrzymaniu ogromnych pieniędzy w urzędniczym i hermetycznym dość środowisku. ;)

Bądźmy dobrej myśli. Rząd - ten czy inny - musi znaleźć pieniądze. łatwo z pozycji opozycji mówić - ja bym znalazł nawet miliard. Na stołku zdanie się zmienia ... bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;)

• Gość: Edek Re: Odbieranie poczty z sądu w kiosku Ruchu IP: *.szybszyinternet.pl 07.01.14, 22:41
      Dziennikarzyny piszą "po łebkach" a Wy się produkujecie. Nikt z was nie otrzymał do tej pory listu z INPOST-u? Jak w każdej firmie mają doręczycieli i to oni będą dostarczać przesyłki . Jeżeli nie będzie kogoś w domu to zostawią mu avizo tak samo jak teraz zostawia listonosz i na nim będzie adres punktu odbioru i godziny jego urzędowania. Poczta też ma na wsiach agencje pocztowe w sklepach i kioskach ruchu. Dla zwykłego śmiertelnika nic się nie zmienia a poczta straciła dobrego klienta. To tak jak tarnobrzeski MKS chciał 6 zł za wozokilometr plus kasa z biletów a teraz wozi ludzi w Opolu za niecałe 3,40 bez biletów.
      • Gość: ha ha Re: Odbieranie poczty z sądu w kiosku Ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 22:12

niezła paranoja będzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka